-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Pad, γνωρίζουν να συγκρίνουν/κρίνουν αυτοκίνητα βασισμένοι στην εμπειρία τους πολύ καλύτερα από εμάς.
Διαφωνώ,αλλά το σταματάω εδώ για αν μην είμαι off topic.
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
To συμπέρασμα το έβγαλαν και οι οδηγοί των Μ3/5...ούτε αυτοί ξέρουν?
Για περίμενε λίγο ρε Νίκο...
Εντελώς φιλικά...γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουν οι οδηγοί Μ3/5?ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ???
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ RING & TSUBUKA LTD ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ??πάει χαλασαν κ αυτοι στη βαυαρία...
-
Το πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι ζυγισμένο.Το ίδιο και το μπροστοκίνητο, όπως πρέπει να είναι. Με περισσότερο βάρος μπροστά.
Για να το καταλάβεις πρέπει να το οδηγήσεις σε πίστα.
Ακριβώς. Να οδηγήσεις, όχι να πας βόλτα.
Το μπροστινό μέρος δε φεύγει με το γκάζι στο πάτωμα (όπως κάνει ένα μπροστοκίνητο με 200+ άλογα...σπινιάρει...και bye).
Με το γκάζι στο πάτωμα; Ναι, δεν φεύγει, αν ΔΕΝ έχει τη ροπή να φύγει. Δοκίμασε γκάζι στο πάτωμα ΜΕΣΑ στη στροφή με μια 120d, κι άμα δε σβουρίξεις σφύρα μου. Για την 120i ντάξ', για να γυρίσει πρέπει να τη ματώσεις. Το αυτό ισχύει και για όλες τις 3άρες από 325i και κάτω.
Το μπροστοκίνητο GTi θα περάσει από πάνω σου ΚΑΙ στην πίστα, αν αυτός που το οδηγεί ξέρει 5 πράματα, πχ. αυτό που αγνοείς εσύ: ότι με 30 κιλά ροπή ΔΕΝ στρίβουν με το γκάζι στο πάτωμα.
Τώρα...στα περί η 120i είναι αργή...αυτά είναι χαζομάρες!
Και 170 άλογα έχει (181 δυναμομετρημένα βασικά).....
Ώπα! Για πες, για πες... στο στρόφαλο να υποθέσω; Και αν ναι, έβγαλε κανείς έξω το μοτέρ και το μέτρησε στον πάγκο; Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι απλά φουσκωμένα λόγια δυναμομετράδων.
Τα runflat είναι όντως σκληρά...ζεσταίνονται πιο αργά, αλλά είναι τρομερό peace of mind! Ξέρεις ότι αν πηγαίνεις με 150+ και σου σκάσει το λάστιχο δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτωθείς γιατί δε καταρρέει το ελαστικό. Επίσης δε χρειάζεται να αλλάζεις λάστιχο μες τη νύχτα ή μες τη κίνηση κλπ. Σαφώς, αν θέλεις τα βγάζεις και παίρνεις ένα repair kit. Απλό.
Ναι, τρομερό peace of mind να ξέρεις ότι η ΜΟΝΗ περίπτωση να μην περιμένεις την ΕΛΠΑ είναι να πατήσεις ένα απλό καρφί. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (σκίσιμο), το παρκάρεις και περιμένεις. Για να μην πούμε για την ποιότητα κύλισης των run flat. Ακόμα και τα τελευταίας γενιάς είναι γτπ.
Η 120i δε τρώει τσάγια (όπως διάβασα) από 1600άρι, ψοφίμι δεν είναι η 120i, το GTI έχει το ίδιο πρόβλημα (με 200 άλογα turbo) να βγάλει τα άλογά του στους Ελληνικούς δρόμους μας
Το GTi δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάλει τα άλογά του στους ελληνικούς δρόμους. Εκτός αν ξέρεις να στρίβεις μόνο τέρμα γκάζι...
Τέλος, θεωρώ ΠΑΡΑ πολλά τα 32000 ευρώ για ένα...Golf!
Ναι, ενώ τα 35 για μπεμβέ άσσο είναι value for money
-
δηλαδη οδηγησες τα Μ3, Μ5, GTI και εβγαλες το συμπερασμα οτι...
'πιο επικίνδυνο είναι ένα μπροστοκίνητο με 200 άλογα παρά ένα πισωκίνητο με 170. Το GTI είναι...γκάζι και μούτρα (όχι όπως στο OPC βεβαίως), στη πισωκίνητη 120i, απλά στρίβεις με το γκάζι στο πάτωμα.'
