-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Με τον νόμο που υπήρχε μπορούσε κάποιος να πάρει λεφτά αποσύροντας το χρέπι χωρίς να αγοράσει καινούργιο. Αυτό είναι καθαρή εκκροή και δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.
Γι΄αυτό οταν λέμε οταν επανεξετάζουμε ενα μέτρο, κανουμε ακριβως αυτό που λέμε...!! Το επανεξετάζουμε και το βελτιώνουμε...!!! Επιδότηση, μόνο με αγορά νέου πχ και μάλιστα για τα χρέπια..!!! Απλή αντικατάσταση..!!!! Θετικό για τα ταμεία του κράτους, θετικό για την αγορά, θετικό για το περιβάλλον....Αλλα βλέπεις είναι πιο ωραίο το 'θα μας κοστίσει 400 εκ. ευρώ, **αλλα εξοικονομούμε 1 δις **( πώτς γκενέν αυτό...?? ) και θα το διαθέσουμε για την παιδεία....!!'
Ξεχασες οτι δεν ειναι θετικο για τι οικονομικο ισοζυγειο του κρατους που για μενα ειναι πιο ουσιαστικο....
Προσωπικα εχω αγορασει μονο μεταχειρισμενα ακριβως για να μην δωσω δουλεια σε ξενους εργατες και κερδη σε ξενες βιομηχανιες...... αφου δεν μου αγοραζουν δικα μου προιοντα... παντα σε αναλογια εννοω.... Τα παλια δε που εχω τα συντηρω σε μηχανικους που εκτιμω οτι δεν με κοροιδευουν και τα λεφτα μου πιανουν τοπο σε ελληνικα χερια.... εστω και αν δεν εχουμε βιομηχανια αντιστοιχη....
Εχουμε! Την ΕΛΒΟ!!! Μονο που φυτοζωει!!! Αστικα λεωφορεια αγορασαμε απο τους Πολωνους και οχι απο την ΕΛΒΟ που ηταν και πιο φθηνη!
Σας παραθετω και το παρακατω αρθρο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 43763&ct=3 -
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Άσχετο δεύτερο: Η αγορά έχει όχι απλά παγώσει, έχει δαγκώσει το κ@υλί της σύριζα και κοντεύει να το ξεριζώσει. Οι στόχοι των εταιριών με πτώσεις του 40% και 50% (βλέπε Σεπτέμβρης) όχι απλά είναι άπιαστο όνειρο, αλλά αρχίζει και πλησιάζει τη ζώνη του Λυκόφωτος. Βλέπω το Δεκέμβρη τα μαγαζιά μαζί με κάθε αμάξι να δίνουν δώρο και το ΕΤΤ, και τα λεφτά της απόσυρσης και στα τρία το ένα δώρο και δωρεάν καφέ και πατσά καθ' εκάστην. Πάω να ακούσω Τσιτσάνη 'Μην απελπίζεσαιιιιιιι και δε θ' αργήηηηησειιιιιι...'.
Αλήθεια εμείς τα λεφτά θα τα πάρουμε; ή θα μας πούνε κάνα καλό του στυλ 'μπορείς να πάρεις τα λεφτά αλλά μπορείς και να μην τα πάρεις και να προπληρώσεις τα τέλη των επόμενων 4 χρόνων. Και πού' σαι πολίτη, αυτή είναι μια προσφορά για το καλό σου, δεν είναι σωστό να την αρνηθείς'.μπράβο φίλε που κρατάς το χιούμορ σου μέσα στην όλη κατάσταση.
-
Ο ενεργός πολίτης έτσι πρέπει να πράξει....
Να δω η ενεργή κυβέρνηση πως θα πρέπει να πράξει....
