-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ολοι ξεχνατε οτι υπαρχει και μια αλλη ελλαδα , η επαρχια.
και συγκεκριμενα τα χωρια οπου δεν υπαρχει συγκοινωνια . που πρεπει να πας γιατρο
σουπερ μαρκετ . τραπεζες φροντιστηρια με αυτοκινητο στην πρωτευουσα του νομου
πολλες φορες δε και τα παιδια σχολειο.
εκει το αυτοκινητο δεν ειναι πουλ μουρ αλλα ειδος πρωτης αναγκης,
σε αυτα τα χωρια τα πραγματα ειναι τραγικα , τα λεφτα που μπαινουν ειναι τα μισα
απο αυτα που εμπαιναν το 1992. τα αμαξια εκει αλλαζονται οταν βγουν οφ.
αρκετοι που ηξερα χρειαζοντουσαν το χιλιαρικο για αγορα μεταχειρισμενου μετα το 2000 .
δεν ελλειπαν απο τα 30000 ευρω τα 1000 η 1500 αλλα απο τα 5000 η 6000 δηλαδη το περασμα απο ενα παλιο αμαξι σε ενα πιο νεο ισως ασφαλεστερο .ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ !!!
-
Το χιλιάρικο το έπαιρνες μόνο αν αγόραζες καινούργιο αμάξι ή κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Ολοι ξεχνατε οτι υπαρχει και μια αλλη ελλαδα , η επαρχια.
και συγκεκριμενα τα χωρια οπου δεν υπαρχει συγκοινωνια . που πρεπει να πας γιατρο
σουπερ μαρκετ . τραπεζες φροντιστηρια με αυτοκινητο στην πρωτευουσα του νομου
πολλες φορες δε και τα παιδια σχολειο.
εκει το αυτοκινητο δεν ειναι πουλ μουρ αλλα ειδος πρωτης αναγκης,
σε αυτα τα χωρια τα πραγματα ειναι τραγικα , τα λεφτα που μπαινουν ειναι τα μισα
απο αυτα που εμπαιναν το 1992. τα αμαξια εκει αλλαζονται οταν βγουν οφ.
αρκετοι που ηξερα χρειαζοντουσαν το χιλιαρικο για αγορα μεταχειρισμενου μετα το 2000 .
δεν ελλειπαν απο τα 30000 ευρω τα 1000 η 1500 αλλα απο τα 5000 η 6000 δηλαδη το περασμα απο ενα παλιο αμαξι σε ενα πιο νεο ισως ασφαλεστερο .ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ !!!
Δηλ για να καταλάβω,η άλλη ελλάδα με τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης αποτελεί το 90% των περιπτώσεων?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το χιλιάρικο το έπαιρνες μόνο αν αγόραζες καινούργιο αμάξι ή κάνω λάθος?Οχι.
Με την αγορά καινούριου έπαιρνες και μια επιπλέον έκπτωση χίλα-χιλια πεντακόσια ευρω. -
Ε τότε αν είναι έτσι καλά κάναν και έκοψαν αυτή τη δυνατότητα. Αλλά θα έπρεπε να συνεχιστεί με αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν το παλιό τους με νέο. Η όποια χασούρα του κράτους θαρρώ πως θα επιστρεφόταν με το παραπάνω μέσω του ΕΤΤ, φπα, πινακίδων κλπ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο Ελληνας δεν αντιδρα, κανονικα θα επρεπε να τους ειχαμε γ@@@σει με δικαστηρια και δε ξερω εγω τι αλλο για να καταργησουμε εντελως τη ταξινομηση και αντι αυτου μας φεσωνει με οσα του λειπουν και λεμε κριμα και τα ακουμπαμε.
Δε σου είπε κανείς να τα ακουμπήσεις με το ζόρι αν δεν έχεις.
Ουτε σου είπαν πάρε με σαράντα χιλιάρικα αμάξι και μείνε νηστικός με άδειο το ψυγειο.Πες μου σαν κράτος τι παράγεις για να καταργήσεις την ταξινόμηση.
Εξάγεις ένα και εισάγεις τρία,το γνωρίζεις αυτό?
Πως να μην αυξηθεί το έλλειμα?
