-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εχω την εντυπωση πως η κυριοτερη διαφορα τους, ειναι το πιστωτικο τους οριο...Αυτό νομίζω ότι δεν ισχύει ή τέλος πάντων δεν είναι η βασική τους διαφορά...
Το πιστωτικό όριο προσαρμόζεται βάση παραγόντων όπως το εισοδήμα του κατόχου, οι αγορές που κάνει, το πόσο τυπικός είναι στις αποπληρωμές ή όχι, κτλ.Ο πατέρας μου π.χ. έχει μια απλή Visa από την Εθνική που δε χρησιμοποιεί ποτέ και έχει όριο 3000 € αν θυμάμαι καλά, ο θείος μου με την ίδια κάρτα που τη χρησιμοποιεί όμως συνεχώς έχει όριο 10000 €.
Αντίστοιχα, σε δυο άλλες κάρτες της Alpha που έχει ο πατέρας μου, η μια Visa και η άλλη MasterCard, και οι δύο έχουν όριο 6000 € αν θυμάμαι καλά.
-
**PeterPan **: Εγώ που είχα μια απλή mastecard μου την έκαναν 'χρυσή' με 8 χιλιάρικα όριο από 3, επειδή την κινούσα αλλά με βαριές χρεώσεις πάντα(π.χ ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό, μαζεμένα ψώνια, πολλές αγορές από ιντερνετ κ.τ.λ) και πλήρωνα πάντα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.
-
Χαμηλωτερο επιτοκιο, υψηλοτερο πιστωτικο οριο. Μετα εχουν και κατι ορους ποσο καιρο εχεις να πληρωσεις πως υπλογιζεται ο τοκος κτλ. Επισης εξαρταται απο το εισοδημα αν καποιος εχει την χρυση/πλατινενια κτλ. Και απο την ιστορια του κατοχου. Πολλες φορες οταν καποιος χρησιμοποιει την καρτα πολλα χρονια και ειναι στην ωρα του με τις πληρωμες σιγα σιγα το οριο ανεβαινει και σιγα σιγα εχει προσφορες για να παρει την χρυση η πλατινενια.
Παντα λεω οτι δεν χρειαζεται να πληρωνει κανεις ετησια συνδρομη.
Παντα λεω οταν την βαζουν μεσα τους παιρνω τηλεφωνο και τους λεω να την βγαλουν η να ακυρωσουν την καρτα. Μαντεψτε τι γινεται. Βγαζουν την συνδρομη αμεσως.Νικος
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
**PeterPan **: Εγώ που είχα μια απλή mastecard μου την έκαναν 'χρυσή' με 8 χιλιάρικα όριο από 3, επειδή την κινούσα αλλά με βαριές χρεώσεις πάντα(π.χ ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό, μαζεμένα ψώνια, πολλές αγορές από ιντερνετ κ.τ.λ) και πλήρωνα πάντα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.είσαι γνωστός καπιτάλας!
σορι αλλά πώς μπορείτε εσείς που πληρώνετε τόκο στις κάρτες να ανέχεστε τέτοια απαράδεκτα επιτόκια; Εγώ δεν έχω για αυτό τον λόγο. Εάν θα έβγαζα θα έπαιρνα μία του ΤΤ με 9%. Σκεφτείτε τι κέρδος έχουν.
-
το επιτοκιο σε ενδιαφερει σε περιπτωση που δεν πληρωνεις στην ωρα σου.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το επιτοκιο σε ενδιαφερει σε περιπτωση που δεν πληρωνεις στην ωρα σου.+1
Αν τα λεφτά εισπράττονται κανονικά στο τέλος κάθε μήνα δεν πληρώνεις ποτέ επιτόκιο. Η πιστωτική κάρτα δηλαδή τότε απλά αποτελεί μια λύση για να μην έχεις πολλά λεφτά πάνω σου σε μετρητά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
**PeterPan **: Εγώ που είχα μια απλή mastecard μου την έκαναν 'χρυσή' με 8 χιλιάρικα όριο από 3, επειδή την κινούσα αλλά με βαριές χρεώσεις πάντα(π.χ ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό, μαζεμένα ψώνια, πολλές αγορές από ιντερνετ κ.τ.λ) και πλήρωνα πάντα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.
