-
1 S.Nikos
2 jonnakos
3 iroc
4
5
6
7
8
9 -
-
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Βρε λες ???Μάλλον...
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ εδώΠάνω που έλεγα να τα χαρίσω στο κράτος για να ξελασπώσουμε...
-
Παιδιά, ανάγκη, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει...
Είχαμε πάρει το χαρτί της οριστικής διαγραφής του αυτοκινήτου το οποίο αν θυμάμαι καλά το είχαμε δώσει για να πάρουμε το 1000αρικο της απόσυρσης.
Τώρα όμως αγοράζουμε αμάξι μοντ 05+ και χρειάζεται πάλι το χαρτί της οριστικής διαγραφής, μήπως ξέρει κανείς σε πόσες μέρες γίνεται μπορεί να γίνει η επανέκδοση αυτού του εγγράφου?
Εννοείται πως το πιστοποιητικό καταστροφής του αυτοκινήτου υπάρχει. -
Ο χρήστης Tomahawk έγραψε:
Παιδιά, ανάγκη, όποιος γνωρίζει ας απαντήσει...
Είχαμε πάρει το χαρτί της οριστικής διαγραφής του αυτοκινήτου το οποίο αν θυμάμαι καλά το είχαμε δώσει για να πάρουμε το 1000αρικο της απόσυρσης.
Τώρα όμως αγοράζουμε αμάξι μοντ 05+ και χρειάζεται πάλι το χαρτί της οριστικής διαγραφής, μήπως ξέρει κανείς σε πόσες μέρες γίνεται μπορεί να γίνει η επανέκδοση αυτού του εγγράφου?
Εννοείται πως το πιστοποιητικό καταστροφής του αυτοκινήτου υπάρχει.Σε κάποιες Νομαρχίες μπορεί να ξεμπερδέψεις μετά από ... μήνες, σε άλλες δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε.
Το ΦΕΚ που περιγράφει την διαδικασία απόσυρσης έγραφε ότι οι ΝΑ έπρεπε να δώσει ΔΥΟ αντίγραφα της Πράξης Οριστικής Διαγραφής.
-
Αν σου έδωσαν ΔΥΟ και χρησιμοποίησες το ένα από αυτά (για το κίνητρο της απόσυρσης), έχεις το δεύτερο για να κάνεις την δουλειά σου.
-
Αν (κακώς και παρατύπως) σου έδωσαν μόνο ΕΝΑ, ζητάς από τον υπάλληλο να σου δώσει και το ΔΕΥΤΕΡΟ που κακώς κράτησαν και δεν σου έδωσαν και το υποβάλλεις ... στον ίδιο υπάλληλο.
Στην ΝΑ Δυτ. Θεσ/νίκης δεν απαιτήθηκε η υποβολή του δεύτερου γιατί το είχαν ήδη (περίπτωση 2η).
Ελπίζω να βοήθησα.
-
-
Μας είχαν δώσει μόνο ένα αντίγραφο. Το οποίο το δώσαμε για το 1000αρικο της απόσυρσης.
Άρα το 2ο που χρειαζόταν για το κίνητρο της απόσυρσης δε μας το έδωσαν.
Εφόσον δε μας το έδωσαν μπορώ έγώ αύριο που θα πάω στο υπουργείο (με το χαρτί της οριστικής διαγραφής βεβαίως, για να είμαι καλυμένος) να μου δώσουν και το άλλο χαρτί κατευθείαν?Ευχαριστώ πολύ!
Υ.Γ Η απόσυρση έγινε στη Λαμία και το αμάξι θα αγοραστεί στην Αθήνα, οπότε τη βεβαίωση δε τη καταθέτω φαντάζομαι στον ίδιο υπάλληλο απο αυτόν που θα πάρω τη βεβαίωση αλλα σε κάποιον υπάλληλο στο υπουργείο συγκοινωνιών στην Αθήνα. Είμαι σωστός?
-
Ο χρήστης Tomahawk έγραψε:
Μας είχαν δώσει μόνο ένα αντίγραφο. Το οποίο το δώσαμε για το 1000αρικο της απόσυρσης.
Άρα το 2ο που χρειαζόταν για το κίνητρο της απόσυρσης δε μας το έδωσαν.
Εφόσον δε μας το έδωσαν μπορώ έγώ αύριο που θα πάω στο υπουργείο (με το χαρτί της οριστικής διαγραφής βεβαίως, για να είμαι καλυμένος) να μου δώσουν και το άλλο χαρτί κατευθείαν?Ευχαριστώ πολύ!
Υ.Γ Η απόσυρση έγινε στη Λαμία και το αμάξι θα αγοραστεί στην Αθήνα, οπότε τη βεβαίωση δε τη καταθέτω φαντάζομαι στον ίδιο υπάλληλο απο αυτόν που θα πάρω τη βεβαίωση αλλα σε κάποιον υπάλληλο στο υπουργείο συγκοινωνιών στην Αθήνα. Είμαι σωστός?
