Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Σας παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε και στο ζήτημα του συναγερμού. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τον εργοστασιακό συναγερμό. Έχει νόημα ή είναι πολύ μέτριος; Στο φόρουμ διάβασα μία αναφορά για συναγερμούς τύπου viper που έχουν περισσότερες δυνατότητες (π.χ. χτυπάει alarm ακόμη κι αν στο γρατζουνίσουν). Τι κόστος έχει ένας τέτοιος συναγερμός με δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής;
Παρεπιπτόντως είμαι κι εγώ μέσα για τη δημιουργία ενός volvo club ή ενός παραρτήματος εδώ στη Θεσ/νίκη, καθότι είμαι και ιδιαίτερα εκδρομικός τύπος. Θα μου πείτε, 'κάτσε ρε φίλε να πάρεις το αυτοκίνητο πρώτα'. Ε, όπως έλεγε και ο παππούς μου, 'ακόμη στο γάϊδαρο δεν ανέβηκες, τα πόδια κουνάς'. Άντε καλημέρα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Σας παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε και στο ζήτημα του συναγερμού. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τον εργοστασιακό συναγερμό. Έχει νόημα ή είναι πολύ μέτριος; Στο φόρουμ διάβασα μία αναφορά για συναγερμούς τύπου viper που έχουν περισσότερες δυνατότητες (π.χ. χτυπάει alarm ακόμη κι αν στο γρατζουνίσουν). Τι κόστος έχει ένας τέτοιος συναγερμός με δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής;
Παρεπιπτόντως είμαι κι εγώ μέσα για τη δημιουργία ενός volvo club ή ενός παραρτήματος εδώ στη Θεσ/νίκη, καθότι είμαι και ιδιαίτερα εκδρομικός τύπος. Θα μου πείτε, 'κάτσε ρε φίλε να πάρεις το αυτοκίνητο πρώτα'. Ε, όπως έλεγε και ο παππούς μου, 'ακόμη στο γάϊδαρο δεν ανέβηκες, τα πόδια κουνάς'. Άντε καλημέρα. -
Ο χρήστης mar23 έγραψε:
Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα (Volvo S40 1.6 βενζίνη) τις πρώτες μέρες. Πιστεύω το πρόβλημα είναι θέμα καθαρά συνήθειας και όχι κάποιο άλλο πρόβλημα. Και τώρα, μετά από αλτ με 2η ταχύτητα κάποιες φορές μου σβήνει, ειδικότερα με αναμμένο τον κλιματισμό, για αυτό πάντα με 1η.Δεν εννοώ ξεκίνημα με ταχύτητα στο κιβώτιο. Εκκίνηση κινητήρα με νεκρά, δεν παίρνει μπρος!!!! Χθες, στη φάση με τον πιτσιρικά, πήρε με την τέταρτη φορά και πάτησα (κακώς βέβαια) και λίγο γκάζι... Αλλιώς θα καλούσα οδική.
Δεν το κάνει συχνά, αλλά γμτ. καινούργιο αμάξι είναι! -
Ο χρήστης ghimonas έγραψε:
Αλλά προτίμησα τη χλιδή της έκδοσης από τους 20 επιπλέον hp του δίλιτρου momentum (και για λόγους βέβαια οικονομίας σε ΤΚ και ασφάλειες). Καλά χιλιόμετρα και καλά ταξίδια σε όλους!!!Και πολυ καλα εκανες...τα 20 επιπλεον αλογα δεν πολυφαινοντε στον δρομο...
- Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τον εργοστασιακό συναγερμό. Έχει νόημα ή είναι πολύ μέτριος; Στο φόρουμ διάβασα μία αναφορά για συναγερμούς τύπου viper που έχουν περισσότερες δυνατότητες (π.χ. χτυπάει alarm ακόμη κι αν στο γρατζουνίσουν). Τι κόστος έχει ένας τέτοιος συναγερμός με δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής;
Γνωμη μου ειναι να βαλεις τον εργοστασιακο. Γενικα οτιδηποτε αφτερμαρκετ στην MOST ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να βρεθει και τις περισσοτερες φορες δημιουργει προβληματα. Ο βασικος συναγερμος διαθετει και αισθητηρα κινησης ο οποιος μπορει ευκολα να απενεργοποιηθει με ενα κουμπι στην πλαφονιερα. Επιπλεον μπορεις να προσθεσεις και αισθητηρα ανυψωσης. Οσο για τον δορυφορικο εντοπισμο ρωτα αν πλεον το Volvo on call ισχυει και σε αλλες χωρες περαν της Σουηδιας.