Αντί να ενεργήσει μάλλον να 'ενεργείται' το βλέπω.... και δυστυχώς ξέρουμε και σε ποιους θα πάνε τα σκατά...To ότι δεν πρέπει να φεύγουν λεφτά περισσότερα από όσα μπαίνουν φαίνεται ότι πολλοί δυσκολεύονται να το καταλάβουν. Πλέον δεν μπορούμε να τυπώσουμε δραχμές και απλά να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας τόσο που όλα να είναι τόσο ακριβά που δεν μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα. Όσα ευρώ υπάρχουν στη χώρα αυτά είναι και με αυτά πρέπει να πληρωθούν όλοι και να ανακυκλώνονται. Αν αγοράζουμε πράματα ξένα φεύγουν λεφτά και κάποιοι δεν θα πάρουν. Καθώς μάλιστα κάμποσοι τα παίρνουν χοντρά τόσο πιο πολλά λείπουν για να πάρουν οι υπόλοιποι. Καταλήγει να είναι ευθύνη του κράτους να βάλει λεφτά μέσα με δανεισμό. Και δανειζόμαστε και δανειζόμαστε, όλο και πιο ακριβά.... ως πότε;;
-
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.ΤΟ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Προσωπικα εχω αγορασει μονο μεταχειρισμενα ακριβως για να μην δωσω δουλεια σε ξενους εργατες και κερδη σε ξενες βιομηχανιες...... αφου δεν μου αγοραζουν δικα μου προιοντα... παντα σε αναλογια εννοω.... Τα παλια δε που εχω τα συντηρω σε μηχανικους που εκτιμω οτι δεν με κοροιδευουν και τα λεφτα μου πιανουν τοπο σε ελληνικα χερια.... εστω και αν δεν εχουμε βιομηχανια αντιστοιχη....
Εχουμε! Την ΕΛΒΟ!!! Μονο που φυτοζωει!!! Αστικα λεωφορεια αγορασαμε απο τους Πολωνους και οχι απο την ΕΛΒΟ που ηταν και πιο φθηνη!
Σας παραθετω και το παρακατω αρθρο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 43763&ct=3[/quote]Από την εφημερίδα...
*Η διοίκηση της ΕΛΒΟ υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός αυτός ήταν «σκανδαλώδης». Η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού απέκλεισε την εταιρεία από τον διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι έλειπε από την πληθώρα των δικαιολογητικών που απαιτούνταν απόσπασμα ποινικού μητρώου του προέδρου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo με την οποία η ΕΛΒΟ είχε κατέβει από κοινού στον διαγωνισμό. Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό κέρδισε μια πολωνική εταιρεία, οι προσφορές της οποίας μάλιστα ήταν ακριβότερες. Και όλα αυτά όταν όλες οι χώρες βρίσκουν τρόπους- συμβατούς με το κοινοτικό δίκαιο- για να στηρίξουν τις εγχώριες βιομηχανίες τους. *
Επειδή σήμερα ήμουν μάρτυρας σε διαγωνισμό 37 εκατ ευρώ να σας πω ότι το συγκεκριμένο δεν είναι καθόλου αμελητέο. Λαλακία των ανθρώπων της ΕΛΒΟ αλλά ο νόμος είναι νόμος. Τώρα η εφημερίδα θέλει να παρουσιάσει τα πράγματα όπως θέλει λες και ο ΟΑΣΑ δεν είναι κρατικός φορέας και δεν έπρεπε να τηρήσει το Νόμο. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να πω τι θα γινόταν αν η επιτροπή το παρέβλεπε αυτό (έπρεπε να δείτε πως οι άλλοι εργολάβοι κοιτούσαν τα έγγραφα του μειοδότη ούτε η Ιερά Εξέταση ένα τέτοιο πράγμα). Τότε βέβαια τα ΝΕΑ θα έγραφαν για σκάνδαλο περί ανικανότητας και άλλα...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με τον νόμο που υπήρχε μπορούσε κάποιος να πάρει λεφτά αποσύροντας το χρέπι χωρίς να αγοράσει καινούργιο. Αυτό είναι καθαρή εκκροή και δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.g60 συμφωνώ με όλα
Δε νομίζω να υπήρχαν πολλοί που θα το έκαναν αυτό. Γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι θα έμεναν χωρίς αυτοκίνητο....
Θα μπορούσαν απλά να δώσουν μόνο το ποσό για την απόσυρση και όχι για την απόκτηση νέου όπως προαναφέρθηκε απο κάποιον παραπάνω.Και ο Γκαιμπελς EθνικοΣοσιαλιστης ηταν
Και η Μπιρμπιλη σαν επιμελης (αν και νεοκοπη) Σοσιαλιστρια μαθαινει γρηγορα τα κολπα του
Παντως στο timing της προπαγανδας κανουν το Γκαιμπελς* να μοιαζει πρωτοετης φοιτητακος.
