-
Ο χρήστης Type-Racing έγραψε:
Ζώο απόψε γυρνώντας από το Καβούρι στο σημείο που η λεωφόρος Ποσειδώνος (Καραμανλή) κάνει ελαφρά στροφή αριστερά και τέμνεται με την λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Είμαι στην δεξιά λωρίδα σκοπεύοντας να στρίψω δεξιά και μπροστά μου βρίσκεται παλιός σκαραβαίος που δεν έχει βγάλει φλας για δεξιά και μαντεύω -σωστά- ότι θα μείνει στην Ποσειδώνος, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Έλα όμως που το σημείο είναι κλασικό για μαλ@κες που μπαίνουν δεξιά από την μεσαία λωρίδα (έχουν κοντέψει πολλές φορές να με κόψουν με το ποδήλατο τέτοιοι). Ένας οδηγός Astra λοιπόν που βρισκόταν ακριβώς δίπλα μου βγάζει φλάς από την μεσαία και χώνεται με θράσος δεξιά γλιτώνοντας στο τσακ στενή επαφή με τον σκαραβαίο που συνεχίζει σωστά ευθεία. Μέχρι εδώ κάτι πάει και έρχεται. Το θέμα μας όμως είναι ότι ο οδηγός του Astra κορνάρει μετά μανίας, κατεβάζει παράθυρο και βρίζει χυδαία την οδηγό του άλλου αυτοκινήτου. Και φταίχτης και καβαλάρης.
Και το χειρότερο από όλα, ειλικρινά πιστεύω ότι δεν κατάλαβε την μαλ@κία που έκανε, παρόλο που οι λωρίδες δείχνουν ότι η Ποσειδώνος συνεχίζει αριστερά.
Πριν 6-7 χρόνια μας είχανε τρακάρει έτσι (ειχαμε την 155 ακομα)...
Εμεις μεσαία ,η μ@@@κ@ αριστερη και της ερχετε να στριψει απο αριστερα τερμα δεξια...και στριβει ετσι χωρις φλας..
Ευτυχως που δεν ερχονταν μηχανακι
Ευτυχως που η Αλφα με το μπαμ την σηκωσε και την πεταξε με γωνια....
Ευτυχως που υπηρχε αστυνομικος εκει και ειδε ολο το συμβαν...Ίδιο σκηνικό και με μένα στην έξοδο της ΑΟ για εθνική οδό στη Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Η έξοδος της ΑΟ για την ΕΟ οδηγεί σε διχάλα, αριστερά πας για Πειραιά και δεξιά κόβεις για Λαμία αλλά οι γραμμές του δρόμου συνεχίζουν κανονικά για Πειραιά.
Με το ίδιο ακριβώς σκηνικό μου έπαιζε τα φώτα και με έβριζε ένας παππούς επειδή έμεινα δεξιά στη λωρίδα μου και συνέχισα για Πειραιά ενώ αυτός από την αριστερή λωρίδα ήθελε να μπεί δεξιά για Λαμία.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Βγαίνει εχθές παππούς (με το ένα πόδι ήδη να είναι μέσα στον τάφο) από STOP.
-Με βλέπει που έρχομαι, σταματάει. (είχαμε μια απόσταση περίπου 20 μέτρων)
-Συνεχίζω εγώ κανονικά αλλά η διαίσθηση μου λέει κόψε.
-Συνεχίζει να με κοιτάει, κάνει μερικά εκατοστά μπροστά, σταματάει. (απόσταση 10 μέτρα)
-Συνεχίζω εγώ κανονικά αλλά η διαίσθηση μου πλέον κτυπάει κόκκινο οπότε κόβω περισσότερο.
-Συνεχίζει να με κοιτάει κάνει ακόμα μερικά εκατοστά μπροστά και σταματάει. (απόσταση 5 μέτρα)
-Συνεχίζω εγώ αλλά πλέον τσουλάω.
-Συνεχίζοντας να με κοιτάει ξεκινάει και περνάει αργά αργά. (απόσταση 2 μέτρα περίπου)
-Φρένα εγώ.Δεν του κόρναρα, απλά ευχήθηκα να καταφέρει να φτάσει μέχρι την επόμενη γωνία όπου πιθανότατα είχε ραντεβού με τον μαυροφερεμένο κύριο με το δρεπάνι.
