-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι, πες μας τώρα οτι έχει καλύτερη συμπεριφορά από το Υ...Το Clio το σκέφτηκες καθόλου? Το 1200άρι με τον 16ν των 75 ίππων κάπου εκεί γύρω πρέπει να το βρίσκεις.
Σε τί ακριβώς την χρειάζεται την οδική συμπεριφορά?
Βρες κανενα τελευταίο στάρλετ ή yaris αν είσαι τυχερός. Ιταλικό 6-7 χρόνων δεν θα αγόραζα, με γνώμονα αποκλειστικά την αξιοπιστία και το κόστος συντήρησης -
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ LANCIA Y. Θα δωσεις 4 χιλιαρικα για να τα αγορασεις και αλλα 10.000 για τις ζημιες που θα βγαζουν.
Παρε ιαπωνικο. Micra,starlet κ.τ.λ. Eιδικα το micra το 1000αρακι δεν καει τιποτα και ειναι 100000000000000000000000000000000000 φορες πιο αξιοπιστο απο ιταλικα ,γαλλικα και γερμανικα κουβαδακια
-
Φίλε teris3 τελείως συγκυριακά πουλάω και εγώ ένα Polo 6n του 97, 1,4 με 101hp και 117000 χλμ σε αυτά τα λεφτά. Βέβαια δεν έχει A/C, αλλά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και κυρίως 'έρχεται' από γενικό service. Καλή αγορά!
-
καλημερα στην παρεα. γνωμη μου μακρια απο ιταλικο και γαλλικο. ψαξε για σταρλετ και μικρα ,να εχει το κεφαλι της ησυχο η κοπελα...κριμα ειναι οτι γλυτωσει να το δωσει στα συνεργεια και να μενει στον δρομο. μπορει να μην εχουν στριψιμο οπως τα κλειο και τα 106 αλλα εχουν αξιοπιστια. σκαρι-σκυλι.....φανταζομαι οτι η κοπελα δεν θα κανει αγωνες...
υ.γ. ειμαι γαλλοφιλος και κατοχος γαλλικου αυτοκινητου....για να μην νομιζεται οτι ειμαι γιαπονεζοφιλος.... απλα σας λεω οτι περασαν απο τα χερια μου με πολλα χλμ σε ταξιδια και χρηση πολης : σταρλετ 1.3, 106 1.3 ραλλυ και ζχ.μονο το σταρλετακι ηταν παλικαρι.με τα αλλα εμενα συνεχεια. αλλα επειδη ειμαι μαζοχας επειμενω γαλλικα...
υ.γ.2 ψαξε και για κορσα C.μετα το 2000. καλα βγηκαν και αυτα.φιλικα. γιωργος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ναι, πες μας τώρα οτι έχει καλύτερη συμπεριφορά από το Υ...
Το Clio το σκέφτηκες καθόλου? Το 1200άρι με τον 16ν των 75 ίππων κάπου εκεί γύρω πρέπει να το βρίσκεις.
Σε τί ακριβώς την χρειάζεται την οδική συμπεριφορά?
Βρες κανενα τελευταίο στάρλετ ή yaris αν είσαι τυχερός. Ιταλικό 6-7 χρόνων δεν θα αγόραζα, με γνώμονα αποκλειστικά την αξιοπιστία και το κόστος συντήρησηςΠρο αμομνημονεύτων χρόνων, με ένα φίλο μου όντως φοιτητόνια άφραγκα είχαμε (και όχι πάντα....) εγώ ένα Zastava 1100 κι αυτός ένα Datsun 100A. Σε πληροφορώ πως ήταν και τα δύο το ίδιο αξιόπιστα ή αναξιόπιστα (πχ εγώ μια φορά είχα πρόβλημα με μια κολλημένη βαλβίδα του βεντιλατέρ ή αυτός είχε πρόβλημα με την αντλία βενζίνης...). Κανένας δεν έμεινε ποτέ στο δρόμο όμως!
Το πρόβλημά του ξεκινούσε όταν χαλούσε κάτι... Πολλές φορές δεν υπήρχε καινούριο, ούτε ιμιτασιόν ούτε τίποτε. Αλλες φορές βρίσκαν μεταχειρισμένο και του πιάναν τον κ λο. Αλλες φορές έβρισκαν από αλλο μοντέλο και κάναν πατέντες! Ενδεικτικά, περίπου το 99-00 αλλάξαμε κρεμαγιέρες. Αυτός 120.000 παλιές καλές δραχμούλες το ανταλλακτικό ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ, ενώ εγώ 25.000 ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ! Ή πχ ένα σερβόφρενο για το δικό μου καινούριο έκανε 80.000δρχ ενώ μεταχειρισμένο βρέθηκε με 10.000δρχ...Περιττό να σου πω , τους στοίχιζε πολλά , οπότε σε ένα τρακάρισμα το πέταξαν και πήραν ένα Punto 55sx μετάχειρο...