είσαι γνωστός καπιτάλας!
σορι αλλά πώς μπορείτε εσείς που πληρώνετε τόκο στις κάρτες να ανέχεστε τέτοια απαράδεκτα επιτόκια; Εγώ δεν έχω για αυτό τον λόγο. Εάν θα έβγαζα θα έπαιρνα μία του ΤΤ με 9%. Σκεφτείτε τι κέρδος έχουν.
Η χρήση της κάρτας, για μένα, είναι ως πλαστικό χρήμα και μέσο πληρωμής και όχι ως τρόπος δανεισμού...Εξ ου και η πιστωτική μου είναι άχρηστη, μια χρεωστική με καλύπτει 100%...Οπότε ακόμα και επιτόκιο 35% να έχει με αφήνει αδιάφορο ...Πάντως θεωρώ παλαβό γύρω μου να βλέπω ανθρώπους με καλούτσικη οικονομική επιφάνεια (άνω των 50000 ευρώ ετησίως) να χρησιμοποιούν τόσο συχνά τις πιστωτικές τους ως μέοο δανεισμού και να χρεώνονται σεβαστά ποσά τόκων μηνιαίως λες και καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες με αυτό το δανεισμό...Τι σκ@τ@, δεν τους πειράζει ότι αγοράζουν το ίδιο προϊόν αρκετά ακριβότερα? Η απάντηση βέβαια είναι όχι ...Πρόσφατα μάλιστα άκουσα από εξαιρετικά ευκατάστατη κοπέλα το εξής αμίμητο : 'Ευτυχώς που υπάρχουν και οι πιστωτικές και τα βγάζουμε πέρα, γιατί αλλιώς...'
-
Δεν το ήξερα ότι λειτουργεί έτσι ούτως ή άλλως δεν είχα πότε και ούτε θα έχω.
Είμαι της άποψης όπου φτάνει η τσέπη σου... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
είσαι γνωστός καπιτάλας!
σορι αλλά πώς μπορείτε εσείς που **πληρώνετε τόκο στις κάρτες **να ανέχεστε τέτοια απαράδεκτα επιτόκια; Εγώ δεν έχω για αυτό τον λόγο. Εάν θα έβγαζα θα έπαιρνα μία του ΤΤ με 9%. Σκεφτείτε τι κέρδος έχουν.
δεν παίζει τόκος όταν πληρώσεις σχετικά γρήγορα. και πάντως σε χρονικό διάστημα λιγότερο του μήνα ή κάπου εκεί. Οπότε και 80% να έχει επιτόκιο , δεν έχει να κάνει.
Εκεί που θα βογγήξει κάποιος είναι έτσι και παραμυθιαστεί και πληρώνει την κατώτατη δόση. Εκει ναι, θα πληρώνει μέχρι να γεράσει.Και μιλάμε για χρήση κάρτας μόνο για αγορές. Σε καμια περίπτωση ανάληψη μετρητών μέσω κάρτας Εκεί τοκίζονται από το επόμενο δευτερόλεπτο!
γενικά μιλώντας: Το πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα είναι καρα-ληστεία, έτσι ασύδοτες που έχουν τις τράπεζες.
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
αυτά που έχουν ειπωθεί ισχύουν... μέχρι τώρα είχαμε χρυσή από την εθ..., όμως την έχασα μάλλον κάπου, κ την ακύρωσα, Δε μου αρέσει η τράπεζα κ λέω να την αλλάξω γιατί τη βαρέθηκα την τράπεζα-βαρίδιο κ γιατί θεωρώ άλλες τράπεζες πιο εξυπηρετικές... πχ πειραιώς...
όσον αφορά τον δανεισμό, χρεώνεται 2 μήνες μετά νομίζω, τουλ στην εθ... που μου έρχονταν τα φυλλάδια... επίσης, όσον αφορά τα επιτόκια, πάντα πλήρωνα σε atm τον λογαριασμό κ έβαζα λίγα παραπάνω λεφτά, για να μην πληρώνω τόκους... αν έχεις υπόλοιπο κάτω από 5 ευρώ ή θετικό υπόλοιπο δεν πληρώνεις...
