-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με τα ηλεκτρονικά. Με την μη δυνατότητα απενεργοποίησης τους είναι που έχουμε θέμα.
Συμφωνώ (κι εγώ) απολύτως.
Η Πόρσε έχει μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα, πάντως: **Σε όλα τα μοντέλα της πλην GT2 και GT3, υπάρχει μεν η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας(PSM), αλλά αυτό επανενεργοποιείται αυτόματα και πλήρως, αν ενεργοποιήσεις το ABS με κακό φρενάρισμα! **Μετά, αν θέλεις, απενεργοποιείς το PSM ξανά.Φίλτατο Κογιότ αυτό το έχω ξαναδιαβάσει κάπου. Σίγουρα ισχύει;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με τα ηλεκτρονικά. Με την μη δυνατότητα απενεργοποίησης τους είναι που έχουμε θέμα.
Η Πόρσε έχει μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέμα, πάντως: **Σε όλα τα μοντέλα της πλην GT2 και GT3, υπάρχει μεν η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας(PSM), αλλά αυτό επανενεργοποιείται αυτόματα και πλήρως, αν ενεργοποιήσεις το ABS με κακό φρενάρισμα! **Μετά, αν θέλεις, απενεργοποιείς το PSM ξανά.Φίλτατο Κογιότ αυτό το έχω ξαναδιαβάσει κάπου. Σίγουρα ισχύει;
δεν απενεργοποιείται σε κανένα εντελώς, πλην μίας, της GT3 (μιλάω για την τωρινή της παραγωγή κι όχι όλα της τα μοντέλα)
σε όλες τις άλλες απλά [περιμένει] προσέχει τον οδηγό, δήθεν πιο ελεύθερα...
-
Ενδιαφέρον Βελλερεφόντη. Πάντως δεν έχω ποτέ ακούσε κανέναν να διαμαρτύρεται ότι τον έκοψαν...
-
Ναι, έμπα στο επίσημο σάιτ να ιδείς τα μοντέλα. Έχει λεπτομερέστατη τεχνική περιγραφή των υποσυστημάτων και πλουσιότατο μενού: περιποίησις άκρα
Διάβασε και για τις φρενούκλες, και για τις μοτερούκλες και τη λίπανσή τους (τι εστί ξηρό κάρτερ και δοχείο κατακράτησης αναθυμιάσεων, αν θυμάμαι καλά) και γιατί οι μοτερούκλες αυτές θα ζήσουν 1 μύριο χιλιόμετρα.
Ο μερακλής αρρωσταίνει σε τέτοια μενού γμτ, αν τυγχάνει μεροκαματιάρης -
Όσο ζεις μαθαίνεις... σύμφωνα με το επίσημο site, ισχύει για τις GT2 και GT3 η πλήρης απενεργοποίηση ακόμα και αν ενεργοποιηθεί το ABS.
Με την αρρώστια θα μείνουμε... εν μέσω κρίσης μόνο για τέτοια όνειρα δεν είμαστε...
-
στην τελαυταία boxster s που έχω προσωπική εμπειρία, το σύστημα ευστάθεας ενεργ όταν κάνεις απότομους ελιγμούς, ταρζανιές ... μπορεί όντως να ενεργ όταν μπαίνει το abs...
η ξανθιά οδηγός της δεν το έβγαζε ούτε για αστείο...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η ξανθιά οδηγός της δεν το έβγαζε ούτε για αστείο...Αυτή στις ταρζανιές πως αντιδρά;
-
Αυτή στις ταρζανιές πως αντιδρά;
Ξανθια + boxster + 'ταρζανιες' =
-
Γρηγόρη πρόσεχε γιατί μπορεί να είναι η κόρη της κυρίας μπακαλιάρου.
-
Γρηγόρη πρόσεχε γιατί μπορεί να είναι η κόρη της κυρίας μπακαλιάρου.Λες? Mπακαλιαρου junior mit boxster S?
Μονο αν ειχε κεραμικα φρενα... -
τις κυνηγάει ...
Προτιμώ βέβαια τις ταρζανιες με την οδηγό παρά με το πανακριβο κατασκεύασμα του μπαμπά της...
-
τις κυνηγάει ...
Προτιμώ βέβαια τις ταρζανιες με την οδηγο παρά με το πανακριβο κατασκεύασμα του μπαμπά της...
