-
Σε ταξίδι, αν υπολογίσουμε πως με diesel θα καταναλώνεις το λιγοτερο 3 λίτρα ανά 100 χλμ λιγότερο από την βενζίνη, και ας πούμε ότι τα 3 λίτρα έχουν κόστος 3€ χοντρικά, τότε τα ποσά που θα εξοικονομείς:
-100 χλμ -->3€
-1000 χλμ-->30€
-10.000 χλμ -->300€
Επομένως, με συντηρητικούς υπολογισμούς, αν κάνεις τουλάχιστον 10Κ χιλιόμετρα τον χρόνο, έχεις καλύψει την διαφορά των ακριβότερων τελών κυκλοφορίας επειδή το diesel που θέλεις είναι δίλιτρο ενώ το βενζινοκίνητο είναι 1.8.
Από κει και μετά, αν κάνεις άλλες 10Κ χλμ, βάζεις στην τσέπη σου 300€...
Στην ουσία, είμαι πολύ συντηρητικός υπέρ του βενζινοκίνητου. Στην πράξη, θα κερδίζεις περισσότερα χρήματα.
Τέλος, όχι πως ο 1.8 TSI είναι κανένα...ψοφίμι, πάντως για ταξιδιάρικο αυτοκίνητο ο TDi είναι μάλλον καλύτερος. Αν το κινείς και στην πόλη σκέψου και το αυτόματο. Στα ταξίδια ΔΕΝ σου χρειάζεται και με τα δύο μοτερ συνέχεια με 6η θα πηγαίνεις.
Πόση είναι η χρηματική διαφορά (με τον ίδιο πάντα εξοπλισμό); -
Σε ταξίδι, αν υπολογίσουμε πως με diesel θα καταναλώνεις το λιγοτερο 3 λίτρα ανά 100 χλμ λιγότερο από την βενζίνη, και ας πούμε ότι τα 3 λίτρα έχουν κόστος 3€ χοντρικά, τότε τα ποσά που θα εξοικονομείς:
-100 χλμ -->3€
-1000 χλμ-->30€
-10.000 χλμ -->300€
Επομένως, με συντηρητικούς υπολογισμούς, αν κάνεις τουλάχιστον 10Κ χιλιόμετρα τον χρόνο, έχεις καλύψει την διαφορά των ακριβότερων τελών κυκλοφορίας επειδή το diesel που θέλεις είναι δίλιτρο ενώ το βενζινοκίνητο είναι 1.8.
Στην ουσία, είμαι πολύ συντηρητικός υπέρ του βενζινοκίνητου. Στην πράξη, θα κερδίζεις περισσότερα χρήματα.
Τέλος, όχι πως ο 1.8 TSI είναι κανένα...ψοφίμι, πάντως για ταξιδιάρικο αυτοκίνητο ο TDi είναι μάλλον καλύτερος. Αν το κινείς και στην πόλη σκέψου και το αυτόματο. Στα ταξίδια ΔΕΝ σου χρειάζεται και με τα δύο μοτερ συνέχεια με 6η θα πηγαίνεις.
-100 χλμ -->3€
-1000 χλμ-->30€
-10.000 χλμ -->300€
Με καθαρά λογιστικούς τρόπους σε πολλά μοντέλα δεν αξίζει το πετρέλαιο.
Επίσης η διαφορά
-
Για οικογενειακό πάντως θα προτιμούσα το ντίζελ. Ροπάκλα, οπότε προσπεράσεις με την σκέψη, οπότε ασφάλεια.
-
[quote='ΡΗΓΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'][quote='HighFidelity']Σε ταξίδι, αν υπολογίσουμε πως με diesel θα καταναλώνεις το λιγοτερο 3 λίτρα ανά 100 χλμ λιγότερο από την βενζίνη, και ας πούμε ότι τα 3 λίτρα έχουν κόστος 3
-
Ο άνθρωπος είπε όμως οτι πρόκειται να κάνει χιλιόμετρα στο άμεσο μέλλον. Μιλάει για διαδρομές Έβρο-Βόλο. Φαντάζομαι οτι θα γίνεται σχετικά συχνά αυτό το δρομολόγιο....