αν ναι, μαλλον τα πηγες ολα στο 50% ή συμβαινει κατι αλλο που αναιρει τους νομους της φυσικης.
M3 δεν οδήγησα...πήγα βόλτα με την Μ3 του Μάνου.
Το πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι ζυγισμένο. Για να το καταλάβεις πρέπει να το οδηγήσεις σε πίστα. Το μπροστινό μέρος δε φεύγει με το γκάζι στο πάτωμα (όπως κάνει ένα μπροστοκίνητο με 200+ άλογα...σπινιάρει...και bye). Το πισωκίνητο, είναι ουδέτερο. Σημαδεύεις, γκάζι και στρίβεις. Το πίσω μέρος το ελέγχεις με το γκάζι, το μπροστά με το τιμόνι στο πισωκίνητο...ενώ στο μπροστοκίνητο, όταν φεύγει, παίρνεις το πόδι από το γκάζι και κάνεις τη προσευχή σου να έχει καλό στήσιμο. Δεν ελέγχεις 100% το αυτοκίνητο όπως ελέγχεις ένα πισωκίνητο. Απλό.
Και 170 άλογα έχει (181 δυναμομετρημένα βασικά) και 0-100 8.3 έχει από τα 7.7 που λέει ο κατασκευαστής. ΒΕΒΑΙΩΣ το GTI είναι πιο γρήγορο...γιατί είναι 30 άλογα παραπάνω και tubrbo! Ε...είναι λίγο λογικό!
Αποφασίζεις και διαλέγεις...εγώ δεν είμαι άνθρωπος των φαναριών, δεν είμαι κομπλεξικός να θέλω να περνάω τους πάντες και να τσαγιάζω...αλλά θέλω ένα ζυγισμένο αυτοκίνητο, ασφαλές και ουδέτερο στο όριο και θέλω τη πίσω κίνηση για αυτά που προσφέρει. Είναι πάρα πολύ απλό.
Για τις υπερβολές του QsisVTS τι να πρωτοπώ?! Φαίνεται ο άνθρωπος ότι δεν έχει οδηγήσει προφανώς κανένα BMW...άρα by default αυτά που λέει είναι άτοπα. Απλά θα πληροφορήσω ότι η Sport έκδοση της 1 φοράει ελατήρια ///Μ και έχει ένα πιο σκληρό στήσιμο και είναι χαμηλωμένη κατά 12cm. Η Exclusive έκδοση και η απλή έχουν 16άρες ζάντες αντί για τις 17άρες της Sport, δεν έχουν ελατήρια Μ και είναι γενικά πιο μαλακές.
Τα runflat είναι όντως σκληρά...ζεσταίνονται πιο αργά, αλλά είναι τρομερό peace of mind! Ξέρεις ότι αν πηγαίνεις με 150+ και σου σκάσει το λάστιχο δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτωθείς γιατί δε καταρρέει το ελαστικό. Επίσης δε χρειάζεται να αλλάζεις λάστιχο μες τη νύχτα ή μες τη κίνηση κλπ. Σαφώς, αν θέλεις τα βγάζεις και παίρνεις ένα repair kit. Απλό.
Η 120i δε τρώει τσάγια (όπως διάβασα) από 1600άρι, ψοφίμι δεν είναι η 120i, το GTI έχει το ίδιο πρόβλημα (με 200 άλογα turbo) να βγάλει τα άλογά του στους Ελληνικούς δρόμους μας (γιαυτό υπάρχουν τα ηλεκτρονικά...αν και στο GTI απλά σπινιάρεις, στην 120i κάνεις και κανένα παντηλίκι), δε προσπαθώ να υπερασπιστώ τίποτα γουστάρω που το έχω πάρει και στα @@ μου (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) τι πιστεύει ο κόσμος, δεν ενδιαφέρει όλον τον κόσμο τα φανάρια και τέλος αν τα λεφτά είναι για πέταμα θα τα κρίνει κάποιος που τα έχει δώσει.
edit [mirage]
Pad, γνωρίζουν να συγκρίνουν/κρίνουν αυτοκίνητα βασισμένοι στην εμπειρία τους πολύ καλύτερα από εμάς.
εσυ συνεχιζεις να μιλας για πιστες,να σε ρωτησω εσυ εχεις οδηγησει κανενα vag και μιλας για το ζυγισμα τους??επισης το αν ενα αυτοκινητο εχει ροπη και αλογα και ειναι γρηγορο εχει σχεση (μονο) με τα φαναρια...??στις στροφες δηλαδη δεν παιζει ρολο?στα φαναρια μονο παιζει ρολο???bmw δεν εχω οδηγησει ενδελλεχως για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα,απλως μιλαω με βαση αυτα που βλεπω στους δρομους και κυριως στα στριφτερα κομματια και απο αλλους οδηγους με τους οποιους τρεχω..θες να πιστευεις οτι το αυτοκινητο σου για τα λεφτα που εδωσες παει,πιστευε το!!!μη μιλας ομως για γρηγορη οδηγηση στα 35κ...μιλα με καποιο 207 gt των 22κ το οποιο σου ριχνει παντου...
