-
για διαβαστε κι αυτό !
ειναι αύγουστος του 1987 , 3.30 περίπου , ξημέρωμα.
κατεβαίνω απο θεσσαλονίκη, εχει θερμοκρασία 40 βαθμούς-για όσους θυμούνται, ήταν τότε που στην αθήνα, είχαν πεθανει απο την ζέστη 1200 ατομα- περναω την στυλιδα και σε καμπή αριστερή του δρόμου, βλεπω ένα φως κόκκινο, μετά άλλο ένα, να αναβοσβήνουν, μιά το ένα και μιά το άλλο.....
ΩΠΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ?και κόβω ταχύτητα, ενστικτοδως...
ξαφνικα , αρχίζει το αυτοκίνητο να χοροπηδαει, και να πηγαίνει, μια αριστερα, και μια δεξια, -καπως ετσι κανει οταν περάσεις πάνω απο χαλάζι !-για όσους έζησαν ποτέ μια τέτοια εμπειρία.ΤΙ ΗΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΔΙΑΝΟΕΊΣΤΕ ???
ΕΝΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ, ΤΟΥ ΚΤΕΛ, ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΔΕΞΙΑ, ειχαν κατεβει όλοι κατω, και μαζευαν ΠΑΤΑΤΕΣ !!!!!
οι οποιες έπεσαν απο υπερβαρο datsun GIPSY CAR!
αυτο να το βαλω στα ζώα, ή στα ζαρζαβατικά ? -
Μάλλον στα ζωόφυτα θα πρέπει να μπεί (ζωόφυτο= κοινώς, θαλάσσιος σπόγγος!)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mπα, το κλου της υπόθεσης είναι πως όταν έχει ομίχλη, κανείς τους δεν τα ανάβει.στάνταρ
-
δηλ, αν τους πατουσε η νταλίκα, θα έβγαζαν νερό????
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
δηλ, αν τους πατουσε η νταλίκα, θα έβγαζαν νερό????Μπαα...κάτι άλλο χειρότερο θα έβγαζαν... να μην πώ καλύτερα... (αλήθεια...κανείς από εσάς που τυχαίνει να πηγαίνει για ψάρεμα... έχει τύχει να πιάσει 'σάλπα' και να την πιέσει κατά λάθος στην κοιλιά; )
-
γνωριζετε οτι :
οι επαγγελματιες-λεμε τωρα-οδηγοιφορτηγων, που περιφέρονται στους χωρους γυρω απο την λαχαναγορα,μεχρι να ξεκουραστουν, ή να ξεφορτώσουν,τα αυτοκίνητά τους, ΠΙΝΟΥΝ , απο μπύρες, μέχρι κρασια.........
και μετά ανεβαίνουν στα φορτηγα για να κάνουν ταξίδια των 300 και 500 χιλιομέτρων,???
εγω συνάντησα ανθρωπο, ο οποιος ήταν πιτα...να ανεβαίνει στην νταλίκα, για να πάει στην βεροια !
τελικά έφτασε καλά...
αλλά,δεν μου ΄κάθεται σωστά αυτό.......... -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
γνωριζετε οτι :
οι επαγγελματιες-λεμε τωρα-οδηγοιφορτηγων, που περιφέρονται στους χωρους γυρω απο την λαχαναγορα,μεχρι να ξεκουραστουν, ή να ξεφορτώσουν,τα αυτοκίνητά τους, ΠΙΝΟΥΝ , απο μπύρες, μέχρι κρασια.........
και μετά ανεβαίνουν στα φορτηγα για να κάνουν ταξίδια των 300 και 500 χιλιομέτρων,???
εγω συνάντησα ανθρωπο, ο οποιος ήταν πιτα...να ανεβαίνει στην νταλίκα, για να πάει στην βεροια !
τελικά έφτασε καλά...
αλλά,δεν μου ΄κάθεται σωστά αυτό..........Πόσα ατυχήματα συμβαίνουν εξαιτίας αυτών των...ευσυνείδητων επαγγελματιών να ήξερες...
