-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
irou37πολυ βρωμικο το κυκλωμα
συμφωνω, και τωρα μιλω, γιατί έχουν περάσει 11 και παραπάνω χρόνια!
δεν είμαι σε θέση να διεκδικήσω ξανα μεροκάμματο, και ίσως απελευθερόνομαι με αυτο τον τρόπο.
ειδικά αυτό με το κτέο, είναι -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Θέλω μια γνώμη για το ποιος είναι το ζώο, εγώ ή ο άλλος οδηγός ή και οι δυο μας
Στην εθνική οδό, κινούμαι στην αριστερή με ταχύτητες 160-170χλμ, όπως ακριβώς και τα 2-3 μπροστινά μου αμάξια και κρατάω την δέουσα απόσταση από τον μπροστινό μου. Η μεσαία λωρίδα έχει σχετική 'κίνηση' και πηγαίνει με 120χλμ το πολύ. Έρχεται ένας πάρα πολύ γλήγορος με Astra GTC πίσω μου και μου κολλάει στα 2 μέτρα. Για να μπω στη μεσαία λωρίδα και να τον αφήσω να περάσει (κάτι που θα έκανα φυσικά αν γινόταν) θα έπρεπε να κόψω κατά 40χλμ την ταχύτητά μου για να χωρέσω ανάμεσα στα αμάξια της που πήγαιναν σαφώς πιο αργά από εμάς, ένας τέτοιος ελιγμός θα ήταν πολύ επικίνδυνος καθώς είχαν μικρές αποστάσεις ανάμεσά τους. Τον βλέπω στον καθρέφτη να κάνει κινήσεις εκνευρισμού. Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.
Τελικά να μην τα πολυλογώ, με προσπέρασε από τη μεσαία λωρίδα και ευτυχώς που πάτησα φρένο γιατί πλησίαζε πάρα πολύ το αμάξι της μεσαίας λωρίδας και δεν ξέρω αν θα προλάβαινε να κάνει τη σφήνα του. Το ίδιο πράγμα συνέχισε να κάνει στους υπόλοιπους οδηγούς της αριστερής λωρίδας περνώντας τους τελικά από τη μεσαία οριακά.Στη θέση σου θα έκανα δεξιά να περάσει με την πρώτη ευκαιρία και ας μείωνα ταχύτητα (όπως έχω κάνει πολλές φορές)...
Γενικά, επειδή εκτιμώ πολύ τη βοήθεια στο προσπέρασμα, ανταποδίδω άμεσα όταν έρχεται κάποιος γρηγορότερος πίσω μου...
_Συνήθως κι εγώ κάνω αυτό που έκανε ο kubiak, προς αποφυγή ατυχήματος, ωστόσο θεωρώ τον τύπο μέγιστο ζώο (βάσει των περιγραφών).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Θέλω μια γνώμη για το ποιος είναι το ζώο, εγώ ή ο άλλος οδηγός ή και οι δυο μας
Στην εθνική οδό, κινούμαι στην αριστερή με ταχύτητες 160-170χλμ, όπως ακριβώς και τα 2-3 μπροστινά μου αμάξια και κρατάω την δέουσα απόσταση από τον μπροστινό μου. Η μεσαία λωρίδα έχει σχετική 'κίνηση' και πηγαίνει με 120χλμ το πολύ. Έρχεται ένας πάρα πολύ γλήγορος με Astra GTC πίσω μου και μου κολλάει στα 2 μέτρα. Για να μπω στη μεσαία λωρίδα και να τον αφήσω να περάσει (κάτι που θα έκανα φυσικά αν γινόταν) θα έπρεπε να κόψω κατά 40χλμ την ταχύτητά μου για να χωρέσω ανάμεσα στα αμάξια της που πήγαιναν σαφώς πιο αργά από εμάς, ένας τέτοιος ελιγμός θα ήταν πολύ επικίνδυνος καθώς είχαν μικρές αποστάσεις ανάμεσά τους. Τον βλέπω στον καθρέφτη να κάνει κινήσεις εκνευρισμού. Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.
