-
σε λιγους μηνες ,μαλλον φλεβαρη ,ξεκιναει παλι αποσυρση
-
2/11: Πιστοποιητικο παραλαβης (Ναι...1 απο τους 7.000 εκεινης της μερας που ειχε παει η ψυχη του στη κουλουρη!)
1/12: Πιστοιποιητικο καταστροφης!Αυριο παω υποδιευθυνση υπουργειου μεταφορων να συνεχισω διαδικασια
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
σε λιγους μηνες ,μαλλον φλεβαρη ,ξεκιναει παλι αποσυρσηΕγω δεν πιστευω αλλα λογια της κυβερνησης, μονο πραξεις!
-
Η νομαρχία αθηνών εξέδωσε οδηγίες ...
http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1333:2009-12-01-13-09-35&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31
Δεν αναφέρει βέβαια το πότε θα κατατεθούν τα χρήματα...
Για να ξεκινάμε σιγά σιγά τις ουρές στους γκισέδες.... να δούμε τι θα βρούμε... -
Ο χρήστης angeldark έγραψε:
Η νομαρχία αθηνών εξέδωσε οδηγίες ...
http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1333:2009-12-01-13-09-35&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31
Δεν αναφέρει βέβαια το πότε θα κατατεθούν τα χρήματα...
Για να ξεκινάμε σιγά σιγά τις ουρές στους γκισέδες.... να δούμε τι θα βρούμε...Τη βεβαίωση για την απόσυρση του οχήματος.
Ποια εννοει ?
Την πραξη οριστικης διαγραφης που πηραμε απο το Υπ.Μεταφορών ή το Δελτιο Καταστροφης που πήραμε απ το κεντρο που το κατεστρεψε ??? -
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Τη βεβαίωση για την απόσυρση του οχήματος.
Ποια εννοει ?
Την πραξη οριστικης διαγραφης που πηραμε απο το Υπ.Μεταφορών ή το Δελτιο Καταστροφης που πήραμε απ το κεντρο που το κατεστρεψε ???Λογικά τα χαρτιά τα 'πρώτα'. Από το σημείο περισυλλογής... Αλλά επειδή με δημόσιο έχεις να κάνεις...
ας έχει τα πάντα είς τριπλούν! Τα πρωτότυπα, τα φωτοαντίγραφα & τα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα...
Τουλάχιστον έτσι, δεν θα ακούσεις '... γιατί δεν φοράς κράνος?...' -
Ο χρήστης uno έγραψε:
2/11: Πιστοποιητικο παραλαβης (Ναι...1 απο τους 7.000 εκεινης της μερας που ειχε παει η ψυχη του στη κουλουρη!)
1/12: Πιστοιποιητικο καταστροφης!Αυριο παω υποδιευθυνση υπουργειου μεταφορων να συνεχισω διαδικασια
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μαζί με την άδεια του νέου αυτοκινήτου θα είσαι έτοιμος γύρω στις 15.01.2010. Ελπίζω να διαψευστώ και να μην περιμένεις τόσο αλλά με βάση την αναμονή που είχα εγώ, τη καθυστέρηση που ήδη είχες για το πιστοποιητικό καταστροφής, την εορταστική περίοδο που περιμένουμε αλλά και τον χαμό που γίνεται από πολλούς που θέλουν να βγάλουν άδεια με τις αρχές του νέου έτους, μάλον πάει για τότε
-
Από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα παρακάτω:
*1) Λόγω σοβαρών νομικών προβλημάτων που εμφανίζει η υπ’ αριθμ. 2/81302/0026/10-11-09 (ΦΕΚ 2354/Β/19-11-2009) Κ.Υ.Α., είναι αδύνατη η πρακτική εφαρμογή του μέτρου σχετικά με την καταβολή των οικονομικών κινήτρων απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτων.
-
Οι παραπάνω Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
-
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, παρακαλούμε το κοινό μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης να μην προσέρχεται στις Υπηρεσίες Μεταφορών για κατάθεση δικαιολογητικών.*
ΣΣ: Καλά, περιμένετε να γίνει καλά ο Πανίκας και θα σας πω εγώ...
-
-
Ο χρήστης Stale έγραψε:
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μαζί με την άδεια του νέου αυτοκινήτου θα είσαι έτοιμος γύρω στις 15.01.2010. Ελπίζω να διαψευστώ και να μην περιμένεις τόσο αλλά με βάση την αναμονή που είχα εγώ, τη καθυστέρηση που ήδη είχες για το πιστοποιητικό καταστροφής, την εορταστική περίοδο που περιμένουμε αλλά και τον χαμό που γίνεται από πολλούς που θέλουν να βγάλουν άδεια με τις αρχές του νέου έτους, μάλον πάει για τότε
Οντως μετα εχω να κανω και διαδικασια για νεο αυτοκινητο.
