-
Tι να λεμε τωρα...Θεωρειται τρελο επιτευγμα ο διλιτρος turbo της audi me 272 ps. Πριν ποσα χρονια εβγαζε η mitsubishi 2litre με 280ps μηπως θυμαται κανεις....
-
Μήπως θυμάσαι και την κλωτσιά του Evo?
Επίσης, χαζοί είναι αυτοί που το ανακήρυξαν engine of the year.. -
Tι να λεμε τωρα...Θεωρειται τρελο επιτευγμα ο διλιτρος turbo της audi me 272 ps. Πριν ποσα χρονια εβγαζε η mitsubishi 2litre με 280ps μηπως θυμαται κανεις....
By they way , αν δεν συγκρινω τον 3.2 του TT με τον Μ της Ζ4 , μπορω να το συγκρινω με τον 3λιτρο της bmw ....παλι πισω ειναι η αudi γτ λειπει το turbaki.... -
Η αλήθεια είναι ότι όπου λείπουν τα turbo στην Audi...έχει ένα θεματάκι.
Ενώ η BMW στη πρώτη της προσπάθεια να βάλει turbo σε μοτέρ...πήρε στο βραβείο engine of the year
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι όπου λείπουν τα turbo στην Audi...έχει ένα θεματάκι.Ενώ η BMW στη πρώτη της προσπάθεια να βάλει turbo σε μοτέρ...πήρε στο βραβείο engine of the year
και καμποσα καμενα στο χερι...
επισης το μοτερ αυτο δε το συνδιασε με μπλοκε γιατι συμφωνα με τη BMW δεν ειναι σπορ...επι της ουσιας τωρα:
η BMW ειναι η αγαπημενη μου, κυριως λογω πισω κινησης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ελλαδα για να παρεις γρηγορη BMW ανεβαινεις τρελα σε κοστος καθως πρεπει να ειναι πανω απο 2500κκ. Επισης σχεδιαστικα θεωρω οτι εχει κανει βηματα προς τα πισω. Πριν 8 χρονια δεν υπηρχε μοντελο που να μην μου αρεσει, σε αντιθεση με σημερα.η audi εχει κανει πολλα βηματα προς τη 'σωστη' κατευθυνση. Αυτο εδωσε το S3, το R8, το A4/A5. Αυτοκινητα που μπορουν να σταθουν απεναντι σε οποιοδηποτε ανταγωνιστη, ενω με την 4κινηση που εχουν μπορεις να τα κινεις αφοβα 24/365 στα Ελληνικα σαπωνοποιεια. Εκτος των αλλων τα θεωρω και πολυ ομορφα.
Γιατι ναι, θα διασκεδασεις μεν με μια Μ3 στην Ελληνικη γλυτσα, αλλα οταν θελησεις να κινηθεις πραγματικα γρηγορα (με τα δικα μου κουλα χερια) ειτε θα συμβιβαστω με το να βλεπω το ταμπλο να γινεται Χριστουγεννιατικο δεντρο ειτε θα ειμαι με το χαρο αγκαλια βγαζοντας το ESP εκτοςτελος, θεωρω λαθος τη γενικη συγκριση εταιριων. Καθε μοντελο πρεπει να κρινεται με τους ανταγωνιστες του. Επισης κριμα που δε μπορουμε να εχουμε τους πολυ καλους diesel που βγαζουν και οι 2 εταιριες.
-
Νίκο, V8 4.2FSi, αυτό τα λέει όλα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επισης το μοτερ αυτο δε το συνδιασε με μπλοκε γιατι συμφωνα με τη BMW δεν ειναι σπορ...επι της ουσιας τωρα:
η BMW ειναι η αγαπημενη μου, κυριως λογω πισω κινησης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην Ελλαδα για να παρεις γρηγορη BMW ανεβαινεις τρελα σε κοστος καθως πρεπει να ειναι πανω απο 2500κκ.Το πρόβλημα με τα πρώτα μοτέρ της 335i ήταν τα μπεκ της Bosch τα οποία τώρα αλλάχτηκαν. Προβλήματα πάντως είχε και η πλαστική σχάστρα στα 2.0Τ μοτέρ της VAG
H 335i καθώς και όλα τα 6κύλινδρα σύνολα από 250 άλογα και πάνω έχουν το ηλεκτρονικό μπλοκέ.
Θα προσπαθήσω να τραβήξω βίντεο καμιά φορά να σου δείξω τι κάνεις με τα 2000κ.ε. ( )
Kid... Μ5 V10 or M3 V8 (Λεφτά να'χεις μωρέ...και όλα καλά είναι)
Edit: Πάντως μεταξύ RS4 vs M3 E46 θα προτιμούσα το RS4...αλλά μεταξύ Μ3 Ε92...την Ε92.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι όπου λείπουν τα turbo στην Audi...έχει ένα θεματάκι.
Ενώ η BMW στη πρώτη της προσπάθεια να βάλει turbo σε μοτέρ...πήρε στο βραβείο engine of the year
επισης το μοτερ αυτο δε το συνδιασε με μπλοκε γιατι συμφωνα με τη BMW δεν ειναι σπορ....
