-
Ο χρήστης damigio έγραψε:
Γειά και από μένα.Είμαι σε σκέψη για να αγόρασω το C30.Αλλά επειδή δεω έχω ιδέα από Volvo,καθ' ότι οδηγός μόνο του Toyota Starlet, έχω κάποιες ερωτήσεις.Σκέφτομαι την αγορά με τον 1.6 κινητήρα.Η αγορά θα γίνει γιατί έχουν αλλάξει οι ανάγκες.Δε θέλω αμάξι πόλης αλλά για ταξίδια,κατά βάση το Αθήνα-Πάτρα.
1.Ο 1.6 τραβάει;Έχει στη διάθεση του περίσεια ισχύος;Κάπου διάβασα ότι είναι δυναμομετρημένο στα 110 άλογα.Φτάνουν τα άλογα για ένα τόσο βαρύ αμάξι;Να σημειώσω ότι δεν είμαι κανένας κάγκουρας οδηγός ούτε το 'πατάω το αμάξι'.Γενικά είμαι προβληματισμένος με το ζήτημα της ιπποδύναμης για αυτό το αμάξι.Θα το κάνω βέβαια τέστ ντραίβ...
**Εμένα μου φάνηκε ικανοποιητικό μέχρι τα 120-140. Κάνε τεστ drive και τον Turbo, ανταγωνισμό και βλέπεις. Για μένα το C30 έχει ίσως καλύτερο design, ποιότητα καμπίνας/ υλικών και ηχομόνωση, με πολύ πολύ μικρό χώρο αποσκευών. **
2.Προβλήματα.Με το Starlet δεν είχα ποτέ μηχανικό πρόβλημα.Τι ισχύει για το C30;Από ότι διαβάζω στα διάφορα φόρουμ δεν έχει προβλήματα με τα μηχανικά ή τα ηλεκτρολογικά του αλλά με πιο δευτερόντα ζητήματα.
Προβλήματα αξιοπιστίας δεν νομίζω ότι έχει, δεν πιστεύω βέβαια ότι είναι και toyota
3.Σε ζητήματα οικονομίας πως τα πάει;Εκτός από την κατανάλωση που νομιζω ότι είναι χαμηλή για την κατηγορία του,στα ανταλακτικά και τα σέρβις;
**Κατανάλωση υπολόγιζε 8-9λτ/100, καλύτερα βέβαια να μιλήσει κάποιος κάτοχος 1.6 , service λογικές τιμές, ψάξε μήπως κάποιοι αντιπρόσωποι δίνουν ακόμα free service για κάποια χρόνια. Πολύ ακριβά ανταλλακτικά φανοποιείας **
4.Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η αντιπροσωπεία;
2 χρόνια
5.Κατά την αγορά των διάφορων αξεσουάρ θα πρέπει να προσέξω κάτι.Σίγουρα θα βάλω φίλτρο για το κλιματιστικό (η Πάτρα είναι από τις πιο ρυπογόνες πόλεις σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη,για την Αθήνα δε το συζητάω) και cruise control.
Αυτό εξαρτάται από εσένα και τις ανάγκες σου, must θεωρώ τα xennon.
7.Οι αναρτήσεις του και γενικά το στήσιμο του είναι πιο σπορτίφ ή πιο άνετο.Εγώ προτειμώ το δεύτερο πάντως.
Ισοροπιμένο θα το έλεγα, προσωπικά αυτό το C30 1.6 , με 17ρες και SportContact3 λάστιχο που οδήγησα, μου άρεσε πολύ το ζύγισμα του και στις στροφές
6.Η έκδοση R τι διαφορές έχει με το απλό;
Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.Θέλω να το ψάξω το θέμα γιατί θα είναι για μένα επένδυση που θέλω να κρατήσει για την επόμενη 5ετία.
-
Γειά και από μένα.Είμαι σε σκέψη για να αγόρασω το C30.Αλλά επειδή δεω έχω ιδέα από Volvo,καθ' ότι οδηγός μόνο του Toyota Starlet, έχω κάποιες ερωτήσεις.Σκέφτομαι την αγορά με τον 1.6 κινητήρα.Η αγορά θα γίνει γιατί έχουν αλλάξει οι ανάγκες.Δε θέλω αμάξι πόλης αλλά για ταξίδια,κατά βάση το Αθήνα-Πάτρα.
