-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
ο χρόνος από μία πίστα δεν νομίζω ότι προσφέρει ασφαλή συμπεράσματα είτε για δύο οχήματα είτε για τα + και - της οποιασδήποτε προσέγγισης κατανομής βάρους.Αν υπήρχαν επίσημοι χρόνοι σε 3-4 πίστες θα ήταν πιο δόκιμο. Επίσης υπάρχουν πίστες όπου μια Μ3 π.χ. θα είναι γρηγορότερη από ένα Έβο Χ και άλλες όπου θα ισχύει το αντίστροφο. ΔΕΝ εννοώ φυσικά ότι οι Άγγλοι τα 'παίρνουν' αλλά αδυνατώ να δεχτώ (σαν άλλον άπιστος Τόμας!) ότι 100 άλογα παραπάνω + 100 κιλά λιγότερα + μπλοκέ επιπέδου Enterprise + SMG II τρώνε 'φάπα' μόνο και μόνο από τα διπλά ψαλίδια και το 47-53. Το ότι ξέρουν να 'στήνουν' στην ///Μ έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια. Δεν πιστεύω ότι 'ξεχάσανε' να στήσουν τη Μ5! Είναι σαν να κάνανε το αντίστοιχο τέστ σε Μ5 vs Μ3 και η Μ5 να ήταν γρηγορότερη !
G.Busso , για να μου λυθεί η απορία (όχι ότι σε αμφισβητώ ) και να διαβάσω και το κείμενο, υπάρχει κάπου ονλαιν ή σκαναρισμένο αυτό το τέστ?Eίχα και άλλα να γράψω αλλά έφτασε η χοληστερίνη της μαγειρίτσας στον εγκέφαλο και θόλωσα τώρα, οπότε επιφυλάσσομαι για όταν (και αν!) φύγει !! ->
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!Βεβαίως σε μια πίστα ένα αμάξι δεν δείχνει τις δυνατότητες του. Στα περισσότερα σου έχω απαντήσει παραπάνω. Κανείς δεν είπε ότι η Μ5 είναι ξεχασμένη από στήσιμο. Μια χαρά εργαλείο είναι, από τα καλά μάλιστα. Εγώ εστιάζω περισσότερα σε αυτά που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει με την πρώτη ή δεν τα καταλαβαίνει και ποτέ. Έχει δημιουργηθεί τεχνιέντως ότι το 50/50 είναι το απόλυτο κλπ κλπ...ενώ φυσικά και δεν είναι.
Το τέστ είναι παλιό από το 2005. Ψάξε στο διαδίκτυο.
Οι χρόνοι που παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα υπάρχουν στο παρακάτω λίνκ. Από την πίστα του Bedford
http://www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&car1=45cafbecc7d51&car2=4571e21f46306Aληθώς ανέστη, και χρόνια σας πολλά
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
- Το πιο σωστό '42F-58%R' δεν λέει τίποτα... Τζάμπα και το Transaxle που έφτιαξαν..
- Οι χρόνοι στην πίστα δεν λένε τίποτα...
- Τα διπλά ψαλίδα δεν λένε τίποτα...
- Το πιο γρήγορο τιμόνι δεν λέει τίποτα...
Τελικά το μόνο που 'λέει' ειναι τα μαλακά πλαστικά ???
Στην περίπτωση της Maserati Quattroporte όλα αυτά έκαναν τη σωστή δουλειά, και φάνηκε ότι ένα αυτοκίνητο αν έχει περισσότερη δύναμη και λιγότερο βάρος, δε σημαίνει αυτομάτως ότι κινείται και ταχύτερα συνολικά. Και όλα αυτά σε σύγκριση της βασικής έκδοσης τότε της Maserati Quattroporte έναντι της κορυφαίας της 5άρας αλλά και όντας μια κατηγορία κάτω σε σχέση με την Ιταλίδα. Σήμερα υπάρχει η Quattroporte GTS με περισσοτερα άλογα ροπή και ακόμη καλύτερο στήσιμο.
Βέβαια το τόπικ είναι BMW vs Audi και παρεκτράπηκε λίιιιγο η κουβέντα. Οφείλω όμως να αναφέρω την επιτυχία της Audi στις 4κίνητες εκδόσεις του Α5 (S5 ακόμη καλύτερα). Εκεί το σχεδόν 50/50 που πέτυχαν στην κατανομή θεωρείται το ιδανικό αφού έχουμε τον συνδυασμό μαζί με 4κίνηση....Το σωστό να λέγεται
-
-
Οντως εχει σωστη λογικη αυτο που ειπε ο Giuseppe Busso διοτι αν το σκεφτουμε οταν ενα αυτοκινητο εχει πισω την κινηση αυτο που αναζητα κυριως ειναι βαρος στον πισω αξονα προκειμενου να εχει καλυτερη προσφυση στους κινητηριους τροχους!!!