απλά δεν ήξερα αν μπορώ να βγάλω χρυσή σε άλλη τράπεζα με το καλημέρα σας, δλδ αμέσως, ή αν θα έπρεπε να περιμένω...
-
Την εθνική την γραφεις εθ... για να μη την καταλάβουμε και θεωρηθεί δυσφήμιση;
-
θα μπορούσε κάποιος να πει κάτι τέτοιο... μπορεί να είναι κ eu... γραμμένο κατά λάθος στα ελληνικά... όμως εγώ δεν ανέφερα όνομα τράπεζας...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η χρήση της κάρτας, για μένα, είναι ως πλαστικό χρήμα και μέσο πληρωμής και όχι ως τρόπος δανεισμού...Εξ ου και η πιστωτική μου είναι άχρηστη, μια χρεωστική με καλύπτει 100%...Οπότε ακόμα και επιτόκιο 35% να έχει με αφήνει αδιάφορο ...Πάντως θεωρώ παλαβό γύρω μου να βλέπω ανθρώπους με καλούτσικη οικονομική επιφάνεια (άνω των 50000 ευρώ ετησίως) να χρησιμοποιούν τόσο συχνά τις πιστωτικές τους ως μέοο δανεισμού και να χρεώνονται σεβαστά ποσά τόκων μηνιαίως λες και καλύπτουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες με αυτό το δανεισμό...Τι σκ@τ@, δεν τους πειράζει ότι αγοράζουν το ίδιο προϊόν αρκετά ακριβότερα? Η απάντηση βέβαια είναι όχι ...Πρόσφατα μάλιστα άκουσα από εξαιρετικά ευκατάστατη κοπέλα το εξής αμίμητο : 'Ευτυχώς που υπάρχουν και οι πιστωτικές και τα βγάζουμε πέρα, γιατί αλλιώς...'
Αυτο που ειναι πολυ συνηθισμενο στο εξωτερικο ειναι χρεωστικη με το σημα της Visa η Master card. Οποτε την χρησιμοποιει κανεις παντου και βγαινει απο τον λογαρισμο κατευθειαν. Δεν το εχω δει αυτο πολυ στην Ελλαδα. Η μονη που εχω προσεξει να υπαρχει ειναι η χρεωστικη της Alpha. Η Εθνικη και η Γενικη που εχω λογαριασμους μονο εχουν απλη χρεωστικη.
Πχ:
http://www.chase.com/index.jsp?pg_name= ... _checkcard' target='_blankΝικος
-
όπως τα λες είναι... απλώς έχει κ η Πειραιώς...
έχω στο πορτοφόλι μια τέτοια της Alpha κ μια της Πειραιώς, αντί να κουβαλώ λεφτά... κάνει από βενζινάδικα, μέχρι καταστήματα κ ξενοδοχεία...
πριν λίγο καιρό έχασα αρκετά λεφτά από το πορτοφόλι μου, μάλλον καθώς πλήρωνα σε ταμείο... έκτοτε πληρώνω μόνο με την κάρτα κ κουβαλώ λίγα χρήματα μαζί για καφέ-φαγητό... βενζίνες κ λοιπά με χρεωστική πλέον... απλώς θέλει κ ένα αποδεικτικό μαζί... πχ δίπλωμα οδήγησης...αν χαθεί η κάρτα, κατευθείαν τηλέφωνο (από επαφή στο κινητό) στην τράπεζα κ ακυρώνεται την ίδια στιγμή...
-
χρεωστική έχουν κι άλλες τράπεζες. Κύπρου, Εθνική, Eurobank και φαντάζομαι κι άλλες.
Κι εγώ είμαι της άποψης οτι η πιστωτική πρέπει να χρησιμοποιείται σχεδόν ως χρεωστική, οπότε και με μια χρεωστική κάνεις τη δουλειά σου χαλαρότατα. Σχεδόν η ίδια ευκολία (λέω σχεδόν γιατί η χρήση της προϋποθέτει να έχει χρήματα εκείνη τη στιγμή ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ λογαριασμός που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα), και σχεδόν οι ίδιοι κίνδυνοι (αν χάσεις την χρεωστική σου κινδυνεύεις να χάσεις περισσότερα χρήματα...)
