-
και αναρωτιέμαι βέβαια, κάθε φορά που ακούω, ατύχημα τύπου ΤΕΜΠΩΝ ή ΑΓ, ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΜΕ λεοφορεία, ....
εψαξε κανεις να δει απο ποτε έχει να κοιμηθεί αυτός που οδηγούσε το λεοφορείο ???????? -
Εχεις απόλυτο δίκιο... οι οδηγοί αυτοί τις περισσότερες φορές 'εκβιάζονται' από τα αφεντικά τους, και υπό τον φόβο να μην χάσουν τις δουλειές τους αναγκάζονται να οδηγούν όλες αυτές τις ώρες... Τα ΖΩΑ όμως τα αφεντικά τους, ήθελα να ήξερα, πληρώνουν ποτέ πραγματικά όταν γίνεται κάποιο ατύχημα ή τα ρίχνουν όλα στον άγρυπνο οδηγό;
Γιατί κάτι μου λέει... ότι φταίχτης ο κακομοίρης ο οδηγός πρέπει να βγαίνει... -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Εχεις απόλυτο δίκιο... οι οδηγοί αυτοί τις περισσότερες φορές 'εκβιάζονται' από τα αφεντικά τους, και υπό τον φόβο να μην χάσουν τις δουλειές τους αναγκάζονται να οδηγούν όλες αυτές τις ώρες... Τα ΖΩΑ όμως τα αφεντικά τους, ήθελα να ήξερα, πληρώνουν ποτέ πραγματικά όταν γίνεται κάποιο ατύχημα ή τα ρίχνουν όλα στον άγρυπνο οδηγό;
Γιατί κάτι μου λέει... ότι φταίχτης ο κακομοίρης ο οδηγός πρέπει να βγαίνει...ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ !!
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
στο ίδιο φανάρι καλοκαίρι του 1996 περιμένω να κάνω αριστερά, με ενα seat marbella, έρχεται το φορτηγό .......ο φίλος μου που κάθεται δεξιά δίνει μια και ανεβαίνει επανω μου!
μπηκε μεσα όλο το αυτοκίνητο, και το ράφι που είχε μπροστα , βγήκε έξω απο το δικό μου παράθυρο....
εμείς δεν πάθαμε ούτε γρατζουνια
σκεψου τώρα, να μήν είχε πάρει χαμπάρι ο φιλαράκος .......Και μετά λένε η ζώνη σώζει ζωές γαμώτο...
-
Κι εγώ έχω δει μπροστά μου ατύχημα που δεν φορούσε ζώνη ο συνοδηγός, πετάχτηκε έξω από το αμάξι (μαζί με την πόρτα) και γλύτωσε τα πόδια του - το ένα παπούτσι του έμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ που έφτασε στην κονσόλα. Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και είναι βέβαιο ότι αν τρακάρεις χωρίς ζώνη, ΔΕΝ θα μπορέσεις να κρατηθείς και θα χτυπήσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι εγώ έχω δει μπροστά μου ατύχημα που δεν φορούσε ζώνη ο συνοδηγός, πετάχτηκε έξω από το αμάξι (μαζί με την πόρτα) και γλύτωσε τα πόδια του - το ένα παπούτσι του έμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ που έφτασε στην κονσόλα. Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και είναι βέβαιο ότι αν τρακάρεις χωρίς ζώνη, ΔΕΝ θα μπορέσεις να κρατηθείς και θα χτυπήσεις.ΘΑ Μάθατε βεβαια, για μια γυναικα εγκυο, που ειχε στο πισω κάθισμα μωρο 3 ετων , και οταν τρακαρε -το αυτοκίνητο-το μωρο έφυγε μεσα απο το παρμπριζ και σκοτώθηκε!
ΧΘΕς ΣΤΗΝ ΕΟ ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.Λάθος τακτική αντιμετώπισης του tailgating γιατί πάντα γίνεται αυτό που έπαθες, σε ακολουθεί πάλι στον πόντο, με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.
αν ήξερες την πίεση που υφίστανται αυτοί΄οι άνθρωποι , απο τα αφεντικά τους.......
Απλά, σε αυτές τις περιπτώσεις... τα ΖΩΑ είναι τα αφεντικά τους, οι οποίοι για μεγιστοποίηση του κέρδους αρνούνται να πληρώσουν 2ο οδηγό, ώστε να γίνεται η δουλειά σωστά με βάρδιες!