1.Ο 1.6 τραβάει;Έχει στη διάθεση του περίσεια ισχύος;Κάπου διάβασα ότι είναι δυναμομετρημένο στα 110 άλογα.Φτάνουν τα άλογα για ένα τόσο βαρύ αμάξι;Να σημειώσω ότι δεν είμαι κανένας κάγκουρας οδηγός ούτε το 'πατάω το αμάξι'.Γενικά είμαι προβληματισμένος με το ζήτημα της ιπποδύναμης για αυτό το αμάξι.Θα το κάνω βέβαια τέστ ντραίβ...
Τα 110 αλογα ισχυουν και κινουν το αμαξι πιο καλα απ'οτι αρχικα σε κανουν να φανταζεσαι!Το αυτοκινητο δεν βαζει ''φωτια'' στον δρομο αλλα κινειται και προσπερνα αξιοπρεπως.
2.Προβλήματα.Με το Starlet δεν είχα ποτέ μηχανικό πρόβλημα.Τι ισχύει για το C30;Από ότι διαβάζω στα διάφορα φόρουμ δεν έχει προβλήματα με τα μηχανικά ή τα ηλεκτρολογικά του αλλά με πιο δευτερόντα ζητήματα.
Η αξιοπιστια του ειναι σε πολυ καλα επιπεδα.Εγω στα 50.000 δεν ειχα το παραμικρο προβλημα!
3.Σε ζητήματα οικονομίας πως τα πάει;Εκτός από την κατανάλωση που νομιζω ότι είναι χαμηλή για την κατηγορία του,στα ανταλακτικά και τα σέρβις;
Εκτος πολης με cruise στα 140 το τριπ δειχνει 6lt σε ισιο δρομο.Μεση καταναλωση με οδηγηση χωρις υπερβολες υπολογισε γυρω στα 7.5-8 λιτρα.
2 μηχανικα,3 χρωμα και 10 αντισκοριακη
5.Κατά την αγορά των διάφορων αξεσουάρ θα πρέπει να προσέξω κάτι.Σίγουρα θα βάλω φίλτρο για το κλιματιστικό (η Πάτρα είναι από τις πιο ρυπογόνες πόλεις σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη,για την Αθήνα δε το συζητάω) και cruise control.
**
τα xenon ειναι must buy!!!!!**7.Οι αναρτήσεις του και γενικά το στήσιμο του είναι πιο σπορτίφ ή πιο άνετο.Εγώ προτειμώ το δεύτερο πάντως.
Βασικα εγω θα ελεγα οτι γερνει λιγο προς το ανετο
????????
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.Θέλω να το ψάξω το θέμα γιατί θα είναι για μένα επένδυση που θέλω να κρατήσει για την επόμενη 5ετία.
-
Καλημερα στους συνφορουμιτες!!!
Δυστυχως δεν καταφερα να παω στην κακοπρογραμματισμενη συναντηση μας καθως εφαγα χωσιμο απο την δουλεια μου στις 7 το πρωι και ενω ειχα ρεπο....
Τεσπα ελπιζω να το οργανωσουμε και λιγο καλυτερα π.χ για το επομενο σ/κ που εχω και αδεια και μεχρι και χαρτι απο γιατρο θα παω στην δουλεια αν χρειαστει για να ερθω!!!Τι λενε οι βορειοι για το επομενο σ/κ? -
Τι παραπάνω έχει το R-design:
http://www.autoblog.gr/2009/09/15/volvo-c30-r-design/
Το δελτίο τύπου που αναφέρει κάτω-κάτω είναι κατατοπιστικότατο (αν και στα Αγγλικά)...@stavros1926
Οργάνωσέ την λοιπόν! Εγώ για Κυριακή όλη μέρα ή Σάββατο μετά το μεσημέρι είμαι μέσα. -
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Τι παραπάνω έχει το R-design:
http://www.autoblog.gr/2009/09/15/volvo-c30-r-design/
Το δελτίο τύπου που αναφέρει κάτω-κάτω είναι κατατοπιστικότατο (αν και στα Αγγλικά)...@stavros1926
Οργάνωσέ την λοιπόν! Εγώ για Κυριακή όλη μέρα ή Σάββατο μετά το μεσημέρι είμαι μέσα.Ωραια!
