-
θα συμφωνησω οτι ειναι θεμα μαρκετινγκ πολλα πραγματα στην αυτοκινητοβιομηχανια..
το παραδειγμα του RS4 ειναι ιδιαιτερη περιπτωση εκει απλα ηθελε να δειξει η audi οτι μπορει και αυτη να βγαλει ενα πολυστροφο και ισχυρο ατμοσφαιρικο μοτερ για να ανταγωνιστει τον κυριο αντιπαλο της τη bmw,ομοιως και η bmw εβγαλε τον 3λιτρο bi-turbo για να δειξει οτι μπορει να μπει και αυτη στα χωραφια της audi...σε μενα προσωπικα δεν αρεσε αυτη η επιλογη(στο RS4),ή ας υπαρχει τουλαχιστον ενα καλο ατμοσφαιρικο μοτερ,αλλα να μην 'ξεπουλαμε' και τη παραδοση μας στην κορυφαια εκδοση
η bmw ,στα χαρτια τουλαχιστον, με τον τουρμποκινητηρα της δεν ξεπερασε καν τον ατμοσφαιρικο της προηγουμενης Μ3 και συνεχιζει να εχει ατμοσφαιρικα τα κορυφαια της συνολα.
Χαιρομαι επισης που αναγνωριζεις(εστω και μερικως) την αξιοπιστια του σαλιγκαριου
στο θεμα αξιοπιστιας παντως πολλα εχουν να κανουν και με τον κατασκευαστη..ο 1.8Τ παντως που υπαρχει σε αρκετα αυτοκινητα γνωστων μου ,και ειναι ερκετα παλιος για να θιξουμε την αξιοπιστια, εχει βγαλει παααρα πολλα χλμ σε πολυ κοσμο..ειδικα στην εκδοση με τα 150 δεν προκειται ποτε να παθει τιποτα...
στην πιο πιεσμενη του μορφη(προηγουμενο S3) στα 130- 150.000 χλμ και να ζητησει τουρμπινα δε χαλασε ο κοσμος!!!στο λεω μιας και εχει αρχισει να τα παιζει η τουρμπινα ενος πολυ καλου μου φιλου σε αυτα τα χλμ
στο θεμα βενζινης,κτησης,ασφαλειας,σηματων δεν τιθεται θεμα.το αν θα χαλασει ομως πιο αργα ή γρηγορα ενα μοτερ που πρεπει να το οδηγεις ψηλα(ατμοσφαιρικο) σε σχεση με ενα που δινει σταθερα τη ροπη του στις 2,5-5.000 rpm και δε χρειαζεται να το πηγαινεις με πανω απο 4000 για να κανεις μια καθημερινη προσπεραση ειναι θεμα που θελει πολλες σελιδες και παντα εχει να κανει με την περιπτωση...
Εμενα προσωπικα δε μου εμπνεουν εμπιστοσυνη τα μοτερ που στροφαρουν στο θεο,αλλα αυτο ειναι δικο μου χουι...Στο θεμα ροπης ,εκτος και αν μιλαμε για wrx που μετα τις 4.000rpm 'ξυπναει' και σε κολλαει στο καθισμα(ενω στις χαμηλοτερες στροφες ηταν ψοφιο), τα τουρμπατα μοτερ πιστευω οτι οτι εχουν υποδειγματικες καμπυλες ροπης...
μαλιστα οσο μεγαλωνει ο κυβισμος και μικραινει η πιεση ,η ροπη γινεται απλως μια μεγαλη ευθεια γραμμη,η οποια για μενα ειναι πολυ πιο ομαλη απο την εκαστοτε ακανονιστη 'κατσαροτριχα' των ατμοσφαιρικων..
στο 1,5 και 1,7 bar θα εχεις ξεσπασματα και ιστοριες,αλλα σε πιο light καταστασεις το τουρμπο απλα κανει τα πραγματα καλυτερα... αυτο βεβαια προυποθετει και η εταιρεια που το χρησιμοποιει να ξερει και τι κανει...ο κινητηρας του astra opc για παραδειγμα που δουλευει στα ορια του για να δωσει 240 αλογα εχοντας παραλληλα αγρια λειτουργια για μενα δειχνει ασχετοσυνη...
