-
πηγες ε? εγω βαρεθηκα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
πηγες ε? εγω βαρεθηκα!Pου πηγατε ρε παιδια?σε ιντιαν restaurant?
-
Ε τι αλλο, το grande punto abarth, επιτελους!
Αν κ θελω να ξεκινησω με αυτα που δεν μ'αρεσαν δε μπορω να πω οτι καταφερα να βρω κ πολλα..
Το κιβωτιο ειχε λιγο 'λαστιχενια' αισθηση, πλην ομως αρκετα σαφες κουμπωμα. ισως κ οι διαδρομες να ηταν λιγο μεγαλυτερες απ'οτι θα τις ηθελα.. η κλιμακωση παντως με ικανοποιησε. η ορατοτητα πισω (σε πορεια τουλαχιστον) ειναι καλυτερη απ'οτι την περιμενα. βεβαια λενε οτι τα δυσκολα ειναι σε οπισθοπορεια τη νυχτα (επειδη το πισω παρμπριζ ειναι φιμε κ το φως της οπισθεν χαμηλα στον προφυλακτηρα).
Το χειροφρενο ειναι πρακτικα αδυνατο να χρησιμοποιηθει με το υποβραχιονιο κατεβασμενο. κατα τ'αλλα το εσωτερικο ειναι αρκετα εργονομικο. θα ηθελα καποιες θεσεις για μικροαντικειμενα να ηταν πιο βαθιες κ αυτοματους διακοπτες για το παραθυρο του συνοδηγου.
Το τιμονι ειναι αρκετα αμεσο κ ωραιο σε αισθηση κ μ'αρεσει που ρυθμιζεται κ σε βαθος. Το καθισμα ειχε αρκετα καλη πλευρικη στηριξη τοσο στους μηρους οσο κ στους ωμους.
Τα φρενα απλα αγκυρες, οτι κ να πω ειναι λιγο..
Η αναρτηση ηταν περισσοτερο ανετη απ'οσο περιμενα, κυνηγουσα καθε ανωμαλια του δρομου αλλα το πουντο τις καταπινε ευκολα χωρις να μεταφερει το παραμικρο σχεδον στην καμπινα. σε στροφιλικι δε μπορεσα να το τσεκαρω αλλα σε συνθηκες καθημερινης οδηγησης ειτε στριβεις ειτε πας ευθεια αισθανεσαι το ιδιο.
Ο ηχος ειναι πορωτικος κ πιστευω μπορει να βελτιωθει ακομα περισσοτερο ευκολα (πχ με το φιλτρο BMC κ το τελικο του esseesse.. )
Κ παμε στο ζουμι, το μοτερ. στο super sport mode δυσκολευεσαι να πιστεψεις οτι ολη αυτη η ροπη προερχεται απο ενα μοτερ 1.4 μονο.. επιταγχυνει αβιαστα κ με μεστο τραβηγμα απο χαμηλα με ολες τις σχεσεις. το λαγκ εννοειται οτι αποτελει αγνωστη λεξη. αλλα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα. εγω ημουν περιεργος να δω πως συμπεριφερεται κ στο νορμαλ. κ μπορω να πω οτι εμεινα αρκετα ευχαριστημενος. αισθανεσαι βεβαια ενα σχετικο κρατημα στον κινητηρα (αφου βεβαια σε εχει 'κακομαθει' ηδη το σπορ) αλλα κ παλι η ροπη του δειχνει υπεραρκετη για τα κιλα του. μαζευει χλμ για πλακα αλλα ευτυχως υπαρχουν παντα τα ταψια των 300mm κ οι διπιστονες brembo για σε σωσουν απο τυχουσες ακουσιες υπερβολες
Θα ηθελα να εχω οδηγησει κ τα 207 rallye κ mito για να το συγκρινω. για την ωρα μπορω να το συγκρινω μονο με το corsa opc που εχω οδηγησει κ το cooper S (το τελευταιο) που εχω συνοδηγησει. αναμφιβολα αμφοτερα ειναι ταχυτερα. μην ξεχναμε βεβαια οτι ειναι κ 1.6 αυτα.. σε σχεση λοιπον με το μεν opc (κ χωρις να εχω καποιο σοβαρο παραπονο απο το οπελ, ισα-ισα που μου αρεσε αρκετα γενικα) το πουντο μου φαινεται πιο.. αυτοκινητο. δεν ξερω, το opc μου εδινε λιγο μια αισθηση σα να παιζω GT3 στο playstation με τιμονιερα χωρις ομως να μπορω να κατακρινω το στησιμο του. η πληροφορηση απο τη θεση του οδηγου του πουντο μου φανηκε καλυτερη παντως. σε σχεση δε με το κουπερ μου φανηκε λιγοτερο 'πολεμικο'. ενταξει ειπαμε, ειναι τρελη σβουρα το κουπερακι.. βεβαια ενας φιλος που το εχει εδω κ μερικους μηνες μονο, περιμενει να του κανουν αυτες τις μερες αλλαγη τουρμπο γιατι βρηκαν ρωγμη στο μαντεμι.. αλλα ας μην διαβαλλω αλλο την αξιοπιστια του κουπερ, ας πουμε για την ωρα οτι αυτο ηταν ενα τυχαιο μεμονομενο περιστατικο..