οσο για το τις δυναμομετρησεις ,τι???η 325 160 αλογα στους τροχους οσο η slk 200k,η 130 με βια 220 αλογα στους τροχους επαναλαμβανω,ενω το s3 250με τετρακινηση,η Μ3 Ε46 300 το golf gti 200λιγα φαινεται ποιος κρυβει τα αλογα του και ποιος πουλαει φουμαρα...το gt δινει 170κατι στον τροχο και πανω απο 180 στροφαλο που θα παει ακομα και με το 1400αρι η 120 σε μια διαδρομη ακομα και καλυτερο στησιμο να χει???
μου μιλας για σπορ οδηγηση με run flat τα οποια ειναι ο,τι χειροτερο για σπορ αυτοκινητο(αποδειξη δε μπαινουν στη Μ3)αυτο φιλε μου δειχνει ανιδεοτητα και μπορει εγω να τρωω τις μυξες μου και να το περηφανευομαι,αλλα δε περιμενω να πεισω κανενα φιλο αλφιστι οτι το vag γ@μει ολοι το ξερουν ,ουτε περιμενω να μπω σε πιστα να δω τι κανει το αυτοκινητο μου το βλεπω καθε μερα στην ασφαλτο καθρεφτη εκει που ξερεις οι δυνατες bmw,οχι οι 120,σηκωνουν το ποδι απο το γκαζι γιατι γλιστραει.... -
edit [mirage]Αμα θές ενημέρωσε τον με pm
-
επισης παραθετω και αυτο http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... f01e17ea79
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εσυ συνεχιζεις να μιλας για πιστες,να σε ρωτησω εσυ εχεις οδηγησει κανενα vag και μιλας για το ζυγισμα τους??Βεβαίως. Το GTI DSG και το απλό, το Α3 2.0TFSI και το A3 1.8TFSI. Ααα και ένα Α6 1.8Τ που είχαμε στην οικογένεια και το Golf GT. Είπαμε, 1 χρόνο κοιτούσα για καινούριο αυτοκίνητο. Το GTI έχει φοβερό τιμόνι για VAG, ενώ τα Α3 ΑΘΛΙΑ! Το γκάζι και η ροπή φοβερή...αλλά για κάποιον δε μετράνε ΜΟΝΟ τα φανάρια!
bmw δεν εχω οδηγησει ενδελλεχως για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα,απλως μιλαω με βαση αυτα που βλεπω στους δρομους και κυριως στα στριφτερα κομματια και απο αλλους οδηγους με τους οποιους τρεχω..
Άρα πως μιλάς ότι οι BMW είναι κουβάδες? Το ότι οι άλλοι οδηγοί (ενδεχομένως) να είναι κουλοί, δε κάνουν τα αυτοκίνητα χρέπια.
θες να πιστευεις οτι το αυτοκινητο σου για τα λεφτα που εδωσες παει,πιστευε το!!!μη μιλας ομως για γρηγορη οδηγηση στα 35κ...μιλα με καποιο 207 gt των 22κ το οποιο σου ριχνει παντου...
Τα κριτήρια κάποιου είναι παντελώς διαφορετικά από τον καθένα μας. Μια χαρά γρήγορη οδήγηση κάνεις με 170 άλογα...μη λέμε ότι θέλουμε! 1.335 κιλά είναι το αυτοκίνητο!
οσο για το τις δυναμομετρησεις ,τι???η 325 160 αλογα στους τροχους οσο η slk 200k,η 130 με βια 220 αλογα στους τροχους επαναλαμβανω,ενω το s3 250με τετρακινηση,η Μ3 Ε46 300 το golf gti 200λιγα φαινεται ποιος κρυβει τα αλογα του και ποιος πουλαει φουμαρα...το gt δινει 170κατι στον τροχο και πανω απο 180 στροφαλο που θα παει ακομα και με το 1400αρι η 120 σε μια διαδρομη ακομα και καλυτερο στησιμο να χει???
H πίσω κίνηση έχει σαφώς περισσότερες απώλειες. Η 120i βγάζει στον στρόφαλο 181.7 άλογα με βάση το EVO που έχει μετρήσει και το Golf GT 182 άλογα τροχό αν θυμάμαι καλά.