Αυτο αλλωστε δεν προσπαθει να επιτυχει μια αεροτομη στον πισω αξονα? να προσθεσει βαρος με την αρνητικη αεροδυναμικη πιεση!!!
Αρα η bmw ερχεται απο μονη της σε μια αντιφαση απο την στιγμη που χρεισιμοποιει αεροτομες για να δημιουργησει αρνητικη πιεση στον πισω αξονα προκειμενου να αυξηση το βαρος πισω !εγω με το φτωχο μου μυαλο τωρα σκεφτομαι οτι μαλλον ειναι λαθος αυτη η κινηση απο την bmw οταν το αυτοκινητο κινηται σε μια ιδανικη γραμμη πανω στην στροφη ..απο την στιγμη ομως που χαθει η προσφυση και ξεκινησει το παιχνιδι της ουρας τοτε ισως ειναι καλλυτερη η αναλογια 50-50 η 25% σε καθε τροχο προκειμενου να ανακτηθει ευκολα ο ελεγχος και να ζυγισθει πιο ευκολα το σασι απο τον οδηγο!!
δηλ σε μια φυγοκεντρο δυναμη που εξελισεται ειναι καλλυτερο το ακρο να μην ειναι τοσο βαρυ σε σχεση με ολο το συνολο διοτι δημιουργουνται μεγαλυτερες επιταχυνσεις στο αντικειμενο και αρα στο θεμα του αυτοκινητου πιο δυσκολη στον χειρισμο ''ουρα''!
Αρα μηπως οταν λεμε 50-50 βαρος σε καθε αξονα εννοουμε τελικα οχι σπορ απολυτους χρονους αλλα ευκολο χειρισμο σε πλαγιολισθησεις και οταν γινει η.... ''στραβη'' -
To 50/50 έρχεται να δημιουργήσει στο αυτοκίνητο μια όσο το δυνατόν ουδέτερη συμπεριφορά στο δρόμο το οποίο και το έχει πετύχει μπροστά σε αντίστοιχα μπροστοκίνητα.
Τώρα το να παίζετε με τα χιλιοστά ποσοστών στους άξονες νομίζω ότι είναι ανούσιο καθώς δε μιλάμε για αγωνιστική κατασκευή όπου και το παραμικρό ποσοστό μετράει. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που πιθανόν να φορτωθεί με 100 κιλά ανθρώπους στο πίσω κάθισμα και άλλα 10 αποσκευών.
Προσωπικά πάντως στο δρόμο το αυτοκίνητο μου δίνει μια εντελώς πιο ουδέτερη συμπεριφορά σε σχέση με μπροστοκίνητο, πολύ λιγότερο μπροστόβαρο άρα λιγότερο υποστροφικό και συνολικά πιο ουδέτερο. Μπορείς να στρίβεις δηλαδή με το γκάζι στο πάτωμα στη στροφή και να ζυγίζεις το πίσω μέρος στην έξοδο. Είναι ΤΟΣΟ fun η όλη διαδικασία δηλαδή της μεταφοράς από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Ειδικά τώρα που τα πίσω λάστιχα έχουν φαγωθεί, συμβαίνει συχνά στους κολόδρομους που έχουμε.
Τέσπα...on topic, τα Audi έχουν νομίζω αρκετά καλύτερα μοτέρ στα 2000κ.ε. και κάτω καθώς και καλύτερη ποιότητα υλικών...αλλά η BMW είναι αρκετά μπροστά σε θέση οδήγησης, σχεδιασμό (ξέρω τι θα πείτε, at least δεν είναι κουτί), αίσθηση τιμονιού και συνολική αίσθηση αυτοκινήτου στο δρόμο. Είναι αρκετά πιο fun-to-drive όλα τα αυτοκίνητα που έχει φτιάξει.
-
και οι δυο ειναι απτις κορυφαιες εταιριες,ενα δυο σκαλια κατω απο μερσεντες ,με πολυ καλη ποιοτητα και ομορφα αμαξωματα .