Άντε, ένας ακόμα λιγότερος.Παίζει να νόμιζε ότι έκοβες για να τον αφήσεις να περάσει. Ειδικά εάν η ταχύτητά σου ήταν φανερώς φθίνουσα.
ΠΑΝΤΑ σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζω φλάς αν θέλω να στρίψω ή παίζω μία τα φώτα προκειμένου να διευκολύνω τους άλλους που περιμένουν.
Απλά, από τη συμπεριφορά του εν λόγο «οδηγού» ψυχανεμίστηκα το πώς θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο περιστατικό και αντέδρασα ανάλογα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ίδιο σκηνικό και με μένα στην έξοδο της ΑΟ για εθνική οδό στη Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Η έξοδος της ΑΟ για την ΕΟ οδηγεί σε διχάλα, αριστερά πας για Πειραιά και δεξιά κόβεις για Λαμία αλλά οι γραμμές του δρόμου συνεχίζουν κανονικά για Πειραιά.
Με το ίδιο ακριβώς σκηνικό μου έπαιζε τα φώτα και με έβριζε ένας παππούς επειδή έμεινα δεξιά στη λωρίδα μου και συνέχισα για Πειραιά ενώ αυτός από την αριστερή λωρίδα ήθελε να μπεί δεξιά για Λαμία.
Δεν καταλαβαίνουν τι μαλακία κάνουν ,σε βρίζουν κιόλας...μα καθόλου μυαλό?ΚΑΘΟΛΟΥ?
-
Είμαι στην ΕΟ σήμερα, 3 λωρίδες δρόμος... Στην μεσαία γιατί προσπερνώ κάτι φορτηγά και 120 περίπου χλμ. Μπροστά βλέπω σκουτεράκι στην μέση της λωρίδας μου (σωστός) να πηγαίνει με καμιά 70αρια το πολύ... Βγάζω φλας και μπαίνω δεξιά, γιατί θα έβγαινα στην επόμενη έξοδο και σιγά σιγά κόβω... Έχοντας φτάσει πίσω και δίπλα του και έχοντας πέσει κάπου στα 80-90, βγάζει φλας και το κόβει κατευθείαν μπροστά μου, έχοντας έρθει πλέον στο ύψος της πόρτας μου και εγώ όσο δεξιά μπορώ. Ανάβω φώτα, τέρμα γκάζι και τον προσπερνάω. Βγαίνω στην έξοδο, βγαίνει και αυτός και αρχίζει να μου παίζει φώτα... Κόβω σιγά σιγά και τον περιμένω, αλλά μένει πίσω.
Στο φανάρι που έχει ο δρόμος με πλευρίζει... Καλά ρε φιλάρα, δεν είδες που έβγαλα φλας;;;; Κύριε μου, του λέω, με το φλας εκδηλώνετε πρόθεση για αλλαγή, δεν μπορώ ξαφνικά εγώ να πλακωθώ στα φρένα για να βγείτε μπροστά μου. Το σκέφτεται λιγάκι, συνεχίζει: και καλά ρε φίλε, γιατί με περνάς από δεξιά; Αφενός ήσασταν με 70 στην μεσαία με άδεια την δεξιά, αφετέρου εγώ έκανα δεξιά επιβραδύνοντας για να βγω στην έξοδο, από πού να σας περνούσα από αριστερά; Κάπου εκεί άναψε το πράσινο και χώρισαν οι δρόμοι μας. -
Δρόμος 2 λωρίδων με κίνηση πήχτρα. Μπροστά αριστερά μου ένα ασημί Astra σταματημένο στην κίνηση έχει βγάλει φλας ότι θέλει να κάνει δεξιά (μπροστά μου). Όταν προχώρησαν τα αυτοκίνητα έμεινα σταματημένος για να του αφήσω χώρο να αλλάξει λωρίδα. Καθώς λοιπόν ερχόταν από την αριστερή προς τη δεξιά με καμιά 10αριά χλμ/ώρα ακούγεται στρίγγλισμα φρεναρίσματος και έρχεται ένα παπάκι με τον κώλο πέρα δώθε και τέζα τα φρένα το οποίο πρέπει να περνούσε σφαίρα ανάμεσα στις 2 λωρίδες πηγμένων αυτοκινήτων με καμιά 40άρα χλμ τουλάχιστον, περνάει ξυστά από το Astra ακουμπώντας το με το χέρι του για να στηριχτεί μην πέσει και καταφέρνει να φρενάρει 6-7 μέτρα πιο μπροστά στον χώρο που είχε μείνει από τα αμάξια που είχαν προχωρήσει στη λωρίδα μου. Αρχίζει τα καντήλια ο παπάκουλας, μουτζώματα, μπινελίκια τα πάντα και αφού ξεσπαθώνει φεύγει πάλι με τάπα γκάζι του σκοτωμού ανάμεσα στην κίνηση.