Ενω η αποφαση ηταν να βγει απο το πρωι μολις ακουσανε οτι ο Αβραμο θα αποσυρθει απο τη κουρσα της διαδοχης της ΝΔ περιμεναν να το ανακοινωσουν αμεσως μετα.
Ετσι τα δελτια το περασαν τριτο 'η πεμπτο θεμα*Κι αυτος εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ηταν...
Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν την αναφέρουν? Αυτό δεν ειναι γλύψιμο του υπουργού?
Aυτον τον εθνικοΣοσιαλιστη τον γνωριζεις??
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ebbels.jpg
Για να σε βοηθησω να βρεις απαντηση στο ερωτημα-απορια σου σου λεω πως ειναι ο πατερας της συγχρονης 'τεχνης της επικοινωνιας' και ο κυριωτερος δασκαλος των δημοσιογραφων.
Νταξ, το αντελήφθημεν το νόημα σου.
Κατι άσχετο, το ignore που ειναι???
-
Ο χρήστης papadopoulos nikos έγραψε:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.ΤΟ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.Ελπίζω να κάνεις πλάκα έτσι; Το μόνο που παράγουμε είναι αγροτικά προϊόντα (20% ΑΕΠ), παρέχουμε υπηρεσίες προς τρίτους κατά προτίμηση τουρίστες (30% ΑΕΠ), εξάγουμε πρώτες ύλες (25% ΑΕΠ) κοκ. Εσύ είσαι αγρότης, σερβιτόρος, ή δουλεύεις στα λιγνιτορυχεία; γιατί αν κάνεις κάτι άλλο, οι πιθανότητες είναι πως με φασιστικό τρόπο ξεζουμίζεις τους παραπάνω. Αν δε είσαι και δημόσιος υπάλληλος, με ΚΑΡΑΦΑΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο τους δουλεύεις κιόλα.
Αλήθεια, από γκουμπιούτερ φτιαγμένο στην Ελλάδα με τσιπάκια πυριτίου Χαλκηδόνας δεν γράφεις;
Άντε να σοβαρευτώ μετά... Ε δε γίνεται.
Αρχίζουμε και το βιάζουμε στο και να δω που θα καταλήξει. Λυπάμαι τον αδμιν που θα κληθεί να καθαρίσει το θρεντ από τα άσχετα και θα ακούσει τις γκρίνιες των σβησμένων.
ΣΒΗΣΤΕ ΜΕ ΣΒΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΥΛΙΞΤΕ ΜΕ. -
Με δεδομένο ότι για να παραχθεί ένα (ολοκαίνουριο) αυτοκίνητο δαπανάται πολλή ενέργεια και ρυπαίνεται το περιβάλλον, μήπως τελικα το ΣΥΝΟΛΙΚΑ μεγαλύτερο περιβαλλοντικό όφελος θα προέκυπτε από το να χαλαρώσει ο κόσμος και να μην αλλάζει όχημα ανα τετραετία;
-
Σύμφωνοι ότι η Ελλάδα δεν παράγει οχήματα και αυτός είναι βασικός λόγος για να μη μας συμφέρει η απόσυρση οικονομοτεχνικά.
Αλλά το να διακόπτεις την απόσυρση και να επιβάλλεις ταυτόχρονα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας στους ανθρώπους με παλιό αμάξι είναι παρανοϊκό.
Η ΝΔ τουλάχιστον σου έδινε έναν λογικό τρόπο να το σπρώξεις για να μην πληρώσεις τέλη. Τώρα με τη νέα 'ρύθμιση' αν έχεις παλιό αμάξι, επειδή πρακτικά δεν τα θέλει κανείς πλέον, ουσιαστικά σε εξαναγκάζουν να το χάσεις (ανακύκλωση τσαμπέ) αν πιστεύεις ότι δεν αξίζει να το κρατήσεις. -
Ρε παιδια να σοβαρευτουμε λιγο εδω μεσα...ενταξει δηλαδη μας ειχαμε τα 16-20,000ε και μας ελειπε το 1,000ε για την αποσυρση?Αυτα ειναι γελοιοτητες και το ξερετε οι ιδοι σας εδω αυτη την ωρα που το διαβαζετε και το εχετε αναρωτηθει πολλες φορες. Αλλα! Θα μπορουσαν για τα αυτοκινητα που ειναι απο 15-20 χρονων και πανω να τα αποσυρουν διοτι ενα αμαξι 20ετιας ουτε πουλιεται τωρα ουτε αγοραζεται.