οι BMW ειναι λιγο πιο σκληρα αμαξια στην σπορ χρηση και φυσικα λιγοτερο ανετα.
παντως οι τιμες της BMW ειναι αρκετα τσιμπημενες ενω της AUDI σε κανονικα επιπεδα.
τεσπα γερμανικα αμαξια ειναι ,τα παντρευεσαι δεν τα ερωτευεσαι ομως.
οι κατοχοι τους ειναι λιγο ψιλομακακες και ψηλομυτες και φυσικα ολιγον ασχετοι
απο οδηγηση.
με λιγα λογια οι κατοχοι γερμανικων ειναι πιο αργοι απο τα αυτοκινητα τους ενω των ιταλικων π.χ πιο γρηγοροι. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οι κατοχοι τους ειναι λιγο ψιλομακακες και ψηλομυτες και φυσικα ολιγον ασχετοι
απο οδηγηση.
με λιγα λογια οι κατοχοι γερμανικων ειναι πιο αργοι απο τα αυτοκινητα τους ενω των ιταλικων π.χ πιο γρηγοροι.Μπορείς να το αποδείξεις με επιχειρήματα? Θα ήθελα να ακούσω τη τεκμηριωμένη άποψή σου και στα δύο παραπάνω.
-
ελα ρε πλακα κανω δεν το καταλαβες
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τέσπα...on topic, τα Audi έχουν νομίζω αρκετά καλύτερα μοτέρ στα 2000κ.ε. και κάτω καθώς και καλύτερη ποιότητα υλικών...αλλά η BMW είναι αρκετά μπροστά σε θέση οδήγησης, σχεδιασμό (ξέρω τι θα πείτε, at least δεν είναι κουτί), αίσθηση τιμονιού και συνολική αίσθηση αυτοκινήτου στο δρόμο. Είναι αρκετά πιο fun-to-drive όλα τα αυτοκίνητα που έχει φτιάξει.
θα διαφωνησω με τη θεση οδηγησης. μπορεις πολυ ευκολα να ρυθμισεις ιδανικα τη θεση οδηγησης σου.
το καθισμα παει αρκετα χαμηλα και το τιμονι οπου θες.ο λεβιες ειναι επισης σε σωστη θεση
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θα διαφωνησω με τη θεση οδηγησης. μπορεις πολυ ευκολα να ρυθμισεις ιδανικα τη θεση οδηγησης σου.
το καθισμα παει αρκετα χαμηλα και το τιμονι οπου θες.ο λεβιες ειναι επισης σε σωστη θεση
Δε μου δίνει την αίσθησης της πολεμικής θέσης που παίρνω από τη BMW, αυτό είναι το θέμα. Στην 1 είμαι χωμένος τέρμα κάτω και όλα γύρω-γύρω με αγκαλιάζουν. Καθίσματα που κλείνουν τα bucket, μικρός και χαμηλός λεβιές και οδηγοκεντρικό ταμπλό (στην 1 τουλάχιστον). Αυτά σε σε σχέση με το Α3 που το εσωτερικό του μου θυμίζει περισσότερο το Golf που έχω στη κατοχή μου. Τώρα το Α4 το καινούριο έχει βασικά καλύτερο εσωτερικό από τη 3άρα και πιο όμορφο βασικά με ψηλό τούνελ μετάδοσης όπως και το Α5. Βεβαίως το Α4 είναι πιο φρέσκο σχέδιο, άρα λογικό.
-
Στη σύγκριση Α4 και σειρά 3, η BMW είναι καθαρά μπροστά.
Πόσα κουμπιά έχει το Α4 στο ταμπλώ και στην κεντρική κονσόλα ρε παιδιά;Το Α6 μου αρέσει περισσότερο από την 5άρα.
Το ΤΤ συγκρίνεται άμεσα με τη Z4.
To A3 είναι καλύτερο από τη σειρά 1.
Στα μεγάλα (Α8 σειρά 7) δεν βλέπω λόγο να μην πάει κάποιος σε MercedesΣαν αντιπροσωπείες στη χώρα μας, και σαν συνεργεία δικτύου και μη, η BMW είναι καθαρά μπροστά.
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
To A3 είναι καλύτερο από τη σειρά 1.Σε μοτέρ μόνο ναι, σε τίποτα άλλο όμως.
-
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Πόσα κουμπιά έχει το Α4 στο ταμπλώ και στην κεντρική κονσόλα ρε παιδιά;συγκρινουμε μια bmw με ενα audi απο τα κουμπια στην κονσολα και στην πορτα????