Τώρα έχουν περίπου 100Κ και το μόνο που έχει αλλάξει απρογραμμάτιστα είναι το (κλασικά...) ψυγείο καλοριφέρ! Α , κι ένα ρουλεμάν πίσω.
Εγώ που το κυνηγάω περισσότερο, αλλά και το πήρα το Υ πολύ πιο παλιό και με περισσότερα χιλιόμετρα, έχω αλλάξει παραπάνω πράγματα όπως έχω γράψει, αλλά τίποτε τραγικό αν σκεφτείς την ηλικία του και την χρήση του.Από κει και μετά, ο καθένας απόφασίζει τι θέλει... Εγώ πάντως το παλιότερο Micra δεν θα το πρότινα σε κανέναν: είναι φτηνιάρικο σε βαθμό...απογοήτευσης μέσα, έχει μετριότατο κράτημα ενώ οι επιδόσεις του είναι απλά συμπαθητικές. Ενα Punto είναι απείρως καλύτερο, φθηνότερο, ενώ αν χρειαστεί κάτι υπάρχουν άπειρα πάμφηνα ανταλλακτικά! Σε ένα παλιό αυτοκίνητο αυτό είναι σημαντικότερο από το να είναι θεωρητικά αξιόπιστο, αφού το πιθανότερο είναι να βγάλει καποια ζημιά και αυτήν την ζημιά θα την πληρώσεις περισσότερο στον ιάπωνα.
Τώρα κάτι απόψεις σαν του **red_army **παραπάνω, είναι ανάξιες σχολιασμού οπουδήποτε αλλού πέραν των γηπέδων (όπου φαίνεται πως είναι ο φυσικός του χώρος , αν κρίνω από τον τρόπο που εκφράζεται... ).
-
Nομίζω ήμουν σαφής, όταν πρότεινα το starlet
To mikra ουτε κι εμένα μου άρεσε σαν αυτοκίνητο.
Ο red army όντως είναι λίγο απόλυτος, αλλά εχει δίκιο
(γάυρος είναι, τί περιμένεις ) -
Καλά δείξτε στην κοπέλα το starlet και δίπλα ένα Υ και ας διαλέξει. Έχετε δει πόσο πουλιούνται τα starlet;; Πανάκριβα...
Αφορισμοί του στυλ 'μακρυά από τα Ιταλικά κλπ' δεν τους καταλαβαίνω. Λες και βγήκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και είπε 'εμείς θα φτιάχνουμε αυτοκίνητα που χαλάνε'. Έλεος... 8 χρόνια είχα lancia y και εκτός από το γνωστό ψυγείο, κάτι λάμπες και μια φλάντζα πολλαπλής δεν έβγαλε ποτέ τίποτα.. Και έχω φίλο με μεταχειρησμένο starlet(το πήρε για αξιόπιστο), που βαρέθηκε τα συνεργεία...
Στη συντήρηση είναι όντως ακριβότερο, αλλά μετά την εγγύηση που το πήγαινα εκτός αντιπροσωπείας, οι τίμές ήταν λογικές... -
Nissan Micra απο μένα. Κάπου στο διχίλιαρο λογικά θα χει το 1000αρι. Σκυλί αυτοκίνητο. Μετά πάει σε κάτι καλύτερο αλλά για αρχή πιστεύω είναι ιδανικό
-
Δε νομίζω να είναι τόσο φτηνό το Μίκρα. Του ξάδερφού μου του το παίρνουν σε αντιπροσωπεία τρία χιλιάρικα (με A/C αλλά ΧΩΡΙΣ υδραυλικό τιμόνι).
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
**Nissan Micra **απο μένα. Κάπου στο διχίλιαρο λογικά θα χει το 1000αρι. Σκυλί αυτοκίνητο. Μετά πάει σε κάτι καλύτερο αλλά για αρχή πιστεύω είναι ιδανικόΣε μοντέλο του 97, 1000άρι 55ΗΡ (έκδοση Jive), και 190.000 έως και τώρα, αλλαγές ... δίσκο, πλατό, τακάκια, φίλτρα, λάστιχα-ζάντες μεγαλύτερης διάστασης, λάδια και βενζίνη ... και μια λάμπα (φλας)...
