-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
τις αρμόδιες αστυνoμικές αρχές και με ειδικές συσκευές.>
Αυτο λεει ο Κ.Ο.Κ
με λιγα λογια μπορουν να σε γραψουν και χωρις συσκευη.
Και σου είπα τι θα πάρουνε...
μαλλον δεν σε εχουν σταματησει ποτε για υπερβολικη ταχυτητα γιαυτο τα λες αυτα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Αυτο λεει ο Κ.Ο.Κ
Για υπερβολική ταχύτητα χωρίς ραντάρ, ΠΟΤΕ...
-
Αυτο λεει ο Κ.Ο.Κ
ρε συ χωρις ρανταρ τι θα γραψουν στη κληση..? σου λεω πρεπει να υπαρχει στο ρανταρ και με εχουν γραψει 3-4 φορες για ταχυτητα και μου τα εχουν χωσει αρκετες επειδη με εβεπαν να κανω μαλακιες , αλλα δε μπορεσαν να μου κανουν τπτ επειδη δεν ειχαν ρανταρ
-
αν ειναι να πεσεις στον κομπλεξικο μαλακα στην τελικη σου πεταει φουντα μες στο αυτοκινητο και σε παει μεσα για τα καλα..
-
ε ναι,αφου εχουν τα ρανταρ και τους διευκοληνει.
συνεχισε παντως να πιστευεις οτι μπορεις να πηγαινεις με οσα θελεις και επειδη ο αλλος δεν εχει ρανταρ να μην μπορει να σε γραψει.
-
ναι αλλα δεν εχουν παντα ρανταρ επανω τους , αν δεν εχουν θα σε γραψουν ειτε για ζωνη , ειτε για κινητο, ειτε για αλλαγη λωριδας χωρις φλας, ή στο κατω κατω για επικινδυνη οδηγηση
βαλε και κανα κτεο που μπορει να εχεις ξεχασει, πυροσβεστηρα, φαρμακειο..αμα θελουν κατι βρισκουν να σου παρουν ομως το διπλωμα χωρις ρανταρ δεν παιζει..
παιζει βεβαια το ρανταρ να δειχνει ο,τι θελει (κρατωντας μια υψηλη ταχυτητα απο καποιον προηγουμενο που εγραψαν... ) και αυτο γινεται
-
Ρε ιταλακια φαει καμια μακαροναδα και μην τρως αλλο κολημα!
Χωρις την χρηση ρανταρ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ πιο πριν δεν μπορει να σε γραψει, εσυ κατσε να σε γραψουν. επισης ξεκινας μανουρα για το ποτε το καλιμπραρανε τελευταια φορα και οτι πετυχε το διπλανο σου αμαξι και οχι το δικο σου, του ζητας να σου αποδηξει οτι η ταχυτητα στο ρανταρ ειναι απο το δικο σου αμαξι Μπορει να σε γραψει για παααααααρα πολλα αλλα παρολα αυτα, για ταχυτητα με το ματι δεν γινεται παντως. αν καποιος το κανει κρατα του το τηλεφωνο, θελω να κανω μια δυναμομετρηση αλλα βαριεμαι τα λυσε δεσε στα ραουλα, να περασω μια βολτα να με κοψει μια να μου πει ποσα αλογα εχω
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
με το ματι δεν γινεται παντως. αν καποιος το κανει κρατα του το τηλεφωνο, θελω να κανω μια δυναμομετρηση αλλα βαριεμαι τα λυσε δεσε στα ραουλα, να περασω μια βολτα να με κοψει μια να μου πει ποσα αλογα εχωΣαν το ανέκδοτο με το κατόπουλο και τον σεφ...
-
αυτους με τα παπακια δεν χρειαζεται να εχουν οργανο να μετρησουν τον θορυβο,κανουν ειδη τοση φασαρια που καμια φορα μουρχεται να πλακωσω κανεναν στις κλωτσιες.
