-
Golf GT DSG
Μπαινοντας μεσα και προσπαθοντας να βολευτω στη θεση του οδηγου, ειχα ηδη ξεχασει οτι μπηκα σε GT. Σχεδον καμμια διαφορα με το 'απλο' 1600αρι , που ηταν το προηγουμενο αμαξι του ιδιοκτητη...
Ανετο ομως, ποιοτητα κατασκευης 'Golf', θα αρεσει παρα πολυ σε μερικους που ζουλανε πλαστικα και ανοιγοκλεινουν πορτες....
Ομολογω ομως πως και εμενα μου αρεσει...Εκανα χιουμορ με τον ιδιοκτητη ανοιγωντας καπω για να ελεγξω τα λαδια (οντως ελειπαν μερικα) , δοκιμασα τα παραθυρα αν πεφτουν η ανοιγουν κανονικα και αφου βεβαιωθηκα οτι λειτουργουν και οι τεσσερις κυλινδροι, εβαλα μπρος...
Η μεταβαση απο χειροκινητο κιβωτιο σε αυτοματο, μου φανηκε πολυ περιεργη. Εψαχνα να βρω το πενταλ του συμπλεκτη συνεχεια, και το δεξι χερι μου, ασυναισθητα , ακουμπουσε το λεβιε ταχυτητων μολις ανεβαιναν οι στροφες... Τελοσπαντων συνηθισα...
Εβαλα το DSG να δουλεψει στη θεση (S) port και πατησα λιγο παραπανω το γκαζι.
Το αμαξι παει γρηγορα και οι αλλαγες (κοντα στον κοφτη) επισης γινονται γρηγορα.
Το Corsa (παραπανω) μου φανηκε πιο 'μαχημο' ,τo Golf ομως με το dsg ειναι αλλη φαση, και ας μην ειναι τοσο γρηγορο.
Με προβληματισε ενας ηχος σαν...τσιριγμα, που ακουσα απο το χωρο τις μηχανης, οταν ξαφνικα πατησα το γκαζι στο πατωμα για να επιταχυνω (πολυ γρηγορα ομολογω ) απο τις 3000σαλ ως τις 6000, με 3η...Το αμαξι στο δρομο παταει σιγουρα και με ασφαλεια, δεν ανησυχει πουθενα. Μπορεις να πηγαινεις με πολλα χλμ/ω χωρις να γκρινιαζει κανεις... (εκτος αν δει το ταχυμετρο...)
Στις στροφες παιρνει ελαφρες κλισεις, καμμια σχεση με το Corsa, αλλα ειναι υπερβολικα ουδετερο και πιο ανετο.Τα φρενα φανηκαν περισσοτερο απο ικανοποιητικα
αλλα εχω μια υπονοια πως το abs βιαζεται λιγακι... (Conti SportContact). To Εsp δεν δουλεψε ποτε, αν και ηταν σε λειτουργεια...
To τιμονι μου φανηκε παλι υπερβολικα υποβοηθουμενο, αλλα δεν εδωσα και πολυ σημασια, αφου πηγαινε εκει που ηθελα...Γενικοτερα, πολυ καλος ο συνδιασμος του κινητηρα με το κιβωτιο dsg!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Golf GT DSG
Με προβληματισε ενας ηχος σαν...τσιριγμα, που ακουσα απο το χωρο τις μηχανης, οταν ξαφνικα πατησα το γκαζι στο πατωμα για να επιταχυνω (πολυ γρηγορα ομολογω ) απο τις 3000σαλ ως τις 6000, με 3η...O κομπρέσσορας ήταν αυτό, που ανέβαζε πίεση Μετά που δίνει τη θέση του στην τουρμπίνα αλλάζει η χροιά του ήχου και από 'τσίριγμα' γίνεται 'σφύριγμα'
-
Την οδήγησα και έχω να πω πως μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Φαίνεται να είναι καλύτερα κατασκευασμένο από το Bravo προσφέροντας καλύτερη ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης. Για τους χώρους δε, ούτε λόγος. Πραγματικά σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα.