-
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΣΙΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ.ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΒΟΗΘΗΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ .
ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ .
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ;
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ; -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Με δεδομένο ότι για να παραχθεί ένα (ολοκαίνουριο) αυτοκίνητο δαπανάται πολλή ενέργεια και ρυπαίνεται το περιβάλλον, μήπως τελικα το ΣΥΝΟΛΙΚΑ μεγαλύτερο περιβαλλοντικό όφελος θα προέκυπτε από το να χαλαρώσει ο κόσμος και να μην αλλάζει όχημα ανα τετραετία;Ο κόσμος που αλλάζει ανά τετραετία όχημα, σίγουρα δεν περιμένει την απόσυρση για να το πράξει και σαφέστατα έχει την δυνατότητα να το κάνει. Πολλοί δε, το κάνουν και με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια, πουλώντας και όχι αποσύροντας το αμάξι τους, μιας και έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την απαξίωση λόγω ηλικίας, και δεν έχει αρχίσει ακόμα να τα στάζει σε βλάβες και αλλαγές που εμφανίζονται συνήθως από την εξαετία και μετά. Εν πάσει περιπτώσει, το όχημα παραμένει σε κυκλοφορία, και το παίρνει κάποιος αντί για ένα καινούριο (που για να παραχθεί δαπανάται πολλή ενέργεια και ρυπαίνεται το περιβάλλον). Υπήρχε και μια μελέτη (που κάποιοι την απέδωσαν σε hoax) σχετικά με το πόσο πιο ρυπογόνα είναι η κατασκευή ενός υβριδικού από ένα συμβατικό. Είναι δεν είναι απάτη, το γεγονός πως οι συσσωρευτές ενός υβριδικού όταν με το καλό πάει για απόσυρση με τη σειρά του, μολύνουν ΠΟΛΥ περισσότερο από τις εκπομπές του αλλά και από τις εκπομπές και γενικά τους ρύπους πάρα πολλών συμβατικών (αν κάνω λάθος διορθώστε με), σημαίνει πως πρέπει να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ τα υβριδικά και οι υποστηρικτές τους.
Δεν βγάζει πουθενά αυτό το εγώ δεν μολύνω, εσύ μολύνεις, αυτός μπορεί και να μολύνει. Όλοι μολύνουμε. Και θα συνεχιστεί αυτό. -
Ο χρήστης papadopoulos nikos έγραψε:
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΣΙΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ.ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΒΟΗΘΗΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ .
ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ .
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ;
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ;Ξεκόλλα με τα κεφαλαία, και μην γίνεσαι παπαγαλάκι από όσα ακούς στις ειδήσεις...
-
δε μου λέτε ρε παλικάρια...
με αυτες τις απανωτές αυξήσεις στα τελη κυκλοφορίας τι θα γινει?
πως γινεται και το κρατος αυξάνει κάθε χρόνο τόσο τραγικά τα τέλη?
τι είναι αυτό το 'προχτές 300 - χτες 450 - σήμερα 700 - αυριο 900? μεθαύριο 1500?'
κυμαινόμενο επιτόκιο τέτοιο παραλογισμό δεν τον εχει...γιατι δεν υπάρχει λογική αύξηση?
βαση πληθωρισμού? βάση καπιου άλλου fix ποσοστού?
π.χ. 5% κάθε χρόνο?
10% κάθε 3ετία?κάτι όμως να ξέρουμε αν μπορουμε να εχουμε στην τελική αυτοκίνητο η όχι...
να ξέρεις ρε φιλε...
θα πάρεις νεο αμαξι.
θα δίνεις τόσα στις δόσεις..
τόσα ασφάλιστρα...