δεν μπορει να περναει απο διπλα σου νταλικα και να μην σε ενοχλει στα αυτια και ξαφνικα να περναει ο παπιας και να κοντευεις να παθεις εμφραγμα.Σωστά, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αυθαιρεσία.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Βάλε ημισλίκ λάστιχα. Δέν στριγγλίζουν όσο και να τα πιέζεις και επιπλέον θα μπαίνεις με +20 στις στροφές
Ποια τα μειονεκτήματα τους; Να υποθέσω ότι σε βρεγμένο δεν θα πηγαίνουν μια;
To βασικό τους μειονέκτημα είναι ο εθισμός που παθαίνεις στο γκριπ τους και μετα δεν μπορείς να τα αποχωριστείς. Οτιδήποτε άλλο σου φαίνεται καλό μονο για τις βαρκες στον μόλο
Και μιας και μιλάμε για μπλοκα, κοντά στην Σπάρτη σε ενα μπλόκο που με σταμάτησε, ο τροχαίος κοιταξε τα semislick μου, και μου είπε, 'τα λάστιχα σου είναι πολύ φθαρμένα, θέλουν αλλαγή!'
Εντυπωσιάστηκα με την παρατήρηση, και του εξήγησα οτι ειναι semis (και μαλιστα ολοφρεσκα, ουτε 5 μηνων) και κάνουν και για χρήση πίστας. Μετά άρχισε να με ρωτάει για πίστα, καθε ποτε παω κτλ
Χαίρομαι που έλεγξε τα λάστιχα πάντως, και που μπορεί να έπιανε κάποιον χάροντα με λαστιχα 100ετίας!Μετά σκέφτηκα ομως οτι και να του την έλεγε... εκείνος σιγά μη τα άλλαζε με μια παρατήρηση
-
Φίλος πήγε σε δικαστήριο για ταχύτητα αρκετά πάνω από το όριο (>20km/h) και εκεί αθωώθηκε αφού δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι το ραντάρ χτύπησε το δικό του αυτοκίνητο και όχι κάποιο άλλο που περνούσε από κει εκείνη την στιγμή.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε ιταλακια φαει καμια μακαροναδα και μην τρως αλλο κολημα!Χωρις την χρηση ρανταρ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ πιο πριν δεν μπορει να σε γραψει, εσυ κατσε να σε γραψουν. επισης ξεκινας μανουρα για το ποτε το καλιμπραρανε τελευταια φορα και οτι πετυχε το διπλανο σου αμαξι και οχι το δικο σου, του ζητας να σου αποδηξει οτι η ταχυτητα στο ρανταρ ειναι απο το δικο σου αμαξι Μπορει να σε γραψει για παααααααρα πολλα αλλα παρολα αυτα, για ταχυτητα με το ματι δεν γινεται παντως. αν καποιος το κανει κρατα του το τηλεφωνο, θελω να κανω μια δυναμομετρηση αλλα βαριεμαι τα λυσε δεσε στα ραουλα, να περασω μια βολτα να με κοψει μια να μου πει ποσα αλογα εχω
+άπειρο.
1ον πρέπει να έχει προειδοποιητική πινακίδα πιο πριν και μάλιστα νομίζω ότι υπάρχει και συγκεκριμένη απόσταση. Δηλαδή ένα (ή κάποια) χλμ από την πινακίδα. Αν είναι πιο μακριά και δεν υπάρχει άλλη πινακίδα χάσανε.
2ον Κάνεις δε δέχεται πλέον ότι με το μάτι μπορείς να κρίνεις την ταχύτητα. Μόνο το δελτίο ειδήσεων στο STAR μπορεί να δεχθεί αυτήν την χαζομάρα.
3ον Πρέπει να έχει το χαρτί που αποδεικνύει ότι το ραντάρ καλιμπραρίστικε εκείνη την ημέρα. Αν δεν το χει πάλι χάσανε.