Δε βαριεσαι; Εγω χαρηκα γιατι ξεκολλησα απο το Α σταδιο τουλαχιστον Παντως μου ειπαν οτι τη Παρασκευη θα εχω το πιστοποιητικο οριστικης διαγραφης...να δουμε... -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα παρακάτω:1) Λόγω σοβαρών νομικών προβλημάτων που εμφανίζει η υπ’ αριθμ. 2/81302/0026/10-11-09 (ΦΕΚ 2354/Β/19-11-2009) Κ.Υ.Α., .............παρακαλούμε το κοινό μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης να μην προσέρχεται στις Υπηρεσίες Μεταφορών για κατάθεση δικαιολογητικών.
και έλεγα σήμερα να πάω μια βόλτα...
έχουμε κάποιο τηλέφωνο? ή κάποια σελίδα τους? που να αναμένουμε για να ακουσουμε απο εκει το 'ΕΛΑΤΕ, ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!'
-
-UPDATE-
Λοιπόν, ύστερα από μία μέρα χαμένη στις ΝΥΜΕ, τα εξής έχουν γίνει:
-θα πρέπει να πάτε στην νομαρχία που εξέδωσε το πρώτο χάρτι, για την Α' Φάση όπως το λένε....
-θα πρέπει να συμπληρώσετε την υπ. δήλωση, που καλύτερα να την έχετε έτοιμη από πριν...
http://nom-athinas.gov.gr/main/attachments/1242_ΑΠΟΣΥΡΣΗ_ΦΠ.doc
-να έχετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά κλπ
-να έχετε απέραντη υπομονή, μία λέξη μόνο ΧΑΟΣ.
-η Β'Φάση δεν έχει ξέκινησει ακόμα. (ασχέτως που στο site της νομαρχίας Αθηνών λέει το αντίθετο-
Άντε και καλή τύχη....
περισσότερες πληροφορίες http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1242:2009-10-27-13-50-58&catid=151:2009-10-27-12-11-56&Itemid=125
Αυτά για περιοχή Αττικής -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα παρακάτω:*1) Λόγω σοβαρών νομικών προβλημάτων που εμφανίζει η υπ’ αριθμ. 2/81302/0026/10-11-09 (ΦΕΚ 2354/Β/19-11-2009) Κ.Υ.Α., είναι αδύνατη η πρακτική εφαρμογή του μέτρου σχετικά με την καταβολή των οικονομικών κινήτρων απόσυρσης και αγοράς αυτοκινήτων.
-
Οι παραπάνω Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
-
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, παρακαλούμε το κοινό μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης να μην προσέρχεται στις Υπηρεσίες Μεταφορών για κατάθεση δικαιολογητικών.*
ΣΣ: Καλά, περιμένετε να γίνει καλά ο Πανίκας και θα σας πω εγώ...
Μηπως το προβλημα αφορα αποκλειστικα την συγκεκριμενη Νομαρχια ?
-
-
Στην διεύθυνση Συγκοινωνιών Περιστερίου δέχονται κανονικά αιτήσεις χτες και σήμερα (που πήγα εγώ). Αλλά εάν το πιστοποιητικό οριστικής διαγραφής του αυτοκινήτου έχει εκδοθεί σε διαφορετική Δ/νση Συγκοινωνιών (όπως στην περίπτωσή μου) πρέπει να απευθυνθείται στην συσκεκριμένη Δ/νση Συγκοινωνιών για να κάνεται την αίτηση για το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης. 'Ο σο για το δεύτερο χιλιάρικο, ακόμη περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο.
-
σχετικά με το χιλιάρικο της επιδότησης του νέου αυτοκινήτου...
γνωρίζουμε αν υπάρχει χρονικό περιθώριο?όταν πρωτοβγήκε το μέτρο έλεγε μέχρι το 2012 , όσο θα ίσχυε και το ίδιο το μέτρο δηλαδή...
τώρα που έπαυσε πιστεύω, όχι το μέτρο αλλά η απόσυρση περαιτέρω οχημάτων...
ισχύει το 2012???
γιατί εγώ π.χ. όντως θέλω να πάρω νέο αμάξι βάση προγραμματισμού, το καλοκαίρι του 2011... -
Στις υπευθυνες δηλωσεις που εχει να κατεβασεις απο το site της Νομαρχιας
προυποθετει οτι το αυτοκινητο το ειχαν ολοι ανεξαιρετος αποκλειστικα στο ονομα τους.Σε περιπτωσεις που το αυτοκινητο ηταν συνιδιοκτησια 50-50 % με τον/την συζηγο για παραδειγμα τι κανουμε ?
Αλλαζουμε το κειμενο και γραφουμε : Να μου κατατεθει το 50% του ποσου που δικαιουμε ???Ζωα ρε πστ μου ζωα...λες κα ιδεν υπαρχουν 1000δες αδειες σε 2 ονοματα.
-
Παιδες ξερετε τι προβλημα εχω εγω;Απεσυρα το αμαξι που ηταν στο ονομα αδερφου μου.
Ο αδερφος μου εχει ολα του τα στοιχεια στην Αθηνα ενω εγω στο Ηρακλειο Κρητης.
