-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Και μιας και το έφερε η κουβέντα, και εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν η Άλφα ρομέο χρέωνε στη Giulietta qv(αμάξι 30.000) αισθητήρες φώτων και βροχής και το i30 μου τα είχε στάνταρ στα 15.000.....
θεωρείς στάνταρτ και αναγκαίο εξοπλισμό τους αισθητήρες βροχής??
αν αυτό δεν νοείται σαν έξτρα , τότε τι νοείται?
άσε που δεν μπορείς να συγκρίνεις την τιμολόγιση ενός χιουντάι και μιας άλφα...έχουν υπερπλούσιο βασικό εξοπλισμό και υψηλη τιμή γκρινιάζεται, έχουν χαμηλό εξοπλισμό και καταπληκτική τιμή , πάλι γκρινιάζεται...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Και μιας και το έφερε η κουβέντα, και εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν η Άλφα ρομέο χρέωνε στη Giulietta qv(αμάξι 30.000) αισθητήρες φώτων και βροχής και το i30 μου τα είχε στάνταρ στα 15.000.....
άσε που δεν μπορείς να συγκρίνεις την τιμολόγιση ενός χιουντάι και μιας άλφα...έχουν υπερπλούσιο βασικό εξοπλισμό και υψηλη τιμή γκρινιάζεται, έχουν χαμηλό εξοπλισμό και καταπληκτική τιμή , πάλι γκρινιάζεται...
Προς θεού εγώ δεν γκρίνιαξα.Στο χρήστη Spiros απάντησα για το σχόλιο που έκανε για τον εξοπλισμό του Πόλο και του Κούπρα.
Αν και δεν συμφωνώ για το αν είναι αναγκαίο ή όχι ένα στοιχείο εξοπλισμού
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Προς θεού εγώ δεν γκρίνιαξα.Στο χρήστη Spiros απάντησα για το σχόλιο που έκανε για τον εξοπλισμό του Πόλο και του Κούπρα.
Αν και δεν συμφωνώ για το αν είναι αναγκαίο ή όχι ένα στοιχείο εξοπλισμού
και εγώ θα τα ΄ηθελα όλα στον βασικό σε προσιτή τιμή αλλα κάτι τέτοιο δεν γίνεται...
οπότε η πολιτική να το ξεκινάς με μέτριο εξοπλισμό αλλα με πολύ ανταγων τιμή είναι αν μη τι άλλο έξυπνη...προσωπικά κοιτάω άλλα στοιχεία στο αυτοκίνητο πέρα από τους αισθητήρες βροχής...θα μπορούσαν ας πούμε να βάλουν 4πίστονα φρένα και πολ/λους συνδέσμους στην ανάρτηση , αντι για κλίμα π.χ.
-
τελικα το rcd 510 ειναι το ιδιο ακριβως που μπαινει κ στα σιροκο κ γκολφ........
κ απ οτι ειδα στην εκθεση της Γενευης το polo gti ειχε νικελ ζαντες ενω εδω το φερνουνε με τις ιδιες ζαντες αλλα με απλη βαφη κ ειναι μλκια.....
-
Λοιπον μολις γυρισα απο vw mall...........
εχει ενα polo gti λευκο.....
πριν ξεκινησω εβλεπα φωτος του αυτοκινητου στο ιντερνετ κ ημουν 50/50 στο αν θα μ αρεσει κ σκεφτομουν 'να δεις που θα πας κ θα ξενερωσεις δεν θα σ αρεσει'..........
παω λοιπον........καταρχην φαινεται πιο ωραιο απο τις φωτογραφιες κ ειδικα το πισω μερος δεν ειναι τοσο μετριο οσο φαινεται στις φωτο.....χωρις να ειναι κατι το τρελο αλλα ειναι οκ (τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα) . Το μπροστινο μερος τα σπαει.....ειναι αρκετα εντυπωσιακο με την μασκα που εχει κ το σηματακι gti!
αρνητικη εντυπωση το κλεισιμο της πορτας.......το περιμενα λιγο πιο βαρυ το κλεισιμο αλλα κ παλι ειναι οκ....δεν ειναι κατι που θα σε χαλασει πιστευω!Το υποβραχιονιο που βλεπετε στις φωτος δεν παιζει ουτε στον στανταρ εξοπλισμο αλλα ουτε κ στα εξτρα!αυτο με χαλασε λιγο γιατι ημουν σιγουρος οτι θα το εχει!δεν εχει ουτε τις νικελ ζαντες οπως ειπα κ παραπανω!εχει το ιδιο σχεδιο με απλη βαφη!κοκκινες δαγκανες μπροστα κ τεραστια δισκοφρενα!τα φωτα led μπροστα στα φαναρια που βλεπετε στα βιντεακια δεν παιζουνε!μονο στα εξτρα πανε με χενον!εχει απλο φαναρι!
