-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
14/12....με καρφια στα λαστιχα επειδη θα εχει χιονια...!!!πρωταθλημα ταχυτητας σου λενε ...μετα...
εEισαι και αχαριστος.Γιατι στο εξωτερικο που εχουν πρωταθλημα σε χιονισμενες πιστες ειναι μακακες??Το οτι η εθεα θελει να μας κανει ευρωπη δεν το βλεπεις??
-
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ε.Θ.Ε.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN) ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (ROLLING START) ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.............
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ........
(ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!) -
Ο χρήστης SMARY έγραψε:
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ε.Θ.Ε.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN) ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (ROLLING START) ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.............ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ........
(ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!)Δηλαδη θα παταμε ρολαριστες
-
ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!!! Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ,, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. ΤΙ ΕΝΝΟΩ? ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΑΡΧΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΛΑΡΙΣΤΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ... ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΔΙΑΔΩΣΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ? ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ! ΗΜΑΡΤΟΝ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ?
-
Ο χρήστης SMARY έγραψε:
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ε.Θ.Ε.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN) ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (ROLLING START) ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.............ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ........
(ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!)αληθευει αυτο...για να μην κανουν τροπετο τα χοντα παλι στην εκκινηση....
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ε.Θ.Ε.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN) ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (ROLLING START) ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.............
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ........
(ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!)αληθευει αυτο...για να μην κανουν τροπετο τα χοντα παλι στην εκκινηση....
Βασικα γιατι δεν μπορουν να δουν το wrc στην εκκινηση!
-
Ο χρήστης taxtas ioannis έγραψε:
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ...**....ΣΤΙΣ ''ΚΡΙΣΕΙΣ''....ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΡΙΣΟΙ !!!!
** -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΧΑΧΑ
-
NAI KYRIE TAXTA...APO TI M EIPE ENA PAIDI, VRHSAN OLOUS OI CHALKIOPOULEOI...O TZEKOS PWS DEN TON SKOTOSE EMATHA
-
Οι απόψεις διιστανται για το συμβάν. Από άλλους ακουω πως φταίγαν οι χαλκιοπουλαίοι, από άλλους πως τους εμβόλισε ο Τζέκος.
Αν θυμάμαι καλά δεν είναι η πρώτη φορά που γινεται μπάχαλο στην εκκίνηση με τα btcc. Θυμάμαι και τον Λάμπρο μια φορά που πέρασε από ανάμεσα.
Ας κάνουν τον αγωνα ειτε στην ρόδο ειτε στην τριπολη με το συστημα που ισχύει και αν γινουν τα ίδια να πέσουν καμπάνες να τελειωνει η ιστορία.
Θα μου πείς εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ ζητάς να πέσουν καμπάνες? ποιος να τις ρίξει? -
ετσι που τα κανανε τζοννυ αστα υποστουν ...Ο ΤΖΕΚΟΣ εβαλε και λιγο το χερακι του
-
καλησπερα και απο μενα
βλεπω οτι ολοι μας ειμαστε το κοντο και το μακρι μας λετε για το βρισιμο που επεσε
για να ειναι ηρεμοι καπως οι οδηγοι η λεσχη τηρισε τον κανονισμο του αγωνα?
ποσο κρατησε ο αγωνας?
εχουμε πειθαρχια σαν αθλητες εμεις οι αγωνιζομενοι?
εχουμε μαθει να σεβομαστε πρωτα τον ιδιο μας τον εαυτο και μετα τους συναθλητες μας?
μαλλον οχι
αν δεν αρχισουμε να ειμαστε εμεις Κυριοι πως θα μπορεσουν να μας σεβαστουν οι αλλοι?
εδω βλεπω οτι μιλαμε μονο για την open αλλες κατηγορειες δεν υπηρχαν στον αγωνα?
γιατι δεν κοιταμε τα ιστορικα? γιατι δεν καμαρωνουμε γιαυτους που με πολλα χρηματα και πολυ μερακι διατηρουν τεοια αμαξια που πριν πολλα χρονια τα ονειρευομασταν?