Παλευω να βγαλω νοημα ανορθογραφοι μηχανολογοι
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
τις κυνηγάει ...
Προτιμώ βέβαια τις ταρζανιες με την οδηγο παρά με το πανακριβο κατασκεύασμα του μπαμπά της...
Παλευω να βγαλω νοημα ανορθογραφοι μηχανολογοι
γράφω από μηλόφωνο και μου κάνει μόνο του διορθώσεις...πολλές φορές μου αλλάζει ολόκληρη τη λέξη ...τότε είναι που δεν βγάζεις καθόλου νόημα...
αλλά είναι τόσο βολικό που δεν ανοίγω πια το ξεπερασμένο pc...οι μηχανολόγοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΙ...
-
οι μηχανολόγοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΙ...... που οι άλλοι να αντιλαμβάνονται πριν τα διορθώσουν... συνήθως...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ferrari 308 GTS
H σημερινή μέρα κατατάσσεται οπωσδήποτε στις πιο αξέχαστες μέρες της ζωής μου, αφού είδα να πραγματοποιείται ένα από τα απωθημένα των μεταεφηβικών μου χρόνων, να οδηγήσω δηλαδή καρμπυρατεράτη Ferrari με χτένι. Και τι καλύτερο από μια 308, με το θεϊκό αυτό σφηνοειδές σχήμα και τα 4 στρογγυλά πίσω φώτα, αυτό με το οποίο όρισα σαν μικρό παιδάκι την απόλυτη εικόνα μιας Ferrari στο μυαλό μου. Την τόσο ξεχωριστή εικόνα μιας 308, μιας 512ΒΒ, μιας 328, μιας 355.
Όταν έφτασα στο σημείο συνάντησης και την είδα, μου έκανε την ίδια εντύπωση όπως την πρώτη φορά που είδα μια τέτοια, είναι ένα αυτοκίνητο που το δικό μου μάτι δεν φαίνεται να μπορεί να το συνηθίσει, είναι ακόμα το ίδιο εξωτικό όσο ήταν και την πρώτη μέρα της ζωής του (πριν από 32 χρόνια, για τη συγκεκριμένη). Το αληθινό σοκ όμως το έφαγα όταν ο ιδιοκτήτης μου είπε 'άντε πάρτη, μην καθόμαστε, πάρτη να την πας μια βόλτα'.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρισκόμουν να ζω μια ουτοπική κατάσταση, μέσα σε μια Ferrari 308 με την οροφή ανοιχτή, να οδηγώ μόνος σε έναν άδειο δρόμο κάτω από τον ηλιόλουστο αττικό ουρανό, σε μια περιοχή γεμάτη πράσινο. Με τον V8 της Ferrari να μπερδεύει χαμηλά και να ουρλιάζει ψηλά, κοντά στο όριο των 8000 στροφών, η ηχητική αυτή πανδαισία να συνοδεύει την απόλυτη αυτοκινητιστική διαδικασία-φετίχ του συγχρονισμού στροφών κινητήρα/κιβωτίου και το 'βουτυρένιο' κλακ καθώς κουμπώνει η επόμενη σχέση και ευτυχώς ποτέ το ανατριχιαστικό 'κρρρρρρ'. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήθελε προσοχή στο φρένο, μιας και είχε την τάση να κόβει δεξιά κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.
Το είπα και στα παιδιά εκεί, μετά την ολιγόλεπτη βόλτα που έκανα, πως η 308 μου θύμισε στη μηχανική του χειρισμού της την 'καλή' Lancia Fulvia coupe HF του 72, την κιτρινοκέφαλη, που είχα οδηγήσει μερικές φορές στο παρελθόν. Φυσικά και τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση σε δυναμικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, όμως υπήρχε σχεδόν μία ταύτιση σε αυτό που λάμβανες από και έδινες για το χειρισμό τους: Από την αστεία για τα σημερινά δεδομένα θέση οδήγησης για ιταλοπίθηκους, μέχρι όλα αυτά που σαν αποτέλεσμα σου δίνουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο έχει 100 άλογα παραπάνω και κινείται ανά πάσα στιγμή με 50 χαω πιο γρήγορα από ό,τι στην πραγματικότητα.