μου μιλας για σπορ οδηγηση με run flat τα οποια ειναι ο,τι χειροτερο για σπορ αυτοκινητο(αποδειξη δε μπαινουν στη Μ3)αυτο φιλε μου δειχνει ανιδεοτητα και μπορει εγω να τρωω τις μυξες μου και να το περηφανευομαι,αλλα δε περιμενω να πεισω κανενα φιλο αλφιστι οτι το vag γ@μει ολοι το ξερουν ,ουτε περιμενω να μπω σε πιστα να δω τι κανει το αυτοκινητο μου το βλεπω καθε μερα στην ασφαλτο καθρεφτη εκει που ξερεις οι δυνατες bmw,οχι οι 120,σηκωνουν το ποδι απο το γκαζι γιατι γλιστραει....
Οι Μ δε φοράνε runflat για θέμα βάρους κυρίως. Τα runflat είμαι μια επιλογή, που αν δε σου αρέσει τα αλλάζεις...δεν είναι δα και τόσο μεγάλο θέμα! Τα ελαστικά που φοράω είναι πάρα πολύ καλά (Bridgestone Potenza 050A)...και στη πίστα και στον δρόμο είναι εκπληκτικά. Αν προσέχεις και ξέρεις να οδηγάς, δε γλυστράει...ζυγίζεις το πόδι σου, βλέπεις την άσφαλτο...αλλά και να γλιστρήσει, στη χειρότερη θα κάνεις κανένα παντηλίκι, στη καλύτερη θα στρίψεις ασφαλέστατα λόγω των ηλεκτρονικών. Αυτή τη 'δικαιολογία' δε παίρνω πισωκίνητο επειδή γλυστράνε οι δρόμοι...είναι χαζή. Ίσα, ίσα...η οδήγηση είναι πιο ασφαλής με πισωκίνητο...και οι κάτοχοι ΜΧ5 θα το επιβεβαιώσουν.
Δε το συνεχίζω...γιατί δε θεωρώ λογικό να μαλώνουμε και να χαλιόμαστε για...λαμαρίνες!
Αλλά να ξέρεις κάτι...κουμάντο στη τσέπη κάποιου δε μπορείς να κάνεις και δεν είναι σωστό τα επιχειρήματά σου να είναι επιθέσεις και προσβολές.
επισης παραθετω και αυτο http://www.fastestlaps.com/index.php?pa ... f01e17ea79
Λοιπόν...αυτή η 120i είναι η 5θυρη με τα 150 άλογα!!!
Η σύγκριση turbo 200hp και ατμόσφαιρα 170 είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανούσια! Θα ήθελα πάντως να έβλεπα χρόνο της 120i με τα 170 άλογα.
-
Κι εγώ στο άλλο θέμα όμως...
-
Αυτή τη 'δικαιολογία' δε παίρνω πισωκίνητο επειδή γλυστράνε οι δρόμοι...είναι χαζή. Ίσα, ίσα...η οδήγηση είναι πιο ασφαλής με πισωκίνητο...και οι κάτοχοι ΜΧ5 θα το επιβεβαιώσουν.
Σαν κάτοχος ενός 2.0lt sport θα σου πω ότι κάνεις λάθος... Εκτός αν σε κάθε λεπτό που οδηγάς είσαι 100% συγκεντρωμένος. Μιλάμε με τα ηλεκτρονικά απενεργοποιημένα πάντα. Εντάξει η χαρά της πλαγιολίσθησης είναι μεγάλη, ΑΛΛΑ... Έχω δει πολλά mx-5, rx-8, bmw κάθε λογής χτυπημένες δεξιά από αριστερές πατημένες και αντίστροφα.
Όλοι θέλουν να υπερασπιστούν την αγορά τους, αλλά μάλλον εσύ το παρακάνεις.
Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις έχω οδηγήσει και τα 2, καθότι αρχικά έψαχνα για hot-hatch. Καλύτερο για εμένα και των 2 το mazda 3 mps... Αλλάξε τα σηματάκια στο καπώ να δούμε αν θα πουλούσε καθόλου η 1 series.
