-
Παρατηρώ την παρακάτω διαφορά σε ροπή μεταξύ του ίδιου κινητήρα σε Meriva & Astra.
Γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες;Astra 1.4T
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ. 120/6000
Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ. 20.4/1850Meriva 1.4T
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ. 120/6000
Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ. 17.8/1750 -
Έχεις δίκαιο. Το σαϊτ της opel, στο μεν Astra (στα 120 hp πάντα) δίνει ροπή: 200 / 1850 - 4200, ενώ στο meriva δίνει: 175 / 1,750 - 4,800. Με άλλα λόγια, το meriva μοιάζει να αναπτύσσει μικρότερη ροπή, αλλά σε μεγαλύτερο εύρος στροφών σε σχέση με το astra. Ίσως αυτό να εννοούσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, όταν παρουσιάζοντας το meriva (πριν ένα χρόνο περίπου) έκαναν λόγο για νέα χαρτογράφηση του κινητήρα, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση στις αστικές μετακινήσεις. Με άλλα λόγια το meriva 'αρπάζει' από πιο χαμηλά, αλλά 'μπουκώνει' πιο γρήγορα στις ψηλές στροφές και ίσως εκεί να αποδίδεται και η διαφορά που έχουν τα δύο μοντέλα στις εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης αλλά και ρύπων CO2.
-
Επιτέλους πέτυχα ένα στο δρόμο σε μπεζ χρωματάκι...
Πολύ όμορφο και θυμίζει έντονα Mercedes σειρά Α.
Πρέπει να έχει πολύ καλούς χώρους χωρίς να είναι τεράστιο. Εξωτερική σχεδίαση πολύ όμορφη. Μου άρεσε ιδιαίτερα πολύ.
Το μόνο ίσως αρνητικό ήταν το τσίγκινο καζάνι της εξάτμισης, που είναι ασημένιο και διακρίνεται έντονα... Μου θύμισε το Grand Vitara...Στα υπόψη το Meriva... Όμορφο!...
Ανταγωνιστής το νέο C-Max (πολύ όμορφο και αυτό)!...
-
Το C-Max είναι μια κατηγορία πάνω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στα υπόψη το Meriva... Όμορφο!...
Ανταγωνιστής το νέο C-Max (πολύ όμορφο και αυτό)!...Μικρόετρης κατηγορίας το Meriva και μάλλον ακριβό θα το έλεγα για μια καλή εκδοση.
-
Το C-Max είναι μία κατηγορία πάνω;
4,29 μέτρα μήκος το Meriva - 4,38 το C-Max ... 9 εκατοστά διαφορά...
2 μέτρα πλάτος το Meriva - 2 μέτρα το C-Max
1,61 μέτρα ύψος το Meriva - 1,63 το C-Max ...Αυτά είδα και μου φάνηκαν ίδια κατηγορία. Από που προκύπτει ότι το C-Max είναι μεγαλύτερη κατηγορία;
-
Απο την τοποθέτηση του απο την ίδια την Opel δλδ ενάντια στα C3 Picasso, Venga κλπ. Το πάτωμα του είναι Corsa και οχι Astra και παραδόξως παρά το μεγάλο του μήκος δεν έχει καλύτερους χώρους απο τους ανταγωνιστές του. Το C-Max βασίζεται στο Focus και αντίπαλος του θα είναι το μελλοντικό Zafira.
-
α! οκ! είσαι απόλυτα διευκρινιστικός!...
ευχαριστώ!...Πάντως και τα δύο μου αρέσουν...
-
πανεμορφο το meriva αλλα για μενα μικρο σε χωρους. περιμενα για το καινουριο zafira αλλα αργησε. Το παλιο zafira το οδηγησα και βενζινη και πετρελαιο , περνουσε αρκετος θορυβος στην καμπινα , στις χαμηλες στροφες , πραγμα που δε μ αρεσε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το C-Max είναι μία κατηγορία πάνω;4,29 μέτρα μήκος το Meriva - 4,38 το C-Max ... 9 εκατοστά διαφορά...