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ο άνθρωπος είπε όμως οτι πρόκειται να κάνει χιλιόμετρα στο άμεσο μέλλον. Μιλάει για διαδρομές Έβρο-Βόλο. Φαντάζομαι οτι θα γίνεται σχετικά συχνά αυτό το δρομολόγιο....Πρέπει να κάνει σχεδόν...200Κ χλμ για να αποσβέσει τα 6Κ που θα πληρώσει παραπάνω!
Ακόμη και λάθος να κάνω και να χρειαστεί τα μισά ας πουμε, μπορεί να πουληθεί το αυτοκίνητο πριν καν συμπληρώσει τα χιλιόμετρα αυτά!
Είμαι φανατικός υπερ των diesel, αλλά με τέτοια διαφορά στην τιμή, ΔΕΝ συμφέρει, σίγουρα! -
TFSi 2.0 Sportline Tiptronic ---->>>> 33.180
-
Προσωπικά, με τα χλμ που κάνω (περίπου 40Κ/έτος) έχω υπολογίσει ότι με ένα ντήζελ θα γλυτώνω περίπου 500 ευρώ το χρόνο (χοντρικά πάντα, με οικονομία 20% υπέρ του ντήζελ), άρα αν κάνει 6Κ ευρώ πιο πάνω, θέλεις 5 χρόνια για ν' αποσβέσεις το κόστος αγοράς (μη λαμβάνοντας υπόψη τυχόν διαφορές σε τέλη και συντήρηση).
Πάντως, το 1,8 tfsi δύσκολα θα καίει κάτω από 10 λίτρα (ακόμα και χαλαρά στην εθνική), ενώ ο 2,0tdi τόσα θα καίει όταν το σκίζεις... Εδώ το discovery του Τεμπερίδη, στους κωλόδρομους της Αφρικής καίει 10,8lt/100km και είναι και 3 τόνους με αεροδυναμική περιπτέρου...
O Tdi στο Passat δεν πιστεύω να καίει πάνω από 8-9 λίτρα με γρήγορη οδήγηση...
Από την άλλη το Α4 (ίδιο περίπου βάρος με το Passat) με τον 1,8tfsi που έχει και το Passat στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έκαψε 13+ λίτρα...Δηλαδή πιστεύω ότι στην πράξη η διαφορά θα είναι στο 30-40% υπέρ του ντήζελ...
Α! Και **εννοείται **ότι παίρνεις το DSG!!!!
(ναι, κι εγώ ντήζελ θα πάρω, όταν θα...)
-
Ο χρήστης ΡΗΓΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε:
Και ο πωλητης στη VW για τετοια διαφορα μου μιλησε στην καταναλωση οταν μου ανελυε τα υπερ και τα κατα των δυο εκδοσεων.Αν και στα υπερ του 1.8 που τον δοκιμασε στο A4, μου μιλησε για 3.000 σ.α.λ 150χλμ α.ω. θελοντας να μου πει πως και η καταναλωση του δεν ειναι απο τα μειονεκτηματα του συγκεκριμενου κινητηρα. Για την καταναλωση ομως μου ειπε πως με ενα ρεζερβουαρ 900χλμ ο Tdi και 500χλμ ο Tsi. Αντισταθμιζοντας τωρα αυτο με τη διαφορα των 6000 ΕΥΡΩ αλλα και το λιγοτερο κοστος συντηρησης του Tdi [service, φθορες] πρεπει να εισαι καλος στα μαθηματικα.
Δεν μπορώ να πω φυσικά ακριβή νούμερα γιατί κανένα δεν έχω οδηγήσει. Απλά μία αίσθηση που έχω (και σου είπα από τι + καμιά 1000χλμ που είχα οδηγήσει ένα νοικιάρικο Astra station το φθινόπωρο και έκαψε 5,5lt/100km - σε αντίστοιχες συνθήκες που το 206 μου καίει 7-8... ) μου λέει ότι κάπου εκεί θα έιναι η αλήθεια. Όσο για το κόστος συντήρησης, λάβε υπόψη ότι το σέρβις στον ντήζελ είναι ελαφρώς ακριβότερο συνήθως...
Εξαρτάται βέβαια από το πόσα χλμ υπολογίζεις να κάνεις το χρόνο... Φίλος μου πηγαινοέρχονταν για κανένα 6μηνο Θεσσαλονίκη - Διδυμότυχο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα (για δουλειά) και μέσα στο 6μηνο αυτό έκανε πάνω από 50Κ χλμ...