Για να καταργήσεις την ταξινόμηση θα πρέπει στην καλήτερη περίπτωση το ισοζύγιο να είναι ίσα βάρκα ίσα γυαλό,δηλ ένα προς ένα και πάλι με μηδενικό σχεδόν κέρδος για το κράτος.
Ε δν μπορεί ρε φίλε να μην παράγεις τπτ (εσύ εγώ όλοι μας,το κράτος) και να θες με τα δανεικά ως κράτος να εισάγεις mercedes.βλεποντας τη κατασταση ως εχει ισως εχεις δικιο αλλα, τοσα χρονια δεν αλλαξε κατι και ποτε δεν εγινες ανταγωνιστικο-κρατος.
απο την αλλη ειμαι μελος της τελωνειακης ενωσης και επιθυμω να εισαγω οτι θελω χωρις δασμους (θεωριτικα) και οχι να με βαραει το κρατος σε οτι νομιζει.
Δε παραγω αγαθα γιατι ειμαι αχρηστο-κρατος και οποιαδηποτε προσπαθεια πνιγεται στη γραφειοκρατεια και στα συμφεροντα των συνδικατων-εργατοπατερων. Ας γινω κρατος που να μπορει επιτελους να εξαγει αγαθα.
Αν ηταν ετσι ο γερμανος θα βαλει τελος ταξινομησης στη φετα
Μηπως να 3πλασια σουμε το Τελος Ταξινομησης να μη φευγει ευρω απο τη χωρα?
Δηλωνω τα λεφτα που βγαζω τα φορολογουμαι και θελω να τα φαω οπου νομιζω χωρις να με περιμενει η μπιρμπιλω στη γωνια. Τη λογικη του σε δαγκωνει το κρατος για καλο σου δεν την ασπαζομαι, αν ειναι να σε δαγκωνει μια ζωη τα μαζευεις και πας αλλου και τρωει το κρατος τα σκατα του. Πρεπει ομως να κατσεις εδω και τους πηδηξεις (με τη καλη εννοια) εσυ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ε τότε αν είναι έτσι καλά κάναν και έκοψαν αυτή τη δυνατότητα.Φυσικά
Αλλά θα έπρεπε να συνεχιστεί με αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν το παλιό τους με νέο.
Ας πληρώσουν κι ας το πάρουν.
Αν είναι έτσι να με επιδοτήσουν κι εμένα να πάρω μια 80άρα πλάσμα,ο γείτονας θέλει να ντύνεται με Armani γιατί είναι αντιοικολογικά λέει τα συνθετικά που φοράει,θέλει επιδοτηση κι αυτός κοκ.Η όποια χασούρα του κράτους θαρρώ πως θα επιστρεφόταν με το παραπάνω μέσω του ΕΤΤ, φπα, πινακίδων κλπ
Τα συνάλλαγμα που φεύγει έξω δεν αντικαθίσταται με κανέναν φόρο.
Κι ούτε είναι λογικό να αντικαθιστάς έναν φόρο με έναν άλλο.
Λογικό είναι ως κράτος,ως λαός να παράγεις πλούτο.
Με τους φόρους απλά ανακυκλώνεις το ίδιο χρήμα και στο τέλος μένουν όλοι ταπί. -
@roulis21 : Σου είπε κανένας ότι οι άλλες χώρες δεν έχουν δασμούς στα εισαγώμενα προϊόντα
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Πως δηλαδη θα ανταγωνιστουμε την προστειθεμενη αξια που παραγει ο γερμανος οταν κατασκευαζει ενα αυτοκινητο και μας το πουλαει με την προστειθεμενη αξια οταν φτιαχνουμε εμεις εναν ΦΡΑΠΕ!!!!! και του τον πουλαμε!!!!!
Να τον πουλαγαμε στον Γερμανο καλα θα ηταν,αυτος πινει μπυρα ή ζεστο καφε φιλτρου,τον φραπε στον Ελληνα τον πουλαμε και φυσικα τα λεφτα του φραπε καταληγουν κυριως σε δυο:
Ο παραγωγος καφε (Nestle) και οι μαφιες που πουλανε προστασια στις καφετεριες.
