-
με matchbox?
-
Χα, τόσα καίει το matiz αλλά κινείται σεμνά και ταπεινά.
-
νομίζω έχει Πάντα...νομίζω...εάν δεν έχω μπερδευτεί...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ειναι και αυτος ο θορυβος ρε παιδια. απορω που καποιος μπορει να παρει premium cabrio με diesel!!!!
Ο ποιος;;;;;; Το Astra που είχα (με προηγούμενης γενιάς κινητήρα) από τις 1900 μέχρι τις 3000σαλ (δηλαδή με 6η από τα 120 μέχρι τα 160 περίπου) δεν ακουγόταν καθόλου. Όχι ότι ακουγόταν λίγο. ΔΕΝ ακουγόταν... Πιο πάνω ακουγόταν, αλλά όχι και κάτι τρελό... όπως ένας βενζινοκινητήρας (πάνω κάτω). Εντάξει, στο ρελαντί ακούγεται το κροτάλισμα, ότι κι αν κάνεις (ιδίως άμα είναι κρύο), αλλά λογικά στα νέας γενιάς ντήζελ με το common rail δεν θ' κούγεται σχεδόν τίποτα...
Όσο για τις επιδόσεις, ο ντήζελ έχει καλύτερες (ρεπρίζ)... Στην επιτάχυνση εν κινήσει το Astra (1300+ κιλά, 100 ίπποι, περίπου 25 κιλά ροπή) αφήνει πίσω το 206 μου (110 άλογα, 15 κιλά ροπή, 1τόνο)... Ακόμα και η γυναίκα μου κατάλαβε διαφορά... Και το κάνει πολύ πιο άνετα...
Αλήθεια, γιατί δεν δοκιμάζεις το passat tdi 140ps???? Αυτό είναι που συγκρίνεται καλύτερα με το 1,8tsi!
ακου πως ακουγεται το passat για τι κανεις δεν με πιστευει οτι τα diesel κανουν θορυβο!
http://www.youtube.com/watch?v=L0nqMCcC ... re=related -
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
ακου πως ακουγεται το passat για τι κανεις δεν με πιστευει οτι τα diesel κανουν θορυβο!
http://www.youtube.com/watch?v=L0nqMCcC ... re=related-
Αυτά ήταν Tiguan και όχι Passat
-
Μα, δεν είπα ότι δεν ακούγονται. Στο ρελαντί (που κινούνται τα συγκεκριμένα) σαφώς και ακούγεται το κροτάλισμα. Από εκεί και πάνω όμως δεν ακούς τίποτα. Επαναλαμβάνω, στο νοικιάρικο Astra 1,7d που είχα στις 1900-3000σαλ δεν άκουγες τίποτα (και με κλειστό το ράδιο...) Και ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι παλιός... Στο ταξίδι με 6η και 130 έχεις περίπου 2000σαλ και δεν ακούς τίποτα... Με 130 στο 206 μου έχεις 3800 σαλ και ακούς τον κινητήρα... Χώρια που το Astra 1,7d έκαψε 5,5lt/100km, ενώ το 206 καίει γύρω στα 7lt/100km...
Απλά όταν το άναβες το πρωί που ήταν κρύα η μηχανή έκανε στο ρελαντί σαν να πετάνε 200 χιλιάδες βίδες κάτω από το καπό... Άμα ήταν ζεστό πετούσε κάπου 100 χιλιάδες βίδες...
Πάντως προσωπικά για οικογενειακό με απαιτήσεις για πολλά χλμ/έτος θεωρώ το ντήζελ μονόδρομο.
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=L0nqMCcC ... re=related-
**Αυτά ήταν Tiguan και όχι Passat **
-
Μα, δεν είπα ότι δεν ακούγονται. Στο ρελαντί (που κινούνται τα συγκεκριμένα) σαφώς και ακούγεται το κροτάλισμα. Από εκεί και πάνω όμως δεν ακούς τίποτα. Επαναλαμβάνω, στο νοικιάρικο Astra 1,7d που είχα στις 1900-3000σαλ δεν άκουγες τίποτα (και με κλειστό το ράδιο...) Και ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι παλιός... Στο ταξίδι με 6η και 130 έχεις περίπου 2000σαλ και δεν ακούς τίποτα... Με 130 στο 206 μου έχεις 3800 σαλ και ακούς τον κινητήρα... Χώρια που το Astra 1,7d έκαψε 5,5lt/100km, ενώ το 206 καίει γύρω στα 7lt/100km...