- Έχει εγκαταστήσει κάποιος το bluetooth για δυνατότητα τηλεφωνικής συνομιλίας με ανοικτή ακρόαση στην καμπίνα; Είναι πράγματι λειτουργικό και 'συνεργάσιμο' με τα κινητά;
Ειναι λειτουργικο αν δεν σε πειραζει να σε ακουνε οι αλλοι . Και μεσω IDIS μπορει να προωθησει ενα τηλεφωνημα στον τηλεφωνητη σε περιπτωση που πρεπει εκεινη τη στιγμη να εχεις αλλου την προσοχη σου. Οσο για συμβατοτητα ρωτα τον dealer, πρεπει να εχει μια λιστα με συμβατα κινητα. Με το καλο λοιπον να το παραλαβεις!
Πρόβλημα: Κάποιες φορές, δεν παίρνει μπροστά με την πρώτη, ούτς τη δεύτερη κοκ..... μου είπαν να βάλω σούπερ-αμόλυβδη κι ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα... Εγώ φοβάμαι ότι κάτι τρέχει με την μπαταρία, όπως διάβασα και πιο πριν στο forum. Ή ίσως με το συναγερμό.... Όποια άποψη δεκτή, ακόμη έχω μπροστά μου τον πιτσιρικά που με ρώτησε 'Να σπρώξουμε'...
Το αμάξι είναι εβδομάδας!Ο συναγερμος ειναι αφτερμαρκετ? Να ρωτησω και κατι αυτονοητο...γυριζεις τον διακοπτη στο ΙΙ και περιμενεις μεχρι να σβησουν ολες οι ενδειξεις πριν βαλεις μπρος η βαζεις μπρος με τη μια?
Ακομα δυο links για ανταλλακτικα απο Αγγλια
nordic parts direct (εχει και για Saab) και braydon motors.
Aπο αμερικη με πολυ καλες τιμες και τελειο service (δικιμασμενο) μπορειτε να βρειτε ΟΕΜ απο την boston VolvoΚαι μιας και το θυμηθηκα υπαρχει κανεις που δεν εχει δερματινο τιμονι στο S40/V50/C30 του?
-
Πρόβλημα: Κάποιες φορές, δεν παίρνει μπροστά με την πρώτη, ούτς τη δεύτερη κοκ..... μου είπαν να βάλω σούπερ-αμόλυβδη κι ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα... Εγώ φοβάμαι ότι κάτι τρέχει με την μπαταρία, όπως διάβασα και πιο πριν στο forum. Ή ίσως με το συναγερμό.... Όποια άποψη δεκτή, ακόμη έχω μπροστά μου τον πιτσιρικά που με ρώτησε 'Να σπρώξουμε'...
Το αμάξι είναι εβδομάδας![/quote]Είχα το ίδιο θέμα με το c30. Τον πρώτο καιρό δεν έπαιρνε πάντα με την πρώτη μπροστά... Δεν φταίει ούτε μπαταρία ούτε τίποτα... Θέμα βενζίνης είναι καθαρά! Βάλε 100αρα μέσα και όλα κομπλέ... Από τη στιγμή που έβαλα μέσα 100αρα δεν παρουσίασε ξανά τίποτα! Επίσης πρέπει να αφήνεις τις ενδείξεις να σβήνουν πρωτού βάλεις μπρος! Μην κάνεις απόπειρες να βάζεις με τη μία, καταπονείς τον εγκέφαλο.