Λοιπόν, για να μη μπερδευτεί το πράγμα, ζήτα από την ΝΑ που έκανες την απόσυρση να σου δώσουν το ΔΕΥΤΕΡΟ αντίγραφο της μηχανογραφημένης πράξη οριστικής διαγραφής και στη συνέχεια το καταθέτεις στην ΝΑ που θα καταθέσεις τα έγγραφα για το νεο σου αυτοκίνητο.
Αν σου κάνουν κόλπα στην Λαμία, ζόρισέ τους και πες τους ότι ουσιαστικά παρανόμησαν καθώς δεν εφήρμοσαν την νόμιμη διαδικασία και σου παρακράτησαν το δεύτερο αντίγραφο που όφειλαν να σου παραδώσουν.
Για να μη πας 'ξεβράκωτος' σου παραθέτω τι αναφέρει η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης» (ΦΕΚ Α 181).
Υπ. Απόφαση 125494 (ΦΕΚ 2082/28-9-09) Άρθρο 2 παράγραφος iv: 'Η ως άνω υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει εντός τριών εργάσιμων ημερών από την λήψη του πιστοποιητικού καταστροφής και παραδίδει στον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του ή σε εκπρόσωπο του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής εις διπλούν υπογεγραμμένη από την υπηρεσία αυτή.'
Μη δεχθείς να σου δώσουν θεωρημένο αντίγραφο, αλλά το δεύτερο μηχανογραφημένο πρωτότυπο, γιατί η άλλη ΝΑ (της Αθήνας) δεν θα την κάνει δεκτή.
-
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση!
-
Έχει κανείς κάποιο νεότερο?
-
παιδια, ειδικα απο θεσσαλονικη οποιος εχει νεα ας πει......πηρε κανεις τα χρηματα?
-
Στην εκπομπη της Σαραφογλου ενημερωνουν τακτικα για την αποσυρση...σημερα ειπαν οτι ρωτησαν σε πολλες διευθυνσεις δημοσιονομικου ελεγχου και τους ειπαν οτι τα ενταλματα πληρωμης ειναι ετοιμα και σε λιγες μερες θα τα στειλουν στις εφοριες...οι εφοριες δεν εχουν δικαιωμα επανελεγχου παρα μονο να δωσουν κατευθειαν τα λεφτα......Ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι λενε αληθεια και οχι ψεμματα οπως μας εχουν πει στο παρελθον....Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο κυριος Αυτιας δεν αναφερει τιποτα την στιγμη που οι καταγγελιες ειναι χιλιαδες και την στιγμη που για τα υπερογκα τελη(απολυτως σωστα για εμενα) κυκλοφοριας στα πολυ υψηλου κυβισμου αυτοκινητα χαλασε τον κοσμο κυριολεκτικα....
-
Update:
'Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται 75.000 δικαιούχοι ΙΧ που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις για την απόσυρση αυτοκινήτων.
Πέντε μήνες μετά την κατάργηση του νόμου Σουφλιά από την κυβέρνηση και την υποβολή όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνταν, τα οικονομικά κίνητρα για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων δεν έχουν ακόμη καταβληθεί.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτει τα χείρας του και δηλώνει ότι την ευθύνη για την εκταμίευση των χρημάτων έχουν τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών.
Αρχικά οι καθυστερήσεις είχαν αποδοθεί στην ανεπάρκεια ενός ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνέδεε on line τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα κατέθετε τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ωστόσο ή η λειτουργία του συστήματος έχει μπλοκάρει ή η οικονομική ένδεια έχει μεταθέσει για αργότερα αυτή την υποχρέωση του υπουργείου.
Για την τύχη της απόσυρσης ερωτήθηκε χθες από τον Βουλευτή του ΣΥΝ κ. Γρηγόρη Λαφαζάνη και η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά της απόσυρσης έχουν εισπράξει ήδη κάποιοι «τυχεροί» δικαιούχοι στην επαρχία, πιθανότατα εκείνη που είχαν ενταχθεί από την αρχή στην ρύθμιση Σουφλιά.
Πάντως τα τηλέφωνα στην Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Οχημάτων που είχε στην ευθύνη της και την πιστοποίηση ότι τα οχήματα παραδόθηκαν εν λειτουργία και ανακυκλώθηκαν, έχουν σπάσει από τους πολίτες που ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα εισπράξουν τα ποσά της απόσυρσης.'
Πηγή: Πρώτο Θέμα 15/4/2010-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
'Μάχη με το χρόνο δίνουν οι περισσότεροι Διευθυντές των υπηρεσιών Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, κυρίως των δύο μεγάλων πόλεων της χώρας, μαζί με το λιγοστό προσωπικό τους ώστε να κατατεθούν το συντομότερο τα χρήματα που αφορούν στα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης και αντικατάστασης ΙΧ.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες δεν διστάζουν ακόμη και οι ίδιοι ή οι υπάλληλοί τους να μεταφέρουν τις αιτήσεις με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ώστε να τελειώσουν άμεσα οι διαδικασίες.