Λοιπον ολοι οι βορειοι ας μας πουν αν ειναι μεσα για το ερχομενο σ/κ...για την ημερα θα αποφασισουμε αυτη που βολευει τους περισσοτερους.,kkkostas,gdoudou,dpat εσεις ειστε μεσα? -
Κατανάλωση Volvo S40 1.6 (βενζίνη) 9μήνου
Μετά από συμπλήρωση 9 μηνών, 35-40% περίπου σε αυτοκινητόδρομο
Περίοδος: 18.04.2009- 14.01.2010
Καύσιμο: Αμόλυβδη Βενζίνη 98 Οκτανίων
Χιλιόμετρα: 10370.8
Λίτρα Βενζίνης: 1024.65 (31 γεμίσματα)
Κατανάλωση: ** 9.88 L/100Km**Ο Υπολογιστής Ταξιδίου για αυτή την περίοδο μου δίνει:
Μέση ταχύτητα: 33Km/Ώρα
Μέση κατανάλωση: 9.2 L/ 100Km (Διαφόρα περιπου 0.7L/100Km)Volvo S40 1.6 (βενζίνη) ** 9.88** L/100Km
-
Φίλε damigio τον 1.6 τον βρίσκω ικανοποιητικό. Δεν θα σε προβληματίσει νομίζω. Σίγουρα ο 1.8 και ο 2.0 είναι επαρκέστεροι δεδομένου και του βάρους του S40 αλλά και του C30.
Όσο αφορά οικονομία, εφόσον θα κινήσαι μεταξύ Πατρών και Αθηνών κυρίως , υπολογίζω κάτω από 9L/100Km με συμβατική οδήγηση, χωρίς να το σκορσάρεις ιδιαίτερα. Στην μείωση της κατανάλωσης βοηθάει και η χρήση του cruise σε αυτοκινητόδρομο. Εγώ στους 9 πρώτους μήνες με το S40 1.6, με βενζίνη 98 οκτανίων, έχω κατανάλωση 9.88L/100Km (βλέπε και σημερινή καταχώρησή μου)
Βέβαια καλύτερη επιλογή θα ήταν ο πετρελαιοκινητήρας 1.6D. Για το νέο πετρελαιοκινητήρα 16D DRIVe στο C30 η Volvo δίνει 3.9L/Km ενώ για το C30 1.6 βενζίνη 7.0L/100Km. Τώρα δεν ξέρω αν εισάγεται Ελλάδα και δεύτερο αν είσαι κάτοικος Αθηνών και δεν μπορείς να το πάρεις λόγω πετρελαιοαπαγόρευσης . Ο 1.6D DRIVe θεωρείται και οικολογικός αφού εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση παρουσιάζει και χαμηλές εκπομπές αερίων, 99g CO2 ο 1.6D DRIVe και 167g CO2 ο 1.6 βενζίνης.
Πάντως στην Κύπρο το φέρνουν και o 1.6D DRIVe επιχορηγείται με κρατική επιχορήγηση με 700 ευρώ λόγω χαμηλών ρύπων ( -
Καλησπερίζω άπαντες και συστήνομαι .
Άκης , average γνώστης τεχνικών (θα μπορούσα να θεωρηθώ άσχετος...) ,
πήρα το πρώτο μου Volvo το 2007 , δεύτερο χέρι , σε άριστη κατάσταση με 50.000 χλμ , ενα V50 T5 AWD.Ήμουν ήδη αποφασισμένος για V50 και δεν θα έπαιρνα αυτό (μάλλον το 2Lt) , αλλά μου έκατσε ευκαιρία και πήρα αυτό .
Μετά απο 2μιση περίπου χρόνια και άλλα 46.000 χλμ έχω να πω :- το ευχαριστιέμαι πολύ ακόμα ,
- καίει πολύ ,
- κάνει περίεργους θορύβους ...
- είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει στο ταξίδι .
- ναι ! , θα μπορούσα να ζήσω και με λιγότερη ιπποδύναμη .
Να δηλώσω οτι είμαι λάτρης της οδήγησης και ένθερμος χλευαστής της αθηναϊκής (βλάχικης) οδήγησης .
Ομολογώ οτι ζαχαρώνω λίγο τα καινούργια DRIVe ...Καλώς σας βρήκα .
-
Καλώς ήρθες Άκη,
κι οι Θεσσαλονικιοί δεν είναι καλύτεροι.
Σε περιμένουμε σε μια από τις συναντήσεις μας τότε εμείς οι Βόρειοι που ΘΑ κάνουμε.@Johnkyr
Δε τα κάνετε τράμπα τα V50 με τον Άκη; -
Καλώς όρισες Άκη!
Νομίζω θα σου κακαφανεί να πας από το θηρίο T5 AWD με τους 230 ίππους στο 1.6D DRIVe με τους 109 ίππους!!!!