-
Η ουσία είναι να υπάρξει επιτέλους μια κυβέρνηση με ξεκάθαρη σκέψη και πρόγραμμα 3-5 ετών ώστε και ο άμοιρος πολίτης αυτής της χώρας να ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Κατήργησαν την απόσυρση (ενώ άλλα έλεγαν) και δεν μας λένε τι θα γίνει με τα τέλη σε ένα βάθος χρόνου. Το 2010 τι θα κάνουν? θα είναι τα τέλη με βάση τα CO2 ή τα κυβικά? κανείς δεν ξέρει... Επιτέλους να αρχίσουν να μας αντιμετωπίζουν σαν ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι σαν ΥΠΗΚΟΟΥΣ! Επίσης, καλά είναι τα ποδήλατα δε λέω, αλλά και το αυτοκίνητο είναι αναγκαίο τι να κάνουμε κυρία Υπουργέ μας.
Προσωπικά επειδή περίμενα ότι θα γίνει η πατατιά έσπευσα ως καλός έλληνας υπήκοος (με νοοτροπία ραγιά) και εκμεταλλεύτηκα το μέτρο Σουφλιά! Α! ξέχασα και του μειωμένου τέλους ταξινόμησης (είχαν μείνει κάτι κομμάτια στην αποθήκη). Να είναι καλά οι άνθρωποι!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν είναι έτσι να με επιδοτήσουν κι εμένα να πάρω μια 80άρα πλάσμα,ο γείτονας θέλει να ντύνεται με Armani γιατί είναι αντιοικολογικά λέει τα συνθετικά που φοράει,θέλει επιδοτηση κι αυτός κοκ.
΄
Με τους φόρους απλά ανακυκλώνεις το ίδιο χρήμα και στο τέλος μένουν όλοι ταπί.Δεν είναι ακριβώς έτσι. Μην είσαι απόλυτος.
Δεν είναι το ίδιο η plasma και το armani με το αυτοκίνητο που πλέον έχει καταστεί για τους περισσότερους είδος 1ης ανάγκης και εργαλείο δουλειάς. Ως κράτος οφείλεις να βοήθεις **εφόσον δεν μπαίνεις μέσα **τον κόσμο να προμηθευτεί νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο παράλληλα αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Εφόσον λοιπόν τα 1000 ευρώ που θα κοστίσει το κάθε αποσυρόμενο τα πάρεις πολλαπλάσια πίσω μέσω του τέλους ταξινόμησης, φπα και πινακίδων δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνεις. Απλά μαθηματικά.Και τώρα στο 2ο σκέλος περί συναλλάγματος. Αν είναι έτσι να μην αγοράζει κανένας αυτοκίνητο για να μην φεύγει συνάλλαγμα έξω. Μην ξεχνάς δε ότι με την αγορά ενός αυτοκινήτου δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκτός από τον δυνάστη γαλλογερμανοϊταλό. Δουλεύουν αντιπροσωπείες, μηχανικοί αυτοκινήτων, λαστιχάδες, αξεσουάρ, γκαγκουροποιοί κλπ. Πάντα υπάρχει η ενδιάμεση λύση.
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
βλεποντας τη κατασταση ως εχει ισως εχεις δικιο αλλα, τοσα χρονια δεν αλλαξε κατι και ποτε δεν εγινες ανταγωνιστικο-κρατος.
Δεν άλλαξε γιατί όταν ο Γάλλος αγρότης τα λεφτά των επιδοτήσεων τα επένδυε και σήμερα έχει κάνει ΑΤΟΜΙΚΕΣ κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που γ@μάει και δέρνει εμείς τα τρώγαμε στις πουτάνες.
Αρα όπου κράτος=νεοέλληνας.
Οχι την ουρά μας απ έξωαπο την αλλη ειμαι μελος της τελωνειακης ενωσης και επιθυμω να εισαγω οτι θελω χωρις δασμους (θεωριτικα) και οχι να με βαραει το κρατος σε οτι νομιζει.
Οταν δεν παράγεις αγαθά ζεις με φόρους,τόσο απλά.
Δε παραγω αγαθα γιατι ειμαι αχρηστο-κρατος και οποιαδηποτε προσπαθεια πνιγεται στη γραφειοκρατεια και στα συμφεροντα των συνδικατων-εργατοπατερων. Ας γινω κρατος που να μπορει επιτελους να εξαγει αγαθα.
Οπου κράτος είπαμε βάλε και τον νεοέλληνα μέσα.