Τελικά να μην τα πολυλογώ, με προσπέρασε από τη μεσαία λωρίδα και ευτυχώς που πάτησα φρένο γιατί πλησίαζε πάρα πολύ το αμάξι της μεσαίας λωρίδας και δεν ξέρω αν θα προλάβαινε να κάνει τη σφήνα του. Το ίδιο πράγμα συνέχισε να κάνει στους υπόλοιπους οδηγούς της αριστερής λωρίδας περνώντας τους τελικά από τη μεσαία οριακά.Στη θέση σου θα έκανα δεξιά να περάσει με την πρώτη ευκαιρία και ας μείωνα ταχύτητα (όπως έχω κάνει πολλές φορές)...
Γενικά, επειδή εκτιμώ πολύ τη βοήθεια στο προσπέρασμα, ανταποδίδω άμεσα όταν έρχεται κάποιος γρηγορότερος πίσω μου...
_Συνήθως κι εγώ κάνω αυτό που έκανε ο kubiak, προς αποφυγή ατυχήματος, ωστόσο θεωρώ τον τύπο μέγιστο ζώο (βάσει των περιγραφών).
μάλλον θα έπρεπε να μπει στην ιστοσελίδα της :wwf !
-
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΠΙ ΓΗΣ ο ηλίθιος που πέρασε με ΚΑΡΑΚΟΚΚΙΝΟ φανάρι στη Βάρης-Κορωπίου με πάνω από 160 χλμ...Τυχερός εγώ που άργησα λίγο να ξεκινήσω στο αριστερό φανάρι γιατί τώρα όχι δε θα σας μιλούσα,δε θα με βρίσκανε κιόλας...
Ίδιο σκηνικό επίσης με S2000 που πέρασε το επόμενο φανάρι,επίσης ΚΑΡΑΚΟΚΚΙΝΟ,με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χλμ...
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ..
-
Η χειρότερη παράβαση!
Η λύση γι'αυτά τα ζώα είναι μία: Κάμερες στα φανάρια και όταν περνάς με κόκκινο κοστουμάκι. Απορώ γιατί δεν εφαρμόζεται... και χρήματα θα μάζευαν και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα ήταν υπέρ. -
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΠΙ ΓΗΣ ο ηλίθιος που πέρασε με ΚΑΡΑΚΟΚΚΙΝΟ φανάρι στη Βάρης-Κορωπίου με πάνω από 160 χλμ...Τυχερός εγώ που άργησα λίγο να ξεκινήσω στο αριστερό φανάρι γιατί τώρα όχι δε θα σας μιλούσα,δε θα με βρίσκανε κιόλας...Ίδιο σκηνικό επίσης με S2000 που πέρασε το επόμενο φανάρι,επίσης ΚΑΡΑΚΟΚΚΙΝΟ,με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χλμ...
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ..
ήσουν σίγουρα τυχερός!
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Η χειρότερη παράβαση!
Η λύση γι'αυτά τα ζώα είναι μία: Κάμερες στα φανάρια και όταν περνάς με κόκκινο κοστουμάκι. Απορώ γιατί δεν εφαρμόζεται... και χρήματα θα μάζευαν και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα ήταν υπέρ.Ναι, γιατί θα έβγαιναν οι 'γνωστοί' πάλι άλλοι, υπέρμαχοι της 'ελευθερίας' του ανθρώπου και θα έλεγαν 'όχι στις κάμερες' γιατί δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτό το λόγω αλλα για να παρακολουθούν την ζωή μας, και είναι σντισυνταγματικό και και και...και άστα να πάνε φίλε!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Η χειρότερη παράβαση!
Η λύση γι'αυτά τα ζώα είναι μία: Κάμερες στα φανάρια και όταν περνάς με κόκκινο κοστουμάκι. Απορώ γιατί δεν εφαρμόζεται... και χρήματα θα μάζευαν και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα ήταν υπέρ.Ναι, γιατί θα έβγαιναν οι 'γνωστοί' πάλι άλλοι, υπέρμαχοι της 'ελευθερίας' του ανθρώπου και θα έλεγαν 'όχι στις κάμερες' γιατί δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτό το λόγω αλλα για να παρακολουθούν την ζωή μας, και είναι σντισυνταγματικό και και και...και άστα να πάνε φίλε!