Πολλές φορές υπολείματα που τυχόν έχει η βενζίνη μέσα δεν αφήνουν το αμάξι να πάρει μπρος με τη μία! Εγώ πριν από μερικούς μήνες είχα τρελό θέμα εξαιτίας βενζίνης! Γέμισα το ρεζερβουάρ σε κάποιο κεντρικότατο στην Κηφισίας! Λοιπόν ακούστε! Η βενζίνη είχε μέσα νεράκι και το αμάξι μου έκαψε πολλαπλασιαστή!!! Έτρεχα στο συνεργείο και ευτυχώς που είχα ακόμα εγγύηση! Γι'αυτό παιδιά προσοχή στη βενζίνη!!!!!!!! Βέβαια τον τύπο με το πρατήριο τον τακτοποίησα δεόντως!!! Μήνυση και καταγγελεία στο Υπ. Ανάπτυξης έκανα... Ακούω τις γνώμες σας... -
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Εγώ πριν από μερικούς μήνες είχα τρελό θέμα εξαιτίας βενζίνης! Γέμισα το ρεζερβουάρ σε κάποιο κεντρικότατο στην Κηφισίας! Λοιπόν ακούστε! Η βενζίνη είχε μέσα νεράκι και το αμάξι μου έκαψε πολλαπλασιαστή!!! Έτρεχα στο συνεργείο και ευτυχώς που είχα ακόμα εγγύηση! Γι'αυτό παιδιά προσοχή στη βενζίνη!!!!!!!! Βέβαια τον τύπο με το πρατήριο τον τακτοποίησα δεόντως!!! Μήνυση και καταγγελεία στο Υπ. Ανάπτυξης έκανα... Ακούω τις γνώμες σας...Ενα χρονο πριν μετα απο γεμισμα στην επαρχια εμφανιστηκε CEL του οποιου ο κωδικος ηταν για fuel pressure sensor...Το αυτοκινητο δουλευε μια χαρα απλα μετα απο τον σχετικο ελεγχο ο συγκεκριμενος αισθητηρας εδειχνε οτι να' ναι οποτε και αλλαχτηκε. Αυτο ηταν και το μονο 'προβλημα' που εβγαλε το αυτοκινητο στα 4 χρονια...και να φανταστειτε οτι βαζω παντα μονο Ultimate και εχω βαλει και 4-5 φορες V-power racing.
-
Moυφοδικαιολογία μου φαίνεται. Γενικά, πολλές φορές στις αντιπροσωπείες (προσπαθούν να) αποδίδουν βλάβες σε μουφοβενζίνες.
-
Σίγουρα μια αιτία είναι η κακή βενζίνη, επίσης το κλειδί έχει χρονοκαθυστέριση 5” όταν είναι αναμμένες όλες οι ενδείξεις (θέση ΙΙ), αλλά κυρίως το γράφει και στο βιβλίο του πρέπει να είναι πατημένος ο συμπλέκτης μαζί με την νεκρά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:hmmm:
Moυφοδικαιολογία μου φαίνεται. Γενικά, πολλές φορές στις αντιπροσωπείες (προσπαθούν να) αποδίδουν βλάβες σε μουφοβενζίνες.Για την περιπτωση που αναφερουν οι υπολοιποι ειμαι σιγουρος οτι κατι αλλο παιζει...ενας ελεγχος με το διαγνωστικο και ισως ενα update το λυσει το θεμα αν τηρειται η σωστη ακολουθεια εκκινησης (σβησιμο ολων των λυχνιων, πατημενος συμπλεκτης-οχι πως διαφορετικα δικαιολογειτε να μην παιρνει μπρος, αλλα για να εισαι σιγουρος). Για το δικο μου θεμα παντως ειναι περαν απο σιγουρο οτι προκληθηκε απο κακη βενζινη.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Moυφοδικαιολογία μου φαίνεται. Γενικά, πολλές φορές στις αντιπροσωπείες (προσπαθούν να) αποδίδουν βλάβες σε μουφοβενζίνες.Για την περιπτωση που αναφερουν οι υπολοιποι ειμαι σιγουρος οτι κατι αλλο παιζει...ενας ελεγχος με το διαγνωστικο και ισως ενα update το λυσει το θεμα αν τηρειται η σωστη ακολουθεια εκκινησης (σβησιμο ολων των λυχνιων, πατημενος συμπλεκτης-οχι πως διαφορετικα δικαιολογειτε να μην παιρνει μπρος, αλλα για να εισαι σιγουρος). Για το δικο μου θεμα παντως ειναι περαν απο σιγουρο οτι προκληθηκε απο κακη βενζινη.
