-
Αποζημίωση μέχρι και 1 δισ. δολαρίων κινδυνεύει να καταβάλει η Apple στη Nokia
27/10/2009 9:51:46 πμ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις μετά την αγωγή που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ο φινλανδικός γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας, Nokia κατά της αμερικανικής Apple για παράνομη χρήση δικών της ευρεσιτεχνιών σε όλα τα μοντέλα της δημοφιλούς συσκευής iPhone από το 2007 μέχρι σήμερα.
Η αγωγή που κατατέθηκε στις ΗΠΑ και υποστηρίζει πως η Apple χρησιμοποίησε χωρίς άδεια 10 πατέντες της Nokia σε τεχνολογίες όπως η ασύρματη μετάδοση δεδομένων, εκτιμάται ότι μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στην αμερικανική φίρμα. Το στέλεχος της Strategy Analytics, Νηλ Μάουστον δήλωσε ότι η Apple αναμένεται να κληθεί να πληρώσει από 200 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιήθηκαν στα 34 εκατομμύρια iPhone τα οποία κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρία πούλησε 7,4 εκατομμύρια συσκευές με μέση τιμή 566 δολαρίων, σύμφωνα με τη Strategy Analytics. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Nokia μπορεί να διεκδικήσει τόσο μεγάλα ποσά, καθώς είναι ένας από τους βασικούς κατόχους ευρεσιτεχνιών στις τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας, μαζί με την Qualcomm και την Ericsson.
Ο φινλανδικός κολοσσός υποστηρίζει στην αγωγή ότι είχε καταθέσει πολλές οικονομικές προσφορές στην Apple για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης της τεχνολογίας της, τόσο ανά ευρεσιτεχνία όσο και με μορφή πακέτων με πατέντες, αλλά η εταιρία τις απέρριψε.
Η Nokia έχει εμπειρία από μεγάλες δικαστικές διαμάχες. Πριν από ένα χρόνο αντίπαλός της ήταν η Qualcomm, κατά της οποίας είχε υποβάλει και προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού. Τελικά οι δύο εταιρίες κατέληξαν σε συμβιβασμό, η Nokia απέσυρε την προσφυγή και μάλιστα πλήρωσε επιπλέον 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην αμερικανική εταιρία κατασκευής τσιπ, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιεί πατέντες της επί μια 15ετία. -
Speculations on the Interphone study outcome cause undue panic
*
The Interphone study is a research trying to determine whether mobile phones increase the risk of humans developing cancer. News reports on the results of the study spread like wildfire recently allegedly linking mobile phones with four specific types of cancer.The thing is that the official statement on the matter is that the results are still not finalized so any conclusion expressed by the media based on the study would at best be incorrect assumptions.*....
http://www.gsmarena.com/speculations_on ... s-1215.php
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πήρα το Ε 52.
Το εχει κανεις να τον τρελανω στις ερωτησεις???
Για ρώτα γιατί θέλω να το πάρω κι εγώ.....
Πως βαζω το mail μου, γιατι αναβοσβυνει ενας φακελος απο την πρωτη στιγμη (χωρις να εχω κανενα μυνημα μεσα...τωρα εχω μερικα...δεν εχω και καρτα αποθηκευσης βεβαια ισως φταιει αυτο) ειχα και πολλες αλλες αποριες που δεν θυμαμαι τωρα
Ειναι λιγο αργο? Δλδ οταν απο τον καταλογο πατας μπακ πολλες φορες να βγεις εξω ψιλοαργει? Σου δινει στιγμιαια την αισθηση οτι κολησε?
-
Aνακοινωθηκε σημερα το πρωτο κινητο με Android της SE
http://www.sonyericsson.com/cws/product ... c=el&cc=gr
Οχι και τοσο φοβερο κατα τη γνωμη μου,μπορουμε να συνεχισουμε τον υπνο μας
-
To βρίσκω άπαιχτο σε όλα...
