-
μου αρέσει που μερικοί μερικοί, όταν οδηγούνε το νέο μοντέλο του αυτοκίνητούν τους, κατά 99% είναι άσχημο σε σχέση με το δικό τους... Αισθητικές διαφορές ώστε να ονομάσει καποιος κακάσχημο ένα επόμενο από ένα προηγούμενο συντηρητικό γερμανικό σχέδιο είναι υπερβολή και δεν υπάρχουν...
Οπότε κι εγώ οταν οδηγήσω το νέο Scirocco θα είναι πολύ πιο άσχημο!
-
Άσε αυτά τα μερικοί μερικοί και δώσε ονόματα στο λαό.
-
Μάλλον για μένα λέει, αλλά τα'χει μπλέξει
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μου αρέσει που μερικοί μερικοί, όταν οδηγούνε το νέο μοντέλο του αυτοκίνητούν τους, κατά 99% είναι άσχημο σε σχέση με το δικό τους... Αισθητικές διαφορές ώστε να ονομάσει καποιος κακάσχημο ένα επόμενο από ένα προηγούμενο συντηρητικό γερμανικό σχέδιο είναι υπερβολή και δεν υπάρχουν...Οπότε κι εγώ οταν οδηγήσω το νέο Scirocco θα είναι πολύ πιο άσχημο!
Σε πείραξε ο Αμερικάνικος αέρας νομίζω...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
δεν είναι σύγχρονος ο τ-τζετ ???
μια αδράνεια σίγουρα την έχει , προσωπικά μου αρέσει πολύ σαν μοτέρ και το θεωρώ μακράν καλύτερο του 122αριου της φαουβε
...αμα ειναι να μου πληρωνεις την παραπανω βενζινη που καιει , σου λεω και εγω οτι το θεωρω καλυτερο απο το 122αρι της VAG...Α, και το GP συγκρινεται με Polo, οχι με Golf, -λεω εγω τωρα-, γιατι ο 120αρης πχ στο Bravo ειναι για slow motion καταστασεις... Στην G βεβαια ο 120αρης εχει εντελως διαφορετικες ρυθμισισεις, και χαρτογραφηση, και η συγκεκριμενη Ιταλιδα 'παει' λιγο καλυτερα...
dear God...
-
Δηλαδη αν ειναι κακασχημο το νεο και κουκλι το παλιο, επειδη ειναι νεο πρεπει να το πεις κι ομορφο ας πουμε για να μην πουν οτι αβανταρεις την παλιαντζουρα την δικη σου;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...γιατι ο 120αρης πχ στο Bravo ειναι για slow motion καταστασεις...
dear God...σε σχεση με τον αντιστοιχης ιπποδυναμης κινητηρα της VAG...Τουλαχιστον συμφωνα με τις μετρησεις των 4τροχων που αφορουσαν συγκριτικο με τα παρομοιου ογκου-βαρους bravo vs Leon, τις οποιες και παρεθεσα, τα συμπερασματα ειναι σαφεστατα...
-
- το έχεις οδηγήσει??
- στην πράξη είναι τουλάχιστον ισάξιο με το μικρό μοτέρ του βαγκ ... δοκιμασμένο σε α3 122αρη...
- τα νούμερα του ειντζελ τα είδες ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
- το έχεις οδηγήσει??
- στην πράξη είναι τουλάχιστον ισάξιο με το μικρό μοτέρ του βαγκ ... δοκιμασμένο σε α3 122αρη...
- τα νούμερα του ειντζελ τα είδες ?
...τα νουμερα που παρεθεσα απο τους 4τροχους τα ειδες?
-
το έχεις οδηγήσει ή τσου ??
απλά και ξάστερα...
-
απλά αν το οδηγήσεις να ξες οτι έχει θέμα με τα φρένα ...
μην κάνεις ταρζανιές και βρεθείς σε καμία μάντρα ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
απλά αν το οδηγήσεις να ξες οτι έχει θέμα με τα φρένα ...μην κάνεις ταρζανιές και βρεθείς σε καμία μάντρα ...
Δεν οδηγω γρηγορα μετριοτητες, δεν με εμπνεουν...
Το 180αρι GP Abarth SS πχ, ηταν εξαιρετικο σχεδον σε ολα του, πλην του απλως ανεκτου κιβωτιου, και του σχετικα μετριου σε αισθηση τιμονιου του...Μοτορι με old school turbo αισθηση αλλα πορωτικο και αρκετα δυνατο, αναρτηση και φρενα TOP...
