-
Κούκυ......ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ
παρατράβηξε........ -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
G60
η λογοκρισία είναι ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ φαινόμενο, αν δεν απατώμαι.Παρεμπιπτόντως, τον Γενάρη ήμουν στο Λονδίνο και ΤΡΕΜΑΝΕ μήπως χιονίσει. Έτσι και το στρωνε έστω και λίγο στον δρόμο, θα παρέλυαν τα ΠΑΝΤΑ. Και μιλάμε για ντεμέκ συνηθισμένη σε αυτά και οργανωμένη χώρα μπλα μπλα μπλα.
Α, και το να μιλάς για λογοκρισία εδώ μέσα είναι επιεικώς τραγικό. Ώρες-ώρες παρακαλάμε να λογοκρίνουν (κάνα ban δλδ) και τίποτα.
Λοιπόν,να τελειώνουμε γιατί το θέμα έχει πάρει τραγικές διαστάσεις,δυστυχώς.
Χάρη,είμαστε πολύ μικροί για να κρίνουμε τους Γερμανούς.
Με τη λογοκρισία και το βόλεμα των άχρηστων δε χτίζετε MB,VW,AEG,KRUPP klp.
Οταν αυτοί εγκαινιάζουν τραίνα των 300km/h (όπως και οι γάλλοι κλπ) εμείς γινόμαστε το κέντρο του κόσμου στο θέμα της διαφθοράς με το Μάκη το Θεμο κλπ.
Αστο οιπόν,δεν μας παίρνει.
Είπα μια κατάσταση γελοία η οποία οποία επικρατεί αρχής γενομένης απ την Αθήνα.
Αν μου λεγαν κάποιοι ,ναι ο κόσμος εδώ ειναι τρεις λαλούν και δυό χορεύουν στο συγκεκριμένο θέμα,να το δεχτώ.
Αλλά να προσπαθούν κάποιοι να επικαλεστούν τη βλακεία ως αγνοια ή συνήθεια είναι το λιγότερο λογικό.
Το αν πειράζει μερικούς,αδιαφορώ.
Απλά κάποιοι απ αυτούς έχουν και γνώμη ειδικού στα αυτοκίνητα.
Αυτά.
Συνεχίστε όπως αρχίσατε -
-
Το χιόνι γενικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.
-
Το να το στρώνει τόσο πολύ στην Αθήνα δε συμβαίνει και τόσο συχνά. Είχε γίνει το '92, μετά οι χειμώνες ήταν μαλακοί, ήρθε το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ '02(ανεπανάληπτο), το '04 και τώρα ξανά φέτος.
-
Θεωρώ λοιπόν -ως ένα βαθμό- λογικό το να ασχολούμαστε αρκετά με αυτό, μιας και είναι γεγονός με μικρή επαναληψιμότητα.
-
Επίσης θεωρώ απολύτως λογικό να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι ΑΘηναίοι τα βασικά της οδήγησης στο χιόνι.
-
Είναι όμως απαράδεκτο να μην έχουν συναίσθηση της άγνοιας τους, και γι' αυτό καλά κάνουμε και βρίζουμε όποιον πάει 'ξυπόλητος στ' αγκάθια'.
-
ΟΙ γενικεύσεις όμως καλό είναι να λείπουν
-
-
Καθένας στο είδος του. Αν στη Γερμανία έπιανε καύσωνας μερικών ημερών με 45 βαθμούς, δεν θα πρόφταιναν να κόβουν δέντρα για να φτιάξουν φέρετρα.
Εμείς δεν ξέρουμε από χιόνι και κρυβόμαστε στα σπιτάκια μας έτσι και ρίξει 2 πόντους.
Πάντως, αν οι Γερμανοί είχαν καύσωνες, θα αντιμετώπιζαν καλύτερα το θέμα από εμάς και θα είχαν καταστρώσει και 5 σχέδια για την περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Αν στην Ελλάδα πχ ανατιναχθεί ένας μεγάλος υποσταθμός της ΔΕΗ και αχρηστευτούν τα κλιματιστικά μήνα Αύγουστο, θα τρέχουμε εμείς να εισάγουμε (σιγά μη φτιάχναμε) φέρετρα. -
μακαρι να ηταν μονο οι Αθηναιοι που δε ξερουν γενικα να οδηγουν!