Όμως, η ακόμη μεγαλύτερη υποβοήθηση του τιμονιού σε σχέση με το Bravo, ο πολύ χαλαρός επιλογέας ταχυτήτων και οι μεγαλύτερες κλίσεις (οι οποίες αρχικά δρουν μονάχα ανασταλτικά αλλά όταν ο εμπρός εξωτερικός τροχός πιεστεί λίγο παραπάνω σε διάρκεια δεν αργεί να ανοίξει την τροχιά του την ίδια στιγμή που το Bravo 150 παραμένει ακλόνητο και περισσότερο ακριβές). Επίσης η έντονη παρουσία της δύναμης του 150άρη κινητήρα απουσιάζει από την Delta. Όλα γίνονται πιο ομαλά δίχως να αποφεύγει όμως να είναι και πιο αργή. Τέλος. τα καθίσματα της έκδοσης Oro που οδήγησα είναι πολύ όμορφα όταν δε κάθεσαι σε αυτά αλλά από τα χειρότερα όταν χρειαστεί να σε συγκρατήσουν. Τη στήριξη του σώματος αναλαμβάνουν τα χέρια ακόμη και στις χαμηλές ταχύτητες.Καλό αυτοκίνητο συνολικά αλλά όσο υπάρχει το φθηνότερο Bravo δύσκολα σου βγαίνει από το μυαλό οτι η βελτίωση του διαθέσιμου χώρου πίσω και της άνεσης πρέπει να λειτουργήσει εις βάρος της αίσθησης του τιμονιού (που έτσι και αλλιώς στο Bravo δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο), των επιδόσεων και των δυναμικών χαρακτηριστικών. Το θέμα της εμφάνισης δε το κρίνω καθώς θεωρώ πως είναι υποκειμενικό αλλά και γιατί και τα δύο αυτοκίνητα ξεχωρίζουν στη κατηγορία τους. Γενικά θα έλεγα πως η Delta είναι για αυτούς που επιθυμούν περισσότερο να μετακινούνται από το να οδηγούν ενώ χωρίς να απογοητεύει σε καμία περίπτωση φυσικά θα περίμενα να πάει τη δεύτερη (νέα) πρόταση του ομίλου στη μικρομεσαία κατηγορία ένα βήμα παραπέρα και όχι απλώς να βάλει στη ζυγαριά τα διάφορα χαρακτηριστικά.
-
Διαφωνω καθετα με την αποψη σου.
Ο λογος ειναι οτι αν δεν κανει σε εσενα δε σημαινει οτι δεν κανει σε ολους.
Σαφεστατα εχει αλλο target group(οικονομικο. ηλικιακο).
Προκειται για μια premium προταση (οπως καθε Lancia) που απευθυνεται σε κοσμο που θελει να ξεχωριζει και εχει γουστο. Καλως ή κακως τη σημερινη εποχη το αυτοκινητο ειναι το προσωπικο αξεσουαρ του ανδρα
οπως ειναι ενα ρολοι και με βασει αυτο φανερωνει την εικονα. Σιγουρα αυτο το αυοκινητο δεν θα το παρει καποιος που εργαζεται στη Λαχαναγορα, αλλα ουτε και καποιος που τρεχει στον περιπτερα στις 31 του μηνα να δει αν βγηκε το Max Power.... Ο νοων νοειτω. Το αυτοκινητο εκπεμπει κυρος υπερανω ολων των μικρομεσαιων, αυτο ειναι δεδομενο, και με προσανατολισμο στην ανεση και στην πολυτεια συνοδευομενο απο σβελτους κινητηρες.Προσωπικα την θεωρω την πιο ολοκληρωμενη προταση για οικογενειαρχη με γουστο, ενω κλεινει κρυφα το ματι σε αυτους που με αυτοσκοπο την ανεση και την πολυτελεια αναγκαζονται να ψαχτουν σε προτασεις της μεσαιας κατηγοριας, οντας μαλιστα συμφερουσα οικονομικα....
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Διαφωνω καθετα με την αποψη σου.
Ο λογος ειναι οτι αν δεν κανει σε εσενα δε σημαινει οτι δεν κανει σε ολους.
Σαφεστατα εχει αλλο target group(οικονομικο. ηλικιακο).