Αν ηταν ετσι ο γερμανος θα βαλει τελος ταξινομησης στη φετα
Ο Γερμανός δε θα βάλει τέλος ταξινόμησης γιατί εξάγει 100 και εισάγει 20.
Να ο πλούτος
Και φέτα να μη φάει χέστηκε,παράγει άλλων 100 ειδών τυριά.
Ο νεοέλλην μια φέτα βγάζει κι ούτε αυτή είναι ικανός να εκμεταλευτεί εμποικά κι ανταγωνιστικά μέσα στα σκατοκούτια που την εξάγει,κι άλλα είναι λύσσα κι άλλα είναι ανάλατα.Μηπως να 3πλασια σουμε το Τελος Ταξινομησης να μη φευγει ευρω απο τη χωρα?
Το θέμα δεν είναι να μην φεύγει ευρώ αλλά να ΕΡΧΕΤΑΙ.
Δηλωνω τα λεφτα που βγαζω τα φορολογουμαι και θελω να τα φαω οπου νομιζω χωρις να με περιμενει η μπιρμπιλω στη γωνια. Τη λογικη του σε δαγκωνει το κρατος για καλο σου δεν την ασπαζομαι, αν ειναι να σε δαγκωνει μια ζωη τα μαζευεις και πας αλλου και τρωει το κρατος τα σκατα του. Πρεπει ομως να κατσεις εδω και τους πηδηξεις (με τη καλη εννοια) εσυ.
Αυτός που εργάζεται στην airbus,την Renault,την VW κλπ είναι κι αυτός φορολογούμενος αλλά δουλεύει σε εταιρίες που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ κι ΕΞΑΓΟΥΝ,άρα μπαίνει χρήμα στην χώρα τους=υψηλό βιοτικό επίπεδο.
Εγώ πχ που δουλεύω σε ένα γραφείο της Νομαρχίας=τα ξύνω είμαι παθητικός εργαζόμενος που σημαίνει ότι με πληρώνει κατά βάση ο παραγωγικός τομέας.
Επειδή ο παραγωγικός τομέας είναι πολύ μικρός και δε φτάνει να με πληρώσει ή τέλος πάντωςν να πληρωθούν όλοι βάζω το κράτος να πάρει δανεικά απ αυτόν που κάνει τα προιόντα που καταναλώνω και δεν παράγω για να πληρωθεί η ασφάλεια και το μηνιάτικό μου.
Το μέχρι πότε είναι άλλη ιστορία.
Λες να έχω το θράσσος να απαιτώ κι όλας από πάνω απ το κράτος που δανείζεται για να με πληρώσει να μου εισάγει την πολυτέλεια που δεν δικαιούμαι αφορολόγητη?
Κανονικά δικαιούμαστε να εισάγουμε ότι ακριβώς μας αναλογεί σε εξαγωγές.Σκληρή η πραγματικότητα αγαπητέ μου αλλά αυτή είναι.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν είναι έτσι να με επιδοτήσουν κι εμένα να πάρω μια 80άρα πλάσμα,ο γείτονας θέλει να ντύνεται με Armani γιατί είναι αντιοικολογικά λέει τα συνθετικά που φοράει,θέλει επιδοτηση κι αυτός κοκ.
΄
Με τους φόρους απλά ανακυκλώνεις το ίδιο χρήμα και στο τέλος μένουν όλοι ταπί.Δεν είναι ακριβώς έτσι. Μην είσαι απόλυτος.
Δεν είναι το ίδιο η plasma και το armani με το αυτοκίνητο που πλέον έχει καταστεί για τους περισσότερους είδος 1ης ανάγκης και εργαλείο δουλειάς. Ως κράτος οφείλεις να βοήθεις **εφόσον δεν μπαίνεις μέσα **τον κόσμο να προμηθευτεί νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο παράλληλα αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Εφόσον λοιπόν τα 1000 ευρώ που θα κοστίσει το κάθε αποσυρόμενο τα πάρεις πολλαπλάσια πίσω μέσω του τέλους ταξινόμησης, φπα και πινακίδων δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνεις. Απλά μαθηματικά.Και τώρα στο 2ο σκέλος περί συναλλάγματος. Αν είναι έτσι να μην αγοράζει κανένας αυτοκίνητο για να μην φεύγει συνάλλαγμα έξω. Μην ξεχνάς δε ότι με την αγορά ενός αυτοκινήτου δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκτός από τον δυνάστη γαλλογερμανοϊταλό. Δουλεύουν αντιπροσωπείες, μηχανικοί αυτοκινήτων, λαστιχάδες, αξεσουάρ, γκαγκουροποιοί κλπ. Πάντα υπάρχει η ενδιάμεση λύση.