-
- τι καιρό κάνει έξω ?
- προφανώς και η μαιρούλα κάνει καλές πιπ@ς...
-
Τι σχεση εχει μωρε το GP Abarth (και δη το SS) με το 120αρη Bravo;
-
Δεν οδηγω γρηγορα μετριοτητες, δεν με εμπνεουν...
Τωρα με προκαλεις... Τα ιδια προσπαθουσε να κανει καποιο βραδυ-ξημερωματα, επιστρεφοντας απο γνωστη διαδρομη (στα νοτια προαστια της Αθηνας), για τις ανησυχες οδηγικες ορεξεις πολλων οδηγων, ενας με μαυρο 147 διεκδικωντας(?) ΟΛΟ το πλατος του διαθεσιμου δρομου επανω σε συνεχομενες στροφες, αλλα μετα απο 2 καμπες που ακολουθησαν, και αφου 'καπνιστηκε' απο ενα ταπεινο Γερμανικο sedan 100ιππων, -το οποιο χρησιμοποιουσε ΜΟΝΟ ΜΙΑ λωριδα απο τις τρεις διαθεσιμες για την τοποθετηση του σε στροφες-, εμεινε συνειδητα πλεον πισω, αφηνοντας
τις οποιες ορεξεις που αρχικα ειχε....[/quote]
καλά κάνεις μωρέ με τα κατσαρολικά...
-
@red monster
...μα ακριβως, με επιβεβαιωνεις...@bilopoulos
...Οτι σχεση εχει και η υποτιθεμενη -γενικα- υπεροχη του 120t-jet εναντι του 122αρι tsi... -
κικιζα αγορι μου έγραψε κανείς για υπεροχές ?
έγραψα οτι είναι στα ίδια με τον 122αρη τσι μου μπαίνει και στο α3... δοκιμασμένο...
-
@bilopoulos
...Οτι σχεση εχει και η υποτιθεμενη -γενικα- υπεροχη του 120t-jet εναντι του 122αρι tsi...Σοβαρεψου! Ποιος ειπε για υπεροχη;
Εσυ ειπες για υπεροχη του 122tsi, σου εβαλε ο Angel ενα link (με site που παιρνει τον μεσο ορο μετρησεων οσων 'εγκυρων κι εγκριτων πηγων' εσυ ευαγγελιζεσαι οποτε σε βολευει) που δειχνει οτι αυτο που λες μαλλον δεν ισχυει.
-
-
Νοικιαρικο Peugeot 3008 1.6 ατμο.
Γενικως για νοικιαρικο σε υπεραριστη κατασταση με 10.000χλμ στο κοντερ.Με ολα τα gadget μεσα συμπεριλαμβανοντας την εγχρωμη οθονη στο βαθος του ταμπλο που ηταν πολυ εντυπωσιακη εχω να πω και τη πανοραμικη ηλιοροφη!Εξωτερικα το συγκεκριμενο αμαξι ποτε δε μου ελεγε κατι μιας και τεινει παρα πολυ για οικογενειακο και ειναι και ποιο ψηλο απο οτι ενα σενταν η ενα χατσμπακ οποτε δε μου εκανε αισθηση.
