-
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω οδηγήσει μηχανή. Μόνο το χρεποσκούτερ. Οπότε πάω πάσο στην εμπειρία σου Κώστα. Για να το λες κάτι θα ξέρεις.
-
Το καλύτερο είναι να έχεις και τα δυο!Ανάλογα τη χρήση....
Μπορεί στην αρχή να χαλάσεις κάποια χρήματα παραπάνω αλλά μακροπρόθεσμα είναι μια καλή επένδυση!
Εξαρτάται βέβαια τι μηχανή πρόκειται να αγοράσεις....και πως είσαι διατιθέμενος να την οδηγείς!
Και πόσα χιλιόμετρα κάνεις ημερησίως.
Πχ με την μηχανή θέλω 20 ευρώ για 200 χιλιόμετρα,άντε 230-240 στην καλύτερη και με το σκούτερ (honda sh150i) τώρα που άλλαξα εξάτμιση και έγινε πιο οικονομικό 8 ευρώ για 210 χιλιόμετρα.Συν ότι για να συντηρήσεις μια μηχανή δεν είναι και εύκολο....πόσο έχουν γρανάζια και αλυσίδα?
Το σκουτερακι από την άλλη εκτός από την οικονομία,προσφέρει προστασία το χειμώνα από το κρύο,ειδικά στα γόνατα και στο κάτω μέρος του σώματος.Παίρνεις και μια κουβέρτα......
Σκουτερ οικονομικό και εργαλείο μετακινήσεων,μηχανή απόλαυση, διασκέδαση.
-
Ο χρήστης rcs έγραψε:
και με το σκούτερ (honda sh150i) τώρα που άλλαξα εξάτμιση και έγινε πιο οικονομικό 8 ευρώ για 210 χιλιόμετρα.Έχουμε τον ίδιο κινητήρα, ψεκαστό. Pantheon 150 PGFI. Μετράω και γω την κατανάλωση τώρα.
-
Ο χρήστης rcs έγραψε:
Το καλύτερο είναι να έχεις και τα δυο!Ανάλογα τη χρήση....
Μπορεί στην αρχή να χαλάσεις κάποια χρήματα παραπάνω αλλά μακροπρόθεσμα είναι μια καλή επένδυση!
Εξαρτάται βέβαια τι μηχανή πρόκειται να αγοράσεις....και πως είσαι διατιθέμενος να την οδηγείς!
Και πόσα χιλιόμετρα κάνεις ημερησίως.
Πχ με την μηχανή θέλω 20 ευρώ για 200 χιλιόμετρα,άντε 230-240 στην καλύτερη και με το σκούτερ (honda sh150i) τώρα που άλλαξα εξάτμιση και έγινε πιο οικονομικό 8 ευρώ για 210 χιλιόμετρα.Συν ότι για να συντηρήσεις μια μηχανή δεν είναι και εύκολο....πόσο έχουν γρανάζια και αλυσίδα?
Το σκουτερακι από την άλλη εκτός από την οικονομία,προσφέρει προστασία το χειμώνα από το κρύο,ειδικά στα γόνατα και στο κάτω μέρος του σώματος.Παίρνεις και μια κουβέρτα......
Σκουτερ οικονομικό και εργαλείο μετακινήσεων,μηχανή απόλαυση, διασκέδαση.
Εεεε, μη συγκρίνεις 4κύλινδρη καρμπυρατεράτη μηχανή με μονοκύλινδρο ψεκαστό σκούτερ!
Και εμένα καίει 7 λίτρα στα 100 σχεδόν (όχι με πολύ ήπια χρήση).
Το μονοκύλινδρο 250άρι όμως που είχα πριν έκαιγε 4μιση, παρότι με καρμπυρατέρ και παρότι το πήγαινα πραγματικά ΤΑΠΑ (5-9 χιλιάδες δούλευε ΣΥΝΕΧΩΣ).Θες να μου πεις και πόσο έχει και η συντήρηση του cvt στο σκούτερ?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
και με το σκούτερ (honda sh150i) τώρα που άλλαξα εξάτμιση και έγινε πιο οικονομικό 8 ευρώ για 210 χιλιόμετρα.
Έχουμε τον ίδιο κινητήρα, ψεκαστό. Pantheon 150 PGFI. Μετράω και γω την κατανάλωση τώρα.
Ναι αλλά έχουμε άλλη εξάτμιση!Το πρόβλημα των honda οι εξατμίσεις!Με την εργοστασιακή έβγαζε 30-40 χιλιόμετρα λιγότερα.Μέχρι που έσκασε και την άλλαξα!