αν και παλιότερα ήμουν υπέρ αυτών των μέτρων η γνώμη μου έχει αλλάξει. Το παράδειγμα της Αμερικής είναι προς αποφυγήν και όχι προς μίμησης. Το πρώτο στάδιο που θα κρατήσει πάνω κάτω 10χρόνια για να συνηθίσει ο κόσμος είναι συνήθως καθαρό, δηλαδή κάνουν αυτό που σου λένε.
Έ όταν τις συνηθίσεις για τα καλά, αρχίζουν και προσθέτουν διάφορα splitter με αποτέλεσμα το γεγονός ότι πέρασες μπροστά απο μια κάμερα φένεται σε 10 υπουργεία... -
Ο χρήστης mythos1 έγραψε:
αν και παλιότερα ήμουν υπέρ αυτών των μέτρων η γνώμη μου έχει αλλάξει. Το παράδειγμα της Αμερικής είναι προς αποφυγήν και όχι προς μίμησης. Το πρώτο στάδιο που θα κρατήσει πάνω κάτω 10χρόνια για να συνηθίσει ο κόσμος είναι συνήθως καθαρό, δηλαδή κάνουν αυτό που σου λένε.
Έ όταν τις συνηθίσεις για τα καλά, αρχίζουν και προσθέτουν διάφορα splitter με αποτέλεσμα το γεγονός ότι πέρασες μπροστά απο μια κάμερα φένεται σε 10 υπουργεία...Απο τη στιγμη που εισαι νομοταγης πολιτης τι σε πειραζει? Πιστευεις οτι η ζωη σου ειναι τοσο ενδιαφερουσα για καποιον να καθετε να σε παρακολουθει στο μονιτορ? Εγω το μονο που βλεπω ως αρνητικο στις καμερες ειναι η μετατωπιση της εγκληματικοτητας/παραβατηκοτητας εκει που δεν θα υπαρχουν.
Και αναφερω αλλο ενα ζωο με μηχανη μεγαλου κυβισμου και χωρις χρηση κρανους οπου χθες 12 το βραδυ παραβιασε φαναρι στην βουλιαγμενης στο υψος του Σκλαβενιτη, και προς επιδειξη της μαγκιας του εφυγε με κολια....Ποσο μαγκας θα ηταν αν τον επαιρνε καποιος παραμαζωμα?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Έ όταν τις συνηθίσεις για τα καλά, αρχίζουν και προσθέτουν διάφορα splitter με αποτέλεσμα το γεγονός ότι πέρασες μπροστά απο μια κάμερα φένεται σε 10 υπουργεία...Απο τη στιγμη που εισαι νομοταγης πολιτης τι σε πειραζει? Πιστευεις οτι η ζωη σου ειναι τοσο ενδιαφερουσα για καποιον να καθετε να σε παρακολουθει στο μονιτορ? Εγω το μονο που βλεπω ως αρνητικο στις καμερες ειναι η μετατωπιση της εγκληματικοτητας/παραβατηκοτητας εκει που δεν θα υπαρχουν.
Και αναφερω αλλο ενα ζωο με μηχανη μεγαλου κυβισμου και χωρις χρηση κρανους οπου χθες 12 το βραδυ παραβιασε φαναρι στην βουλιαγμενης στο υψος του Σκλαβενιτη, και προς επιδειξη της μαγκιας του εφυγε με κολια....Ποσο μαγκας θα ηταν αν τον επαιρνε καποιος παραμαζωμα?
αν ποτέ σου συναντήσεις την ομάδα Z θα δείς ότι κάνουν ακομη χειρότερα πράγματα....ειδικά όταν είναι παρέα 2-3 μοτο μαζί.....
ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΡΩΣΟΥΝ τους κοινους μηχανόβιους -
+1
-
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ;
15/01/2008 22:49:20
Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
**«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος. **
Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΉΠΩς καποιος , εδω, να μου λύσει την απορία ?
αν ποτέ ξαναπεράσω απο κει , να πληρώσω ή όχι?
εμείς δεν ανήξουμε στην Ευρωπαική ένωση?
ή όχι ????? -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΔΙΑ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΉΠΩς καποιος , εδω, να μου λύσει την απορία ?
αν ποτέ ξαναπεράσω απο κει , να πληρώσω ή όχι?
εμείς δεν ανήξουμε στην Ευρωπαική ένωση?
ή όχι ?????Φίλε να σου πω πως το βλέπω εγώ...
