-
Οδήγησα τη 320i Ε90 για κανένα δύωρο.
Έκανα μεγάλη βόλτα...από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής στη Νέα Μάκρη πάνω από τη Πεντέλη στο Διόνυσο, και πάλι πίσω προς Παλλήνη...Αττική Οδό και Αεροδρόμιο και πάλι πίσω στο Σταυρό.
Όλες οι συνθήκες οδήγησης, από κίνηση σε στενό στροφιλίκι και Αττική Οδό.
Θέση οδήγησης, τυπική BMW...δηλαδή τέλεια. Ένιωθα το ίδιο με τον Άσσο...felt like at home. Έχοντας οδηγήσει 159 και Α4...η 3άρα έχει με διαφορά τη ΚΑΛΥΤΕΡΗ θέση οδήγησης. Είσαι χωμένος κάτω-κάτω και όλα είναι γύρω σου...πολεμική θέση!
Αρχικά μου φάνηκε πιο γρήγορο από το δικό μου...δε μπορώ να εξηγήσω το γιατί...αλλά μου φάνηκε πιο γρήγορο. Έπειτα φαίνεται ότι στα πολλά χιλιόμετρα και ψηλά ο 'Άσσος' μου φαίνεται πιο σβέλτος. Ποιο εύκολα δηλαδή ανοίγει από τα 140 ο Άσσος από τη 320i. Λέτε να έχει άλλη κλιμάκωση το κιβώτιο ή να φταίνε οι 16άρες του γιατί εγώ έχω 18άρες? Το περίμενα πιο αργό για να πω την αλήθεια και δε με απογοήτευσε καθόλου και πουθενά. Άλλο στυλ οδήγησης από τα turbo (159, A4) αλλά πιο απολαυστικό γιατί στροφάρεις μέχρι 6-7Κ. Μου φάνηκε λίγο πιο αργό από το Α4 και αρκετά πιο αργό από την 159...αλλά σαν αίσθηση από τα φρένα, τιμόνι, θέση οδήγησης, πάτημα, ποιότητα εσωτερικού, συναρμολόγησης και κρατήματα μου φάνηκε συνολικά καλύτερο. Βεβαίως σε μερικά από αυτά είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά, όπως ποιότητα και φρένα, η 159 φαίνεται να έχει ένα κλικ καλύτερο τιμόνι στις χαμηλές ταχύτητες αλλά πάσχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε ποιότητα ενώ η 3άρα είναι στα ίδια επίπεδα με το Α4. Σχεδιαστικά το εσωτερικό των Α4/159 είναι καλύτερο...και βεβαίως η 159 εξωτερικά είναι πιο όμορφη.
Άλλη κλάση πάντως από την 1...σαφώς πιο ποιοτική η 3άρα και πιο άνετη στο δρόμο αλλά και στο εσωτερικό. Εντύπωση όμως μου κάνει πως αν και Sedan, έχει το ίδιο οδηγικό στυλ...δηλαδή absolutely sport σαν μια κλασσική BMW και πουθενά μα πουθενά δεν έλαβα τη βαρεμάρα του Α4. Με σβηστά ηλεκτρονικά και κρατώντας 2α πάνω από 4.000 στροφές μπορεί να 'χορεύει' από στροφή σε στροφή και με ανοιχτά μπορείς να μπεις με όσα θέλεις...έρχεσαι, σημαδεύεις τη στροφή και στρίβεις.
Το περίμενα πάντως πιο αργό από το δικό μου...αλλά τελικά δεν είναι. Πως το έκαναν...δε μπορώ να καταλάβω!!!
Well done BMW!
-
έχοντας κάνει με Ε90 320 σχεδόν την ίδια διαδρομή... Διόνυσο.Μακρη.Αθήνα, γενικά συμφωνούμε. Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό και μου έδωσε πολύ καλό feeling. Ενστάσεις .... τα 17ρια RunFlat, που κάνουν ένα τέτοιο όχημα, να χάνει πολύ από άνεση και το μοτέρ της που κάτω από τις 4.000 απλά δεν υπήρχε σε συνδυασμό με το βάρος της. Αποψη μου είναι ότι η 320 για αυτούς τους λόγους (βασικά μοτέρ) δεν αξίζει τα €€€ που ζητά, αλλά η 330 αξίζει και το τελευταίο Cent.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχοντας κάνει με Ε90 320 σχεδόν την ίδια διαδρομή... Διόνυσο.Μακρη.Αθήνα, γενικά συμφωνούμε. Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό και μου έδωσε πολύ καλό feeling. Ενστάσεις .... τα 17ρια RunFlat, που κάνουν ένα τέτοιο όχημα, να χάνει πολύ από άνεση και το μοτέρ της που κάτω από τις 4.000 απλά δεν υπήρχε σε συνδυασμό με το βάρος της. Αποψη μου είναι ότι η 320 για αυτούς τους λόγους (βασικά μοτέρ) δεν αξίζει τα €€€ που ζητά, αλλά η 330 αξίζει και το τελευταίο Cent.Έχουν βεβαίως πάνω 10.000 ευρώ διαφορά όμως.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
..........Νίκο είναι ιδέα μου ότι δεν σε βλέπω πολύ ζεστό?