Πριν μερικά χρόνια, στον Κηφισό, στο ύψος της λαχαναγοράς είχε ακόμα φανάρια... εκεί λοιπόν είχε ένα φανάρι και υπήρχε και διάβαση η οποία συνεχιζόταν με ένα γεφυράκι που πέρναγε πάνω από το 'ποτάμι' για να πάς στην απέναντι πλευρά του δρόμου (συνήθως αυτό το γεφυράκι το διέσχυζαν πακιστανοί που πούλαγαν μπανάνες στο φανάρι).
Είναι κόκκινο λοιπόν το φανάρι και είμαι μόνος μου σταματημένος ακριβώς πριν από την διάβαση και περιμένω να ανάψει πράσινο, ενώ διασχίζουν την διάβαση 2-3 πακιστανοί! Ευτυχώς έχω μάθει να έχω μάτια και στον κ@λ@ μου που λένε...και έτσι συνηθίζω όταν είμαι σταματημένος να κοιτάω και τον κεντρικό καθρέφτη! Στο κάθισμα του συνοδηγού είναι φίλος και συνάδελφος ο οποίος έχει 'γλαρώσει' καθώς γυρνάμε και οι δύο κουρασμένοι από την δουλειά...Ξαφνικά...με βλέπει να βάζω ταχύτητα, να πατάω γκάζι, και από την δεξιά λωρίδα να πηγαίνω παράλληλα για λίγο με την διάβαση και να σταματάω πάλι κανονικά στην αριστερή λωρίδα αλλά πάνω στην διάβαση αυτή τη φορά (δεν είχα άλλο χώρο)...και τους πακιστανούς να τρέχουν πανικόβλητοι... πάνω που πάει να με ρωτήσει τί στο καλό έκανα... βλέπει φορτηγό να περνάει με τέρμα το γκάζι από την δεξιά λωρίδα, χωρίς ΚΑΝ να σταματάει στο φανάρι... Αν είχα μείνει εκεί... το Hyundai Coupe θα είχε γίνει ένα με την άσφαλτο! Όλα αυτά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου... Οστόσω εγώ κράτησα πατημένη και την κόρνα! Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί ο οδηγός...κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι! Ευτυχώς με το κορνάρισμα ξύπνησε! Λίγα μέτρα πιο κάτω σταμάτησε δεξιά...και πήγα και του τα έψαλα ένα χεράκι...αλλά τί να μου πεί και αυτός... μεροκαματιάρης ήταν και τον ανάγκαζαν από την εταιρεία που δούλευε να οδηγεί πάνω από 12 ώρες συνεχόμενα την ημέρα! -
αν ήξερες την πίεση που υφίστανται αυτοί΄οι άνθρωποι , απο τα αφεντικά τους.......
στο ίδιο φανάρι καλοκαίρι του 1996 περιμένω να κάνω αριστερά, με ενα seat marbella, έρχεται το φορτηγό .......ο φίλος μου που κάθεται δεξιά δίνει μια και ανεβαίνει επανω μου!
μπηκε μεσα όλο το αυτοκίνητο, και το ράφι που είχε μπροστα , βγήκε έξω απο το δικό μου παράθυρο....
εμείς δεν πάθαμε ούτε γρατζουνια
σκεψου τώρα, να μήν είχε πάρει χαμπάρι ο φιλαράκος ....... -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
αν ήξερες την πίεση που υφίστανται αυτοί΄οι άνθρωποι , απο τα αφεντικά τους.......στο ίδιο φανάρι καλοκαίρι του 1996 περιμένω να κάνω αριστερά, με ενα seat marbella, έρχεται το φορτηγό .......ο φίλος μου που κάθεται δεξιά δίνει μια και ανεβαίνει επανω μου!
μπηκε μεσα όλο το αυτοκίνητο, και το ράφι που είχε μπροστα , βγήκε έξω απο το δικό μου παράθυρο....