Προκειται για μια premium προταση (οπως καθε Lancia) που απευθυνεται σε κοσμο που θελει να ξεχωριζει και εχει γουστο. Καλως ή κακως τη σημερινη εποχη το αυτοκινητο ειναι το προσωπικο αξεσουαρ του ανδρα
οπως ειναι ενα ρολοι και με βασει αυτο φανερωνει την εικονα. Σιγουρα αυτο το αυοκινητο δεν θα το παρει καποιος που εργαζεται στη Λαχαναγορα, αλλα ουτε και καποιος που τρεχει στον περιπτερα στις 31 του μηνα να δει αν βγηκε το Max Power.... Ο νοων νοειτω. Το αυτοκινητο εκπεμπει κυρος υπερανω ολων των μικρομεσαιων, αυτο ειναι δεδομενο, και με προσανατολισμο στην ανεση και στην πολυτεια συνοδευομενο απο σβελτους κινητηρες.Προσωπικα την θεωρω την πιο ολοκληρωμενη προταση για οικογενειαρχη με γουστο, ενω κλεινει κρυφα το ματι σε αυτους που με αυτοσκοπο την ανεση και την πολυτελεια αναγκαζονται να ψαχτουν σε προτασεις της μεσαιας κατηγοριας, οντας μαλιστα συμφερουσα οικονομικα....
κοιτα οποιος θελει να αγορασει αυτο το απροσδιοριστου σχηματος αυτοκινητο σιγουρα θελει να ξεχωριζει,αλλα δεν ειναι βεβαιο οτι εχει γουστο
τωρα για το αν οι lancia εκπεμπουν κυρος,θα θυμισω οτι την τελευταια φορα που εγινε αυτο ηταν χαρη στην integrale,η οποια δεν ηταν και κανενα premium αυτοκινητο πιο πολυ για max power μου κανει,μιας και ηταν το evo της εποχης της...
με τα χαρωπα(gay αγγλιστι) μοντελα που εβγαλε στη συνεχεια το μονο που καταφερε ηταν να πεσει στα ματια των οπαδων της,πραγμα που αποδεικνυεται απο τις πωλησεις της...η νεα δελτα δεν ξερω αν θα σωσει τη lancia(πολυ αμβιβαλλω),αλλα σιγουρα δεν ειναι η πιο ολοκληρωμενη λυση μονο και μονο επειδη θα εχει χωρους μεσαιου και τιμη μικρομεσαιου.
η εμφανιση της και η καταγωγη της θα αποτρεψουν πολυ κοσμο απο το να την αγορασει,γιατι αν καποιος θελει 4,5 μετρα αυτοκινητο δε θα θελει να χει σχημα hatchback(αντιστοιχο παραδειγμα το τερατομορφο imreza),θα παει σε μεσαιο..μονο η ford κατα τη προσωπικη μου αποψη τα χει καταφερει σε αυτο το τομεα με το focus,αλλα με το mondeo το παραχεσε γιατι το εκανε τεραστιο!!!και για να ανακεφαλαιωσω,δεν ξερω τι σε κανει να πιστευεις οτι οι lancia ειναι αυτοκινητα κυρους και οτι μονο καλογουστοι ανθρωποι θα τις αγοραζαν...ολα τα αυτοκινητα μπορει να τα αγοραει ο καθενας αρκει να χει τα λεφτακια ακομα και αυτα με το μεγαλυτερο κυρος οπως ferrari,porsche κτλ...εμεις δλδ που δεν αγοραζουμε lancia ειμαστε γυφτοι???
πιστευω οτι αν θελει καποιος να μεινει στην 'ιταλικη σχολη' καλυτερα να παρει το bravo το οποιο και πιο οικονομικα θα του ερθει και πολυ πιο ομορφο ειναι στο κατω κατω...η lancia δε μπορω να καταλαβω τι παριστανει και που παταει ειδικα οταν αναμενεται ο αντικαταστατης της 147...χρησιμοποιουν το ονομα της δελτα για να προσελκυσουν φανατικους και μαλλον καποιοι τσιμπουν... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ανοίγω θέμα εδώ, για να γράφουμε για όλα τα τωρινά μοντέλα που οδηγήσαμε, είτε σε test drive είτε φίλου, γνωστού κλπ.
Ο λόγος είναι ότι ενώ με ενδιαφέρει (και άλλους πιστεύω) τα σχόλια των μελών, είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις στην ενότητα, αφού πρέπει να διαβαστούν όλα τα θέματα και δεν υπάρχει χρόνος.Όποιος έχει λοιπόν οδηγική εμπειρία από κάποιο νέο μοντέλο ας γράφει δυο κουβέντες κι εδώ, τα βασικά + και - και την αίσθηση που αποκομίζει. **Μην το κάνουμε ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες και αντιπαραθέσεις, μπορούν να μπαίνουν στο αντίστοιχο θέμα του μοντέλου ή της μάρκας. **
Υπενθυμίζω ποιός ο λόγος που ανοίχθηκε το θέμα αυτό.