Συντομα πιστευω θα μπορω να το αντιπαραβαλλω κ με το bravo με τα 150, ετσι Φωτη;
Για να κλεισω θα πω οτι αυτο το test drive ευτυχως επιβεβαιωσε απολυτα την επιλογη μου κ την υπομονη μου να το περιμενω τοσους μηνες.. οπως η αναρτηση του ετσι κ ολο το αυτοκινητο εν γενει εχει σε ιδανικη αναλογια -για τα δικα μου παντα γουστα- δοσεις σπορ χαρακτηρα κ ανεσης. συνιστω ανεπιφυλακτα να το κανετε μια βολτα αλλα προειδοποιω, ειναι ακρως ερωτευσιμο! -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
οι διπιστονες brembo για σε σωσουν απο τυχουσες ακουσιες υπερβολεςεισαι σιγουρος οτι δεν ειναι τετραπιστονες?
αντε με το καλο να το αποκτησεις...ειναι αμαξι αλλης εποχης
-
Ουτε καν στο Abarth δεν εχουν αυτοματο παραθυρο συνοδηγου?Ελεος δηλαδη τοσο ακριβο ειναι???
Ωραιο αυτοκινητακι φαινεται το Abarth και σε καλη τιμη.Μπροστα εχει δισκοφρενα 300mm?Αν θυμαμαι καλα εχει και στανταρ ηχοσυστημα με subwoofer και ενισχυτη?Μονο κακο σημειο τα πλαστικα του.Ελπιζω στο επομενο μοντελο να τα αναβαθμισουν.Στο Abarth το τιμονι εχει την επιλογη City που γινεται πιο μαλακο? -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
οι διπιστονες brembo για σε σωσουν απο τυχουσες ακουσιες υπερβολες
εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι τετραπιστονες?
αντε με το καλο να το αποκτησεις...ειναι αμαξι αλλης εποχης
Ευχαριστω! Καποιος ειπε οτι θυμιζει καπως τον -ας πουμε- προγονο του, το gt, κ νομιζω δεν εχει πολυ αδικο..
Οσο για τα Φρένα
• Εμπρός διπίστονα Brembo M4x40
• Αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός 305 χιλ. x 28 χιλ.
• Πίσω δαγκάνες με έμβολα 54 χιλ.
• Δίσκοι πίσω 264 χιλ. x 11 χιλ.πηγη http://www.fiatgroupautomobiles.gr/pres ... ess_id=850
Ευγενιε το σαμπ κ ο κλιματισμος ειναι στανταρ εδω.
Οχι δεν εχει προγραμμα city. Αντιθετως στο gpa το sport boost μεταξυ των αλλων κανει κ το τιμονι λιγο πιο βαρυ. -
To παρέλαβες ή οδήγησες το test drive?
Αν παρέλαβες, κατ΄αρχήν καλοτάξιδη η αυτοκινητάρα, και κατα δεύτερον χρωστάς φωτό και εσύ και ο PID!
