-
Jerry απ'οσο γνωριζω τ'αυτοκινητα μας ειναι ετοιμα πλην ομως επι ιταλικου εδαφους ακομα. κ δεδομενης της απεργιας των τελωνιακων μαλλον πρεπει να οπλιστουμε με υπομονη.. παντως αισιοδοξω οτι περι τα μεσα οκτωβριου θα τα παραλαβουμε..
Ο χρήστης PID έγραψε:
ΥΓ Μήπως να μεταφέρονταν όλα αυτά στο thread του GPA?+1
-
Ford Mustang 4.0
http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/gallery/' target='_blank' target='_blank
Κλασσικό αμερικάνικο coupe σε σχεδίαση , προσωπικά μου αρέσει. Οδηγήθηκε για ~1500 χλμ.
Ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης σε τυπικά αμερικάνικα πρότυπα, δλδ. σκληρά πλαστικά που δε σου δίνουν την αίσθηση ποιότητας αλλά και η συναρμολόγηση δεν είναι και ότι καλύτερο. Η θέση οδήγησης είναι καλή (αν και το τιμόνι δεν ρυθμιζόταν μέσα-έξω), κάθεσαι χαμηλά, τα καθίσματα άνετα αλλά χωρίς πλευρική στήριξη και οι χώροι στο πίσω κάθισμα καλύτεροι από Brera και ΤΤ (για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης). Ο χώρος αποσκευών σχετικά μεγάλος αλλά με μικρό άνοιγμα. Δεν υπάρχουν πολλές θήκες για μικροαντικείμενα και σχεδόν κανένα ίχνος πολυτέλειας και εξτρά εξοπλισμού. Η βασική έκδοση έχει απλό a/c , 4 ab και .….. αυτά !
Εξωτερικά το σχήμα είναι classic και αν υπάρχουν τα εξτρα αυτοκόλλητα, μεγαλύτερα ζαντολάστιχα και η μάσκα με τους 4 προβολείς (από το GT V8) είναι και εντυπωσιακό.Ο κινητήρας της βασικής έκδοσης ( 4.0 V6 …. 210 hp @5300 , 33 kgm @3500) ακούγεται όμορφα, έχει ροπή από χαμηλά ενώ και μέχρι τις 5700 που άλλαζε το αυτόματο δεν λαχάνιαζε. Εκαιγε πολύ όμως ... 11,1 l/100 με πολύ χαλαρή οδήγηση και > 15 με λίγο κυνήγημα και όλα αυτά χωρίς ίχνος κίνησης. Το αυτόματο κιβώτιο (5αρι με μετατροπέα ροπής) ήταν απρόσμενα καλό. Παραδοσικά ευκολόχρηστο σε συνθήκες παρκαρίσματος – κίνησης, με ομαλές αλλά και γρήγορες αλλαγές. Δεν φτάνει τα νεα steptronic της BMW, έμοιαζε περισσότερο με Mercedes, αν είχε και χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι θα ήταν από τα καλύτερα.
Στο δρόμο ήταν γενικά πολυ καλό. Σου έδινε ταυτόχρονα μια αίσθηση σταθερότητας αλλά και πρωτόγονης συμπεριφοράς. Το τιμόνι είχε πολύ καλή αίσθηση (βάρος και επαναφορά) , η ανάρτηση δεν έπλεε και τα φρένα ήθελαν δύναμη (αν και είχαν λίγο σπογγώδη αίσθηση)
Μόλις το ζόριζες παραπάνω από τα 7/10, η ανάρτηση ήταν μαλακή με μεγάλο βύθισμα στο φρενάρισμα (αν και οι κλίσεις παρέμεναν μικρές), ήθελες πιο γρήγορο τιμόνι, ένα μπλοκέ πίσω (βασικός στο V8 – εξτρα στο V6) και φρένα με πιο ‘ξύλινη’ αίσθηση. Με το tc off (δεν κατάλαβα να είχε καν ESP αφού γύριζε σε απαγορευτικές γωνίες) φαινόταν η έλλειψη μπλοκέ και ήθελε λίγο προσοχή ειδικά στο στεγνό). Πάντοτε όμως σου έδινε αυτή την αίσθηση του ‘ όχι αποστειρωμένου’ αυτοκινήτου, που ήξερες πάντα τι σου γινόταν, αυτή που λείπει από πολλά σύγχρονα ευρωπαικά. Μπορεί να μην είναι πιο αποτελεσματικό αλλά σίγουρα έχει καλύτερη αίσθηση.
