-
Φέτος θέλουμε να πάμε διακοπές συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό+πράσινο. Σκεφτόμαστε τη Β. Εύβοια. Θα έχουμε τα πιτσιρίκια μαζί 6 και 2 ετών, οπότε θα έχουμε ένα πρόγραμμα νωρίς το πρωί μπάνιο, μετά περιήγηση και αργά το απόγευμα πάλι σε κάποια παραλία.
Έχετε να προτείνετε κάποιο μέρος για διαμονή, κάποιες παραλίες και αξιόλογα μέρη για επίσκεψη;
-
Ο χρήστης AKAGITI έγραψε:
συμφωνω απολυτα με τον manosk.Πηγα χτες στον αστερα Βουλιαγμενης στις 10 και 10 και με ενημερωσαν οτι δεν υπηρχαν ξαπλωστρες / ομπρελλες διαθεσιμες απο τις 9 το πρωι,
tks but no tks, παρολα αυτα μου εκανε τρομερη εντυπωση ποσοι δινανε ευχαριστως τα 25 ευρω εισοδο ενω μπορουσανε καλλιστα να περασουν απεναντι τον δρομο και να στησουν την πετσετουλα τους τσαμπα στην ελευθερη παραλια.
απανω τους αδερφια, πουλ μουρ και ζητω η ελλας
25€?????
Μηπως σερβίρουν κανα φιλέτο ; -
Τόσο είναι στον Αστέρα, είχα ρωτήσει κι εγώ. Έχουν όμως χαμηλότερες τιμές το απόγευμα νομίζω (8€; ).
Το θέμα είναι ότι κανονικά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απαγορεύουν σε κάποιον να κάνει μπάνιο στην ακτή 'τους', μπορούν μόνο να μη σε αφήσουν να χρησιμοποιήσεις τις εγκαταστάσεις τους (λογικό). Όμως στην Ελλάδα........ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τόσο είναι στον Αστέρα, είχα ρωτήσει κι εγώ. Έχουν όμως χαμηλότερες τιμές το απόγευμα νομίζω (8€; ).
Το θέμα είναι ότι κανονικά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απαγορεύουν σε κάποιον να κάνει μπάνιο στην ακτή 'τους', μπορούν μόνο να μη σε αφήσουν να χρησιμοποιήσεις τις εγκαταστάσεις τους (λογικό). Όμως στην Ελλάδα........με προλαβες , σαν απαντηση στον φιλο dirtoulios ,ειμαι δημοτης βουλιαγμενης και πληρωνω μειωμενο εισητηριο 13 ευρω,
οποτε 26 ευρω για 2 ατομα (συμπεριλαμβανονται ξαπλωστρες , ομπρελες ) δεν ειναι τοσο τραγικα,+ ειναι 15 λεπτα απο το σπιτι μου με τα ποδια).
δεν σχολιασα το γεγονος οτι καποιος δινει 25,13 κτλ ευρω, στην τελικη δικαιωμα του ειναι ,αλλα ποιος ο λογος να το κανεις αν δεν υπαρχουν διαθεσιμες ομπρελες / ξαπλωστρες
για να απλωσεις την πετσετα σου στην αμμο και να ψηθεις στον ηλιο? το κανεις τσαμπα ακριβως απεναντι. -
Ο χρήστης AKAGITI έγραψε:
Το θέμα είναι ότι κανονικά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απαγορεύουν σε κάποιον να κάνει μπάνιο στην ακτή 'τους', μπορούν μόνο να μη σε αφήσουν να χρησιμοποιήσεις τις εγκαταστάσεις τους (λογικό). Όμως στην Ελλάδα........με προλαβες , σαν απαντηση στον φιλο dirtoulios ,ειμαι δημοτης βουλιαγμενης και πληρωνω μειωμενο εισητηριο 13 ευρω,
οποτε 26 ευρω για 2 ατομα (συμπεριλαμβανονται ξαπλωστρες , ομπρελες ) δεν ειναι τοσο τραγικα,+ ειναι 15 λεπτα απο το σπιτι μου με τα ποδια).
δεν σχολιασα το γεγονος οτι καποιος δινει 25,13 κτλ ευρω, στην τελικη δικαιωμα του ειναι ,αλλα ποιος ο λογος να το κανεις αν δεν υπαρχουν διαθεσιμες ομπρελες / ξαπλωστρες
για να απλωσεις την πετσετα σου στην αμμο και να ψηθεις στον ηλιο? το κανεις τσαμπα ακριβως απεναντι.ΟΚ φίλτατε, το έθεσες σωστα
Τώρα, γιατί να το κάνει κανείς, όπως αναρωτιέσαι: την απάντηση την έδωσες =πουλ μουρ.