και βάση κατανάλωσης κλπ κάποιο υπολογισμό στα καύσιμα περιπου...
service κλπ...
αλλά με αυτα τα τέλη κυκλοφορίας το έχουν γ@μήσει το θέμα...και αν και θέλω να πάρω 1.8 αμάξι σε 2 χρόνια απο τώρα...
φοβάμαι από τώρα ότι και αυτά θα τα ξεσκίσουν...
θα κατέβουν απο το ψυχολογικό όριο των 2λιτρων και θα δε θα σταματήσουν πουθενά...
υ.γ. είχα 2λιτρο για ένα χρόνο... ευχαριστώ αλλα στην ελλάδα δε ξαναπαίρνω 2λιτρο... -
Ασφαλώς!
Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου θα πρέπει:
- Να υπάρχει σύστημα με ρεαλιστικά τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με κυβισμό, αμάξωμα και κατηγορία ρύπων (δηλαδή πρακτικά να πληρώνεις και για το ΧΩΡΟ που καταλαμβάνεις στην πόλη), με συνολικά χαμηλότερα τέλη απ' τα σημερινά.
- Ταυτόχρονα, αύξηση του φόρου στη βενζίνη ώστε να πληρώνεις ανάλογα με τη χρήση (και την περιβαλλοντική επιβάρυνση), δίνοντας κίνητρο για μικρά, οικονομικά, υβριδικά.
- Να υπάρχει μπόνους για απόσυρση-σκραπ των πραγματικά παλιών αυτοκινήτων, κάτι που θα έδινε και δουλειά στις εταιρίες ανακύκλωσης.
-
Πάλι λέμε πολλά και άσχετα , ενώ το θέμα είναι ότι οι ψεύτες μας εξαπάτησαν στεγνά .
Τώρα το τι θα έκανε ο καθένας μας με το αμάξι του , είναι δικός μας λογαριασμός .
Αντε γιατί το ξεφτυλίσαμε το θέμα μην θίξουμε τους ψεύτες .
Ελεος πιά με την προπαγάνδα . -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ;
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ;Ξεκόλλα με τα κεφαλαία, και μην γίνεσαι παπαγαλάκι από όσα ακούς στις ειδήσεις...
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ.
-
Αυτοι που υποστηριζουν οτι καλως καταργηθηκε η αποσυρση και καλως αυξηθηκαν τα τελη, θα επρεπε να ντρεπονται
ΔΕΝ ΕΧΕΙ το δικαιωμα κανενας να αναγκασει τον μεροκαματιαρη με το 20ετιας 1600αρη να πληρωνει τα μαλλια της κεφαλης του. Ενας που αγορασε 1800αρα Μερσεντες των 50.000 ευρο θα πληρωσει λιγοτερα απο τον μεροκαματιαρη με το 20ετιας 1600αρη.
Ο Τζεφρυ και η Μπιρμπιλο να πανε να πνιγουν.
-
@zoikarios
Κατ' αρχάς δεν κρίνω την απόσυρση αυτή καθαυτή σαν μέτρο. Δεν είμαι μηχανικός, δεν είμαι περιβαλλοντολόγος, μαθηματικός τελείωσα, εταιρία παροχής έχω. Δεν τα βάζω με την κυβέρνηση γιατί απέσυρε την απόσυρση, τα βάζω γιατί με κοροϊδεύει. Κι αυτή και η κάθε κυβέρνηση. Με αιφνιδιάζει όποτε και όπως γουστάρει. Βγαίνει η τωρινή και καταργεί το μέτρο γιατί το μελέτησε πολύ και είδε πως δεν είναι ούτε προς όφελος του περιβάλλοντος ούτε και οικονομικά βγαίνει; και το έκανε τώρα; πόσες φορές δεν το έκανε πριν τις εκλογές; γιατί δεν βγήκε ΕΝΑΣ να πει ΠΡΙΝ τις εκλογές 'μάγκες, το μέτρο αυτό είναι φίφες γιαυτό και γιαυτό το λόγο' παρά κάναν την πάπια με περτικάλια; Είχα αμάξι 10ετίας, 1200 κ.