Τώρα φταίω εγώ να πω ότι μάλλον του άξιζε η τρομάρα που πήρε; -
Ζώα,Ζώα,Ζώα, καλα λεω οτι καλοκαίριασε!
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Ζώα,Ζώα,Ζώα, καλα λεω οτι καλοκαίριασε!Μπα και που καλοκαίριασε το ίδιο νούμερο ζώων κυκλοφορεί,απλά έχουνε ξεσαλώσει πιο πολύ...
Κάτι ο ήλιος,κάτι η ζέστη....και χαζεύουν ακόμα πιο πολύ!! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κύριε μου, του λέω, με το φλας εκδηλώνετε πρόθεση για αλλαγή,...αν μου μιλούσες έτσι κ μένα θα πέθαινα στο γέλιο θα σε έγραφα στα 'Απίθανα'
-
Mα αυτός ήταν ο σκοπός μου. Νομίζεις είχα διάθεση να εξηγώ στον κάθε ταλάκα τον ΚΟΚ;
-
Ζωο ο νεανιας με το χρυσαφι(σαν υποθετο γλυκερινης φαντασου)γκολφ προηγουμενης γενιας που στο δρομο για την χαλκιδικη ενω ημαστα στην αριστερα μια ροη μεχρι εκει που φαινοταν με 120 περιπου κολλουσε απο πισω μου για ποση ωρα,ε σε καποια φαση τσατιστικα και ειπα να γινω και εγω ζωο,εκανα δεξια του βγαλα χερι και να προσπερασει με προφανη εκνευρισμο και αφου ανταλλαξαμε ουσιαστικα θεσεις(δεν μπορουσε να παει γρηγοροτερα γιατι απλα ειχε κινηση)κολλησα απο πισω και αρχισα να παιζω φωτα και κορνες,το ζωαδι τσατιστικε και μου ζητουσε και το λογο,ηθελε μαλιστα να αναμετρηθουμε(εξασφερα style),εχε χαρη που ειχα το προσωπο μεσα αλλιως
Επισης ζωα αυτοι που βγαζουν τους προφυλακτηρες επιτηδες για καγκουρε λουκ και στο παρκαρισμα ξεπαρκαρισμα γ*μαν το συμπαν,ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ -
τέτοιους βλακαμαδες τούς συναντάω συνέχεια και ιδικά όταν οδηγό σε επαρχειακο οδικό δίκτυο (από Χαλκίδα προς βασιλικό) και πηγαίνω χαλαρά μου κολλάνε από πίσω σε εκνευριστικό βαθμό..τόσο κόμπλεξ υπάρχει?δεν μπορώ να καταλάβω!
-
Γιατί δεν τους αφήνετε να περάσουν μόλις βρείτε ευθεία; Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.
Τώρα, αν κινείστε πίσω από αλλον περιμένοντας να παραμερίσει για να προσπεράσετε και ο παπάρας κολλήσει πίσω σας για να πάρει τη θέση σας, ΞΥΔΑΚΙ και αδιαφορία το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Αν μάλιστα σε ΤΕΤΟΙΑ περίπτωση προσπαθήσει να προσπεράσει από δεξιά με σφήνα (κλασική βλαχοκαγκουριά), απλώς δεν τον αφήνετε. -
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
χρυσαφι(σαν υποθετο γλυκερινης φαντασου)Μαθαμε και κατι σημερα!