γιατι δεν μιλαμε για την sport? εκει δεν εγινε αγωνας? και απο οτι φανηκε η πιστα ευνοισε τα Ν?
γιατι να μην πουμε και για το frenchcup kai το citroenergy?
εκει δεν αγωνιστικαν αλλοι οδηγοι? δεν προσφεραν ομορφο θεαμα ?
γιαυτους τους υπολοιπους δεν λεει κανεις τιποτα? που κρατισαν καποιο ηθος στον αγωνα?
και αυτοι να σβησουν κατω απο τα εκτρωπα που εγιναν στην open? -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Βγηκε η βαθμολογια σημερα, αρα μπραβο στο Δημο Ριζικαρη!!!
Το ωραιο ειναι πως το Σαββατο (την Κυριακη δεν κοιταξα αλλα μαλλον τα ιδια θα ειχε) ετρεχε με ημισλικ 540...YΓ: Αμα αλλαξει το βοσκοτοπι, αλλαζουν και οι ισορροπιες τελικα μεχρι να το μαθουν ολοι...
Και φυσικά τώρα που το αυτοκίνητο ελέγχθηκε και βρέθηκε σωστό, κανείς από όλους αυτούς που έβγαιναν και λασπολογούσαν δεν είπε κάτι!
Αυτό το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο από έναν οδηγό με τόσα χρόνια εμπειρίας και αρκετές εκατοντάδες αγώνες στο ενεργητικό του. Γιατι να είναι τόσο δύσκολο για τους περισσότερους να παραδεχτούν ότι κάποιος μπορεί να είναι πιο γρήγορος από αυτούς?
-
Ο χρήστης AX-MANIAC έγραψε:
καλησπερα και απο μενα
βλεπω οτι ολοι μας ειμαστε το κοντο και το μακρι μας λετε για το βρισιμο που επεσε
για να ειναι ηρεμοι καπως οι οδηγοι η λεσχη τηρισε τον κανονισμο του αγωνα?
ποσο κρατησε ο αγωνας?
εχουμε πειθαρχια σαν αθλητες εμεις οι αγωνιζομενοι?
εχουμε μαθει να σεβομαστε πρωτα τον ιδιο μας τον εαυτο και μετα τους συναθλητες μας?
μαλλον οχι
αν δεν αρχισουμε να ειμαστε εμεις Κυριοι πως θα μπορεσουν να μας σεβαστουν οι αλλοι?
εδω βλεπω οτι μιλαμε μονο για την open αλλες κατηγορειες δεν υπηρχαν στον αγωνα?
γιατι δεν κοιταμε τα ιστορικα? γιατι δεν καμαρωνουμε γιαυτους που με πολλα χρηματα και πολυ μερακι διατηρουν τεοια αμαξια που πριν πολλα χρονια τα ονειρευομασταν?
γιατι δεν μιλαμε για την sport? εκει δεν εγινε αγωνας? και απο οτι φανηκε η πιστα ευνοισε τα Ν?
γιατι να μην πουμε και για το frenchcup kai το citroenergy?
εκει δεν αγωνιστικαν αλλοι οδηγοι? δεν προσφεραν ομορφο θεαμα ?
γιαυτους τους υπολοιπους δεν λεει κανεις τιποτα? που κρατισαν καποιο ηθος στον αγωνα?
και αυτοι να σβησουν κατω απο τα εκτρωπα που εγιναν στην open?Sostos...!!!
-
να ρωτησω εγω κατι.
ποτε εγιναν τα βρισιματα που λετε απο τους χαλκιοπουλους???γιατι εγω απο οσο ειδα οταν βγηκε ο χαλκιοπουλος εξω απο πιστα πλησιασε το κυρκο και το φωτεινελη μπρος στα πιτς τους ειπε 2-3 πραματα σε εντονο υψος αλλα χωρις να βριζει και εφυγε
ωπου βεβαια δε βλεπω κανενα να σχολιαζει κανεις τι λεγανε οι τσιφλικαδες μετα μεταξυ τους........εκτος αν ειχε και δευτερο επεισοδιο το σιριαλ μετα το τελος του αγωνα.
