-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σχοινιας=Μπλιαχ, πηγα χθες, δε το μπορω το μερος.
Αξιζει μονο αμα θες να κανεις Water Sports.
...Sorry που ρωτάω, αλλά γιατί μπλιαχ ο σχοινιάς; Αναφέρεσαι στα οργανωμένα κομμάτια της παραλίας (π.χ. Καράβι) όπου γίνεται πανικός και ο ένας είναι πάνω στον άλλο ή στα εντελώς ελεύθερα αρκετά μετά την εκβολή του ποταμιού;
Καλα, για τα οργανωμενα δεν υπαρχει θεμα συζητησης, τη κυριακη πηγα, 70 λεπτα το μικρο νερο, και η κλασσικη μ#%^^ με την ελαχιστη καταναλωση για το παρκινγκ. Το θεμα ειναι οτι οοολη η παραλια εκει (σε οσες εχω παει δηλαδη) ειναι ρηχα, θελει περπατημα για να βαθυνει και να μπορεσεις να κολυμπησεις σαν ανθρωπος, το νερο ειναι χλιαρο/ζεστο αντι να ειναι κρυο και κινδυνευεις να σε μαζεψει κανενα κρις-κραφ/windsurf/κλπ..
Ασε που δεν εχει και την ενταση και τη ανδρεναλινη του να κολυμπας παρεα με καρχαριες σα τη Ραφηνα.. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δε μου αρέσει καθόλου, μα καθόλου λέμε, που το Getz βγήκε ΠΟΕ (Πέραν Οικονομικής Επισκευής) μετά από ανατροπή.
Μου αρέσει και μάλιστα πάρα πολύ, που η οδηγός του δεν έπαθε ούτε γρατσουνιά.Tι έγινε ρε θείο?
-
Μου άρεσε η μελαχρινή κουκλιτσα με το τατουάζ στο δεξί πόδι που πήγαινε αέρα με το 250άρι cbf της μέσα στην κίνηση και έδειχνε να το κατέχει!
Μου άρεσε το χαμόγελό της όταν της έκανα φιλοφρόνηση για το συνδιασμό των παραπάνω.edit: δε μου αρέσει καθόλου που δεν έκανα την παραπάνω κίνηση...
-
μ'αρέσει που έπεσα κάτω απ'τα 80 και μου κάνουν κάποια ρούχα που δυσκολεύονταν
-
Μ αρέσει που πάει καλά το διάβασμα
Δεν μ' αρέσει που δεν πάω καλά εγώ -
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Yabanaki...πηγαινω καθημερινα σχεδον (χειμωνα-καλοκαιρι) για wakeboard εδω και χρονια. Αυτο έχει ενα κακο (wakeboad 30 ευρω το 7λεπτο,και κανω στανταρ 2 σετ την φορα), αλλα έχει ένα καλό, δεν πληρώνω ποτε εισοδο και ξαπλωστρα διότι πλεον ειμαι πιο τακτικος και απο τους καλοκαιρινους εργαζομενους εκει...Οσο για την θαλασσα, απο τον Ιουλιο μεχρι τον Σεπτεμβρη ειναι βρωμικη, αλλα 9 το πρωι και 8μιση το βραδυ κανει κατι λαδιες....σουπερ...
Δεν την αλλαζω την βαρκιζα με τιποτα!!
Παντως για μπανιο, αν εισαι νοτιος, υπαρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ καβατζες με πεντακαθαρα νερα, χωρις εισοδο, χωρις κοσμο κτλ κτλ..Προτιμω παντως να παιρνω το σκαφακι μου και να πεταγομαι φλεβες η αιγινα..
Αν έκανα καλά τους υπολογισμούς μου δίνεις περί τα 18 χιλιάρικα το χρόνο για wakeboard ? (300 καθημερινά σχεδόν χ 60=18.000)
Yabanaki : πήγα 1 φορά πέρυσι. Ούτε θυμάμαι τι πλήρωσα ούτε και με ένοιαξε. Έμεινα ενεός όμως από τη χαβούζα που είδα και φυσικά δεν ξαναπήγα
Πράγματι υπάρχει πολύ πράμα με ωραία νερά και ησυχία, το διαπίστωσα από τότε που κατέβηκα νότια και είμαι ακόμα στο ψάξιμο. ...Αν δεν πεθάνω στο μεταξύ έχω όλο το χρόνο δικό μου για συνεχείς βελτιώσεις
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Yabanaki : πήγα 1 φορά πέρυσι. Ούτε θυμάμαι τι πλήρωσα ούτε και με ένοιαξε. Έμεινα ενεός όμως από τη χαβούζα που είδα και φυσικά δεν ξαναπήγα
Could you translate please in simplified greek?
Πράγματι υπάρχει πολύ πράμα με ωραία νερά και ησυχία, το διαπίστωσα από τότε που κατέβηκα νότια και είμαι ακόμα στο ψάξιμο. ...Αν δεν πεθάνω στο μεταξύ έχω όλο το χρόνο δικό μου για συνεχείς βελτιώσεις
Ένα από το προτερήματά σου πρέπει να είναι η αισιοδοξία, σωστά;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Could you translate please in simplified greek?