Η 3er είναι πολύ καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο αλλά αυτό που καταλαβαίνω από τα σχόλια σου είναι ότι: ξέρεις δε βρήκα και κάτι καινούριο φεύγοντας από τον Άσσο και μπαίνοντας στην Τρία...Δεν σε είδα να συναρπάζεσαι, χωρίς να υποτιμώ καθόλου το αυτοκίνητο...αλλά σε κόβω να θες να κάνεις αλλαγή...είσαι έτοιμος όμως?
Η άποψη μου είναι ότι μια 4κύλινδρη 3άρα δεν είναι όσο συναρπαστική μπορεί να είναι μια 6κύλινδρη, άρα η 159 μήπως σου καλύπτει τα γούστα καλύτερα?
Αν είχες την 116 θα ήταν ιδανική η μετάβαση σε μια 320...τώρα όμως είναι? -
έχοντας κάνει με Ε90 320 σχεδόν την ίδια διαδρομή... Διόνυσο.Μακρη.Αθήνα, γενικά συμφωνούμε. Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό και μου έδωσε πολύ καλό feeling. Ενστάσεις .... τα 17ρια RunFlat, που κάνουν ένα τέτοιο όχημα, να χάνει πολύ από άνεση και το μοτέρ της που κάτω από τις 4.000 απλά δεν υπήρχε σε συνδυασμό με το βάρος της. Αποψη μου είναι ότι η 320 για αυτούς τους λόγους (βασικά μοτέρ) δεν αξίζει τα €€€ που ζητά, αλλά η 330 αξίζει και το τελευταίο Cent.
Έχουν βεβαίως πάνω 10.000 ευρώ διαφορά όμως.
αν θες να έχεις στην ουσία BMW, και όχι μόνο τα γονίδια ... αυτά τα 10.000€€€ αξίζουν, κι εσένα φαντάζομαι σε ενδιαφέρει η ουσία
-
Μου φάνηκε λίγο πιο αργό από το Α4 και αρκετά πιο αργό από την 159...αυτό το λίγο μη το πετάς έτσι γιατί θα μας κράξουν (οι δοκιμαστές των 4Τ):lol:
-
Εξακυλινδρη ftw.. και μακρυα απο αλφα..σπανε..
-
Έχουν βεβαίως πάνω 10.000 ευρώ διαφορά όμως.
αν θες να έχεις στην ουσία BMW, και όχι μόνο τα γονίδια ... αυτά τα 10.000€€€ αξίζουν, κι εσένα φαντάζομαι σε ενδιαφέρει η ουσία
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές...αλλά το 3λτ δε το βοηθάει ακριβώς το Ελληνικό κράτος και τα 10.000 είναι κάμποσα και δε μιλάμε για το 330i, αλλά για το 325i. Το 325i πάει στα 58Κ όπως το θέλω...ε είναι αρκετά νομίζω (εκτός αν κόψω κανένα M-Pack )
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει βασικά...θα δω. Βλέποντας και κάνοντας. Το θέμα είναι ότι τώρα που είχα χρόνο λόγω άδειας οδήγησα αρκετά αυτοκίνητα (Α4 1.8T, Q5 2.0T-Q S-tronic, 159 ΤΒi, 320i) και πήρα μια ιδέα για το τι παίζει.
..........
Νίκο είναι ιδέα μου ότι δεν σε βλέπω πολύ ζεστό?
Η 3er είναι πολύ καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο αλλά αυτό που καταλαβαίνω από τα σχόλια σου είναι ότι: ξέρεις δε βρήκα και κάτι καινούριο φεύγοντας από τον Άσσο και μπαίνοντας στην Τρία...Δεν σε είδα να συναρπάζεσαι, χωρίς να υποτιμώ καθόλου το αυτοκίνητο...αλλά σε κόβω να θες να κάνεις αλλαγή...είσαι έτοιμος όμως?