Το εσωτερικο ειναι φοβερο!το τιμονι απιστευτο σχεδιαστικα με κοκκινη ραφη (το τιμονι ειναι ιδιο ακριβως με αυτο που εχει το σιροκο μονο που εδω εχει κ την κοκκινη ραφη που τα σπαει)
Το ταμπλο εξαιρετικο κ η κονσολα ειναι παρα πολυ ωραια....(ειδικα αν βαλεις το rcd 510).....τα καθισματα ειναι ωραια και φαινονται να σε κρατανε μια χαρα σε στροφιλικια!
το πορτμπαγκαζ γυρω στα 200 λιτρα (στο χαρτι που μου εδωσαν λεει χωρητικοτητα 200 λιτρα ενω στο ιντερνετ λενε 280 λιτρα...δεν ξερω τι ισχυει) πρεπει να ειναι κ ειναι ικανοποιητικο αν κ η χωροταξια του ειναι καπως flat!
Παρουσιαση του αυτοκινητου θα γινει στις 15 του Σεπτεμβρη κ απο κει κ μετα θα ξεκινησουν οι παραδοσεις σε οσους τα εχουν παραγγειλει απο τωρα!παραγγελιες με ξενον ή ηλιοροφη μαλλον θα καθυστερουν αρκετα γυρω στους 4 μηνες απ οτι καταλαβα!
Για test drive αγνωστο ποτε θα ξεκινησει κ αν θα ξεκινησει γιατι μου ειπαν οτι συνηθως τις gti εκδοσεις δεν τις δινουν για test drive...........για να δουμε!
Στο εξωτερικο λενε οτι ειναι πιο μαλακο απο το cupra πιο ανετο δηλαδη με μικρες κλισεις και καλυτερη ποιοτητα κυλισης! αλλα απο σπορ συμπεριφορα μην περιμενετε τιποτα το ιδιαιτερο.......
19850 ευρω με το κλειδι στο χερι για το 2πορτο........νομιζω οτι για τα λεφτα αυτα ειναι σουπερ το αμαξι κ με βαρος 1190 (γυρω στα 30 κιλα ελαφρυτερο απο το cupra!) το αμαξι πυροβολαει θα γινει φονεας γιγαντων.....
-
γρηγορο θα ειναι, φονεας γιγαντων σιγουρα οχι, καθως οι γιγαντες εχουν πλεον δυναμωσει παρα πολυ
δυστυχως οι πρωτες αναφορες λενε για 'γρηγορο Polo, παρα για μικρο GTi'. Φυσικα για καποιον που ξερει ακριβως τι θελει, αυτο μπορει να μην ειναι καν προβλημα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γρηγορο θα ειναι, φονεας γιγαντων σιγουρα οχι, καθως οι γιγαντες εχουν πλεον δυναμωσει παρα πολυδυστυχως οι πρωτες αναφορες λενε για 'γρηγορο Polo, παρα για μικρο GTi'. Φυσικα για καποιον που ξερει ακριβως τι θελει, αυτο μπορει να μην ειναι καν προβλημα.
στην ίδια φιλοσοφία με το προηγούμενο gti δηλαδλη...
αν και το προηγούμενο ήταν κακό στο δρόμο -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
γρηγορο θα ειναι, φονεας γιγαντων σιγουρα οχι, καθως οι γιγαντες εχουν πλεον δυναμωσει παρα πολυ
δυστυχως οι πρωτες αναφορες λενε για 'γρηγορο Polo, παρα για μικρο GTi'. Φυσικα για καποιον που ξερει ακριβως τι θελει, αυτο μπορει να μην ειναι καν προβλημα.
στην ίδια φιλοσοφία με το προηγούμενο gti δηλαδλη...
αν και το προηγούμενο ήταν κακό στο δρόμοκακο σιγουρα δε θα ειναι, απλα οχι τοσο συμμετοχικο. Ισως αλλαξει η κατασταση με καποια μελλοντικη εκδοση 'R'.
-
polo r ειπανε οτι τελικα επεσε ακυρο......δεν προκειται να βγει!!
το προηγουμενο πολο gti δεν ητανε κακο........
σε τεστ μεσα στο καρτοδρομο ειχε σπασει τα χρονομετρα.....