-
ναι sorry
-
Fiat Bravo 1.6 Multijet 6MT
120 hp @ 4000
30.5 kgm @ 1500Νοικιάρικο στην Ιταλίσ ~3000 χλμ. με 4 άτομα και αποσκευές, a/c σχεδόν πάντα ανοιχτό αφού η ζέστη ήταν μεγάλη ~ 35C
Ανετο αυτοκίνητο με καλή ποιότητα κύλισης - κατασκευής και καλούς χώρους.
Ασφαλές και προβλέψιμο με την ουρά να θέλει παπάδες για να ξεκολήσει (τουλάχιστον στην άσφαλτο της Βόρεια Ιταλίας)Θετικά
- χαμηλή κατανάλωση (diesel) (6.0 l/100 για 3000 με μ.ω.τ 68 χλμ)
- Ανεση ανάρτησης - ποιότητα κύλισης
- Ροπή και δύναμη μεταξύ 1500 - 4000 σαλ
- Δεν έτριξε τίποτα, δεν έκανε κιχ ακόμα και στα πλακόστρωτα
- Ανετα καθίσματα με πολύ καλή αντι-εφιδρωτική επένδυση
- Δυνατά φρένα με πολύ καλή αίσθηση και αντοχή (γρήγορη κατάβαση βουνού με 8-10% κλίσεις και επίτηδες υπερ-χρήση των φρένων)
- Αίσθηση ασφάλειας και επέμβαση του ESP όταν χρειάζεται χωρίς να σε κόβει.
Αρνητικά
-
Το τιμόνι αν και είναι γρήγορο και ακριβές, παραείναι ελαφρύ τουλάχιστον μέχρι τα 120. Επίσης μεταξύ 80 και 120 η αίσθηση γύρω από τη θέση της ευθείας πρακτικά δεν υπάρχει οπότε αναγκάξεσαι σε άχρηστες μικρές διορθώσεις για να κρατήσεις πορεία. Οσο ανεβαίνουν τα χλμ και ειδικά μετά τα 140 η κατάσταση αλλάζει και ταξιδεύει σαν βράχος.
-
Ο Multijet 120 από το ρελαντί μέχρι τις 1500 είναι νεκρός .... η απόκριση στο γκάζι θυμίζει VAG και η υστέρηση του turbo υπάρχει αν και τουρμπίζει στις 1500. Από diesel περιμένεις ροπή από το ρελαντί και όχι να δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις (τουλάχιστον με φουλ φορτίο και a/c). Ισως να έφταιγε ότι είχε λίγα χλμ. 3900 όταν το πήρα, ίσως η ζέστη - το φορτίο ... ίσως όλα μαζί αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που ξεκίναγε ... ήθελε προσοχή και πατινάρισμα. Μετά τις 1500 μεταμορφωνόταν σε ... tdi killer όπως διαπίστωσα σε αρκετές περιπτώσεις με διάφορα 1.9 tdi A4 . Passat
-
Οι κλίσεις στις στροφές ήταν κάπως αυξημένες
-
Τα φώτα δεν με εντυπωσίασαν
-
Το κιβώτιο καλό αλλά όχι κορυφαίο
Μάλλον ο Multijet να ταιριάζει καλύτερα με το αυτόματο κιβώτιο όπου έχει και μικρότερες καταναλώσεις
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
- Το τιμόνι αν και είναι γρήγορο και ακριβές, παραείναι ελαφρύ τουλάχιστον μέχρι τα 120. Επίσης μεταξύ 80 και 120 η αίσθηση γύρω από τη θέση της ευθείας πρακτικά δεν υπάρχει οπότε αναγκάξεσαι σε άχρηστες μικρές διορθώσεις για να κρατήσεις πορεία.
Το ίδιο γίνεται και στο μεγάλο πούντο. Μία λεπτομέρεια που χαντακώνει ένα καλό κατά τα λοιπά αμάξι...
-
οδήγησα tuareg, νοικιάρικο στην γερμανία
2,5 πετρέλαιο αυτόματο.
έκανα σχεδόν 2000χλμ σε 4 μέρες. απίστευτη άνεση, καίει μετά τα 140χλμ/ώρα πάνω από 15λτρ/100χλμ αλλά στα 120 με σταθεροποιητή λιγότερο από 9λτρ/100.