Αλλά, ξανά στην τελική, γιατί να μην κάνει ότι θέλει ο κόσμος με τα κερδισμενα με ιδρώτα λεφτουδάκια του? 3Κ νοικιάζονται με τη σεζόν στην Ψαρού -και είναι κλεισμένες.
-
Με 25€/ημερα ο Αγγλος ερχεται στην χωρα μας και ζει σαν βασιλιας, οσο οι γκρινιαρηδες ιθαγενεις ξοδευουν για βενζινη+ξαπλωστρα+καφε μια μικρη περιουσια για να κανουν μπανιο σε μολυσμενη θαλασσα.
Αραγε ειμαστε ο πιο χαζος λαος στον πλανητη;'Εντελώς ακατάλληλες χαρακτηρίζονται οι παραλίες:
- Ακτή Αλίμου
- Ακτή ΕΟΤ Αλίμου
- Αγ. Κοσμάς
- Αρχή παραλίας Γλυφάδας μέχρι την το τέλος της ακτής Καβουρίου (όλες οι παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες)
- Όλες οι παραλίες από την αρχή μέχρι την ακτή της Βουλιαγμένης, στην Ωκεανίδα.
- Στη Βάρκιζα ακατάλληλη κρίθηκε η παραλία μπροστά από τα Häagen-Dazs, στον ΕΟΤ και στην Έκθεση Λουλουδιών. Ακόμα, στην Σχολή Ιστιοσανίδας της πλαζ ΝΑΟΒΒ και στο τέρμα της Βάρκιζας.
- Η παραλία μπροστά από το Γραφείο Αθλ. Οργανισμού του Δήμου Κωρωπιών.
- Η παραλία του Αγ. Δημητρίου
- Η αρχή της Γαλάζιας Ακτής στο Λαγονήσι. '
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Φέτος θέλουμε να πάμε διακοπές συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό+πράσινο. Σκεφτόμαστε τη Β. Εύβοια. Θα έχουμε τα πιτσιρίκια μαζί 6 και 2 ετών, οπότε θα έχουμε ένα πρόγραμμα νωρίς το πρωί μπάνιο, μετά περιήγηση και αργά το απόγευμα πάλι σε κάποια παραλία.Έχετε να προτείνετε κάποιο μέρος για διαμονή, κάποιες παραλίες και αξιόλογα μέρη για επίσκεψη;
Πέρσι πήγαμε στη βόρεια Εύβοια. Είχαμε διαβάσει αντίστοιχες περιγραφές με αυτό που γράφεις, ότι δηλαδή 'συνδυάζει βουνό και θάλασσα' και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά αισιόδοξες.
Οι δύο ωραίες περιοχές της β. Εύβοιας, αυτές που έχουν ωραίο τοπίο δηλαδή, είναι η δυτική 'μύτη' της Εύβοιας, αυτή που μπαίνει στο Μαλιακό, καθώς και το κομμάτι ανατολικά από το Αρτεμίσιο. Το ενδιάμεσο μόνο στα διαφημιστικά συνδυάζει πράσινο βουνό και θάλλασα. Για οικογενειακές διακοπές η περιοχή είναι καλή. Για νεότερο κόσμο απλά ξεχάστε το, δεν υπάρχει.
Οι παραλίες είναι κατά μέσο όρο μέτριες. Έχουν όμως το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι πολύ ήσυχες και ότι στις περισσότερες πάει ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Ακόμα και Κυριακή Αυγούστου μπορείς να βρεις ερημική παραλία με εύκολη πρόσβαση. Οι βορειοανατολικές και ανατολικές ακτές (προς το αιγαίο) συνήθως έχουν κύμα.
Από οικισμούς, η Λίμνη είναι ένα πολύ όμορφο χωριό που αξίζει μια επίσκεψη. Τα υπόλοιπα παραθεριστικά μέρη (Πευκί κλπ) είναι λίγο παρηκμασμένα και θυμίζουν λίγο παραθεριστικά χωριά προ εικοσαετίας (Καμένα Βούρλα κι έτσι). Φυσικά αξίζει μια επίσκεψη στην Αιδηψό, όχι τόσο για την ομορφιά του μέρους (ήταν όμορφο αλλά το έχουμε κάνει απαίσιο), όσο γιατί είναι ένα τεράστιο playground για παππούδες που του δίνουν και καταλαβαίνει. Δε θα ξεχάσω την εικόνα της ψησταριάς που στις 11 το βράδυ ήταν γεμάτη από παππούδες που είχαν πάει και καλά για ιαματικά! Αν μη τι άλλο είναι ένα ωραίο μέρος γιατί όλοι είναι ένα βήμα πριν τον παράδεισο.