Και για το θέμα της κατανάλωσης, μην τρελενόμαστε. Και τα 2 καίνε πολύ. Πολύ σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Αν το ζητούμενο είναι η οικονομία δεν αγοράζεις κανένα από τα 2 αυτοκίνητα. Δίνεις 35κ για ένα μικρομεσαίο που σε νοιάζουν σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις του. Αν δηλαδή σου έλεγε η bmw ότι έχει μια 2λιτρη έκδοση με 230 άλογα, αλλά και +2λίτρα/100, εσύ΄θα έπαιρνες την οικονομικότερη;;
Τέλος run flat και σπορ οδήγηση είναι αντίθετες έννοιες... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτή τη 'δικαιολογία' δε παίρνω πισωκίνητο επειδή γλυστράνε οι δρόμοι...είναι χαζή. Ίσα, ίσα...η οδήγηση είναι πιο ασφαλής με πισωκίνητο...και οι κάτοχοι ΜΧ5 θα το επιβεβαιώσουν.
Σαν κάτοχος ενός 2.0lt sport θα σου πω ότι κάνεις λάθος... Εκτός αν σε κάθε λεπτό που οδηγάς είσαι 100% συγκεντρωμένος. Μιλάμε με τα ηλεκτρονικά απενεργοποιημένα πάντα. Εντάξει η χαρά της πλαγιολίσθησης είναι μεγάλη, ΑΛΛΑ... Έχω δει πολλά mx-5, rx-8, bmw κάθε λογής χτυπημένες δεξιά από αριστερές πατημένες και αντίστροφα.
το s2000 κ 50-50 ειναι,κι ελαφρυ ειναι,κ δεν εχει πολλή ροπη.κι ομως 99% καπως καπου καποτε η' 8α εχουν φιλήσει κανενα πεζούλι η' 8α εφτασαν πολύ κοντα στο να το κάνουν...
Τέλος run flat και σπορ οδήγηση είναι αντίθετες έννοιες...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όλοι θέλουν να υπερασπιστούν την αγορά τους, αλλά μάλλον εσύ το παρακάνεις.
Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις έχω οδηγήσει και τα 2, καθότι αρχικά έψαχνα για hot-hatch. Καλύτερο για εμένα και των 2 το mazda 3 mps... Αλλάξε τα σηματάκια στο καπώ να δούμε αν θα πουλούσε καθόλου η 1 series.
Και για το θέμα της κατανάλωσης, μην τρελενόμαστε. Και τα 2 καίνε πολύ. Πολύ σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Αν το ζητούμενο είναι η οικονομία δεν αγοράζεις κανένα από τα 2 αυτοκίνητα. Δίνεις 35κ για ένα μικρομεσαίο που σε νοιάζουν σε μεγάλο βαθμό οι επιδόσεις του. Αν δηλαδή σου έλεγε η bmw ότι έχει μια 2λιτρη έκδοση με 230 άλογα, αλλά και +2λίτρα/100, εσύ΄θα έπαιρνες την οικονομικότερη;;
Τέλος run flat και σπορ οδήγηση είναι αντίθετες έννοιες...Το ότι είναι χτυπημένα στο πλάι...ποιός φταίει? Το αυτοκίνητο ή ο οδηγός? Το ότι με δρόμους γυαλί δεν έχει κάποιος τα ηλεκτρονικά ενεργοποιημένα ποιος φταίει? Ο δρόμος, το αυτοκίνητο ή ο οδηγός?
Απαντώ σε λαναθεσμένες απόψεις...that's all.
Μα η 120i ΔΕΝ είναι Hot-hatch! Είναι ένα 2λτ, σπορ hatchback...hot-hatch δεν είναι.
Μέσα στη πόλη έχω κατανάλωση 10.3λτ/100κμ αυτή τη στιγμή με κλιματισμό ανοιχτό, ανοίγματα κλπ. Θεωρώ ότι για 2λτ αυτοκίνητο είναι λίγα. Ίσως κάνω λάθος, δε ξέρω.
Δεν έχει σημασία η κατανάλωση για μένα...όταν δίνεις 35+Κ ευρώ για αυτοκίνητο, προφανώς έχεις να βάλεις βενζινούλα...
Και το Cooper S runflat έχει...μήπως κι αυτό δεν είναι για σπορ οδήγηση?
Και η 135i runflat έχει!
Να υπενθυμίσω τον χρόνο του στις Σέρρες?
-
πίσω κίνηση, μπλοκέ, τιμόνι, λεβιές και πετάλια....αυτά απο εμένα
-
Το ότι είναι χτυπημένα στο πλάι...ποιός φταίει? Το αυτοκίνητο ή ο οδηγός? Το ότι με δρόμους γυαλί δεν έχει κάποιος τα ηλεκτρονικά ενεργοποιημένα ποιος φταίει? Ο δρόμος, το αυτοκίνητο ή ο οδηγός?
Απαντώ σε λαναθεσμένες απόψεις...that's all.
Μα η 120i ΔΕΝ είναι Hot-hatch! Είναι ένα 2λτ, σπορ hatchback...hot-hatch δεν είναι.
