-
παιδιά χαιρετώ είμαι νέος στο φορουμ και ήθελα να ρωτήσω το εξής
σκέφτομαι να πάρω το καινούργιο Meriva, το αυτοκίνητο μου αρέσει αλλά προβληματίζομαι για την έκδοση
τούρμπο 120 ή 140 άλογα ποια είναι η άποψη σας; -
Χωρις να εχω δει και οδηγησει κανενα απο τα 2, μονο οτι εχω διαβασει στον τυπο θα σου μεταφερω.
Το 120αρι εχει 5αρι σασμαν ενω το 140αρι 6αρι. Συν το 140αρι εχει υψηλοτερη καταναλωση.Επαναλαμβανω αυτα εχω διαβασει.
Εξαρταται την χρηση του. Αν κανεις ταξιδια, λογικα η 6η θα προσφερει χαμηλοτερη καταναλωση και πιο ησυχα ταξιδια. -
nyfitsa thnx
αυτό που ψάχνω να μάθω είναι αν αξίζουν αυτά τα 20 άλογα παραπάνω με μία μικρή πιστεύω θυσία στη κατανάλωση βενζίνης
ταξιδάκια παίζουν αρκετά στάνταρ Αθήνα - Θεσαλονίκη αλλά και σε βουνά γενικώς λόγω χόμπυ. -
Αν οικονομικα σε παιρνει να δωσεις την διαφορα, κατ’ εμε παρτο.
Παντως σε εβδομαδιαιο περιοδικο στο 120αρι εβγαλαν καταναλωση 8,5 και στο 140αρι 10,7. -
Φίλε vangel(και λοιποί φίλοι),
εγώ είμαι το νεώτερο μέλος - έκανα εγγραφή για να σου απαντήσω
Παραλάβαμε το Meriva 120hp πριν από ένα μήνα περίπου.
Προς στιγμή σκέφθηκα και την έκδοση με τα 140 περισσότερο για το 6άρι σασμάν.Βέβαια εκτός του ότι είναι ακριβότερο, η γύρω στα 15% περισσότερη κατανάλωση(πως αλλιώς θα βγουν τα παραπάνω αλογάκια) είναι υπόθεση με αυτές τις τιμές της βενζίνης, οπότε η δική μας πλάστιγγα έγειρε στην έκδοση με τα 120hp.
Δεν μετάνιωσα για την επιλογή - πιστεύω ότι η ιπποδύναμη, και κυρίως η ροπή ,είναι υπεραρκετή για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Μην ανησυχείς για τον θόρυβο στο ταξίδι, είναι ήσυχο - οι σχέσεις είναι μάλλον πιο μακριές από όσο τουλάχιστον εγώ θα ήθελα.
Απ΄όσα μπορώ να καταλάβω σε 800km ικανοποιημένος, καλό πάτημα - στιβαρή αίσθηση.
Οι κόρες και κυρίως η σύζυγος ενθουσιασμένες !!!
Γλύτωσαν, λέει, τα γκάπα-γκούπα από το Challenge Αλμεράκι μου, το οποίο φυσικά κράτησα για τις φορές που θα θέλω να οδηγήσω όπως πρέπει
Στην διάθεσή σου για οτιδήποτε επιπλέον θα ήθελες να ρωτήσεις. -
όταν λες μακριές σχέσεις
πόσες στροφές έχεις στα 120km/h? -
Θα κατέβω σε λίγο την Συγγρού - οπότε θα δω και θα σου πω με ακρίβεια...
-
arvantet thnx!
η αλήθεια είναι ότι και εγώ για την έκτη ταχύτητα το σκέφτομουνα και για τα ταξίδια ως μεγαλύτερη άνεση
-
billy7 & vangel,
Tα 120 τα δίνει με 2700 στην 5η...(και με 3500 στην 4η) -
όντως είναι μακριές!!!
-
sorry αλλά δεν τα κατέχω και πολύ τα τεχνικά ...
τι σημαίνει πρακτικά μακριές σχέσεις ; είναι θετικό ή αρνητικό κια γιατί -
Φίλε vangel,
Σε γενικές γραμμές οι μακριές σχέσεις βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης και στο πιο άνετο ταξίδι(λιγότερος θόρυβος από τον κινητήρα αφού δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές)
Οι πιο κοντές σχέσεις ή ένα 'πυκνότερο' κιβώτιο ταχυτήτων(με περισσότερες δηλαδή σχέσεις), θα ευνοούσε την καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα - ίσως σε μία ορεινή διαδρομή με φορτίο ή σε περίπτωση που θα ήθελες να του πιείς το αίμα...