δε θεωρω τον εαυτο μου Αθηναιο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καθένας στο είδος του. Αν στη Γερμανία έπιανε καύσωνας μερικών ημερών με 45 βαθμούς, δεν θα πρόφταιναν να κόβουν δέντρα για να φτιάξουν φέρετρα.
Εμείς δεν ξέρουμε από χιόνι και κρυβόμαστε στα σπιτάκια μας έτσι και ρίξει 2 πόντους.
Πάντως, αν οι Γερμανοί είχαν καύσωνες, θα αντιμετώπιζαν καλύτερα το θέμα από εμάς και θα είχαν καταστρώσει και 5 σχέδια για την περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Αν στην Ελλάδα πχ ανατιναχθεί ένας μεγάλος υποσταθμός της ΔΕΗ και αχρηστευτούν τα κλιματιστικά μήνα Αύγουστο, θα τρέχουμε εμείς να εισάγουμε (σιγά μη φτιάχναμε) φέρετρα.Mε το αν δε συζητάμε.
Πόσο συχνό φαινόμενο λοιπόν είναι το +45 στη Γερμανία(τι επαναληψιμότητα έχει δηλ ανά έτη) και πόσο φυσικο είναι ο χιονιάς στην Ελλάδα?
Αν εσείς θεωρείτε ότι ζείτε σε αυτόνομο κράτος,γιατί αυτό προκύπτει στην ουσία τότε θα δεχτείτε και την ανάλογη κριτική -
G60
τραγικές διαστάσεις του δίνεις εσύ, οι γενικεύσεις πάνε κι έρχονται. Και αφού ΞΑΝΑ το θέμα γυρνάει στους Ντόιτς, μάλλον δεν θα άκουσες για το σκάνδαλο Siemens ε; Επίσης είναι αυτοί που ανέβασαν στην εξουσία εκείνον τον καλό ανθρωπάκο με την φράτζα και το περίεργο μουστάκι και αιματοκύλησαν τον πλανήτη πριν όχι και τόσο πολλά χρόνια. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
G60
η λογοκρισία είναι ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ φαινόμενο, αν δεν απατώμαι.Παρεμπιπτόντως, τον Γενάρη ήμουν στο Λονδίνο και ΤΡΕΜΑΝΕ μήπως χιονίσει. Έτσι και το στρωνε έστω και λίγο στον δρόμο, θα παρέλυαν τα ΠΑΝΤΑ. Και μιλάμε για ντεμέκ συνηθισμένη σε αυτά και οργανωμένη χώρα μπλα μπλα μπλα.
Α, και το να μιλάς για λογοκρισία εδώ μέσα είναι επιεικώς τραγικό. Ώρες-ώρες παρακαλάμε να λογοκρίνουν (κάνα ban δλδ) και τίποτα.
Λοιπόν,να τελειώνουμε γιατί το θέμα έχει πάρει τραγικές διαστάσεις,δυστυχώς.
Χάρη,είμαστε πολύ μικροί για να κρίνουμε τους Γερμανούς.
Με τη λογοκρισία και το βόλεμα των άχρηστων δε χτίζετε MB,VW,AEG,KRUPP klp.
Οταν αυτοί εγκαινιάζουν τραίνα των 300km/h (όπως και οι γάλλοι κλπ) εμείς γινόμαστε το κέντρο του κόσμου στο θέμα της διαφθοράς με το Μάκη το Θεμο κλπ.
Αστο οιπόν,δεν μας παίρνει.
Είπα μια κατάσταση γελοία η οποία οποία επικρατεί αρχής γενομένης απ την Αθήνα.
Αν μου λεγαν κάποιοι ,ναι ο κόσμος εδώ ειναι τρεις λαλούν και δυό χορεύουν στο συγκεκριμένο θέμα,να το δεχτώ.
Αλλά να προσπαθούν κάποιοι να επικαλεστούν τη βλακεία ως αγνοια ή συνήθεια είναι το λιγότερο λογικό.