Μέσα στη πόλη έχω κατανάλωση 10.3λτ/100κμ αυτή τη στιγμή με κλιματισμό ανοιχτό, ανοίγματα κλπ. Θεωρώ ότι για 2λτ αυτοκίνητο είναι λίγα. Ίσως κάνω λάθος, δε ξέρω.
Δεν έχει σημασία η κατανάλωση για μένα...όταν δίνεις 35+Κ ευρώ για αυτοκίνητο, προφανώς έχεις να βάλεις βενζινούλα...
Και το Cooper S runflat έχει...μήπως κι αυτό δεν είναι για σπορ οδήγηση?
Και η 135i runflat έχει!
Να υπενθυμίσω τον χρόνο του στις Σέρρες?
Τα αυτοκίνητα δεν πάνε μόνα τους. Τα οδηγάνε άνθρωποι. Και για το μέσο οδηγό ένα αυτοκίνητο με κίνηση μπροστά είναι ασφαλέστερο και πιο εύκολο στις αντιδράσεις του. Όσο για τα απενεροποιημένα ηλεκτρονικά, μόνο τότε καταλαβαίνεις τι οδηγάς... Αλλιώς είτε μπροστά είτε πίσω το ίδιο είναι...
Προσωπικά καίω 12λίτρα στα 100 χλμ. Σε μικτό κύκλο. Και δε με απασχολεί καθόλου. Αν με ένοιαζε θα έπερνα prius.
Τί σχέση έχει ο χρόνος της 1.35 με τα ελαστικά που φοράει και την καλύτερη αίσθηση που θα είχε με συμβατικά;;
Και το αγροτικό μου, στον πίσω άξονα είχε(κυρίως) την μετάδοση. Σπορ όμως δεν ήταν...
Τέλος πάντων, επειδή έχεις ένα ποίημα που το λες σε όποιον έχει αντίθετη γνώμη από εσένα, ψάξτο λίγο... Δεν γίνεται να έχουν όλοι εμπάθεια με εσένα. -
nikos120
αν βρεις εστω και ενα οδηγο μινι που να ξερει 5 πραγματα και να εχει κρατησει τα ρανφλατ οταν αλλαξε τα λαστιχα ελα πες του μου και μενα γιατι οποιο ξερω τα εχει βγαλει βριζοντας για το ποσο απαραδεκτα ειναι σε θεμα ζεσταματος και κοπανηματοςμιλαμε για μινι βεβαια γιατι σε ενα bmw Με 50% παραπανω βαρος
ισως και να δουλευουν -
Νίκο να σε ρωτήσω κάτι?
Αν ήταν ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο και δεν είχε σηματάκι BMW επάνω, θα το αγόραζες?
Πάντως μου προκάλεσες περιέργεια ρε φίλε με όλα αυτά που λες περί αίσθησης, γιατί ποτέ δε σκέφτηκα καν να μπω σε αυτό τ' αμάξι, το περιφρονούσα υποσυνείδητα θα έλεγα, μου ήταν αδιάφορο.
Τώρα θα ήθελα τουλάχιστον να το οδηγήσω λίγο, μόνο από περιέργεια. -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
nikos120
αν βρεις εστω και ενα οδηγο μινι που να ξερει 5 πραγματα και να εχει κρατησει τα ρανφλατ οταν αλλαξε τα λαστιχα ελα πες του μου και μενα γιατι οποιο ξερω τα εχει βγαλει βριζοντας για το ποσο απαραδεκτα ειναι σε θεμα ζεσταματος και κοπανηματοςμιλαμε για μινι βεβαια γιατι σε ενα bmw Με 50% παραπανω βαρος
ισως και να δουλευουνΣτα Μέγαρα ήθελαν 1 γύρο για να ζεσταθούν...μετά ήταν ΟΚ.
Μα τα runflat κι γω σκέφτομαι να τα αλλάξω. Απλά λέω ότι η BMW τα 'προτείνει' για σπορ οδήγηση αφού (δε τα αποκλείει τέλοσπαντων) αφού τα φοράει ΚΑΙ σε σπορ μοντέλα.
Νίκο να σε ρωτήσω κάτι?
Αν ήταν ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο και δεν είχε σηματάκι BMW επάνω, θα το αγόραζες?
Πάντως μου προκάλεσες περιέργεια ρε φίλε με όλα αυτά που λες περί αίσθησης, γιατί ποτέ δε σκέφτηκα καν να μπω σε αυτό τ' αμάξι, το περιφρονούσα υποσυνείδητα θα έλεγα, μου ήταν αδιάφορο.