-
Ο κινητήρας του 1.6 είναι σχετικά παλιός στην κατασκευή του, αυτό όμως δεν προβληματίζει! Τραβάει άνετα μέχρι τα 140-160 και γενικά έχει πολύ καλή απόκριση. Το δρόμο Αθήνα - Πάτρα, τον έχω κάνει αρκετές φορές με τον κινητήρα αυτόν!
**Δεν υπάρχει θέμα βλαβών! 2 χρόνια αυτοκίνητο με 49000 χλμ, έχω αλλάξει μόνο πολλαπλασιαστή και αυτό εξαιτίας βενζίνης. Κατά τ'αλλα κανένα απολύτως πρόβλημα **
**Στο σέρβις έχει τις ανάλογες τιμές με όλα τα VOLVO με μέτριες έως ακριβές τιμές! Ανταλλακτικά ακριβά και ιδιαίτερες διαφορές ελληνικών αντιπροσωπειών με του εξωτερικού! Πάντως σε ανταλλακτικά φανοποιείου είναι ακριβή η VOLVO. Όσο για την κατανάλωση σταθερά μεικτή 7,8-8,3 λτ/100 χλμ **
Σταύρο έχεις λάθος εδώ στις τιμές που έδωσες! Μηχανικά μέρη: 2 Χρόνια, Χρώμα: 2 Χρόνια, Σκουριά: 12 Χρόνια!
Πάρε την έκδοση Mommentum απευθείας και μη βάλεις τίποτα εξτρά πάνω. Έχει στάνταρ ότι ζητάς.
7.Οι αναρτήσεις του και γενικά το στήσιμο του είναι πιο σπορτίφ ή πιο άνετο.Εγώ προτειμώ το δεύτερο πάντως.
Άνετο στο ταξίδι, και πολύ ξεκούραστο! Είναι όσο σκληρό χρειάζεται, προσφέροντας άνεση και ξεκούραστα ταξίδια.
Δες το λινκ του φίλου Θοδωρή για τις διαφορές.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.Θέλω να το ψάξω το θέμα γιατί θα είναι για μένα επένδυση που θέλω να κρατήσει για την επόμενη 5ετία. -
Γεια και χαρά από μένα. Χθες πήγα και εγώ στην αντιπροσωπία στην Πάτρα να δω το νέο 30άρι.
Λοιπόν η νέα μούρη δεν είναι κακή και ίσως τελικά ένα κλικ καλύτερη από την προηγούμενη καθώς στην παλιά δεν είχαν ενσωματωθεί οι αλλαγές που έγινα στο 40άρι από ΜΥ08 και μετά. Η οποία (40άρι) μου αρέσει και καλύτερα όλων των Ρ1, όχι ότι με χαλάει κάτι στις άλλες. Θα ανεβάσω αύριο φωτο που τράβηξα από την αντιπροσωπεία με εκτενέστερα σχόλια.Άλλο θέμα που προέκυψε είναι ότι η Πάτρα πατάει γκάζι για το θέμα Volvo Club. Γίνονται ενέργειες από κατόχους Volvo που δεν συμμετέχουν στο φόρουμ και θα ενημερώσω για κάθε σχετικό. Επίσης ενημέρωσα για τις δικές μας συναντήσεις, το φορουμ, έδειξα και φωτο και έπαθαν πλάκα (αυτοί δεν έχουν κάνει ακόμα καμία). Στην επόμενη συνάντησή μας πιστεύω ότι η συμμέτοχή από Πάτρα θα είναι πολυάριθμη. Άλλωστε στην αντιπροσωπία είχα πάει με τον συνάδελφο και φίλο Θανάση (40άρι 1,6 μαύρο). Αυτός μου είπε την πρόταση για την προηγούμενη συνάντηση και μέχρι τελευταία στιγμή το πάλευε να έρθει. Όπότε προτείνω το συντομότερο να κάνουμε και τρίτη συνάντηση.
Δεν μεταδίδω άλλο, πάω για
-
Άντε, η Πάτρα μπαίνει γερά!
Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο το C30 με τη νέα μάσκα, ιδιαίτερα μετά τη φωτογραφία του dimitrispat.
-
Ο χρήστης akicats έγραψε:
Καλησπερίζω άπαντες και συστήνομαι .Άκης , average γνώστης τεχνικών (θα μπορούσα να θεωρηθώ άσχετος...) ,
καλώς ήρθες
πήρα το πρώτο μου Volvo το 2007 , δεύτερο χέρι , σε άριστη κατάσταση με 50.000 χλμ , ενα V50 T5 AWD.