Σημερα που πηγα στην υποδιευθυνση Ηρακλειου για να κανω την αιτηση για τα φραγκα μου ειπαν οτι υπαρχει προβλημα αν ειναι σε διαφορετικα.Και οτι περιμενουν τις προσεχεις μερες διευκρινηση.
Μαλιστα ενω ο νομος ειναι ο ΦΕΚ 2354 υπαρχουν αλλες 2 αποφασεις απο νομαρχια νομιζω και αλλη μια απο καπου αλλου οτι υπαρχει προβλημα
;!; -
Έχοντας διαβάσει το σχετικό ΦΕΚ για τη διαδικασία είσπραξης των χρημάτων της απόσυρσης, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες απορίες (σημειωτέον οτι έχω αποσύρη το παλιό μου όχημα και έχω ήδη αγοράσει μεταχειρισμένο του 2006):
-
Στο ΦΕΚ αναφέρει οτι για να πάρεις τα 1000€ για την αγορά αυτοκινήτου κατηγορίας EURO4/5 θα πρέπει πρώτα να έχεις λάβει την επιδότηση της απόσυρσης και μετά να ξαναπάς! Σε κάποιες σελίδες ειδήσεων διάβασα οτι μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα αίτηση. Τελικά τι ισχύει; Είναι εντελώς άσκοπο να πάμε 2 φορές...
-
Όσον αφορά τα 1000€ για αγορά καινούργιου, αναφέρει το ΦΕΚ οτι χρειάζεται μια σχετική βεβαίωση η οποία εκδίδεται απο την Διεύθυνση Συφκοινωνιών της Νομαρχίας. Έχει βγάλει κανείς τέτοια βεβαίωση;
-
Τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν αυτή τη διαδικασία αν τους πάμε τα δικαιολογητικά;
ΥΓ: Παράδειγμα στη Λάρισα αναφέρει εδώ οτι μπορεί κανείς να κάνει αίτηση και για τα 2 ποσά:
http://www.kosmoslarissa.gr/article/4296/
Εδώ στη Θεσσαλονίκη τι γίνεται άραγε...
-
-
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Στις υπευθυνες δηλωσεις που εχει να κατεβασεις απο το site της Νομαρχιας
προυποθετει οτι το αυτοκινητο το ειχαν ολοι ανεξαιρετος αποκλειστικα στο ονομα τους.Σε περιπτωσεις που το αυτοκινητο ηταν συνιδιοκτησια 50-50 % με τον/την συζηγο για παραδειγμα τι κανουμε ?
Αλλαζουμε το κειμενο και γραφουμε : Να μου κατατεθει το 50% του ποσου που δικαιουμε ???Ζωα ρε πστ μου ζωα...λες κα ιδεν υπαρχουν 1000δες αδειες σε 2 ονοματα.
Θα πρέπει και το νέο να το αγοράσεις 50-50 με την σύζυγο. Ή να είχες μεταφέρει πριν την απόσυρση το παλιό στο όνομά σου...
-
Πιαδιά εδώ στην Πάτρα δεν γνωρίζουν τίποτα ακόμα!!!! Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
. Στη εξίσωση (ανίσωση δηλαδή) βάλτε και τη φοροδιαφυγή από τα πετρέλαια θέρμανσης που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα για νοθείες με το πετρέλαιο κίνησης και τις παρεπόμενες απώλειες σε όλο το κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας εξαιτίας της κατά 25% περίπου μικρότερης κατανάλωσης άρα και τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και από άλλους, και θα καταλάβετε ότι είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να κλείσουμε έτσι απλά τα μάτια.
Και ας μην ξεχνιόμαστε, όλα γίνονται υπό το πρίσμα του 'τι βγάζουμε'.Άρα πιο πιθανό το δεύτερο σενάριο.
Το φθηνό κόκκινο πετρέλαιο θέρμανσης, μας τελειώνει οσονούπω.
Εμείς και η Γερμανία διατηρούμε ακόμα το αφορολόγητο.
Οι πιέσεις από την Κομισιόν είναι επιτακτικές για φορολόγηση εξ αιτίας του δημοσιονομικού μας ελείμματος και της τεράστιας ρεμούλας που γίνεται. Η κατά κεφαλή μας κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά κάθε όριο. Χθες ο Κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε στους εταίρους ότι θα το κάνει.
Τα έσοδα από την φορολόγηση θα ανέλθουν σε 2 δις€ ετησίως.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Για να μην φανεί αντιλαϊκο το μέτρο, θα δοθούν σε 500.000 νοικοκυριά Χ€ 400= 200 εκατ.
Και τέρμα οι ρεμούλες και η σπατάλη του νεοέλληνα που μπαίνεις σε σπίτια και....ο παππούς με το φανελάκι, 23 βαθμούς ο θερμοστάτης..μόνιμα.
Γιά την απόσυρση που μας τέλειωσε, μόλις ξηλωθούμε για τέλη εμείς που δεν προλάβαμε να αποσύρουμε....εκείνη την περίοδο να δούμε τα γκάλοπ της MRB.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016