-
Focus 1.6 (115hp) Sport.
Παρέλαβε συνάδελφος εταιρικό Focus και πήγαμε να το πάρουμε και το πήγαμε και μια βόλτα. Βλέπετε η δουλειά είναι ΤΟΣΗ πολύ . Η επιλογή του ήταν ή το Golf GT Sport 1.4TSI (122hp) ή το Focus ή κάποιο άλλο στα χρήματα αυτά.
Για πάμε να το δούμε...
Μπαίνω, βολεύομαι...μέτρια θέση οδήγησης, θεωρώ καλύτερη του Golf, αλλά εύκολα ρυθμίσιμη. Όμορφο εσωτερικό, αλλά υπερβολικά πολλά πλαστικά απομίμησης αλουμινίου μέρη! Του Golf, αν και πιο βαρετό σχεδιαστικά, το θεωρώ καλύτερο και ποιοτικότερο.
Κλείνω τη πόρτα...και μου φάνηκε πολύ ελαφριά, ειδικά σε σχέση με το Golf.
Βάζω μπροστά...ωραίος ήχος...καλύτερος από του Golf, χωρίς να έχω οδηγήσει το TSI όμως. Εντύπωση μου έκανε το τιμόνι. Πολύ πληροφοριακό, βαρύ και ΓΕΜΑΤΟ σε αίσθηση...ειδικά μπροστά στου Golf. Από γκάζι δε λέει και πολλά, θεωρώ ότι το turbάτο Golf με τα 122 θα είναι πιο 'ζωντανό'. Από φρένα τώρα δε λέει και πάαρα πολλά...πιο άμεσα του Golf και πιο δυνατά. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι σε σχέση με το δικό μου FSI δεν έχει το ενοχλητικό 'κενό' του ηλεκτρονικού γκαζιού.
Από κρατήματα τώρα...δεν είδαμε και πολλά, δε μπορέσαμε να δούμε γιατί μια βόλτα στο Μαρούσι πήγαμε...καλό είναι, κλασσικό Focus...διαφορές με το Golf δε μπορώ να πω.
Συνοψίζοντας, στο Focus μου άρεσε το design (μέσα και έξω), η απόκριση του γκαζιού και η αίσθηση του τιμονιού. Δε μου άρεσε η ποιότητα του εσωτερικού, η έλλειψη 6ης, τα φρένα και οι επιδόσεις του σε σχέση με το Golf.
Αυτά. Λογικά θα οδηγήσω και τη Μίτο σήμερα, αλλά μπορεί και αύριο...και σύντομα παραλαμβάνουμε το 500άκι, άρα θα έχω και από εκεί report.
-
Alfa Romeo Mito 1.4 JTB (155hp)
Μόλις επέστρεψα. Τελικά το χθεσινό πρόβλημα δεν ήταν κάτι σοβαρό, είχε πάρει μια ράβδο από κάτω και χτύπαγε πίσω στη ρόδα.
Πήγα στην αντιπροσωπεία, μου δίνει το κλειδί και πάμε για το αυτοκίνητο. Κοιτάω το κλειδί και είναι ίδιο με το κλειδί του 500, μέχρι και ο πωλητής συμφώνησε.
Μπαίνω, βολεύομαι, φτιάχνω τη θέση, φοράω ζώνη (ο πωλητής όχι, όσο κι αν χτύπαγε το buzzer και του την είπα κιόλας!), βάζω το κλειδί και οι βελόνες κάνουν έναν ωραίο 'χωρό'. Πάνε μέχρι το τέλος και ξανά στο 0. Βάζω μπροστά...επιλέγω Dynamic και ξεκινάμε. Μου λέει ο πωλητής...'νορμάλ έτσι'? Του λέω ναι, ναι.
Ξεκινάμε και ενώ συναντάς ένα μικρό lag μέχρι στις 2-2.5Κ στροφές, μετά αρπάζει πολύ γραμμικά...μέχρι τις 4.5-5 που κάπως σα να 'λαχανιάζει'. Σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλές επιδόσεις και πολύ καλές επιταχύνσεις, άκρως ικανοποιητικές ρεπρίζ και σε γενικές γραμμές είναι μόνο θετικά τα σχόλια εκεί. Από ήχο μοτέρ...147 δεν είναι! Δεν έχει αυτό το γουργουρητό...αλλά δε θα απογοητεύσει κάποιον, ειδικά κάποιον που μπαίνει πρώτη φορά σε Άλφα. Αλλά μη περιμένει κανείς ήχο 1.6 TS, 2.0 JTS ή 3.2 busso. Forget it
Σταματάμε στο φανάρι και... ...παραλίγο να μου βγούνε τα μάτια από το κρανίο! Τι ΦΡΕΝΑΡΕΣ είναι αυτές?!! Όταν μπήκα στο Golf μετά, νόμιζα ότι είχαν πρόβλημα . Φρένα πολύ καλά λοιπόν...αλλά θέλουν ΠΟΛΥ συνήθεια γιατί κουράζουν αφάνταστα τον συνοδηγό. Όσπου να τα συνηθίσω ο καημένος ο πωλητής πήγε να βγει από το παρπρίζ.
Πάμε τώρα στο τιμόνι. Στο normal mode δε το οδήγησα και πολύ...μόνο στο πάρκιν...αλλά ήταν ΧΑΛΙΑ. Απίστευτα ελαφρύ και ασαφές για Άλφα. Στο dynamic είναι καλύτερα τα πράγματα...αλλά όχι τόσο καλά όσο στην 147. Έχει μια ασάφεια, η οποία είναι σίγουρα λιγότερη από το normal mode και σίγουρα μικρότερη από το Golf (π.χ.), δεν είναι 147. Θυμίζει κάπως το Focus που πήγα σήμερα το πρωί βόλτα ή το Golf GTI που είχα οδηγήσει παλαιότερα. Αν ικανοποιεί? Σε γενικές γραμμές ναι...ξέρεις που παν τα 4 ας πούμε...αλλά ίσως να μην ικανοποιήσει κάποιον πρώην ιδιοκτήτη 147. Πάντως για ηλεκτρικό σε προσθιοκίνητο είναι καλό.