Οι δρόμοι δεν είναι ιδιαίτερα κακοί, αλλά οι χρονικές αποστάσεις είναι λίγο μεγάλες, οπότε χρειάζεται λίγη προσοχή στην επιλογή της βάσης, για να μην τρώτε όλη τη μέρα στο αυτοκίνητο.
-
Χανιά απο δεκαπεντάυγουστο και μετά , μάλιστα θα είμαι σε εντελώς solo κατάσταση....
Ελα να μαζευόμαστε οι ελεύθεροι !!!!!
-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Χανιά απο δεκαπεντάυγουστο και μετά , μάλιστα θα είμαι σε εντελώς solo κατάσταση....Ελα να μαζευόμαστε οι ελεύθεροι !!!!!
Και οι παντρεμένοι έχουμε ψυχή!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Χανιά απο δεκαπεντάυγουστο και μετά , μάλιστα θα είμαι σε εντελώς solo κατάσταση....
Δεν εχουμε ψυχη.Ταγαρι στο κεφαλι μας εχουμε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μια απορία.
Ακούω όποτε πέφτω σε κανένα δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση για τον κόσμο που λόγω καύσωνα 'κατακλύζει τις παραλίες'. Βλέπω δε χιλιάδες άτομα να κάθονται κάτω από τον ήλιο, χωρίς ομπρέλα, με τις ΩΡΕΣ (σχετικό αυτό, ρίχτε μια ματιά, ειδικά στο τέλος).
Συγνώμη δηλαδή, αλλά...- Πώς αντέχουν;;; Εγώ πάνω από μισή ώρα κάτω από τον ντάλα ήλιο αρχίζω να αισθάνομαι σαν κοτόπουλο στη σούβλα.
- Πόση λογική έχει το 'πάω να δροσιστώ αράζοντας στην καυτή παραλία κάμποσες ώρες';;;
- Οι προειδοποιήσεις που ακούμε τα τελευταία 25 χρόνια για τον φονικό, λόγω της τρύπας του όζοντος, ήλιο δεν είναι γνωστές;
καλα το οτι πανε στην παραλια για να δροσιστουνε ειναι το κλασσικο κλισε που λενε ολοι οπου μαλλον το εχουν ακουσει απο τα ρεπορταζ της παραλιας των ειδησεων.
πως ακριβως δηλαδη θα δροσιστουνε κανωντας μπανιο σε ζεστη θαλασσα με τον ηλιο απο πανω να τους χτυπαει κατευθειαν στο δερμα?πανε οι κλασσικοι ελληνες στην παραλια και θελουνε ξαπλωστρες(δεν βολευει η ψαθα μαλλον)ποτα,καφεδες,ομπρελικα,μπιτσ μπαρ και μετα κλαψομουνιαζουν για το οτι πληρωσανε 60 ευρω για ενα μπανιο
ελεος ρε ανθρωποι για ενα μπανιο πατε,αλλα εφοσον οι απατεωνες της παραλιας ειδανε οτι υπαρχει κοσμος που θα πληρωσει για ολα αυτα γιατι να μην τους κλεβει?μονοι τους πανε στους απατεωνες -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλοδεχούμενοι κατά μονάς!!!
-
Egw distyxws gia trith synexomenh xronia den 8a kanw kalokairines diakopes.....
Mallon me blepw na phgainw odiko gia kana S/K eite Fujairah h kana Muscat (sto OMAN)....
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Για δώστε info και για Σαντορίνη! Εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια, παραλίες...
Θα πάμε για 5 μερούλες 2 ζευγάρια.Δεν ξέρω σε τι level παίζεις αλλά θα σου πω που μπορείς να φας καλα.................
Στην κορυφή ΜΕ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥΣ
- ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΟΣ στα Φηρά και
- 1800 στην Οια (θα ελαφρώσουν οι τσέπες!!!)
απο 'κει και πέρα, στα πιο βατά τώρα
- για ψάρι θα πας στο Αμμούδι κάτω απο την Οια στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ (θα πας απογευματάκι να δουν οι γυναίκες ηλιοβασίλεμα στην Οια και θα την κάνεις με γοργά βηματάκια να κατέβεις αμμούδι (με το αμάξι) γιατί θα πλακώσουν ΟΛΟΙ, αν είσαι ήρωας κατέβα από τα σκαλάκια της Οιας)
ή στο Ακρωτήρι στην παραλία παράρεις στο τέρμα το δρόμου και το κόβεις με τα πόδια στην τελευταία ταβέρνα δεξιά που έχει και προβλήτα (τρώμε τηγανητά ψάρια) - για κρέας στον ΚΡΗΤΙΚΟ (στο δρόμο προς το Καμάρι έχει και στον Καρτεράδο)
- για πιτσα TABASCO (στον Καρτεράδο απέναντι από τον Κρητικό)
- για ταβέρνα στη ΜΑΡΙΩ στον Μονόλιθο (κάτω από το αεροδρόμιο) ή στο δρόμο προς το Ακρωτήρι στο αριστερό σου χέρι ο ΑΙΟΛΟΣ (ωραία θέα)
- για μεζεδες στην ΚΑΠΑΡΗ στα Φηρά (στον δρόμο προς Φηροστεφάνι ωραίες γεύσεις)
Να πας απογευματακι - προς βραδακι στο Francos στον Πύργο για καφeδακι-coctail
Τώρα για παραλίες μη ζητάς πολλά .........Περίβολος και Kayo sστην μάχη της ξαπλώστρας
Το βράδυ να παρκάρεις στο έξω parking στα Φηρα ή στο parking του Champion Μαρινόπουλος που είναι απέναντι.