-
δεν επεσαν βρισηματα...απλως ειπε ο Κυρκος στον Ανδρεα τον Χαλκιοπουλο οτι ειναι φιλοξενουμενος....και μετα ηρθε και ο αλλος και ζητησε το λογο..αυτα τα ολιγα...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
να ρωτησω εγω κατι.
ποτε εγιναν τα βρισιματα που λετε απο τους χαλκιοπουλους???γιατι εγω απο οσο ειδα οταν βγηκε ο χαλκιοπουλος εξω απο πιστα πλησιασε το κυρκο και το φωτεινελη μπρος στα πιτς τους ειπε 2-3 πραματα σε εντονο υψος αλλα χωρις να βριζει και εφυγε
ωπου βεβαια δε βλεπω κανενα να σχολιαζει κανεις τι λεγανε οι τσιφλικαδες μετα μεταξυ τους........εκτος αν ειχε και δευτερο επεισοδιο το σιριαλ μετα το τελος του αγωνα.
Παναγιώτη αυτά έγιναν απο την άλλη πλευρά, εκει που ο γερανός είχε αφήσει το ενα ακορντ και το 500αρι...
Μάλλον είχες φύγει... R.E.M. rules!Πάντως γενικά δεν έχει σημασία τρίτοι να συζητάνε τέτοια θέματα (κουτσομπολιά, ενταξει δεν λέω πολλές φορές και τα παρασκήνια έχουν την γλύκα τους) απο το φορουμ διοτι έτσι το κλίμα οξύνεται. Αν οι εμπλεκομενοι βρεθούν απο κοντα ή τελοσπάντων τα πούνε κατ' ιδίαν θεωρώ θα είναι καλύτερο.
Όσο για το μεκελειό στην εκκίνηση, υπάρχει καρέ καρέ το συμβάν απο φωτοειδησ. πρακτορείο του χώρου...
-
http://www.photorallypress.gr/index.php ... y=23&hit=1
μια φωτο απο εκκινηση..
-
Μόλις διάβασα το παρακάτω:
επιστολη απο τον Κ.Εδιρνελη
Με την παρούσα επιθυμώ να καταγγείλλω και να διαμαρτυρηθώ εντόνως για κάποιο εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, που έλαβε χώρα στο περιθώριο του Αγώνα Ταχύτητος Τατοϊου (4-5 Οκτωβρίου 2008) και του οποίου τις συνέπειες υπέστην προσωπικώς.
Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι στον χώρο των αγώνων, παρά την πολυετή παρουσία τους (ίσως όμως και εξ΄αυτού) δεν έχουν τελικώς αντιληφθεί τον ρόλο τους και από παράγοντες εξυπηρέτησης των αγώνων και των αγωνιζομένων, έχουν παρεκτραπεί και μετατραπεί σε δικτατορίσκους. Αντι να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, παρασύρονται σε ανεπίτρεπτες εγωιστικές και ανάρμοστες συμπεριφορές, δημιουργούν κλίμα έντασης και εχθρότητας που καθολου δεν προάγει τον χώρο μας.
Στο πλαίσιο των αγώνων της Κυριακής, υπήρχε εμβόλιμα και το French Cup, στο οποίο συμμετείχαν και αγωνιζόμενοι των κατηγοριών SPORT και OPEN. Επεσήμανα στον κ.Μέντζο Ορ. που είχε φροντίσει για την οργάνωση του French Cup, ότι απαιτείτο κάποιος χρόνος μεταξύ των αγώνων, για να ετοιμαστούν οι συμμετέχοντες σε δύο κατηγορίες. Μου πρότεινε να το συζητήσω με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, τον κ. Πασαλή Νίκο, ο οποίος όταν του το έθεσα, αναγνωρίζοντας το λογικό του αιτήματος, υποσχέθηκε να φροντίσει να δοθεί ένα (και μικρό άλλωστε αρκούσε) περιθώριο χρόνου.