Μπαινοντας μεσα η ποιοτητα βρισκεται σε αρκετα υψηλα επιπεδα και δε νομιζεις οτι βρισκεσαι σε ενα αυτοκινητο που κοστιζει 25.000€ (νομιζω εναν μεσο ορο βαζω).Η οθονη ειδικα εκει στο τερμα του ταμπλο ειναι ολα τα λεφτα ειναι και εγχρωμη αμα ειχε και το navigation το συγκεκριμενο αυτοκινητο θα ηταν must το συγκεκριμενο επιπεδο εξοπλισμου.Επισης πολυ εντυπωσιακη η πανοραμικη ηλιοροφη αλλα κριμα μεγαλο που δεν ανοιγε...Τα χειριστηρια και τα κουμπια που εχει το αυτοκινητο θελουν καμποσο να εξοικειωθει καποιος νεος χρηστης του αυτοκινητου μιας και γινεται ενα αλαλουμ απο κουμπια και ειναι γενικως σε πολυ δυσκολες θεσεις.Για παραδειγμα στο δικο μου το focus ο διακοπτης για να ρυθμιζεις το υψως των φωτων ειναι κατω απο τον αριστερο αεραγωγο με αποτελεσμα να μπορω να ρυθμιζω τα φωτα μου ακομα και εν κινηση που πιστευω ειναι ποιο βολικο απο οτι να τα ρυθμιζω σταθμευμενος.Το 3008 ομως ειχε αυτον τον διακοπτη και ουτε καν φωτιζομενο καπου χαμενο πολυ χαμηλα στην αριστερη μερια του ταμπλο με αποτελεσμα να μην μπορεις να ρυθμισεις τα φωτα εν κινηση...Τελοσπαντων το ξεπερναμε αυτο...Παμε στο κουμπι που βλεπεις μετρια,στιγμιαια καταναλωση distance to empty κλπ...Γιατι ρε peugeot το εβαλες το κουμπι εκει που ειναι το καρουλι για τους υαλοκαθαριστηρες???Λεω εγω τωρα μηπως θα επρεπε να ειναι αριστερα το κουμπακι εκει που χειριζομαστε τα φλας μηπως????Οχι καλως δε πειραζει...Ας συνεχισουμε στο ραδιο...Επειδη οι Ολλανδικοι σταθμοι ολοι ειναι ΓΤΠ και δεν ηθελα γενικως να ασχοληθω με το ραδιο ειπα να κατεβασω εντελως την ενταση.Ελα ομως που οι Γαλλοι σκεφτηκανε οτι εκει θα κανουν τη πρωτοπορια και αντι το κυκλικο κομβιο που ηταν ακριβως στη μεση να κατεβαζει την ενταση αλλαζει τα καναλια??? Γενικως το συγκεκριμενο αμαξι εχει κατι φαουλ στο εσωτερικο οπως η εργονομια κατα τη γνωμη αλλα παραμενει εντυπωσιακο και θες να παιξεις ωρες μαζι του!Ξεχασα να πω ακομα ενα φαουλ οτι στο καντραν δεν εχουν μια ενδειξη μεσης καταναλωσης η στιγμιαιας η ενα distance to empty που με το πατημα του δεξιου κουμπιου εκει στους υαλοκαθαριστηρες εμφανιζοταν στην εγχρωμη οθονη στο κεντρο και μετα απο 10 δευτερα εξαφανιζοταν.Εγω προσωπικα εχω μεγαλη μανια με την καταναλωση του αυτοκινητου και θελω να τη βλεπω συνεχως οταν οδηγαω και οχι να μου λεει ο υπολογιστης ποτε να ανεβαζω και ποτε να κατεβαζω ταχυτητες...Εγω ειμαι ο νταβατζης του αυτοκινητου οχι η π@υτ@ν@ του!Ακομα να προσθεσω πως εκεινη η οθονη σου αποσπαει το βλεμα πολλες φορες την ωρα που οδηγας με αποτελεσμα καποιες φορες να κανεις παρταλιες.Ισως θα επρεπε να ηταν λιγο ποιο αριστερα και ποιο πολυ προς τη κλιση του οδηγου.
Παμε να το οδηγησουμε τωρα...