Κρατήματα. Πολύ καλά. Στρίβει άνετα και κάποιο μικρό Αλφα-γλίστρημα. Θύμισε 147. Τώρα δεν έκανα και πολλά...μια βόλτα πήγαμε πίσω από τη Μαραθώνος, αλλά επίσης θετικά σχόλια εκεί.
Κατανάλωση. Η μέση του αυτοκίνητου δοκιμής ήταν 11.3 με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κιβώτιο. Καλό, θυμίζει ΦΙΑΤ και καλύτερο από την 147...αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο.
Ποιότητα. Εδώ δεν είναι καλά τα νέα. Ήδη έχει τριγμούς το αυτοκίνητο και τα πλαστικά σε πόρτες και κάτω από το ταμπλό (στο κάτω κομμάτι δηλαδή) είναι άθλια και σίγουρα του Μίνι ή του Corsa είναι καλύτερα. Στο πάνω μέρος του ταμπλό είναι εντάξει. Η απομίμηση αλουμινίου είναι επίσης καλή, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη (όπως το αλουμίνιο του Focus που οδήγησα το πρωί, αλλά αυτό που έχει στο τιμόνι, όχι στο ταμπλό)...πάντως είναι σίγουρα καλύτερη από της 147. Στο κλείσιμο της πόρτας επίσης απέτυχε...μέχρι και ο καθρέπτης κουνήθηκε.
*(edit) Άνεση. Δεν είναι σε εξαιρετικά επίπεδα. Το αυτοκίνητο είναι σκληρό και κοπανάει αρκετά, άλλωστε μη περιμένετε κάτι ιδιαίτερο με 17άρες. Πραγματικά ΔΕΝ είδα διαφορά σε σχέση με την 147 όπου είχα 17άρες και ελατήρια.
Συνολικά σαν πακέτο είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο σε πολύ καλή τιμή αν κάποιος δέχεται να πάρει μικρότερο αυτοκίνητο τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα παίρνει ένα κάπως μεγαλύτερο και ποιοτικότερο (με ίσως καλύτερη μεταπώληση) αλλά πιο αργό και πιο 'βαρετό'. Είναι σίγουρα πιο fun-to-drive και το πιο όμορφο (μέσα-έξω, ειδικά πίσω) από τα υπόλοιπα μικρά της κατηγορίας του, αλλά και τα αυτοκίνητα με αντίστοιχη τιμή. Έχει πολύ καλές επιδόσεις και ρεπρίζ, πολύ καλά φρένα και ικανοποιητικό τιμόνι (στη θέση dynamic).
Στα αρνητικά του θα έβαζα τη ποιότητα, τους χώρους, την αίσθηση τιμονιού στη θέση normal και το γεγονός ότι πέρα από τις επιδόσεις και την ύπαρξη 6ης, ίσως να μην ικανοποιήσει τον απαιτητικό οδηγό μιας 147.
Overall...αν είχα τώρα την 147 και έψαχνα για αυτοκίνητο στα χρήματα αυτά (χωρίς ευρώ παραπάνω) αν θα το αγόραζα? Η απάντηση είναι ναι γιατί ο ανταγωνισμός απλούστατα δεν έχει να προσφέρει κάτι συνολικά καλύτερο και πιο fun-to-drive, αλλά αν ήμουν 25 ετών όμως και δε με ένοιαζαν οι χώροι. Ίσως όμως (αν μου επιτρέψει η εταιρία 3θυρο) το πάρω για εταιρικό.
Υ.Γ. Δε μπορώ να συνηθίσω τη μούρη του με τίποτα όμως!!!
-
Οδήγησα για πολύ λίγο (κάνα 10λεπτο και άλλα 10 λετά συνοδηγός) την 135i του Σπανού, η οποία είναι βελτιωμένη σε αρκετά σημεία (ανάρτηση, κινητήρας), με αποτέλεσμα να αποδίδει περί τους **400-420 **ίππους.
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την εμπειρία (πέρσι έιχα οδηγήσει την Μ5 για αντίστοιχο χρονικό διάστημα και η 135i δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο γρήγορη...και η δύναμη είναι πιο ωμή)...το αυτοκίνητο απλά έχει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. Με 4η και 1.000σαλ και αν πατήσεις γκάζι τέρμα απλά κολλάς στο κάθισμα (αν έχεις τα ηλεκτρονικά Οn, αλλιώς προσπαθείς να μαζέψεις τα οπίσθια)...μιλάμε για την ροπή. Αρνητικά ΔΕΝ βρήκα στην τόσο σύντομη βόλτα...αντίθετα μου έκανε εντύπωση η άνεση της ανάρτησης με 19'' ζάντες και ανάρτηση Schnitzer (για τον δρόμο, όχι την Racing), τα κορυφαία φρένα (μαμά 6πίστονα) και ο πολιτισμένος τρόπος λειτουργίας της. Αν επιλέξεις φυσικά να πάς γρήγορα, πάς εκπληκτικά γρήγορα, αλλά χρειάζεται σύνεση και εμπειρία με δυνατά πισωκίνητα αυτοκίνητα.
-
την 335i αυτόματη φίλου για περίπου 100χλμ.
αίσθηση πολύ καλή, σαν το δικό μου audi το ντιζελάτο, τράβηγμα απο χαμηλά αλλά έχει πολύ πιο πολύ διάρκεια και βάθος. Τέλειο το κιβώτιο, τρελό τιμόνι, καμία σχέση με του δικού μου. Φρένα δυνατά και με αντοχές. Ήχος μεστός. Αλλά καίει το αφιλότιμο με flat out 18+
γενικά απίστευτο αμάξι...
/g -
Τις προάλλες οδήγησα ένα Focus 1,6 115ps...
Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο μου αρέσει σχετικά, αν και δεν με τρελαίνει...
Από χώρους είναι αξιοπρεπές και πάλι χωρίς να μπορώ να πω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο... Χώρος αποσκευών όμως μεγαλύτερος από το Bravo και (το κυριότερο) φαρδύτερος και πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμος (κι ας λένε τα νούμερα ότι το Bravo έχει μεγαλύτερο...)