Ανεση καλή (με λάστιχα 215/65/16), ποιότητα κύλισης μέτρια και θόρυβος σε λογικά πλαίσια.Αν σκεφτούμε ότι στη βασική έκδοση (4ab, ac, manual κιβώτιο) έχει 19.500 $ και με ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού έχει ~ 23.000 $, η τιμή για τους Αμερικανούς είναι λογική.
(Το V8 GT 4.6 300 hp έχει 31 – 33.000 $ ενώ το Shelby GT 500 5.4 supercharged 500 hp έχει 42.000 $) -
Ελλάδα το οδήγησες αυτό Βασίλη;
-
Τί γίνεται ρε με τους Αμερικάνους?
Από 4000cc βγάζουν 210 άλογα?
Πάνε καλά? -
Mην μπει ο αδης θα μας ζαλισει
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ford Mustang 4.0Σε ζηλεύω τυχερέ!!!!
Αν σκεφτούμε ότι στη βασική έκδοση (4ab, ac, manual κιβώτιο) έχει 19.500 $ και με ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού έχει ~ 23.000 $, η τιμή για τους Αμερικανούς είναι λογική.
(Το V8 GT 4.6 300 hp έχει 31 – 33.000 $ ενώ το Shelby GT 500 5.4 supercharged 500 hp έχει 42.000 $)Και για να τα μεταφράσουμε σε ευρώ:
19.500$ = 13.300 eur
23.000$ = 15.700 eur
33.000$ = 22.500 eur
42.000$ = 28.600 eurΔηλαδή με τα λεφτά που δίνεις στη Τζουτζία (και γενικά στην Ευρώπη) για ένα Fabia 1.4 στις ΗΠΑ αγοράζεις ένα Mustang 4.0... Ένα απλό V8 κοστίζει όσο ένα καλά εξοπλισμένο μικρομεσαίο οικογενειακό, ενώ αν βάλεις και τον κομπρέσσορα θέλεις κάτι λιγότερο απ' ότι για ένα Golf GTI...
Δεν είναι και τόσο άσχημα, έτσι;;;
Και ποιος νοιάζεται για όλα τ' άλλα;;;
-
ΒΑΣΙΛΗ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΒΟΥΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!
E ρε τυχερέ, εμείς εδώ χαλβαδιάζουμε καμιά 10αριά που έχει φέρει μια αντιπροσωπεία εν ονόματι 'China Motors' , δεν ξέρω αν είναι αντιγραφές.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και για να τα μεταφράσουμε σε ευρώ:
19.500$ = 13.300 eur
23.000$ = 15.700 eur
33.000$ = 22.500 eur
42.000$ = 28.600 eurΔηλαδή με τα λεφτά που δίνεις στη Τζουτζία (και γενικά στην Ευρώπη) για ένα Fabia 1.4 στις ΗΠΑ αγοράζεις ένα Mustang 4.0... Ένα απλό V8 κοστίζει όσο ένα καλά εξοπλισμένο μικρομεσαίο οικογενειακό, ενώ αν βάλεις και τον κομπρέσσορα θέλεις κάτι λιγότερο απ' ότι για ένα Golf GTI...
Δεν είναι και τόσο άσχημα, έτσι;;;
Και ποιος νοιάζεται για όλα τ' άλλα;;;
Ε! καλά δεν πάει έτσι...1$ για τους αμερικανούς είναι 1$ ...εάν το αγόραζες εσύ ως ευρωπαίος στις ΗΠΑ ναι τότε θα ανταποκρίνονταν αυτό που λες.