Στις στροφές γέρνει πολύ αλλά το συνηθίζεις. Απίστευτη αίσθηση επιτάχυνσης στα 40-100.
στο δρόμο βράχος, απλά τέλειος αν και λίγο αργός για γερμανικούες δρόμους, τρόπος να καλύπτεις αποστάσεις.
/g -
Θα μπορούσε κάποιος φίλος που έχει οδηγήσει το τελευταίο Impreza 2.0R με τους 150 ίππους να γράψει εντυπώσεις;
-
impreza 2.0 λοιπόν,
Ψιλομάπα το εσωτερικό, δε σε φτιάχνει με την καμία, έχεις φάει και μία πίκρα βλέποντας το ασχημόπαπο πριν μπεις μέσα, οπότε πρέπει να είναι πολύ πολύ ωραίο αμάξι για να ανατρέψει το 2-0 απ τα αποδυτήρια.
Βάζεις μπροστά και λες 'πλάκα έχουν οι βελόνες που κάνουν ένα τερματισμό και μετά ξαναφτάνουν στην αρχή τους'. Βολεύομαι στο καθισμα, που το θες πιο φουσκωτά όμως (δεν ξέρω αν στην έκδοση sport είναι καλύτερα τα πράγματα) και βάζω πρώτη. Κιβώτιο ούτε καλό ούτε κακό, ελαφρώς ελαστική αίσθηση και λίγο πιο κάτω απο ότι θα με βόλευε ο λεβιές.
Όταν το οδηγείς χαλαρά, είναι κλασσικό γιαπωνέζικο δεκαετίας 90, λίγο πιο ποιοτικό στα σημεία. Δεν κοπανάει , αλλά σίγουρα δε θα το χαρακτήριζα άνετο.
Πάμε τώρα στον κανιβαλισμό. Κάνει αυτό που περιμένεις από ένα αυτοκίνητο με ενεργητική τετρακίνηση. Σε κάθε στροφή που δοκίμασα με πατημένο γκάζι, ένιωθα το διαφορικό να παλεύει και να κρατάει το αμάξι σε ράγες σιδηρόδρομου, ίσως να υποστρέψει στιγμιαία αν το παρακάνεις, αλλά μέχρι εκεί, μετά το κεντρικό διαφορικό παίζει μπάλα μόνο του. Χωρίς πατημένο γκάζι τα πράγματα είναι διαφορετικά και γλιστράει. Το πόσο γλιστράει και το πόσο εύκολο είναι να το επαναφέρεις δεν το δοκίμασα δυστυχώς. Τιμόνι καλούτσικο, δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά της 'αμεσότητας' κα ιτης 'αίσθησης' του τιμονιού οπότε δεν γράφω το τιμόνι είναι άμεσο αλλά όχι τόσο ακριβές , αντ' αυτού γράφω ότι είναι καλύτερο από ενός golf, χειρότερο από μιας 47(σιγά το νέο θα μου πεις τώρα ).
Από γκάζι δεν εντυπωσιαστηκα. Είναι μεν πιο άμεσο από έναν 170tsi, αλλά είναι πιο αργό, φαίνεται πιο αργό ακόμα και από 2.0 FSI. Αυτό που μ άρεσε είναι ότι μπορείς να καρφώσεις το κοντό κιβώτιο οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά αν είσαι έτοιμος για καμιά ανάβαση σε ψιλομουρλούς ρυθμούς. Καλή και η κατανάλωση.
Για μένα δεν θα το αγόραζα, ακομα και με τις νέες καλές τιμές, δεν είναι του γούστου μου, παραείναι γιαπωνέζικο. Παρ όλ αυτά σε κάποιους ταιριάζει γάντι (να το και το σχόλιο το διφορούμενο όπως κάνουν τα περιοδικά )
Άρπα και μια φωτογραφία απ' τη βραδινή βολτίτσα:
-
πολύ κατατοπιστικός !
-
Ξέχασα να πω για τον μπόξερ τα γνωστά ότι ο ήχος του είναι ψαρωτικός και ωραίος. Α και κάτι για την φωτογραφία: lazarefa, μην παραμυθιάζεσαι, όλες οι άσχημες βγαίνουν τη νύχτα για γκόμενους .