Είμαι δύσπιστος για τον αλτρουισμό και την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει οποιαδήποτε τοπική αρχή οπότε θα στοιχημάτιζα ότι οι εν λόγω κύριοι κάπου δεν τα βρήκαν στα λεφτά και τώρα εκβιάζουν...Αύριο μεθαύριο όμως αν τσεπώσουν αυτό που απαιτούν θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και ούτε που πρόκειται να ασχοληθούν με το να σε/με υποστηρίξουν περαιτέρω...
Για αυτό το λόγο όποτε χρησιμοποιώ αυτό το δρόμο -όχι τακτικά- πληρώνω κανονικά και έχω την άπιστη χοντροκεφάλα μου ήσυχη...
_
-
αναροτιέμαι, γιατι αφού υπάρχει οδηγία της Ε.Ε , ισχύει μόνο για τους ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!
εμείς δηλαδή , σαν οδηγοί, δεν μας απασχολεί αυτό, ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ?
ξερει κανεις , στο αφγανιστάν που έχουν τους δρομους με τις λακούβες, απο τις....έξυπνηες βόμβες,ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ? -
Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες VolvoZeus!! Αλλα απ'οτι φαίνεται στους περισσοτερους αρεσει η παρανομια (και η δειλεια τους που καλύπτεται απο τα 'προσωπικα δεδομενα').
-
Κι άλλο ζώο προχθες - πάλι μηχανόβιος. Πλησιάζω διασταύρωση και θέλω να στρίψω αριστερα. Έρχομαι όσο πιο αριστερα μπορώ, ανάβω φλάς και σταματάω. Την ώρα που πάω να στρίψω έρχεται απο αριστερα μια μηχανή και με προσπερνάει χαλαρά, χωρίς φρένο, χωρίς ούτα κόρνα να πατήσει. Τον είδα εγώ βέβαια και σταμάτησα αλλά παραλίγο να με τρακάρει ο πίσω αφού είχα ξεκινήσει και σταμάτησα απότομα. Ευτυχώς και ο πίσω μου πρόλαβε και δεν έπεσε πάνω μου!!!
Λεπτομέρια. Ο μηχανόβιος είχε περασμένο στον αγκώνα του ένα πράγμα που το βάζουν στο κεφάλι, πώς το λένε πώς το λένε? -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες VolvoZeus!! Αλλα απ'οτι φαίνεται στους περισσοτερους αρεσει η παρανομια (και η δειλεια τους που καλύπτεται απο τα 'προσωπικα δεδομενα').
Δεν (μας) αρέσει η παρανομία, αλλά η αθωότητα μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
έντιτ: για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις κάμερες για τα κόκκινα, έτσι και αλλιώς ακόμα και στο πορτοκαλί σταματάω.
Αλλά η φράση που έκανες bold είναι αφετηρία για πολλά (απολυταρχικά) πράγματα...
-
ΜΥΑΛΟ δοχείο !!! λέγεται.
χρησιμοποιείται, ιδιαιτέρως τις νύχτες........ -
Τα κόκκινα φαντάζομαι ότι θα τα τρώγαν έτσι αμάσητα επειδή θα τους τύφλωνε ο ήλιος. Δεν το λεω σαν δικαιολογία (όταν σε τυφλώνει ο ήλιος πας πολύ πιο σιγά ακριβώς γι αυτό το λόγο) αλλά σαν πιθανή αιτία εναλλακτική του δολοφονικού ενστίκτου.
Ερώτηση-case study:
Σε περίπτωση που κάποιος έχει παρκάρει παράνομα σε γωνία με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το δρόμο και σε αναγκάζει
-να μην κάνεις τη στροφή με το φόβο να ακουμπήσεις
-να ακουμπήσεις επειδή δεν σκέφτεσαι να πας μέσω Τριπόλεως και προχωράς
-να κάνεις 10 ώρες μικροελιγμούς για να μην ακουμπήσειςποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση;
Γερανός ή τροχαία αποκλείονται επειδή δεν θα φας και 10 ώρες για ένα μαλάκα... στην περίπτωση που θα έρθει τελικά κάτι από τα δυο.
Ειδικότερα ποιά είναι η καλύτερη αντίδραση σε περίπτωση που ακουμπήσει κάποιος τελικά σε τέτοια φάση; -
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............