Το αν πειράζει μερικούς,αδιαφορώ.
Απλά κάποιοι απ αυτούς έχουν και γνώμη ειδικού στα αυτοκίνητα.
Αυτά.
Συνεχίστε όπως αρχίσατε- Δηλαδή, όταν λές κάτι, πρέπει να συμφωνήσουν οι άλλοι μαζί σου!
- Οι Γερμανοί είναι καλύτεροι μας και δεν μας παίρνει. Ναι. Είναι και φίλοι μας.
Ειλικρινά, κάθε φορά πιστεύω ότι τα έχω ακούσει όλα από εσένα. Και κάθε φορά με εκπλήσεις!
Όπως και να είναι. Πάμε παρακάτω.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πάντως, αν οι Γερμανοί είχαν καύσωνες, θα αντιμετώπιζαν καλύτερα το θέμα από εμάς και θα είχαν καταστρώσει και 5 σχέδια για την περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Αν στην Ελλάδα πχ ανατιναχθεί ένας μεγάλος υποσταθμός της ΔΕΗ και αχρηστευτούν τα κλιματιστικά μήνα Αύγουστο, θα τρέχουμε εμείς να εισάγουμε (σιγά μη φτιάχναμε) φέρετρα.Mε το αν δε συζητάμε.
Πόσο συχνό φαινόμενο λοιπόν είναι το +45 στη Γερμανία(τι επαναληψιμότητα έχει δηλ ανά έτη) και πόσο φυσικο είναι ο χιονιάς στην Ελλάδα?
Αν εσείς θεωρείτε ότι ζείτε σε αυτόνομο κράτος,γιατί αυτό προκύπτει στην ουσία τότε θα δεχτείτε και την ανάλογη κριτικήγια την αθηνα αυτο το χιονι αντε να πεσει 1 φορα στα 5 χρονια.
εδω ακομα και στην αγγλια που βρεχει συνεχως το φθινωπορο ειχανε νεκρους και μεγαλες καταστροφες απο πλημμυρες.
μη πουμε για τους 3.000 νεκρους της γαλλιας πριν μερικα χρονια και τους εκατονταδες νεκρους σε ολες τις κεντρικοευρωπαικες χωρες απο καυσονες καθε χρονο.
παντως μη ψαρωνεις απο αυτα που βλεπεις στην τηλεοραση και νομιζεις οτι ολοι γκρινιαζουνε και τριγυρνανε αλλοφρωνες για το χιονι. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ασε μας ρε κωνσαντινε φλωρακο κανεις και σκι. Αν εισαι μαγκας να ανεβαινεις πανω σε μια προβια και να κατεβαινεις τις πλαγιες. Μαθατε και οι σαλλλλονικοις απο χιονια.
αν δεν εισαι λιτοχωριατης δεν εισαι αντρας ρεέχω λιώσει! best thread ever!
-
G60
Τζαμπα τα βαζεις με τα παιδια απο το forum δεν φταινε σε τιποτα για την καταστροφολογια των καναλιων.Θα συμφωνησω ομως οτι αν χιονιζε εδω και εκει κατω καθολου τα καναλια απλα θα το αναφεραν.Ξερουμε καλα οτι Ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα. -
Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιούς ακριβώς κράζεις ρε συνάδελφε G60. Αυτούς που τυχαίνει να ζούν στην Αθήνα(φαντάζομαι μέσα σ αυτούς θα υπάρχουν και Λιτοχωρίτες), αυτούς που γεννήθηκαν στην Αθήνα και ζουν πχ στο Πέραμα, αυτους που διοικούν κι αποφασίζουν, η τι άλλο;
Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ πχ συντηρώ περισσότερο τα τηλεοπτικά κανάλια (που παίζουν παπαριές όπως λες) απο έναν συντοπίτη σου. Η γιατί φταίω περισσότερο για την υδροδότηση η την υδροσυλλογή, η το κλίμα της Αθήνας απ ότι εσύ.
Κι αν το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Αθήνα πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί φταίω εγώ. Κι εσεις ψηφίσετε και βγάζετε κόμματα και βουλευτές κλπ και έχετε ευθύνη στο ότι είστε στην άκρη.