(οτι τα υποθετα γλυκερινης ειναι χρυσα ντε)
Ζωο η σοτα που εστριψε αναποδα στο μονοδρομο μπροστα στο πρακτικερ στον Αλιμο, κοβοντας το αντιθετο ρευμα... -
σοτα ??????
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
σοτα ??????κότα
-
Πριν λιγο ενα ΤΤ που πήγαινε ανάποδα σε μονοδρομο στη γειτονια, παραλιγο να τρακάρει με παπί που πήγαινε ανάποδα σε καθετο μονοδρομο.
-
Ωραίο θα ήταν αυτό εδώ που τα λέμε.
-
Ναί, μετά θα ήθελα να δώ τί θα έλεγαν στις ασφαλιστικές τους... :):)
-
Ζώο ο εξυπνάκιας με το Vitara που νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα cojones.
Ζώα στους αυτοκινητόδρομους όσοι οδηγοί (κυρίως μικρών αυτοκινήτων!) μπαστακώνονται στην αριστερή λωρίδα και δεν κάνουν στην άκρη με τίποτα. Δεν λέω ότι έχω την απαίτηση να πετάω με 230 και να εξαϋλώνονται όλοι από μπροστά μου, για να είμαστε εξηγημένοι, αλλά κάτι τύποι σαν τον οδηγό του άσπρου Seicento κάπου ανάμεσα σε Κόρινθο και Μέγαρα όπου τελικά τον πέρασα από την άδεια δεξιά, τον κοίταξα αγριεμένος και ανταπέδωσε το ίδιο βλέμμα...
Ζώα όσοι κινούνταν στην Αθηνών-Κορίνθου την Παρασκευή το απόγευμα. Γενικώς και ανυπερθέτως. Ζώο ο οδηγός της ασημί Α147 που στο Θήβα-Ελευσίνα προσπερνούσε δίχως αύριο τους πάντες, ακόμα και σε τυφλές στροφές. Ζώα όσοι δεν ανάβουν φώτα στις σήραγγες (Κακιά Σκάλα, Αττική Οδός, Μαλιακός). Στο Αρτεμίσιο πάντως δεν συνάντησα κανέναν τέτοιο, μάλλον επειδή είναι 2πλης κατεύθυνσης και θεοσκότεινα.
Όχι ακριβώς ζώα αλλά σίγουρα κακοί οδηγοί, δίχως courtesy όσοι σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης με 1 λωρίδα ανά ρεύμα κολλάνε πίσω και ελάχιστα αριστερά από τον μπροστινό τους, μην αφήνοντας κάποιον ταχύτερο να προσπεράσει. Δεν κατηγορώ κάποιον αν δεν μπορεί να προσπεράσει (πχ. είναι νέος οδηγός, οδηγεί αργό αμάξι κλπ), ίσα ίσα είναι καλύτερα από το προσπαθήσει ένα οριακό -γι αυτόν- προσπέρασμα. Όμως έστω ας κάτσει δεξιότερα και ας αφήσει αρκετό χώρο μπροστά του ως buffer ώστε να τον προσπερνάνε οι ταχύτεροι πιο εύκολα, όχι να κάθεται 'πακέτο' με το μπροστινό φορτηγό επιμηκύνοντας την ουρά.
Ζώο εγώ που από λάθος υπολογισμό έκανα ένα οριακό προσπέρασμα στον Μαλιακό ολοκληρώνοντας το πάνω ακριβώς στη διαχωριστική γραμμή με το κενό ανάμεσα στα 2 φορτηγά να είναι 1,50-1,70 μέτρα...
-
Φίλε zorz, μήπως το παρακάνεις λίγο ;;;;
Eίσαι υπερβολικός σε ορισμένες απαιτήσεις σου και σίγουρα δεν χαρακτηρίζονται ζώα οι υπολοιποι οδηγοί που έτυχε να έχουν ποιό αργό αμάξι από σένα...
Ζώα,Ζώα,Ζώα.............