Υ.Γ να μας κρατάς ενήμερους όσο θα το μαθαίνεις, όπως και όταν αρχίσεις τα στροφοπαιχνίδια
-
Ευχαριστω αν κ δυστυχως ηταν απλα ενα test drive..
Οσο για την ενημερωση θα το σκεφτω..ναι καλα, αλλο που δεν θελω!!
-
Ειναι λαθος του press file και τα φρενα ειναι 4πιστονα ιδια με της ΜιΤο.
Να σημειωσω οτι πισω η ΜιΤο φοραει 251mm ενω οπως βλεπετε το GPunto Abarth 264mm.
Και ειναι το μοναδικο τεχνικο spec στο οποιο υπερισχυει το Abarth. -
sorry αλλα δε νομιζω οτι προκειται για λαθος. αν θες μπες κ δες τι λεει κ δω για τα φρενα, νομιζω ξερεις ιταλικα.. http://www.abarth.it/configuratore/UI_c ... ml?$BLANK$
αν ειναι λαθος κ στην επισημη ιστοσελιδα της αμπαρθ εδω κ 1 χρονο.. τι να πω.. ο θεος βοηθος με το αμαξι που περιμενω.. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
sorry αλλα δε νομιζω οτι προκειται για λαθος. αν θες μπες κ δες τι λεει κ δω για τα φρενα, νομιζω ξερεις ιταλικα.. http://www.abarth.it/configuratore/UI_c ... ml?$BLANK$' target='_blank' target='_blank' target='_blank
αν ειναι λαθος κ στην επισημη ιστοσελιδα της αμπαρθ εδω κ 1 χρονο.. τι να πω.. ο θεος βοηθος με το αμαξι που περιμενω..http://www.brembo.com/CatalogoHPGT/Deta ... idLingua=1' target='_blank
-
2πιστονα ειναι 100% (σε κανένα σάιτ δεν ελεγε το αντιθετο,κι ειδα πολλά)
ΙΣΩΣ να μπαινουν μεγαλύτερα στην SS με τα 180.
-
Μα και η ίδια η Fiat αυτό λέει...
-
ωστόσο μου φαινεται περιεργη η επιλογη της 4μπουλωνης ζάντας.
υπαρχουν κι αλλες 17αρες 4μπουλωνες? απο τετοιες διαστάσεις μοναχα του προηγουμενου Focus RS θυμαμαι (18 κιολας).
πραγματικα κατι 'υποπτο' συμβαινει.. για να μην μπαινουν αλλού κ καλα? ποιος ξερει..
-
Kαι σε άλλες μάρκες; Ναι, πολλά έχουν 17αρια 4μπούλωνα.
-
βασικα μου φαινεται πως παει με την εταιρεια στο psa πχ υπαρχουν 5μπουλονες???νομιζω πως οχι...
-
Αλλωστε αν δε κανω λαθος φαινεται και απο τις φωτογραφιες οτι ειναι διπιστονες
http://www.mydrive.gr/index.php?option= ... &Itemid=32 -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ωστόσο μου φαινεται περιεργη η επιλογη της 4μπουλωνης ζάντας.υπαρχουν κι αλλες 17αρες 4μπουλωνες? απο τετοιες διαστάσεις μοναχα του προηγουμενου Focus RS θυμαμαι (18 κιολας).
πραγματικα κατι 'υποπτο' συμβαινει.. για να μην μπαινουν αλλού κ καλα? ποιος ξερει..
Γενικά η φιατ χρησιμοποιεί το γνωστό 4*98 καρέ. Οπότε βρίσκω πιο εύκολο να χει κάνει ειδική παραγγελία τις ζάντες, παρά να μη χρησιμοποιήσει τα εξαρτήματα που έχει από τα υπόλοιπα πουντο γι αυτόν τον λόγο.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
2πιστονα ειναι 100% (σε κανένα σάιτ δεν ελεγε το αντιθετο,κι ειδα πολλά)ΙΣΩΣ να μπαινουν μεγαλύτερα στην SS με τα 180.
4πίστονα εννοείς.
4μπούλωνες 17άρες έχει και η Μίτο.
-
Φιατ είναι κι αυτή.
Οδήγησα....