-
Ο χρήστης grande jerry έγραψε:
φιλε PID ποτε το παίρνεις στα χερια σού; Εγώ το παρήγγειλα 31 ιουλίου και μου είπαν 2,5 μήνες ισχύει η έχει αλλάξει τίποτα;
Δεν έχω επικοινωνήσει και δεν έχω ιδέα αν άλλαξε κάτι. Πάντως θέλω να το τρενάρω λίγο και να το πάρω με το νέο έτος (αν και βλέπω να φροντίζουν οι τελωνειακοί γι'αυτό).
@Thanix Το είχαμε ξανασυζητήσει πριν αρκετό καιρό και σου είχα πει πως τα αυτοκόλλητα διατίθενται μόνο στο άσπρο και όντως έτσι είναι. Βρε παιδί μου κόλλημα με το μαύρο+αυτοκόλλητα!
-
Το Mustang το οδήγησα στις ΗΠΑ, νοικιάρικο ... εδώ που να το βρεις !
Και ναι ακόμα και για αυτούς αποτελεί πολύ καλή πρόταση όταν το GTi ξεκινά από 33.000 $ , το ΤΤ 3.2 από 45.000 και μια 335 από 44.000 $.
Δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που του αρέσουν τα coupe (ειδικά τα πισψκίνητα) να αποκτήσει κάποιο χωρίς πολλά-πολλά καλούδια και παπαριές, που τελικά αν εξαιρέσεις τα συστήματα ασφαλείας (esp, ab κλπ) όλα τα άλλα ουσιαστικά είναι γκατζετάκια για να περνάμε την ώρα μας στα φανάρια οι γιάπηδες των μεγαλουπόλεων.Παρεπιπτόντως, τα Αμερικανάκια που κοροιδεύουμε, για άλλη μια φορά με εντυπωσίασαν με τη καταναλωτική τους συνείδηση και συμπεριφορά στο θέμα του αυτοκινήτου. Με τις αυξήσεις στα καύσιμα ήταν τόσο γρήγορη η αντίδραση τους (αγόραζαν αμέσως οικονομικά 4cyl - ειδικά γιαπωνέζικα - κορεάτικα) που οι μεγάλες GM , Ford κλπ. αναγκάστηκαν να καταργήσουν γραμμές παραγωγης SUV μεγάλων sedan μέχρι και να κλείσουν εργοστάσια !!
-
κυρ Βασίλης, is back!
-
ΒΑΣΙΛΗ σε αγαπαω σε εκτιμαω ακομα και οταν ειπες οτι θα παρεις 130 δεν ειπα τπτ..εισαι ενα απο τα πιο αξιολογα μελη του φορουμ, γνωστης του αυτοκινητου, συζυγος καλος κτλ κτλ...
η γκομενα που θελω δε μου καθεται, το 'καλο' μας αυτοκινητο ειναι vag και για σκυλο εχουμε παρει μια χασκυ (ποσο μλκς μπορεις νασαι για να παρεις για σκυλο χασκυ)...
μπορεις να μου εξηγησεις τι νοημα ειχε αυτο το ποστ σου? νομιζεις οτι τα χαπια μου ρχονται φθηνα η οτι ειμαι καλα γενικα για να διαβαζω αυτα που γραψες? σου εχω δωσει την εντυπωση οτι εχω σωας τας φρενας? τι ειναι αυτο που σε κανε να γραψεις αυτο το ποστ? καποια κακια? εχουμε μαλωσει ποτε?
πολυ περισσοτερο δε, νομιζεις οτι η αθηνα ειναι τοσο μακρια που δε μπορω να παρω 2 κουβαδες πετρελαιο και να κανω την 130 παραναλωμα? να σφαξω ενα κοκορι και να γραψω στον τοιχο του σπιτιου σου 'ευχαριστουμε πολυ για το ποστ κυριε ΒΑΣΙΛΗ' με αιμα?
γιατι ρε ΒΑΣΙΛΗ?ΓΙΑΤΙ?
υγ. megane98hp mode on τι ωραιο μωρο ειναι αυτη η mustang...
-
......
-
Best post ever....