4ον Μπορείς να εκμεταλευτείς ότι πέτυχε τον δίπλα.Παρόλα αυτά.
Τα μπλόκα έχουν συνήθως (πρέπει να κόψουμε 30 κλήσεις) χαρακτήρα.
Και συνήθως σε γράφουνε για το φθηνότερο παράπτωμα.(Φυσικά υπάρχουν και 'λαμπρές' εξαιρέσεις που πουλάνε μαγκιές σε γυναικόπαιδα... )Πριν 3-4 χρόνια ήμουνα στην Κοζάνη και πηγαίναμε στο συνεργείο ενός κολλητού με το αμάξι του. Ένα ριμάδι SEAT FURA σε ελεινή κατάσταση. Δε λειτουργούσε τίποτα (ζώνες, κοντέρ, φώτα,κτλ) έτριζε όλο και από το ΚΤΕΟ πέρναγε μόνο απ΄έξω. Όμως για τη δουλεία που το χανε (να πηγαίνουν στο μαγαζί και πίσω) ως δεύτερο βοηθητικό αυτοκίνητο βόλευε.
Στο δρόμο λοιπόν που πάει προς Θεσσαλονίκη σε κλασικό σημείο που κάνανε μπλόκα τότε (πριν ανοίξει μεγάλο σοθπερ μαρκετ και κοπούν οι μ@λ@...ς) ήταν ένας παχουλός αστυνομικός στη μέση του δρόμου και έκοβε με το μάτι ποιοι τρέχανε. Οπότε σταματάει 3 αυτοκίνητα (ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ) και μετά από πολύ σκέψη και εμάς. Αφού τελειώνει με τους άλλους και φτάνει η σειρά μας, μας λένε.
Αστυνομικοί: Τρέχατε.
Εγώ: Δε γίνετε.
Α: Πηγαίνατε με 60 σε περιοχή που έχει όριο 50.
Φίλος: Μα δεν φτάνει τα 50 αυτό.
Α: Αφού σας είδα.
Φ: Τα κλειδιά είναι πάνω. Πάρτο και άμα φτάσεις τα 50 στο χαρίζουμε.
Α: Δε ξέρω τι μου λέτε, αλλά τρέχατε.
Ε: Και που είναι το ραντάρ (μέτραγε αυτοκίνητα από το άλλο ρεύμα).
Α: Ώραια, ας πούμε ότι δεν τρέχατε. Για να δούμε. Ζώνες δε φοράγατε, ΚΤΕΟ λυγμένο... (και ξεκινάει να μας μετράει παραβάσεις τέτοιες).
Ε: Και σου πα ρε μ@λ@κ@ ότι τρέχεις....Τελικά μας έγραψε για το μικρότερο όριο.
-
αυτο με το χαρτι και το ρανταρ που καλιμπραριστηκε την ιδια μερα δε το πιασα
σιγουρα πρεπει να εχουν τετοιο χαρτι?εμενα παντως παλιοτερα πριν μου πουν οτιδηποτε αλλο ειχαν ξεκινησει ηδη να μου βγαζουν τις πινακιδες..
αληθεια ξερει κανεις την αποσταση που πρεπει να βρισκεται η πινακιδα ' η ταχυτητα ελεγχεται με ρανταρ' ? φανταζομαι οτι πρεπει να βρισκεται στο ρευμα στο οποιο κινεισαι και οχι στο αντιθετο..
επισης μου εχει τυχει να φαω κλιση στo ribas γιατι το οριο ηταν 60 ή κατι τετοιο και γω πηγαινα με 85..
οταν με ρωτησε αν ξερω ποιο ειναι το οριο του ειπα οτι δεν ειδα καμια ταμπελα.μου απαντα οτι στην αγια μαρινα υπαρχει πινακιδα με το οριο, το θεμα ειναι οτι εγω δε εφτασα μεχρι την αγια μαρινα οταν εκανα τη βολτα μου
αυτο θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω ως επιχειρημα γιατι οντως δεν ηξερα ποιο ειναι το οριο εκεινη τη στιγμη...