Δύο 'μειον', αν μπορώ να πώ
Αndroid 1.6 (έρχεται το 2,0)
οχι multitouch -
ωρε αλανια( ),ειχα ρωτησει πριν λιγο καιρο τι γνωμη εχετε για το samsung omnia hd..(αυτο με τα 8μπ καμερα,8γιγα μνημη,οθονη hd κτλ)..αλλα δεν μου απαντησε κανεις..
να φανταστω οτι δεν αξιζει?η απλως δεν γνωριζετε κατι πανω στο συγκεκριμενο?
το μονο που με χαλαει ειναι οτι ειναι αφης..απλως δεν ξερω αν εχει προβληματα κτλ.. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ωρε αλανια( ),ειχα ρωτησει πριν λιγο καιρο τι γνωμη εχετε για το samsung omnia hd..(αυτο με τα 8μπ καμερα,8γιγα μνημη,οθονη hd κτλ)..αλλα δεν μου απαντησε κανεις..
να φανταστω οτι δεν αξιζει?η απλως δεν γνωριζετε κατι πανω στο συγκεκριμενο?
το μονο που με χαλαει ειναι οτι ειναι αφης..απλως δεν ξερω αν εχει προβληματα κτλ..δεν ειναι κακο.Αν δε σε χαλαει το μεγεθος και η τιμη...
εκει που υστερει ειναι η υποστηριξη με αναβαθμισεις απο τη samsung.Το Ν97 π.χ εχει μεταμορφωθει απο τοτε που πρωτοκυκλοφορησε ενω το omnia εχει μεινει στασιμο
γιατι δεν παιρνεις iphone 3GS να βρεις την ησυχια σου?
-
Με το iphone θα βρει την ησυχια του ;;; Καλό!
-
γιατι το θεωρω πανακριβο για αυτα που προσφερει σε ενα κοινο χρηστη οπως εγω(κ το 90% των κατοχων του)..κ επισης οταν κατι γινεται μοδα,το σκεφτομαι πολλες φορες πριν το κανω..ετσι λοιπον,οπως κ με το facebook, ετσι κ με το iphone, απλως απεχω..
το μεγεθος,δεν εχει ιδιαιτερη διαφορα..τοσο samsung οσο κ iphone ειναι λιγο παντοφλιτσες..
αλλο κινητο που μου αρεσει ιδιαιτερως ειναι το νοκια ε71..αξιζει?το κακο με τα κινητα ειναι οτι βγαινει παντα κατι καινουργιο κ αν εισαι gadget-techno freak το θελεις σιγουρα γιατι σου φαινεται χρησιμο κ εισαι συνεχως στα εξοδα..
υ.γ.
400€ στοιχιζει το samsung εδω(σε προσφορα βεβαιως),ενω το iphone σκετη συσκευη γυρω στα 700€ αν δεν λανθανω..οποτε ειναι πολυ φθηνοτερο..(το ε71 200€) -
Kαλό κινητό, ιδίως στο κομματι 'multimedia'.
Με αρκετές διαστάσεις και βάρος.
Κυκλοφόρησε πριν από 1 χρόνο περίπου.http://www.gsmarena.com/samsung_i8910_omnia_hd-2691.php
σσ. πλέον έχουν βγεί πιο σημαζεμένα κινητά από την Samsung
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με το iphone θα βρει την ησυχια του ;;; Καλό!απο την αλλη μπορει η μανιωδης αναζητηση της τελευταιας λειτουργικης cooked rom να ειναι ευχαριστη διαδικασια
σε αντιθεση το freezecrash της ατυχης συσκευης που μετα απο μια ωρα navigation στο αυτοκινητο,δεχτηκε ξαφνικα κληση
γιατι το θεωρω πανακριβο για αυτα που προσφερει σε ενα κοινο χρηστη οπως εγω(κ το 90% των κατοχων του)..κ επισης οταν κατι γινεται μοδα,το σκεφτομαι πολλες φορες πριν το κανω..ετσι λοιπον,οπως κ με το facebook, ετσι κ με το iphone, απλως απεχω..