Ήμουν ήδη αποφασισμένος για V50 και δεν θα έπαιρνα αυτό (μάλλον το 2Lt) , αλλά μου έκατσε ευκαιρία και πήρα αυτό .
Μετά απο 2μιση περίπου χρόνια και άλλα 46.000 χλμ έχω να πω :- το ευχαριστιέμαι πολύ ακόμα ,
- καίει πολύ ,
πόσο δηλαδή ..... εγώ το υπολογίζω 13+λτ/100, μεικτή με την χρήση που θα του έκανα.
- κάνει περίεργους θορύβους ...
μετάδοση ημιαξόνια ? τι μοντέλο είναι ? έχεις δει μήπως έχουν βγάλει ανακλήσεις για το μοντέλο σου ?
- είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει στο ταξίδι .
- ναι ! , θα μπορούσα να ζήσω και με λιγότερη ιπποδύναμη .
Να δηλώσω οτι είμαι λάτρης της οδήγησης και ένθερμος χλευαστής της αθηναϊκής (βλάχικης) οδήγησης .
Δεν θέλω να το σχολιάσω
Ομολογώ οτι ζαχαρώνω λίγο τα καινούργια DRIVe ...
**
DRIVe στην ελλάδα μέχρι τώρα δεν έρχονται ούτε κατά παραγγελία ... diesel μόνο το XC60 και το ΧC90**Καλώς σας βρήκα .
-
Ο χρήστης deadp έγραψε:
Καλώς ήρθες Άκη,
κι οι Θεσσαλονικιοί δεν είναι καλύτεροι.
Σε περιμένουμε σε μια από τις συναντήσεις μας τότε εμείς οι Βόρειοι που ΘΑ κάνουμε.@Johnkyr
Δε τα κάνετε τράμπα τα V50 με τον Άκη;κάτσε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια με τους φόρους στις ρόδες .......
-
Πάντως,
ακόμη θυμάμαι τη βόλτα που με είχε κάνει ένας φίλος με Clio 172 Phase I παρακαλώ (πιο παλιό από το δικό μου 1.2). Σαν τη γριά που γίνεται νέα στη διαφήμιση της Octavia ήμουν!
για το Clio, αν το αποφασίσεις! -
παιδιά ξέρει κανείς πόσο κοστίζει το μπροστινό σποιλερ προφυλαχτήρα που φοράει το Τ5 ? μιλάω για μοντέλο 2006 40αρι...μου αρεσε και σκεφτομαι αν μπορω να τοπερασω αρκεί να είναι οικονομικό
-
Ο χρήστης akicats έγραψε:
Να δηλώσω οτι είμαι λάτρης της οδήγησης και ένθερμος χλευαστής της αθηναϊκής (βλάχικης) οδήγησης .Καλώς μας ήρθες και καλώς σε βρήκαμε! Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι εννοείς με αυτό; Σε αντίθεση με τον johnkyr εγώ είπα να το σχολιάσω!
-
Καλησπέρα σε όλους!
Γνωρίζεται από κατανάλωση λαδιού τι γίνεται με τα Volvo και πόσο δικαιολογήται για καινούργιο?
Είδα τη σταθμη λίγο παρακάτω απτο max στα πρώτα 1500 χλμ που έκανα (C30 1.6 kinetik). Στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει στα 10.000 (ή στους 6 μήνες) να περάσω να τα τσεκάρουν. -
Ο χρήστης Dimitrispat έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Γνωρίζεται από κατανάλωση λαδιού τι γίνεται με τα Volvo και πόσο δικαιολογήται για καινούργιο?
Είδα τη σταθμη λίγο παρακάτω απτο max στα πρώτα 1500 χλμ που έκανα (C30 1.6 kinetik). Στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει στα 10.000 (ή στους 6 μήνες) να περάσω να τα τσεκάρουν.στα 10.000χλμ σου βγάζει μήνυμα να ελέγξεις προληπτικά την στάθμη του λαδιού. Μην ανησυχείς γενικά, δεν καίνε λάδια. Με την αγορά του αυτοκινήτου είχα πάρει και 1λτ extra λάδι, σε περίπτωση που έκαιγε, αλλά τελικά, δεν το χρησιμοποίησα.
VOLVO FORUM