-
Το άλλο το καταπληκτικό είναι που ψάχνονται όλοι πόσα χρόνια έχει δουλέψει.
Λες και άν ήταν πχ καμμιά είκοσαριά χρόνια καθηγητής σε κάνα γυμνάσιο, θα λέγανε όλοι 'αυτός μάλιστα. Την έχει ιδρώσει την φανέλα του.' Η λες κι έχει φάει το πυλοφόρι κάναν πολιτικό(το Γιωργάκη που καθάριζε με την σκούπα μου θύμησε αυτό)απ αυτούς που ψηφίζουν και μετά κόβουν το χέρι. -
Προσωπικά περισσότερο θα εμπιστευθώ κάποιον που έχει περάσει από επάγγελμα και έχει νιώσει τι είναι να μετράς τα χρήματα για να πληρώσεις ό,τι είναι να πληρώσεις ΚΑΙ να ζήσεις από πάνω.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όχι. Απλά να είναι ο καθένας ειλικρινής. Δεν είναι έντιμο και κομψό να παριστάνει το 'παιδί του λαού' κάποιος φραγκάτος. Πολύ καλύτερα θα είναι για έναν πλούσιο με κοινωνικές ευαισθησίες να πει 'έχω περιουσία, άρα δεν έχω ανάγκη να τ'αρπάξω, και θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις μου - και τις οικονομικές αν χρειαστεί - για να βοηθήσω να αρθούν όσες κοινωνικές αδικίες μπορούν να αρθούν μέσα στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας'.Και βέβαια, να βγαίνει το κάθε μειράκιον με θράσος χιλίων πιθήκων και να λέει 'θα αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ πότε θ'ανοίγουν τα σχολεία' είναι γελοιωδέστατο μέχρι αηδίας.
καλυτερα να ειναι 'χορτατος' απο πριν παρα να 'λιμοκτονει' και να τον πιασει η λιγουρα κατα την κοινοβουλευτικη του θητεια.
-
Όχι. Απλά να είναι ο καθένας ειλικρινής. Δεν είναι έντιμο και κομψό να παριστάνει το 'παιδί του λαού' κάποιος φραγκάτος. Πολύ καλύτερα θα είναι για έναν πλούσιο με κοινωνικές ευαισθησίες να πει 'έχω περιουσία, άρα δεν έχω ανάγκη να τ'αρπάξω, και θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις μου - και τις οικονομικές αν χρειαστεί - για να βοηθήσω να αρθούν όσες κοινωνικές αδικίες μπορούν να αρθούν μέσα στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας'.Και βέβαια, να βγαίνει το κάθε μειράκιον με θράσος χιλίων πιθήκων και να λέει 'θα αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ πότε θ'ανοίγουν τα σχολεία' είναι γελοιωδέστατο μέχρι αηδίας.
Να τό λεγες αυτό αν το σχολείο ήταν σχολείο κι όχι μπουρδ@λο. Αφου είναι αυτό που είναι, καλα κάνουν οι μαθητές και το κλείνουν.(Προσωπική άποψη)
-
Έλα στα πανεπιστήμια να δεις αν όντως η πλειοψηφία παίρνει τις αποφάσεις. Όταν διαλύονται συνεδριάσεις συγκλήτων επειδή θα συζητηθεί κάτι που δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΑΑΚ ή όταν πάνε στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και ψηφίζουν άτομα τα οποία δεν είναι καν φοιτητές, καταλαβαίνεις για τι πολιτική εντιμότητα μιλάμε. Παιδί αυτού του συστήματος είναι ο Τσίπρας. Έχω χορτάσει από μεγάλες κουβέντες κι από ρητορείες 'κατά του συστήματος' που εκφέρονται από άτομα τα οποία πρώτα απ'όλους υιοθετούν τα χειρότερα στοιχεία του συστήματος κατά του οποίου εξαπολύουν μύδρους.Βαρέθηκα τους υποκριτές και τους ανεύθυνους.
Σχετικά με τα πανεπιστήμια...
Ποτέ μου δεν συμπάθησα και δεν επιδίωξα επαφές με φανατισμένο άτομο που ασχολήθηκε με κομματισμό, συνελεύσεις, συνδικαλισμό κτλ. Τους βλέπεις σε κάθε σχολή και είναι να σε πιάνουν τα γέλια και να τους λυπάσαι ταυτόχρονα. Χώρια για τις αβάντες που έχουν σε κάποια μαθήματα και τα κονέ με καθηγητές. Αν είναι έτσι να περνάνε μαθήματα, χαίρω πολύ...