Το πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στριφτερή διαδρομή, φυσικά δεν επεδίωξα να το μάθω ποτέ. Και ειλικρινά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε αυτή την πρώτη γνωριμία μαζί του, δεν με ενδιέφερε η στριφτερή διαδρομή. Μειονεκτήματα, προβλήματα, λάθη εργονομίας... θα μπορούσα να βρω με το πεντόκιλο άμα είχα όρεξη να ασχοληθώ. Θα ήμουν όμως υποκριτής. Γιατί το αυτοκίνητο είναι τόσο συγκλονιστικό ακόμα και στην απλή βόλτα, τόσο αληθινό και απλό, που δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά να δώσεις λίγο γκάζι και να αφήσεις τον συμπλέκτη ξεκινώντας τη βόλτα σου για να έρθει και να μείνει κολλημένο το χαμόγελο στο στόμα σου για όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Αυτό το αυθόρμητο και ειλικρινές που δεν ξέρεις ποτέ ότι το φοράς, μέχρι να στο επισημάνουν γελώντας οι υπόλοιποι στην παρέα. Και βέβαια, το φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο που ίσως να είναι αόρατο στους άλλους, αλλά εσύ ξέρεις πάντα πως είναι εκεί. Πάνω από το κεφάλι σου. Μόνο μια Ferrari μπορεί να το κάνει αυτό._ban τωρα και σε λιγες μερες και ο Νικος για να μαθετε...
μεχρι Μοντενα εχω φτασει την απλη
bannnnnnnnnnnnπανεμορφη...και αγαπητε cavallino ειναι και φθηνη...
-
Άσε, κολάστηκα. Μπαίνουνε συνέχεια διαόλια στο μυαλό μου, είμαστε σε περίοδο κρίσης όμως και δεν αγγίζω τίποτα.
-
Ferrari 308 GTS
H σημερινή μέρα κατατάσσεται οπωσδήποτε στις πιο αξέχαστες μέρες της ζωής μου, αφού είδα να πραγματοποιείται ένα από τα απωθημένα των μεταεφηβικών μου χρόνων, να οδηγήσω δηλαδή καρμπυρατεράτη Ferrari με χτένι. Και τι καλύτερο από μια 308, με το θεϊκό αυτό σφηνοειδές σχήμα και τα 4 στρογγυλά πίσω φώτα, αυτό με το οποίο όρισα σαν μικρό παιδάκι την απόλυτη εικόνα μιας Ferrari στο μυαλό μου. Την τόσο ξεχωριστή εικόνα μιας 308, μιας 512ΒΒ, μιας 328, μιας 355.
Όταν έφτασα στο σημείο συνάντησης και την είδα, μου έκανε την ίδια εντύπωση όπως την πρώτη φορά που είδα μια τέτοια, είναι ένα αυτοκίνητο που το δικό μου μάτι δεν φαίνεται να μπορεί να το συνηθίσει, είναι ακόμα το ίδιο εξωτικό όσο ήταν και την πρώτη μέρα της ζωής του (πριν από 32 χρόνια, για τη συγκεκριμένη). Το αληθινό σοκ όμως το έφαγα όταν ο ιδιοκτήτης μου είπε 'άντε πάρτη, μην καθόμαστε, πάρτη να την πας μια βόλτα'.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρισκόμουν να ζω μια ουτοπική κατάσταση, μέσα σε μια Ferrari 308 με την οροφή ανοιχτή, να οδηγώ μόνος σε έναν άδειο δρόμο κάτω από τον ηλιόλουστο αττικό ουρανό, σε μια περιοχή γεμάτη πράσινο. Με τον V8 της Ferrari να μπερδεύει χαμηλά και να ουρλιάζει ψηλά, κοντά στο όριο των 8000 στροφών, η ηχητική αυτή πανδαισία να συνοδεύει την απόλυτη αυτοκινητιστική διαδικασία-φετίχ του συγχρονισμού στροφών κινητήρα/κιβωτίου και το 'βουτυρένιο' κλακ καθώς κουμπώνει η επόμενη σχέση και ευτυχώς ποτέ το ανατριχιαστικό 'κρρρρρρ'. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήθελε προσοχή στο φρένο, μιας και είχε την τάση να κόβει δεξιά κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.