το corsaki παντως το συμπαθω πολυ κι ας ειναι καπως διαστημοβλαχος
Το wrx που ανεφερα παραπανω, εχει βεβαιως και αλλο σκοπο λειτουργιας..ειναι φτιαγμενο για να του πινεις το αιμα και οχι για να κολλας στη κινηση (ομοιως και το evo,το οποιο στροφαρει και σχετικα ψηλα για τουρμπατο)Παντως για να καταλαβεις τη δικη μου φιλοσοφια,δεν πιστευω πως το τουρμπο μπορει να αντικαταστησει πληρως τα κυβικα...εως ενα οριο μπορει,αλλα μετα αρχιζουν τα δυσαρεστα και τα περιεργα..
Το τουρμπο πιστευω πως απλα πρεπει να λειτουργει ως μεσο αναβαθμισης ενος κινητηρα,και οχι ως μεσω αντικαταστασης των κυβικων..Το οτι θα υπαρξουν συγκρισεις θα υπαρξουν,αλλα οι εταιρειες ετσι πρεπει να σκεφονται και οπως πολυ σωστα ειπες,δεν το κανουν για πολλους και διαφορους λογους..
ετσι εχουμε αλλη μια 'πρασινη' μοδα(καταραμενοι χιπηδες οικολογοι ) ,το downsizing!!!το οποιο ομως βοηθησε στην αναπτυξη μιας τεχνολογιας που πολλοι κατασκευαστες(οπως η AR) ειχαν για χρονια ξεχασει και η οποια απλα μου αρεσει πολυ!!!!
ουτε ραγιζουν πλεον τα μεταλλα των τουρμπινων με το παραμικρο,αντεχουν σε πολυ πιο υψηλες θερμοκρασιες,τα πιστονια ειναι πιο ανθεκτικα...Παντως σε αυτον τον τομεα ειμαι πραγματικα πολυ ευχαριστημενος απο το vag το οποιο,προσφερει ενα σκασμο κινητηρες για καθε γουστο,περιοριζοντας σε σε πολυ λιγα πραγματα..
Σε αυτα που με ρωτησες πριν,οχι δεν εχω οδηγησει R32,αλλα εχω ανοιξει με Α3 3,2(haldex) ρολαροντας με 2ες και τον περασα,οχι κολωνες,αλλα τον περασα,γιατι πολυ απλα με καποιες λογικες στροφες (και οχι 1000) εχω πιο δυνατο 'τιναγμα' (να το πω βλαχικα!) και μετα απλα διατηρω τη διαφορα μου..
Να στο πω και αλλιως,αυτα τα αυτοκινητα(3,2 και R32) σαν 'ψηλοτερος' που ειμαι στην 'ιεραρχια' του group θα εχουν φροντισει να τους ριxνω εστω και μισο καπω(θυμισου 335 παλια Μ3...)
σε καποιες 'ειδικες' περιπτωσεις σιγουρα θα υστερω παντως,αλλα γενικα οφειλω να τα περναω,οπως και καθε προγενεστερο αντιπαλο μοντελο...
Με την ιδια λογικη ριχνω τωρα στην παλια GTA,η καινουρια ομως που θα βγει στη κατηγορια μου οφειλει οπωσδηποτε να ριχνει σε μενα,στις επιδοσεις ευθειας τουλαχιστον(εκτος αν κανουν καμια μαλακια!!)
Σκεψου απλα ποσα πολλα αλογα εχει το νεο focus RS,αποφευγοντας ομως να ειναι τετρακινητο για να μην το συγκρινουν με τα evo-ειδη...εμενα θεωρητικα με 'καταπινει'Αλλα και απο τις 1000 να ανοιξουμε,στις 2κατι θα εχει μπει για καλα η τουρμπινα και η ροπη θα ανεβει δραματικα..επισης δε θες να ακουσεις τι θορυβους μπορει να βγαλει το αυτοκινητο μου σε τοσο χαμηλες στροφες εξαιτιας του μεγαλου συμπλεκτη και του haldex...