Θες να μου πεις και πόσο έχει και η συντήρηση του cvt στο σκούτερ?
Δεν γνωρίζω......μια φορά ιμάντα άλλαξα και πλήρωσα 60 ευρώ αν θυμάμαι.Και πριν δυο ημέρες βαλβολίνες.Εργατικά δεν πληρώνω,το φτιάχνει ο αδερφός μου.
Πάντως δεν πιστεύω σε μια μηχανή κοντά στα 24.000 χιλιόμετρα να έχεις δώσει
150-200 ευρώ συντήρηση.Αν σκεφτείς και την ασφάλεια στη μηχανή πρέπει να συντηρείς με περισσότερη επιμέλεια αλυσίδα,φρένα και ελαστικά.Δεν επιμένω όμως......Για μηχανή δεν ξέρω ακόμα αφού δεν έχω προλάβει να την χαρώ!Αν το επιτρέψει ο Θεός και μετά η Triumph μπορεί να σας πω!
Αν δεν το σκοτώσω σύντομα να βρω την ηρεμία μου!
-
Ο χρήστης rcs έγραψε:
και με το σκούτερ (honda sh150i) τώρα που άλλαξα εξάτμιση και έγινε πιο οικονομικό 8 ευρώ για 210 χιλιόμετρα.
Έχουμε τον ίδιο κινητήρα, ψεκαστό. Pantheon 150 PGFI. Μετράω και γω την κατανάλωση τώρα.
Ναι αλλά έχουμε άλλη εξάτμιση!Το πρόβλημα των honda οι εξατμίσεις!Με την εργοστασιακή έβγαζε 30-40 χιλιόμετρα λιγότερα.Μέχρι που έσκασε και την άλλαξα!
Δλδ και η δικιά μου έχει πρόβλημα? Στα πόσα χλμ σου εμφανίστηκε και πώς το κατάλαβες?
-
180Ε μαζί με ραουλάκια+ιμαντα +εργατικά... τα σκούτερ δεν έχουν φτηνή συντήρηση, γενικά...όταν δεν μπορείς ή δεν έχεις χρόνο να τα κάνεις μόνος σου, δλδ, διότι μηχανικά είναι πάναπλα...
'Eχοντας ζήσει και τα δύο σε καθημερινή βάση, απλά και μόνο δεν υφίσταται σύγκριση! Το σκούτερ είναι απείρως πιο βολικό μέσα στην κίνηση, πιο μανιτζέβελο, δε σου καίει τα πόδια το καλοκαίρι δε σου παγώνουν τα πόδια το χειμώνα, κόβει πολύ και άμεσα το τιμόνι του (για σκούτερ μιλάμε όχι για μπακατέλες τύπου μπέβερλυ και τα ρέστα...), το χώνεις παντού και πανέυκολα, έχεις δύναμη παντού και πάντα αν έχει λίγα κυβικάκια (το δικό μου ήταν 150 και είμαι 100κιλα!), ΑΠΕΙΡΟΥΣ χώρους (κράνη, σακούλες σουπερμαρκετ, πράματα, δεύτερη αλλαξια ρούχα... μεχρι φαρμακείο κουβαλούσα) κατανάλωση πολύ πιο χαμηλή (ξαναλέω, μιλάμε για σκούτερ όχι για μπεβερλοειδή*) πολύ ομαλή λειτουργία (η μέση δεν ένιωθε τίποτα) και πολύ χαμηλή μάζα (το δικό μου ήταν 130 κιλά πρπ).
Από την άλλη, μόλις έβγαινες Συγγρού, ήξερες ότι πρέπει να προσέχεις 2 φορές παραπάνω γιατί τα φρένα του θα σε προδώσουν όταν τα χρειαστείς ενώ περνούσες φορτηγό και πήγαινες πέρα-δώθε από τον αέρα...
Χονδρικά 20-30% ταχύτερη κίνηση μέσα στην πόλη σε σχέση με τη μηχανή!
Με άλλα λόγια, το απόλυτο εργαλείο πόλης.-Από την άλλη πλευρά η μηχανή είναι θεόβαρια (η δική μου) δε χωράει τίποτα, είναι πολύ σκληρή και άβολη σε πολύωρη χρήση, δεν μπορείς να την παρκάρεις σε κεντρικά σημεία (ΝΑΙ, δεν υπάρχει χώρος ούτε για μηχανές πλέον) ΑΛΛΑ, όταν βγαίνεις έξω από την πόλη είναι απόλαυση...ή ακόμα και μέσα στην πόλη, αν δεν είσαι με το ρολόι κολλημένος να προλάβεις τις δουλειές μπορείς να την απολάυσεις...
