-
Ποιο ειπαμε ηταν το θεμα μας;;;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, το έχω γράψει κι εγώ αυτό. Τα περισσότερα χαρτικά και πλαστικές σακούλες είναι καλά, λίγα τυριά ομοίως, κάποιες φρυγανιές 'χωριάτικου τύπου'. Η πλειοψηφία των προϊόντων όμως είναι μετριότατης ως κακής ποιότητας.Ένα «σημείο» που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι το εξής:
Επάνω σε πολλά προϊόντα του Lidl υπάρχει μια ετικέτα που αναγράφει στα γερμανικά GUT ή Ζer GUT.
Η προέλευση της είναι από μια πολύ μεγάλη ανεξάρτητη γερμανική οργάνωση καταναλωτών.
Οργάνωση η οποία εκδίδει δικό της περιοδικό, κάνει δοκιμές, συγκρίσεις και βαθμολογεί τα προϊόντα αυτά.
Τα περισσότερα είναι από καλά μέχρι πολύ καλά και αν τα πετύχετε να τα έχετε υπόψιν. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Νομίζω ότι ο Βασιλόπουλος έχει τα καλύτερα πράγματα.
+1 μαζι με τον Σκλαβενιτη. Δυστυχως ο μαρινοπουλος εχει πεσει παρα πολυ σε ποιοτητα.
-
Και εγώ αυτήν την εντύπωση έχω για τον Βασιλόπουλο, αν και είναι κατά κάτι ακριβότερος έχω την εντύπωση...
-
Κατα κάτι;
Τι κατι ρε συ; Εδω πληρωνεις το ενα για δυο! -
Υπερβολές. Αυτά συνέβαιναν την εποχή που ο ΑΒ Βασιλόπουλος Και του Πουλιού το Γάλα ήταν κάτι σαν μεγάλο ντελικατέσεν. Τώρα είναι λίγο ακριβότερος, αλλά έχει και ορισμένα νόστιμα πραγματάκια που δεν τα βρίσκεις στους άλλους.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κατα κάτι;
Τι κατι ρε συ; Εδω πληρωνεις το ενα για δυο!Mπα, δεν ισχύει αυτό...
-
O Bασιλόπουλος όχι μόνο είναι ακριβότερος αλλά έχω παρατηρήσει σε μερικά προιόντα του οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με αυτές στα ψιλικαντζίδικα.
Μακρά καλύτερο το Lidl στις τιμές, ακούγεται οτι χαμηλές τιμές σημαίνει ταυτόχρονα χαμηλή ποιότητα προιόντων σε αυτό δέν έχουν και τόσο άδικο το ψωμί σε φέτες του Lidl για παράδειγμα είναι σχεδόν σάπιο. -
Επί του θέματος:
Correct ή direct;
Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗΘα δοκιμάζουν ακόμα
όνομα οι λέξεις
Λίνος Ιωαννίδης, οι λέξειςΗ σύγχρονη πολιτική βρίσκεται μπροστά σε νέες καταστάσεις, που δεν μπορεί η ίδια ούτε να οριοθετήσει ούτε να διαχειριστεί. Αφού λοιπόν δεν φαίνεται να ανατρέπονται οι αρνητικοί κοινωνικοπολιτικοί όροι, πολλοί επιχειρούν να ελαφρύνουν την ορολογία (στο όνομα ενός ανέξοδου «ανθρωπισμού» ή ψευδο-προοδευτισμού).
ΕΤΣΙ, ο διπρόσωπος πολιτικός χαρακτηρίζεται «προβληματισμένος», το λαμόγιο μεταβαπτίζεται σε «ευκαιριακό επενδυτή», οι μεσάζοντες καλούνται «θετικοί παράγοντες του εκσυγχρονισμού», οι δεξιοί φιγουράρουν «ως κεντροδεξιοί» και οι λιγότερο δεξιοί αυτο-αναγορεύονται σε «κεντροαριστερούς». Γενική αναβάθμιση των συμ-παικτών.
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ και οι όροι δεν υπηρετούν πλέον τα πράγματα, ούτε αποδίδουν την ουσία των πραγμάτων αλλά εξασφαλίζουν την ιδιοτελή χρήση των πραγμάτων.
ΑΛΛΑΖΕΙ όμως το status ή η βίωση της πραγματικότητας με τη (συν)αλλαγή των όρων; Κι αν αισθάνονται άνετα οι των άνω στρωμάτων, απενεχοποιούνται το ίδιο και οι των κάτω;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κάποιον ψυχικά πάσχοντα που να έγινε ευτυχής, επειδή αναφέρεται ως «χρήστης ψυχικών υπηρεσιών»; Γνωρίζετε κάποιον φυλακισμένο που να νιώθει καλύτερα, επειδή η φυλακή μετονομάστηκε σε κατάστημα κράτησης; Γνωρίζετε κάποιον κοινωνικά αποκλεισμένο που να βλέπει το μέλλον περισσότερο αισιόδοξα, επειδή καταγράφεται ως «επωφελούμενος προγραμμάτων»;
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ το στιγματιστικό και απαξιωτικό περιεχόμενο ορισμένων λέξεων. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή και μόνο των όρων οδηγεί στην απάλειψη των αρνητικών αναπαραστάσεων, των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων, των διακρίσεων.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ και καθήκον της διανόησης (και όχι μόνο) δεν είναι να παρουσιάζεται ως politically ή socially correct αλλά να «χτυπάει» (με γραφίδα και ντιρέκτ γροθιά) το κέντρο του προβλήματος. Αλλιώς η πολιτικοφιλοσοφική αλήθεια των διανοουμένων και η βιωμένη πραγματικότητα των αδύναμων δεν θα συναντηθούν ποτέ (ούτε στις λέξεις, ούτε στα νοήματα, ούτε στις κατα-στάσεις) και η λεκτική συμπαιγνία θ' αφορά μόνο τους διαπλεκόμενους. Χωρίς σταθερές λέξεις δεν μπορεί ο πολιτισμός μας να διατηρήσει σταθερές αξίες γιατί πολλοί αρέσκονται ή και βολεύονται στο να κρύβονται πίσω από τις λέξεις (ή από το γράμμα του νόμου) για να μη δίνουν λογαριασμό για τα έργα τους. Γι' αυτό μας χρειάζεται μια ευθεία λέξη για κάθε ευθεία σχέση ή κατάσταση.
ΥΓ. Αλήθεια, ποιο περιεχόμενο δίνουν οι πολιτικοί στον όρο «πολιτική ηθική», οι πολίτες στον όρο «κοινωνική συνενοχή» και ο λαός στον όρο «ασυλία»;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/07/2008
-
Αυτή η δημοσίευση είναι σχετική για το παρκάρισμα στο θέμα των Φεράρι.
-
Στη Θεσσαλονίκη έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το παρκάρισμα επιβάλλεται να γίνεται πάνω στο πεζοδρόμιο όπως ορίζουν οι πινακίδες της τροχαίας.
-
Όταν γίνονται οικοδομικές εργασίες, νοικιάζεις από το Δήμο (πανάκριβα) το πεζοδρόμιο που καταλαμβάνεις, φτάνει να αφήσεις διάδρομο για να περνούν οι πεζοί. Επίσης τα πεζοδρόμια τα νοικιάζουν καφετερίες, εστιατόρια κλπ. - πάλι πρέπει να αφήνουν διάδρομο για να περνούν οι πεζοί.
Οι Φεράρι στις φωτογραφίες που είδα είναι παρκαρισμένες πάνω στο πεζοδρόμιο και αφήνουν διάδρομο για να περνούν οι πεζοί. Αν ο Δήμος επιτρέπει την ενοικίαση πεζοδρομίων για τέτοιες εκδηλώσεις και το κατάστημα είχε προνοήσει (και ενοικιάσει για μια μέρα) το πεζοδρόμιο που χρησιμοποίησε, δεν βλέπω που υπάρχει παρανομία.
-
-
χωρος για πεζους ή για μητερα με το καροτσακι της?
ουτε εγω δε θα περναγα αναμεσα με το φοβο μηπως γρατσουνισω κατα λαθος καποιο αυτοκινητο.
στο θεμα με τα ΖΩΑ παντως καποιοι που τωρα διαμαρτυρονται προετρεπαν να περναμε πανω απο τα παρανομα παρκαρισμενα...
και φυσικα ηταν η αστυνομια εκει, ας ειναι καλα τα 'κονε'
-
Αυτή τη φωτό δεν την είχα δει
Μόνο αυτές http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1347355#p1347355
και πίστευα ότι υπήρχε διάδρομος για να περνά ο κόσμος.Πάλι περνάει ο κόσμος αλλά σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για καροτσάκι. Η τροχαία έπρεπε να τους βάλει να τα κουνήσουν λίγο για να υπάρχει κανονικός διάδρομος.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Εντάξι παίδες, το ξεφτυλίσαμε το θέμα...Υπάρχει και μια υπηρεσία απο τον Δήμο που λέγεται 'ΆΔΕΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ'
Εάν είχαν κάνει αίτηση (και ποιός μας λέει οτι δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά) τότε εάν έιχαν πάρει έγκριση είναι καθόλα νόμιμο το παρκάρισμα.
Ελάτε εδώ να τα κάνουμε κ@λο γιατί στο άλλο θα είμαστε .
Το πεζοδρόμιο όμως δεν είναι οδόστρωμα
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις και τις έννοιες κλπ τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς το λέει και η λέξη. Αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο δεν πρέπει να υπάρχει. Το να προσπαθούμε να πείσουμε περί του αντιθέτου είναι τουλάχιστον παράλογο. Και δεν είναι το θέμα ότι είναι φεράρι. Όπως κράζουμε το οποιοδήποτε αυτοκίνητο που φυτρώνει εκεί που περπατάμε και το ποστάρουμε στα 'ζωντανά' έτσι κράζουμε και αυτά. Θες ρε μάστορα να κάνεις εκδήλωση για το τάδε αυτοκίνητο. Μπράβο να την κάνεις. Κανείς δεν είπε όχι, είτε πρόκειται για πολο είτε για σούπερκαρ. Και αν θες να στοιβάξεις στόλο και πάλι μπράβο να πας όμως σε κανένα κέντρο εκδηλώσεων με πάρκινγκ ή σε μεγάλη πλατεία και να αραδιάσεις εκεί ότι θέλεις και αεροπλανοφόρο αν θέλεις Όχι να λες έλα μωρέ θα τα βάλουμε στο πεζοδρόμιο. Γιατί μπορεί να θέλει να περάσει μια γιαγιάκα ένας παππούλης ένας ανάπηρος ρε φίλε και εντάξει σήμερα είμαστε και είσαι αρτιμελής και τρέχεις σαν τον Κεντέρη αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι και αύριο θα είμαστε έτσι και αν θέλουμε να περάσουμε από εκεί με καροτσάκι τί θα νιώσουμε εσώψυχα εκείνη τη στιγμή όταν δεν θα μπορέσουμε επειδή στο πεζοδρόμιο ο άλλος έβαλε κάτι που μας ενοχλεί? Αλλά σιγά αυτά είναι μίζερες λεπτομέρειες και γκρίνια......... Δεν νομίζω είναι στοιχειώδης έννοια κοινωνικής ευθύνης που θα έπρεπε να συνοδεύει την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων.
-
Αντιγράφω τη δημοσίευση μου:
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ρε παιδιά εδώ χοροσπερίδα κάνει κανένα χωριό και κλείνει το δρόμο, και πολυ καλά κάνει φυσικά! Ντέρμπι γίνεται και διαταράσσεται η κυκλοφορία.Δε βρίσκω τίποτα κακό σε μια προγραμματισμένη, 'μεσαίου' βεληνεκούς εκδήλωση, όπου μάλιστα είναι και η Τροχαία παρούσα για να λύσει τυχόν μικροπροβλήματα.
Ας μη βλέπουμε το δέντρο(εκδήλωση Ferrari) και χάνουμε το δάσος(καθημερινά 'ζωώδη' παρκαρίσματα)
-
Δεν παίρνω θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως άλλο το να κλείσει ένας δρόμος για τα αυτοκίνητα ή να γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις κι άλλο να αναγκαστούν οι πεζοί (παιδιά, γονείς με καροτσάκια, ηλικιωμένοι) να κατέβουν στο οδόστρωμα διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα για να γίνει μια Χ εορταστική εκδήλωση.
-
Θα αρκούσαν τα αυτοκίνητα που είναι νόμιμα παρκαρισμένα (δεξιά από το βελάκι). Τα 3 αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο θα μπορούσαν να είχαν πάει στο πάρκινγκ (λέει στο άλλο θέμα πως υπήρχε πάρκινγκ) και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, εκτός ίσως από το 'εγω' των ιδιοκτητών τους και το 'glamour' της εκδήλωσης (άλλο να έχει 8 Ferrari απ΄έξω και άλλο 11 έτσι δεν είναι ? )
(Το ό,τι υπήρχαν παρκαδόροι / Τροχαία που τους έλεγαν να τα παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο δε στέκει ως δικαιολογία. Αν αισθάνεσαι πως είναι φάουλ κάτι που σου προτείνουν, πας στο πάρκινγκ και είσαι κύριος)
-
η γνωμη μου ειναι οτι κλασικα φταιει το απιστευτο σωμα της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαιας...περιμενα βεβαια και λιγο τακτ απο τους ιδιοκτητες των αμαξιων αλλα αρες μαρες κουκουναρες...ελληνες ειναι και αυτοι και δε ξεχωριζουν απο τους υπολοιπους (και γιατι να ξεχωρισουν αραγε?)!
παντα σε τετοιες καταστασεις (οχι μονο για τη συγκεκριμενη φαση) αναρωτιεμαι τι θα γινοταν αν σκοτωνοταν καποιος...θα βγαινε διοικητης και θα λεγε οτι η γυναικα με το καροτσακι περασε απο το δρομο γιατι ειχε δοθει αδεια στο φερραρι κλαμπ να καταλαβει το πεζοδρομιο?
ο θεος ειναι μεγαλος παντως!
-
Παρουσία της τροχαίας υποθέτω σημαίνει ότι αν ερχόταν η μαμά με το καροτσάκι (στις 12 το βράδυ;;), θα υπήρχε ο ανάλογος αστυνομικός να διευκολύνει την κατάσταση
-
δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα απαγορευσης κυκλοφοριας και η τροχαια δεν εχει δειξει καποια ιδιαιτερα σημαδια ευαισθητοποιησης, τουλαχιστον εγω δεν τους εχω καθολου σε εκτιμηση απο αυτα που βλεπω καθε μερα... οπως επισης νομιζω οτι οι ιδιοι παρκαραν οπως ναναι στο απεναντι πεζοδρομιο (ετσι φανηκε σε μια αλλη φωτο αν δε κανω λαθος)
αρες μαρες κουκουναρες γενικως, το κουφο ειναι οτι εχουμε φτασει να θεωρουμε απολυτως φυσιολογικα πραγματα που κανονικα θα πρεπε να μας ενοχλουν! ελληνικη παθογενεια!
-
παντως πιστευω οτι τετοιες εκδηλωσεις θα επρεπε να γινονται σε καταλληλα μερη οπου θα υπαρχει και η αναλογη άπλα, ωστε να θαυμαστουν τα αυτοκινητα και οχι ενα τρεντι μπαρ,αλλα νταξει μονο και μονο απο τις φωτο οπου παρατηρουμε λακεδες με γραβατες και γλαστρες καταλαβαινουμε οτι το θεμα εχει να κανει με τη γκλαμουρια και το πουλημα μουρης και οχι με εκδηλωση αυτοκινητων
Πολιτικη ορθοτητα και δεοντολογια - Ε Λ Ε Ο Σ !!!