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ποια τα μειονεκτήματα τους; Να υποθέσω ότι σε βρεγμένο δεν θα πηγαίνουν μια;
To βασικό τους μειονέκτημα είναι ο εθισμός που παθαίνεις στο γκριπ τους και μετα δεν μπορείς να τα αποχωριστείς. Οτιδήποτε άλλο σου φαίνεται καλό μονο για τις βαρκες στον μόλο
Δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό αυτό . Αν ήταν έτσι τα πράγματα, όλα τα αυτοκίνητα (τουλάχιστον τα σχετικά ακριβά) θα ερχόντουσαν με semislick. Χωρίς (πολλές και βαθιές) ραβδώσεις όμως πως διώχνουν το νερό/χιόνι;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
.
To radar είναι όργανο με το οποίο μετράνε τη ταχύτητα. Και όπως κάθε όργανο μέτρησης θα πρέπει να ελεγχεται ότι μετράει σωστά. Για αυτό λοιπόν το καλιμπράρουν πριν ξεκινήσουν να γράφουν το κόσμο. Αυτό φυσικά θα πρέπει να πιστοποιείται με κάποιο έγγραφο. Αν δεν υπάρχει αυτό το έγγραφο μάλλον την κλήση θα την φας, αλλά θα πας στο δικαστήριο και θα τους κάνεις μήνυση. Στο τέλος απλά θα δικαιωθείς. Απλά μπορεί να αργήσει λίγο.
Η ταμπέλα 'η ταχύτητα ελέγχεται με ηλεκτρονικά μέσα' πρέπει να βρίσκεται νομίζω μέχρι ένα χλμ. Σίγουρος δεν είμαι. Αλλά σίγουρα πρέπει να είναι στο ρεύμα σου και να είναι εμφανής.
Όσο για τις ταμπέλες με τα όρια ταχύτητας ναι μεν είναι παράλογο αυτό που περιγράφεις, αλλά δεν νομίζω ότι υποχρεώνονται να τις βάζουν ανα κάποια μέτρα.
Προσοχή. Δεν νομίζω είπα. -
Η πιο προσφατη κληση μου ηταν υπερβαση οριου ταχυτητας
Με οριο 50 πηγαινα 67
εντυπωση μου εκανε οτι δεν εκδιδουν καποιο χαρτακι με την μετρηση,(δεν ηξερα πως λειτουργει το συστημα,πρωτη φορα την τρωω για ταχυτητα με ρανταρ χειρος)
Απλα μου εδειξε την ταχυτητα αναγραφομενη στο ρανταρ και ο δευτερος αστυνομικος ηταν παρα πολυ μακρια για να θεωρηθεί και αυτος μαρτυρας της παραβασης.Πως μπορω να ξερω οτι η μετρηση της ταχυτητας του μηχανηματος ηταν απο το δικο μου αυτοκινητο?
Κανονικα η τυπικη διαδικασια ποια ειναι για βεβαιωση παραβασης?
πρεπει να ειναι παρων και οι 2 αστυνομικοι?πρπεει να εκτυπωνεται η μετρηση? -
σου εβαλαν αυτη τη σφραγιδα στην κληση?
εμενα παντως το ρανταρ ηταν κανα 600αρι μετρα πισω και μου ειπε αν θες πηγαινε να το δεις..
οταν του ειπα οτι δεν πηγαινα με τοσα, μου λεει να παω να παραπονεθω στον υπουργο/διοικητη για το οτι δε δουλευουν καλα τα ρανταρ
οταν με σταματησε τον ακουσα να λεει στον ασυρματο: ενα ασημι audi μου ειπες?
(επρεπε να ρωτησω αν αυτος που με χτυπησε ειδε και θυμαται τις πινακιδες μου γιατι τι παει να πει ασημι audi?)τσαμπα την εφαγα τη κληση...