Τώρα θα ήθελα τουλάχιστον να το οδηγήσω λίγο, μόνο από περιέργεια.Βεβαίως.
ΔΕΝ αγόρασα το αυτοκίνητο για το σηματάκι!!! Τρανή απόδειξη που πήρα το 120i...και δε πήρα το 118i ή το 116i να το γεμίσω στα έξτρα! Το αγόρασα για την αίσθηση που μου δίνει στον δρόμο, στις στροφές, στη θέση οδήγησης, στο τιμόνι, στα φρένα, στις επιδόσεις και τη συνολική εμπειρία που λαμβάνω σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα.
Αυτό...για μένα, σύμφωνα με αυτά που είχα θέσει για την αγορά μου.
Στις επιλογές μου ήταν το GTI DSG, A3 1.8TFSI DSG, RX8 και η Alfa GT. Προτίμησα την 120i για όλα τα παραπάνω.
Για βολτούλα...είπαμε, μη το ξαναλέμε. ...εδώ είμαστε.
-
nikos120
Φαντάζομαι πάντως πως όσο χωράφι και αν είναι τα μέγαρα, θα έχουν κάπως καλύτερο οδόστρωμα από τον μέσο δρόμο, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
nikos120
Φαντάζομαι πάντως πως όσο χωράφι και αν είναι τα μέγαρα, θα έχουν κάπως καλύτερο οδόστρωμα από τον μέσο δρόμο, έτσι;
Καλά εννοείται! Ποιός ζεσταίνει τα λάστιχά του μωρέ σε καθημερινές μετακινήσεις...και ποιον τον ενδιαφέρουν να είναι ζεστά τα ελαστικά του όταν πηγαίνει στο Super Market ας πούμε?
Στις δυνατότητες των ελαστικών αναφέρομαι γενικώς...και στη πίστα το καταλαβαίνεις.
-
πιστευω οτι σε ενα ατομο που του αρεσει να τρεχει,το να κλεινει τα ηλεκτρονικα του ειναι το πρωτο πραγμα που κανει με το που μπαινει μες στο αυτοκινητο...
ολοι θελουμε το καλυτερο κρατημα,την επιπλεον προσφυση τα μπλοκε μας και τις τετρακινησεις μας αλλα προκειμενου να βοηθηθουμε...
το esp σιγουρα σε καποιες συνθηκες θα ειναι χρησιμο,ομως ευνουχιζει τη γρηγορη οδηγηση φρεναροντας σε...αν ειναι να πηγαινεις με αυτο και να μη μπορεις να στιψεις στο πεταλο(λιμανακια) για παραδειγμα με οχι πανω απο 75-80 γιατι αποφασιζει να σε φρεναρει το esp τι να το κανεις???εγω αγαπω ολα τα ηλεκτρονικα που διευκολυνουν τη ζωη μας,αλλα αυξανουν και οχι μειωνουν τη ταχυτητα μας...
αν μου μιλαμε για σουπερ στησιματα αλλα με ανοιχτα τα ηλεκτρονικα τοτε ισως μιλαμε για σουπερ ηλεκτονικα,γιατι με αυτα το αυτοκινητο δινει την αισθηση οτι στριβει τελεια,δε πεταει μουτρα αλλα πηγαινει παναργα...
το θεμα ειναι το αυτοκινητο σου να ειναι ελεγξιμο σ'ολες τις συνθηκες και να μπορει παντου να ναι γρηγορο αλλιως μιλαμε για πιστες και τελεια οδοστρωματα οπου ολα ειναι ιδανικα και ωραια...εδω με τετρακινητο καμια φορα στο οριο φερνω γλιστρες δε θα θελα να φανταστω τι θα γινοταν με ενα δυνατο πισωκινητο...και ναι το χουμε πει καποιοι εχουν τα χερια αλλα αυτοι ειναι λιγοι...
αλλα να χεις πισωκινητο να λατρευεις και να υποστηριζεις τυφλα τη πισω κινηση και μολις βαλει λιγη βροχη η πας σαν κοτα η ανοιγεις το esp τοτε μονος σου γκρεμιζεις ολα αυτα που στηριζεις...
και κατι αλλο,τα ηλεκτρονικα δεν ειναι πανακεια...επειδη παλιοτερα που'χα τυφλη εμπιστοσυνη σε αυτα και κανοντας ο,τι να ναι εχοντας ανοικτο το esp σε βροχη(επαιρνα στροφες με τερμα γκαζια και αλλες αντιστοιχες χαζομαρες) ξερεις πως την επαθα??? σε στροφουλα με 40 επειδη πατησα γλιτσα βρεθηκα σε πεζοδρομιο και εκανα 2000 ζημια που μου μπηκαν βαθια ξερεις που....