-
Rocsta, ευχαριστώ πολύ για τα κατατοπιστικά σχόλια. Χωρίς να έχω οδηγήσει το αμάξι, η εικόνα και η αίσθηση που αποκόμισα είναι κοντά στη δική σου (από οπτική επαφή σε έκθεση). Δυστυχώς σε θέματα απτής ποιότητας, οι Ιάπωνες είναι ακόμα πίσω από τους Ευρωπαίους. Η συνολική αίσθηση του αυτοκινήτου απέχει σαφώς από τα καλά ευρωπαικά στάνταρντς των περισσοτέρων μοντέλων της τελευταίας τετραετίας.
Προσωπικά δε χαλάστηκα τόσο από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου (που τη θεωρώ αποδεκτή) αλλά από τη μέτρια εικόνα εμφανούς ποιότητας εξωτερικού-εσωτερικού (ποιότητα βαφής, λαμαρίνα, διάφορες λεπτομέρειες και πλαστικά εσωτερικού-διάκοσμος). Εδώ και το Lancer ακόμα εξευρωπαίστηκε αρκετά στην τελευταία έκδοση, τα τζιμάνια της FHI το βιολί τους .
Φοβάμαι πραγματικά πως ισχύει στο ακέραιο αυτό που βγαίνει από τα πιο πολλά τεστ του έντυπου τύπου. Το Impreza, ακόμα και στην τελευταία εκδοχή του, είναι ένα ιδιαίτερο αμάξι που βασικά έχει και παραέχει λόγο παρουσίας ως Sti/WRX (πιθανότατα για το τελευταίο ), αλλά ως συμβατικό μικρομεσαίο ακόμα και με τη μειωμένη τιμή, πρέπει ή να μην έχεις πρότερη επαφή με σύγχρονο ευρωπαικό αυτής της κατηγορίας (εγώ έχω ) ή να επιζητάς επί συγκεκριμένου λόγου την τετρακίνηση και τις κοντές σχέσεις (πχ συχνή μεταφορά τρέηλερ/τροχόσπιτου, λέμε τώρα..), προκειμένου να το βάλεις με αξιώσεις στις πιθανές επιλογές σου.
Παρότι εξακολουθώ να συμπαθώ το αμαξάκι, ειλικρινά απορώ για την αρχική τιμή λανσαρίσματος για τις γήινες εκδόσεις του...
Σόρυ για το εν μέρει off topic της δημοσίευσής μου... -
Λοιπόν δοκίμασα το Mazda6 1.8TC 4d 20χλμ περίπου.
Μου έκανεb]τρομερή[/b] εντύπωση η μειωμένη αντίσταση κύλισης του οχήματος
οι ανύπαρκτοι αεροδυναμικοί θόρυβοι
η καλή θέση οδήγησης και ορατότητα
η αίσθηση που δίνει ότι είναι πολύ ελαφρύ
πολύ καλό turn in στις στροφές
καλή ηχομόνωση, μόνο αν πιέσεις αρκετά το μοτέρ το ακούς.Θα ήθελα
πιο βαρύ τιμόνι
πίσω ανάρτηση που να περνά καλύτερα από τα σαμαράκια, εγκάρσιες ανωμαλίες
πιο πολύ δύναμη μετά τα 120χαω, μέχρι εκεί ήταν καλό.
ποιοτικότερα ίσως υλικά εσωτερικού, όχι ότι και αυτά με χάλαγαν
ενδείξεις που θα μπορούσαν να είναι ενσωματωμένες στον πινάκα οδηγού και όχι στην κεντρική κονσόλα -
Oδήγησα αρκετά το δίλιτρο, συμφωνώ με όσα ανέφερες, ειδικά η ποιοτητα κύλισης σε σχέση με το παλιό είναι η μέρα με τη νύχτα.
Σαφώς πιο λιμουζινέ και λίγο πιο πλαδαρό μου φάνηκε.
Ο δίλιτρος κινητήρας νομίζω ότι είναι οριακά αρκετός για αυτό το αυτοκίνητο (στο παλιό είχα την εντύπωση ότι κι ο 1,8 είναι οκ, πάντως ο δίλιτρος στο καινούργιο δε με ενθουσίασε, ίσως δεν έχει ανοίξει ακόμα-->5000χλμ)Αυτό που αρχικά με ξενέρωσε, αλλά προς το τέλος το ψιλοσυνήθισα ήταν το ηλεκτρικό? τιμόνι...
Το προηγούμενο μου άρεσε απείρως περισσότερο.