Ωστόσο παρά το γεγονός πως κάποιοι τυχεροί έχουν ήδη εξοφληθεί με κατάθεση των χρημάτων στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό ή τα έχουν «πατσίσει» με παλαιότερα χρέη που είχαν στο Δημόσιο κάποιοι άλλοι ακόμη περιμένουν τη στιγμή που έχουν ήδη εκδοθεί τα εντάλματα πληρωμών!
O λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως οι εφορίες αρκετών χιλιάδων δικαιούχων δεν ανήκουν στην εδαφική περιοχή δραστηριοποίησης των υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου που έχουν αποσταλεί οι αιτήσεις με αποτέλεσμα να επιστρέφονται και πάλι πίσω στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών για να αποσταλούν εκ νέου στη σωστή υπηρεσία δημοσιονομικού Ελέγχου που ανήκει η Δ.Ο.Υ. του κάθε δικαιούχου.
Πάντως όπως φαίνεται οι διευθυντές των υπηρεσιών Μεταφορών όλης της χώρας έχουν επιστρατεύσει όσους περισσότερους υπαλλήλους μπορούν ώστε να τελειώσει άμεσα το θέμα της καταβολής των υπόλοιπων δικαιούχων.'
Πηγή: Ημερησία 16/4/2010Καλή Υπομονή...
-
Κανένα νεότερο??? Κανένας που να έχει δει χρήματα???
(και για να μη ξεχνιόμαστε ... http://www.youtube.com/watch?v=OaiSHcHM0PA)
-
δυστυχώς το κράτος μας κοροιδεύει ψιλό γαζί.... Αν πάρουμε τα χρήματα γράψτε μου.
-
Στην Αχαια βγηκε ο επιτροπος του δημοσιονομικου ελεγχου και ειπε οτι εχει σχεδον τελειωσει τον ελεγχο και εχει στειλει τις περισσοτερες αιτησεις στις ΔΟΥ....λογικα ειπε οτι καποιοι πρεπει να εχουν ηδη πληρωθει και στις επομενες μερες θα πληρωνονται ολο και περισσοτεροι....ειναι καθαρα θεμα της εφοριας ειπε που πρεπει να βαλουν τωρα τα λεφτα στον λογαριασμο....Καποιες βεβαια ΔΟΥ εδω στην Αχαια ειπαν στον δημοσιογραφο της εκπομπης οτι δεν ξερουν τιποτα για λεφτα.....Τωρα τι παιζεται κανεις δεν ξερει ...εγω παντως δεν εχω παρει μια.....
-
Εχει στειλει τα περισσοτεα ενταλματα πληρωμης ειπε στις εφοριες...απο οτι ειπε επισης εκτιμησε οτι απο 15 Μαιου οι εφοριες θα μπορουν να πιστωνουν με μεγαλυτερη ταχυτητα ημερισιως τους λογαριασμους..
-
Αιντε να δουμε... πάντως με την κατάσταση του κράτους εάν πάρουμε λεφτά θα είναι θείο δώρο!!!
-
γιατι να μην παρει ο κόσμος τα λεφτα του?? αν γίνει καμια στραβή θα ειναι τεράστιο σκάνδαλο!!!! Ο κοσμος εδωσε την περιουσία του κ πρεπει να πληρωθεί απλά κ ωραία! Διαφορετικά π.χ οταν αυτοι ειναι να πληρώσουν την εφορία μπορούνε να πουνε ααα ξέρεις δεν εχω λεφτά τωρα δεν σας πληρώνω κ να μην τους κανει κανένας τίποτα!
-
Κανα νεοτερο εχουμε απο κανεναν συμπάσχοντα ?
(Ετσι για να κραταμε και UP το θεμα)
-
'Εχθες ενω ετοιμαζομόνουν να κατέβω στην πορεια και να βρω συναδελφους μου χτυπησε το τηλ του σπιτιου. Ηταν απο τη εφορια της καλλιθεας να παω να παρω τα χρηματα της αποσυρσης... Στην αρχη σκεφτηκα πως ηταν φαρσα και δεν το πιστεψα λογο απεργιας σημερα ομως πηγα στην εφορια και ηταν εξυπηρετικότατοι μου εδωσαν τα χρηματα 1.000€ απιστευτο κι ομως εγινε τα ...
εδωσαν οποτε σιγα σιγα αυτοι που απεσυραν να αρχιζουν να περιμενουν τηλ σπιτι για να πανε να εισπραξουν. Οσοι αγορασαν καινουργιο αυτοκινητο απλα θα περιμενουν λιγο παραπανω για τα δευτερα χρηματα ετσι μου ειπαν Παντως για να λεμε και τα καλα το δημοσιο εδωσε χρηματα σε αυτους που χρωσταει απιστευτο κι ομως αληθινο...'ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/bl ... _8054.html
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016