-
Καλά είναι τραγικά τα αποτελέσματα για μια εταιρία που θέλει να μιλάει για ποιότικά προιόντα.Μιλάμε για μια δεκαετία πίσω.Και δεν είναι και κανένα
supermini ,μιλάμε για αμάξι 2 tn -
Τα αμαξια αυτα δεν θα παθουν μεγαλη ζημια αμα τρακαρουν με ενα μινι(πχ ατος κτλ κτλ),οπου το ατος θα διαλυθει ενω το ναβαρα θα επιζησει. Αν τρακαρουν ομως με τα ιδια χλμ στον τοιχο τοτε το ναβαρα,επειδη εχει και 2 τονους, θα προσκρουσει στον τοιχο με την 2πλασια δυναμη αρα θα φορτιστει και περισσοτερο.Αρα δεν σημαινει οτι οσο πιο μεγαλο,τοσο πιο ασφαλες ειναι!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Χάλια αποτελέσματα και κυρίως η συμπεριφορά της δομής των αμαξωμάτων κατά την πρόσκρουση είναι πλήρως απογοητευτική.Μια διόρθωση. Το Nissan Navara πήρε μισό αστέρι (κίτρινο με μια κόκκινη γραμμή). Όχι ότι αλλάζει κάτι από την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο crash test, απλά αυτή είναι η αξιολόγηση του και όχι μηδέν. Επιπλέον, αν παρατηρήσετε το συνοδηγό, ο αερόσακός του καθυστερεί πολύ να ανοίξει και ο συνοδηγός τελικά ακουμπάει το ταμπλό και ο αερόσακος περνάει από πάνω του.
To ίδιο λογικά πρέπει να ισχύει και για το Nissan Pathfinder?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ είμαι υπέρ του Mitsubishi L200 γιατί η 4κίνησή του δεν συγκρίνεται με αυτή των υπολοίπων Pick-up.
... και έχει τη χειρότερη ανάρτηση, το χειρότερο κινητήρα και το πιο αργό τιμόνι από όλα (~5 στροφές ). Όσο για τετρακίνηση... οι αυτόματες λύσεις και τα ESP που δεν βγαίνουν είναι για τα SUV-άκια, όχι για αυτά τα τέρατα που πρέπει να τα βγάλουν πέρα στα δύσκολα.
Επειδή έχω οδηγήσει σε χώμα αυτοκίνητο με 4κίνηση τύπου 'κλειδωμένο στο 50-50' έχω να πω ότι είναι ένα 'άχρηστο' εργαλείο στη καθημερινή χρήση:
Στην άσφαλτο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Στο χώμα, αν την έχεις συνέχεια επιλεγμένη τότε πολύ απλά δεν στρίβεις (διαρκής υποστροφή και αύξηση του κύκλου στροφής). Αν δεν την έχεις επιλεγμένη τότε παλεύεις συνέχεια με το (πολύστροφο) τιμόνι να μαζέψεις το πισω μέρος του αυτοκινήτου και κάποια στιγμή θα κολλήσεις εκεί που δεν το περιμένεις, με μεγάλη πιθανότητα να μην καταφέρεις να ξαναβγείς.
Οπότε τελικά τη βάζεις και τη βγάζεις όλη την ώρα το οποίο είναι πολύ σπαστικό. Ανέβηκα σε μία κορυφή των Λασηθιώτικων βουνών πάνω από το αεροδρόμιο Καστελίου (Αφέτης για όσους γνωρίζουν) και δεινοπάθησα με το σταμάτα ξεκίνα όλη την ώρα για να βάζουμε και να βγάζουμε την 4κίνηση. Σε αντίστοιχο (και χειρότερο) δρόμο με το RAV4 μου (MK2) πετάω.Έχοντας υπόψη τα παραπάνω είναι λιγάκι δύσκολο να αφήσω στην άκρη τη 4κίνηση με κεντρικό διαφορικό του L200 για να προτιμήσω τις παλαιολιθικές 4κινήσεις των υπολοίπων.
Για αυτά που αναφέρεις (ανάρτηση, τιμόνι, κινητήρα και ESP που δεν απενεργοποιείται) δεν γνωρίζω κάτι. Για να τα λές, έτσι θα είναι αλλά δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει το L200 για να έχω προσωπική άποψη σε αυτά τουλάχιστον που σηκώνουν συζήτηση όπως η ανάρτηση π.χ.Υ.Γ. Οφείλω να ομολογήσω ότι το ταξίδι στην άσφαλτο με το navara ήταν απολαυστικό. Σε μία φάση πηγαίναμε με 170 και δεν το καταλάβαινες καθόλου. Άψογη ηχομόνωση, ισοπεδωτική ανάρτηση.
-
Φιλε link20. Μαλλον δεν διαβασες προσεχτικα στο forum αγροτων. Διαβασε τη χρηση που κανω στο L200 προσεχτικα. Ακουσε αυτο που θα σου πω. Μην σε ξεγελανε τα 170 ή 200 αλογα που ακους. Τα 133 που εχουν ΟΛΑ τα 4Χ4 στις βασικες εκδοσεις ειναι υπεραρκετα για τη χρηση που ειπες οτι θες να κανεις. Μιλαω παντα για ολες τις μαρκες και οχι μονο για το L200 που εχω εγω. Ολα ειναι ικανα να κινηθουν φορτωμενα στο χωμα ή στην ασφαλτο.