Ή αλλιώς, αν θέλεις να κάνεις την πλάκα σου ή τη δουλειά σου εφόσον δε σε πιέζουν χρόνοι και κέντρα, οκ, μπορείς να πάρεις μηχανή...
Μου έλειψε πραγματικά πολύ όσο καιρό είχα το σκούτερ αλλά δηλώνω φανατικός σκουτερόβιος και με την πρώτη ευκαιρία που θα μου ξαναχρειαστεί συνεχής και σκληρή χρήση καθημερινά θα ξαναπάρω σκουτερ...
(* δεν τα γουστάρω με τίποτα όπως και όλα τα μεγαλοσκούτερ... πολλοί λένε ότι έχουν όλα τα καλά του σκούτερ και όλα τα καλά της μηχανής... εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο, είναι ένα ζόμπυ που είναι βαρύ και άχαρο όπως η μηχανή, με την απουσία σοβαρού πλαισίου και κακό ζύγισμα, όπως τα σκούτερ, με κατανάλωση μεγάλης μηχανής και τον όγκο μοσχαριού που το καθιστά άβολο... τι καλό έχει ακόμα το ψάχνω!_το αστείο είναι ότι σε σχέση με το χοντάκι που είχα που ήταν το μισό, το μπεβερλυ δεν έχει ούτε χώρους! _ )
-
Ο χρήστης rcs έγραψε:
...!Αν το επιτρέψει ο Θεός και μετά η Triumph...Εεεεπ!!
Ξηγήσου πάραυτα! -
Έχει πολύ γέλιο πάντως. Καταντήσαμε να υπολογίζουμε και την κατανάλωση των μηχανών πλέον με τις τιμές που έχει αγγίξει το καύσιμο .
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
(* δεν τα γουστάρω με τίποτα όπως και όλα τα μεγαλοσκούτερ... πολλοί λένε ότι έχουν όλα τα καλά του σκούτερ και όλα τα καλά της μηχανής... εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο, είναι ένα ζόμπυ που είναι βαρύ και άχαρο όπως η μηχανή, με την απουσία σοβαρού πλαισίου και κακό ζύγισμα, όπως τα σκούτερ, με κατανάλωση μεγάλης μηχανής και τον όγκο μοσχαριού που το καθιστά άβολο... τι καλό έχει ακόμα το ψάχνω!_το αστείο είναι ότι σε σχέση με το χοντάκι που είχα που ήταν το μισό, το μπεβερλυ δεν έχει ούτε χώρους! _ )
+oo
-
To Silverwing (φίλου) μέσα στη πόλη σίγουρα δεν χώνεται σαν σκουτεράκι αλλά είναι πιο εύκολο από μεγάλη μηχανή ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Το αυτόματο είναι φοβερά βολικό στη κίνηση (δεν μένεις κρεμασμένος ποτέ) και έχει ΑΒΣ ώστε να μη μπλοκάρεις τροχό σε φρενάρισμα πανικού. Παίρνει 2 κράνη κάτω από τη σέλα ενώ είναι φτιαγμένο για ΠΟΛΥ άνετα ταξίδια (μόνο το πάνω μέρος του κράνους χτυπάει ο αέρας).
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Δλδ και η δικιά μου έχει πρόβλημα? Στα πόσα χλμ σου εμφανίστηκε και πώς το κατάλαβες?
Στις 20.000.....σπάνε τα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΑ και κάποια στιγμή θα σε αφήσει.
Πρόβλημα αρκετά συχνό στα sh.Είναι παθητικά σε αυτό το σημείο.....
Η γνήσια από μια πρόχειρη έρευνα στοιχίζει 475 Ευρώ!Έβαλα μια Leovince στα 260 Ευρώ- χονδρική τιμή.
Λίγο καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οικονομία.@D-Jet
Παίζεις με τον πόνο μου!Καίει λάδια κατά 95%......
Το είχα 25 μέρες μέσα ,δεν έκαναν τίποτα και σήμερα το πήγα στα κεντρικά....για λύσιμο.
Δεν ξέρω τι να κάνω....από τα 1200 χιλιόμετρα το μηχανάκι είχε πρόβλημα.
Η triumph δεν έχει την πολιτική να κάνει αντικαταστάσεις ΑΚΟΜΑ και σε τόσο νέες μηχανές....
Αν θέλω αυτά θα τα βρουν οι δικηγόροι....