εκ. και κυκλοφορούσα μ' αυτό και όταν το πάταγα έκαιγα όχι τα άντερά μου, ολόκληρη τη συκωταριά με τα γλυκάδια μαζί. Χώρια που από θέμα ασφάλειας ήμουν δυο γενιές πίσω (abs; τι είναι αυτό;). Μου δίνει την ευκαιρία να το αλλάξω και αντί για κάτι των 14000, ένα grande punto ίσως, να πάρω ένα bravo, το οποίο μπορεί και να με βγάλει λίγο παραπάνω. Είναι κακό αυτό; κερδίζω ή χάνω; Το κράτος κερδίζει ή χάνει; Το grande επειδή δεν το πολυγούσταρα κιόλα, αν έπαιρνα θα έβαζα ίσως κάτι παραπάνω και θα έπαιρνα κανα κτηνάκι abarth. Το γαμπιπ η δεν το γαμπιπ έτσι το περιβάλλον; Και το πολύ πολύ κάνω κανα δυο χρόνια υπομονή και τσιμπάω κανά τανκς. Το ξέσκισα ή ακόμη;Ο χρήστης papadopoulos nikos έγραψε:
ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ;
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ;Αφού φωνάζεις και αφού το είπε ο φωτεινός παντογνώστης, μάλλον πρέπει και γω να σε πάρω στα σοβαρά. Πρέπει λοιπόν να πετάξουμε οτιδήποτε ξενόφερτο στην πυρά, να μην ξαναεισάγουμε υπολογιστές και περιφερειακά, να μην ξαναεισάγουμε τίποτα τέλος πάντων, να βολευτούμε με ότι έχουμε μιας και είμαστε αυτάρκεις ως χώρα, να μην εισάγουμε φάρμακα, να μην εισάγουμε ρεύμα όταν δεν έχουμε, να μείνουμε με ότι μηχανήματα υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και να μην ξαναφέρουμε τίποτα πια. Θα τα φτιάχνουμε όλα εμείς εδώ. Που έχουμε υποδομές, τεχνογνωσία, πρώτες ύλες, τα πάντα.
Τα συνεργεία θα κλείσουν; Και τα καταστήματα ανταλλακτικών; δεν συμφωνώ μ΄αυτό, και σίγουρα δε θέλω να χάσει κάποιος τη δουλειά του. Αλλά μια απορία: τα ανταλλακτικά εδώ στην Ελλάδα τα φτιάχνουμε; Μήπως πρέπει και να γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω;
Προς Θεού δε σε υποχρεώνω να αλλάξεις αυτοκίνητο. Αν κάποιος σε υποχρεώνει είναι οι κυβερνώντες με τις αυξήσεις στα τέλη. Αλλά έτσι και σε πιάσω να πίνεις κόκα κόλα ή εισαγόμενο ουίσκι και όχι ρετσίνα την έβαψες. -
Επειδή δεν πρόκειται να βγει ποτέ κάτι σύνθετο στη χώρα αυτή, το πιο απλό πράγμα που μπορεί να γίνει είναι να βγει ένα σύστημα για τέλη που να έχει τους εξής παράγοντες:
-30% μετράει το Segment αυτοκινήτου (όποιος πει να υπολογίζουμε εμβαδό ή όγκο, ζητάει πολλά για Ελλάδα)
-30% μετράει η εργοστασιακή ιπποδύναμη (πολύ πιο ενδεικτική τιμή από τα κυβικά, συνήθως πάει και αναλογικά με την κατανάλωση)
-40% μετράνε οι εργοστασιακοί ρύποι για τα καινούρια, και βγάζεις μια fix τιμή για τα παλιά με καρμπιρατέρ
-Αν είναι υβριδικό να πληρώνει το 1/3 του τέλους που πληρώνει το αντίστοιχο κανονικό αμάξιΠολλαπλασιάζεις το καθένα από αυτά με βάση κάποιες fix τιμές, και έχεις ένα πολύ δίκαιο σύστημα. Μια μέρα δουλειά θέλει για να βγουν οι τιμές που χρειάζονται, ακόμα κι εγώ όταν ήμουν σε ηλικία γυμνασίου θα μπορούσα να βγάλω κάτι λογικό βασισμένο στα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Έλεος πια με τα βόδια.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016