και ακομα πιστευω οτι δεν πηγαινα με 166 , τοσο αποστειρωμενο ειναι πια το αυτοκινητο μου και δεν καταλαβα τα 170 ?παντως οση φασαρια και να εκανα απο τη στιγμη που μου ζητησε το διπλωμα και του το εδωσα(για το τυπικο του ελεγχου βρε παιδι μου ), δε νομιζω οτι υπηρχε περιπτωση να μου το δωσει πισω...
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Η πιο προσφατη κληση μου ηταν υπερβαση οριου ταχυτητας
Με οριο 50 πηγαινα 67
εντυπωση μου εκανε οτι δεν εκδιδουν καποιο χαρτακι με την μετρηση,(δεν ηξερα πως λειτουργει το συστημα,πρωτη φορα την τρωω για ταχυτητα με ρανταρ χειρος)
Απλα μου εδειξε την ταχυτητα αναγραφομενη στο ρανταρ και ο δευτερος αστυνομικος ηταν παρα πολυ μακρια για να θεωρηθεί και αυτος μαρτυρας της παραβασης.Πως μπορω να ξερω οτι η μετρηση της ταχυτητας του μηχανηματος ηταν απο το δικο μου αυτοκινητο?
Κανονικα η τυπικη διαδικασια ποια ειναι για βεβαιωση παραβασης?
πρεπει να ειναι παρων και οι 2 αστυνομικοι?πρπεει να εκτυπωνεται η μετρηση?δε θυμαμαι,θα τσεκαρω την κληση και θα σου απαντησω
την εχω στο αυτοκινητο -
Ερώτηση:
Αν ένα περιπολικό, κινείται σε έναν δρόμο ακριβώς με το όριο ταχύτητας, έχει το δικαίωμα να σταματήσει αυτοκίνητο που θα δεί να κινείται γρηγορότερα από αυτό; Δηλαδή, και μόνο ότι τον προσπέρασε, δεν είναι απόδειξη παραβίασης του ορίου ταχύτητας;
(δεν μου έχει τύχει κάτι τέτιοιο...απλά ρωτάω...)Πάντως, παλιά, όταν ήμουν πιτσιρικάς, θυμάμαι όταν είχαν σταματήσει κάποιο συγγενή μου, τον ρώτησαν : Ξέρετε γιατί σας σταματήσαμε; Εκεί έτσι και έκανες το λάθος να πείς 'επειδή έτρεχα' την είχες πατήσει, καθώς ήταν η ομολογία σου για την 'παράβασή σου' ... δεν ξέρω αν ακόμα χρησιμοποιούν αυτή την τακτική ...απλά πιστεύω πως... αν σταματήσουν κάποιον και κάνουν αυτή την ερώτηση...καλύτερα ο οδηγός να κάνει την 'πάπια'...
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Ερώτηση:
Αν ένα περιπολικό, κινείται σε έναν δρόμο ακριβώς με το όριο ταχύτητας, έχει το δικαίωμα να σταματήσει αυτοκίνητο που θα δεί να κινείται γρηγορότερα από αυτό; Δηλαδή, και μόνο ότι τον προσπέρασε, δεν είναι απόδειξη παραβίασης του ορίου ταχύτητας;
(δεν μου έχει τύχει κάτι τέτιοιο...απλά ρωτάω...)Θεωρητικά πρέπει είναι πιστοποιημένο το ταχύμετρο του (όπως πρέπει να είναι αυτά των undercover αυτοκινήτων με κάμερα που μετράνε εν κινήσει). Στην πράξη, όταν πετυχαίνω με το αυτοκίνητο περιπολικό στο δρόμο, το προσπερνάω σιγά (Δu ~5-10). Όταν πετυχαίνω με τη μηχανή περιπολικό τότε άντε γεια... (και δεν έχουν δείξει ποτέ ενδιαφέρον)
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!