Θα γλυτωσεις πολλα λεφτα και απο την αγορα αλλα και απο τα πετρελαια που θα καταναλωνεις αν παρεις τα 133 αλογα.Τωρα βεβαια, αν γουσταρεις τα γκαζια και το δεξι ποδαρακι σου ειναι συνηθως πατημενο τερμα κατω αλλαζουν τα δεδομενα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
... το πιο αργό τιμόνι από όλα (~5 στροφές )...μικρη διορθωση. Ακριβως 4 ειναι οι στροφες.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
... το πιο αργό τιμόνι από όλα (~5 στροφές )
...μικρη διορθωση. Ακριβως 4 ειναι οι στροφες.
Θυμάμαι κοντά στις 5. Θα το κοιτάξω, το έχω σημειωμένο κάπου.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
To ίδιο λογικά πρέπει να ισχύει και για το Nissan Pathfinder?
4 αστέρια πήρε αυτό. Απαράδεκτο το navara. Λένε πως θα το ξανακάνουν το τεστ
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ακουσε αυτο που θα σου πω. Μην σε ξεγελανε τα 170 ή 200 αλογα που ακους. Τα 133 που εχουν ΟΛΑ τα 4Χ4 στις βασικες εκδοσεις ειναι υπεραρκετα για τη χρηση που ειπες οτι θες να κανεις. Μιλαω παντα για ολες τις μαρκες και οχι μονο για το L200 που εχω εγω. Ολα ειναι ικανα να κινηθουν φορτωμενα στο χωμα ή στην ασφαλτο.
Θα γλυτωσεις πολλα λεφτα και απο την αγορα αλλα και απο τα πετρελαια που θα καταναλωνεις αν παρεις τα 133 αλογα.Συμφωνώ απόλυτα με το Μάνο.
Μόνο αν θέλεις να τρέχεις στις εθνικές οδούς με ταχύτητες σαν αυτές που γράφω πιο πάνω σου χρειάζονται τα 174+ άλογα του Νavara. -
Λένε πως έχει βγάλει και προβλήματα το navara λογω του πιεσμένου του κινητήρα.Τέσπα..
Megane98hp να σε ρωτήσω, το νέο l200 έχεις??Γιατί απο όσο κατάλαβα την αναβάθμιση στον κινητήρα την κάνουν ψιλοστάνταρ.
Τέσπα το l200 πως σου φαίνεται σαν pick up??Διότι απ''οσo έχω ρωτήσει οι απόψεις είναι love it or hate it!!! -
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Λένε πως έχει βγάλει και προβλήματα το navara λογω του πιεσμένου του κινητήρα.Τέσπα..
Megane98hp να σε ρωτήσω, το νέο l200 έχεις??Γιατί απο όσο κατάλαβα την αναβάθμιση στον κινητήρα την κάνουν ψιλοστάνταρ.
Τέσπα το l200 πως σου φαίνεται σαν pick up??Διότι απ''οσo έχω ρωτήσει οι απόψεις είναι love it or hate it!!!To νεο L200 - οχι με τις 4 πορτες αλλα με τη μιαμιση καμπινα - εχω εδω και 1,5 χρονια αλλα τοτε που το πηρα δεν ειχε βγει ακομα η αναβαθμισμενη εκδοση. Δεν μου εχει βγαλει προβλημα και το σκιζω στο μαζεμα των ελιων. Ειμαι υπερευχαριστημενος!!! Αν θελεις σου ξαναλεω δες στο φορουμ αγροτων να δεις τί χρηση του κανω για να μην επαναλαμβανομαι.
Το Navarra - 133hp- το εχουν αρκετοι γνωστοι μου αγροτες και ειναι γενικα ευχαριστημενοι.Προσωπικη αποψη παντα. Μην εχεις την απαιτηση να εχεις πανω στην καροτσα 400 - 500 ή και πιο πολλα κιλα βαρος και να θελεις να κανεις κοντρες γιατι δεν θα μπορεις οποια εκδοση 4Χ4 παρεις.
-
Να πω και γω την αποψη μου?
Λιγα πραγματα..
L200 γιατι ειναι γενικα καλυτερο σαν αυτοκινητο απο τα αλλα....
Ενταξει καπου υστερει καπου υπερτερη αλλα γενικα ειναι καλυτερο και με 10 χρονια εγγυηση.. -
Ο φίλος μου βρήκε το l200 του ιδιοκτήτη της αντιπροσωπιας της περιοχής του που το δίνει λόγω αντικατάστασης του απο outlander.
Εχει 7500 χιλιομετρα είναι το διπλοκάπμινο φουλ έχτρα.Και όταν λέω φουλ εννοώ esp ,17 ζαντες αλουμινίου,σιδερένιες ραμπες και park control!!!Γενικά τα έχει όλα.Το δίνει 25.000 ευρώ και το είχε για βόλτες περισσότερο(γιαυτό και το outlander).
Τι λέτε??Νομίζω είναι καλή περίπτωση. -
Μια χαρα ακουγεται αλλα ας το οδηγησει πρωτα...
Επιλογή pick up