Ασχετο,αλλα θυμηθηκα ενα παλικαρακι με ενα φτιαγμενο gti IV που μου ελεγε να ανοιξουμε 2ες απο τις 5000rpm...........
Τελειωνοντας θα ηθελα να σχολιασω λιγο αυτο που ειπες για το πώς δηλαδη σου φαινεται οτι παει κατι...ολα τα αυτοκινητα εκει γυρω στα 250 αλογα πανε πανω κατω το ιδιο,δε μπορουμε να ειμαστε υπολογιστες να καταλαβουμε ακριβως τη διαφορα..και διπλα να τα βαλεις,και μετρησεις να κανεις,παλι μπορουν να γινουν λαθη..
Οταν περασα τη περιοδο της ζωης μου που ειχα μια εμμονη για το αν περναω τα s2000 μετα απο 3-4 αρχισα να σιγουρευομαι...Τεσπα,ειναι ολα θεμα γουστου..ο καιρος θα δειξει που θα παει αυτη η κατασταση,απο τη στιγμη που υπαρχουν λατρεις και των 2 σχολων δε νομιζω να εκλειψει η μια εναντι της αλλης,η τουρμπινα παντως κερδιζει εδαφος ακομα στις πιο μεγαλες (ηλικιακα) κατηγοριες ανθρωπων που ποτε δεν εμπιστευονταν την αξιοπιστια τους...
φιλικα
-
Το EVO που δοκίμασε ο JC στο TG απέναντι στο stilo (1.6 και όχι 1.9) ήταν το FQ-400, μια υπερειδική έκδοση που έκανε κηδεία -εύκολα κιόλας- σε Lamborghini..
Επίσης, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 400 αλόγων από 2λιτρο κινητήρα που ουδέποτε πλασαρίστηκε ως γραμμικό, δηλαδή καμία σχέση με ένα TT ή μία 335.
Το να καθόμαστε να φέρνουμε σαν 'αντιπαράδειγμα' στα γραμμικά turbo ένα EVO FQ-400 είναι απλά cheap shot.. -
Καλα cool λιγο. Το Top Gear ειναι ενα show time που κανουν τα παντα για την τηλεθεαση.
Οπως κηδεψε ευκολα το Lambaudi, τον ηπιε στο χαλαρο απο το Stilo 1.6.
Οτι θελουν να δειξουν θα το δειξουν, να εισαι σιγουρος.... -
Το θέμα είναι ότι το EVO που είδαμε είναι αυτό που διέλυσε την Lambo και όχι αυτό που έχασε από το Stilo.. Δηλαδή κανείς δεν το αγοράζει για να πηγαίνει με 50km και 5η.. Νομίζω καταλαβαίνεις την διαφορά..
-
Βλεπεις να μην καταλαβαινω?
Απο αλλου ξεκινησε η κουβεντα και αλλου κατεληξε.
Αν διαβασες καλυτερα πιο πανω.
Ωστοσο αφου βλεπω πως παρακολουθεις την εκπομπη του JC θα σε παραπεμψω σε ενα αλλο συγκριτικο.
Μεταξυ της Gallardo και της F430. Επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες για την δυνατοτητα μιας Lambo σε σχεση με αλλα υπεραυτοκινητα ή ειδικες κατασκευες/εκδοσεις. Πολυ θα ηθελα ας πουμε να δω τι θα εκανε το εξαιρετικο ομολογουμενως FQ400 σε σχεση με το χειρουργικο εργαλειο 430. -
To FQ400 δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με την 430. Αλήθεια γιατί δεν συγκρίνεις Nissan GT-R vs F430 ?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
To FQ400 δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με την 430. Αλήθεια γιατί δεν συγκρίνεις Nissan GT-R vs F430 ?Ηπαγεν Ιακωβε
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
To FQ400 δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με την 430. Αλήθεια γιατί δεν συγκρίνεις Nissan GT-R vs F430 ?