Απλά όταν το άναβες το πρωί που ήταν κρύα η μηχανή έκανε στο ρελαντί σαν να πετάνε 200 χιλιάδες βίδες κάτω από το καπό... Άμα ήταν ζεστό πετούσε κάπου 100 χιλιάδες βίδες...
Πάντως προσωπικά για οικογενειακό με απαιτήσεις για πολλά χλμ/έτος θεωρώ το ντήζελ μονόδρομο.
εχεις δικιο στο passat βαζουν αλλο κινητηρα!!!!
-
-
Στα εσωτερικά πλάνα άκουσες εσύ το μοτέρ;
-
Ο χρήστης ΡΗΓΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε:
Παιδια ειμαι σε διλλημα, αν μπορει καποιος ας μου απαντησει με επιχειρηματα. Σκεφτομαι να αγορασω το Passat και ειμαι αναμμεσα σε δυο εκδοσεις του. Το 1.8 Tfsi highline 160ps και το 2.0 Tdi 170ps. Μπορει καποιος να μου αναλυσει τα υπερ και τα κατα και να μου προτεινει ποιο να αγορασω? Οι περιορισμοι που ισχυουν για το diesel δε με προβληματιζουν γιατι ειμαι απο επαρχια. Προς το παρον το διλλημα μου βρισκεται στη διαφορα της τιμης μεταξυ των δυο μοντελων. Επισης τα επομενα δυο χρονια προβλεπεται να κανω πολλα χιλιομετρα [Εβρος- Βολος].τελος παντων επειδη αυτο ειχε ρωτησει ο ανθρωπος αποψη μου ειναι να παρει το 1.8TFSI. αυτο τον συμφερει. Υπο προυποθεσεις και σε αλλες συγκρισεις ισως να συμφερει να παρει diesel. Σε passat με τιποτα!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στα εσωτερικά πλάνα άκουσες εσύ το μοτέρ;ειπα ποτε για το εσωτερικο? εκτος αν οδηγεις παντα με κλειστα παραθυρα!
στο ρελαντι ακουγεται και μεσα! -
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
- **Αυτά ήταν Tiguan και όχι Passat **
Δεν εννοούσα αυτό! Το ξέρω ότι είναι ο ίδιος κινητήρας. Απλά φαινόταν πιο σοβαρό με 2 επιχειρήματα
Στο ρελαντί πάντως δεν πιστεύω να υπάρχει ντήζελ που να μην ακούγεται (και μέσα, ιδίως αν έχει κρύο), ιδίως 4κύλινδρο. Προσωπικά το θεωρώ μικρή θυσία. Απόψεις...
-
- **Αυτά ήταν Tiguan και όχι Passat **
Δεν εννοούσα αυτό! Το ξέρω ότι είναι ο ίδιος κινητήρας. **Απλά φαινόταν πιο σοβαρό με 2 επιχειρήματα **
Στο ρελαντί πάντως δεν πιστεύω να υπάρχει ντήζελ που να μην ακούγεται (και μέσα, ιδίως αν έχει κρύο), ιδίως 4κύλινδρο. Προσωπικά το θεωρώ μικρή θυσία. Απόψεις...κορυφαιο
-
Πιστεύω ότι το diesel είναι μονόδρομος γιατί στην πράξη κάνεις απο 20-50% λιγότερα έξοδα για καύσιμα.
Μην ξεχνάτε ότι όταν πιέζεις το πετρέλαιο η κατανάλωση του δεν αυξάνεται τόσο όσο στη βενζίνα.
πχ στο 1,3 Punto 90 multijet με τα 45 λίτρα ρεζερβουαρ βγάζει απο 600 (με ακρετά επιθετική οδήγηση) μέχρι 800+ χιλιόμετρα αν πηγαίνεις πιο χαλάρα.
Τελικά αποφάσισε ο φίλος για το τι θα πάρει;
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Α, ναι... αυτό το ξέχασα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πάντως και εγώ για diesel ετοιμάζομαι......Επειδή έχω νοικιάσει ντίζελ μερικές φορές σε χιονοδρομικά, το μόνο που πραγματικά ενοχλεί (το θόρυβο τον συνηθίζεις) είναι η μπόχα από την εξάτμιση. Πρέπει να σβήνεις αμέσως το κινητήρα μόλις φτάσεις κάπου. Όταν είναι κρύο βρωμάει περισσότερο κι αργεί να ζεσταθεί (και οι βενζινοκινητήρες βρωμάνε κρύοι αλλά ζεσταίνονται γρήγορα).
