-
Αυτός είναι ο νέος χώρος συνάντησης των φίλων της μάρκας αλλά και όλων όσοι θέλουν να πουν την άποψη τους για τα αυτοκίνητα της εταιρείας,η οποία τα τελευταία χρόνια σημειώνει αξιόλογες πωλήσεις και στη χώρα μας...
-
Αυτός είναι ο νέος χώρος συνάντησης των φίλων της μάρκας αλλά και όλων όσοι θέλουν να πουν την άποψη τους για τα αυτοκίνητα της εταιρείας,η οποία τα τελευταία χρόνια σημειώνει αξιόλογες πωλήσεις και στη χώρα μας...
-
Να ένα λινκ με το κυριότερο χαρακτηριστικό των Volvo,την ασφάλεια.Η Volvo λοιπόν έχει σαν στόχο το 2020** κανένας επιβάτης **των αυτοκινήτων της **να μην σκοτώνεται **σε αυτοκινητικά(και όχι αυτοκινητιστικά) δυστυχήματα.Μεγαλεπήβολος στόχος,ο οποίος μπορεί να τίθεται περισσότερο για λόγους marketing αλλά η Volvo έχει αποδείξει ότι συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη της ασφάλειας των αυτοκινήτων παγκοσμίως με τις καινοτομίες της όλα αυτά τα χρόνια.Έτσι ένας τέτοιος στόχος μπορεί να μην επιτευχθεί αλλά σίγουρα θα οδηγήσει σε ασφαλέστερα αυτοκίνητα...Όλα έχουν ξεκινήσει στο κέντρο ασφάλειας της εταιρείας,ένα από τα καλύτερα-αν όχι το καλύτερο του είδους του-στον κόσμο πολλά χρόνια πριν...
Aπό το Reuters λοιπόν ένα άρθρο της Πρωτομαγιάς:
http://www.reuters.com/article/inDepthNews/idUSL2282341320080501?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0 -
Δυστυχώς σήμερα θα μεταφέρω μία πολύ κακή είδηση για την εταιρεία η οποία φαίνεται να χάνει το βηματισμό της λόγω της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα λόγω της πτώσης των πωλήσεών της στις ΗΠΑ,τη μεγαλύτερη αγορά για τη Volvo(δυστυχώς η Volvo δεν έχει το μαξιλάρι μιας μεγάλης μητρικής αγοράς όπως οι Γερμανοί κατασκευαστές)...
H Volvo PV(Personvagar) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει (έμμεσα είτε μέσω εθελουσίας εξόδου είτε διακόπτωντας συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες) συνολικά 2000 εργαζομένους.Πρόκειται για το χειρότερο κύμα απολύσεων στα 80χρονα της εταιρείας (ως αριθμός το χειρότερο, ως ποσοστό ήταν στον Β' Π.Π. και στην πετρελαϊκή κρίση στις αρχές του '80).Συνολικά θα φύγει από την εταιρεία το 8% των εργαζομένων της.Αυτοί προέρχονται κυρίως από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Γκέτεμποργκ(εκεί παράγονται:XC90,XC70,S80 και V70,το νέο XC60 παράγεται στο Bέλγιο),όπου καταργείται η τρίτη(βραδινή) βάρδια που είχε προστεθεί πριν κάποια χρόνια εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για το ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας το SUV Volvo XC90,που εξακολουθεί όμως να ηγείται των πωλήσεων της εταιρείας.Τώρα όμως το ακριβό πετρέλαιο και η συρρίκνωση της αμερικανικής αγοράς έχουν αλλάξει άρδην το σκηνικό για τα SUV παγκοσμίως(εκτός από την Ελλάδα,που πάντα τελευταία έρχεται η μόδα και πάντα τελευταία φεύγει). -
το C30 ήταν αποτυχία
το XC70 είχε μεγάλα προβλήματα αξιοπιστίας στην Αμερική
το XC90 μια φορά και ένα καιρό ήταν πρωτοποριακό αλλά απο τότε εχουν βγει πολλοί και καλύτεροι ανταγωνιστές ενώ αυτό παραμένει σχεδόν ίδιο και με την ίδια τιμήμην τα ρίχνουμε όλα στο πετρέλαιο
-
To C30 έκαναν λαλακία που το προώθησαν σχεδόν σαν premium Focus.