2 μέτρα πλάτος το Meriva - 2 μέτρα το C-Max
1,61 μέτρα ύψος το Meriva - 1,63 το C-Max ...Αυτά είδα και μου φάνηκαν ίδια κατηγορία. Από που προκύπτει ότι το C-Max είναι μεγαλύτερη κατηγορία;
σημαντικο για μεταφορεα οικογενειας οπως ειναι αυτα τα αυτοκινητα ειναι και οι εσωτερικες διαστασεις..
συν ο χωρος πορτμπαγκαζ...
το αν ειναι 5-10 ποντους πιο μακρυ και 2-3 πιο πλατυ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, δεν εχει τοση σημασια...
-
οντως εσωτερικα τα 2 αυτοκινητα δεν εχουν καμμια σχεση , το c max ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο
-
Είμαι ιδιοκτήτης ενός opel meriva (cosmo 140 hp) εδώ και ένα μήνα περίπου. (http://imageshack.us/photo/my-images/5/meriva1.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/684/meriva2.jpg/).
Το αγόρασα μετά από αναζήτηση ενός έτους και πλέον, και ελπίζω να μην μετανιώσω για μια αγορά που έκανα με πολλή - πολλή αναζήτηση και περίσκεψη, αφού υπολόγισα σχεδόν τα πάντα (ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος... ) και φυσικά, αφού κοίταξα ΟΛΑ τα μοντέλα που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός οικογενειάρχη με δύο μικρά παιδιά (sedan, station, suv, πολυμορφικά, κλπ).
Θα ήθελα να πω, μάλιστα, πως τα πολυμορφικά δεν ήσαν εξ αρχής στις επιλογές μου και πως η αναζήτηση ξεκίνησε από τα «μοδάτα» suv. Συν τω χρόνω όμως, άλλαξα αρκετές φορές απόψεις, έμαθα και είδα πολλά και επιδόθηκα σε ατελείωτα test drive με τα αυτοκίνητα που είδα και δοκίμασα.
Δεν έχει νόημα να επεκταθώ σε όλα αυτά, ωστόσο μέσα από αυτή την «Οδύσσεια» κατέληξα στο γεγονός πως το meriva μου έδινε περισσότερα από όσα μου ζητούσε (σε χρήματα), εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου και πληρούσε τα στάνταρ που έθετα για ένα όχημα, σε σχέση με τα χρήματα που είχα να διαθέσω. Απλά, ήταν το καλύτερο σε σχέση με τα χρήματά του, αλλά και σε σχέση με άλλα, πιο ακριβά αυτοκίνητα
Εν κατακλείδι λοιπόν, διατηρώ την πεποίθηση πως αγόρασα ένα αυτοκίνητο που το αγόρασα 18.480 ευρώ με το κλειδί στο χέρι (μαζί με τέλη, έξοδα φακέλου, πινακίδες, κλπ έφτασε στα 19.000 ευρώ) και το οποίο, για να το βρω σε άλλη εταιρεία και σε άλλο μοντέλο ήθελα τουλάχιστον 22.000 – 23.000 ευρώ.Ως προς τις εντυπώσεις μου τώρα, από τον ένα μήνα συνύπαρξης μαζί του:
- Σε διαστάσεις, βρίσκεται μεταξύ δύο «κατηγοριών». Είναι σαφώς μεγαλύτερο σε μήκος από «σούπερ μίνι» ή «μικρό πολυμορφικό» και σαφώς μικρότερο από ένα sedan ή ένα «μεγάλο πολυμορφικό», τα περισσότερα suv και φυσικά, τα station. Είναι ακριβώς όσο ψηλό είναι το Qashqai. Αυτό, προσωπικά με εξυπηρετεί για τους χώρους που έχω, αλλά και για τις μετακινήσεις στην πόλη. Παράλληλα, μου δίνει 400 λίτρα τετραγωνισμένου χώρου στο πορτ μπαγκάζ, που είναι λίγο λιγότερα από όσα θα ήθελα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να τα έχεις όλα… Ωστόσο, μου δίνει μεγάλη ευρυχωρία στο σαλόνι και τα πιτσιρίκια που έχω, νομίζουν πως βρίσκονται σε… παιδότοπο (λυσσομανάνε).
- Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που οδηγείται εύκολα, με πολύ καλή θέση οδήγησης και περιμετρική ορατότητα, «βεντουζώνει» στις στροφές, δεν διαμαρτύρεται στις ανηφοριές και όσες φορές χρειάστηκε να βγει στην εθνική οδό, έδειξε πως δεν έχει πρόβλημα να καταπίνει χιλιόμετρα με υψηλούς μέσους όρων ταχυτήτων (αν και ακόμα δεν το έχω «τσιτώσει» ακόμα). Στην εκκίνηση είναι λίγο «μουλάρι» (με λίγη υπερβολή), αλλά διαθέτει μια πολύ όμορφη γραμμική επιτάχυνση. Επειδή πήρα την έκδοση με τα 140 άλογα και το 6άρι σασμάν, είναι σπαστικό στην οδήγηση στην πόλη. Απαιτεί πολλές και συχνές εναλλαγές ταχύτητας για να κρατείται χαμηλά και ο μέσος όρος κατανάλωσης. Στα υπόψη πως το κιβώτιο ταχυτήτων έχει αραιή κλιμάκωση. (Μέχρι τώρα αγόραζα πάντα Alfa Romeo, οπότε οι διαφορές στα «αρπάγματα» και στις αλλαγές ταχυτήτων, μου «χτυπάνε» έντονα).
- Διαθέτει όμορφα και προσεγμένα «γκατζετάκια» και ηλεκτρονικές ευκολίες, τα πιτσιρίκια έχουν ξετρελαθεί με την πανοραμική οροφή και το μόνο που του λείπει, η ηλεκτρονική αναδίπλωση καθρεπτών, που για ένα ανεξήγητο λόγο λείπει από την «γκάμα» της Opel. Αλλά, αυτό δεν με μάρανε, κιόλας!
- Η κατανάλωσή του μέχρι τώρα, βρίσκεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από όσο περίμενα (8,8 λτ/χλμ), αλλά με πάρα πολλή οδήγηση στην πόλη. Ελπίζω με το «στρώσιμο» να πέσει σιγά – σιγά ο μέσος όρος. Η opel δίνει στον μεικτό κύκλο 6,7 λτ/χλμ και εγώ υπολόγιζα ένα λίτρο παραπάνω (7,7 λτ / χλμ). Θα δούμε πως θα πάει…
Υ.Γ.1: Συγγνώμη για το «σεντόνι» και αν κάποιος φίλος θέλει να ρωτήσει ο,τιδήποτε, είμαι στην διάθεση του, ενώ θα σας ενημερώνω και για τις εμπειρίες μου με το αυτοκίνητο, καλές ή κακές. Και κυρίως για τις κακές, που νομίζω πως έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους φίλους που μπαίνουν στο φόρουμ, αναζητώντας αυτοκίνητο.