Ακούω διάφορα και είμαι μπερδεμένος!
Έχω δει και κάμποσους Τίγρεις με τα σωθικά έξω και προβληματίζομαι!Πάλι καλά που είναι φοβερό σε γκάζια και στήσιμο (για την κατηγορία του πάντα) και σώνεται κάπως......
-
Στα 19.500 είμαι . Δλδ όπου να'ναι να περιμένω να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Και πώς καταλαβαίνεις ότι αποδήμησεν? Κάνει θόρυβο?
-
@leonp
Ναι, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνο, όταν μπει με μπόλικα στη στροφή (επειδή έχει και πολλή δύναμη) και θα προσπαθήσει να φρενάρει ή να το σηκώσει (γυροσκοπικά) για να αποφύγει το βλάκα που φρέναρε μπροστά του... εκεί, το πλαίσιο, τα λάστιχα, οι αναρτήσεις, αλλά κυρίως το ζύγισμα θα σε προδώσουν και δε σε σώζει ούτε ΑΒΣ ούτε τίποτα...
Λες, πχ ότι το τ-μαξ έχει πλαίσιο μηχανής... ωραία... έχει παρατηρήσει πως κάθεσαι στο τ-μαξ; Όσο καλό πλαίσιο και να έχεις το πολύ πολύ να πεις ότι έχει το ζύγισμα τσοπεροειδούς που είναι αστείο σε σχέση με μια κανονική μηχανή! Αποφορτίζεις τον μπροστινό τροχό (ο οποίος ούτως ή άλλως δεν μπορεί να σου δώσει την απαιτούμενη πρόσφυση με τη διάμετρό του, το κάστερ και το ίχνος που έχει) και περιμένεις μετά να σε σώσει το ΑΒΣ;
Όλα παίζουν ρόλο, δυστυχώς, Λεωνίδα! Και τα μεγαλο σκούτερ είναι όμορφα όσο κινούνται αργά και νωχελικά, μόλις τα ζορίσεις όμως, είναι σα να βάζεις ιπποπόταμο με παπούτσια μπαλέτου σε βρεγμένα μάρμαρα να σου χορέψει ζεϊμπέκικο... -
Ο χρήστης rcs έγραψε:
@D-Jet
Το είχα 25 μέρες μέσα ,δεν έκαναν τίποτα και σήμερα το πήγα στα κεντρικά....για λύσιμο.
Η triumph δεν έχει την πολιτική να κάνει αντικαταστάσεις ΑΚΟΜΑ και σε τόσο νέες μηχανές....
Έχω δει και κάμποσους Τίγρεις με τα σωθικά έξω και προβληματίζομαι!Πάλι καλά που είναι φοβερό σε γκάζια και στήσιμο (για την κατηγορία του πάντα) και σώνεται κάπως......
δεν έχω ακουσει κάτι κακό για τα τιγράκια, ρε συ...
Να είσαι τόσο άτυχος; Και σε εμάς (bonnie) κοπανανε οι βαλβίδες και τσιμπάει λαδάκι αλλά είναι αερόψυκτο και εντάξει... δεν ειναι πρόβλημα, είναι χαρακτήρας!Μακάρι να τελειωσεις αισίως με την ιστορία και να τον απολαύσεις τον Τιγρακο σου... αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κατι είμαστε στη διάθεσή σου!
Υπάρχουν αλλά δύο τουλαχιστον παιδιά με Triumph στο Φόρουμ. Ο Offset εχει speed triple με το ίδιο με το δικό σου μοτέρ, ίσως μπορεί να σε καθοδηγήσει κάπως διότι έχει πολλή εμπειρία... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
@D-Jet
δεν έχω ακουσει κάτι κακό για τα τιγράκια, ρε συ...
Να είσαι τόσο άτυχος; Και σε εμάς (bonnie) κοπανανε οι βαλβίδες και τσιμπάει λαδάκι αλλά είναι αερόψυκτο και εντάξει... δεν ειναι πρόβλημα, είναι χαρακτήρας!Μακάρι να τελειωσεις αισίως με την ιστορία και να τον απολαύσεις τον Τιγρακο σου... αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κατι είμαστε στη διάθεσή σου!
Υπάρχουν αλλά δύο τουλαχιστον παιδιά με Triumph στο Φόρουμ. Ο Offset εχει speed triple με το ίδιο με το δικό σου μοτέρ, ίσως μπορεί να σε καθοδηγήσει κάπως διότι έχει πολλή εμπειρία...Δεν έχεις ακούσει γιατί πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα στα συνεργεία!