το μεγεθος,δεν εχει ιδιαιτερη διαφορα..τοσο samsung οσο κ iphone ειναι λιγο παντοφλιτσες..
αλλο κινητο που μου αρεσει ιδιαιτερως ειναι το νοκια ε71..αξιζει?το κακο με τα κινητα ειναι οτι βγαινει παντα κατι καινουργιο κ αν εισαι gadget-techno freak το θελεις σιγουρα γιατι σου φαινεται χρησιμο κ εισαι συνεχως στα εξοδα..
υ.γ.
400€ στοιχιζει το samsung εδω(σε προσφορα βεβαιως),ενω το iphone σκετη συσκευη γυρω στα 700€ αν δεν λανθανω..οποτε ειναι πολυ φθηνοτερο..(το ε71 200€)Με αυτη τη διαφορα τιμης δεν το συζηταμε,δεν αξιζει το 3GS(αν και εδω το 16ρι ειναι φθηνοτερο απο το Omnia HD)
Τα υπολοιπα περι μοδας που ανεφερεις δινουν την εντυπωση πως μαλλον δεν εχεις εστιασει επαρκως για να αξιολογησεις τις δυνατοτητες του iphone,κι ενδεχομενως να το αδικεις.
To Ε71,ειναι αλλης κατηγοριας συσκευη,με μικροτερη εμφαση στις mmedia δυνατοτητες αλλα με επαγγελματικες περγαμηνες.προτεινεται κι αυτο.
Θα μπορουσες να εξετασεις και τις περιπτωσεις των HTC Hero και Palm Pre,αν εισαι εξωτερικο.Δες τι παιζει απο τιμες εκει που εισαι
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Με το iphone θα βρει την ησυχια του ;;; Καλό!
απο την αλλη μπορει η μανιωδης αναζητηση της τελευταιας λειτουργικης cooked rom να ειναι ευχαριστη διαδικασια
σε αντιθεση το freezecrash της ατυχης συσκευης που μετα απο μια ωρα navigation στο αυτοκινητο,δεχτηκε ξαφνικα κληση
δεν μιλάς σε wm lover.
-
cooked rom η οχι,τουλαχιστον για εμενα που ειμαι μεσος χρηστης,δεν με απασχολει ιδιαιτερως..αντιθετως οταν πριν 1 ετος φιλη μου αγορασε μετα απο τρεξιμο κ πιεση το δικο της fashion victim-πουλ μουρ symbol iphone 3g(για την συγκεκριμενη τετοιο ειναι,μιας κ δεν το εχει ως εργαλειο δουλειας οπως π.χ.για συμπαικτες μου που οντως τους χρειαζεται για την δουλεια τους κ οχι απλως για μεηλ η για να μπουν facebook..) κ ειδα οτι δεν ειχε καν ελληνικα κ δεν μπορουσες να τραβηξεις βιντεο(για τα μμς αδιαφορω,αλλα κ αυτα ηταν πιθανον σημαντικα),απορουσα με τα χρηματα που ξοδεψε..
κ ειδικα εν ετει 2009,κινητο που στοιχιζει οσο ενας βασικος μισθος,το οποιο μπορει να εχει καλο λειτουργικο,αλλα στην οθονη εχει ξεπεραστει(βλεπε ομνια hd),η μπαταρια του δεν αλλαζει(?),εχει καμερα μολις 3.2μπ( ),ευχαριστω,δεν θα παρω(οσο κ αν ξερω οτι τα παραπανω προβληματα-ελλειψεις εχουν πιθανως διορθωθει..)..