Ηπαγεν Ιακωβε
Άκλαφτη θα πήγαινε η 430..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ηπαγεν Ιακωβε
Άκλαφτη θα πήγαινε η 430..
Ε ναι σιγουρα. Αφου στο Μαρανελο κλασαν πανω τους επειδη βγηκε το Datsun
Ρε δεν παμε καθολου καλα....
-
Το...Datsun έχει κάνει πράγματα και θάματα! Δεν είναι 'ιερό' βέβαια, αλλά τους έχει πατήσει όλους κάτω. Με απλή μηχανολογία και λύσεις!!!
-
Πφφφ... Τι να μας πει το Datsun; Την ίδια αίγλη και το ίδιο κύρος έχει να το παρκάρεις μόστρα στα νυχτερινά σκυλομάγαζα?
-
Εγώ πάντως εννοούσα ότι θα πήγαινε άκλαφτη η 430 κόντρα στο EVO, ειδικά στο FQ. Για το Datsun δεν το συζητάμε καν..
Αλλά δεν έχει το αλογάκι και κάτι τρέχει στα γύφτικα..
-
Το θέμα λέγετε 'Οδήγησα' και όχι ο JC ή οποιοσδήποτε άλλος. Από εδώ και στο εξής όλα τα θα σβήνονται χωρίς προειδοποίηση. [mod mirage]
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
. Πολυ θα ηθελα ας πουμε να δω τι θα εκανε το **εξαιρετικο ομολογουμενως FQ400 **σε σχεση με το χειρουργικο εργαλειο 430.Παλληκαρια διαβαζω με μεγαλο θαυμασμο τα ποσταρισματα σας για την αλφα (παλαιος ιδιοκτητης 80s GT 1800 - GTV 2000 - GTV 2500 - sud 1.5 ti ) ιδιως της αλβας ειδικα σε οτι εχει να κανει με την ιστορια της.
Εδω ομως Τζιουσεπε δε τα ξερεις καλα.
Το φακιν κουικ 400 ηταν ενα εκτρωμα σε αποδοση δυναμης/αξιοπιστιας και μια αποτυχια της CCC (που προσπαθει με τις ημιεπισημες FQ να κοψει κομματι απο τις ορδες αφτερμαρκετ 'βελτιωτων' στην καποτια). Μαλιστα σε πιστες και δρομο ηταν πιο αργο απο το FQ360 και ιδρωσαν να ξεφορτωθουν τα τελευταια κομματια με discount.
Αποτελεσμα τρελλη υστερηση λογω αλλης τουρμπινας, εξ ου και οι τιμες ρεπριζ.
Επισης ρε παιδες σε αλλο θρεντ διερρηγνυαν τα υματια τους για συγκρισεις μεταξυ ιδιων τυπων 4τροχων με σωστα κριτηρια ( segments, καροτσες, generic, )
Τι σχεση μπορει να εχει η 430 με το κουβα με το φτερο ?
Οπα και για να συνεισφερουμε μια πενια στο οδηγησα:
Εβο Χ
- πλαισιο φρουριο/αναρτηση
- τα ρεκαρα
- κιβωτιο συμπλεκτης βουτυρο
- τιμονι (για μενα καλυτερο του 9)
- συγχωρει ακομα πιο πολυ απο το 9
- με τα ηλεκτρονικα οφ διασκεδαζεις
+πολυ γραμμικο μοτερ
- Αστειο πορτ μπαγκαζ
-αστειο ντεποζιτο 55 λιτρα - καλυτερο μεσα αλλα τιποτα το τρομερο
-ακριβο για γιαπονεζοκουτι (53 -55 με σστ)
-ταφος απο δυναμη λογω κιλων σε σχεση με το 9 (σαν το 8 260 παει)
το sst το οδηγησα λιγο σε εκδοση mr καλο παιχνιδακι σαν τα γκολφακι λιγο πιο ζωηρο/γρηγορο στο σσπορτ μοουντ. Το μρ με καλα δερματινα ρεκαρο, καλο σατναβ ροκφορντ, ακομα πιο καλη αναρτηση bilstein, BBS forged, keyless, brembo διαιρουμενες αλλα 64Κ ??