1.Ως κράτος οφείλεις να επενδύσεις στα ΜΜΜ και ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ.
2.Η αποψή μου ακριβώς απο πάνω -
Τα ΜΜΜ και οι σιδηρόδρομοι έξω δεν φτιάχνονται και αυτά
Συγκαταλέγομαι και εγώ σε αυτούς που θαυμάζουν τους γερμανούς για πολλά δεν είναι της παρούσης γιατί θα γεμίσουμε σελίδες.
Επαναλαμβάνω πως εφόσον στο τέλος αν απέσυρε ένας το παλιό ρυπογόνο αμάξι του και αγόραζε καινούργιο το κράτος κέρδιζε στο τέλος από ΕΤΤ κλπ κακώς το κατήργησε.Τώρα για παραγωγή κράτους κλπ αυτά είναι γνωστά και χιλιομασημένα. Πολύ σωστά δε. Περιμένεις να σωθούμε? Περιμένεις παραγωγή? Περιμενεις ο Γιωργάκης να φέρει ανάπτυξη? Περίμενε.
Το κράτος χρόνια βουλιάζει φίλε Μάκη. Από τις επιδοτήσεις που ερχόταν με τη σέσουλα και αντί επενδύσεων φρόντισαν τα λαμόγια του πασόκ τότε με τη σύμπραξη των δικών τους παντοδύναμων συνδικαλιστών να γίνουν αυτοκίνητα και σπίτια. Όπως και η πλειάδα επενδυτών από το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν να στήσουν εδώ παραγωγή αλλά τους έφαγε η ρήση ''τα πάντα ανήκουν στο λαό και δεν ξεπουλάμε στους ξένους'' θυμάσαι την ιστορία αν δεν κάνω λάθος με τη honda που ήθελε να επενδύσει εδώ νομίζω είχε τότε γραφτεί και στους 4Τ. Και ήρθε μετά και ο ελεείνος ο χοντρός ο Καραμανλής και δεν έκανε τπτ απολύτως συνέχισε τις ίδιες λοβητούρες που βρήκε.
Λοιπόν βιομηχανία βαριά δεν εχουμε και ούτε πρόκειται να αποκτήσουμε συνεπώς ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε σήμερα εδώ. Τουρισμός και λιμάνια ως δίοδοι προς τα βαλκάνια θαρρώ πως είναι η λύση. Εδώ σε θέλω Γιώργο μου θα τα πετάξεις όξω τα λαμόγια στα λιμάνια που έχουν κληρονομικό δικαίωμα εργασίας τερατωδώς υψηλόμισθης ή θα φοβηθείς? Θα κάνεις υποδομές στις τουριστικές περιοχές ή θα αφήσεις το ίδιο σύστημα που αναπτύχθηκε επί τους πατρός σου στις πολεοδομίες με τις μίζες να γεμίζουν μπετά όσες περιοχές απέμειναν πλέον. Για να μην ξεχνάμε τα ξεοδοχεία ΞΕΝΙΑ και τα ένδοξα μπάνια του λαού που βούλιαξαν ξενοδοχειακές μονάδες σε μέρη απείρου κάλους.
Τεσπα επειδή θεωρώ πως πρέπει να κοιτάμε μπροστά στο χέρι του είναι να τα αλλάξει όλα σε 2 μήνες αν θέλει. Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστια δύναμη ένα τηλ. να σηκώσει σούζα κάθεται η άλλη άκρη της γραμμής.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο ... δεν έχουμε τα 400.εκ. ..
Η μελέτη Σουφλιά αποδειχθηκε λανθασμένη... Οι αποσύρσεις ήταν πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες και κανείς δεν αγόραζε νέο αυτοκινητο για να υπάρχουν εσοδα από τέλη ταξινόμησης..Για όποιον δεν το έχει καταλάβει το κράτος είναι στο χείλος της χρεοκοπίας...