Αν κάνεις κάτι τέτοιο, ντήζελ με κλειστά μάτια από εμένα...
Αν όμως κάνεις το Έβρος - Βόλος 1 το τρίμηνο ίσως να μην συμφέρει τελικά...
Το dsg μην ξεχάσεις
-
diesel μονο αν σκεφτεσαι να κρατησεις το αυτοκινητο καμια 10ετια ή 300000+km. τοτε θα εχεις πραγματικο οφελος. ειδαλως το να παρεις diesel ειναι μια καθαρα προσωπικη σου επιλογη επειδη επιθυμεις τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του κινητηρα. τα service ειναι φθηνοτερα σε ενα diesel (μεγαλυτερα διαστηματα, ελλειψη μπουζι, καταλυτη) ολα αυτα ομως με την πρυποθεση οτι δε θα παθεις ζημια απο τα κωλοπετρελαια στην αντλια υψηλης πιεσης. επισης ειναι πολυ οικονομικα στην χαλαρη οδηγηση αλλα αν το πατας η καταναλωση ανεβαινει πολυ αναλογικα με το βενζινοκινητο. οπωσδηποτε diesel+dsg. πιστεψτε με παρα τη ροπη αλλαζεις πολυ συχνα ταχυτητες!!(μικρο ευρος ροπης). ειναι και αυτος ο θορυβος ρε παιδια. απορω που καποιος μπορει να παρει premium cabrio με diesel!!!!
-
Ποίος θόρυβος? Μιλάμε για diesel με common rail 2ης ( και 1ης από αρκετούς κατασκευαστές ) γενιάς έτσι?
-
μαλλον δεν εχεις ακουσει diesel σε ρελαντι (ειδικα χειμωνα)! οτι γενια και να ειναι ακουγεται. μεσα ενταξει δεν ακους τιποτα αλλα αν ανοιξεις παραθυρο εχει διαφορα απο βενζινη.
-
μεταξυ 1.8 και 2.0 diesel μη το σκεφτεσαι καθολου. βενζινοκινητο. δεν συμφερει με τιποτα το diesel. θα σου παει 40000Ε. αν ησουν μεταξυ 2.0TFSi και 2.0TDi τοτε εννοειται το diesel που ειναι σαφως πιο γρηγορο. και φθηνοτερο!!!
-
Στην Ευρώπη προτιμούν τα Diesel γιατί υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο λίτρο υπέρ του πετρελάιου ενω στην Ελλάδα όχι.
Για παράδειγμα ένα GPunto Dynamic 1.4-95HP και 1.3Multijet-90HP με παραπλήσιες επιδόσεις έχουν διαφορά 13600-15800=
-
[quote='Montecarlo']Στην Ευρώπη προτιμούν τα Diesel γιατί υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο λίτρο υπέρ του πετρελάιου ενω στην Ελλάδα όχι.
Για παράδειγμα ένα GPunto Dynamic 1.4-95HP και 1.3Multijet-90HP με παραπλήσιες επιδόσεις έχουν διαφορά 13600-15800=
-
[quote='Montecarlo']Στην Ευρώπη προτιμούν τα Diesel γιατί υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο λίτρο υπέρ του πετρελάιου ενω στην Ελλάδα όχι.
Για παράδειγμα ένα GPunto Dynamic 1.4-95HP και 1.3Multijet-90HP με **παραπλήσιες επιδόσεις **έχουν διαφορά 13600-15800=
-
nikospva μην εξάπτεσαι και ακυρώσεις την παραγγελία του Gpunto. Θέλω να έρθω να δω πώς είναι. Άμα το δω με καλό μάτι θα πάρω και εγώ ένα και το Panda θα το πάρει ο bro...
-
[quote='nikospva'][quote='Montecarlo']Στην Ευρώπη προτιμούν τα Diesel γιατί υπάρχει και μεγάλη διαφορά στο λίτρο υπέρ του πετρελάιου ενω στην Ελλάδα όχι.
Για παράδειγμα ένα GPunto Dynamic 1.4-95HP και 1.3Multijet-90HP με **παραπλήσιες επιδόσεις **έχουν διαφορά 13600-15800=
Φ