Έπρεπε να το ξεχωρίσουν από την υπόλοιπη γκάμα αντί να του πετάξουν τον αρχαίο 1.6 της Yamaha που έμπαινε και στο Fiesta. Έπρεπε να βγάλουν ένα τετρακίνητο C30 με τον 2.5Τ και καμιά 280άρα άλογα για να χτυπήσουν το S3. Έτσι θα κέρδιζαν σε φήμη και οι απλές εκδόσεις ενώ μπορεί να έκλεβε και καμιά πώληση από το Audi. Το Τ5 είναι το πιο αποτυχημένο σε πωλήσεις από τα τωρινά GTI νομίζω και είναι κρίμα.
Εμένα μου άρεσε το C30. Αν είχε αξιοπρεπή κινητήρα (έστω 115-120 άλογα) καιτον ίδιο εξοπλισμό με το Golf με 19.000 ευρώ θα το είχα αγοράσει. ΑλλάBtw η Heico τι επική εταιρεία μετατροπών που είναι Κάνουν customize το κάθε αμάξι ανάλογα με το πως το ζητάει ο ιδιοκτήτης και έχουν C30 με 500 άλογα Λ7 να υπάρχουν...
-
Βεβαίως και φταίει και το πετρέλαιο...η Chrysler-Jeep βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.Το σημαντικότερο πρόβλημα για τη Volvo είναι η ισοτιμία Ευρώ-Δολαρίου και Σουηδικής Κορώνας-Δολαρίου που καθιστά την πώληση αυτοκινήτων στις ΗΠΑ πολύ ζημιογόνα.Διαφορετικά θα πρέπει να ανεβάσουν πολύ τις τιμές και αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη ειδικά στα παλαιότερα μοντέλα.Η Volvo θα μπορούσε να πουλάει στις HΠΑ 5 φορές περισσότερα S40 αλλά δεν το κάνει γιατί κάθε πώλησή του κάτω των 30000 δολαρίων είναι ζημιογόνα....
Τo C30 εκεί πάει πάρα πολύ καλά...όσο για το XC70,δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα προηγούμενα,γι'αυτό δεν πουλάει όσο θα θέλανε. -
που τα διάβασες όλα αυτά? για τα 30Κ λέω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
που τα διάβασες όλα αυτά? για τα 30Κ λέωhttp://www.businessweek.com/magazine/content/08_24/b4088028586549.htm?chan=search
Το ίδιο ισχύει και για τα BMW σύμφωνα με το άρθρο...περιορίζουν τις πωλήσεις μικρών οχημάτων για να μειώσουν τις ζημιές...(βέβαια το S40 συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Volvo στο Βέλγιο,στο οποίο όμως δε θα γίνουν απολύσεις ελέω του νέου XC60).Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρεία στην Αμερική για το ΜΥ 2009 που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα φέρνει τις πιο πλούσιες εκδόσεις του(R-design)κτλ και μάλλον θα σταματήσει τη manual έκδοση του 2,4 στις ΗΠΑ η οποία κόστιζε $25000 και λειτουργούσε μόνο ως κράχτης(ποιος Αμερικανός θα πάρει manual αντί για αυτόματο...).Πλέον θα πουλάει μόνο την αυτόματη αρχίζοντας από 28550 η οποία είναι γυμνή...όλο και κάτι γκατζετάκια θα βάλουν οι Αμερικάνοι...Και βέβαια τη μερίδα του λέοντος έχει εκεί ο Τ5(230ps) με 32χιλιάρικα...
-
Δλδ στην αμερική πουλάνε χαμηλότερα του κόστους; Κάνουν dumping;
-
Το κόστος τους σε ευρώ και κορώνες είναι άλλο από το κόστος σε δολάρια...λόγω της υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου το κόστος τους σε δολάρια είναι πολύ υψηλότερο πλέον αφού οι εργαζόμενοι της εταιρείας(το κύριο μέρος του κόστους της) πληρώνονται σε σουηδικές κορώνες και σε ευρώ...με την ανατίμησή τους έναντι του δολαρίου αν π.χ. πληρώνουν τον εργάτη με 20ευρώ/ώρα ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες αυτό σήμαινε 25$/ώρα,τώρα σημαίνει 32$/ώρα!!!!!!Για το dumping μην ξεχνάς ότι εδώ τα αυτοκίνητα είναι πολύ ακριβότερα(κυρίως λόγω φόρων) η αγορά είναι ελεύθερη,τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ακριβά από τα αντίστοιχα αμερικανικά αν και ουσιαστικά πουλώντας κάτω του κόστους πρόκειται για dumping,προσωρινό βέβαια,αφού να μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες αυτοκινήτου δεν μπορούν να αλλάζουν αυτόματα τους τιμοκαταλόγους τους...γι'αυτό το MY 2009 S40 στις ΗΠΑ θα είναι σαφώς πιο πολυτελές για να περάσει το φράγμα των $30Κ...το ίδιο φαντάζομαι θα κάνει και η BMW για τη σειρά 1 και τη μικρότερη 3άρα(γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι γερμανοί εργάτες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στον κόσμο με χαώδεις διαφορές από τους υπόλοιπους ευρωπαίους συναδέλφους τους)...άρα το όριο για τη BMW θα είναι υψηλότερο από τις 30χιλιάδες
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Το κόστος τους σε ευρώ και κορώνες είναι άλλο από το κόστος σε δολάρια...λόγω της υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου το κόστος τους σε δολάρια είναι πολύ υψηλότερο πλέον αφού οι εργαζόμενοι της εταιρείας(το κύριο μέρος του κόστους της) πληρώνονται σε σουηδικές κορώνες και σε ευρώ...με την ανατίμησή τους έναντι του δολαρίου αν π.χ. πληρώνουν τον εργάτη με 20ευρώ/ώρα ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες αυτό σήμαινε 25$/ώρα,τώρα σημαίνει 32$/ώρα!!!!!!Ανάποδα τα λές.
