-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Φιατ είναι κι αυτή.Περίεργο γιατί όλες οι άλφα τα τελευταία κάμποσα χρόνια φορούσαν 5μπούλονες ζάντες.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ωστόσο μου φαινεται περιεργη η επιλογη της 4μπουλωνης ζάντας.
υπαρχουν κι αλλες 17αρες 4μπουλωνες? απο τετοιες διαστάσεις μοναχα του προηγουμενου Focus RS θυμαμαι (18 κιολας).
πραγματικα κατι 'υποπτο' συμβαινει.. για να μην μπαινουν αλλού κ καλα? ποιος ξερει..
Γενικά η φιατ χρησιμοποιεί το γνωστό 4*98 καρέ. Οπότε βρίσκω πιο εύκολο να χει κάνει ειδική παραγγελία τις ζάντες, παρά να μη χρησιμοποιήσει τα εξαρτήματα που έχει από τα υπόλοιπα πουντο γι αυτόν τον λόγο.
Παλαιότερα, ίσχυε το 4χ98 για τα 4μπούλονα και το 5χ98 για τα 5μπούλονα του ομίλου Fiat/Lancia/Alfa Romeo. Στο GPunto, όμως λόγω και της συγγένειας με την GM, έγινε 4χ100 , ενώ και το άκρο είναι διαφορετικό (δεν μπορείς να βάλεις παλαιότερα φρένα πχ...). Το ίδιο κληρονόμησε και η MiTo προφανώς...
Αυτό είναι καλό βέβαια, γιατί αν κάποιος θέλει να βάλει aftermarket ζάντες, θα βρεί περισσότερη ποικιλία, αφού το 4x100 είναι ουσιαστικά το στανταρ στο εμπόριο.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
http://www.brembo.com/CatalogoHPGT/Deta ... idLingua=1' target='_blank' target='_blank' target='_blank
ναι ωραια. κ φαινεται οτι αυτη τη δαγκανα χρησιμοποιει κ το gpa απο..? ελπιζω κατι πιο πειστικο απο το χρωμα..
@ Joe Bar Team για την ιστορια κ το esseesse παντως τις ιδιες -διπιστονες- δαγκανες εχει. αλλαζουν μονο οι δισκοπλακες κ τα τακακια.
http://www.abarth.it/documenti/mat_ita/1_52_1.pdf' target='_blank -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βασικα μου φαινεται πως παει με την εταιρεια στο psa πχ υπαρχουν 5μπουλονες???νομιζω πως οχι...Στο PSA 5μπούλωνα χρησιμοποιούν στα μεγάλα, από 407 και πάω παραδείγματος χάριν. Μέχρι και το 308 4μπούλωνες ζάντες έχουν...
H πλάκα είναι πως η δαγκάνα της φωτό του Μπούσσο δεν έχει καμία σχέση με αυτήν από την φωτό του Abarth. Τουλάχιστον από την μεριά που βλέπουμε την δαγκάνα, που είναι διαφορετική και στις 2.
-
ναι ωραια. κ φαινεται οτι αυτη τη δαγκανα χρησιμοποιει κ το gpa απο..? ελπιζω κατι πιο πειστικο απο το χρωμα..
Λοιπον...Τα φρενα του abarth ειναι διπιστονα μπροστα.Το εχω επιβεβαιωσει απο πολλες πηγες εδω και μηνες.
Αμα αποφασισεις να κατεβεις στα μερη μου Ping of Death το Bravo σε περιμενει για βολτιτσα ,κατα προτιμηση οταν θα εχεις το GPA στα χερια σου για να το οδηγησω και γω να μου φυγει η καψα
Πραγματικα εχω μεγαλη περιεργεια να το οδηγησω να αποφασισω αν εκανα καλα που πηρα το bravo η αν πρεπει να μπω σε διαδικασιες πωλησης και αγορας -
Οι δαγκάνες του grande πούντο abarth μπροστά είναι τετραπίστονες Radial Mount να και οι αποδείξεις: http://www.gpabarth.com/forum/viewtopic.php?t=2415
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Αμα αποφασισεις να κατεβεις στα μερη μου Ping of Death το Bravo σε περιμενει για βολτιτσα ,κατα προτιμηση οταν θα εχεις το GPA στα χερια σου για να το οδηγησω και γω να μου φυγει η καψα
Πραγματικα εχω μεγαλη περιεργεια να το οδηγησω να αποφασισω αν εκανα καλα που πηρα το bravo η αν πρεπει να μπω σε διαδικασιες πωλησης και αγοραςπμ
-
Να ξαναθυμίσω ότι το νόημα του τόπικ δεν είναι η εκ βαθέων συζήτηση.
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ανοίγω θέμα εδώ, για να γράφουμε για όλα τα τωρινά μοντέλα που οδηγήσαμε, είτε σε test drive είτε φίλου, γνωστού κλπ.