Για αρχή θα σε παραπέμψω στο γνωστό πλεον..... http://www.youtube.com/watch?v=odVGroOBs-Y&translated=1 Απο κει και περα ομως, μια σοβαρή επανεξέταση οπως θα έπρεπε να την εννοουν, θα έλεγε για παράδειγμα οπως λες κι εσυ, 'μάγκες, επειδή οι αποσύρσεις είναι πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες και κανείς δεν αγοραζει νέο αυτοκινητο για να υπάρχουν εσοδα από τέλη ταξινόμησης..., τα 2,5 χιλιάρικα θα τα παίρνουν μόνο οσοι αγοράζουν νεα αυτοκινητα αντιρρυπαντικης τεχνολογιας ' ή επιπρόσθετα, οτι το μέτρο θα ισχύει για τα αυτοκίνητα προ του '85 ή για τα μη καταλυτικά....Αλλωστε όντως, το να μοιράζεις 1000άρικα ετσι απλά, ηταν πολύ.... μαλακόπνευστο...!!
Λύσεις υπήρχαν, αλλα οι τύποι..... -
Με τον νόμο που υπήρχε μπορούσε κάποιος να πάρει λεφτά αποσύροντας το χρέπι χωρίς να αγοράσει καινούργιο. Αυτό είναι καθαρή εκκροή και δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.
g60 συμφωνώ με όλα
-
παιδια κατι που θα μας κανει ολους να νιωσουμε καλυτερα!!!!!!!!!
Η ΥΠΟΥΡΓΕΣΑ ειπε οτι προτυμησαν τα χρηματα της αποσυρσης να πανε στην Παιδεία.
Απλα θυμηθηκα κατι πρυτανεις με κατι φτωχοφεραρι.
Υ.Γ ενας πραγματικα πνευματικος ανθρωπος (πρυτανης στο Πανεπιστημιο της Κρητης..δεν θυμαμε το ονομα του) ειπε πριν κατι μηνες οτι ετσι πως ειναι η Παιδεια στην Ελλαδα ευτηχως που δεν της δινουν πιο πολλα χρηματα.
-
Kι ελεγα πως λειπει αυτη η ψυχη απο αυτο το πανηγυρι...
Ο χρήστης G60 έγραψε:
1.Kαλώς έπραξε η κυβέρνηση και κατήργησε το μέτρο της απόσυρσης.Να υποθεσω οτι καλως εκανε που Κρατησε ομως τα τελη του τρισκαταρατου Σουφλια??
2.Δεν γίνετε εν μέσω οικονομικής κρίσης και ειδικά σε μια χώρα όπως τη δική μας που δεν παράγει ούτε κλωστές για βελόνες (ανεξαστήτου οικονομικής κρίσης....δηλ πάντα!!) να πριμοδοτεί τους ιθαγενείς για το νέο τους πουλ μουρ τη στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα διαβίωσης και που πρέπει να συνεισφέρει το κράτος.
Aσε το κρατος κατα μερος λεβεντη μου...
Γιατι αφενος εσυ το εβριζες (οταν ηταν γαλαζιο) και αφετερου θελεις να φυγεις απο δω (ή μηπως τωρα ξαφνικα που πρασινισε το κρατος το μετανοιωσες??) και να πας εις τας Ευρωπας που φανταζομαι η καθε κυβερνηση δε κοροϊδευει ουτε διαλυει το κρατος αλλα πασχιζει να υπαρχει μια λογικη συνεχεια.
Στο τελος τελος αυτοι υποσχεθηκαν προεκλογικα πρασινες αναπτυξεις αυτοι κοπτονταν για το περιβαλλον.
Εγω (γιατι εκει θα το πας στο τελος στο προσωπικο) το ειχα γραψει οτι ειναι λαθος η επιδοτηση αγορας καινουριου.
Ειναι αλλο πραγμα ομως η επιδοτηση αγορας καινουριου και αλλο πραγμα η επιδοτηση αποσυρσης των εικοσαχρονων χαρων.