Κάποιος άλλος να μας πεί τι γνωμη του γι αυτό? -
Κάτοχος mazda 6 1.8 με 9.000 Κm. Το τιμόνι είναι ελαφρί πάρα πολύ. Από στάση ότα ξεκινάς διαβάζει το δρόμο τόσο πολύ που εάν υπάρχει κλήση θα την ακολουθήσει και θα σε τραβήξει δεξιά ή αριστερά. Ποιότητα εσωτερικού θα μπορούσε και ποιο καλή. Οικονομία πάρα πολύ στην κατανάλωση. Οδήγηση τρένο ειδικά σε κλειστές διαδρομές. Για οικογενειακό αρκετός ο 1.8 κινητήρας κερδιζει λόγω ελαφρότητας. Άνετο χωράει 5 άνετα άτομα και ο χώρος αποσκευών υπεραρκετός. Τριγμοί δεν υπάρχουν. Κιβώτιο σαφέστατο. Φρένα πολύ καλά.
-
Σήμερα γυρίζοντας σπίτι ... λέω δεν σταματάω να δω τις BMW.
Φτάνω με τα πόδια στην αντιπροσωπία, μπαίνω μέσα και αρχίζω
να περιεργάζομαι τις κατασκευές που προσφέρουν τέλεια οδηγική
ευχαρίστηση. Οφείλω να ομολογήσω ότι τουλάχιστον όσο είναι σταματημένες
είναι πολύ πολύ όμορφες και με δέρματα και υλικά που θα ζήλευε και η μαμά
μου για το σαλόνι της. Κάθομαι στο κάθισμα παίζω με τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις και
χωρίς πολύ κόπο έχω βρει το 90% τις θέσης που μου αρέσει ....Με πλησιάζει ένας πωλητής στην ηλικία μου και προσφέρεται να μου παρουσιάσει το
αυτοκίνητο ..... ειδικά τους εξοπλισμούς. Σε εκείνο το σημείο ήταν σίγουρα στο στοιχείο
του, αφού αισθανόμουν ότι ήμουν στα benneton και αγόραζα ρούχα (που δεν μου αρέσει) ....τον ρωτάω 2-3 τεχνικά θέματα ... όπως αεροδυναμικό συντελεστή, προδιαγραφές λιπαντικών
βάρος τροχών, ελαστικών, θόρυβος Db σε ταχύτητες, ρεπρίζ κτλ, και παίρνω το αίμα μου πίσω
γιατί δεν ξέρει να μου πει τίποτα. Του μαθαίνω άλλα 2-3 κόλπα που έχει το αυτοκίνητο τεχνολογικά
όπως το διπλό ρεζερβουάρ, τους προ εντατίρες στην μπαταρία κτλ, πάω να τον ρωτήσω 2-3 τεχνικά για το blue eff ... αλλά και πάλι τίποτα. Ο ίδιος Προσφέρεται να μου δώσει εκείνη την στιγμή μια 320 4d για δοκιμή εκείνη στην στιγμή μόνος μου για 2 ώρες.Μίας και η γυναίκα μου, δουλεύει του λέω οκ, επιφιλάσομαι σε 2 ώρες. Να περάσουμε και οι 2 από τα πηδάλια για να βγάλουμε συμπεράσματα.
17:00 φτάνουμε με το rallye. Το γλυκοκοιτάει μιας και είναι του κουτιού και κάνει διάφορα σχόλια κολακείας για το 106. Δεν μασάω τις διάφορες paparies που κάνουν για θέματα marketing. υπογράφουμε τα χαρτιά με ενημερώνει ότι και να το καταστρέψω αυτό που θα πρέπει να πληρώσω θα είναι 450Ε και του λέω μην με προκαλεί :shock: γίατι είμαι διατεθιμένος να δοκιμάσω εκτώς από την ενεργητική ασφάλεια της και την παθητική, ψιλο ανασκουμπόνεται 1sec όσο χρειάζεται ο εγκέφαλός του να καταλάβει ότι αστειεύομαι. Μου λέει επίσης προσοχή 170Hp έχει.....
Διαδρομή γνωστή. Ηράκλειο -Νεά Μακρη και πίσω μέσω Διονύσου.
Σταματάω βάζω 15Ε βενζίνη και αρχίζω...
Ρυθμίζω το 2 ζωνικό κλίμα και είμαι έτοιμος να απολαύσω για 2 ώρες το όνειρο.
Τιμόνι ποίημα,
ορατότητα πανοραμική,
αίσθηση ότι το φοράω feeling άψογο.