Τελικά μετά από προβλήματα και βλάβες των άλλων διπλών συμμετοχών, απέμεινα ο μόνος συμμετέχων σε δύο κατηγορίες. Μετά το τέλος του επεισοδιακού και θλιβερού αγώνα της OPEN (κομμάτια αρκετά αυτοκίνητα (το δικό μου με μέτριες ζημιές), 'κομμάτια' και οι συμμετέχοντες από την κούραση την ζέστη και τον εκνευρισμό), καταλήγουμε οι τερματίσαντες στο Parc Ferme.
Συγχρόνως έχουν παραταχθεί και ετοιμάζονται να εισέλθουν στην 'πίστα' τα αυτοκίνητα του French Cup. Ζητώ από ένα μέλος της ομάδος μου να μου αλλάξει το εμπρός αριστερό λάστιχο που είχε φθάσει στα λινά (φαίνεται και από το γυρολόγιό μου). Βενζίνη είχα προνοήσει να έχω αρκετή, έστω και αν αυτό ήταν αρνητικό για τον πρώτο μου αγώνα, για να ελαχιστοποιήσω την καθυστέρηση. Ο ίδιος πηγαίνω και πάλι στον κ.Πασαλή, του υπενθυμίζω ότι τρέχω και πάλι και να μου δώσει 2-3 λεπτά για την αλλαγή. Συμφωνεί, παρά την πίεση που μου είπε ότι υπήρχε από τις καθυστερήσεις και να μπω στην σχάρα τελευταίος (συμφωνία που είχε γίνει άλλωστε εξ΄αρχής με τον κ. Μέντζο, λόγω της καλύτερης γνωσης της διαδρομής που θα είχαν όσοι είχαν διπλή συμμετοχή).
Δεμένος και έτοιμος, περιμένω να σφιχτούν τα μπουλόνια του τροχού και να κατέβει ο γρύλλος. Την στιγμή εκείνη καταφθάνουν ορυόμενοι με απαράδεκτο, αγενέστατο και σκαιότατο τρόπο, οι δύο Τεχνικοί Εφοροι και απαιτούν να σταματήσει η διαδικασία. Δεν πιστεύω στα μάτια μου και στα αυτιά μου, παραβλέπω τον κακό τρόπο τους, υποθέτω ότι δεν γνωρίζουν τις συνενοήσεις με την Οργάνωση και παραμένοντας ψύχραιμος και φιλικός τους εξηγώ ότι τρέχω και και στο French Cup και έχω μιλήσει με το μέλος της Οργάνωσης τον κ. Πασαλή. Ενώ περίμενα πλέον να μου πουν να συνεχίσω για να προλάβω και να διευκολύνουν και την έξοδό μου από το Parc Ferme, συνεχίζουν με ανοησίες του τύπου 'δεν σου επιτρέψαμε ΕΜΕΙΣ να αλλάξεις λάστιχο, και ποιός είναι ο Πασαλής, εδω είμαι ΕΓΩ, και άμα δε σου πω ΕΓΩ, και να μείνεις εκεί που είσαι, και δε μας νοιάζει αφού δε ρώτησες ΕΜΑΣ, να άλλαζες έξω το λάστιχο, όχι στο Parc Ferme και μάλιστα χωρίς να σου πούμε ΕΜΕΙΣ.