αυτο τοτε ειναι θριαμβος της AUDI
εγω μπηκα σε σειρα 1 της bmw και εθουσιαστηκα με την θεση οδηγησhς αλλα απο ποιοτητα ειναι μαζι! η bmw δεν εχει αυτο το κατι που θα σε κανει να πεις σε σχεση με audi! -
Σε μοτέρ μόνο ναι, σε τίποτα άλλο όμως.
και σε χωρους....
-
εμενα μου αρεσει το α3 αν και ενας κατοχος μου ειχε πει οτι με εκτη ταχυτητα δεν τραβαει καθολου σε ανηφοριες.
αυτα με το τιμονι ισχυουν που λενε;
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Πόσα κουμπιά έχει το Α4 στο ταμπλώ και στην κεντρική κονσόλα ρε παιδιά;συγκρινουμε μια bmw με ενα audi απο τα κουμπια στην κονσολα και στην πορτα????
εγω μπηκα σε σειρα 1 της bmw και εθουσιαστηκα με την θεση οδηγησhς αλλα απο ποιοτητα ειναι μαζι! η bmw δεν εχει αυτο το κατι που θα σε κανει να πεις σε σχεση με audi!Άποψή μου, αλλά από συναρμολόγηση είναι μαζί. Από ποιότητα τα Audi γενικώς είναι καλύτερα και από BMW είναι ένα κλικ πάνω.
Το Α3 (και γενικά τα καινούρια Audi) έχει ΣΟΒΑΡΟ θέμα το τιμόνι. Είναι εντελώς αναίσθητο και πανάλαφρο ακόμα και στα πολλά χιλιόμετρα.
-
εγω μπηκα σε σειρα 1 της bmw και εθουσιαστηκα με την θεση οδηγησhς αλλα απο ποιοτητα ειναι μαζι! η bmw δεν εχει αυτο το κατι που θα σε κανει να πεις σε σχεση με audi!Άποψή μου, αλλά από συναρμολόγηση είναι μαζί. Από ποιότητα τα Audi γενικώς είναι καλύτερα και από BMW είναι ένα κλικ πάνω.
Το Α3 (και γενικά τα καινούρια Audi) έχει ΣΟΒΑΡΟ θέμα το τιμόνι. Είναι εντελώς αναίσθητο και πανάλαφρο ακόμα και στα πολλά χιλιόμετρα.
το ακουω συνεχεια.....λες να παιζουν playstation η να εχουν mito και grande punto και τους κακοφαινεται???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Σε μοτέρ μόνο ναι, σε τίποτα άλλο όμως.
και σε χωρους....
Πορτ-μπαγκάζ ίδιο, πίσω είναι όντως στενά τα πράγματα, αλλά όχι απαγορευτικά. Είμαι 1.85 και χωράω να κάτσω πίσω από το κάθισμά μου.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εμενα μου αρεσει το α3 αν και ενας κατοχος μου ειχε πει οτι με εκτη ταχυτητα δεν τραβαει καθολου σε ανηφοριες.αυτα με το τιμονι ισχυουν που λενε;
Το σίγουρο είναι ότι η BMW έκανε ένα άλμα πίσω προσπαθώντας να φτάσει την Audi και χρησιμοποιεί ηλεκτρικά τιμονάκια όπως και στου Νίκου την 1 facelift.
Αντίθετως η Audi το παλεύει και σίγουρα θα το πετύχει να είσαι σίγουρος. Εδώ κατάφερε και έφτιαξε καλύτερο αμάξι από την 3άρα στο τιμόνι θα κωλώσει? -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το ακουω συνεχεια.....λες να παιζουν playstation η να εχουν mito και grande punto και τους κακοφαινεται???Punto δεν έχω οδηγήσει, αλλά της ΜΙΤΟ το τιμόνι είναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ καλύτερο και από Α3 και από ΤΤ μη πω και Α4. Ούτε συζήτηση.
Όπως επίσης της 1 μου που είναι επίσης ηλεκτρικό έχει κορυφαία αίσθηση για ηλεκτρικό (νιώθεις το γαργαλητό στη παλάμη σου), είναι βαρύ κι ασήκωτο πάνω από 10κμ και άμεσο σα ξυράφι. Στο Α3 και στα υπόλοιπα δυστυχώς δεν είναι έτσι.
AUDI vs BMW. Πώς θα κρίνατε συνολικά τις 2 εταιρίες???