και ζύγισμα 50-50 που το καταλαβαίνεις.
Δίσκος πλατό που δεν πατινάρει καθόλου και πουθενάΜόνο σε 4 γραμμές τελειώνουν τα καλά ........
1.Μέχρι τις 4.000 το μοτέρ δεν υπάρχει. εμφανίζεται κάπου στις 6Κ και τελειώνει στις 7,2Κ
2. ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ,
3. Run flat 17ρες σπορτ ανάρτηση = πολύς θόρυβος, πολύ μεγάλη αντίσταση κύλισης, πολύ
περισsότερη από το Mazda 6. αίσθηση ότι κόβει πολύ και σε θέλει με το γκάζι στο πάτωμα. Να
πήγαινε κιόλας .... σε βάζει στην πρίζα αλλά δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία.
4. εσωτερικό με μικροτριγμούς όταν περνάς τα εγκάρσια σαμαράκια
5. Ακούω περισσότερους θορύβους στο άσε πάτα από τον άξονα μετάδοσης της κίνησης.
6. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τις προσπεράσεις που κάνεις με το 106 στο κομμάτι
μακρη - άγιος πέτρος. Φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω, κατεβάζω 2α-3η το λιώνω όσο μπορώ αλλά
τίποτα... ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ ΒΑΡΟΣ που φαίνεται στις στροφές. κλείνω το DTS μήπως και παίζω με τον
κώλο αφού δεν πάει ...... αλλά τίποτα μιας και δεν έχει πολύ ροπή.
7. επιλογέας μέτριος .... αν θες να λες ότι είσαι sport.επιστροφή πίσω ...... σε όλα τα παραπάνω συμφωνεί και ο πωλητής και μου λέει το κορυφαίο.
οι 8 στους 10 αγοραστές τα παίρνουν χωρίς να κάνουν test drive. Μου δείχνει το trip computer και
μου λέει ότι στην διαδρομή που έκανα έκαψα 8,9λτ/100 :rofl: :rofl: :mlk: :thdown: Είμαι σίγουρος
ότι η μέτρηση αυτή είναι η μέση κατανάλωση που έχει κάνει το αυτοκίνητο τα τελευταία 6.000χλμ που είχε στο οδόμετρο, πόσο να επηρεάσουν τα 100χλμ που έκανα εγώ με το γκάζι στο πάτωμα. Η
αίσθηση που σου δίνει είναι ....'παταμε, μα πάταμε' αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις ότι δεν πάει ....
Ε τότε λες αφού τον ήπιαμε ας τον απολαύσουμε χαλαρά,..... έ κι εκεί ξενερώνεις με το θόρυβο και το μοτέρ του οποίου η ροπή δεν επαρκεί να κινήσει σε χαλαρούς ρυθμούς το ΠΟΛΥ βαρύ αμάξωμα.Μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος που δεν χρειάζεται να κάνω extra οικονομίες για να πάρω μια ΒΜW 320 :D/ :D/ :D/
ή μήπως, η 325/330/335 θα μεταμορφώνεται ..... °°°???? Ακόμα και έτσι να είναι προτιμώ να κάνω το 106 GrA, αγχολυτικό και να πάρω ένα χαραλώτικό άνετο ταξιδιάρικο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν
είναι η BMW.καλά, αυτοί με την 316 πως την παλεύουν ???
Μήπως είναι η C180K blue ???? θα ξέρουμε σε 15 που ακολουθεί το ανάλογο ΤΕΣΤ.
στην επιστροφή σταματάω σε έναν αντιπρόσωπο renault που έχει εδώ και 2 μήνες ένα
μπλέ ClioRS cup, μεταχειρισμένο. Τον ρωτάω πόσο το δίνει ?
και παίρνω την απάντηση ......
-Κύριε λυπάμαι ...δεν πωλείται !!! είναι του ιδιοκτήτη του μαγαζιού :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
-Τον ρωτάω, υπάρχει κάποιο RS , RS27 για Τεστ drive .... και τότε γελάει αυτόςεπεισόδιο 1 mazda6
επεισόδιο 2 bmw320συνεχίζεται ..... :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
-
^
Πολύ καλό το review σου.Δίνεις αρκετές πληροφορίες
Γνώμη μου,είναι οτι το αντίστοιχο της 320 απο πλευράς Mercedes είναι η C200K και όχι η C180,παρά την διαφορά της τιμής
Οδήγησα....