Για τους Γερμανούς δεν συμφωνώ μαζί σου και το λέω γιατί έχω δουλέψει αρκετά χρόνια με κάμποσους απο δαύτους.
Συν το γεγονός ότι ευθύνονται για το αιματοκύλισμα του αιώνα, που πολλοί απ τους μπαμπάδες μας δεν είναι διατεθημμένοι να το ξεχάσουν εύκολα.Έχω πολλές φορές θαυμάσει πολύ ωραία σου ποστ, και είσαι πολύ μαχητικός, αυτή τη φορά όμως νομίζω είσαι εντελώς λάθος.
( Αν είσαι τόσο σαλταρισμένος που δεν ξέρουμε απο αλυσίδες, οκ ρε σύ θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ) -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
edit [kouk] Τα επόμενα θα διαγράφονται:
καλά εσύ απαλάσεσαι λόγω japan
KAI ESY ΛΟΓΩ ΒΥΣΙΙΝΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΘΥΕΛΛΑ ΣΟΥΖΑ ΤΑΛΟΓΑΚΙ...
ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ...ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ....
-
Αυτός που ζει σε περιοχή που ρίχνει συχνά χιόνια ξέρει να τα αντιμετωπίζει καλύτερα από κάποιον που ζει στη θάλασσα. Aπό την άλλη δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά στο κολύμπι ή στο windsurfing. Είναι ουτοπικό να περιμένουμε όλοι να ξέρουν τα πάντα.
Είναι όμως θέμα παιδείας να ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε πράγματα που δεν είναι στην καθημερινότητά μας, αλλά μπορεί να προκύψουν και είναι θέμα πολιτείας να τα διδάξει. Από την άλλη είναι θέμα δικό μας για το ποιοί θα αποτελούν την πολιτεία.
Το να τα βάζουμε με τους 'άλλους' είναι το εθνικό μας σπορ. Άσχετα αν πολλές φορές και μεις οι ίδιοι γινόμαστε 'άλλοι' ή μπορεί τα παιδιά μας να είναι στους 'άλλους'.Έζησα τη μισή μου ζωή, ως τώρα, σε χωριό και τη μισή στην πόλη. Ούτε τώρα που είμαι στην πόλη μπορώ να κάνω καλύτερα τα πράματα για τη μάνα μου ή την αδερφή μου που ζει στο χωριό, ούτε κατάφερα να ελέγξω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε τον κρατικό μηχανισμό και ας τόθελα να περνάνε καλύτερα ή νάμουνα και γω εκεί. Από την άλλη όσο ήμουν στο χωριό το κριτήριο όταν ψηφίζαμε ήταν αν θα καταφέρει ο υποψήφιος να μας βάλει σε καμμιά θεσούλα στο δημόσιο, στη μεγάλη πόλη. Δεν θυμάμαι να ζητούσαμε να 'ανοίξουν' δουλειές στα μέρη μας, να φτιαχτούν εργοστάσια, να γίνουν καλύτερα σχολεία, να βοηθηθούν ουσιαστικά οι άνθρωποι που ζουν από τη γη και τα ζώα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μείνουν στον τόπο τους και οι ίδιοι και τα παιδιά τους .
Είναι βολικό την ευθύνη να την έχουν πάντα οι άλλοι και πιο εύκολο να μας φταίει ο γάιδαρος και να δέρνουμε το σαμάρι, όπως λένε και στο χωριό μου. Όταν λοιπόν είμαι στην πόλη τα βάζω με τους 'επαρχιώτες' που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα skinhead από ένα punk και όταν είμαι στο χωριό με τους 'βλάκες' τους Αθηναίους που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το αρνάκι από το κατσικάκι.
Βέβαια όπου και νάμαι τα ίδια ζόρια τραβάω, αλλά δεν φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι. Ποιοί άλλοι? Ε όταν είμαι στη Λαμία οι Αθηναίοι, όταν είμαι εδώ οι Λαμιώτες. Είμαι σίγουρη γι αυτό.
-
Εμένα μου φαίνεται ότι για άλλη μια φορά τα κανάλια δεν είχαν θέμα και τα έσωσε ο χιονιάς.