Υ.Γ.2: Είδα κάποιους φίλους να συγκρίνουν το meriva με το c max. Να πω την αλήθεια μου, επισκέφτηκα έναν πωλητή, το είδα και το δοκίμασα. Πρόκειται για εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά… δεν με έκανε να μετανιώσω που αγόρασα το meriva. Παρακάτω, παραθέτω το λινκ μιας σύγκρισης μεταξύ των δύο αυτοκινήτων (στην έκδοση του meriva που έχω εγώ και ενός αντίστοιχου c max). Δείτε το μόνοι σας και βγάλτε συμπεράσματα, (άλλωστε, ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, καθώς έχει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του «στάνταρ»): http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=CompareModels&a=1679&m1=701&m2=&m3=&m4=
-
σωστο σε βρισκω οπως το θετεις. Δε σου κρυβω οτι πηγα με ενθουσιασμο να δοκιμασω το meriva γιατι εχει πολλα πλεονεκτηματα και πολυ καλη τιμη αλλα δεν του εκανα καν test drive αφου δεν χωρουσα ανετα στη θεση του οδηγου!!! (ενταξει ειμαι και σχεδον 2 μετρα)
αντιθετα το c max ειναι πιο ανετο εσωτερικα κι ηταν ενας απο τους λογους που το επελεξα. Όπως ειπες κι εσυ ο καθενας εχει τις δικες του ανάγκες. Πιστευω ότι έκανες πολυ καλη επιλογή , ποιότητα σε πολυ προσιτη τιμή.!!!! -
Φίλε nikbib, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν σήμερα 'κακά' αυτοκίνητα, εκτός και αν κάποιος επιλέξει κανένα ταϊλανδέζικο μοντέλο από τα... jumbo! Να χαίρεσαι και εσύ το αυτοκίνητό σου και να σου ευχηθώ πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, με υγεία!
Εγώ, μετρίου αναστήματος άνθρωπος, ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το να 'χωρέσω' σε ένα αυτοκίνητο. Άλλες επιλογές και προτεραιότητες είχα ως - πρώην δυστυχώς - 'Alfisti' στην αγορά ενός αυτοκινήτου και άλλες τώρα, ως ένας οικογενειάρχης που έπρεπε να βολέψω δύο παιδικά καθισματάκια, ποδήλατα και λοιπά 'συμπράγκαλα' σε ένα όχημα, που επιπλέον θα έπρεπε να εξασφαλίζει ασφάλεια και κατά το δυνατόν 'συνέπεια' (εννοώ να διαθέτει αξιόπιστο κινητήρα, να μην είναι πολύ 'ζημιάρικο', κλπ, αν και όλα αυτά θα τα δούμε στο μέλλον).
Γι' αυτό και στο προηγούμενο post είπα πως το meriva στις εκκινήσεις του είναι λίγο 'γάϊδαρος', ενώ για κάποιον άλλο μπορεί να είναι μια χαρά. Και επιπλέον, 'εν γνώσει των συνεπειών του νόμου' επέλεξα τον μπελαλίδικο για την πόλη, 6τάχυτο κινητήρα των 140 αλόγατων, καθώς δεν θα μπορούσα να ανεχτώ, το όχημα που οδηγώ να μην είχε το 'απόθεμα ισχύος' που θα ήθελα. Είμαι της άποψης πως πολλά - ή και όλα - μπορείς να τα βαρεθείς σε ένα αυτοκίνητο, όχι όμως και την δύναμή του!
-
καλοταξιδο κι απροβληματιστο και το δικο σου φιλε μου. Σωστα οσα εγραψες και να συμπληρωσω οτι η ισχυς τιυ κινητηρα ειναι ενεργητικη ασφαλεια αρα και απαραιτητη σε ολους.
Είμαστε στο ίδιο club (κι εγω οικογενειαρχης με 2 παιδια) και ποτε δε φτανουν οι χωροι (παντα θες να παρεις κατι παραπανω σε καθε εκδρομη) , ελπιζω να ικανοποιησουν τις αναγκες μας οι επιλογες μας.
Αργησανε να βγαλουνε το νεο zafira ισως και να ''συμπεθερευαμε''!!!! -
Δύο - τρεις μήνες προτού καταλήξω, βρήκα μια εξαιρετική ευκαιρία σε Zafira. Ένα όχημα με λιγότερα από 1.500 χλμ (άστρωτο, δηλαδή!), έκδοση Cosmo με ηλιοροφή και parktronic και δεν συμμαζεύεται, με μόνο 17.000 ευρώ, δηλαδή 1.500 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωσα εγώ το meriva!