Τελική 160, A/C, υδραυλικό τιμόνι, cd player, λίγο φαρδύτερα λάστιχα απο 165/13' σε 175/14' ζάντες.
Αστεία κατανάλωση, αστεία έξοδα, τέλη, ασφάλιστρα ... θα κρατηθεί μέχρι τα βαθιά του γεράματα... -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δε νομίζω να είναι τόσο φτηνό το Μίκρα. Του ξάδερφού μου του το παίρνουν σε αντιπροσωπεία τρία χιλιάρικα (με A/C αλλά ΧΩΡΙΣ υδραυλικό τιμόνι).Τι χρονολογίας; Η ξαδέρφη μου είχε πάρει micra άψογο πριν απο 3 χρόνια περίπου 3000
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
**Nissan Micra **απο μένα. Κάπου στο διχίλιαρο λογικά θα χει το 1000αρι. Σκυλί αυτοκίνητο. Μετά πάει σε κάτι καλύτερο αλλά για αρχή πιστεύω είναι ιδανικό
Σε μοντέλο του 97, 1000άρι 55ΗΡ (έκδοση Jive), και 190.000 έως και τώρα, αλλαγές ... δίσκο, πλατό, τακάκια, φίλτρα, λάστιχα-ζάντες μεγαλύτερης διάστασης, λάδια και βενζίνη ... και μια λάμπα (φλας)...
Τελική 160, A/C, υδραυλικό τιμόνι, cd player, λίγο φαρδύτερα λάστιχα απο 165/13' σε 175/14' ζάντες.
Αστεία κατανάλωση, αστεία έξοδα, τέλη, ασφάλιστρα ... θα κρατηθεί μέχρι τα βαθιά του γεράματα...Εχει υδραυλικό τιμόνι, A/C, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδαριές, καθρέπτες, ανακύκλωση στο καλοριφέρ;
Ετσι για ν'αναφέρω μερικά χρήσιμα πραγματάκια σε ένα μικρό αυτοκίνητο... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εχει υδραυλικό τιμόνι, A/C, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδαριές, καθρέπτες, ανακύκλωση στο καλοριφέρ;
Ετσι για ν'αναφέρω μερικά χρήσιμα πραγματάκια σε ένα μικρό αυτοκίνητο...Έχει μόνο τα bold, συν cd, υαλοκαθαριστήρες εμπρος πίσω, 5 πόρτες και ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων ... και φυσικά immobiliser
Ότι χρειάζετε κάποιος για αξιοπρεπή, ανθρώπινη μετακίνηση ... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εχει υδραυλικό τιμόνι, A/C, ηλεκτρ. παράθυρα, κλειδαριές, καθρέπτες, ανακύκλωση στο καλοριφέρ;
Ετσι για ν'αναφέρω μερικά χρήσιμα πραγματάκια σε ένα μικρό αυτοκίνητο...Έχει μόνο τα bold, συν cd, υαλοκαθαριστήρες εμπρος πίσω, 5 πόρτες και ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων ... και φυσικά immobiliser
Ότι χρειάζετε κάποιος για αξιοπρεπή, ανθρώπινη μετακίνηση ...Κοίτα, το τι χρειάζεται κάποιος είναι σχετικό! Πχ εγώ βρίσκω απίστευτα σπαστικό να παλεύω με μανιβέλες στα παράθυρα, ή να κάνω βουτιές για ρυθμίσω ένα γαμ καθρέφτη για να παρκάρω! Επίσης, θέλω ν'ανοίγουν οι πόρτες χωρίς κλειδί για να μην βρέχομαι, αλλά να κλειδώνουν όλες μαζί και να μην τρέχω να τις κλειδώνω μία μία!
Επίσης, προτιμώ μια τελική στα 180+ και όχι στα 160, γιατί αν είναι να μην βγαίνω από την πόλη, αγοράζω κατευθείαν ένα Smart να το παρκάρω στην Καλλιθέα με την μία...
Βλέπεις, υπάρχουν και άλλα πράγματα να ζητήσει κάποιος από αυτά που ζητάς εσύ, απλά το αναφέρω για να βοηθήσω την κουβέντα!
-
Δεν αντιλέγω. Θέτει ο καθένας ανάγκες και προτεραιότητες.
Μιλάω για ένα αυτοκίνητο 12 ετών.
Το καινούριο επίσης Micra που έχω (μοντέλο 2007), στα 1,2 ο εξοπλισμός που ήθελα και πήρα ήταν ο ανώτερος...
Ίσως λόγω κατοχής ήδη 2 Nissan και μελλοντικός κάτοχος και τρίτου και απογοητευμένος απο άλλα, να μην είμαι και ο πιο αμερόληπτος αλλά αυτό δεν καταργεί τα στοιχεία που παραθέτω για το 1000άρι και την αξιοπιστία του.
