Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
ναι αλλα πιο πολυ κινηση εντυπωσιασμου ειναι ενα μοτερ που βγαζει την ισχυ του στις 8200 παρα ουσιας,αλλωστε ο καθενας παιρνοντας η αγοραζοντας τεχνογνωσια απο αγωνες μπορει να παραγει κατι τετοιο.
Όχι, όχι...δε συμφωνώ. Εάν οδηγήσεις μοτέρ που εκεί τρελαίνεται θα έλεγες άλλα. Βεβαίως και έχει ουσία...αλλιώς όλα τα μοτέρ θα 'έδιναν' από τις 1000 στροφές.
Έχεις 'μάθει' στο turbo (στο εύκολο)...η ατμόσφαιρα (το δύσκολο) είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
αρχικα δε νομιζω πως μεσα σε 6 μηνες 'εμαθα'στο τουρμπο,τη περισσοτερη ζωη μου οπως ολοι εχω κινηθει με ατμοσφαιρικα..
νομιζω εισης οτι το οποιο turbo lag που παντα υπαρχει,τουλαχιστον στο δικο μου tfsi δεν ειναι το ιδιο ευκολο με ενα γραμμικο ατμοσφαιρικο μοτερ,το λεω γιατι οταν το χα πρωτοπαρει πηγα να σκασω στο μπροστινο μου καθως του 'κολλαγα',απλα ρωτω την απλη ερωτηση στο θεμα φιλοσοφιας παντα,γιατι οχι ενας τουρμποκινητηρας που'χει κοφτη στις 7000 αλλα δινει πολλη ροπη απο τις 2000 εως το τελος και γιατι ναι σε εναν ατμοσφαιρικο που φτανει τις 8300-8400 αλλα μεχρι να παει εκει(δηλαδη στις καθημερινες στροφες μετακινησης 2500-5000) να 'ναι αναλογα παντα τα κυβικα 'ψοφιος' με μεγαλη διαφορα απ΄οτι ψηλα??για 1400 στροφες παραπανω????
αν ειχατε διαβασει το μεταφρασμενο αρθρο του drive για τη νε Μ3 ελεγε οτι μεχρι τις 5000 στροφες δεν του φαινοταν οτι αυτο που οδηγει ηταν Μ,μετα τις 5 εβγαζε ουρανια τοξα βεβαια,αλλα τι νοημα εχει να συμβαινει τετοιο ξεζουμισμα της μηχανης??για να στροφαρεις πολυ και να γουσταρεις??
δε ξερω,ισως δεν εχω την αυτοκινητιστικη παιδεια που οφειλω για να θεωρω με τυφλη υπακοη πως ο,τι ειναι πολυστροφο,πισωκινητο,εχει βαρυ τιμονι,αναρτηση πετρα και φυσικα βγαζει σουπερ θορυβο γαματο και ειλικρινα χαιρομαι για αυτο,οπως επισης χαιρομαι που υπαρχουν εταιρειες για φλωρους σαν κι εμενα που δε νομιζουμε οτι ειμαστε γνησιοι απογονοι του senna,αλλα μας αρεσει να πηγαινουμε γ@μιοντας που και που...