Ποιότητα υλικών στο ταμπλώ με ικανοποίησε, αν και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις (μετά από την τραγική εμπειρία ενός 'ποιοτικού' Golf IV που σε μία εβδομάδα έβγαζε περισσότερες βλάβες απ' ότι το 206 μου έβγαλε σε 5 χρόνια). Η εργονομία καλή, αλλά βρίσκω την τοποθέτηση των διακοπτών για τα παράθυρα και τους καθρέπτες στην πόρτα το λιγότερο ενοχλητική! Καλύτερα κάπου στο χειρόφρενο (άμα το σκεφτείτε θα δείτε ότι βολεύει περισσότερο εκεί).
Τo Esp απενεργοποιείται αν μπεις σε 3-4 υπομενού στην οθόνη που έχει μεταξύ στροφομέτρου και ταχυμέτρου (εννοείται ότι το έβγαλα πριν λύσω το χειρόφρενο... μετά από την κακή εμπειρία μου με το σύστημα όπου το Esp έκανε μια απλή υποστροφή αμάζευτη...), η θέση οδήγησης καλή (βολεύτηκα αμέσως, αλλά εδώ εγώ βολεύτηκα αμέσως και στο 206... ), ο λεβιές ταχυτήτων καλός και πάμε...
Εντυπώσεις από τον κινητήρα;;; Δεν έχει γκάζι... Μόνο πάνω από τις 4500σαλ κάτι γίνεται, αλλιώς η επιτάχυνση είναι αργή και βασανιστική. Όχι όσο αργή είναι το Α3, αλλά σε σύγκριση με το 206 μου απογοητεύτηκα... Και φαντάζομαι η κατανάλωση θα είναι στο θεό (αν θυμάμαι στους 4Τ είχε κάψει περί τα 12λίτρα/100χμ = οικονομική καταστροφή για εμένα). Θέλει τούρμπο πλέον ένα μικρομεσαίο για να κουνηθεί αξιοπρεπώς, μιας και τα κιλά είναι πάρα πολλά... Ή (ακόμα καλύτερα) turbo diesel (το περίεργο είναι ότι και ο πωλητής συμφώνησε με το σχόλιό μου ότι δεν πάει μία με αυτόν τον κινητήρα... )
Τιμόνι πολύ καλό (σαν του 206 περίπου) ανάρτηση όχι μαγικό χαλί μεν (το συγκεκριμένο είχε την σπορ ανάρτηση), αλλά αρκετά άνετη. Το καλό ήταν στις στροφές πάνω στο βουνό, οπότε πραγματικά το ευχαριστήθηκα. Υπερστροφή on demand, ουδέτρο αν το θελήσεις, διόρθωση παιχνιδάκι, επικοινωνία με το αυτοκίνητο άμεση. Πάρα πολύ καλό. Με το esp off πάντα! Φρένα επίσης καλά, αν και δεν τα πίεσα και ιδιαίτερα για να δω διάρκεια. Γενικά, η εντύπωσή μου ήταν από ένα ώριμο και βελτιωμένο 206. Πολύ καλό αυτό...
Αυτό που με χάλασε (εκτός από τον κινητήρα) είναι οι διάφορες ματζιριές της Ford μέσα. Πχ τα ηλεκτρικά παράθυρα δεν είναι one touch. Μόνο του οδηγού και μόνο για να το κατεβάσεις... Και κανα 2 ακόμα ψιλά... Αναρρωτιέμαι πόσο παραπάνω να κόστιζε εάν έλειπαν αυτές οι βλακείες... 5 ευρώ παραπάνω;;;
Εν τέλει, η εικόνα που μου άφησε ήταν πολύ θετική. Θα το έπαιρνα (μόνο σαν tdci και πιθανότατα σαν SW), αλλά σίγουρα θα μ' ενοχλούσαν οι ματζιριές του εσωτερικού και το ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρω το ESP (που ούτε θέλω ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσω), ενώ για να το απενεργοποιήσω θα πρέπει κάθε φορά να μπαίνω σε πόσα μενού και υπομενού... Κατά τ' άλλα ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορά (σαφώς καλύτερο από το τωρινό Golf IMHO) με αρκετά φθηνή συντήρηση (απ' όσο ξέρω) και αξιόπιστο (επίσης απ' όσο ακούω...)
Σε σχέση με τον ανταγωνισμό που έχω δει προσωπικά (Golf - το οδήγησα κιόλας - Bravo, 308, Ceed και Astra) νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Προσωπικά (χωρίς να το έχω οδηγήσει) μόνο το Ceed ισως σκεφτόμουν, καθώς το Golf έχει ακριβή συντήρηση και (η πικρή πείρα λέει) κακά συνεργεία (και για να πάρεις ντήζελ πρέπει να φτάσεις τα 30Κ...), το Bravo έχει στενό χώρο αποσκευών (έτσι μου φάνηκε στην έκθεση) και το ESP δεν βγαίνει, ενώ και η εξυπηρέτηση του πωλητή ήταν για τον π#$%σο (αν είναι έτσι και τα συνεργεία...) και το 308 = μπλιάχ + ESP που δεν βγαίνει + 1,5τόνοι σχεδόν (δηλαδή κατανάλωση hese mesa)...Το μόνο πρόβλημα (για εμένα) για το Ceed είναι ότι δεν έρχεται με τον ντήζελ 1,6... Και το Astra δεν είναι τόσο κακό (ιδίως το SW με το έξτρα βάρος πίσω, θα δείτε κύριε Κροθστερν ότι έχει μια πιο ιδιαίτερη νότα στο στρίψιμο... χωρίς να φτάνει το Focus βέβαια - ιερόσυλοι δεν είμαστε!), αλλά δεν βγαίνει το ESP (αν και πρέπει να υπάρχει και έκδοση χωρίς αυτό) και μέσα για να βρεις που θ' αφήσεις κανένα κινητό ή τσαντάκι θα πρέπει να προσκομίσεις αίτηση εις τριπλούν υπογεγραμμένη από τον παπά της ενορίας σου, τον έφορο της περιοχής, το νομάρχη (μην ρωτήσετε ποιον, ένας είναι Ο Νομάρχης) και τον αρχιεπίσκοπο Άνω και Κάτω Τατζικιστάν...
Συγνώμη για το σεντόνι... παρασύρθηκα...