Moνο οποιος φορει πρασινα γυαλια δεν (θελει να) βλεπει τη διαφορα.Και για να το καταλάβω,οι περισσότεροι που απέσυραν τα αυτοκίνητά τους (και μάλιστα έχουν φύγει και πολύ καλά αμάξια) έχουν διαθέσιμα τα 23 χιλιάρικα αλλά τους λείπει το ενάμιση?
Α ρε νεοέλληναΟχι οι περισσοτεροι που τα απεσυραν εψαχναν ενα μεταχειρισμενο των 10.000 ευρω ή ενα καινουριο μεχρι 15000.Αυτοι που αγοραζουν ακριβα χεστηκανε για την αποσυρση.
Και να σου πω και κατι??
Θα ημουν ευτυχης αν ο γειτονας μου με το Yugo του 85 αποκτουσε εστω και ενα Dacia Logan.Δε θα μιλήσω για τα συμφέροντα των Γερμανών που θέλουν να ξεπουλάνε σε τρίτες χώρες όπως η δική μας.
Αυτή η πρακρική όμως του αυτοκινητιστικού καταναλωτισμού και οι δυσανάλογες αγορές σε σχέση με το μέσο εισόδημα του έλληνα είναι μια απ τις βασικότερες αιτίες που απ τις επιλογές του η αγορά τείνει να αφανιστεί αλυσιδωτά.Yποθετω και παλι οτι μαλλον δεν εχεις αυτοκινητο (καλα για γερμανικο δε το συζητω καν) μιας και εισαι αντιθετος με τη 'πρακτική του αυτοκινητιστικού καταναλωτισμού', θα εχεις και ασπρομαυρη τηλεοραση, θα πλενεις τα ρουχα σου στη σκαφη και για κινητο ουτε λογος ετσι??
Εισόδημα 1000 ευρώ το μήνα,αγορά Α4,παζάρια στο service,βενζίνη με το δελτίο,
Προσωπικα δεν ξερω κανενα (και εχω μεγαααλο κυκλο λογω δουλειας) ή τουλαχιστον κανενα που με μονο εισοδημα τα 1000 ευρω (χωρις μαυρα αφορολογητα δηλ) να εχει αμαξι πανω απο 10 .000 ευρω.
Ισως αν φορεσω πρασινα (ή μπλε) γυαλια να τους βλεπω ολους ετσι για να μπορω να δικαιολογω τα αδικιολογητα.τρόφιμα απ το Lidl και γενικά πλήρη αδυναμία για ουσιαστική στήριξη κι ανάπτυξη της αγοράς σε βασικά είδη
Φανταζομαι τωρα με την καταργηση της αποσυρσης τα Lidl θα κλεισουν και οοοοολοι θα ψωνιζουμε απο τα ΑΒ 'και του πουλιου το γαλα'.
Για πες μας ποια ειναι και τα 'βασικα ειδη' που χρειαζονται στηριξη και θα 'αναθερμανουν την αγορα??
Μη πεις παπουτσια ρουχα ηλεκτρικα γιατι (συ ειπας) τιποτα δε παραγεται εδω και θα γινει οτι ακριβως κατηφορεις:Η στηριξη των ξενων βιομηχανιων και των μεγαλοαντιπροσωπων.
Πως ειπες??Οι εμποροι??Γιατι οι αυτοκινηταδες εμποροι δεν ειναι??Οποιος έχει χρήμα σαφώς και να πάρει τρίλιτρο και τετράλιτρο και πενηντάλιτρο,αλλά να πληρώσει και τα ανάλογα τέλη ειδικά όταν αυτά κήτη κυκλοφορούν σε πόλεις όπως η Αθήνα όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί μείζον θέμα,άφήστε που κανονικά για το θέμα των ρύπων νκαι μόνο(αν θέλουμε να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον)θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία τους εντός πόλης.
Στο θέμα του κυκλοφοριακού πάλι το βλέπω ανώφελο να έχει κάποιος δίλιτρο και να τρομάζει να παρκάρει,πόσο μάλλον για το ίδιο το αμάξι που κινείτε με ταχύητες ποδηλάτου.
Ε ως πότε πιά ο νεοέλληνας θα επιλέγει με βάση τη μούρη κι όχι με βάση τις ανάγκες του?Tρια πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ.
Αν δε το γνωριζεις η συντριπτικοτατη πλειοψηφια των αυτοκινητων εκει εξω (στην αληθινη ζωη) ειναι κατω απο τα 1800 κ.εκ.