-
Η άποψή μου σαν κάτοχος diesel είναι η εξής.
Είναι γεγονός ότι οι ντιζελοκινητήρες κάνουν αρκετά περισσότερο θόρυβο και μέσα και έξω, έχουν περισσότερους κραδασμούς ειδικά στο ρελαντί, η μυρωδιά από την εξάτμιση είναι … περίεργη αλλά με απόλυτα κριτήρια τα παραπάνω δεν ενοχλούν στη καθημερινή χρήση. Η σοφότερη επιλογή για κάποιον που ενοχλείται από τα παραπάνω θα ήταν η επιλογή υβριδικού αφού τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε κάποιο βαθμό υπάρχουν και στους βενζινοκινητήρες..
Αυτό που ενοχλεί είναι το περιορισμένο εύρος λειτουργίας του κινητήρα που στη περίπτωση τη δική μου περιορίζεται σε 2000 στροφές οπότε μερικές φορές δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις ταχύτητα. Επίσης ενοχλεί η μεγάλη διαφορά τιμής σε σχέση με τα βενζινοκίνητα η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποσβένεται. Τώρα ποια είναι τα πλεονεκτήματα πάντα κατά τη γνώμη μου. Το βασικότερο είναι η αξιοπιστία του κινητήρα και στη συνέχεια τα αραιότερα διαστήματα service - αλλαγής λαδιών και γενικά οι μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. Η οικονομία καυσίμου επίσης είναι βασικό πλεονέκτημα αν σε απασχολεί περισσότερο το κόστος χρήσης από την αρχική τιμή αγοράς (αν δεν κάνεις τουλάχιστον 40000 χλμ το χρόνο δεν αποσβένεις τη διαφορά τιμής). Τελικά η επιλογή diesel ή βενζίνης εξαρτάται από τη χρήση. Για επιβατικό αυτοκίνητο που θα κινείται κατά 90% στη πόλη και θα κάνει μέχρι 20000 χλμ το χρόνο ένα βενζινοκίνητο είναι προτιμότερο. Για μεγάλα SUV το diesel είναι μονόδρομος αφού οι διαφορές στις καταναλώσεις είναι πολύ μεγάλες όσο ανεβαίνουν τα κυβικά και τα βάρη. Επίσης είναι μονόδρομος για αυτοκίνητα που κάνουν πάνω από 50000 χλμ το χρόνο. -
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Πιστεύω ότι το diesel είναι μονόδρομος γιατί στην πράξη κάνεις απο 20-50% λιγότερα έξοδα για καύσιμα.Μην ξεχνάτε ότι όταν πιέζεις το πετρέλαιο η κατανάλωση του δεν αυξάνεται τόσο όσο στη βενζίνα.
πχ στο 1,3 Punto 90 multijet με τα 45 λίτρα ρεζερβουαρ βγάζει απο 600 (με ακρετά επιθετική οδήγηση) μέχρι 800+ χιλιόμετρα αν πηγαίνεις πιο χαλάρα.
Υπάρχει η απόψη οτι ακόμα και εαν το ώφελος δεν είναι σημαντικό, προτιμώ να δώσω τα χρήματα στην (ευρωπαϊκή) αυτοκινητοβιομηχανία και όχι στους Σαουδάραβες.
-
Δεν είναι όμως όλα τα diesel πολυ ακριβότερα...
πχ το X3 είναι σχετικά κοντά στα λεφτά στα 2000 κυβικά και στα 3000 ισοφαρίζει νομίζω
-
...όπως και τα διαστήματα σέρβις.
Σε πολλές αντιπροσωπίες είναι ίδια με τα βενζινοκίνητα.
Π.χ. Σαρακάκης: 6μήνες λάδια , 12 σέρβις
οπότε πάπαλα το πλεονέκτημα τω αραιών σέρβις -
ετσι κι αλλιως αυτοί εχουν ακριβά diesel νομίζω
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...όπως και τα διαστήματα σέρβις.
Σε πολλές αντιπροσωπίες είναι ίδια με τα βενζινοκίνητα.
Π.χ. Σαρακάκης: 6μήνες λάδια , 12 σέρβις
οπότε πάπαλα το πλεονέκτημα τω αραιών σέρβιςΛάδια κάθε 6 μήνες άσχετα από χιλιόμετρα με ποια λογική?
Φ