Είπαμε, δεν έχει εμπειρία, θα σπάσουν κάποια στην αρχή
+Κid για 4,2
- 5,2 V10 (με ή χωρίς τούρμπο)
- V12 disel
Στα σκαριά 2,5ΤSI ~340 ίππων, 3.0 TDI ~300 ίππων
-
Nikos120i
αναφερομουνα σε μοτερ που εψηναν το λαδι στους 140+ βαθμους και στα τουρμπο που καιγοταν. Λογικα θα τα εχουν φτιαξει.ηλεκτρονικο μπλοκε (υποτυπωδες) εχει και το δικο μου
το ακουω καμια φορα που 'γρατσουναει'...δεν εχει καμια σχεση το ηλεκτρονικο με το μηχανικο, μα ΚΑΜΙΑ σχεση!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Nikos120i
αναφερομουνα σε μοτερ που εψηναν το λαδι στους 140+ βαθμους και στα τουρμπο που καιγοταν. Λογικα θα τα εχουν φτιαξει.ηλεκτρονικο μπλοκε (υποτυπωδες) εχει και το δικο μου
το ακουω καμια φορα που 'γρατσουναει'...δεν εχει καμια σχεση το ηλεκτρονικο με το μηχανικο, μα ΚΑΜΙΑ σχεση!
Συμφωνούμε ...αλλά in any case για ένα αυτοκίνητο 250+ το ηλεκτρονικό είναι το καλύτερο alternative αφού δε βάζει το μηχανικό.
-
Κ γω σου θυμιζω οτι η Ζ4 φοραει 3λιτρο κινητηρα με 265 ps
κ φυσικα της Μ με 343 ps . Υπαρχει καμια συγκριση?Και μάλιστα τον πιο ελαφρύ 6κύλινδο στην αγορά και ο μοναδικός που κατασκευάζεται από μαγνήσιο και αλουμίνιο
Υ.Γ. Ο 3λτ πλέον βγάζει 272 άλογα μετά από διαφορετική εισαγωγή από τη BMW.
και στα δυναμομετρα στον τροχο 210
επειδη εχω τρεξει με 3λιτρες Ζ4 απο τις οποιες ειμαι και πολυ πιο βαρυς και επειδη παντα τις αφηνα πισω(με s3) ας καταλαβουν καποιοι οτι η bmw ειναι πολυ 'αισιοδοξη' στα αλογα που ανακοινωνει σε αντιθεση με το vag το οποιο πολυ συχνα για φορολογικους λογους 'κρυβει' αλογα... kai οι μετρησεις των επιδοσεων τα λενε ολα... -
-
Double post
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Nikos120iηλεκτρονικο μπλοκε (υποτυπωδες) εχει και το δικο μου
Σπυρο δεν ειναι καθολου υποτυπωδες το EDL του ιμπιζα...
Ειναι κανονικο EDL , ενεργοποιει τα φρενα των κινητηριων τροχων,και μαζι με το ASR αποτελουν το TCS του Ibiza ,απο το 2003 παρακαλω.Αλλοι το ανακαλυπτουν σημερα.
Οσο για τη διαφορα με εναμηχανικο συστημα ειναι οντως τεραστια.
Το ενα ειναι ενεργητικο συστημα και το αλλο παθητικο... -
Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση LSD.
-
Ποιος ειπε οτι ειναι?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Nikos120i
ηλεκτρονικο μπλοκε (υποτυπωδες) εχει και το δικο μου
Σπυρο δεν ειναι καθολου υποτυπωδες το EDL του ιμπιζα...
Ειναι κανονικο EDL , ενεργοποιει τα φρενα των κινητηριων τροχων,και μαζι με το ASR αποτελουν το TCS του Ibiza ,απο το 2003 παρακαλω.Αλλοι το ανακαλυπτουν σημερα.
Οσο για τη διαφορα με εναμηχανικο συστημα ειναι οντως τεραστια.
Το ενα ειναι ενεργητικο συστημα και το αλλο παθητικο...ναι, απλα το λεω υποτυπωδες, διοτι νομιζω οτι τα σημερινα παρομοια συστημτα εχουν βελτιωθει ακομη περισσοτερο.
στο ιμπιζα κανει δουλεια, απλα τα αλογα ειναι λιγα οποτε δε μπαινει συχνα.
ομολογω ομως οτι μαζι με το asr εχουν βοηθησει σε περιπτωσεις που χρειαστηκαν, και το λεω αυτο διοτι οταν το ειχα παρει νομιζα οτι πρακτικα θα ειναι αχρηστο σε αυτοκινητο με μολις 100 αλογα.