Και η συντριπτικοτατη πλειοψηφια οσων απεσυραν (ή ηθελαν να αποσυρουν) παλι για τετοια ενδιαφερεται.Μα είναι δυνατόν όλη η ζωή του νεοέλληνα και τα ιδανικά του να είναι ένα αμάξι?
Εγώ αν ήμουν υπουργός πάνω από 1600cc αμάξια θα τα ξεπάτωνα στο φόρο κι απο 1200 και κάτω πλήρη απαλαγη τελών και φόρων/τεκμηρίων.
Kοιτα καλπαζουσα φαντασια που εχω ρε παιδι μου...Σε φανταζομαι να οδηγεις κανα χιλιαρι (οχι σμαρτ αυτα ειναι ιδανικα του νεοελληνα) ή κανα 600αρι.
Τι εχεις??Πολο1,0, σουμπαρου τζαστυ, ή σουζουκι αλτο??Προέχει το συμφέρον του ελληνικού κράτους κι όχι των Γερμανων.
Aπο το οποιο ελληνικο κρατος που τοσο κοπτεσαι για το συμφερον του εσυ θελεις να φυγεις...
Η σε επεισε το οπενγκοβ να μεινεις τελικα μεχρι να ξαναφυγεις οταν (και αν) ξαναρθουν οι τρισκαταρατοι ΝΔαιοι??EDIT προς τους οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Οσο αναφορά το έλλειμα μιας αντιπαραγωγικής χώρας δεν σας ενδιαφέρει από που θα αντλήσει το κράτος τα χίλια μύρια για να πληρώνει στον καθέναν μας εναμισάρια της απόσυρσης προκειμένου να μη θιχτούν τα συμφέροντα των Θεοχαράκηδων και των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ευρώπης.
Για τα υπόλοιπα σας ενδιαφέρει....Μιας κι εγω παω κοντρα στο πρωηνΓιωργακη με ενδιαφερει οτι καταργησε μεν την αποσυρση του τρισκαταρατου Σουφλια αλλα κρατησε τα τελη του ιδιου Βελζεβουλη αυξανοντας τα κι αλλο.
Κι εμεις στο χωριο μου αυτο το λεμε ΑΠΑΤΗ.
Ιδιου μεγεθους με την ΑΠΑΤΗ που λεγοταν νεα διακυβερνηση, ΝΔ, επανιδρυση κλπ κλπ. -
Ηρθε η εποχη που το αυτοκινητο θα σταματησει πλεον να πριμοδοτειται ποικιλλοτροπως,αναμείνατε και διωγμο του απο το κεντρο (οχι πολυ συντομα φανταζομαι).
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τεσπα επειδή θεωρώ πως πρέπει να κοιτάμε μπροστά στο χέρι του είναι να τα αλλάξει όλα σε 2 μήνες αν θέλει. Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστια δύναμη ένα τηλ. να σηκώσει σούζα κάθεται η άλλη άκρη της γραμμής.
Νομιζεις οτι ειναι στο χερι του εκαστοτε πρωθυπουργου να τα αλλαξει? δεν το νομιζω, αλλα και να ειναι στο χερι του κανεις δεν θελει να παρει το
πολιτικο ρισκο των αποφασεων που απαιτουνται γιατι θα χασουν ψηφους και φυσικα ολα τα λαμογια οι πολιτικοι θελουν να τα εχουν καλα και με τους επιχειρηματιες, οποτε μαλλον ο πρωθυπουργος θα καθεται σουζα μπροστα στον καθε κοκκαλη,βαρδινογιαννη,μπομπολα κ.λ.π και για να φερω ενα παραδειγμα ο Σωκρατης κοκκαλης εχει διατελεσει κατασκοπος της Σταζι και ρουφιανευε την ιδια του την χωρα ο κωλογερος και παρολα αντι να σαπισει στην φυλακη και να δεσμευτουν τα περιουσιακα του στοιχεια οχι μονο ειναι ελευθερος και δεν τον αγγιζει κανεις αλλα παιρνει
και σκανδαλωδεις συμβασεις με το δημοσιο ( εξοπλισμοι του ΟΤΕ , εξοπλισμοι του στρατου κ.λ.π)
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016