-
Ο χρήστης karnezis έγραψε:
polo r ειπανε οτι τελικα επεσε ακυρο......δεν προκειται να βγει!!το προηγουμενο πολο gti δεν ητανε κακο........
σε τεστ μεσα στο καρτοδρομο ειχε σπασει τα χρονομετρα.....
βάρκα γυαλό ήταν... δεν ξέρω τι λένε τα τεστ αλλά το κούπρα μπροστά του ήταν lotus elise...
-
πάντως η τιμή είναι πολύ καλή για τα δεδομένα της VW
εκτός απο το Polo GTi, το Ibiza Cupra και τη μελλοντική Fabia RS σε ποια άλλα αυτοκίνητα χρησιμοποιείται αυτός ο κινητήρας;
σαν πολλά δεν είναι 180 άλογα για 1.400 κυβικά? Θέλω να πω μήπως πιέζεται υπερβολικά ένας τοσο μικρός κινητήρας για να βγάλει τόσα άλογα;
-
Ο χρήστης lalakis13 έγραψε:
πάντως η τιμή είναι πολύ καλή για τα δεδομένα της VWεκτός απο το Polo GTi, το Ibiza Cupra και τη μελλοντική Fabia RS σε ποια άλλα αυτοκίνητα χρησιμοποιείται αυτός ο κινητήρας;
σαν πολλά δεν είναι 180 άλογα για 1.400 κυβικά? Θέλω να πω μήπως πιέζεται υπερβολικά ένας τοσο μικρός κινητήρας για να βγάλει τόσα άλογα;
Όσο πίεζεται και ο 2 λιτρος να βγάλει 265 (S3, Golf R, Scirocco R, Cupra R).
Θα ξέρουμε με την πάροδο του καιρού.
-
Ο χρήστης lalakis13 έγραψε:
σαν πολλά δεν είναι 180 άλογα για 1.400 κυβικά? Θέλω να πω μήπως πιέζεται υπερβολικά ένας τοσο μικρός κινητήρας για να βγάλει τόσα άλογα;Όχι δεν είναι.
-
ποσα επρεπε να βγαζει 300 ;
-
Το πιεζεται ειναι πολυ σχετικη εννοια.Τι εννοεις πιεζεται?
Και ενας 2.0 120 αλογα πιεζεται και ενας 3λιτρος με 10 αλογα πιεζεται.
Μπορω να σου φτιαξω 3λιτρο με 10 αλογα και να σπασει και μπορω να σου φτιαξω 1 λιτρο κινητηρα με 500 αλογα και να μην σπασει ποτε.Δεν καταλαβαινω γιατι αυτο το κολλημα -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Το πιεζεται ειναι πολυ σχετικη εννοια.Τι εννοεις πιεζεται?
Και ενας 2.0 120 αλογα πιεζεται και ενας 3λιτρος με 10 αλογα πιεζεται.
Μπορω να σου φτιαξω 3λιτρο με 10 αλογα και να σπασει και μπορω να σου φτιαξω 1 λιτρο κινητηρα με 500 αλογα και να μην σπασει ποτε.Δεν καταλαβαινω γιατι αυτο το κολλημαΑυτό που εννοώ είναι σε τι συνθήκες λειτουργεί ο κινητήρας για να έχει τέτοια απόδοση
Κάτι που ασφαλώς σχετίζεται με τον κύκλο ζωής και την αξιοπιστία του σαν σύνολο
Ασφαλώς εδώ μιλάμε για μοτερ που παράγονται μαζικά, θα λειτουργήσουν στον πραγματικό κόσμο και είναι ευρέως διαθέσιμα στο εμπόριο και όχι για ένα θεωρητικό σχέδιο υπό τη μορφή προτοτύπου αν θέλεις
Δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις σαν κόλλημα; Μία απλή απορία εξέφρασα επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από τον τρόπο λειτουργίας ενός κινητήρα και δει ενός κινητήρα υπερπλήρωσης που είναι και της μόδας τελευταία
Δεν είχα σκοπό να θίξω έναν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό μοτέρ, απλα ρώτησα κάτι που μου έκανε εντύπωση για να με διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα
-
Sorry απλα κατα καιρους εχουν γινει μαχες πανω σε αυτο το θεμα
Κοιταξε τα πιστονια οι μπιελες και το μπλοκ αντεχουν πολυ παραπανω απο 180 αλογα (192 πρακτικα) και 24 kgm ροπης.Απο αποψη λοιπον ''σπασιματος'' το μοτερ αυτο δεν εχει κανενα απολυτος προβλημα αν παραμεινη σε μαμα μοργη φυσικα.