σκεψου τώρα, να μήν είχε πάρει χαμπάρι ο φιλαράκος .......Ακριβώς επειδή ξέρω από αυτήν την πίεση, γι'αυτό και δεν το συνέχισα το θέμα με εκείνο τον οδηγό... Έχει χρειαστεί και εγώ για ένα διάστημα από την δουλειά μου να κυκλοφορώ με ένα φορτηγάκι επί 9 ώρες συνέχεια κάθε μέρα... οπότε φαντάζομαι τί περνάνε και αυτοί που οδηγούν τα 'θηρία' όλη μέρα... (παλιά είχα και επαγγελματικό δίπλωμα το οποίο αργότερα το 'έκοψα')... Απλά, σε αυτές τις περιπτώσεις... τα ΖΩΑ είναι τα αφεντικά τους, οι οποίοι για μεγιστοποίηση του κέρδους αρνούνται να πληρώσουν 2ο οδηγό, ώστε να γίνεται η δουλειά σωστά με βάρδιες!
-
να σου πω, και αυτο:
φεβρουάριος του 1981 δουλεύω σε εταιρεία με τουριστικα λεοφορεία.
σαν νεος , δεν μου επιτρεποταν να παω στο εξωτερικο, γιατι δεν ειχα την εμπειρία...
απο αθήνα - χαλκιδική στο πρωτο ποδι, μια σταση στου λεβεντη και μι α στον πλαταμωνα, μετά κατευθειαν στο ξενοδοχειο,, .......το βραδυ ύπνος στο τελευταιο κάθισμα του λεοφορείου και το πρωί επιστροφή στην αθήνα, με όλο το ΚΑΠΗ μέσα.
γυρίζω πίσω , και ακούω.......
λοιπόν μια που ήρθες, θα πας λουτράκι, γιατι έμεινε ο άλλος , απο συμπλέκτη ...ΝΑ ΤΟΝ ΡΥΜΟΥΛΚΉΣΕΙς !!!
ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΕΒΑΙΑ , ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!ε τον σκοτώνεις κύριε πρόεδρε? ή δεν τον σκοτώνεις !
-
και αναρωτιέμαι βέβαια, κάθε φορά που ακούω, ατύχημα τύπου ΤΕΜΠΩΝ ή ΑΓ, ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΜΕ λεοφορεία, ....
εψαξε κανεις να δει απο ποτε έχει να κοιμηθεί αυτός που οδηγούσε το λεοφορείο ???????? -
Εχεις απόλυτο δίκιο... οι οδηγοί αυτοί τις περισσότερες φορές 'εκβιάζονται' από τα αφεντικά τους, και υπό τον φόβο να μην χάσουν τις δουλειές τους αναγκάζονται να οδηγούν όλες αυτές τις ώρες... Τα ΖΩΑ όμως τα αφεντικά τους, ήθελα να ήξερα, πληρώνουν ποτέ πραγματικά όταν γίνεται κάποιο ατύχημα ή τα ρίχνουν όλα στον άγρυπνο οδηγό;
Γιατί κάτι μου λέει... ότι φταίχτης ο κακομοίρης ο οδηγός πρέπει να βγαίνει... -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Εχεις απόλυτο δίκιο... οι οδηγοί αυτοί τις περισσότερες φορές 'εκβιάζονται' από τα αφεντικά τους, και υπό τον φόβο να μην χάσουν τις δουλειές τους αναγκάζονται να οδηγούν όλες αυτές τις ώρες... Τα ΖΩΑ όμως τα αφεντικά τους, ήθελα να ήξερα, πληρώνουν ποτέ πραγματικά όταν γίνεται κάποιο ατύχημα ή τα ρίχνουν όλα στον άγρυπνο οδηγό;
Γιατί κάτι μου λέει... ότι φταίχτης ο κακομοίρης ο οδηγός πρέπει να βγαίνει...ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ !!
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
στο ίδιο φανάρι καλοκαίρι του 1996 περιμένω να κάνω αριστερά, με ενα seat marbella, έρχεται το φορτηγό .......ο φίλος μου που κάθεται δεξιά δίνει μια και ανεβαίνει επανω μου!
σκεψου τώρα, να μήν είχε πάρει χαμπάρι ο φιλαράκος .......Και μετά λένε η ζώνη σώζει ζωές γαμώτο...
-
Κι εγώ έχω δει μπροστά μου ατύχημα που δεν φορούσε ζώνη ο συνοδηγός, πετάχτηκε έξω από το αμάξι (μαζί με την πόρτα) και γλύτωσε τα πόδια του - το ένα παπούτσι του έμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ που έφτασε στην κονσόλα. Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και είναι βέβαιο ότι αν τρακάρεις χωρίς ζώνη, ΔΕΝ θα μπορέσεις να κρατηθείς και θα χτυπήσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κι εγώ έχω δει μπροστά μου ατύχημα που δεν φορούσε ζώνη ο συνοδηγός, πετάχτηκε έξω από το αμάξι (μαζί με την πόρτα) και γλύτωσε τα πόδια του - το ένα παπούτσι του έμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ που έφτασε στην κονσόλα. Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και είναι βέβαιο ότι αν τρακάρεις χωρίς ζώνη, ΔΕΝ θα μπορέσεις να κρατηθείς και θα χτυπήσεις.ΘΑ Μάθατε βεβαια, για μια γυναικα εγκυο, που ειχε στο πισω κάθισμα μωρο 3 ετων , και οταν τρακαρε -το αυτοκίνητο-το μωρο έφυγε μεσα απο το παρμπριζ και σκοτώθηκε!
ΧΘΕς ΣΤΗΝ ΕΟ ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.Λάθος τακτική αντιμετώπισης του tailgating γιατί πάντα γίνεται αυτό που έπαθες, σε ακολουθεί πάλι στον πόντο, με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.
αν ήξερες την πίεση που υφίστανται αυτοί΄οι άνθρωποι , απο τα αφεντικά τους.......
Απλά, σε αυτές τις περιπτώσεις... τα ΖΩΑ είναι τα αφεντικά τους, οι οποίοι για μεγιστοποίηση του κέρδους αρνούνται να πληρώσουν 2ο οδηγό, ώστε να γίνεται η δουλειά σωστά με βάρδιες!
Διαφωνώ και με τους 2 σας. Σίγουρα πιέζονται από τους ανώτερους τους, όμως από ένα σημείο και μετά όταν ξέρουν ότι αυτό που τους ζητανε να κάνουν είναι εγκληματικά επικίνδυνο, έχουν προσωπικά την ευθύνη αν το κάνουν. Το 'Befehl ist Befehl' δεν ισχύει...
-
Φίλε zorz, όταν ΟΛΑ τα αφεντικά σε αυτόν τον τομέα, λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα καταλάβεις ότι οι οδηγοί δεν έχουν κάποια άλλη ενναλακτική λύση, ειδικά ότα έχουν να θρέψουν και οικογένεια και τα έξοδα τρέχουν! Πραγματικά σε τέτοιου είδους εταιρείες οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Επιταχύνω όσο με παίρνει ώστε να έχω και μια απόσταση ασφαλείας από τον μπροστινό μου, αλλά αυτός έρχεται κοντά.
Λάθος τακτική αντιμετώπισης του tailgating γιατί πάντα γίνεται αυτό που έπαθες, σε ακολουθεί πάλι στον πόντο, με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.
Αν δεν του/μας πεις και ποιά είναι κατά τη γνώμη σου η σωστή τακτική αντιμετώπισης
τι νόημα έχει απλά να λες πως είναι λάθος? -
Πενηνταρακια θες να στο κανει ρε μεγαλε ?
Εννοειται πως οταν κολλαει κανενας απο πισω νομιζοντας οτι τρεχει στο 24ωρο λεμαν, κανουμε τη προσπεραση μας και με την πρωτη ευκαιρια μπαινουμε δεξια
Βρε με 120 παμε βρε με 200 , ασ περιμενει 5 δευτερα να κανω τη δουλεια μου , και μετα ας παει στο διαολο ο εκαστοτε.
Σιγα μη πατησω και γκαζι μη παει και χασει το φαστεστ λαπ ο καθε γληγορος που την ειδε σουμαχερ
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............