επειδη σε ολα τα αυτοκινητα αλλαζει τελειως η συμπεριφορα τους με το esp ανοικτο εγω προσωπικα αποφασισα να το χω μονιμα κλειστο (ακομα και σε χιονια) και για να συνηθισω τις πραγματικες τους αντιδρασεις του αυτοκινητου και να μπορω να πηγαινω γρηγορα αλλα κυριως για να να μην εχω τυφλη εμπιστοσυνη σε κατι που δεν ειναι τελειο...
ακομα και το abs που αντικειμενικα σε βοηθαει τρομερα και πολλες φορες ολοι μας το τσαρουχωνουμε τερμαγιατι του χουμε τυφλη εμπιστοσυνη (κατι που δεν καναμε σε αυτοκινητα παλιοτερα χωρις αυτο) ποσες φορες σε συνθηκες σκονης που,χουμε μπολικη εδω στην Ελλαδα,τρελαινονται οι αισθητηρες και φρεναρεις ποσα μετρα παρακατω απο κει που υπολογιζες???αλλα παρολα αυτα ολοι το θελουμε το abs και πολλοι απο μας δε μπορουμε χωρις αυτο ειδικα τα τελευταια χρονια που χει γινει σχεδον τελειο...ισως γινει καποτε ετσι και το esp και δεν σε κοβει απλα απο το να φυγεις αλλα σε βοηθαει να πηγαινεις και γρηγοροτερα...
καλο ειναι ομως να χεις εμπιστοσυνη στις ικανοτητες σου και στο αυτοκινητο σου εξάρχης και να μην περιμενεις τον 'ηλεκτονικο τροχονομο' να σε βαλει σε τροχια... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι ζυγισμένο.
Το ίδιο και το μπροστοκίνητο, όπως πρέπει να είναι. Με περισσότερο βάρος μπροστά.
Για να το καταλάβεις πρέπει να το οδηγήσεις σε πίστα.
Ακριβώς. Να οδηγήσεις, όχι να πας βόλτα.
Το μπροστινό μέρος δε φεύγει με το γκάζι στο πάτωμα (όπως κάνει ένα μπροστοκίνητο με 200+ άλογα...σπινιάρει...και bye).
Με το γκάζι στο πάτωμα; Ναι, δεν φεύγει, αν ΔΕΝ έχει τη ροπή να φύγει. Δοκίμασε γκάζι στο πάτωμα ΜΕΣΑ στη στροφή με μια 120d, κι άμα δε σβουρίξεις σφύρα μου. Για την 120i ντάξ', για να γυρίσει πρέπει να τη ματώσεις. Το αυτό ισχύει και για όλες τις 3άρες από 325i και κάτω.
Το μπροστοκίνητο GTi θα περάσει από πάνω σου ΚΑΙ στην πίστα, αν αυτός που το οδηγεί ξέρει 5 πράματα, πχ. αυτό που αγνοείς εσύ: ότι με 30 κιλά ροπή ΔΕΝ στρίβουν με το γκάζι στο πάτωμα.
Και 170 άλογα έχει (181 δυναμομετρημένα βασικά).....
Ώπα! Για πες, για πες... στο στρόφαλο να υποθέσω; Και αν ναι, έβγαλε κανείς έξω το μοτέρ και το μέτρησε στον πάγκο; Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι απλά φουσκωμένα λόγια δυναμομετράδων.
Ναι, τρομερό peace of mind να ξέρεις ότι η ΜΟΝΗ περίπτωση να μην περιμένεις την ΕΛΠΑ είναι να πατήσεις ένα απλό καρφί. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (σκίσιμο), το παρκάρεις και περιμένεις. Για να μην πούμε για την ποιότητα κύλισης των run flat. Ακόμα και τα τελευταίας γενιάς είναι γτπ.
Η 120i δε τρώει τσάγια (όπως διάβασα) από 1600άρι, ψοφίμι δεν είναι η 120i, το GTI έχει το ίδιο πρόβλημα (με 200 άλογα turbo) να βγάλει τα άλογά του στους Ελληνικούς δρόμους μας
Το GTi δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάλει τα άλογά του στους ελληνικούς δρόμους. Εκτός αν ξέρεις να στρίβεις μόνο τέρμα γκάζι...
Ναι, ενώ τα 35 για μπεμβέ άσσο είναι value for money
νομιζω οτι μετα απο αυτο, το θεμα μπορει να κλειδωθει.
τι να αγορασω? bmw 1 ή golf gti