Φυσικά εξαρτάται και απο την συμπεριφορά του κατόχου και όχι μόνο απο την καταγωγή του αυτοκινήτου.
Έχω φίλο με το Y10 έκδοση Fila ... πολλών ετών, σαν τρίτο αυτοκίνητο πλέον και έχουμε να λέμε τα καλύτερα ... ακόμα!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν αντιλέγω. Θέτει ο καθένας ανάγκες και προτεραιότητες.
Μιλάω για ένα αυτοκίνητο 12 ετών.
Το καινούριο επίσης Micra που έχω (μοντέλο 2007), στα 1,2 ο εξοπλισμός που ήθελα και πήρα ήταν ο ανώτερος...
Ίσως λόγω κατοχής ήδη 2 Nissan και μελλοντικός κάτοχος και τρίτου και απογοητευμένος απο άλλα, να μην είμαι και ο πιο αμερόληπτος αλλά αυτό δεν καταργεί τα στοιχεία που παραθέτω για το 1000άρι και την αξιοπιστία του.
Φυσικά εξαρτάται και απο την συμπεριφορά του κατόχου και όχι μόνο απο την καταγωγή του αυτοκινήτου.
Έχω φίλο με το Y10 έκδοση Fila ... πολλών ετών, σαν τρίτο αυτοκίνητο πλέον και έχουμε να λέμε τα καλύτερα ... ακόμα!!!Σύμφωνοι τότε!
Ενημερωτικά πάντως, το δικό μου κλείνει τα...9 του σε λίγους μήνες και έχει τα παραπάνω στον στανταρ εξοπλισμό του...
Ενας από τους βασικούς λόγους που το προτίμησα, είναι πως σ'αυτά τα χρήματα, δεν έβρισκες κάτι με τόσο προσεγμένο εσωτερικό και εξοπλισμό. Ειδικά τα παλιότερα ιαπωνικά υστερούσαν, τα σημερινά, σαν το πιο καινούριο σου Micra, είναι στα ίδια επίπεδα με τα ευρωπαϊκά.
-
Όλες οι έρευνες αξιοπιστίας βγάζουν τα toyota στην κορυφή και τα ιταλικά στον πάτο. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ,όπως και το ότι η γη είναι στρογγυλή ..
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Όλες οι έρευνες αξιοπιστίας βγάζουν τα toyota στην κορυφή και τα ιταλικά στον πάτο. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ,όπως και το ότι η γη είναι στρογγυλή ..Αυτό δεν τα κάνει και καλύτερα αυτοκίνητα όμως...
-
Όλες οι έρευνες αξιοπιστίας βγάζουν τα toyota στην κορυφή και τα ιταλικά στον πάτο. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ,όπως και το ότι η γη είναι στρογγυλή ..Μάλιστα, η γη είναι στρογγυλή και επίσης κινείται. Όπως και τ'αυτοκίνητα. Και καμιά φορά θέλουμε να κινηθούν και πιο γρήγορα ή πιο άνετα ή πιο όμορφα ή ή ..... Οπότε, συμβιβαζόμαστε με ένα ...πάτο στην αξιοπιστία, αλλά καλύτερο σε όλα τα υπόλοιπα.
Δεν αντέχω , βαρέθηκα την ίδια καραμέλα, λες και είναι σίγουρο πως αν πάρεις το ένα θα σου χαλάει, ενώ το άλλο θα είναι...βράχος αξιοπιστίας! Ή λες και δεν υπάρχουν δυσαρεστημένοι με Toyota ή ευχαριστημένοι με Fiat.
Tεσπα, η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά κι εγώ πεινάω!
-
Όλες οι έρευνες αξιοπιστίας βγάζουν τα toyota στην κορυφή και τα ιταλικά στον πάτο. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ,όπως και το ότι η γη είναι στρογγυλή ..Δεν ξέρω τι λένε οι έρευνες αλλά ξέρω πχ ότι τα λαστιχα στα παράθυρα του προηγούμενου Yaris ήταν 'ποιοτικότατα' ενώ του Peugeot 406 εδώ και 6 χρόνια είναι αναλείωτα ... Θέλεις τα 3 σπασμένα καπάκια του κινητήρα του Sunny του 91 και τον πολύ καλό σε όλους τους τομείς του Megane (αν είχε καλύτερο και φτηνότερο after sales...).
Δεν είναι θέμα καταγωγής η ποιότητα!!!
Πρώτο μεταχειριμσένο <4000ευρώ