-
Και επειδη οπως ειπα παω αμμεσα για αντικατασταση ελαστικων, αρχισα ηδη το ψαξιμο πανω σε 2 ελαστικα αν και προβληματιζομαι παρα πολυ σε ποιο απ τα 2 θα καταληξω.
Το 1ο ειναι το MICHELIN PE2 σε 205/55/16 σε W και το 2ο ειναι το ΤΟΥΟ T1R στις ιδιες διαστασεις κι αυτο σε W. Βεβαια θα χαμηλωσω περιπου 1 ποντο κατι που ηθελα ν αποφυγω, (το προφιλ των Ρ7 που φοραω τωρα ειναι 60) διοτι ηδη θεωρω το c30 χαμηλο αυτοκινητο, αλλα τα συγκεκριμενα ελαστικα δε βγαινουν σε 60. Και να σας πληροφορησω για τις τιμες:
TOYO T1R απο Ελλαδα και φιλο: 445 ευρω με τοποθετηση και ζυγοσταθμιση βεβαια. Τα ιδια λαστιχα απο Αγγλια 306 ευρω παραδοτεα στην Ελλαδα.
MICHELIN PE2 απο Ελλαδα 360ευρω παλι τοποθετημενα και ζυγοσταθμισμενα, απο Αγγλια 402 ευρω παραδοτεα Ελλαδα. Απ οτι φαινεται MICHELIN συμφερει καποιον να παρει απο Ελλαδα, αλλα ΤΟΥΟ απο Αγγλια και με σημαντικο κερδος. Το Αγγλικο site για καποιον που ενδιαφερεται για ελαστικα:
http://www.camskill.co.uk/products.php -
δες, και τα continental premium contact2 πόσο τα βρίσκεις .....
γιατί αποφάσισες ... μόνος σου να βάλεις 60ρι ???
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
δες, και τα continental premium contact2 πόσο τα βρίσκεις .....γιατί αποφάσισες ... μόνος σου να βάλεις 60ρι ???
Tα 60αρια που φοραω ειναι της μαμας . Δεν ηθελα να χαμηλωσω βαζοντας 55αρια γιατι ηδη ειναι χαμηλο τ αυτοκινητο και δε κινουμαι σε highway
Τα continental premium contact2 απο Αγγλια παραδοτεα Ελλαδα στοιχιζουν 367 ευρω. Απο Ελλαδα δε ξερω ακομα
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Μερικες σελιδες πιο πριν, δεν ξερω αν το ειχατε δει ειχα γραψει αυτο..
'- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'Δεν προσπαθω να σας πεισω οτι ειναι καλα (τα δικα μου ετσι κι αλλιως διαφερουν!)...αυτο το ξερει καλυτερα ο καθενας σας. Απλα καλο ειναι να γνωριζουμε τον τροπο λειτουργιας και τις δυνατοτητες τους.
Ακριβως οπως τα λες ειναι συμφωνω απολυτα μαζι σου. Βεβαια με το να γνωριζουμε το τροπο λειτουργιας τους, δε νομιζω οτι φευγουν οι οχι και τοσο καλες εντυπωσεις που αρκετοι ιδιοκτητες volvo εχουν για τα μοντελα που κυριως μιλαμε, οσον αφορα το συστημα πεδησης
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
@ johnkyr Πολύ καλές οι foto
Άξιζε τον κόπο .
Το τραπέζι άδειο το είδα .... φάγατε τίποτη ς ?**Τα διάβασα και ζήλεψα .....
Στην επόμενη ελπίζω να τα καταφέρω .
Δυστυχώς έπηξα στην δουλειά . **Από Σήμερα έχω στα χέρια μου μία εβδομάδα ένα IS-250 με shift paddles . Όποιος θέλει ας έρθει να το δοκιμάσει ...
Που και ποτε?Θα ερθω.Αααααα εχε και το S60 με το kit μαζι!!!Η μονο το κιτ....
-
Από Σήμερα έχω στα χέρια μου μία εβδομάδα ένα IS-250 με shift paddles . Όποιος θέλει ας έρθει να το δοκιμάσει ...
Προσεχε τι λες....εγω ψηνομαι
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
.... Ουτε εγω μπορω να πω οτι τα φρενα βεβαια ειναι το κορυφαιο σημειο του c30, αντιθετα πιστευω οτι ειναι ενα απ τα μειον του
Κατά την γνώμη μου, ούτε τα φρένα του V50 είναι κάτι το ιδιαίτερο.
'- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'Συμφωνώ απόλυτα. Η αρχική αίσθηση δεν είναι απότομη αλλά αρκετά προοδευτική. Στην καθημερινή χρήση, μόλις το συνηθίσει ο οδηγός, αυτό είναι καλό. Η αποτελεσματικότητά τους δε αν τα χρειαστείς σε φρενάρισμα πανικού είναι άριστη (το λέω εκ πείρας). Στο Focus Mk I (με μπρος πίσω δισκόφρενα, ABS και ΕΒΑ) τα φρένα ήταν επίσης κορυφαία, αλλά αρκετά απότομα με το παραμικρό άγγιγμα του πεντάλ. Έτσι όταν πήρα το 40άρι στην αρχή είχα αυτή την μέτρια αίσθηση που αναφέρει ο dd_surfer. Όμως μόλις το συνήθισα όλα καλά. Απλά στα πιο απότομα φρεναρίσματα πατάω συγκριτικά με πριν πιο βαθιά το πεντάλ. Από την άλλη έχω πιο ήπια απλά φρεναρίσματα που παλαιότερα ήταν πιο απότομα.
Έχοντας οδηγήσει το FOCUS MK1 της αδελφής μου, τα φρένα είναι όπως ακριβώς τα λες.
'- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'Δεν προσπαθω να σας πεισω οτι ειναι καλα (τα δικα μου ετσι κι αλλιως διαφερουν!)...αυτο το ξερει καλυτερα ο καθενας σας. Απλα καλο ειναι να γνωριζουμε τον τροπο λειτουργιας και τις δυνατοτητες τους.
Ακριβως οπως τα λες ειναι συμφωνω απολυτα μαζι σου. Βεβαια με το να γνωριζουμε το τροπο λειτουργιας τους, δε νομιζω οτι φευγουν οι οχι και τοσο καλες εντυπωσεις που αρκετοι ιδιοκτητες volvo εχουν για τα μοντελα που κυριως μιλαμε, οσον αφορα το συστημα πεδησης
Συμφωνώ απόλυτα. Εμένα μου πήρε αρκετό καιρό να συνηθίσω τα φρένα του VOLVO. Στην αρχή, όταν πάταγα τα φρένα νόμιζα ότι δεν θα φρενάρει. Και φίλος μου το έχει πάει βόλτα, δεν του άρεσε η αίσθηση των φρένων και μου είπε να το πάω στην αντιπροσωπεία να τα ελέγξουν.
Πάντως, ακόμα και τώρα (έχω κάνει 9500km με το VOLVO), όταν οδηγό το παλιό μου αυτοκίνητο (Reanault Megane 1.4 του 1996 με 271.000 km, ζάντες σιδερένιες 13'' και λάστιχα Bridgestone B250, χωρίς ABS), δεν μου κακοφαίνεται όταν πατάω το φρένο. Είναι θέμα αίσθησης και όχι αποτελεσματικότητας.
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Είναι θέμα αίσθησης και όχι αποτελεσματικότητας.Τελικα ναι, ετσι ειναι. Εκανα μια δοκιμη πατωντας αποτομα και πολυ δυνατα φρενο σε βρεγμενο δρομο, και παραλιγο να βρεθω στο παρμπριζ Περιτο να πω οτι το αυτοκινητο κοκαλωσε. Αρα η αισθηση που αφηνει οτι δεν ειναι πολυ αποτελεσματικα τα φρενα, ειναι λαθεμενη.
Οσο για τα 55αρια λαστιχα, εχω την εντυπωση οτι θα 'αδειασει' πολυ ο θολος, αφου και με τα 60αρια που εχω τωρα το κενο μου φαινεται μεγαλο. Μαλλον θα παω για 60αρια. Φοραει καποιος 55αρια σε C30 χωρις να εχει περασει χαμηλοτερα ελατηρια? Πως ειναι απο αισθητικης αποψης? -
'- Τα φρενα εκτος του οτι ειναι καινουρια, εχουν το εξης χαρακτηριστικο...δεν εχουν αποτομο αρχικο bite, και εχουν αρκετα μεγαλη διαδρομη. Ετσι μπορεις καλυτερα να ελεγξεις την ενταση του φρεναρισματος...ειναι καλο για τους επιβατες. Σε φρεναρισμα πανικου ομως με το EBA (emergency brake assist - αναλυση παρακατω) φευγουν σφραγισματα.'Εγω στο ειπα! Δεν με πιστεψες....
-
Εγω στο ειπα! Δεν με πιστεψες....
ωωωωπ ποτε δεν αφησα να εννοηθει οτι δε σε πιστεψα η οτι δε τα λες καλα. Μιλησα για εντυπωσεις, δηλαδη για ΑΙΣΘΗΣΗ η οποια αποδεικνυεται ψευδαισθηση. Δε κρυβω οτι αναρωτιομουν πως διαολο το POLO 1l του 2000 της γυναικας μου χαιδευοντας του το πενταλ ειναι δυνατον να γονατιζει, και το δικο μου να χρειαζεται να πιεζεις τοση ωρα και τοσο βαθεια το πενταλ για να σταματησει.