Στήλη άλατος, άφωνος!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Yabanaki...πηγαινω καθημερινα σχεδον (χειμωνα-καλοκαιρι) για wakeboard εδω και χρονια. Αυτο έχει ενα κακο (wakeboad 30 ευρω το 7λεπτο,και κανω στανταρ 2 σετ την φορα), αλλα έχει ένα καλό, δεν πληρώνω ποτε εισοδο και ξαπλωστρα διότι πλεον ειμαι πιο τακτικος και απο τους καλοκαιρινους εργαζομενους εκει...
Οσο για την θαλασσα, απο τον Ιουλιο μεχρι τον Σεπτεμβρη ειναι βρωμικη, αλλα 9 το πρωι και 8μιση το βραδυ κανει κατι λαδιες....σουπερ...
Δεν την αλλαζω την βαρκιζα με τιποτα!!
Παντως για μπανιο, αν εισαι νοτιος, υπαρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ καβατζες με πεντακαθαρα νερα, χωρις εισοδο, χωρις κοσμο κτλ κτλ..Προτιμω παντως να παιρνω το σκαφακι μου και να πεταγομαι φλεβες η αιγινα..
Αν έκανα καλά τους υπολογισμούς μου δίνεις περί τα 18 χιλιάρικα το χρόνο για wakeboard ? (300 καθημερινά σχεδόν χ 60=18.000)
Καλά έκανες ΜΟΝΟ τις πραξεις ομως..πηγαινω καθημερινα αλλα φυσικα δεν κανω wake καθε φορα που παω..Δηλαδη απο τις 6-7 φορες που παω την εβδομαδα, θα κανω 3-4 φορες απο 2 σετ. Επισης 1μιση μηνα το χειμωνα ειναι αδυνατο να κανεις το οτιδηποτε...Aλλα δεν πληρωνω κατι αλλο, λογω της παραπανω επισκεψιμοτητας μου στο συγκεκριμενο μερος (χειμωνα-καλοκαιρι).
Αλλοι καπνιζουν, αλλοι τα πινουν αλκοολ...ε ναι, εγω τα κανω wakeboard!!
-
wakeboard είναι σαν θαλάσσιο σκι αλλά με σανίδα?
Δηλαδή σε τραβάει σκάφος?
Έχεις δοκιμάσει kite-surf? Πρέπει να είναι πολύ διασκεδαστικό...
Είχα κάνει windsurfing ένα φεγγάρι και ήταν πολύ ωραίο.. -
Και 200χ60€=12.000€, είναι πάλι εντυπωσιακό πάντως!
Δεν έχω ακούσει εγώ κάτι αντίστοιχο, αλλά πραγματικά, ο καθένας κάνει τα λεφτά του ό,τι γουστάρει στην τελική! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν έχω ακούσει εγώ κάτι αντίστοιχο, αλλά πραγματικά, ο καθένας κάνει τα λεφτά του ό,τι γουστάρει στην τελική!Ναι ρε συ... όντως.
Με τόσα λεφτά θα αγόραζε κάποιος όλο τον εξοπλισμό και θα έκανε ανεξάρτητα.Τη 'μούρλα' με τα σπορ πάντως την καταλαβαίνω, μιας και έχω ασχοληθεί και γω με διάφορα και πραγματικά αν κάνεις κάτι που σε γεμίζει δε σκέφτεσαι το κόστος (αν μπορείς βέβαια), με κάποιο λογικό όριο βέβαια...
-
τι είναι επιτέλους αυτό το wake-σανίδα???
-
Είναι αρκετα ακριβο σπορ...ο εξοπλισμος κοστιζει απο 800-2.000 ευρω και εισαι ετοιμος. Δεν ειναι εκει το προβλημα. Το προβλημα στο συγκεκριμενο αθλημα ειναι το ΣΚΑΦΟΣ.
Για να μπορεσεις να κανεις στην ουσια το συγκεκριμενο αθλημα, πρεπει να εχεις ενα σκαφος ειδικα κατασκευασμενο για το συγκεκριμενο αθλημα ωστε να μπορει να 'βγαζει' σωστο και μεγαλο απονερο. Το ακριβως αντιθετο δηλαδη απο τα σκαφη που ειναι για θαλασσιο σκι, οπου ειναι κατασκευασμενα ετσι ωστε να σπαει το ελαχιστο απονερο, δημιουργωντας μονο αφριζον κυματισμο.
Τα σκαφη για wakeboard ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, και δυστυχως εαν βγουν ΛΙΓΟ στην ανοικτη θαλασσα κοπανανε σαν τρελλα. Με λιγα λογια, ειναι σαν να εχεις κανει μια επενδυση 50.000 ευρω ΜΟΝΟ για να κανεις wake και αντε καμια βολτα με καλο καιρο ΜΟΝΟ στις κοντινες παραλιες..