Εγώ πάντα παίρνω το αμάξι μου στα νησιά!!! Το κουβάλημα που γλυτώνεις και το σπρωξίδι στις σκάλες με τις αποσκευεές, είναι ανευ προηγουμένου. Κουβαλάω ότι θέλω!!
επίσης στην Σαντρορίνη υπάρχουν ωραία οινοποιεία.
Το αγαπημένο μου ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ ΒΑΡΕΛΙ, πάρε κανα κιβώτιο και θα με θυμηθείς -
Χθες το απόγευμα επέστρεψα από 6ήμερες διακοπές στο Πήλιο. Πραγματικά πάρα πολύ όμορφο μέρος, λογικά από τις ομορφότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Μαζί με το πήγαινε έλα (συνολικά 755χλμ) έγραψα 1300 χλμ, ήτοι 545 χλμ μέσα στις περιοχές του Πηλίου, οπότε μπορώ να πω ότι επισκέφτηκα αρκετές περιοχές του. Προτείνεται ανεπιφύλακτα, ειδικά σε ζευγάρια 30-40 ετών, με ή χωρίς παιδάκι.
Για την ιστορία έμενα σε ένα χωριουδάκι που λέγεται Χόρτο, μεταξύ Αργαλαστής και Μηλίνας. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...Δυστυχώς διάβασα το ποστ σου σήμερα, και ενώ έχω ήδη γυρισει από την Παρασκευή από Σαντορίνη. Μπορώ να πω ότι δεν πρέπει να πήγα σε κανένα από αυτά που συστήνεις!
Κριμα που δεν το έγραψες πριν φύγω..
Περάσαμε πολυ ωραία πάντως (αν και θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε κάποια προβληματάκια συνεννόησης με το άλλο ζευγάρι, κυρίως με το θηλυκο μέλος βέβαια.. ) και το γυρίσαμε σχεδόν όλο.
Αμάξι δεν πήρα δικό μου, νοικιάσαμε ένα Κια Πικαντο εκεί με 25€/ημέρα και μας βόλεψε τέλεια.
Το μόνο που μετάνιωσα είναι που δεν πήρα καθόλου κρασί γιατί σκεφτόμουν το κουβάλημα και δοκιμάσαμε μερικά εξαιρετικά.
Επίσης μου έκανε εντύπωση που δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο το νησί, μπορεί λόγω εποχής, αλλά μόνο στα Φηρά και σε συγκεκριμένες ώρες έβλεπες κίνηση.
Από παραλίες μου άρεσε μερισσότερο η Κόκκινη και η Καμπια, μου αρέσουν τα βράχια και οι κακοτράχαλες. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
...
Επίσης μου έκανε εντύπωση που δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο το νησί, μπορεί λόγω εποχής, αλλά μόνο στα Φηρά και σε συγκεκριμένες ώρες έβλεπες κίνηση.
Κάποτε είχε τρία καράβια από Κρήτη για Σαντορίνη ενώ τώρα μόνο ένα, η τουριστική 'πολιτική' των Σαντορινιών απλά μας έδιωξε.
-
Λίγους μήνες πριν αρχίσει το πήξιμο (Ε.Σ.) λέω να κάνω το 3ο ευρωπαϊκό τουρ...με Νότια Ιταλία(Gallipoli,κλείνω δεκαετία φέτος) για αρχή και μετά Ring,Paris,San Sebastian,Barcelona και (συνηθησμένη πλέον στάση) Monaco.25 ημέρες στο σύνολο...not bad
-
Φεύγω σήμερα για μία βδομάδα στην ανατολική Κρήτη.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Φεύγω σήμερα για μία βδομάδα στην ανατολική Κρήτη.Καλή ξεκούραση και καλά να περάσεις!
Μην αργήσεις και σε ψάχνω από βδομάδα!
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009