Έχω και σχετικό παράδειγμα ενός σημερινού 40αρη που έτρεχε έτσι στα φοιτητικά του χρόνια και στο τέλος μην σας πω τι κέρδισε από όλο αυτό το τρέξιμο και την υποστήριξη που παρείχε... Τώρα μετανιώνει οικτρά για όλο το χρόνο που είχε θυσιάσει τότε.
-
όποιος νομίζει οτι το σχολείο είναι .....
να μην ξαναπατήσει ή να μην ξαναστείλει το ....παιδι του
και αν νομίζει οτι με το να το κλείσει γίνεται καλύτερο θα τα γευτεί σε 5-10 χρόνια -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Όχι. Απλά να είναι ο καθένας ειλικρινής. Δεν είναι έντιμο και κομψό να παριστάνει το 'παιδί του λαού' κάποιος φραγκάτος. Πολύ καλύτερα θα είναι για έναν πλούσιο με κοινωνικές ευαισθησίες να πει 'έχω περιουσία, άρα δεν έχω ανάγκη να τ'αρπάξω, και θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις μου - και τις οικονομικές αν χρειαστεί - για να βοηθήσω να αρθούν όσες κοινωνικές αδικίες μπορούν να αρθούν μέσα στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας'.
Και βέβαια, να βγαίνει το κάθε μειράκιον με θράσος χιλίων πιθήκων και να λέει 'θα αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ πότε θ'ανοίγουν τα σχολεία' είναι γελοιωδέστατο μέχρι αηδίας.
Να τό λεγες αυτό αν το σχολείο ήταν σχολείο κι όχι μπουρδ@λο. Αφου είναι αυτό που είναι, καλα κάνουν οι μαθητές και το κλείνουν.(Προσωπική άποψη)
Και λύνεται έτσι το πρόβλημα; Σε πληροφορώ ότι για τη μπουρδελοποίηση των σχολείων φταίνε ΚΑΙ οι μαθητές ΚΑΙ οι γονείς ΚΑΙ οι καθηγητές ΚΑΙ το υπουργείο.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ποτέ μου δεν συμπάθησα και δεν επιδίωξα επαφές με φανατισμένο άτομο που ασχολήθηκε με κομματισμό, συνελεύσεις, συνδικαλισμό κτλ. Τους βλέπεις σε κάθε σχολή και είναι να σε πιάνουν τα γέλια και να τους λυπάσαι ταυτόχρονα. Χώρια για τις αβάντες που έχουν σε κάποια μαθήματα και τα κονέ με καθηγητές. Αν είναι έτσι να περνάνε μαθήματα, χαίρω πολύ...
Έχω και σχετικό παράδειγμα ενός σημερινού 40αρη που έτρεχε έτσι στα φοιτητικά του χρόνια και στο τέλος μην σας πω τι κέρδισε από όλο αυτό το τρέξιμο και την υποστήριξη που παρείχε... Τώρα μετανιώνει οικτρά για όλο το χρόνο που είχε θυσιάσει τότε.
Στη ζωή αυτοί που μετανοιώνουν ειναι αυτοί που κάνουν πράγματα που δεν τα πιστεύουν.
-
Όχι. Απλά να είναι ο καθένας ειλικρινής. Δεν είναι έντιμο και κομψό να παριστάνει το 'παιδί του λαού' κάποιος φραγκάτος. Πολύ καλύτερα θα είναι για έναν πλούσιο με κοινωνικές ευαισθησίες να πει 'έχω περιουσία, άρα δεν έχω ανάγκη να τ'αρπάξω, και θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις μου - και τις οικονομικές αν χρειαστεί - για να βοηθήσω να αρθούν όσες κοινωνικές αδικίες μπορούν να αρθούν μέσα στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας'.Όμορφα το λές. Αλλά λίγο, πως να το πω, 'απολιτικά'. Τι πάει να πεί 'θα βοηθήσω να αρθούν....'. Δε μιλάμε για τη Μητέρα Τερέζα. Μιλάμε για πολιτικούς, οι οποίοι, προκειμένου να προσφέρουν στον τόπο, πολιτεύονται, άρα τοποθετούν εαυτούς σε έναν κοινωνικο-ιδεολογικο-πολιτικό χώρο, όποιος και να είναι αυτός.