Η λογική της ύπαρξης του Park Ferme είναι να περιμένουμε για τυχόν αντιρρήσεις και ενστάσεις από άλλους αγωνιζόμενους και να μην αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Εάν ένας αγωνιζόμενος δεν παρουσιαστεί στον προβλεπόμενο χώρο ή αναχωρίσει πριν την λήξη του χρόνου, οι υπεύθυνοι παρατηρητές (και όχι κουτσαβάκια) οφείλουν να το αναφέρουν και θα καταλογιστούν οι συνέπειες στον παρατυπήσαντα. Ως εκεί και μόνο είναι το δικαίωμα και η υποχρέωσή τους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εφ΄όσον γίνονται δεκτές διπλές συμμετοχές, και εφ΄όσον η Οργανωτική Επιτροπή μέσω του κ. Πασαλή ενημερώνεται επανειλημένα και συμφωνεί, και κανένας από τους παριστάμενους συναθλητές δεν εκφραζει αντίρρηση ή πρόθεση ένστασης (αντίθετα πολλοί απορούν με την στενοκεφαλιά των εν λόγω ανευθυνοϋπεύθυνων), έπρεπε να διευκολυνθώ και συγχρόνως να μου επιβληθεί, η αλλαγή του ελαστικού να πραγματοποιηθεί σε χώρο ασφαλή και ελεγχόμενο, και μετά να επιμεληθούν και της εξόδου μου χωρίς προβλήματα από τον χώρο. Να βεβαιωθούν ότι πήγα απ΄ευθείας στην αφετηρία και τελειώνοντας τον δεύτερο αγώνα ότι πήγα και πάλι εκεί. Ετσι αν κάποιος συναθλητής είχε κάποια ένσταση, οι Τεχνικοί Εφοροι θα ήταν γνώστες και μάρτυρες των όσων αλλαγών είχα κάνει, για να διεκπεραιωθεί ορθά και δίκαια η ένσταση. Εάν έκανα αλλαγές και επισκευές εκτός του επιτηρούμενου χώρου, τι εγγύηση υπήρχε για τον οποιονδήποτε ενιστάμενο, αλλά και για μένα, ότι το αυτοκίνητό μου δεν είχε υποστεί αλλοιώσεις και αποκαταστάσεις παρατυπιών.
Αντί να με διευκολύνουν, οι δύο Τεχνικοί Εφοροι προπηλάκιζαν τον φίλο (και νέο αγωνιζόμενο) που αλλαζε το λάστιχο και ζητούσαν να παραμείνω εκεί και να μην αγωνιστώ.
Μετά την αλλαγή προσπάθησα να φύγω από τον χώρο σοβαρά εκνευρισμένος, χωρίς να γνωρίζω αν θα πήγαινα σε τέτοια κατάσταση να αγωνιστώ, ή απλώς θα αποχωρούσα, αφού ήδη εξελισσόταν η διαδικασία του 5λέπτου. Οι δύο Τεχνικοί Εφοροι προσπαθούσαν να με εμποδίσουν να μετακινήσω το αυτοκίνητο μπαίνοντας μπροστά και σπρώχνοντας ανάποδα, παρά τα δυνατά μαρσαρίσματα και τινάγματα που έκανα για να τραβηχτούν. Είχα και γω χάσει την ψυχραιμία μου και δεν θα έμενα εκεί ασχέτως συνεπειών. Τελικά τράβηξαν και έσπασαν τον γενικό διακόπτη, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και γω έμεινα να βλέπω να εξελίσσεται ο αγώνας, για τον οποίον είχα πληρώσει συμμετοχή, έξοδα προετοιμασίας και ταλαιπωρεία, φθορές και ρίσκα δοκιμαστικών, αλλά να μην συμμετέχω, ενώ είχα κάθε δικαίωμα. Ολα αυτά από την αδυναμία κάποιων ανθρώπων να αντίληφθούν ή να αποδεχθούν (για λόγους πραγματικά ακατανόητους) το αυτονόητο και συμφωνημένο, από κάποιους πάνω από αυτούς στην ιεραρχία του συγκεκριμένου αγώνα.