-
[quote='markvag']Τις προάλλες οδήγησα ένα Focus 1,6 115ps...
Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο μου αρέσει σχετικά, αν και δεν με τρελαίνει...
Από χώρους είναι αξιοπρεπές και πάλι χωρίς να μπορώ να πω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο... Χώρος αποσκευών όμως μεγαλύτερος από το Bravo και (το κυριότερο) φαρδύτερος και πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμος (κι ας λένε τα νούμερα ότι το Bravo έχει μεγαλύτερο...)
Εντυπώσεις από τον κινητήρα;;; Δεν έχει γκάζι... Μόνο πάνω από τις 4500σαλ κάτι γίνεται, αλλιώς η επιτάχυνση είναι αργή και βασανιστική. Όχι όσο αργή είναι το Α3, αλλά σε σύγκριση με το 206 μου απογοητεύτηκα... Και φαντάζομαι η κατανάλωση θα είναι στο θεό (αν θυμάμαι στους 4Τ είχε κάψει περί τα 12λίτρα/100χμ = οικονομική καταστροφή για εμένα). ΤΑυτό που με χάλασε (εκτός από τον κινητήρα) είναι οι διάφορες ματζιριές της Ford μέσα. Πχ τα ηλεκτρικά παράθυρα δεν είναι one touch. Μόνο του οδηγού και μόνο για να το κατεβάσεις... Και κανα 2 ακόμα ψιλά... Αναρρωτιέμαι πόσο παραπάνω να κόστιζε εάν έλειπαν αυτές οι βλακείες... 5 ευρώ παραπάνω;;;
quote]
Για τους χώρους...το πλάτος του Φόκους είναι μεγαλύτερο μιας C class (1770 έναντι 1839) κάτι που φαίνεται στο εσωτερικό, αλλά και στο ...δρόμο. Το γκάζι του σε σύγκριση με 1600ρι με ντίζα, σίγουρα είναι απογοητευτικό, αλλά σε αυτό βοηθάει και το βάρος του. Κινείται απλα συμπαθητικά, μέχρις ότου μπει ο μεταβλητός σε λειτουργία, όπου είναι λιγο καλύτερα. Η κατανάλωση κινούμενος σε λογικά πλάισια είναι ικανοποιητική. Σε 4 μήνες μέσα στην πόλη είναι λίγο πάνω από τα 8(8,3λ/100). Οι ματζιριές είναι απίστευτες . Πέραν του ότι δεν έχει μόνωση στο καπό, αλλά ούτε και καπάκι η μηχανή, αλλά ούτε καν προστατευτικό για το κάρτερ. φαντάζομαι τα 5 ευρώ που αναφέρεις σε 2000 πχ οχήματα είναι μεγάλο ποσό, αλλά από την άλλη να έχεις φωνητικές οδηγίες και μη αυτόματα παράθυρα όσο να είναι σε χαλάει...Βέβαια εν συγκρίση με τα αμάξια που παραθέτεις με εξαίρεση το Kia είναι το φθηνότερο. 18700 με μεταλικό και το κλειδί στο χέρι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αν συγκρινουμε 2 μοτερ ιδιων κυβικων και παρομοιας αποδοσης,το ενα με τουρμπο και το αλλο χωρις,νομιζω οτι τα ατμοσφαιρικα εχουν χασει το παιχνιδι απο τα αποδυτηρια..χανουν και σε αποδοση στο δυναμομετρο και σε μεγιστη τιμη ροπης και σε καμπυλη ροπης..κυριως ομως χανουν στις επιδοσεις και σε παντως ειδους μετρησεις ειδικα αυτες των ρεπριζ,οι οποιες ρεπριζ παιζουν πολυ μεγαλο ρολο εκτος απο τις προσπερασεις και στην απλη καθημερινη οδηγηση..οταν ο οδηγος ενος gti θα πηγαινει με 2500 rpm,ο οδηγος του type-r θα παλευει να κρατηθει πανω απο τις 4000 μπας και τσουλησει λιγακι...
[/b]γενικά αυτό που δεν ξέρεις γι αυτό το αμάξι είναι ότι οι στροφές ανεβαίνουν πολύ γρήγορα. Αυτή τη διαφορά βλέπεις σε αυτό το μοντέλο. οι 4000 δεν είναι ... παλεύω, είναι πολύ απλό να το έχεις
Επιφυλάσσομε να οδηγήσω GTI σε 10 μέρες και να σας πω.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Για τους χώρους...το πλάτος του Φόκους είναι μεγαλύτερο μιας C class (1770 έναντι 1839) κάτι που φαίνεται στο εσωτερικό, αλλά και στο ...δρόμο. Το γκάζι του σε σύγκριση με 1600ρι με ντίζα, σίγουρα είναι απογοητευτικό, αλλά σε αυτό βοηθάει και το βάρος του. Κινείται απλα συμπαθητικά, μέχρις ότου μπει ο μεταβλητός σε λειτουργία, όπου είναι λιγο καλύτερα. Η κατανάλωση κινούμενος σε λογικά πλάισια είναι ικανοποιητική. Σε 4 μήνες μέσα στην πόλη είναι λίγο πάνω από τα 8(8,3λ/100). Οι ματζιριές είναι απίστευτες . Πέραν του ότι δεν έχει μόνωση στο καπό, αλλά ούτε και καπάκι η μηχανή, αλλά ούτε καν προστατευτικό για το κάρτερ. φαντάζομαι τα 5 ευρώ που αναφέρεις σε 2000 πχ οχήματα είναι μεγάλο ποσό, αλλά από την άλλη να έχεις φωνητικές οδηγίες και μη αυτόματα παράθυρα όσο να είναι σε χαλάει...Βέβαια εν συγκρίση με τα αμάξια που παραθέτεις με εξαίρεση το Kia είναι το φθηνότερο. 18700 με μεταλικό και το κλειδί στο χέρι.
To δικό μου έχει ηλεκτρόγκαζο (1,6 16ν), απλά ζυγίζει 1 τόνο, ενώ το Focus 1300 κιλά (ίσως και παραπάνω...) Κι επειδή δεν πρόκειται να κινούμαι σε λογικά πλαίσια (το καθημερινό μου δρομολόγιο περιλαμβάνει ανηφόρες - κατηφόρες και λίγο επαρχιακό δρόμο, όπου δεν θέλω να κινούμαι με 5η και 2000σαλ απλά και μόνο για να μην κάψει το ρημάδι τ' άντερά του... ) πολύ δύσκολο μου φαίνεται να μπορέσω να πιάσω τα 8 με 8,5 λίτρα που έχεις εσύ...