Όπως εγώ!
Σε πειράζω, έτσι?Αυτούς τους δυο μήνες έχω δει πάνω από 10 τίγρεις με τα σωθικά έξω....
Μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο,όχι γενικώς το 1050 μοτέρ.Και μου φαίνονται αρκετοί.....Μπορεί να έτυχε αστοχία σε κάποια συγκεκριμένη παρτίδα,τι να πω.
Αλλά να λύνεται ολοκαίνουργιο μηχανάκι!Ασε το δούλεμα που έχω φάει από γνωστούς και περαστικούς!
-Μην πάρεις Ευρωπαϊκό!
-Ρε αφήστε με ήσυχο!
-Είδες που σου τα λέγαμε!Καλά να πάθεις!Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
Ελπιζω να τον πάρω σύντομα,να δροσίσει και λιγουλάκι να αρχίσει το στρώσιμο!Και για να μην είμαι νεκροθάφτης είναι ΩΡΑΙΟ μηχανάκι!
Θα ξανά έπαιρνα!Τα αγαπάω τα ζωάκια! -
Απο περιέργεια,το στρώσιμο το τήρησες ευλαβικά?
Και το δικό μου ακουγόταν λίγο στο ρελαντί πριν τις TORS, τώρα χάνεται ο ήχος.Δούλεμα χόντα δεν έχει αλλά δεν είναι και λύκος το μοτέρ!
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Απο περιέργεια,το στρώσιμο το τήρησες ευλαβικά?Και το δικό μου ακουγόταν λίγο στο ρελαντί πριν τις TORS, τώρα χάνεται ο ήχος.Δούλεμα χόντα δεν έχει αλλά δεν είναι και λύκος το μοτέρ!
Μόνο ευλαβικά?Είμαι αρκετά προσεκτικός και στη συντήρηση σε σημείο παραξενιάς....
Εξάλλου ότι στρώσιμο και να κάνεις δεν δικαιολογείται να καίει λάδια από τα 1200 χιλιόμετρα.
Πάντως tiger έχουν λυθεί αρκετά.....δεν ξέρω τι γίνεται.Σήμερα είδα άλλα τρία.
Και στον προηγούμενο μηχανικό είχε άλλα δυο....το ένα το έφτιαξε και είναι ΟΚ μέχρι στιγμής.
Και αν δεν κάνω λάθος όλα παρτίδα 2008. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το FZ6 είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Το μόνο που μπορώ να του προσάψω προσωπικά είναι ότι η καμπύλη απόδοσης του κινητήρα του είναι για τα πανηγύρια. Είναι πολύ δυνατός, χωρίς αμφιβολία, αλλά για να πας πρέπει να οδηγείς σε στυλ Honda S2000 και χειρότερα. Σε ψηλές στροφές αφηνιάζει αλλά χαμηλά απλά τσουλάει ενώ ενδιάμεσα έχει μια τρύπα νααα.
Να πω την αληθεια δεν το γνωριζω αυτο. εχεις καμμια εικονα με τα διαγραμματα?
Καμμια προταση περιπου στα ιδια? (δλδ ~600κ.εκ., ιδιο στυλ). Δεν με ενδιαφερει να ειναι πολυ γρηγορο. Αντιθετα με ενδιαφερει πολυ η οδικη συμπεριφορα, η αξιοπιστια και λιγο λιγοτερο η καταναλωση και γενικοτερα η συντηρηση.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το FZ6 είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα. Το μόνο που μπορώ να του προσάψω προσωπικά είναι ότι η καμπύλη απόδοσης του κινητήρα του είναι για τα πανηγύρια. Είναι πολύ δυνατός, χωρίς αμφιβολία, αλλά για να πας πρέπει να οδηγείς σε στυλ Honda S2000 και χειρότερα. Σε ψηλές στροφές αφηνιάζει αλλά χαμηλά απλά τσουλάει ενώ ενδιάμεσα έχει μια τρύπα νααα.
Να πω την αληθεια δεν το γνωριζω αυτο. εχεις καμμια εικονα με τα διαγραμματα?
Καμμια προταση περιπου στα ιδια? (δλδ ~600κ.εκ., ιδιο στυλ). Δεν με ενδιαφερει να ειναι πολυ γρηγορο. Αντιθετα με ενδιαφερει πολυ η οδικη συμπεριφορα, η αξιοπιστια και λιγο λιγοτερο η καταναλωση και γενικοτερα η συντηρηση.
Hornet.-
Επιλογή μοτοσικλέτας