Γνωμη: Πολυ καλο για καθε μερα σε σχεση με τα 7,8,9 εχασε απο βαρβαροτητα εφαρμογης.
Οπλο για οικογενειακες αποδρασεις και καθε μερα Χ
Οπλο για διασκεδαση 9
Οπλο για οδηγηση 6 ( αν βρητε κανενα) -
οδήγησα γκολφ 120αρι.
άψογος κινητήρας, μόνο μετά τις 5χλδ φαίνεται να λαχανιάζει αλλά πιο κάτω άψογος, σασμάν πολύ καλό, αν και ο φίλος που μου το έδωσε μου έλεγε κατι για μικρό πρόβλημα στο κούμπωμα της πέμπτης.
Τιμόνι ελαφρύ αλλά πληροφοριακό, καταλάβαινες πότε ετοιμάζεται να χάσει την πρόσφυση ο μπροστά άξονας είτε ο πίσω. Εντυπωσιακό, για τόσο ελαφρύ!
Κλίσεις όχι ιδιαίτερες,παρόλο που δεν ήταν το σπορ και είχε εντέλως λάθος προφίλ λαστιχο, αφού η εσκεμμένη υπερστροφή στην έξοδο του του λιμανιού στο ηράκλειο, ελέγχθηκε πανεύκολα.Επίσης, το low-σοβαρό profil του αμαξιού βοηθάει η άλλοι να σε βλέπουν αλλιώς ακόμα και όταν το παρακάνεις! Το συγκεκριμένο δεν είχε ούτε ζάντες βεβαια...
Ελπίζω στο καινούργιο να μην αλλάξουν τίποτα στην πίσω ανάρτηση γιατί είναι το highlight του αυτοκινήτου. Άνεση στις ανωμαλίες και συμμετοχικό όσο πρέπει.
Πάντως, παρατήρησα πως όταν είχα λίγες στροφές και σανίδωνα το γκάζι (πάντα δηλαδή) έκανε ένα μεταλλικό θόρυβο στιγμιαια. Είναι φυσιολογικό αυτό;! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Τιμόνι ελαφρύ αλλά πληροφοριακό, καταλάβαινες πότε ετοιμάζεται να χάσει την πρόσφυση ο μπροστά άξονας είτε ο πίσω. Εντυπωσιακό, για τόσο ελαφρύ!
Υπαρχουν και ελαφρυτερα (και πιο...ενοχλητικα) Στο GT, το τιμονι μια χαρα μου φανηκε σε σχεση με αλλα... (Grande Punto, Corsa Opc)
Πάντως, παρατήρησα πως όταν είχα λίγες στροφές και σανίδωνα το γκάζι (πάντα δηλαδή) έκανε ένα μεταλλικό θόρυβο στιγμιαια. Είναι φυσιολογικό αυτό;!
Μεταλλικο περιστροφικο θορυβο, σαν να τσιριζει η τουρμπινα, που ακουγεται απο δεξια?
-
Golf 1.4 FSI.
Μιας και το έχω ένα μήνα σχεδόν, ας γράψω τις εντυπώσεις μου.
Ξεκλειδώνεις, και κλείνεις τη πόρτα και θα έλεγες ότι το πως κλείνει θυμίζει Α3. Πολύ ποιοτικό εσωτερικό, άψογη συναρμολόγηση και καλά υλικά. Μετά από 22Κ ταλαιπωρημένα χιλιόμετρα δε κάνει κιχ. Ωραίος ο μπλε φωτισμός και πολύ στιβαρά τα χειριστήρια.