Όσο για τις ματζιριές, για να πω την αλήθεια δεν το κοίταξα σε τόσο βάθος (εξάλλου δεν ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά, απλά ένα απόγευμα δεν είχα τι να κάνω και είπα ας πάω μπας και το οδηγήσω... ), αλλά πραγματικά είναι τελείως ηλίθιο το να έχεις τόσες αυτόματες λειτουργίες (πχ αυτόματο άναμα φώτων / υαλοκαθαριστήρων) και να μην βάζεις κάτι που θα είναι τόσο χρήσιμο σε όλους (όχι μόνο σε όσους επιλέξουν την ακριβή έκδοση) και κοστίζει απειροελάχιστα!!!!! Πόσους δυσαρεστημένους πελάτες έχουν εξαιτίας αυτής της αδικαιολόγητης τσιγγουνιάς;;;;; Ναι, μπορεί να γλίτωσαν χ εκ. ευρώ (πχ 5 ευρώ χ όσα αυτοκίνητα παράξουν), αλλά έχουν δυσαρεστημένους πελάτες και αρκετούς άλλους που λένε ότι στο απέναντι μαγαζί με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά δεν θα τα έχω αυτά...
Και το Golf TSI 122 δεν είναι και ακριβότερο... κάπου εκεί δεν βγαίνει με το κλειδί στο χέρι;;;
(βέβαια εγώ ρώτησα για το 1,6 tdci SW Ghia που έχει κάποια απαραίτητα όταν έχεις παιδί - πχ πίσω ηλ. παράθυρα που κλειδώνουν - και έβγαινε στα 22 χιλιάρικα και κάτι περίπου... και συν τοις άλλοις έχει και αυτά τα πανάσχημα χρώμια στη μάσκα... )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
. Η κατανάλωση κινούμενος σε λογικά πλάισια είναι ικανοποιητική. Σε 4 μήνες μέσα στην πόλη είναι λίγο πάνω από τα 8(8,3λ/100). που παραθέτεις με εξαίρεση το Kia είναι το φθηνότερο. 18700 με μεταλικό και το κλειδί στο χέρι.
Κι επειδή δεν πρόκειται να κινούμαι σε λογικά πλαίσια (το καθημερινό μου δρομολόγιο περιλαμβάνει ανηφόρες - κατηφόρες και λίγο επαρχιακό δρόμο, όπου δεν θέλω να κινούμαι με 5η και 2000σαλ απλά και μόνο για να μην κάψει το ρημάδι τ' άντερά του... ) πολύ δύσκολο μου φαίνεται να μπορέσω να πιάσω τα 8 με 8,5 λίτρα που έχεις εσύ...
Και το Golf TSI 122 δεν είναι και ακριβότερο... κάπου εκεί δεν βγαίνει με το κλειδί στο χέρι;;;
Όχι δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις με 5η και 2000 σαλ. Να το πω αλλιώς. Σε σύγκριση με το 1400ρι 16V Clio που είχα παλαιότερα είναι οικονομικότερο. Ίσως λόγο της μεγαλύτερης ροπής από χαμηλά...
Καλά θα ήταν το γκολφάκι να είχε 18700 . Θέλει 18.400 ευρώ το 5θυρο χωρίς ESP, αυτόμ. κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, μεταλικό χρώμα(τα παραπάνω τα έχει το φόκους στην τιμή που λεώ) + τα έξοδα, οπότε ξεφεύγει αρκετά. -
Nέο AUDI A4 1.8T με τα 120 άλογα...
Χώρα Γερμανία, απόσταση περίπου 1000χλμ σε διάφορα είδη δρόμων, πόλεις και χωριά και με καταρακτώδη βροχή...Από επιπλέον εξοπλισμό είχε φώτα ημέρας χωρίς xenon, σύστημα ΜΜΙ με navigation, φωνητικές εντολές και πολυλειτουργικό τιμόνι, cruise control, καθίσματα με καμμιά 15αριά διαφορετικές ρυθμίσεις και 6άρι in-dash cd changer + dvd player στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, park assist.
Τα περίεργα.
Καταρχήν πήρα τηλέφωνο ένα φίλο που δουλέυει στην AUDI για να μου πεί πώς να βάλω μπροστά και πώς να λύσω το χειρόφρενο (σε κομβίο φυσικά)
(σιγά που θα ρώταγα τον γερμαναρά της AVIS, να γίνω και διεθνώς ρεζίλι )
Για να πάρει μπροστά πρέπει πατώντας το συμπλέκτη να πατήσεις προς τα μέσα το κλειδί (που δεν είναι κλειδί δηλαδή απλά μοιάζει).
Μετά για να σβήσει απλά τραβάς το κλειδί προς τα έξω. (αν δεν έχεις μεγάλο μπρελόκ να κρέμεται είναι κομματάκι δύσκολο να το τραβήξεις, μάλλον επίτηδες για να μην τραβηχτεί κατά λάθος )Αν θελήσεις να κινηθείς προς τα εμπρός απλά βάζεις πρώτη και το χειρόφρενο λύνεται από μόνο του αλλιώς (με όπισθεν π.χ.) πρέπει να πατάς το φρένο πρώτα και μετά να πατήσεις προς τα κάτω το κουμπί του χειρόφρενου.
Πατώντας το προς τα πάνω μπαίνει το χειρόφρενο.
Και ΟΧΙ, δεν τόλμησα να το δοκιμάσω εν κινήσει.Κινητήρας
Ο κινητήρας είναι αρκετά ζωηρός στις χαμηλές σχετικά ταχύτητες και φορτώνει εύκολα αλλά ψιλολαχανιάζει μετά τα 160.
Δυστυχώς στην χώρα αυτή αν θέλεις να κινηθείς πολύ γρήγορα πρέπει να έχεις και ΠΑΡΑ πολύ δυνατό αμάξι, πήγαινα με 180 και έλεγα «πώ ρε μεγάλε πώς πάει», μέχρι που λίγο παρακάτω με προσπέρασε ένα S5 με καμμιά 250αριά οπότε κατάλαβα τί εστί βερύκοκο...