Μάλιστα ενώ εξελίσσοντο σε βάρος μου οι αθλιότητες αυτές και πριν ακόμη αρχίσει ο αγώνας French Cup, έφθασε στον χώρο και ο 'πανταχου παρών' (και μπράβο του για όλα) κ.Πασαλής, τους επιβεβαίωσε τα όσα τους είχα πει ήδη πολλές φορές. Προσπάθησε να τους ηρεμήσει, ζήτησε να μετακινηθεί το αυτοκίνητο που με εμποδιζε να πάω στην αφετηρία, αλλά συνέχισαν να αρνούνται και να εμποδίζουν και την Οργάνωση ουσιαστικά, που μέλος της ήταν ο κ.Πασαλής, να διαφυλάξει την ομαλή και με όλους τους προγραμματισμένους συμμετέχοντες ροή των αγώνων. Και αν ακόμη η Οργάνωση του αγώνα δεν τους είχε ενημερώσει, όπως όφειλε, να διευκολύνουν τις ειδικές αυτές, ελάχιστες διπλές συμμετοχές, όταν πλέον ένα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι παρών, τους ενημερώνει, αλλά συνεχίζουν πέρα από κάθε λογική να παρεμποδίζουν, χάνουν κάθε τυπικό δίκαιο που με τη στενοκέφαλη λογική τους, μπορεί να πίστευαν ότι είχαν μέχρι τότε.
Μπορούσαν και εδικαιούντο να μου πουν, ότι αν αλλάξω τροχό και βγω από τον χώρο επιτήρησης, οφείλουν να το αναφέρουν στους Αγωνοδίκες και στην Οργανωτική Επιτροπή, και ότι συνεπάγονται κάποιες δυσάρεστες για μένα συνέπειες. Ακόμη να κάνουν την έκθεσή τους χωρίς να μου πουν και τίποτε, ούτε να με προειδοποιήσουν, ούτε να με ενημερώσουν.
Δεν τους δίνω όμως σε καμμιά περίπτωση το δικαίωμα να κακομιλούν σε μένα και στα άτομα της ομάδος μου, και πολύ περισσότερο να προβαίνουν σε προπηλακισμούς, απειλές (ακόμη και εάν δεν θα με τιμωρούσαν τα αρμόδια όργανα του αγώνα ή της ΕΘΕΑ) και να καταστρέφουν την περιουσία μου. Οφείλουν να γνωρίζουν τα όρια των δικαιοδοσιών τους, και εάν δεν θέλουν να τα αποδεχτούν να πάνε κάπου αλλού για να βγάλουν τα απωθημένα τους.
Είμαι περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου, χωρίς ποτέ να έχω δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα ή έριδα σε συναθλητές ή μέλη της οργάνωσης. Θεωρώ ότι αφορμές πάντα θα υπάρχουν (και έτυχαν περιπτώσεις πολλές όλα αυτά τα χρόνια), αλλά με καλή προαίρεση μπορούν να βρεθούν σε όλα λύσεις. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση και με τις συνθήκες που υπήρχαν από όσα είχαν προηγηθεί, ο κακός, προκλητικός και ερίστικός τρόπος των Τεχνικών Εφόρων και ή στείρα άρνησή τους να συνενοηθούμε και να ρυθμίσουμε με λογική, το μικρό αυτό πρόβλημα, με βγάζει τελείως εκτός εαυτού ακόμη και τώρα πολλές ώρες μετά. Ας εξηγήσουν οι ίδιοι την ανούσια αδιαλαξία τους και τις αυθαίρετες ενέργειές τους, υπεράνω των υποχρεώσεών τους και της οποιασδήποτε δικαιοδοσίας, τους εκχωρεί η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα. Σε τελική ανάλυση, εμείς οι αγωνιζόμενοι εκχωρούμε τις όποιες δικαιοδοσίες προς τους Οργανωτές, για καταστεί δυνατή η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να εξασφαλισθεί το 'ευ αγωνίζεσθαι' μεταξύ των συναγωνιζομένων.