Κάπως περίεργη θέση οδήγησης, σου παίρνει λίγη ώρα να τη βρεις, αλλά είναι χειρότερη από την 147 και του Α3.
Μεγάλοι καθρέπτες με μεγάλο πεδίο και απόλυτα ασφαλείς. Πολύ μου αρέσει το φλας στον καθρέπτη.
Πολύ σπαστική η μεσαία κολόνα (έχω το 5θυρο) που κινδυνεύεις να χτυπήσεις κάποιον άμοιρο αν δε προσέξεις και δε κουνήσεις το κεφάλι σου να δεις εμπρός και πίσω από τη κολόνα. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω στο οπτικό πεδίο σου, βγαίνοντας από στοπ.
Οδηγικά τώρα, είναι πάρα πολύ ήσυχο. Πολύ καλά φρένα, δε του φαίνονται τα χιλιόμετρα που μαζεύει. Το τιμόνι είναι κάπως ασαφές και ελαφρύ και το μοτέρ έχει έναν σπαστικό τραχύ ήχο και είναι πάαααρα πολύ αργό, αλλά η κατανάλωση είναι σχετικά χαμηλή. Στρίβει αρκετά ικανοποιητικά βεβαίως, αλλά δεν είναι αυτό που λέω fun-to-drive.
Στη πόλη είναι άνετο, περνάς από λακούβες και δε καταλαβαίνεις και πολλά και έχει δυνατό (πιο δυνατό από τη BMW παρακαλώ) air condition. Στο παρκάρισμα θα το θεωρούσα άνετο και εύκολο, καθώς το κατηφορικό καπώ βοηθάει στο παρκάρισμα.
Καλό σε γενικές γραμμές, αλλά όχι κάτι το φοβερό, γιατί του λείπει η επικοινωνία με τον οδηγό.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Υπαρχουν και ελαφρυτερα (και πιο...ενοχλητικα) Στο GT, το τιμονι μια χαρα μου φανηκε σε σχεση με αλλα... (Grande Punto, Corsa Opc)
Πάντως, παρατήρησα πως όταν είχα λίγες στροφές και σανίδωνα το γκάζι (πάντα δηλαδή) έκανε ένα μεταλλικό θόρυβο στιγμιαια. Είναι φυσιολογικό αυτό;!
Μεταλλικο περιστροφικο θορυβο, σαν να τσιριζει η τουρμπινα, που ακουγεται απο δεξια?
δεν θα με εξέπλητε αν μπορείς να κάνεις ρύθμιση με το vag com για το τιμόνι ώστε να βαρύνει, όπως στο ίμπιζα όπου έχει 3 θέσεις.
Πολύ καλύτερο από του πούντο σίγουρα. Ελαφρύ που συνηθίζεται έτσι και αλλιώς, αλλά με πολύ καλή αίσθηση. Το θεωρώ στα συν του αυτοκινήτου, ειδικά σκεπτόμενος τις διαστάσες ελαστικών που είχε.
για το θόρυβο, δεν εννοώ το στανταρ θόρυβο του κάνει το τούρμπο, αλλά για ένα μεταλλικό τσικ διάρκειας μισού δευτερολέπτου και λιγότερο αν σανίδωνες απότομα-και μόνο- και είχες κάτω από 3-3,5 χλδ στροφές, κάπου εκεί. -
Οδηγησα ενα εταιρικο οπελ ζαφιρα με 2500 χλμ. Κυβικα δεν ξερω....απλα βαλτε το ποιο μικρο μοτερ που βγαινει αυτο το αμαξι 1600 ή 1800 δλδ.