Πιάνει σχετικά εύκολα τα 200χλμ και τα κρατάει μια χαρά, αλλά κάνει κάμποσο θόρυβο και επίσης οι καθρέπτες παράγουν έντονο αεροδυναμικό θόρυβο.
Κατά τα άλλα σε 1000 περίπου χιλιόμετρα με εντελώς μικτές συνθήκες και εξωφρενικές (για Ελλάδα) ταχύτητες στις autobahn η μέση κατανάλωση ήταν 8,9 λίτρα τα 100χλμ...
Το παρέλαβα γεμάτο και έβαλα άλλα 60 ευρώ τα οποία και έκαψα σχεδόν όλα, είχε ακόμα αυτονομία για 100χλμ όταν το φούλαρα (πήγε περίπου 75ευρώ, ψιλοακριβή η βενζίνη τους) αλλά και δεν διανοήθηκα να το δοκιμάσω με οικονομική οδήγηση...
Mάλλον όμως το αμάξι γενικά αδικείται με αυτή τη μηχανή, σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο με τα 160 άλογα.
Ένα περίεργο που διαπίστωσα είναι ότι τα πρωϊνά που έβαζα μπροστά μου έκανε μερικά ψιλοκολλήματα, βέβαια είχε μπόλικη υγρασία και περίπου 18 βαθμούς (κρύο πανάθεμα τους) αλλά για 3-4 δευτερόλεπτα μόλις ξεκίναγα φαινόταν σαν να ζορίζεται κάπως, μετά έστρωνε.Κράτημα, τιμόνι, ποιότητα..
Πάρα πολύ καλό κράτημα, με 16άρες ζάντες και ψιλοπρόφιλα λάστιχα.
Σε επαρχιακούς στριφτερούς δρόμους πήγαινε αέρα αλλά μιλάμε και για άσφαλτο από άλλο πλανήτη βεβαια. (ABS κλπ ούτε που καταλαβα ότι υπήρχαν)
Στα (πάρα) πολλά στην autobanh κράταγε εξίσου καλά ΑΛΛΑ τελικά διαπίστωσα ότι θέλει ΜΕΓΑΛΑ cohones για να πέρνεις τις καμπές με 200φεύγα χλμ την ώρα, παρόλα αυτά ταξιδεύει εξίσου αέρα...
Το τιμόνι είναι ΠΑΡΑ πολύ βαρύ για AUDI (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ) και αρκετά πληροφοριακό.
Η ποιόητητα γενικά ένα ποίημα, κανένα ψεγάδι...Tα στραβά
-Το κουμπο-μπουτόν οδήγησης.
-Το κουμπο-χειρόφρενο (τέρμα οι τρέλες).
-Τα ηλεκτρικά παράθυρα που δεν μπορούσα να πετυχω ΠΟΤΕ να ανοίξουν όσο ακριβώς ήθελα.
-Το ΜΜΙ.
ΠΩ ρε φούστη μου, τι ΠΑΝΙΚΟΣ από κουμπιά ήταν αυτός...
Παρόλο που μου αρέσουν βρήκα κουραστικό τον τεράστιο αριθμό από κουμπιά που είχε.
Καλό και ωραίο ΑΛΛΑ μόνο αν είσαι σταματημένως ή σε κανένα φανάρι, παραλίγο να καρφωθώ στον μπροστινό ψάχνωντας από πού αλλάζει τραγούδι στο σιντί.
Μπορεί με εξάσκηση και χρήση να το συνηθίζεις αλλά ΔΕΝ το συνιστώ με τίποτα, σε αποσπά πανεύκολα.
-Το nanigation που είχε μια τάση να μπερδεύεται καμμιά φορά, μας έβγαλε σε χωματόδρομο και μετά μας έλεγε απλά OFFROAD...
Απίστευτο αλλά ΚΑΙ η Γερμανία έχει τελικά αχαρτογράφητους δρόμους, παρόλα αυτά, επέλεγες πόλη ή συγκεκριμένο μέρος (π.χ. Nuerburing ) και σε πήγαινε μια χαρά.
-Το κάθισμα που παρόλο που είχε δεκάδες ρυθμίσεις το βρήκα λίγο κουραστικό μετά από 3 ώρες σερί οδήγησης.Συνολικά ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, αρκετά μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλλο (προσωπικά προτιμώ το παλιό) αλλά και αρκετά βαρύτερο που τα θέλει τα αλογάκια του για να δώσει το κατιτίς παραπάνω του.
Αυτά...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Alfa Romeo Mito 1.4 JTB (155hp)Μόλις επέστρεψα. Τελικά το χθεσινό πρόβλημα δεν ήταν κάτι σοβαρό, είχε πάρει μια ράβδο από κάτω και χτύπαγε πίσω στη ρόδα.
Πήγα στην αντιπροσωπεία, μου δίνει το κλειδί και πάμε για το αυτοκίνητο. Κοιτάω το κλειδί και είναι ίδιο με το κλειδί του 500, μέχρι και ο πωλητής συμφώνησε.
Μπαίνω, βολεύομαι, φτιάχνω τη θέση, φοράω ζώνη (ο πωλητής όχι, όσο κι αν χτύπαγε το buzzer και του την είπα κιόλας!), βάζω το κλειδί και οι βελόνες κάνουν έναν ωραίο 'χωρό'. Πάνε μέχρι το τέλος και ξανά στο 0. Βάζω μπροστά...επιλέγω Dynamic και ξεκινάμε. Μου λέει ο πωλητής...'νορμάλ έτσι'? Του λέω ναι, ναι.