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
φιλε PID ποτε το παίρνεις στα χερια σού; Εγώ το παρήγγειλα 31 ιουλίου και μου είπαν 2,5 μήνες ισχύει η έχει αλλάξει τίποτα;
Δεν έχω επικοινωνήσει και δεν έχω ιδέα αν άλλαξε κάτι. Πάντως θέλω να το τρενάρω λίγο και να το πάρω με το νέο έτος (αν και βλέπω να φροντίζουν οι τελωνειακοί γι'αυτό).
@Thanix Το είχαμε ξανασυζητήσει πριν αρκετό καιρό και σου είχα πει πως τα αυτοκόλλητα διατίθενται μόνο στο άσπρο και όντως έτσι είναι. Βρε παιδί μου κόλλημα με το μαύρο+αυτοκόλλητα!
Aν το παρεις μαυρο θα σταφερω δωρο απο την ιταλια για να δεις
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΒΑΣΙΛΗ σε αγαπαω σε εκτιμαω ακομα και οταν ειπες οτι θα παρεις 130 δεν ειπα τπτ..εισαι ενα απο τα πιο αξιολογα μελη του φορουμ, γνωστης του αυτοκινητου, συζυγος καλος κτλ κτλ...η γκομενα που θελω δε μου καθεται, το 'καλο' μας αυτοκινητο ειναι vag και για σκυλο εχουμε παρει μια χασκυ (ποσο μλκς μπορεις νασαι για να παρεις για σκυλο χασκυ)...
μπορεις να μου εξηγησεις τι νοημα ειχε αυτο το ποστ σου? νομιζεις οτι τα χαπια μου ρχονται φθηνα η οτι ειμαι καλα γενικα για να διαβαζω αυτα που γραψες? σου εχω δωσει την εντυπωση οτι εχω σωας τας φρενας? τι ειναι αυτο που σε κανε να γραψεις αυτο το ποστ? καποια κακια? εχουμε μαλωσει ποτε?
πολυ περισσοτερο δε, νομιζεις οτι η αθηνα ειναι τοσο μακρια που δε μπορω να παρω 2 κουβαδες πετρελαιο και να κανω την 130 παραναλωμα? να σφαξω ενα κοκορι και να γραψω στον τοιχο του σπιτιου σου 'ευχαριστουμε πολυ για το ποστ κυριε ΒΑΣΙΛΗ' με αιμα?
γιατι ρε ΒΑΣΙΛΗ?ΓΙΑΤΙ?
υγ. megane98hp mode on τι ωραιο μωρο ειναι αυτη η mustang...
πολύ παραστατικό ποστ απόγνωσης
-
Καλησπέρα,
Σήμερα είχα την τιμή να οδηγήσω μια Alfa GT 1.9 JTD chipped by Alfa Romeo Italy, μοντέλο 2004 με 170ΗΡ αντί των 150 που έβγαζε κανονικά....
Αναπόφευκτα τη σύγκρινα με το δικό μου, είναι αρκετά γρήγορη, τέλειο κράτημα και με το τσιπάκι παίρνει +20 άλογα και δίνει στο αμάξι 20Κμ παραπάνω, κοντερίσια πάντα....η δε κατανάλωση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα στον αυτ/δρομο & +7-10% στην πόλη (πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη).
Τα υλικά μέσα είναι μέτρια, οι δε χώροι - ειδικά πίσω - μικροί.....έκπληξη αποτέλεσε το πορτ-μπαγκαζ το οποίο είναι πολύ μεγάλο για το μέγεθος & τον τύπο του αυτ/του.
Αυτά......εν αναμονή του επόμενου ...
-
Την GT 1.9 JTDm 170 Q2 οδηγησες?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Την GT 1.9 JTDm 170 Q2 οδηγησες?Μάλλον όχι, είναι 2004 μοντέλο αυτή που οδήγησα....why??
-
Aυτη ειναι εργοστασιακη εκδοση. Επισης τα υλικα και χωρους κλπ με βασει πιο αυτοκινητο την συγκρινες?
Διοτι η GT ειναι ενα C-seg coupe που μοιραζεται το ιδιο ταμπλω/υλικα με την 147 fl αρα μια κατηγορια κατω απο το δικο σου D-seg.
Το grip σε σχεση με το δικο σου σε τι επιπεδα το ειδες?
Οδήγησα....