αν το εβλεπα καθαρα ως εργαλειο,ισως να μου εκανε(ισως παλι οχι).τωρα ομως θελω κατι που να τα εχει ολα(κ ταχυτητα κ καμερα κ χωρητικοτητα κ καλη οθονη κ εφαρμογες οπως πλοηγηση κτλ στο καλυτερο δυνατο ποσοστο-αναλογια,δεν θελω να ειναι κορυφαιο σε ενα τομεα κ απαρχαιωμενο σε αλλους).. αλλα οχι με σκοπο να εγκαταλειψω-αντικαταστησω ολα τα αλλα,δηλαδη φωτοκαμερες η φορητα Gps η σκληρους δισκους-mp3 players..αλλα για να με καλυψει αξιοπρεπως οταν αυτα τα ''αλλα'' για οποιοδηποτε λογο μπορει να μην τα εχω ευκαιρα..οπως κ να εχει παιδες,σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας κ τον χρονο που διαθεσατε!! να ειστε καλα!!
-
mindfresh το επιασες!!
δεν ειμαι ανωτερου επιπεδου χρηστης..κ δεν μου χρησιμευει σιγουρα για την εργασια μου..γιαυτο θεωρω οτι δεν μου προσφερει τιποτα παραπανω απο ενα πολυ πιο φθηνο ομνια hd η απο ενα ακομα πιο φθηνο ε71(περαν της οθονης κ της χωρητικοτητας).. -
κ ειδα οτι δεν ειχε καν ελληνικα κ δεν μπορουσες να τραβηξεις βιντεο(για τα μμς αδιαφορω,αλλα κ αυτα ηταν πιθανον σημαντικα),απορουσα με τα χρηματα που ξοδεψε..
κ ειδικα εν ετει 2009,κινητο που στοιχιζει οσο ενας βασικος μισθος,το οποιο μπορει να εχει καλο λειτουργικο,αλλα στην οθονη εχει ξεπεραστει(βλεπε ομνια hd),η μπαταρια του δεν αλλαζει(?),εχει καμερα μολις 3.2μπ( ),ευχαριστω,δεν θα παρω(οσο κ αν ξερω οτι τα παραπανω προβληματα-ελλειψεις εχουν πιθανως διορθωθει..)..Το 3GS υποστηριζει ελληνικα και γραφει βιντεο VGA στα 30fps με πολες καλες επιδοσεις http://www.camcorderinfo.com/content/Ap ... -36689.htm.Η οθονη πραγματι υστερει σε αναλυση και τεχνολογια σε σχεση με το Omnia HD,αλλα η οθονη του Omnia HD ακριβως επειδη ειναι τεχνολογιας amoled,εχει χειροτερες επιδοσεις σε εξωτερικους χωρους,μετριαζοντας τις δυνατοτητες επισκοπησης οταν το χρησιμοποιεις σαν φωτ.μηχανη
γενικα το 3GS εχει τις πιο στρογγυλεμενες επιδοσεις οπως λες κι εσυ (με εξαιρεση τις φωτογραφιες) και τα καταφερνει σχεδον παντου αξιοπρεπως(συντομα θα εχει και ραδιοφωνο) .Αν γινει και jb τοτε απογειωνεται
mindfresh το επιασες!!
δεν ειμαι ανωτερου επιπεδου χρηστης..κ δεν μου χρησιμευει σιγουρα για την εργασια μου..γιαυτο θεωρω οτι δεν μου προσφερει τιποτα παραπανω απο ενα πολυ πιο φθηνο ομνια hd η απο ενα ακομα πιο φθηνο ε71(περαν της οθονης κ της χωρητικοτητας)..Καλα μη νομιζεις οτι ειναι και τοσο δυσκολο ν'ανεβεις επιπεδο.Λιγακι αν ασχοληθεις
Αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι ενας παραπανω λογος να παρεις το 3GS.Το interface του ειναι τοσο απλο και προβλεψιμο στη χρηση που το χειριζεσαι σχεδον ενστικτωδως.Αυτο βεβαια μπορει να καταντησει και μειονεκτημα,αν το βαρεθεις.
βεβαια ακομα κι ετσι ισως ειναι ακριβο για την περιπτωση σου.
θελεις κατι με οθονη αφης υποχρεωτικα?