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η χρεωστική απλά δεν γίνεται δεκτή. Το είχα αναφέρει και παλιότερα στο θέμα των εκδρομών... σε προσπάθειά μου να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Ιταλία πριν λίγα χρόνια έφαγα πόρτα από μια μούντζα εταιρίες που ζητούσαν κάρτα 'με ανάγλυφα γράμματα'Α και να μην το ξεχάσω... Για όσους συνηθίζουν να κάνουν αγορές με πιστωτικές και να πληρώνουν την ελάχιστη δόση... Χορηγω κάρτα 'hrdoukas Visa' με απεριόριστο πιστωτικό όριο (με αντίστοιχες εγγυήσεις κατά περίπτωση), επιτόκιο 8,5% (χαμηλότερο και από την κάρτα του ΤΤ) και ελάχιστη δόση μόλις 1€! Προλάβετε! Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είμαι της άποψης όπου φτάνει η τσέπη σου...Μα είναι παντελώς στο χέρι σου το να τηρείς την αρχή 'όπου φτάνει η τσέπη σου' και με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
Σπίτι μου κάθε μήνα έρχονται οι λογαριασμοί 2-3 πιστωτικών καρτών οι οποίοι έχουν άμεση σύνδεση με αντίστοιχους λογαριασμούς τραπεζών και τα ποσά που έχουν χρεωθεί γίνονται ανάληψη ΠΑΝΤΑ στο τέλος του μήνα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ τόκο. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί δηλαδή έχουν πάντα πολύ περισσότερα λεφτά απ' ότι το κόστος των αγορών.
Έτσι απλά ψωνίζοντας ακριβά αντικείμενα δε χρειάζεται να κουβαλάς πολλά μετρητά μαζί σου, δε χρειάζεται να τρέχουμε για την πληρωμή του λογαριασμού του κινητού, του Internet, κτλ.
Αποτελεί δηλαδή απλά μια διευκόλυνση. -
Είμαστε πρόθυμοι να ικανοποιήσουμε ΚΑΙ αυτή σας την επιθυμία
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Είμαι της άποψης όπου φτάνει η τσέπη σου...Μα είναι παντελώς στο χέρι σου το να τηρείς την αρχή 'όπου φτάνει η τσέπη σου' και με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
Σπίτι μου κάθε μήνα έρχονται οι λογαριασμοί 2-3 πιστωτικών καρτών οι οποίοι έχουν άμεση σύνδεση με αντίστοιχους λογαριασμούς τραπεζών και τα ποσά που έχουν χρεωθεί γίνονται ανάληψη ΠΑΝΤΑ στο τέλος του μήνα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ τόκο. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί δηλαδή έχουν πάντα πολύ περισσότερα λεφτά απ' ότι το κόστος των αγορών.
Έτσι απλά ψωνίζοντας ακριβά αντικείμενα δε χρειάζεται να κουβαλάς πολλά μετρητά μαζί σου, δε χρειάζεται να τρέχουμε για την πληρωμή του λογαριασμού του κινητού, του Internet, κτλ.
Αποτελεί δηλαδή απλά μια διευκόλυνση.Μπορεις δηλαδη να εχεις κανονικη πιστωτικη(Visa/Master Card) και να την κανονισεις ουτως ωστε να πληρωνεται απο τον λογαριασμο σου καθε μηνα αυτοματως χωρις να κανεις εσυ τιποτα και ποτε να μην πληρωνεις τοκους;
Σχεδον σαν χρεωστικη, αλλα με την ευκολια της πιστωτικης.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αποτελεί δηλαδή απλά μια διευκόλυνση.Μπορεις δηλαδη να εχεις κανονικη πιστωτικη(Visa/Master Card) και να την κανονισεις ουτως ωστε να πληρωνεται απο τον λογαριασμο σου καθε μηνα αυτοματως χωρις να κανεις εσυ τιποτα και ποτε να μην πληρωνεις τοκους;
Σχεδον σαν χρεωστικη, αλλα με την ευκολια της πιστωτικης.
Νικος
Ναι κανονιζεις εσυ ποιο ποσοστο του ποσου θα πληρωνεται απο το λογαριασμο που εχεις στην ιδια τραπεζα.Αν το βαλεις στο 100% δεν πληρωνεις τοκους,αρκει να υπαρχει επαρκες υπολοιπο στον λογαριασμο σου.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]