Οσο και να προσπαθησα να βολευτω με τους καθρεφτες δεν τα καταφερα, το σασμαν ψιλοκολαγε σε αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα στον κοφτη το κλιμα αργησε παρα πολυ να δημιουργησει μια δροσερη κατασταση, εδω να πω οτι το οδηγησα το Σαββατο που βαρεσε 40+ βαθμους στην Αθηνα και το αμαξι ηταν κατω απο τον ηλιο απο το πρωι και εγω το πηρα 2,30 το μεσημερι. Επισης πολυ μικρος μου φανηκε ο χωρος για τα ποδια των πισω επιβατων (ηταν σε 5θεσια διαταξη αν αυτο παιζει καποιο ρολο) Τελος η μοναδικη βολικη 'θηκη' που βρηκα για το κινητο ηταν το στρογγυλο τασακι που ηταν 'μεσα' στο ηλεκτρικο χειροφρενο.
Τα φρενα αν παταγες λιγο δεν κανανε και τπτ το σπουδαιο, αν παταγες λιγο παραπανω πιανανε αποτομα.Και ναι θετικο δεν βρηκα κατι, μιας και τα θετικα του αγγιζουν καποιον με 3+ παιδια.
Α, τωρα που το θυμηθηκα το ABS πρεπει να εχει πολυ καλη ρυθμιση μιας και σε κατι φρεναρισματα σε γλυστερο δρομο μεχρι ακινητοποιηση δεν εμπαινε, αλλα μαλλον αυτο εχει να κανει γενικα με το σετ φρενα λαστιχα αναρτηση.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Οδηγησα ενα εταιρικο οπελ ζαφιρα με 2500 χλμ. Κυβικα δεν ξερω....απλα βαλτε το ποιο μικρο μοτερ που βγαινει αυτο το αμαξι 1600 ή 1800 δλδ.Οσο και να προσπαθησα να βολευτω με τους καθρεφτες δεν τα καταφερα, το σασμαν ψιλοκολαγε σε αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα στον κοφτη το κλιμα αργησε παρα πολυ να δημιουργησει μια δροσερη κατασταση, εδω να πω οτι το οδηγησα το Σαββατο που βαρεσε 40+ βαθμους στην Αθηνα και το αμαξι ηταν κατω απο τον ηλιο απο το πρωι και εγω το πηρα 2,30 το μεσημερι. Επισης πολυ μικρος μου φανηκε ο χωρος για τα ποδια των πισω επιβατων (ηταν σε 5θεσια διαταξη αν αυτο παιζει καποιο ρολο) Τελος η μοναδικη βολικη 'θηκη' που βρηκα για το κινητο ηταν το στρογγυλο τασακι που ηταν 'μεσα' στο ηλεκτρικο χειροφρενο.
Τα φρενα αν παταγες λιγο δεν κανανε και τπτ το σπουδαιο, αν παταγες λιγο παραπανω πιανανε αποτομα.Και ναι θετικο δεν βρηκα κατι, μιας και τα θετικα του αγγιζουν καποιον με 3+ παιδια.
Α, τωρα που το θυμηθηκα το ABS πρεπει να εχει πολυ καλη ρυθμιση μιας και σε κατι φρεναρισματα σε γλυστερο δρομο μεχρι ακινητοποιηση δεν εμπαινε, αλλα μαλλον αυτο εχει να κανει γενικα με το σετ φρενα λαστιχα αναρτηση.
φιλε,μη μιλας ετσι για τα κλιματιστικα της opel,ειναι απο τα πιο ισχυρα!!
Aκομα και τα 1000αρια corsa γινονται γρηγορα ψυγεια!!!Παντως η δικη μου εμεπειρια απο προηγουμενο zafira 1.6 που οδηγησα ηταν πολυ κακη...
Παρα πολυ βαρος και παρα πολυ αδυναμος κινητηρας...κατα τα αλλα ηταν ιδιο σε αισθηση με το 1.6 vectra μας(παλι προηγουμενης γενιας),αλλα το περισσοτερο βαρος μαζι με το υψηλοτερο κεντρο βαρους εκαναν τη πολυμηνη μου κακη οδηγικη εμπειρια(με το vectra) ακομα χειροτερη,ευτυχως οχι για πανω απο 40 χλμ...
οι 1,6 κινητηρες της opel παντως στα μεγαλα αυτοκινητα(πανω απο astra) κοροιδευουν....
Οδήγησα....