Όχι, δεν αναφερόμουν σε σένα. Για τον πολλαπλασιαστή μιλούσα.
-
Γενικα υπαρχει μια ευαισθησια στην ποιοτητα της βενζινης κυριως ομως στην αντλια η οποια ειναι τυπου on demand.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, δεν αναφερόμουν σε σένα. Για τον πολλαπλασιαστή μιλούσα.
Έλεγχος με διαγνωστικό, εσφαλμένη διαδικασία εκκίνησης o κωδικός και όχι η βενζίνη.
-
Ο χρήστης gthanasis έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους συμμετέχοντες,
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και εν δυνάμει volvistis καθώς το Σάββατο θα κλείσω την παραγγελία για ένα S40 1.8 summum orinoco blue με bluetooth και ηλιοροφή. Έχω διαβάσει αναλυτικά το φόρουμ, αλλά θα χρειαστώ τα φώτα σας για κάποιες απορίες που έχω. Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν τυχόν κάποιες απορίες είναι κοινότοπες, αλλά θέλω να προλάβω πιθανά λάθη ή ελλείψεις.- Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τον εργοστασιακό συναγερμό. Έχει νόημα ή είναι πολύ μέτριος; Στο φόρουμ διάβασα μία αναφορά για συναγερμούς τύπου viper που έχουν περισσότερες δυνατότητες (π.χ. χτυπάει alarm ακόμη κι αν στο γρατζουνίσουν). Τι κόστος έχει ένας τέτοιος συναγερμός με δυνατότητα δορυφορικού εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής;
- Έχει εγκαταστήσει κάποιος το bluetooth για δυνατότητα τηλεφωνικής συνομιλίας με ανοικτή ακρόαση στην καμπίνα; Είναι πράγματι λειτουργικό και 'συνεργάσιμο' με τα κινητά;
- Έχει εγκαταστήσει κανείς το πακέτο comfort; Έχει νόημα η εγκατάσταση υδατοαπωθητικών κρυστάλλων κλπ ή είναι υπερβολή;
- Θα το παραγγείλω από την autopoint Θεσσαλονίκης (Θεσ/νικός είμαι). Η τιμή που μου έδωσαν για το summum + μεταλλικό χρώμα, εργοστασιακό συναγερμό, bluetooth, ηλιοροφή και active xenon είναι 25775 ευρώ. Γλυτώνω και 2 χιλιάρικα από την απόσυρση και πάω στα 23775 ευρώ. Αναφέρω λεπτομέρειες με τον κίνδυνο να κουράσω γιατί μου είπαν ότι η έκπτωση από την αντιπροσωπεία είναι 1000 ευρώ και φτάνω στην τιμή που προανέφερα. Ωστόσο, μαζί με μένα θα παραγγείλει η αδελφή μου το c30 1.6 (δεν με ακούει για το 1. το Kinetic. Όταν ζήτησα από την αντιπροσωπεία κάποια περαιτέρω έκπτωση ή παροχή λόγω του ότι θα πάρουμε δύο αυτοκίνητα μαζί (μετρητοίς), μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια άλλη ρύθμιση ή παροχή. Ομολογώ ότι περίμενα καλύτερης μεταχείρισης. Θα δεχόμουν ευχαρίστως συμβουλές για τρόπους χειρισμού του ζητήματος αυτού. Σας ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι πολύ που έστω και εν δυνάμει γίνομαι κι εγώ μέλος της κοινότητας.
Επειδη το θεμα με τον συναγερμο το εχω ψαξει αρκετα, γνωμη μου ειναι οτι αυτος που τοποθετουν στα c30/s40/v50 (της gemini) ειναι της πλακας. Δεν κανει τιποτα αλλο από το να σφυριζει και μονον. Ουτε εφεδρικη μπαταρια εχει, ουτε προειδοποιητικους ήχους παραγει οταν 'χαζεύει' καποιος το αυτοκινητο, ουτε δυνατη σειρηνα εχει (για την ακριβεια ειναι ηλεκτρονικη σειρηνα και πολυ χαμηλής στάθμης). Απλα, συνεργαζεται με το can-bus του αυτοκινητου.
Δεχεται ως εξτρα αισθητηρα κραδασμου (τον τοποθετησα), αλλα τι να τον κανεις αφου σε χτυπήσουν? Επίσης, παιρνει και τηλεειδοποίηση αλλα το pager εχει το μεγεθος 'παντόφλας', εχει πολυ μικρη εμβελεια και παραγει συνεχως κατι ενοχλητικους ηχους (μπιπ-μπιπ). Καμια σχεση με clifford.
Γνωμη μου ειναι να πας σε clifford μερια. Και μονο που οταν καποιος παει να στο γρατσουνισει ενεργοποιειται ειναι μεγαλη υποθεση (ειμαι παθων). Αλλα ο εγκαταστατης φροντισε να ειναι καλος, να εχει πειρα, να εχει ηδη εφαρμοσει στην συγκεκριμενη πλατφορμα συναγερμο με ολα τα καλουδια.
-
Έβαλα χθες βράδι σούπερ αμόλυβδη, 3 φορές που εκκίνησα το αυτοκίνητο, όλα καλά.
Ο συναγερμός είναι της Laser, είναι δώρο από το Σφακιανάκη (ενημερωτικά αυτό).
Άλλο πρόβλημα προέκυψε σήμερα.
Βάζω μπρος, ξεκινώ, βλέπω κατανάλωση 50,1 στο Instant... Ε, λέω, μπορεί να ζορίστηκε, δοκιμάζω να ξεκινήσω στο φανάρι, 62 και κάτι! Γενικά, συνέχεια σε όλη τη διαδρομή των 14 χιλ. που κάνω για να έρθω στη δουλειά, το αυτοκίνητο έκαιγε ΠΟΛΥ περισσότερο από ότι συνήθως (μια εβδομάδα το έχω, 440χιλ.)...
Μέχρι χθες το βράδι, είχα μέση κατανάλωση 7,4 λ/100χιλ. Σήμερα, με σούπερ αμόλυβδη στο ρεζερβουάρ, έχω 8,9. Το αμάξι πάει με 90 και πέμπτη και καίει 8,5 λίτρα...
Παίρνω τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και μου λένε ότι τόσο πρέπει να καίει. Ε, τότε γιατί έως χθες, έκαιγε πολύ λιγότερο;Κάτι δεν πάει καλά....
-
αν κ δεν καταλαβα πολυ καλα τι ακριβως εννοεις,απλως ενημερωτικα να αναφερω οτι η αμολυβδη 100οκτανιων σαφως κ καταναλωνεται ταχυτερα απο την 95-98..οποτε ενδεικνεται κυριως για κινησεις σε επαρχιακους δρομους η ταξιδια-εθνικες(γενικοτερα οταν χρειαζεσαι το μεγιστο της αποδοσης του κινητηρα)..
μεσα στην πολη,αν θελουμε μικροτερη καταναλωση,μπορουμε καλλιστα να χρησιμοποιουμε 95 οκτανιων(αν επιτρεπεται απο τις προδιαγραφες του κατασκευαστη)..
προσωπικα οποτε κανω ταξιδια βαζω 100οκτανιων(προσοχη δεν κανει να αναμειγνυονται,οποτε περιμενετε να ''αδειασει'' το ντεποζιτο) κ οταν βρισκομαι εντος πολεως βαζω 95-98..
οποτε υποθετω οτι μπορει να ειναι αυτος ο λογος της αυξημενης καταναλωσης(η μεταβαση απο 95 οκτανιων σε 100)..τωρα για αυτα τα 50-60λτ που λες,αν αναφερεσαι σε στιγμιαια καταναλωση,ειναι λογικο κ αναμενομενο την στιγμη που απο σταση η απο πολυ μικρες ταχυτητες βυθιζεις το ποδι στο γκαζι.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν κ δεν καταλαβα πολυ καλα τι ακριβως εννοεις,απλως ενημερωτικα να αναφερω οτι η αμολυβδη 100οκτανιων σαφως κ καταναλωνεται ταχυτερα απο την 95-98..οποτε ενδεικνεται κυριως για κινησεις σε επαρχιακους δρομους η ταξιδια-εθνικες(γενικοτερα οταν χρειαζεσαι το μεγιστο της αποδοσης του κινητηρα)..
μεσα στην πολη,αν θελουμε μικροτερη καταναλωση,μπορουμε καλλιστα να χρησιμοποιουμε 95 οκτανιων(αν επιτρεπεται απο τις προδιαγραφες του κατασκευαστη)..
προσωπικα οποτε κανω ταξιδια βαζω 100οκτανιων(προσοχη δεν κανει να αναμειγνυονται,οποτε περιμενετε να ''αδειασει'' το ντεποζιτο) κ οταν βρισκομαι εντος πολεως βαζω 95-98..
οποτε υποθετω οτι μπορει να ειναι αυτος ο λογος της αυξημενης καταναλωσης(η μεταβαση απο 95 οκτανιων σε 100)..τωρα για αυτα τα 50-60λτ που λες,αν αναφερεσαι σε στιγμιαια καταναλωση,ειναι λογικο κ αναμενομενο την στιγμη που απο σταση η απο πολυ μικρες ταχυτητες βυθιζεις το ποδι στο γκαζι..γιατι δεν κανει να αναμειγνυονται? αλλωστε ετσι κι αλλιως θα αναμειχθουν , εκτος κι αν περιμενεις να σε μαζεψει η ελπα
η 100αρα απο οτι εχω παρατηρησει (μπορει να κανω και λαθος) κανει ελαφρως μικροτερη καναναλωση απο την 95αρα , αλλα το επιπλεον κοστος δεν την κανει να συμφερει...
εγω βαζω ειτε παντα 100αρα ειτε παντα 95αρα αναλογα το καρο.
δε βρισκω για ποιο λογο να αλλαζεις..επισης θα χωσω 100αρα σε αυτοκινητο στο οποιο εχει μπει κακη βενζινη για να φτιαξω το μιγμα
-
απο αυτα που εχω ακουσει κατα καιρους η 95 ειναι καλυτερη για χαμηλες στροφες-ταχυτητες(π.χ. μεσα την πολη) κ η 100 για το αντιστροφο..
εχω επισης ακουσει οτι δεν κανει να αναμειγνυονται(εννοωντας σε μεγαλο βαθμο,για καποια 1-2-3λτ δεν νομιζω να ειναι τοσο προβλημα..)..κ αν δεν λανθανω ο λογος ειναι η χημικη τους συσταση(χωρις να γνωριζω κατι περαιτερω)..
αμφοτερες οι αποψεις προηλθαν απο συζητησεις ειτε με αρχιμηχανικους ειτε κ απο το αλλο ακρο,δηλαδη τις διαδικτυακες κοινοτητες..
εγω παντως το θεμα της καταναλωσης το εχω προσεξει,εχω δηλαδη προσωπικη εμπειρια που το επιβεβαιωνει..για το αν αναμειγνυονται δεν ειμαι σιγουρος,αλλα δεν θελω κ να ρισκαρω,δεν εγινε κ τιποτα να περιμενω να φτασει στα 10-20-30 χλμ μεχρι να αλλαξω ειδος βενζινης.. -
επειδη δε το λες ξεκαθαρα(ή εγω δε το πιανω)..βλεπεις μικροτερη καταναλωση με 100αρα ή με 95αρα?