Φίλε, το οδήγησα, το ξανά-δήγησα, το ματά-ξαναοδήγησα... Το έφερνα από εδώ, το έφερνα από εκεί και κυριολεκτικά, βρέθηκα στο 'τσακ' να το αγοράσω. Μιλάμε για ένα όχημα του κουτιού, που είχε σχεδόν τα πάντα, σε απίστευτη τιμη (καινούργιο έφτανε γύρω στις 24.000 ευρώ, νομίζω).
Τελικά, όπως έκανα πολλές φορές κατά την διάρκεια της αναζήτησής μου για αυτοκίνητο, πήγα πάσο. Προσπαθώντας να ξεφύγω από τον ενθουσιασμό της ευκαιρίας που μου είχε παρουσιαστεί, βάρυναν πολύ στην τελική μου άρνηση δύο παράμετροι: Το συγκεκριμένο Zafira ήταν 1.800 cc γεγονός που σημαίνει... βενζίνη! Και μάλιστα, σε μια εποχή δύσκολη... Έπειτα, έχεις δοκιμάσει ποτέ να κινηθείς στα στενά σοκάκια μιας πόλης με το Zafira; Πως να πας το παιδί σου στο σχολείο, πως να πας στην λαίκή και πως να βρεις πάρκινγκ σε μια έξοδό σου; Δύσκολα, πράγματα... Πιο δύσκολα, τουλάχιστον, από το να οδηγείς ένα meriva. To meriva, πάντα με βάση τις ανάγκες μου, μου προσέφερε περισσότερο και τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου πόλης.
Έτσι, αφού συμβουλεύτηκα και την θηλυκή άποψη της γυναίκας μου, απέρριψα την προσφορά... -
Ο χρήστης MonteCristo έγραψε:
Δύο - τρεις μήνες προτού καταλήξω, βρήκα μια εξαιρετική ευκαιρία σε Zafira. Ένα όχημα με λιγότερα από 1.500 χλμ (άστρωτο, δηλαδή!), έκδοση Cosmo με ηλιοροφή και parktronic και δεν συμμαζεύεται, με μόνο 17.000 ευρώ, δηλαδή 1.500 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωσα εγώ το meriva!
Φίλε, το οδήγησα, το ξανά-δήγησα, το ματά-ξαναοδήγησα... Το έφερνα από εδώ, το έφερνα από εκεί και κυριολεκτικά, βρέθηκα στο 'τσακ' να το αγοράσω. Μιλάμε για ένα όχημα του κουτιού, που είχε σχεδόν τα πάντα, σε απίστευτη τιμη (καινούργιο έφτανε γύρω στις 24.000 ευρώ, νομίζω).
Τελικά, όπως έκανα πολλές φορές κατά την διάρκεια της αναζήτησής μου για αυτοκίνητο, πήγα πάσο. Προσπαθώντας να ξεφύγω από τον ενθουσιασμό της ευκαιρίας που μου είχε παρουσιαστεί, βάρυναν πολύ στην τελική μου άρνηση δύο παράμετροι: Το συγκεκριμένο Zafira ήταν 1.800 cc γεγονός που σημαίνει... βενζίνη! Και μάλιστα, σε μια εποχή δύσκολη... Έπειτα, έχεις δοκιμάσει ποτέ να κινηθείς στα στενά σοκάκια μιας πόλης με το Zafira; Πως να πας το παιδί σου στο σχολείο, πως να πας στην λαίκή και πως να βρεις πάρκινγκ σε μια έξοδό σου; Δύσκολα, πράγματα... Πιο δύσκολα, τουλάχιστον, από το να οδηγείς ένα meriva. To meriva, πάντα με βάση τις ανάγκες μου, μου προσέφερε περισσότερο και τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου πόλης.