Από την άλλη, εάν θέλεις να πίνεις το αίμα των αυτοκινήτων, δεν αγοράζεις Meriva
Κατά την άποψη μου λοιπόν, για normal έως σβέλτη χρήση, 'σύμφωνη' με τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, θεωρώ ότι η έκδοση με τα 120hp είναι απολύτως επαρκής και ίσως η καταλληλότερη αφού έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης. -
Ο χρήστης arvanet έγραψε:
Φίλε vangel,
Σε γενικές γραμμές οι μακριές σχέσεις βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης και στο πιο άνετο ταξίδι(λιγότερος θόρυβος από τον κινητήρα αφού δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές)
Οι πιο κοντές σχέσεις ή ένα 'πυκνότερο' κιβώτιο ταχυτήτων(με περισσότερες δηλαδή σχέσεις), θα ευνοούσε την καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα - ίσως σε μία ορεινή διαδρομή με φορτίο ή σε περίπτωση που θα ήθελες να του πιείς το αίμα...
Από την άλλη, εάν θέλεις να πίνεις το αίμα των αυτοκινήτων, δεν αγοράζεις Meriva
Κατά την άποψη μου λοιπόν, για normal έως σβέλτη χρήση, 'σύμφωνη' με τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, θεωρώ ότι η έκδοση με τα 120hp είναι απολύτως επαρκής και ίσως η καταλληλότερη αφού έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλότερης κατανάλωσης.άκρως κατατοπιστικός...
-
Πέρα από όσα, πολύ σωστά, ήδη ανέφεραν οι φίλοι πιο πάνω (και επειδή έχω δοκιμάσει και τις δύο εκδόσεις κινητήρων) επιτρέψτε μου δύο ακόμα παρατηρήσεις.
Η πρώτη αφορά την 'χαρτογράφηση' των δύο κινητήρων. Η έκδοση με τα 120 άλογα έχει πιο κοντές σχέσεις στις μικρές ταχύτητες (1η - 2η) σε σχέση με την έκδοση των 140 αλόγων. Αυτό το καθιστά πολύ πιο πρακτικό για κυκλοφορία εντός πόλης (είναι σβέλτο και 'αρπάζει' γρήγορα). Από την άλλη, ο κινητήρας των 140 hp διαθέτει εμφανώς μεγαλύτερα αποθέματα στις μεγάλες ταχύτητες και πιο γραμμική ροπή, γεγονός που το καθιστά πιο 'ταξιδιάρικο' και ικανότατο στις ρεπρίζ. Με άλλα λόγια σου δίνει την δύναμη που χρειάζεσαι για να προσπεράσεις πιο εύκολα στην εθνκή οδό, αναπτύσσοντας ταχύτητα από τα 100 στα 140 χλμ και χωρίς να χρειάζεται να 'κατεβάσεις' ταχύτητα. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την χρήση του αυτοκινήτου.
Η δεύτερη παρατήρηση αφορά το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2011. Αν ισχύσουν τα 'πράσινα τέλη' και επαληθευτούν τα όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα, το 120άρι θα πληρώνει 143 ευρώ (1 ευρώ ανά γρ. CO2) και το 140αρι θα πληρώνει... 234 ευρώ! (1,5 ευρώ ανά γρ. CO2). Διαφορά 91 ευρώ δηλαδή, για την διαφορά των 13 γρ. CO2 που έχουν οι δύο κινητήρες. Και αν σε αυτά, προστεθούν και τα επιπλέον έξοδα λόγω κατανάλωσης, τότε το κόστος χρήσης των δύο κινητήρων αποκτάει διαφορές πολύ μεγαλύτερες από τα 800 ευρώ της διαφοράς στην τιμή πώλησης.
-
Δοκίμασε αν μπορείς και τους δυο κινητήρες και βλέπεις. Τα 91€ + την αυξημένη κατανάλωση δεν μου λένε τίποτα αν τελικά αγοράσεις καλύτερο αμάξι. Άλλωστε το πρώτο πράγμα που λείπει στους περισσότερους οδηγούς όταν συνήθίζουν το αμάξι τους είναι τα άλογα.
Όσο για την κατανάλωση μην δίνεις σημασία στους αριθμούς εκτός κι αν τα τεστάρεις ο ίδιος. Παραπάνω άλογα δεν σημαίνουν κατ' ανάγκη περισσότερη κατανάλωση και στο λέω εκ πείρας. Παλαιότερα είχα το Astra ΤΤ με τον 1,6Τ και τα 180 άλογα. Η μέση κατανάλωση ήταν 8,5. Τώρα έχω ένα εταιρικό Focus 1,4 με 80 άλογα. Η μέση κατανάλωση είναι πάλι 8,5 και με 100 άλογα λιγότερα! Ξέρεις γιατί; Γιατί με τον 1,6Τ οδηγούσα από 2.000 - 4.000 στροφές και πήγαινα με την ροπή ενώ με τον 1,4 αναγκάζομαι να οδηγώ πολύ πιο ψηλά. Και φυσικά καμία σχέση η ενεργητική ασφάλεια του ενός με το άλλο.