Ξεκινάμε και ενώ συναντάς ένα μικρό lag μέχρι στις 2-2.5Κ στροφές, μετά αρπάζει πολύ γραμμικά...μέχρι τις 4.5-5 που κάπως σα να 'λαχανιάζει'. Σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλές επιδόσεις και πολύ καλές επιταχύνσεις, άκρως ικανοποιητικές ρεπρίζ και σε γενικές γραμμές είναι μόνο θετικά τα σχόλια εκεί. Από ήχο μοτέρ...147 δεν είναι! Δεν έχει αυτό το γουργουρητό...αλλά δε θα απογοητεύσει κάποιον, ειδικά κάποιον που μπαίνει πρώτη φορά σε Άλφα. Αλλά μη περιμένει κανείς ήχο 1.6 TS, 2.0 JTS ή 3.2 busso. Forget it
Σταματάμε στο φανάρι και... ...παραλίγο να μου βγούνε τα μάτια από το κρανίο! Τι ΦΡΕΝΑΡΕΣ είναι αυτές?!! Όταν μπήκα στο Golf μετά, νόμιζα ότι είχαν πρόβλημα . Φρένα πολύ καλά λοιπόν...αλλά θέλουν ΠΟΛΥ συνήθεια γιατί κουράζουν αφάνταστα τον συνοδηγό. Όσπου να τα συνηθίσω ο καημένος ο πωλητής πήγε να βγει από το παρπρίζ.
Πάμε τώρα στο τιμόνι. Στο normal mode δε το οδήγησα και πολύ...μόνο στο πάρκιν...αλλά ήταν ΧΑΛΙΑ. Απίστευτα ελαφρύ και ασαφές για Άλφα. Στο dynamic είναι καλύτερα τα πράγματα...αλλά όχι τόσο καλά όσο στην 147. Έχει μια ασάφεια, η οποία είναι σίγουρα λιγότερη από το normal mode και σίγουρα μικρότερη από το Golf (π.χ.), δεν είναι 147. Θυμίζει κάπως το Focus που πήγα σήμερα το πρωί βόλτα ή το Golf GTI που είχα οδηγήσει παλαιότερα. Αν ικανοποιεί? Σε γενικές γραμμές ναι...ξέρεις που παν τα 4 ας πούμε...αλλά ίσως να μην ικανοποιήσει κάποιον πρώην ιδιοκτήτη 147. Πάντως για ηλεκτρικό σε προσθιοκίνητο είναι καλό.
Κρατήματα. Πολύ καλά. Στρίβει άνετα και κάποιο μικρό Αλφα-γλίστρημα. Θύμισε 147. Τώρα δεν έκανα και πολλά...μια βόλτα πήγαμε πίσω από τη Μαραθώνος, αλλά επίσης θετικά σχόλια εκεί.
Κατανάλωση. Η μέση του αυτοκίνητου δοκιμής ήταν 11.3 με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κιβώτιο. Καλό, θυμίζει ΦΙΑΤ και καλύτερο από την 147...αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο.
Ποιότητα. Εδώ δεν είναι καλά τα νέα. Ήδη έχει τριγμούς το αυτοκίνητο και τα πλαστικά σε πόρτες και κάτω από το ταμπλό (στο κάτω κομμάτι δηλαδή) είναι άθλια και σίγουρα του Μίνι ή του Corsa είναι καλύτερα. Στο πάνω μέρος του ταμπλό είναι εντάξει. Η απομίμηση αλουμινίου είναι επίσης καλή, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη (όπως το αλουμίνιο του Focus που οδήγησα το πρωί, αλλά αυτό που έχει στο τιμόνι, όχι στο ταμπλό)...πάντως είναι σίγουρα καλύτερη από της 147. Στο κλείσιμο της πόρτας επίσης απέτυχε...μέχρι και ο καθρέπτης κουνήθηκε.
*(edit) Άνεση. Δεν είναι σε εξαιρετικά επίπεδα. Το αυτοκίνητο είναι σκληρό και κοπανάει αρκετά, άλλωστε μη περιμένετε κάτι ιδιαίτερο με 17άρες. Πραγματικά ΔΕΝ είδα διαφορά σε σχέση με την 147 όπου είχα 17άρες και ελατήρια.
Συνολικά σαν πακέτο είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο σε πολύ καλή τιμή αν κάποιος δέχεται να πάρει μικρότερο αυτοκίνητο τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα παίρνει ένα κάπως μεγαλύτερο και ποιοτικότερο (με ίσως καλύτερη μεταπώληση) αλλά πιο αργό και πιο 'βαρετό'. Είναι σίγουρα πιο fun-to-drive και το πιο όμορφο (μέσα-έξω, ειδικά πίσω) από τα υπόλοιπα μικρά της κατηγορίας του, αλλά και τα αυτοκίνητα με αντίστοιχη τιμή. Έχει πολύ καλές επιδόσεις και ρεπρίζ, πολύ καλά φρένα και ικανοποιητικό τιμόνι (στη θέση dynamic).
Στα αρνητικά του θα έβαζα τη ποιότητα, τους χώρους, την αίσθηση τιμονιού στη θέση normal και το γεγονός ότι πέρα από τις επιδόσεις και την ύπαρξη 6ης, ίσως να μην ικανοποιήσει τον απαιτητικό οδηγό μιας 147.
Overall...αν είχα τώρα την 147 και έψαχνα για αυτοκίνητο στα χρήματα αυτά (χωρίς ευρώ παραπάνω) αν θα το αγόραζα? Η απάντηση είναι ναι γιατί ο ανταγωνισμός απλούστατα δεν έχει να προσφέρει κάτι συνολικά καλύτερο και πιο fun-to-drive, αλλά αν ήμουν 25 ετών όμως και δε με ένοιαζαν οι χώροι. Ίσως όμως (αν μου επιτρέψει η εταιρία 3θυρο) το πάρω για εταιρικό.
Υ.Γ. Δε μπορώ να συνηθίσω τη μούρη του με τίποτα όμως!!!
Φαντάζομαι ότι σαφώς η σειρά 1 που έχεις τώρα τη θεωρείς πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σε σχέση με την Μιτο, πέρα από θέματα τιμής, μοτέρ, μιλάμε για καθαρά θέμα αίσθησης και να σου μιλάει καλύτερα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όχι δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις με 5η και 2000 σαλ. Να το πω αλλιώς. Σε σύγκριση με το 1400ρι 16V Clio που είχα παλαιότερα είναι οικονομικότερο. Ίσως λόγο της μεγαλύτερης ροπής από χαμηλά...