Το προβλημα παλαιοτερα κυριως αυτου του μοτερ ειναι τα περιφερειακα.Κατι βαλβιδες κατι συχρονιζε κατι αντλιες και στο GT ειχε βγαλει και μερικες τουρμπινες.Τα πιο πολλα αλλαχτηκαν στην εγγυηση ευτυχως για τους κατοχους.Σημερα πιστευω οτι τα πιο πολλα απο αυτα τα προβληματακια εχουν λυθει , δεν ξερω αλλα ελπιζω.
Αυτο που θελω να πω λοιπν ειναι οτι περιφεριακα προβληματα βγαζουν ολα τα αυτοκινητα ανεξαρτητα αν βγαζουν 100 αλογα το λιτρο 10 αλογα το λιτρο ή 800 αλογα το λιτρο .Ειναι θεμα καθαρα του πως εχει φτιαχτει το μοτερ στο εργοστασιο
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Sorry απλα κατα καιρους εχουν γινει μαχες πανω σε αυτο το θεμαΚοιταξε τα πιστονια οι μπιελες και το μπλοκ αντεχουν πολυ παραπανω απο 180 αλογα (192 πρακτικα) και 24 kgm ροπης.Απο αποψη λοιπον ''σπασιματος'' το μοτερ αυτο δεν εχει κανενα απολυτος προβλημα αν παραμεινη σε μαμα μοργη φυσικα.
Το προβλημα παλαιοτερα κυριως αυτου του μοτερ ειναι τα περιφερειακα.Κατι βαλβιδες κατι συχρονιζε κατι αντλιες και στο GT ειχε βγαλει και μερικες τουρμπινες.Τα πιο πολλα αλλαχτηκαν στην εγγυηση ευτυχως για τους κατοχους.Σημερα πιστευω οτι τα πιο πολλα απο αυτα τα προβληματακια εχουν λυθει , δεν ξερω αλλα ελπιζω.
Αυτο που θελω να πω λοιπν ειναι οτι περιφεριακα προβληματα βγαζουν ολα τα αυτοκινητα ανεξαρτητα αν βγαζουν 100 αλογα το λιτρο 10 αλογα το λιτρο ή 800 αλογα το λιτρο .Ειναι θεμα καθαρα του πως εχει φτιαχτει το μοτερ στο εργοστασιο
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις
Επομένως, αφού δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου, είναι σίγουρα ενα μοτερ που ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα και στη φιλοσοφία του εν λόγω μοντέλου
Πιστεύω να είναι και αρκετά ευέλικτο από θέμα κατανάλωσης. Να καίει πολύ μόνο υπό πίεση δηλαδή
Συνολικά ένα πολύ αξιόλογο πακέτο από τη VW στην κατηγορία λοιπόν. Αν είναι και στο δρόμο τόσο καλό όσο υπόσχονται τα χαρακτηριστικά του, σε αυτή την τιμή θα μιλάμε για ευκαιρία νομίζω...
-
Αν πηγαινεις χαλαρα δεν καιει πολλα.Καπου στα 8 λιτρα μεση με χαλαρη οδηγηση , 9-9.5 με σβελτη και 10+ με γρηγορη οδηγηση.
Δυστηχως ενας φιλος μου με Ibiza FR ειχε ασχημη καταληξη και αλλαξε κινητηρα στα 15000 χλμ αν δεν κανω λαθος λογω υπερβολικης καταναλωση λαδιου και βενζινης.Αυτο φυσικα δεν λεει τιποτα απλα απο οτι μου ειπε βρηκε και αλλους που ειχαν το ιδιο προβλημα αλλα μονο με ibiza FR.Το cupra τιποτα ,ουτε καποιο golf.Μαλλον πρεπει να ηταν καποια ελλατωματικη παρτιδα απο εργοστασιο.Και αλλα αυτοκινητα το εχουν παθει αυτο απλα σπανια το μαθαινουμε.
Σε αυτη τη τιμη οπως ειπε δεν ειναι απλα αξιολογο , ειναι ευκαιριαρα!!!.Ειδικα σε συνδυασμο με την ποιοτητα του εσωτερικου που ειναι απο τις καλυτερες στην κατηγορια.
-
Η λιστα με τα εξτρα που αναρτηθηκε μερικες σελιδες πιο πισω ειναι ολοκληρη ή υπαρχουν και αλλα εξτρα ?
Το ρωταω με τη λογικη πως οι περισσοτερες εταιρειες προσφερουν ατελειωτους καταλογους με εξτρα τις μερες μας. Πως και δεν ισχυει το ιδιο και εδω ?
VW Polo GTI (2010)