Το είπα και στα παιδιά εκεί, μετά την ολιγόλεπτη βόλτα που έκανα, πως η 308 μου θύμισε στη μηχανική του χειρισμού της την 'καλή' Lancia Fulvia coupe HF του 72, την κιτρινοκέφαλη, που είχα οδηγήσει μερικές φορές στο παρελθόν. Φυσικά και τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση σε δυναμικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, όμως υπήρχε σχεδόν μία ταύτιση σε αυτό που λάμβανες από και έδινες για το χειρισμό τους: Από την αστεία για τα σημερινά δεδομένα θέση οδήγησης για ιταλοπίθηκους, μέχρι όλα αυτά που σαν αποτέλεσμα σου δίνουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο έχει 100 άλογα παραπάνω και κινείται ανά πάσα στιγμή με 50 χαω πιο γρήγορα από ό,τι στην πραγματικότητα.
Το πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στριφτερή διαδρομή, φυσικά δεν επεδίωξα να το μάθω ποτέ. Και ειλικρινά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε αυτή την πρώτη γνωριμία μαζί του, δεν με ενδιέφερε η στριφτερή διαδρομή. Μειονεκτήματα, προβλήματα, λάθη εργονομίας... θα μπορούσα να βρω με το πεντόκιλο άμα είχα όρεξη να ασχοληθώ. Θα ήμουν όμως υποκριτής. Γιατί το αυτοκίνητο είναι τόσο συγκλονιστικό ακόμα και στην απλή βόλτα, τόσο αληθινό και απλό, που δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά να δώσεις λίγο γκάζι και να αφήσεις τον συμπλέκτη ξεκινώντας τη βόλτα σου για να έρθει και να μείνει κολλημένο το χαμόγελο στο στόμα σου για όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Αυτό το αυθόρμητο και ειλικρινές που δεν ξέρεις ποτέ ότι το φοράς, μέχρι να στο επισημάνουν γελώντας οι υπόλοιποι στην παρέα. Και βέβαια, το φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο που ίσως να είναι αόρατο στους άλλους, αλλά εσύ ξέρεις πάντα πως είναι εκεί. Πάνω από το κεφάλι σου. Μόνο μια Ferrari μπορεί να το κάνει αυτό._φοβερό review.Έυγε
-
Άσε, κολάστηκα. Μπαίνουνε συνέχεια διαόλια στο μυαλό μου, είμαστε σε περίοδο κρίσης όμως και δεν αγγίζω τίποτα.+1...
για αλλο αμαξι...
με ιταλικες πινακιδες...αλλα...περιμενω...
δεν ειναι εποχη για ανοιγματα...
σορυ
-
Ferrari 308 GTS
Το πως συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στριφτερή διαδρομή, φυσικά δεν επεδίωξα να το μάθω ποτέ. Και ειλικρινά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε αυτή την πρώτη γνωριμία μαζί του, δεν με ενδιέφερε η στριφτερή διαδρομή. Μειονεκτήματα, προβλήματα, λάθη εργονομίας... θα μπορούσα να βρω με το πεντόκιλο άμα είχα όρεξη να ασχοληθώ. Θα ήμουν όμως υποκριτής. Γιατί το αυτοκίνητο είναι τόσο συγκλονιστικό ακόμα και στην απλή βόλτα, τόσο αληθινό και απλό, που δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο παρά να δώσεις λίγο γκάζι και να αφήσεις τον συμπλέκτη ξεκινώντας τη βόλτα σου για να έρθει και να μείνει κολλημένο το χαμόγελο στο στόμα σου για όλη την υπόλοιπη διαδρομή. Αυτό το αυθόρμητο και ειλικρινές που δεν ξέρεις ποτέ ότι το φοράς, μέχρι να στο επισημάνουν γελώντας οι υπόλοιποι στην παρέα. Και βέβαια, το φωτοστέφανο. Το φωτοστέφανο που ίσως να είναι αόρατο στους άλλους, αλλά εσύ ξέρεις πάντα πως είναι εκεί. Πάνω από το κεφάλι σου. Μόνο μια Ferrari μπορεί να το κάνει αυτό._Γεια σου ρε Μάνο ..... είναι απόλαυση το γραπτό σου !!!
Οτι θα ήθελα να γράψω κι εγώ ....
Είναι απίστευτο συναίσθημα να οδηγείς το αυτοκίνητο των εφηβικών σου ονειρώξεων !! -
Οδηγησα Segway
Xexe πλακα ειχε!Ενδιαφερον ο τροπος που κινειται,πανακριβο ομως...7000 €...
Οδήγησα....