-
Καλησπέρα σας.
Είμαι σχετικά καινούργιος στο φόρουμ όπου η αλήθεια είναι ότι ανατρέχω κάθε φορά που χρειάζεται να μάθω κάτι.
Πριν από καιρό είχα αποφασίσει να πάρω αυτοκίνητο γιατί το δικό μου δεν αντέχει άλλο.(380.000χλμ)
Είχα τότε αποφασίσει λόγου του ότι ήθελα ένα αμάξι για όλες τις δουλείες(πολλά χιλιόμετρα ,κακοτράχαλοι δρόμοι, άνεση, φόρτωμα προϊόντων ,και ασφάλειας) να καταλήξω στο Yeti 1.2 tsi η στο Qashqai 1.6.
Η συνεχεία ήταν να ψιλοφτιάξω το δικό μου και λόγο οικονομικής κρίσης να μην πάρω καινούριο αυτοκίνητο.
Πριν μια εβδομάδα όμως όπου τράκαρα το αμάξι μου(σε αυτό έφταιγε και η παλαιότητα του και η ενεργητική του ασφάλεια) να ξαναμπώ στην διαδικασία να πάρω καινούργιο .Εκεί χρειάζομαι και την βοήθεια σας.
Το προηγούμενο Σ/Κ ήμουν «σχεδόν» έτοιμος να κλείσω το
Skoda Roomster 1.2 tsi DSG Style (αυτόματο κιβώτιο για οικονομία και για λιγότερα νεύρα). Έχει σχεδόν…όλα όσα χρειάζομαι για τα επόμενα 2-3 χρόνια μέχρι δηλαδή να βγει και ο 1,4 κινητήρας για το Yeti, με αυτόματο κιβώτιο φυσικά.
Και ενώ ήταν σχεδόν όλα έτοιμα για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ,μου πρότεινε ο αντιπρόσωπος να πάω να δω ένα που έχει ένας πελάτης του.
Μόλις το είδα έπαθα…δεν μου άρεσε καθόλου .Βεβαία ήταν το παλιό και όχι το καινούργιο γιατί κανένας δεν το έχει στην αντιπροσωπία.
Ήταν μικρό, πολύ μικρό τουλάχιστον εξωτερικά .Στις φωτογραφίες και στο προσπεκτακι ήταν πολύ όμορφο. Τέλος πάντων ,είδα και το Meriva .Τουλάχιστον από τις Φώτο και από αυτά που είδα ότι κάνει (παρεμπίπτοντος είμαι γκατζετακιας) μου άρεσε.
Η ερώτηση μου γιατί σας κούρασαSkoda Roomster 1.2 tsi DSG Style ή Opel Meriva cosmo 1.4
Και επίσης σε όποιο και εάν καταλήξω βενζίνη η πετρέλαιο (μένω Θεσσαλονίκη αλλά δεν έχω πρόβλημα)
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας! -
Εξαρτάται από τις ανάγκες σου, φίλε μου.
Το meriva έχει τον χαρακτήρα ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, με πολλές ανέσεις και ικανοποιητικούς χώρους. Το roomster από την άλλη, το θεωρώ καλύτερο (και πιο οικονομικό) για 'κακομεταχείριση'. Αν όπως λές, έχεις κακοτράχαλα μονοπάτια, εμπορεύματα κλπ, τότε ίσως να σε βολέψει καλύτερα το roomster.Προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα έπαιρνα το meriva για 'ξέσκισμα', αλλά ως ένα 'all around' (κυκλοφορία στην πόλη, αλλα και εκδρομές) πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς δευτέρου.
-
Ο χρήστης Nikkaz έγραψε:
... Έχει σχεδόν…όλα όσα χρειάζομαι για τα επόμενα 2-3 χρόνια μέχρι δηλαδή να βγει και ο 1,4 κινητήρας για το Yeti, με αυτόματο κιβώτιο φυσικά.Αν είναι να ξαναμπεις τότε σε διαδικασία για καινούριο να ξέρεις ότι έχεις χάσει αρκετα απο την μεταπώληση που στη Skoda δεν είναι ... ούτε καν αξιοπρεπής.
Αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο πλέον να κινηθείς καλύτερα αποφάσισε τώρα για κάτι μακροχρόνιο.
Δες και το Roomster Scout που δείχνει πιο off road και είναι ομορφότερο.
Υπάρχει πλέον και το 2κίνητο Tiguan 1,4 Tsi με 122 άλογα και DSG αν και λίγο ... ακριβό!
Για πιο πολυμορφικές ανάγκες αλλά εντός ασφάλτου το Meriva δείχνει ιδανικό. Μεγάλο ατού του και ο 1,4T. -
Επειδη ανεφερες και για πετρελαιο, νομιζω οτι το Μεριβα βγαινει σε 1.3 ντιζελ, ενω το ροομστερ σε 1.6?
-
Opel Meriva 2010