Οι αγώνες αυτοκινήτου στην Ελλάδα, παραμένουν ακόμη σε επίπεδο ερασιτεχνικό όσον αφορά τους οδηγούς, ενώ στο επίπεδο της οργάνωσής και διεκπαιρέωσής τους, υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται επαγγελματικά. Είναι λοιπόν άλλες οι απαιτήσεις από τους οδηγούς ερασιτέχνες και άλλες από τους επαγγελματίες του χώρου, που αρκετοί ζουν από τα χρήματα που οι αγωνιζόμενοι πληρώνουν, για να εξασφαλίζουν τις υπηρεσίες τους. Οφείλουν λοιπόν οι οργανωτές, να εξασφαλίζουν άτομα κατάλληλα και ικανά, για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν. Στον αγώνα της ΟΡΕΝ κατηγορίας που προηγήθηκε, συνέβησαν τόσα ατυχή γεγονότα και τόσες παρατυπίες, που αφορούσαν και στους όρους του Parc Ferme, που στην περίπτωσή μου, η αλλαγή ελαστικού, όχι για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα του αγώνα που είχε τελειώσει, αλλά για να λάβω μέρος στον αγώνα που ακολουθούσε, όπως ήταν συμφωνημένο και προγραμματισμένο από τους Οργανωτές, ήταν γεγονός χωρίς καμμία απολύτως σημασία. Και αν ακόμη ήταν σφάλμα (που δεν ήταν), θυμίζει την γνωστή παροιμία 'μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου'.
Σε ό,τι με αφορά, θεωρώ ότι η επιστροφή σε μένα, από τους οργανωτές του αγώνα, του παράβολου συμμετοχής του αγώνα, που αναίτια εμποδίστηκα να λάβω μέρος, ή η πίστωσή του για επόμενη συμμετοχή μου, είναι η ελάχιστη ικανοποίησή μου και παραβλέπω την ταλαιπωρία τα έξοδα και τις φθορές των δοκιμών και την ηθική βλάβη και τις προσβολές που υπέστην.
Οι Οργανωτές των αγώνων και η ΕΘΕΑ οφείλουν να επιλέγουν με πολύ προσοχή τα άτομα που τοποθετουν σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις, ώστε να μην τους εκθέτουν με τις ενέργειές τους. Ανθρωποι που επιτελούν λανθασμένα, χωρίς φαντασία και ευελιξία πνεύματος το έργο που τους ανατίθεται, περιορίζονται στο γράμμα των κανονισμών και όχι στην ουσία, ανθρωποι που νομίζουν ότι γίνονται σπουδαίοι προβάλοντας εξουσίες που δεν έχουν, που ακολουθούν συμπεριφορές που ούτε δικαιούνται, ούτε είναι πρέπουσες, ούτε προάγουν το σπορ, ούτε εξυπηρετούν οργανωτές ή αγωνιζόμενους καλό είναι αν δεν αντιλαμβάνονται το σφάλμα τους, κάποτε να απομακρύνονται για το καλό όλων. Με τον τρόπο αυτό, όσοι έχουν ενταχθεί στον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου θα νοιώθουν πολύ καλύτερα και θα παραμένουν, ενώ συγχρόνως η καλή εικόνα θα προσελκύει συνεχώς και νέους.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μουΑΘΗΝΑ 07/10/2008 ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 6932 209 228
πηγή: http://www.frenchcup.gr/index.php?topic=97.30' target='_blank
-
Sorry poy to lew nass alla an einai opws ta leei o k. Edirnelhs kai ginotan ayto se emena kai akoymppysan to aytokinhto moy kai eixan spasei to opoiodhpote eksarthma estw kai ton geniko diakopth opws toy k. Edirnelh poly apla 8a toys eixa spasei to kefali kai den 8a me endiefere gia thn lisance moy.... Orismenoi thn exoyn dei poly Zoro...
Π.Π. Ταχυτητας 2008