Ο λόγος είναι ότι ενώ με ενδιαφέρει (και άλλους πιστεύω) τα σχόλια των μελών, είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις στην ενότητα, αφού πρέπει να διαβαστούν όλα τα θέματα και δεν υπάρχει χρόνος.Όποιος έχει λοιπόν οδηγική εμπειρία από κάποιο νέο μοντέλο ας γράφει δυο κουβέντες κι εδώ, τα βασικά + και - και την αίσθηση που αποκομίζει. Μην το κάνουμε ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες και αντιπαραθέσεις, μπορούν να μπαίνουν στο αντίστοιχο θέμα του μοντέλου ή της μάρκας.
-
Μέχρι να μάθεις να μιλάς, παρόμοιες δημοσιεύσεις, θα διαγράφονται! [kouk]
-
Δηλαδη εχει τα ιδια ακριβως φρενα με τη Mito μπροστα και ακομα καλυτερα πισω?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Δηλαδη εχει τα ιδια ακριβως φρενα με τη Mito μπροστα και ακομα καλυτερα πισω?Ακριβως. Δεν ξερω ομως γιατι να επιλεγει περισσοτερος δισκος πισω στο Abarth εναντι της ΜιΤο.
Ειλικρινα δεν μπορω να φανταστω το γιατι. Εχω οδηγησει τη ΜιΤο ενω το Abarth οχι.
Αυτο που φανταζομαι μοναχα ειναι η διαφορετικοτητα σε mapping των ηλεκτρονικων δηλαδη στο alfa DNA και στο απλο ESP του Abarth ετσι ωστε σε εκεινο να χρειαζεται μεγαλυτερο δισκο. -
Όταν πήγα να δω το Abarth διαφώνησα με τους πωλητές για τις δαγκάνες, λέγοντάς τους πως έχει 2 έμβολα ενώ αυτοί μου έλεγαν πως είναι ίδιες με της Mito, δηλ. 4πίστονες. Ακόμα δεν ξέρω τι ισχύει. Όταν το πάρω στα χέρια μου θα τις ανοίξω και θα σας πω, να μου φύγει κι εμένα η περιέργεια.
@Tsilis Γιατρέ εκτός από φωτογραφίες, έχω τάξει και βόλτα
@ Busso Έγραψες πως το μοναδικό spec που υπερισχύει το Abarth είναι η διάμετρος των πίσω δίσκων. Και όντως έτσι είναι. Ευτυχώς θα έλεγα εγώ, καθώς αν είχε τα 17000 ηλεκτρονικά συστήματα της Alfa, μόνο Abarth δε θά 'πρεπε να το λένε (πάλι καλά που και το ESP του είναι λίγο...αναίσθητο.) Ας μειονεκτεί λοιπόν το GPA στα περισσότερα specs, καθώς αυτό για μένα λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την οδηγική ευχαρίστηση που σου προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Γι' αυτό και θεωρώ το GPA πιο ανόθευτο οδηγικά και γι'αυτό το επέλεξα από την all around Mito.
ΥΓ Μήπως να μεταφέρονταν όλα αυτά στο thread του GPA?
-
Καλα χιλιομετρα. και τα 2 εξαιρετικα για το target group τους.
-
Σ'ευχαριστώ!
Συμφωνώ πως το το target group του καθενός, αν και μοιράζονται πολλά, είναι διαφορετικό και πως και τα δύο είναι εξαιρετικά. -
Τι χρώμα το πήρες; Πες μου άσπρο...
-
...με κόκκινες ρίγες και κόκκινους καθρέφτες
-
Ο καλύτερος συνδυασμός για το Abarth. Ψήνεσαι και για το SS;
-
Eμενα παρολο που μαρεσει το ασπρο
στο GPA προτιμω μαυρο με ριγες... -
έχει όντως τετραπίστονες δαγκάνες ίδιες με του μίτο και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Το έχω ψάξει όσο τίποτα άλλο και το ξέρω σίγουρα.
φιλε PID ποτε το παίρνεις στα χερια σού; Εγώ το παρήγγειλα 31 ιουλίου και μου είπαν 2,5 μήνες ισχύει η έχει αλλάξει τίποτα;
-
Ο χρήστης grande jerry έγραψε:
έχει όντως τετραπίστονες δαγκάνες ίδιες με του μίτο και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Το έχω ψάξει όσο τίποτα άλλο και το ξέρω σίγουρα.φιλε PID ποτε το παίρνεις στα χερια σού; Εγώ το παρήγγειλα 31 ιουλίου και μου είπαν 2,5 μήνες ισχύει η έχει αλλάξει τίποτα;
Αν πάρεις τηλέφωνο τον πωλητή που συννενοήθηκες, λογικά θα σου πει αν έχει κατασκευαστεί το αυτοκίνητο και πότε...
_
Οδήγησα....