Έτσι, αφού συμβουλεύτηκα και την θηλυκή άποψη της γυναίκας μου, απέρριψα την προσφορά...Μη νομίζεις πάντως πως το (απερχόμενο) Zafira είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το Meriva... Οι διαστάσεις τους είναι 4,467x2,025x1,635 (για το Zafira) και 4,288x1,994x1,615 (για το Meriva, τα πλάτη είναι ολικά, μαζί με τους καθρέπτες), οπότε το θέμα του μεγαλύτερου κινητήρα είναι σίγουρα σημαντικότερο μειονέκτημα (χώρια του γεγονότος, πως το επόμενο Zafira έχει ήδη παρουσιαστεί...) .
-
Ο χρήστης MonteCristo έγραψε:
Έτσι, αφού συμβουλεύτηκα και την θηλυκή άποψη της γυναίκας μου, απέρριψα την προσφορά...και πολυ καλα εκανες!!! εγω το απεριψα για 2 λογους , εβγαζε αρκετο θορυβο στις χαμηλες στροφες στην καμπινα επιβατων και τα 1800 κυβικα σε συνδυασμο με EURO 4 κινητηρα σημαινει πολυ βενζινηηη.
Κατα συμπτωση ειχα πετυχει κι εγω την cosmo εκδοση και την ειχαν 4-5 000 εκπτωση στην αντιπροσωπεια αλλα δεν πειστηκα ουτε εγω....
καλα εκανες και πηρες το meriva καμμια σχεση (μα καλα τι κανουν τοσο καιρο και δεν παρουσιαζουν το νεο zafira?) -
Φίλε Govus , ενδεχομένως κατά εσέ, οι σχεδόν 18 πόντοι (17,9 για την ακρίβεια) να μην συνιστούν μεγάλη διαφορά. Για εμένα όμως, είναι μεγάλη. Για να μην πω... πολύ μεγάλη! Νομίζω, άλλωστε, ότι στο ίδιο μήκος περίπου, μπορεί κάποιος να βρει ακόμα και sw...
Συμφωνώ απολύτως φίλε nikbib στις επισημάνσεις που κάνεις και επέτρεψέ μου να προσθέσω και κάτι ακόμα. Πέρα από ιπποδυνάμεις, κυβικά, ευρωπαϊκά στάνταρ (euro4, euro5, κλπ), μεγάλη σημασία στην κατανάλωση παίζουν και τα κιλά του αυτοκινήτου. Επειδή το έψαχνα πολύ καιρό, το 'θέμα αυτοκίνητο' δες και τα κιλά σε σχέση με τις ιπποδυνάμεις και τα κυβικά, τριών αυτοκινήτων: Του δικού σου (c max), του δικού μου (meriva) και του peugeot 3008 (με τα 120 άλογα). Το τελευταίο, με ατμοσφαιρικό κινητήρα 120 αλόγων είναι το πιο βαρύ από τα τρία. Και αυτό σημαίνει... 'πετροδόλαρα'! (Σημείωση: Το 3008 ήταν επίσης από τα αυτοκίνητα που γλυκοκοίταζα και το θεωρώ εξαιρετικό αυτοκίνητο).
-
ετσι ειναι , εγω ειχα οδηγησει το τουρμπο και το βρηκα πολυ καλο εκτος απο...... καταναλωση+τελη κυκλοφοριας και σε τιμη ξεφευγε πολυ με τα καλουδια που το ηθελα αν θυμαμαι καλα κοντα στα 29000.... οποτε πανακριβο αυτοκινητο + πετροδολαρα για ταισμα μετα!!! ασε δεν ειμαι σείχης!!!!
επισης για αντιστοιχους λογους ουτε καν είδα το παλιο c max (παρολο που το δινουνε σε τζαμπα τιμη) μου φανηκε σαν κουβας με ροδες κι απο κινητηρα αστο καλυτερα
Opel Meriva 2010