-
οχι,απεναντιας,η οθονη αφης ειναι ενα απο τα αρνητικα για μενα,γιαυτο κ ενδιαφερομαι κ για το ε71(αλλα οπως το βλεπω,θα γινει υποχρεωτικο κακο,μιας κ ολο κ περισσοτερα βγαζουν πλεον αφης..)..βασικα καλο ειναι να υπαρχει αλλα σε συνδυασμο με πληκτρολογιο(βλεπε ν97..) γιατι λογω μεγεθους χεριων-δαχτυλων(παλι καλα που δεν ειναι ιδιαιτερως χοντρα!!) δεν την παλευω ιδιαιτερως..
αν σε ρωτουσα τι παραπανω προσφερει ενα 3gs απο ενα omnia hd τι θα μου απαντουσες?ελπιζω να μην βαζω δυσκολες ερωτησεις που απαντουν μακροσκελεις κ βαρετες απαντησεις.. αν ναι,αστο καλυτερα,θα ρωτησω κανενα συμπαικτη αν γνωριζει..υ.γ
να υποθεσω οτι εχεις iphone? -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν σε ρωτουσα τι παραπανω προσφερει ενα 3gs απο ενα omnia hd τι θα μου απαντουσες
Το πιο βασικο:ευκολια και ανεση χρησης.
-Πιο ευκολοχρηστο και γρηγορο μενου.Π.χ πατας ενα κουμπι κι η εντολη εκτελειται αμεσως με ομαλο animation δινοντας σου μια αισθηση ρευστοτητας.Η οταν βλεπεις φωτογραφιες και πας απο τη μια στην αλλη,στο 3GS γινεται αμεσα ενω στο Omnia κολλαει μεχρι να φορτωσει την επομενη
-kinetic scrolling σε ολα τα μενου.
-multi touch,παντου και στον browser
-προβλεψιμος τροπος χρησης,ενω στο Omnia σε αλλο μενου απαιτειτει μονο και σε αλλο διπλο πατημα για αν ενεργοποιησεις ενα αντικειμενο του μενου.
-ανωτερος/γρηγοροτερος browser αν και δεν υποστηριζει flash
-παρα πολλες εφαρμογες και αν το κανεις jailbreak ακομα περισσοτερες
αλλα μην πιστευεις εμενα.δοκιμασε το σε καποιο καταστημα(ειδκα τις φωτογραφιες και τον browser και θα πειστεις)
υ.γ
να υποθεσω οτι εχεις iphone?και iphone και μεταχειρισμενο Touch HD και 5800.Και το καθε ενα εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του.Αλλα το iphone σου κανει τη ζωη ευκολη
btw και το 5800 θα ηταν καλη περιπτωση γιασενα(υστερει κι αυτο στην καμερα ομως)
-
δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω!!σεβομαι την αποψη σου κ σαφως θα το δοκιμασω πριν αποφασισω κ καταληξω καπου!!
οπως κ να εχει,σε ευχαριστω για τον κοπο σου να γραψεις τα ανωτερω!!
καλη συνεχεια!! -
Μεταξύ των δύο θα επέλεγα iphone.
Και πέρα των όσων είπε ο MindFresh KilBreeze, να προσθέσω πως το 3GS είναι πολύ πιο user friendly και επίσης δε laggarei σε γρήγορες αλλαγές των μενού, όπως συμβαίνει στο HD.Ορίστε και μια σύγκριση όσο αφορά τα specs.
http://www.phonearena.com/htmls/compare ... php?phones[]=3774&phones[]=3460 -
Clab δοκίμασε Ν97. Είναι πιο αργό από Iphone αλλά είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και για κάποιον που χρησιμοποιεί τις βασικές multimedia λειτουργίες είναι ιδανικό. Εγώ το χω καταφχαριστηθεί γιατί όταν πήγα αρχές Αυγούστου για 3GS και μου είπαν 1 μήνα γέλασα και τους είπα τσίμπηστε μου ένα Ν97 με απόλα...και δεν λαθεψα. Στο τελευταίο firmware σαν να πήρε λίγο τα πάνω του και το touch και γενικότερα το qwerty είναι πολύ βολικό για internetikes καταστάσεις.
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]