αμα σου βαλουν σκουπιδενια 95αρα (νερο ή δε ξερω κι εγω τι) η 100αρα για μενα ειναι μονοδρομος..
να στη βγαλουν ειναι πολυ δυσκολο.. -
Μου είναι δύσκολο να δεχθώ ότι φταίει η βενζίνη για το θέμα μου, διότι από αυτό το πρατήριο βάζω 95άρα και στα δύο αυτοκίνητα (το προηγούμενό μου, Clio 1.2 και της κοπελιάς μου, 307 1.4) και στο scooter μου (Peugeot Satelis) χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα...
Ο καινούργιος παράγοντας είναι το Volvo και μάλλον εκεί υπάρχει θέμα (είτε στην εκκίνηση, είτε στην κατανάλωση)...
Θα δω κι απόψε το βράδι, μόλις φύγω από τη δουλειά και αν συνεχιστεί, θα πάω μια βολτούλα από το Σφακιανάκη. Πάντως πρόβλημα εκκίνησης σήμερα δεν είχα, πήρε μπρος με την πρώτη.Έβαλα μια φορά 30 ευρώ 95άρα όταν πήρα το αμάξι (κι έβγαλε πρόβλημα στην εκκίνηση) και χθες βράδι 98άρα (σούπερ αμόλυβδη), οπότε κι άρχισε να δείχνει ότι καιει τα άντερά του.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
οποτε υποθετω οτι μπορει να ειναι αυτος ο λογος της αυξημενης καταναλωσης(η μεταβαση απο 95 οκτανιων σε 100)..τωρα για αυτα τα 50-60λτ που λες,αν αναφερεσαι σε στιγμιαια καταναλωση,ειναι λογικο κ αναμενομενο την στιγμη που απο σταση η απο πολυ μικρες ταχυτητες βυθιζεις το ποδι στο γκαζι..Δεν μπορει να πολυστεκει αυτο..τα μανουαλ συνηθως λενε 'για μεγιστη αποδοση και οικονομια συνισταται η χρηση βενζινης με 100 οκτανια'
Θα δω κι απόψε το βράδι, μόλις φύγω από τη δουλειά και αν συνεχιστεί, θα πάω μια βολτούλα από το Σφακιανάκη. Πάντως πρόβλημα εκκίνησης σήμερα δεν είχα, πήρε μπρος με την πρώτη.
Συνεχιστει ή οχι πηγαινε απο την αντιπροσωπεια και ζητα να σου κανουν εναν ελεγχο με το διαγνωστικο...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επειδη δε το λες ξεκαθαρα(ή εγω δε το πιανω)..βλεπεις μικροτερη καταναλωση με 100αρα ή με 95αρα?σου ειπα,με 95 εντος πολεως(με εμφανη,οχι μεγαλη βεβαιως,διαφορα στην καταναλωση) κ 100 σε επαρχιακους-εθνικες(με αρκετη διαφορα στην αποδοση).
ντεντ κ εμενα στην εκκινηση χτυπζει κατι 50λτ/100χλμ..στιγμιαια,δεν εγινε κατι..πιστευω οτι αδειαζοντας το ντεποζιτο(κανωντας χλμ εννοειται!!!) αν βαλεις μετα 95,θα δεις τις καταναλωσεις που εβλεπες πριν..καντο σαν πειραμα αν εχεις την διαθεση..δεν εχει σχεση αν ειναι απο το ιδιο πρατηριο,εχει σχεση οτι η μια ειναι 100 κ η αλλη 95.τουλαχιστον εγω απο την προσωπικη μου εμπειρια αυτο βλεπω..στο δικο μου εγχειριδιο χρησης δεν λεει ταυτοχρονως παντως για μεγιστη αποδοση κ οικονομια,μονο για μεγιστη αποδοση λεει..κ ξαναλεω,η 100 απο την προσωπικη μου εμπειρια προσφερει οικονομια σε μεγαλυτερες ταχυτητες-στρ/λ..
κ ξαναλεω,αναφερομαι σε αυτοκινητα που δεν χρειαζονται υποχρεωτικα 100 κατα τον κατασκευαστη..