Αλήθεια;;; Πρώτος μου ξάδερφος που είχε το Focus I 1.4 (τάφος, αλλά στρίψιμο... )που του έκαιγε γύρω στα 7 και τώρα έχει το 1,6 με τα 115 άλογα (εδώ και 2,5 χρόνια περίπου) και το μόνο που τον πειράζει είναι ότι καίει πολύ... Δεν μου είπε συγκεκριμένο νούμερο (δεν μετράει), αλλά έχει διαπιστώσει ότι το ρεζερβουάρ αδειάζει πολύ πιο γρήγορα... Όταν τον δω θα τον ξαναρωτήσω, γιατί αυτός οδηγεί αρκετά πιο ήρεμα από εμένα...
Καλά θα ήταν το γκολφάκι να είχε 18700 . Θέλει 18.400 ευρώ το 5θυρο χωρίς ESP, αυτόμ. κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, μεταλικό χρώμα(τα παραπάνω τα έχει το φόκους στην τιμή που λεώ) + τα έξοδα, οπότε ξεφεύγει αρκετά.
Α... μάλιστα... Νόμιζα ότι είχε τουλάχιστον το κλίμα (esp και ζάντες αλουμινίου δεν μ΄ενδιαφέρουν...) Δηλαδή, με το κλίμα + μεταλλικό + έξοδα πάμε σε κανένα 20άρι χιλιάρικα (συν το DSG πάμε στα 22+... )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αλήθεια;;; Πρώτος μου ξάδερφος που είχε το Focus I 1.4 (τάφος, αλλά στρίψιμο... )που του έκαιγε γύρω στα 7 και τώρα έχει το 1,6 με τα 115 άλογα (εδώ και 2,5 χρόνια περίπου) και το μόνο που τον πειράζει είναι ότι καίει πολύ... Δεν μου είπε συγκεκριμένο νούμερο (δεν μετράει), αλλά έχει διαπιστώσει ότι το ρεζερβουάρ αδειάζει πολύ πιο γρήγορα... Όταν τον δω θα τον ξαναρωτήσω, γιατί αυτός οδηγεί αρκετά πιο ήρεμα από εμένα...
... το ιδιο παθαινω κι εγω! Να του πεις να κλεινει καλα την ταπα, γιατι εξατμιζεται!
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Φαντάζομαι ότι σαφώς η σειρά 1 που έχεις τώρα τη θεωρείς πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σε σχέση με την Μιτο, πέρα από θέματα τιμής, μοτέρ, μιλάμε για καθαρά θέμα αίσθησης και να σου μιλάει καλύτεραΣωστά φαντάζεσαι ...είναι απλά ΑΛΛΟΥ.
Δε σκέφτομαι αντικατάσταση της BMW σε καμία περίπτωση, απλά το ενδεχόμενο να πάρω τη Μίτο σαν εταιρικό. Δυστυχώς τα 3θυρα είναι against company policy...άρα θα περιμένω ή για το νέο Golf ή για κανένα Bravo TJet.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... το ιδιο παθαινω κι εγω! Να του πεις να κλεινει καλα την ταπα, γιατι εξατμιζεται!
Λες;;;;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Φαντάζομαι ότι σαφώς η σειρά 1 που έχεις τώρα τη θεωρείς πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σε σχέση με την Μιτο, πέρα από θέματα τιμής, μοτέρ, μιλάμε για καθαρά θέμα αίσθησης και να σου μιλάει καλύτερα
Σωστά φαντάζεσαι ...είναι απλά ΑΛΛΟΥ.
Δε σκέφτομαι αντικατάσταση της BMW σε καμία περίπτωση, απλά το ενδεχόμενο να πάρω τη Μίτο σαν εταιρικό. Δυστυχώς τα 3θυρα είναι against company policy...άρα θα περιμένω ή για το νέο Golf ή για κανένα Bravo TJet.
αν είναι να πάρεις και εταιρικό τότε τι το θέλεις το δικό σου? Χάνεις λεφτά έτσι.... και στην ουσία δε το χρησιμοποιείς
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σωστά φαντάζεσαι ...είναι απλά ΑΛΛΟΥ.
αν είναι να πάρεις και εταιρικό τότε τι το θέλεις το δικό σου? Χάνεις λεφτά έτσι.... και στην ουσία δε το χρησιμοποιείς
Το εταιρικό όμως θα είναι μέχρι 20-21Κ ευρώ και ΠΟΛΥ πιο βαρετό από αυτό που έχω τώρα, δεν είναι δικό μου, και οτιδήποτε συμβεί μπορεί να μείνω χωρίς αυτοκίνητο, έχοντας χάσει ΠΟΛΥ περισσότερα από τη πώληση.
Έχει σημασία βασικά πως το βλέπει κανείς...προσωπικά, μου αρέσει η απολαυστική οδήγηση.
-
φίλη πρόσφατα πήρε το καινούργιο το BMW X5. 4,8 παρακαλώ ετών 21, δώρο του μπαμπά. Με τα πολλά πολλά παρακάλια εχτές έκανα βόλτα μέχρι σούνιο και επιστροφή από λαύριο, αττική οδό.
Το αυτοκίνητο είναι διαστημικό με μόνο ελάττωμα κατ'εμέ την κατανάλωση που πουθενά δεν έπεσε κάτω απο 14λτρ και βεβαίως σε flat out σε αττική οδό ήταν στα 28+.
Στα λιμανάκια εντυπωσιάστηκα, τρελές ρεπρίζ και φρένα που νιώθεις την ζώνη να χωρίζει το στήθος σου στα δύο.
Μέσα είναι σαν το space shuttle ιδίως την νύχτα. Πολύ όμορφο. Με τις 21άρες χτυπάει λίγο αλλά μου άρεσαν.
Έχει απίστευτο τράβηγμα απο τις τελείως χαμηλές στροφές.
Ναι μου άρεσε πολύ, να μην έκαιγε και ένα βυτίο σε κάθε βόλτα
/g -
προφανώς δεν εχει πρόβλημα βρε φίλε με την κατανάλωση. ρωτησε την πόσο κάνει η βενζίνη. Δε θα ξέρει (εκτός αν ειναι κόρη του Μελλησανίδη)
-
πιστευω οτι εχει καλες τιμες καταναλωσης...
Οδήγησα....