Το συγκεκριμενο σεναριο αγορας σκαφους για wake το εχω σκεφτει παμπολλες φορες, εχοντας μαλιστα σκαφος ο ιδιος, ΑΛΛΑ ειναι τρομακτικη η δεσμευση να εχεις ενα σκαφος μονο για το συγκεκριμενο σκοπο. Οπότε συνειδητοποιημενα δεν προχωραω σε αγορα ενος τετοιου σκαφους. Επισης, ειναι και αλλοι παραγοντες, οπως οτι δεν μπορεις να αντεξεις παραπανω απο 15 λεπτα συνεχομενου wake. Οποτε, θα ριχνεις το σκαφος μεσα στην θαλασσα για 15 λεπτα, και μετα θα πρεπει να το βγαζεις-ξεπλενεις-παρκαρεις ?
Αν καποιος εχει σκαφος γνωριζει πως ολα αυτα ειναι αρκετα μονο και μονο για να σε αποτρεψουν απο το να βρεξεις το αγαπημενο σου σκαφος..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν έχω ακούσει εγώ κάτι αντίστοιχο, αλλά πραγματικά, ο καθένας κάνει τα λεφτά του ό,τι γουστάρει στην τελική!Ρε συ ακαλυπτε, ξερεις ποσα διαρκειας του Παναθηναικου παιρνεις με τοσα λεφτα;;
Ασε που μπορεις και να συμμετασχεις στην Αυξηση Κεφαλαιου! -
Είναι μια σανίδα σαν το snowboard περίπου που σε τραβάει το σκάφος με σχοινί και προχωράς και κάνεις τούμπες κλπ μαϊμουνιές. Δεν μου ανοίγει το xs.to να σου βάλω και φωτό.
-
Πρέπει να βγάζει μεγάλο απόνερο για να κάνεις άλματα και φιγούρες ε?
Με έφτιαξες, θα δοκιμάσω!
Δίκιο έχεις για το σκάφος, δε μπορείς να αγοράσεις ολόκληρο σκάφος για να ασχολείσαι με ένα σπορ κάποιες φορές το χρόνο.. -
Μπορείς να βάλεις 4-5 άτομα να κάθονται στη πρύμνη, να αφαιρέσεις τα flaps και να τριμάρεις το πόδι ώστε το σκάφος να μη πλανάρει και να είναι με τη πλώρη ψηλά (δεν θα ανοίξεις τέρμα το γκάζι). Έτσι θα αφήνει τα απόνερα που θέλεις για να περνάς και να πηδάς ψηλά. Δεν χρειάζεται ειδικό σκάφος.
-
Δεν χρειάζεται ειδικό σκάφος άσε που τα mastercraft που χτησιμοποιούν στους αγώνες (ειδικά σκάφη για watersports) δεν βγάζουν πολλά απόνερα έχουν άξονα και όχι πόδι. Και αυτό που λέει ο Λεωνίδας γίνεται αλλιώς πατάς γκαζάκι 30 μίλια και άνω, βγαίνεις έξω από απόνερα πας τερμα δεξιά μετα κόβεις τέρμα αριστερα και καθώς μπαίνεις ξανά στα απόνερα κάνεις ένα καλό σάλτο. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως είναι αρκετά επικίνδυνο μπορείς να πάθεις μεγάλη ζημιά. Όλα σταδιακά και ήρεμα ΟΧΙ βιασύνες. Μάθε πρώτα καλά να ισορροπείς και να ελέγχεις την σανίδα, μετά μπαίνε βγαίνε στα απόνερα ήρεμα και σιγά σιγά να αρχίσεις τα πολύ μικρά αλματάκια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να βάλεις 4-5 άτομα να κάθονται στη πρύμνη, να αφαιρέσεις τα flaps και να τριμάρεις το πόδι ώστε το σκάφος να μη πλανάρει και να είναι με τη πλώρη ψηλά (δεν θα ανοίξεις τέρμα το γκάζι). Έτσι θα αφήνει τα απόνερα που θέλεις για να περνάς και να πηδάς ψηλά. Δεν χρειάζεται ειδικό σκάφος.Πρωτον οταν κανεις wake η ταχυτητα πρεπει να ειναι 28-30 μιλια..Αρα το σκαφος εχει ΗΔΗ πλαναρει για να μπορεσει να πιασει αυτη τη ταχυτητα.
Το να κουβαλας μαζι σου 5 ατομα + 1 τον οδηγο = 6ατομα για να προσπαθησεις να κανεις wake ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ..τωρα αν εννοεις να κανεις ride, κανεις και χωρις tower, πισω απο φουσκωτο που απλως σε τραβαει...
Ξερεις την καταναλωση που εχει ενα σκαφος με 1 ατομο μεσα + 1 να τραβαει, και που εκτινασσεται με 5 ατομα μεσα στο σκαφος?
Οχι μόνο χρειαζεται ΕΙΔΙΚΟ σκαφος, αλλα χρειαζεται και ΛΙΜΝΕΣ, που δυστυχως στην Αθηνα δεν εχουμε και γιαυτο αναγκαζομαστε να ξυπναμε 8 το πρωι για να πετυχουμε λαδιες..
Μ'αρέσει - Δε μ'αρέσει.. [#6]