-
είχαν αλλά βρώμισε...(Ζαχόπουλος)
δεν τους έβλεπε κανείς...
-
Ναι, άσε που μεγάααααλο μέρος του θέματος αυτού τελικά αποδείχθηκε μούφα...
-
προσωπικα μου αρεσει αυτο το σκινηκο..αρκη να μην παρχουν θυματα και ασχημες καταστασεις!Καλο ειναι και λιγο χιονακι..αλλα μου κανει εντυπωση πως χειριζονται το θέμα οι δημοσιογραφοι
-
G60
καταλαβαινω την αγανακτηση σου (αληθεια), απλα θα ηθελα να προσθεσω 2-3 πραγματακια σε αυτα που λενε οι υπολοιποι:
θεωρω πως πρεπει να αναλογιστεις τον τροπο που δουλευουν οι ειδησεις: οσο πιο κοντα, τοσο πιο συνταρακτικο ειναι κατι.
εσενα τι θα σε αγγιζε περισσοτερο, 50 νεκροι στο χωριο/πολη σου απο σεισμο, ή 500 νεκροι απο σεισμο στην ινδονησια; (τωρα μπορεις να απαντησεις ο,τι θελεις, αλλα εσυ θα ξερεις την αληθεια..)
καπως ετσι δουλευουν και τα καναλια, τα οποια μαλιστα ειναι ελληνικα (αρα η υπερβολη ειναι στο αιμα τους οπως και σε ολους εμας που μοιραζομαστε αυτη την κουλτουρα .. αν βαλεις δε και το γεγονος οτι μιλαμε για δημοσιογραφους, καταλαβαινεις )παρ'ολα αυτα, το χιονι που εριξε φετος δεν ειναι συνηθισμενο για την αθηνα. εχει να συμβει απο το 91 ή το 92 (το 2002 και το 2004 δεν ηταν τοσο πολυ)
καταλαβαινω παντως αυτα που λες, και μην τρελαινεσαι. ειμαι σιγουρος πως αν ειχες μιλησει πιο ομορφα, οι περισσοτεροι θα ειχαν καταλαβει τους λογους που εχεις στραβωσει
-
Μαγκες τα καναλια ειναι για τον φουτσο....μονο και μονο που εχουν τους ρεπορτερ τους μεσα στα χιονια και το σκατοκρυο (καλα εδω τους αφηνανε το καλοκαιρι και καθονταν διπλα στην φωτια για τα νουμερα) και τους λενε πατα να δουμε ποσο βαθια μπαινει το ποδι σου στο χιονι
Τι να πω, τελικα ειμαστε πολυ ζωα. Τηλεοραση ειδα χτες μονο ειδησεις για να δω τι θα γινει με την δουλεια μου σημερα. Κα ιτο πρωι απο τις 6.30 εβλεπα τα πρωιναδικα, να δω τι γινεται με ΑΟ κλπ. Τελικα ενα ποιοτικο πρωιναδικο δεν υπαρχει ρε γμτ.
Τσακωνονταν πεχωδε με νομαρχια και με δημους ποιος δρομος ανηκει σε ποιον (βασικα ξερανε τι ανηκει σε ποιον, απλα τσακωνονταν για το ποιος εκανε καλα τη δουλεια του) λες και με νοιαζει εμενα ποιανου ευθυνη ειναι ο δρομος....οχι το γιατι δεν ειναι ανοιχτος....στα διαλα ζωα.
Και ο τραγικος μουσατος πανελιστας στην εκπομπη του αυτια, που οταν ειπε ο Αυτιας για μια μανα που πηρε και ειπε για ενα στρατοπαιδο καπου κοντα στην Αττικη οτι εχουν δαγκωσει το μπιπ τους τα φανταρια, ειπε 'ετσι ειναι οταν βαζουνε βυσμα να φερουν τα καμαρια τους κοντα στο σπιτι τους, εχει και τετοιους κυνδηνους' (με πολυ ειρωνικο υφακι) οτι ναναι δλδ. λες και μονο με βυσμα παιρνεις μεταθεση Αθηνα
Στα διαλα ζωα.
[Διάσπαση] Περί αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων