-
Αν κάνατε μια βόλτα από κάποια νοσοκομειακή μονάδα θεραπείας καρκίνου, θα μαθαίνατε ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα καρκίνων εγκεφάλου και λευχαιμίας σε άτομα που εργάζονται σε περιοχές υψηλής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, πχ σε ραντάρ, κοντά σε μηχανήματα υψηλής τάσης, σε κεραίες κλπ. Το λίγο κινητό το σηκώνει ο οργανισμός, την πολύωρη συνομιλία, ειδικά με κινητά υψηλού SAR, φοβάμαι πως όχι. Ο πόνος που αισθάνεται κάποιος στο κεφάλι υποθέτω κι εγώ ότι είναι συνέπεια της στάσης του χρήστη (ασυναίσθητη κλίση του κεφαλιού) και όχι της ακτινοβολίας. Η ζημιά όμως στα εγκεφαλικά και άλλα κύτταρα δεν χρειάζεται να είναι αντιληπτή.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το αυτί δεν πονάει απ'την ακτινοβολία αλλά απ'τη μορφή του κινητού και το αν το έχεις κολλημένο πολλή ώραΤι εννοεις απο τη μορφη του κινητου ?
Πολυ ωρα δε το εχω στο αυτι καθοτι ειναι λιγα τα δευτερολεπτα της κλησης πριν πονεσει . -
car_crazy το έθεσες πολύ σωστά. (Η καλύτερη δηλαδή χρήση είναι με κάποιο Hands free έχοντας το κινητό σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών μακριά μας.)
Αυτό που λες για τα Bluetooth hands free δεν είναι απολύτως σωστό. Να στο εξηγήσω: Η ισχύς του Bluetooth class 2 που χρησιμοποιούν όλα τα κινητά σήμερα είναι της τάξεως του ~1mW. Δηλαδή η εκπεμπόμενη ισχύς είναι 3 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη σε σχέση με τα π.χ. 1.31 W/kg που εκπέμπουν κάποια κινητά. Εργαστηριακά πειράματα δείξαν ότι η ακτινοβολία με ενσύρματο hands free είναι 2 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη (100 φορές μικρότερη) και με Bluetooth hands free 3 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη (1000 φορές μικρότερη). Όλα αυτά προυποθέτουν όμως ότι το κινητό βρίσκεται μακριά από το σώμα μας όταν μιλάμε. Σκεφτείτε μόνο ότι η εμβέλεια του Bluetooth class 2 είναι γύρω στα 10 μέτρα... Φωτογραφία με καποιες ενδεικτικές μετρήσεις από πείραμα:
http://www.detsis.net/system/files?file ... iation.jpg -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
υπάρχει τρόπος να συνδέσω το κινητό στο pc και με το ακουστικό/μικρόφωνο του pc να κάνω κλήσεις?
Το μόνο κινητό που ξέρω να το κάνει αυτό είναι (άκουσον-άκουσον) το μοτορόλα V3i μέσω του PC suite (αν μπορείς να το πεις έτσι) που έχει.
-
Ο χρήστης V-Tec_Killer έγραψε:
car_crazy το έθεσες πολύ σωστά. (Η καλύτερη δηλαδή χρήση είναι με κάποιο Hands free έχοντας το κινητό σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών μακριά μας.)
Αυτό που λες για τα Bluetooth hands free δεν είναι απολύτως σωστό. Να στο εξηγήσω: Η ισχύς του Bluetooth class 2 που χρησιμοποιούν όλα τα κινητά σήμερα είναι της τάξεως του ~1mW. Δηλαδή η εκπεμπόμενη ισχύς είναι 3 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη σε σχέση με τα π.χ. 1.31 W/kg που εκπέμπουν κάποια κινητά. Εργαστηριακά πειράματα δείξαν ότι η ακτινοβολία με ενσύρματο hands free είναι 2 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη (100 φορές μικρότερη) και με Bluetooth hands free 3 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη (1000 φορές μικρότερη). Όλα αυτά προυποθέτουν όμως ότι το κινητό βρίσκεται μακριά από το σώμα μας όταν μιλάμε. Σκεφτείτε μόνο ότι η εμβέλεια του Bluetooth class 2 είναι γύρω στα 10 μέτρα... Φωτογραφία με καποιες ενδεικτικές μετρήσεις από πείραμα:
http://www.detsis.net/system/files?file ... iation.jpg' target='_blankΆρα λοιπόν κάποιο ποσοστό ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μεταφέρεται από το κινητό στο ενσύρματο hands free αν κατάλαβα καλά...
-
Αυτό δεν μπορώ να στο πω με βεβαιότητα. Ίσως. Ίσως και όχι γιατί απλά το κινητό συνεχίζει να είναι κοντά στο σώμα (πιο μακριά από το μήκος του καλωδίου δεν μπορεί να πάει). Απλά το Βluetooth hands free είναι πιο ασφαλές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το έχεις ανοιχτό μέρα νύχτα μήπως και σε πάρει κανείς τηλέφωνο. Αυτά.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
το HTC Diamond με 20 λεπτα surfing over Wifi, 25 λεπτα navigation, 3 SMS, με ολα τα radios ανοιχτα... μετά απο 24 ώρες είναι στο 45% η μπαταρία. Not bad I think τηρουμενων των αναλογιων....κυκλοφορει αυτο εδω? και αν ναι, ποσο κανει περιπου?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
το HTC Diamond με 20 λεπτα surfing over Wifi, 25 λεπτα navigation, 3 SMS, με ολα τα radios ανοιχτα... μετά απο 24 ώρες είναι στο 45% η μπαταρία. Not bad I think τηρουμενων των αναλογιων....
κυκλοφορει αυτο εδω? και αν ναι, ποσο κανει περιπου?
Κυκλοφορει εδω και 1-2 βδομαδες και τιμαται στα 600 ευρω...
-
Τελικά πήρα το SE G502 με 70 ευραίους και είμαστε φίνα .
-
Σχετικά με τη συζήτηση περί sar και στα 2 τελευταία μου τηλέφωνα είχα και έχω απενεργοποιημένο το 3G και έχω μόνο to GSM μιας που όπως προείπε ο φίλος όταν λειτουργεί ως 3G εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία.
Άσχετο: η κεραία του VHF του σκάφους που είναι μισό μέτρο από τη θέση του οδηγού όταν πραγματοποιείται εκπομπή εκπέμπει 25watts... κάψιμο σπέσιαλ δλδ
-
ε κι εσύ μην εκπέμπεις, πρόγραμμα κάνεις?
εδώ φάγαμε τόσους μήνες ραντάρ πάνω απ'τα κεφάλια μας κ δε πάθαμε τπτ -
συμφωνα με τα βιντεα που εχουν κυκλοφορησει, ενας πρακτικος, αλλα μαλλον αλανθαστος τροπος μετρησης εκθεσης ακτινοβολιας ειναι ο σπορος απο καλαμποκι.. Να κουβαλατε καποιους μαζι σας.. Αν αρχιζουν να σκανε, κλειστε αμεσως το τηλεφωνο! εχετε επικοινωνησει αρκετα..
Στο τελος του μηνα μπορειτε να απολαυσετε την αγαπημενη σας ταινια, με ποπ κορν που φτιαξατε οι ιδιοι! -
Έλα Κούλα κωλόπαιδο ο Κυριάκος
Όταν ταξιδεύεις παρέα με άλλα σκάφη μιλάς με τους φίλους. Βέβαια έχει και επιλογή που μπορείς να το βάλεις στο 1 watt, για τα λιμάνια είναι αυτό συνήθως, αλλά να πω την αμαρτία μου σχεδόν ποτέ δεν το έχω κάνει
-
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ε κι εσύ μην εκπέμπεις, πρόγραμμα κάνεις?
εδώ φάγαμε τόσους μήνες ραντάρ πάνω απ'τα κεφάλια μας κ δε πάθαμε τπταυτο μου θυμιζει ενα ανεκδοτο:
ειιναι 2 γεροι και συζητουν:
- Θυμασαι, ρε, τοτε που ημασταν στο στρατο και μας βαζαν κατι στο φαγητο για να μη μας σηκωνεται;
- Ναι...
- Ε! Τωρα με επιασε!
-
-
ΑντιΚούκου (ή αντιΚούκος? )
Πάντως το ματζούνι αυτό ήταν μεγάλη παπάτζα δεν λειτούργησε ποτέ σε μένα
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
συμφωνα με τα βιντεα που εχουν κυκλοφορησει, ενας πρακτικος, αλλα μαλλον αλανθαστος τροπος μετρησης εκθεσης ακτινοβολιας ειναι ο σπορος απο καλαμποκι.. Να κουβαλατε καποιους μαζι σας.. Αν αρχιζουν να σκανε, κλειστε αμεσως το τηλεφωνο! εχετε επικοινωνησει αρκετα..
Στο τελος του μηνα μπορειτε να απολαυσετε την αγαπημενη σας ταινια, με ποπ κορν που φτιαξατε οι ιδιοι!αυτό βγήκε ξανά στην τηλεόραση και οι εμπνευστές είπανε ότι έκαναν πλάκα.
πολλοί (αφελείς) όμως το πίστεψαν...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο τελος του μηνα μπορειτε να απολαυσετε την αγαπημενη σας ταινια, με ποπ κορν που φτιαξατε οι ιδιοι!αυτό βγήκε ξανά στην τηλεόραση και οι εμπνευστές είπανε ότι έκαναν πλάκα.
πολλοί (αφελείς) όμως το πίστεψαν...
Διαφημιστικό τρικ απο μια εταιρια παραγωγης ΒΤ ακουστικων ειναι το βιντεο αυτο.
Σαββα i'm watching you
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σαββα i'm watching you
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]