Την εταιρεία την συμφέρει να πληρώνει τους εργάτες της στην Αμερική σε δολάρια αφού με την υποτίμηση του νομίσματος η εξυπηρέτηση του ίδιου ποσού δολαρίων που πληρώνει για τους μισθούς τους απαιτεί όλο και ΛΙΓΟΤΕΡΑ ευρώ κάθε φορά.
Αντίθετα ΔΕΝ την συμφέρει να πουλάει τα αυτοκίνητα της εκεί αφού κάθε όχημα (εισπράτει σε δολάρια) είναι όλο και ΛΙΓΟΤΕΡΑ ευρώ κάθε φόρα λόγο των διαφορών των ισοτιμιών.
Εξάλλου όλες σχεδόν οι εταιρείες στην Αμερική κλείνουν τα τμήματα των ενεργοβόρων SUV τους...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το κόστος τους σε ευρώ και κορώνες είναι άλλο από το κόστος σε δολάρια...λόγω της υποτίμησης του αμερικανικού δολαρίου το κόστος τους σε δολάρια είναι πολύ υψηλότερο πλέον αφού οι εργαζόμενοι της εταιρείας(το κύριο μέρος του κόστους της) πληρώνονται σε σουηδικές κορώνες και σε ευρώ...με την ανατίμησή τους έναντι του δολαρίου αν π.χ. πληρώνουν τον εργάτη με 20ευρώ/ώρα ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες αυτό σήμαινε 25$/ώρα,τώρα σημαίνει 32$/ώρα!!!!!!
Ανάποδα τα λές.
Την εταιρεία την συμφέρει να πληρώνει τους εργάτες της στην Αμερική σε δολάρια αφού με την υποτίμηση του νομίσματος η εξυπηρέτηση του ίδιου ποσού δολαρίων που πληρώνει για τους μισθούς τους απαιτεί όλο και ΛΙΓΟΤΕΡΑ ευρώ κάθε φορά.
Αντίθετα ΔΕΝ την συμφέρει να πουλάει τα αυτοκίνητα της εκεί αφού κάθε όχημα (εισπράτει σε δολάρια) είναι όλο και ΛΙΓΟΤΕΡΑ ευρώ κάθε φόρα λόγο των διαφορών των ισοτιμιών.
Εξάλλου όλες σχεδόν οι εταιρείες στην Αμερική κλείνουν τα τμήματα των ενεργοβόρων SUV τους...
Συμφωνούμε απόλυτα
Mάλλον δεν κατάλαβες τι γράφω...προφανώς η Volvo δεν έχει εργάτες στην Αμερική γιατί τα εργοστάσιά της είναι στη Σουηδία και το Βέλγιο...όπως λες και εσύ δεν τη συμφέρει να πουλάει τα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ,αν και το κόστος των υπαλλήλων εκεί,δηλ στις ΗΠΑ,(marketing,design(στην Καλιφόρνια),πωλήσεις κτλ) είναι πλέον πολύ χαμηλότερο.Όμως το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της εταιρείας είναι το κόστος παραγωγής στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη,όπου οι εργάτες πληρώνονται σε κορώνες και ευρώ....
Η μόνη λύση είναι να παράξει τα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ,αλλά αντιδρούν πολύ οι Σουηδοί για να μην χάσουν θέσεις εργασίας και για να μη χαθεί η ταυτότητα της εταιρείας(οι αμερικανοί προτιμούν τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στις premium κατηγορίες,θεωρούν τα δικά τους φτηνιάρικα)...Τελικά όμως οι απολύσεις έγιναν,άρα οι όποιες αντιδράσεις είναι πλέον άτοπες... -
http://www.volvocars.com/de/All-Cars-MY ... elist.aspx
Στην Γερμανία έχει τιμές για το 60αρι
Αναλογικά άμα το δούμε θα είμαστε κοντά στο 55-56Κ το ακριβόxc70 Γερμανία
Kinetic Momentum Summum
3.2 AWD Geartronic 175 kW (238 PS) 46.470 48.920 52.270
Ελλάδα 54.000 56.550 59.950,00 €xc60 Γερμανία
T6 Geartronic 210 kW (285 PS) - 43.500,00 44.850,00 48.700,00 -
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ S40 ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ 2009??????????????????ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?????????????
-
Παιδιά είμαι καινούργιος στο forum είμαι και εγώ κάτοχος ενός volvo s40 1.6 kinetic mod.6/2006. Το αυτοκίνητο το έχω 25 μήνες και έχω κάνει μαζί του μέχρι στιγμής 30.000 χλμ. Δεν μου έχει βγάλει ακόμα τίποτα και είμαι απολυτα ικανοποιημένος... ..Το αυτοκίνητο μου αρέσει γιατί χωρίς να έχω δαπανήσει κανα τεράστιο ποσό - συνολικά μου κόστισε με το κλειδί στο χέρι 21.000 ευρώ - έχει πρεστιζ και κύρος. Είμαι καθηγητής και οι μαθητές σχολιάζουν το γεγονός ότι έχω volvo..ενώ το ίδιο συμβαίνει και με γονείς μαθητων. Επίσης να σημειώσω ότι 2 φορές μου έσωσε τη ζωή. Την πρωτη φορά βγήκα απο μια στροφή έφερα 2 σβούρες, ανέβηκα ένα κράσπεδο..μου έφυγαν τα λάστιχα απο τη σύγκρουση των τροχών...και η τελική ζημιά ήταν το σπάσιμο της ποδιάς του κινητήρα και η ζυγοστάθμιση...σύνολο 250 ευρώ...μάλιστα επαγγελματίας οδηγός που σταμάτησε μου είπε φίλε ευτυχώς είχες volvo....
Σίγουρα υπάρχουν και τα αδύναμα σημεία του... ο κινητήρας δε βάζει φωτιά στο δρόμο ωστόσο πιστεύω ότι είναι επαρκής για ταξίδια..εγώ άλλωστε είμαι 31 χρονών και δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας...ωστόσο το αυτοκίνητο πάει άνετα με 130-140 σε ταξίδι...και οι χώροι του δεν είναι αρκετά μεγάλοι ωστόσο επαρκούν για μια οικογένεια....
Εγω παιδια θα ήθελα σ' αυτό το forum να συζητάμε για προβλήματα και για νέα μοντέλα και αναβαθμίσεις των αυτοκινήτων μας...
μήπως ξέρει κάποιος αν μπορούμε να τοποθετήσουμε κανένα body kit διακριτικό για το αυτοκίνητο; και τι ζάντες να βάλουμε; το δικό μου φοράει 195/65/15...
-
μπραβο για την επιλογη σου! το 1.6, σε αυτο το αυτοκινητο, ειναι ενα ροπατο μοτερ που σε συνδυασμο με το καλο κιβωτιο κανει αμαξια μεγαλυτερου κυβισμου να 'ανησυχουν'...
εχω προσεξει και γω οτι εχει αρκετα μεγαλο δεικτη κεφαλογυρισματος οχι μονο για γονεις πιο μεγαλης ηλικιας αλλα και σε κοσμο μικροτερης... καταλαβαινεις τι εννοω...κακα τα ψεματα ο ελληνας το σεβεται το βολβο...
καλα για θεματα παθητικης ασφαλειας (αλλα και ενεργητικης) δε τιθεται θεμα...
δε βρισκεις ομως οτι ισως χασει λιγο απο το πρεστιζ και την αιγλη η προσθηκη καποιων διακριτικων?
-
Τα εννοείς αυτά που γράφεις;
-
Δεν πιστύω να τα εννοεί....
Μα καλά το s40 δεν βασίζεται στο focus? με άλλη μάσκα-παρελκόμενα και σαλόνι... -
31 χρονών άνθρωπος αποκλείεται να γράφει τέτοιες βλακείες.
Μάλλον πλάκα κάνει.
φίλες arist2 θέλεις να μας μας πεις το γιατί? Μήπως έχει κανένας γνωστός σου volvo και σε έχει ζαλίσει με το πόσο καλό είναι το αμάξι του??
VOLVO FORUM