-
**Όποιος θέλει κανονίζουμε καφέ. Τι λέτε για Πέμπτη απογευματάκι . ?
Παρασκευή θα το επιστρέψω. ** -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Παρασκευή θα το επιστρέψω. **Πεμπτη εχουμε εξοδο!! Ειναι και τσικνοπεμπτη θα εχει πολυ κοσμο εξω...Αυριο?
-
Παρασκευή θα το επιστρέψω. **Πεμπτη εχουμε εξοδο!! Ειναι και τσικνοπεμπτη θα εχει πολυ κοσμο εξω...Αυριο?
απογευματάκι ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
απογευματάκι ?
Eγω μπορω μετα τις 6...
-
Kαλημερα στην παρεα. Πολυ σιγη απο τους βορειους, γιατι?
Παιδια, για τα φρενα μην λεμε οτι να'ναι. Ειναι πολυ καλα. Η πλατφορμα p1 εχει μια αποδοση γυρω στα 38 μετρα απο 100 km/h και απο 56-58 μετρα παλι απο τα 120 km/h.
Kι η αισθηση μια χαρα ειναι. Οσο πρεπει μαλακο το πενταλ, πολυ προοδευτικη η αποκριση.
-
Αρκετοι εχουν παει εδω
-
sorry αλλά σήμερα τετάρτη θα τελειώσω κατά τις 9
Αααααααααααα!!!!!
Αρκετοι εχουν παει εδωΔεν το ήξερα !!!!!!!!!!
-
Αγαπητοί Volv(άκηδες),
Σας χαιρετώ.
Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Το καλοκαίρι έρχεται το XC 60 20T βενζίνη. Μήπως ξέρετε αν το συγκεκριμένο είναι μπροσθιοκίνητο και όχι 4χ4?
έχω τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτ. αλλά δεν διευκρινίζεται πουθενά αυτό που ρωτώ.
Παλιά (2008) είχα διαβάσει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο όταν θα έβγαινε θα ήταν μπροσθιοκίνητο.
Με ενδιαφέρει πολύ (παρά τη μηχανή FORD) το αυτοκίνητοΣας ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης darthk έγραψε:
Αγαπητοί Volv(άκηδες),Σας χαιρετώ.
Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Το καλοκαίρι έρχεται το XC 60 20T βενζίνη. Μήπως ξέρετε αν το συγκεκριμένο είναι μπροσθιοκίνητο και όχι 4χ4?
έχω τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτ. αλλά δεν διευκρινίζεται πουθενά αυτό που ρωτώ.
Παλιά (2008) είχα διαβάσει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο όταν θα έβγαινε θα ήταν μπροσθιοκίνητο.
Το μοτερ προς το παρον φαινετε να προσφερετε μονο σε μπροστιοκινητη εκδοση και σε συνδιασμο με το 6ταχυτο διπλοσυμπλεκτο powershift. Δεν αποκλειεται μεχρι την ελευση του μοντελου στην χωρα μας να υπαρξει και δυνατοτητα awd.
Επισης οσον αφορα το μοτερ και την καταγωγη του ριξε μια ματια εδω. Το project ηταν κοινο, παρολα αυτα οι μηχανικοι της Volvo φαινετε οτι ειχαν την δυνατοτητα να το διαφοροποιησουν για αποκλειστικη τους χρηση. -
Αγαπητοί Volv(άκηδες),
Σας χαιρετώ.
Το μοτερ προς το παρον φαινετε να προσφερετε μονο σε μπροστιοκινητη εκδοση και σε συνδιασμο με το 6ταχυτο διπλοσυμπλεκτο powershift. Δεν αποκλειεται μεχρι την ελευση του μοντελου στην χωρα μας να υπαρξει και δυνατοτητα awd.
Επισης οσον αφορα το μοτερ και την καταγωγη του ριξε μια ματια εδω. Το project ηταν κοινο, παρολα αυτα οι μηχανικοι της Volvo φαινετε οτι ειχαν την δυνατοτητα να το διαφοροποιησουν για αποκλειστικη τους χρηση.Σε ευχαριστώ πολύ. Ήμουν σίγουρος ότι εδώ θα βρω τις απαντήσεις που έψαχνα και όχι από τους παπ...ρες πωλητές. Ναι στα τεχν. χαρ. είναι 6τάχυτο διπλοσύμπλεκτο powershift
Πραγματικά αυτό με ξενέρωσε εντελώς. Κρίμα. Αν ήταν AWD θα το είχα στα δύο τελικά υποψήφια για αγορά. Τώρα.....
Πάντως θα κάνω αύριο το απόγευμα τεστ το 2.4.
VOLVO FORUM