Διαφωνώ και με τους 2 σας. Σίγουρα πιέζονται από τους ανώτερους τους, όμως από ένα σημείο και μετά όταν ξέρουν ότι αυτό που τους ζητανε να κάνουν είναι εγκληματικά επικίνδυνο, έχουν προσωπικά την ευθύνη αν το κάνουν. Το 'Befehl ist Befehl' δεν ισχύει...
-
Φίλε zorz, όταν ΟΛΑ τα αφεντικά σε αυτόν τον τομέα, λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα καταλάβεις ότι οι οδηγοί δεν έχουν κάποια άλλη ενναλακτική λύση, ειδικά ότα έχουν να θρέψουν και οικογένεια και τα έξοδα τρέχουν! Πραγματικά σε τέτοιου είδους εταιρείες οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.
Λάθος τακτική αντιμετώπισης του tailgating γιατί πάντα γίνεται αυτό που έπαθες, σε ακολουθεί πάλι στον πόντο, με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.
Αν δεν του/μας πεις και ποιά είναι κατά τη γνώμη σου η σωστή τακτική αντιμετώπισης
τι νόημα έχει απλά να λες πως είναι λάθος? -
Πενηνταρακια θες να στο κανει ρε μεγαλε ?
Εννοειται πως οταν κολλαει κανενας απο πισω νομιζοντας οτι τρεχει στο 24ωρο λεμαν, κανουμε τη προσπεραση μας και με την πρωτη ευκαιρια μπαινουμε δεξια
Βρε με 120 παμε βρε με 200 , ασ περιμενει 5 δευτερα να κανω τη δουλεια μου , και μετα ας παει στο διαολο ο εκαστοτε.
Σιγα μη πατησω και γκαζι μη παει και χασει το φαστεστ λαπ ο καθε γληγορος που την ειδε σουμαχερ -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θέλω μια γνώμη για το ποιος είναι το ζώο, εγώ ή ο άλλος οδηγός ή και οι δυο μαςΣτην εθνική οδό, κινούμαι στην αριστερή με ταχύτητες 160-170χλμ, όπως ακριβώς και τα 2-3 μπροστινά μου αμάξια και κρατάω την δέουσα απόσταση από τον μπροστινό μου. Η μεσαία λωρίδα έχει σχετική 'κίνηση' και πηγαίνει με 120χλμ το πολύ. Έρχεται ένας πάρα πολύ γλήγορος με Astra GTC πίσω μου και μου κολλάει στα 2 μέτρα. Για να μπω στη μεσαία λωρίδα και να τον αφήσω να περάσει (κάτι που θα έκανα φυσικά αν γινόταν) θα έπρεπε να κόψω κατά 40χλμ την ταχύτητά μου για να χωρέσω ανάμεσα στα αμάξια της που πήγαιναν σαφώς πιο αργά από εμάς, ένας τέτοιος ελιγμός θα ήταν πολύ επικίνδυνος καθώς είχαν μικρές αποστάσεις ανάμεσά τους. Τον βλέπω στον καθρέφτη να κάνει κινήσεις εκνευρισμού. Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.
Τελικά να μην τα πολυλογώ, με προσπέρασε από τη μεσαία λωρίδα και ευτυχώς που πάτησα φρένο γιατί πλησίαζε πάρα πολύ το αμάξι της μεσαίας λωρίδας και δεν ξέρω αν θα προλάβαινε να κάνει τη σφήνα του. Το ίδιο πράγμα συνέχισε να κάνει στους υπόλοιπους οδηγούς της αριστερής λωρίδας περνώντας τους τελικά από τη μεσαία οριακά. -
καγκουρομαλακες με οπελ αρχιδα,
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Φίλε zorz, όταν ΟΛΑ τα αφεντικά σε αυτόν τον τομέα, λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα καταλάβεις ότι οι οδηγοί δεν έχουν κάποια άλλη ενναλακτική λύση, ειδικά ότα έχουν να θρέψουν και οικογένεια και τα έξοδα τρέχουν! Πραγματικά σε τέτοιου είδους εταιρείες οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.ΑΝ ΕΧΕΙΣ εναλλακτική, συκόνεσαι και φεύγεις, αν όχι κάθεσαι.......
και περιμένεις πότε θα γινει η μαλακία , που θα την πληρώσεις μόνο εσύ !είχα κάνει 3 φορες έγγραφη αναφορά, στην δίεύθυνση του εργοστασίου, πως όταν ανοίγω το καλοριφέρ, βάζει μέσα καυσαέριο, και αυτό είναι επικίνδυνο, γιατι εκτός των άλλων, δημιουργει υπνηλια!
αυτο γίνοταν απο τον Νοέμβη μέχρι τον Μαιο.
ΑΦΟΥ δεν έβλεμα φως έκανα καταγγελία στον γιατρό, που ήταν εκεί, και στον επποπτη.
ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ, με έστειλαν να το επισκευάσω!
Πρόσεξε όμως, τέλη Ιουλίου με έδιωξαν !!! -
εσεις οι οδηγοι φορτηγων δεν εχετε σωματειο;
δεν μπορειτε να κανετε μια απεργια της προκοπης;
η μηπως στα σωματεια σας υπαρχουν ανθρωποι που εξυπηρετουν αλλους σκοπους; -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εσεις οι οδηγοι φορτηγων δεν εχετε σωματειο;
δεν μπορειτε να κανετε μια απεργια της προκοπης;
η μηπως στα σωματεια σας υπαρχουν ανθρωποι που εξυπηρετουν αλλους σκοπους;OΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕς !
ΚΑΤΙ όπως το σωματειο των ΕΘΕΛ, ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ !!
ΤΟ σίγουρο πάντως, είναι πως πρέπει να ψάχνες για δουλειά.....
και επειδή Τα Αφεντικά, μα΄θαίνουν -μιλωντας μεταξυ τους- ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ !ΣΤΟ θεμα της απεργίας, τώρα::αυτο το κάνουν μόνο οι ιδιοκτήτες και οι παρατρεχάμενοι
-
δλδ εσεις δεν μπορειτε να κανετε απεργια μου λες τωρα;
-
στα εργοστασια , δεν μπορει να κάνει απεργία κάποιος εργαζόμενος, ότν έχει πρόβλημα με την αντιμετώπησή του, ΕΚΤΟΣ,αν εχει σκοπο ναψάξει για άλλη δουλειά .
ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! -
μα το προβλημα ειναι γενικο και δεν εχει να κανει με μερικα ατομα μονο.
ολοι ξερουμε οτι οι οδηγοι αυτων των φορτηγων που κανουν μεταφορες σε εξωτερικο αλλα και εντος ελλαδας δλδ μεγαλες αποστασεις ,δουλευουν διπλοβαρδιες κατι που απαγορευεται απο το νομο.
ο οδηγος πρεπει να κανει σταση καθε λιγο αλλα η πιεση ειναι τετοια που δεν τους επιτρεπετε. -
δεν ξέρω,πως να το εξηγήσω, αλλοιώς:
πάντως, όταν ερχόταν το τέλος του μήνα,υπόγραφες στην απόδειξη πληρομής, πως εσυ εισέπραξες όλα τα χρήματα-ημερομίσθια- υπερωρίες-και επιδόματα και δεν έχεις καμμία άλλη απαίτηση.
στα επιδόματα υποτείθεται πως ήταν μεσα τα έξοδα φαγητου,επιδ.γαμου κλπ.
Οσοι,διαμαρτύροταν πως δεν τα έλαβαν, απο την αλλη ημέρα βρίσκοταν στην αναζήτηση...
Κάπως ετσι ειναι η κατάσταση. -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Κι εγώ έχω δει μπροστά μου ατύχημα που δεν φορούσε ζώνη ο συνοδηγός, πετάχτηκε έξω από το αμάξι (μαζί με την πόρτα) και γλύτωσε τα πόδια του - το ένα παπούτσι του έμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ που έφτασε στην κονσόλα. Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και είναι βέβαιο ότι αν τρακάρεις χωρίς ζώνη, ΔΕΝ θα μπορέσεις να κρατηθείς και θα χτυπήσεις.
ΘΑ Μάθατε βεβαια, για μια γυναικα εγκυο, που ειχε στο πισω κάθισμα μωρο 3 ετων , και οταν τρακαρε -το αυτοκίνητο-το μωρο έφυγε μεσα απο το παρμπριζ και σκοτώθηκε!
ΧΘΕς ΣΤΗΝ ΕΟ ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ!Κανα βιντεάκι που να πετάγεται άτομο (κούκλα προφανώς), που κάθεται στο πίσω κάθισμα, από το αμάξι αν δεν φοράει ζώνη, υπάρχει για να το δείχνω σε αμετανόητα άτομα;
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............