το καλο φυσικα ειναι οτι το asr μπορεις να το βγαλεις εκτος* οποτε θελεις.- το εχω βγαλει ελαχιστες φορες, κυριως στα Μεγαρα, καθως δεν ενοχλει.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κ φυσικα της Μ με 343 ps . Υπαρχει καμια συγκριση?Και μάλιστα τον πιο ελαφρύ 6κύλινδο στην αγορά και ο μοναδικός που κατασκευάζεται από μαγνήσιο και αλουμίνιο
επειδη εχω τρεξει με 3λιτρες Ζ4 απο τις οποιες ειμαι και πολυ πιο βαρυς και επειδη παντα τις αφηνα πισω(με s3) ας καταλαβουν καποιοι οτι η bmw ειναι πολυ 'αισιοδοξη' στα αλογα που ανακοινωνει σε αντιθεση με το vag το οποιο πολυ συχνα για φορολογικους λογους 'κρυβει' αλογα... kai οι μετρησεις των επιδοσεων τα λενε ολα...Δεν ισχύει αυτό που λες γιατί οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια:
BMW Z4 3.0si (roadster)
Max. output 264.6 PS (261.0 bhp) (194.6 kW) @6600 rpm
Max. torque 315.0 Nm (232 lbft) (32.1 kgm) @2750 rpm
Weight: 1.385kg
0-100: 5.7 secsAudi S3
Max. output 264.6 PS (261.0 bhp) (194.6 kW) @6000 rpm
Max. torque 350.0 Nm (258 lbft) (35.7 kgm) @2500-5000 rpm
Weight: 1455 kg
0-100: 5.7 secsΚαι φαντάσου ότι η Ζ4 3.0si βγάζει πλέον 272 άλογα. Επειδή λοιπόν είναι και πισωκίνητη και με χαμηλότερο κέντρο βάρους είναι σαφώς πιο ευέλικτη στις στροφές από το βαρύ S3.
Συμπέρασμα? Προφανώς κάποιος δεν ήξερε να εκμεταλλευτεί σωστά την 3λτ Ζ4. Η ερώτηση μου λοιπόν δεν είναι αν έχεις 'τρέξει' ενάντια σε Ζ4 (απορία: που έχεις τρέξει? )...αλλά αν έχεις οδηγήσει.
In any case πάντως...το S3 είναι απίστευτο αυτοκίνητο (αυτό το τιμόνι μόνο να ήταν καλύτερο)!!
-
Θεωρώ οτι η audi παράγει καλά αυτοκίνητα σε καλές τιμές αλλά λίγο 'ξενέρωτα' οδηγικά....(κατά την άποψη μου πάντα)
Επίσης είναι αρκετά γρήγορα αλλά δεν με απασχολεί γιατί οι bmw που μου αρέσουν είναι από 2500cc και πάνω....άρα δεν υπάρχει λόγος
Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα,και σίγουρα κάποιος μπορεί να πιστεύει τα αντίστοιχα για την bmw. -
επειδη εχω τρεξει με 3λιτρες Ζ4 απο τις οποιες ειμαι και πολυ πιο βαρυς και επειδη παντα τις αφηνα πισω(με s3) ας καταλαβουν καποιοι οτι η bmw ειναι πολυ 'αισιοδοξη' στα αλογα που ανακοινωνει σε αντιθεση με το vag το οποιο πολυ συχνα για φορολογικους λογους 'κρυβει' αλογα... kai οι μετρησεις των επιδοσεων τα λενε ολα...Δεν ισχύει αυτό που λες γιατί οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια:
BMW Z4 3.0si (roadster)
Max. output 264.6 PS (261.0 bhp) (194.6 kW) @6600 rpm
Max. torque 315.0 Nm (232 lbft) (32.1 kgm) @2750 rpm
Weight: 1.385kg
0-100: 5.7 secsAudi S3
Max. output 264.6 PS (261.0 bhp) (194.6 kW) @6000 rpm
Max. torque 350.0 Nm (258 lbft) (35.7 kgm) @2500-5000 rpm
Weight: 1455 kg
0-100: 5.7 secsΚαι φαντάσου ότι η Ζ4 3.0si βγάζει πλέον 272 άλογα. Επειδή λοιπόν είναι και πισωκίνητη και με χαμηλότερο κέντρο βάρους είναι σαφώς πιο ευέλικτη στις στροφές από το βαρύ S3.
Συμπέρασμα? Προφανώς κάποιος δεν ήξερε να εκμεταλλευτεί σωστά την 3λτ Ζ4. Η ερώτηση μου λοιπόν δεν είναι αν έχεις 'τρέξει' ενάντια σε Ζ4 (απορία: που έχεις τρέξει? )...αλλά αν έχεις οδηγήσει.
In any case πάντως...το S3 είναι απίστευτο αυτοκίνητο (αυτό το τιμόνι μόνο να ήταν καλύτερο)!!
μιλαω για δυναμομετρησεις και μαλιστα στο τροχο...καταλαβαινεις τι σημαινει οτι ο 3λιτρος της bmw βγαζει 202-210 δε θυμαμαι καλα και ο tfsi στο s3 248???τι με νοιαζει εμενα τι λεει ο καθε κατασκευαστης για να πουλησει???και το s2000 για 240 το νομιζει ο κοσμος και ισως τοσα βγαζει στο στροφαλο αλλα τα 190κατι στο τροχο ειναι που μετρανε...
η 335 βγαζει 300 καθαρα και μαλιστα ειναι απιστευτα γρηγορη αλλα στα ατμοσφαιρικα της bmw το ψεμμα παει συννεφο.....
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???