Θετικη εντυπωση μου εκανε το σχετικα βαρυ τιμονι για ηλεκτρικο που για να πω την αληθεια με εξεπληξε ευχαριστα γιατι το περιμενα πολυ ποιο ατσουμπαλο για αυτοκινητο αλλα τελικα δεν ηταν!Βεβαια δε το πιεσα πολυ επειδη δε τους ξερω καλα τους δρομους εδω γυρω και φοβομουν μη φαω καμια κληση και μετα φυγω μαχαιρωμενος απο εδω πανω απο τον πατερα μου! Αλλα σε κατι στροφουλες καλες που μπηκα με καποια παραπανω χιλιομετρα δε σε αφηνει να διασκεδασεις αλλα σε μαζευει πολυ νωρις το ESP με αποτελεσμα να το κανει βαρετο στις στροφες.Το τιμονι του αρκετα πληροφοριακο αν και η κρεμαγιερα του μου φανηκε καπως μακρια μιας και δεν εκοβε και τοσο στη πορια αλλα ουτε στους ελιγμους.Αλλα εναν οικογενειαρχη δε θα τον χαλαγε το συγκεκριμενο στησιμο αλλα τον γιο του σιγουρα...Ο κινητηρας του ηταν σχετικα ψοφιος για να πω την αληθεια αλλα ενα τοσο μεγαλο αυτοκινητο με 1.6 ατμοσφαιρικο φυσιολογικο ειναι να ειναι αργο.Εντυπωση μου εκανε η κοντη κλιμακωση του κιβωτιου που σε εκανε να νιωθεις το αυτοκινητο ποιο ζωντανο και ας πηγαινες με 60χλμ την ωρα!Βεβαια το κοντο κιβωτιο το βοηθαει πολυ στα ρεπριζ αλλα απο σταση το αμαξι δε κανει περα.Για να φτασεις τα 100 πρεπει να εισαι κοντα στους κοφτες της τριτης και με 5η τα 100 τα βλεπεις στις 3.000 στροφες.Ευχαριστη εκπληξη δε η καταναλωση που παρα τις πρωτοδευτερες που του φορτωσα στον κοφτη και τα 60χλμ που εκανα το trip εδειξε μονο 9λ/100χλμ αφου το ειχα μηδενισει ποιο πριν και με τοσο ζορι που του εριξα δεν εκαψε και πολλα...Επισης γκομενακι με HR-V στημενη στο φαναρι με κοιταζε αγρια και ξεκινησαμε απο κατω και τα δυο αυτοκινητα αλλα ο χονταιος μας νικησε στα 0-100 αλλα στα 110χλμ αρχισα να μαζευω μεχρι που τη προσπερασα!!Μετα ερχεται το κοκκινο φαναρι και λεω ας δοκιμασω λιγο τα φρενα.Τσαρουχι στο πενταλ απο τα 135-0 σταματησε σχετικα γρηγορα και η πληροφοριση τους ηταν αρκετα καλη δηλαδη το φρενο δεν ηταν σαν διακοπτης οπως σε πολλα opel και toyota.
Γενικως μου αρεσε σαν αυτοκινητο ισως ειναι το αμαξι που θα ελεγα δεν ειναι κακο και με εναν ποιο δυνατο κινητηρα ειναι must για μια οικογενεια με 2 παιδια και σκυλι!Επισης οι χωροι του ειναι απλετοι στο εσωτερικο με ενα μικρο προβλημα ο χωρος του κεφαλιου στα πισω καθισματα επειδη ξερω πως ειμαι 1,90 και χωραω στο χατς του πατερα μου στα πισω καθισματα με αρκετο χωρο για το κεφαλι αλλα σε ενα τετοιο αυτοκινητο το κεφαλι μου να βρισκει στην οροφη?Ντροπη....
-
Νοικιάρικο Polo 1,2 tsi
Διαδρομή Ηράκλειο - Ρέθυμνο.
Εντυπωσιακό σε όλα του. Τρελάθηκα!!! 3 ενήλικες μέσα στο αμάξι αλλά οι είμασταν 'βαρβάτοι' άρα μπορούμε να μιλάμε για 4 άτομα. Πλεονέκτημα? Πολύ καλή συμπεριφορά με φορτίο. Στις στροφές δεν καταλάβαινε τίποτα, επιτάχυνε αρκετά καλά. Εντάξει μια καθυστέρηση στην αρχή όταν πατάς γκάζι, την έχει αλλά όπως και να το κάνουμε είναι αναμενόμενο και το Clio την έχει. Μειονέκτημα ? Δεν μπορούσα να το οδηγήσω στο όριο όπως θα ήθελα. Αν ήμουν μόνος μου θα του έκανα καλύτερη 'οδήγηση'. Ποιότητα υλικών στο εσωτερικό και συναρμολόγηση βάζω άριστα. Πολλές ψηφιακές ενδείξεις, πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα, ειδικά για καφέδες, νερά κλπ κλπ, ντουλαπάκι συνοδικού που ψύχεται, διακόπτες που δείχνουν να είναι φτιαγμένοι από πολύ καλά υλικά. Ειλικρινά δεν είδα κάτι που δεν μου άρεσε. Ελπίζω να μην βγάλει προβλήματα, όπως οι προκάτοχοι.Μια απορία την έχω. Είναι το ίδιο μοτέρ που φοράει η Octavia 5? Κι αν ναι γιατί να μην έχει κι αυτό 6 ταχύτητες?
Overall
Οδήγησα....