Η άποψη μου είναι ότι μια 4κύλινδρη 3άρα δεν είναι όσο συναρπαστική μπορεί να είναι μια 6κύλινδρη, άρα η 159 μήπως σου καλύπτει τα γούστα καλύτερα?
Αν είχες την 116 θα ήταν ιδανική η μετάβαση σε μια 320...τώρα όμως είναι?Πρακτικά ναι, δε βρήκα κάτι καινούριο πέρα από τη σαφώς πιο ποιοτική 3άρα και βεβαίως μεγαλύτερους χώρους. Μοτέρ κλπ ίδια αίσθηση με την 120i μου. Τη ροπή και το γκάζι της 159 όχι, δε την έχει...αλλά η 159 έχει τη πτώση στη μεταπώληση, το άγχος για τι μπορεί να σου βγάλει, και κυρίως την ανικανότητα να στο επιδιορθώσουν. Στην 159 με 250κμ είχε αναμμένο λαμπάκι κινητήρα και στη 320i με 8000κμ όλα σούπερ και δεν έκανε κιχ. ...καλοί χρυσοί οι Ιταλοί, αλλά στη ποιότητα και στην αξιοπιστία έχουν θέμα.
Αύριο λέω να δω και το Insignia (OPC?) έτσι για τη φάση γιατί με έχει πρήξει ο OPELάκιας ο αδερφός μου.
We'll see...
-
......
Αύριο λέω να δω και το Insignia (OPC?) έτσι για τη φάση γιατί με έχει πρήξει ο OPELάκιας ο αδερφός μου.We'll see...
...κάνε κι ένα ταξιδάκι λίγο πιο μακριά από Αθήνα και δοκίμασε την Ε90 320d από κάπου....
-
PuntoLord πιστευω εσυ εγω και ο coyote δεν ειμαστε αντικειμενικοι....
τωρα αν αξιζει η 330 ναι αξιζει...αν μπορεις να το δηλωσεις και να το δικαιολογησεις κανενα προβλημα.το οτι ειναι πολλα τα χρηματα οκ.συμφωνοι.
να λεμε ομως την 320 αργο η βαρυ οχι...μια χαρα παει...
αν βγαλει καποιος τα run flat το αμαξι κ ε ν τ α ε ι ...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τωρα αν αξιζει η 330 ναι αξιζει...αν μπορεις να το δηλωσεις και να το δικαιολογησεις κανενα προβλημα.το οτι ειναι πολλα τα χρηματα οκ.συμφωνοι.
Καλημέρα,
δεν κατάλαβα που κολλάει το 'να βγάλεις τα run flat' με το 'αργο η βαρυ & το το αμαξι κ ε ν τ α ε ι'.....
Δηλαδή στην επόμενη αλλαγή ελαστικών που θα βάλω κι εγώ απλά ελαστικά και όχι run flat, τι άλλη διαφορά θα έχει εκτός από βελτίωση στην άνεση??
-
αυτό με τα ελαστικά το σκέφτομαι κι εγω.. να τα αλλάξω στα 20000 Κ σε 2 χρόνια
Νίκο έλα να δεις και τη δικιά μου που ειναι φτωχή έκδοση... να μου πεις αν ειναι αργη? Γιατί εμένα μου φαίνεται πιο αργή... τη φοβάμαι μάλλον λίγο παραπάνω και δε την σκίζω όπως το τάπερ. Αυτό μάλλον φταίει.
Οποτε την σκίζω οι πίσω φωνάζουν,,,, (συνάδελφοι κλπ) -
θα είναι πιο ελαφριά, με λιγότερη ροπή αδράνειας και θα έχεις καλύτερες ρεπρίζ, τώρα βέβαια εσύ(lord) με την ροπή και την αναισθησία που έχεις , δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις !!!!
σχετικά με την 316-320, θέλω να πω, ότι το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό DNA, για πολύ περισσότερα πράγματα (αρκετά υψηλή τιμή) και ο κινητήρας του δεν το βοηθάει να τα αναδείξει στο βαθμό που αρμόζει για μια BMW. Nick, από την αρχή του νέου χρόνου θα υπάρχει και το S60 2.0T με 270Ηp, AWD, DSG. Κάνε ένα test drive και του XC60 summum, S80 summum, να πάρεις μια ιδέα από την πολύ καλή ποιότητα υλικών, κατ εμε των Volvo.
-
θα είναι πιο ελαφριά, με λιγότερη ροπή αδράνειας και θα έχεις καλύτερες ρεπρίζ, τώρα βέβαια εσύ(lord) με την ροπή και την αναισθησία που έχεις , δεν ξέρω αν θα το καταλάβεις !!!!
..... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αυτό με τα ελαστικά το σκέφτομαι κι εγω.. να τα αλλάξω στα 20000 Κ σε 2 χρόνια
Νίκο έλα να δεις και τη δικιά μου που ειναι φτωχή έκδοση... να μου πεις αν ειναι αργη? Γιατί εμένα μου φαίνεται πιο αργή... τη φοβάμαι μάλλον λίγο παραπάνω και δε την σκίζω όπως το τάπερ. Αυτό μάλλον φταίει.
Οποτε την σκίζω οι πίσω φωνάζουν,,,, (συνάδελφοι κλπ)Συμφωνώ μαζί σου! Κανονίζουμε βολτούλα να οδηγήσω το δικό σου να οδηγήσεις το δικό μου που θεωρητικά είναι 100κιλά πιο ελαφρύ?
Στείλε ΡΜ.
Μια χαρά πάει η 320i...δεν είναι δα και 316i, μη τη βάζουμε στην ίδια μοίρα.
ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιο πιο γρήγορο αυτοκίνητο από το δικό σου και ΠΑΝΤΑ υπάρχει η πιο γρήγορη επιλογή, όπως υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί που πρέπει να θέσεις να πεις εδώ σταματάμε.
-
Εντυπώσεις από την οδήγηση της 159 TBi, εδώ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εντυπώσεις από την οδήγηση της 159 TBi, εδώ.Μου άρεσε το σχόλιό σου για την κατανάλωσή της στο αντίστοιχο θέμα δοκιμής της: 'Κατανάλωση δεν μέτρησα, δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση άλλωστε..'
Βλέπεις, είναι κάμποσα τα καύσιμα......καμιά 15 l/100Km ίσως (?)....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Μου άρεσε το σχόλιό σου για την κατανάλωσή της στο αντίστοιχο θέμα δοκιμής της: 'Κατανάλωση δεν μέτρησα, δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση άλλωστε..'
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Μου άρεσε το σχόλιό σου για την κατανάλωσή της στο αντίστοιχο θέμα δοκιμής της: 'Κατανάλωση δεν μέτρησα, δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση άλλωστε..'
Γενικώς όταν πληρώνει άλλος, δεν μετράω την κατανάλωση!
Κατά δεύτερον, όπως είπα και αλλού, οποιαδήποτε μέτρηση όσο το αυτοκίνητο στρώνεται και οδηγείται 'παράξενα' δεν έχει για μένα κανένα νόημα. -
Τις μέρες που μου κρατήσανε το Audi στο συνεργείο μου είχανε δώσει ως αντικατάσταση μια BMW 320 του 2006 αυτόματη με τα 143 άλογα όμως.Σε σχέση λοιπόν με το αυτοκίνητο μου η BMW είχε σαφώς καλύτερο τιμόνι πράγμα που μου άρεσε πολύ αλλά και πιο καλή ποιότητα κύλισης(αν και η 3άρα είχε τις 16άρες ζάντες και απλή ανάρτηση ενώ το δικό μου έχει τις 17άρες και σπορ ανάρτηση).Από οδική συμπεριφορά μπορώ να πω ότι τα χαμόγελα που σου προσφέρει ακόμα και με αυτά τα άλογα είναι πολλά...πραγματικά πολύ άμεση.Ο κινητήρας αρκετά καλός για ατμοσφαιρικός αλλά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο κατάφερα να κάψω για 100 χλμ,20lt(!)βενζίνης πράγμα που το θεωρώ πάρα πολύ.Βέβαια,δε λέω ότι δεν το πάτησα αλλά δεν το είχα και όλη την ώρα με το γκάζι στο πάτωμα..
Τώρα σε σύγκριση με το Audi πιστεύω ότι υπερέχει το δικό μου αυτοκίνητο σε σχέση με την 3άρα,κάτι που είναι λογικό λόγω τούρμπο και τετρακίνησης.Στην ποιότητα είναι ίδια,ενώ στους χώρους πάλι υπερέχει ελαφρά το Α4.Διευκρινίζω ότι η σύγκριση γίνεται στο προηγούμενο μοντέλο που έχω και στην 3άρα πριν το facelift.
Με τα σημερινά δεδομένα και με τις βελτιώσεις των μοντέλων,το θέμα είναι ότι αν δεν υπάρχει δυνατότητα απόκτησης του quattro και δεν υπάρχει και θέμα χώρων θα επέλεγα σήμερα την 3άρα...γιατί τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να χαμογελάς!!!!
Οδήγησα....