Από την άλλη μεριά, η συλλογιστική σου θέτει εκτός πολιτικής τους μή έχοντες, η καλύτερα, τους περιορίζει αφάνταστα, ενώ περιορίζει τους ΄εχοντες' στα καλούπια του 'δεξιου', 'νεοφιλελεύθερου', 'συντηρητικού', πες το όπως θες. Με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε να αποκηρύξουν οι αριστεροί ανθρώπους όπως, π.χ. τον Γκεβάρα ή τον Καστοριάδη...
Αυτά τα ολίγα για την ώρα.Φιλικά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έλα στα πανεπιστήμια να δεις αν όντως η πλειοψηφία παίρνει τις αποφάσεις. Όταν διαλύονται συνεδριάσεις συγκλήτων επειδή θα συζητηθεί κάτι που δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΑΑΚ ή όταν πάνε στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και ψηφίζουν άτομα τα οποία δεν είναι καν φοιτητές, καταλαβαίνεις για τι πολιτική εντιμότητα μιλάμε. Παιδί αυτού του συστήματος είναι ο Τσίπρας. Έχω χορτάσει από μεγάλες κουβέντες κι από ρητορείες 'κατά του συστήματος' που εκφέρονται από άτομα τα οποία πρώτα απ'όλους υιοθετούν τα χειρότερα στοιχεία του συστήματος κατά του οποίου εξαπολύουν μύδρους.
Βαρέθηκα τους υποκριτές και τους ανεύθυνους.
Αν και είμαι υποχρεωμένος να επιτηρώ σε εξεταστικές, ΔΕΝ ΠΑΤΑΩ. Το'χω ξεκόψει εδώ και τρία χρόνια στη γραμματεία του τμήματός μου ότι δεν πρόκειται να επιτηρήσω ξανά.
Ο λόγος; Δε γουστάρω να κάνω τον καραγκιόζη. Να μου λέει ο καθηγητής 'μην τους αφήσεις να αντιγράψουν' (και είμαι ΚΑΤΑ της αντιγραφής, γιατί δεν δέχομαι να παίρνει τον ίδιο βαθμό ο αντιγραφέας που δεν άνοιξε βιβλίο με τον άλλον που παρακολουθούσε και διάβαζε) και να αφήνει τα κομματόσκυλα (αριστερά, δεξιά και πασοκικά) να το κάνουν μπάχαλο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν στο μάθημα της προσομοίωσης, οπου γνωστό γαλάζιο πουλέν με ισχυρά κοννέ με την 'αγία οικογένεια' αντέγραφε με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο. Παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις εμού και των συναδέλφων μου, συνέχιζε. Στο τέλος, όταν πήγα να του πάρω την κόλλα, έστησε μια απίστευτη φασαρία και ο καθηγητής τα'κανε πάνω του και τον άφησε να συνεχίσει. Από τότε δεν ξαναπάτησα σε ΚΑΜΜΙΑ επιτήρηση.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Όχι. Απλά να είναι ο καθένας ειλικρινής. Δεν είναι έντιμο και κομψό να παριστάνει το 'παιδί του λαού' κάποιος φραγκάτος. Πολύ καλύτερα θα είναι για έναν πλούσιο με κοινωνικές ευαισθησίες να πει 'έχω περιουσία, άρα δεν έχω ανάγκη να τ'αρπάξω, και θα χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις μου - και τις οικονομικές αν χρειαστεί - για να βοηθήσω να αρθούν όσες κοινωνικές αδικίες μπορούν να αρθούν μέσα στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας'.
Όμορφα το λές. Αλλά λίγο, πως να το πω, 'απολιτικά'. Τι πάει να πεί 'θα βοηθήσω να αρθούν....'. Δε μιλάμε για τη Μητέρα Τερέζα. Μιλάμε για πολιτικούς, οι οποίοι, προκειμένου να προσφέρουν στον τόπο, πολιτεύονται, άρα τοποθετούν εαυτούς σε έναν κοινωνικο-ιδεολογικο-πολιτικό χώρο, όποιος και να είναι αυτός.
Από την άλλη μεριά, η συλλογιστική σου θέτει εκτός πολιτικής τους μή έχοντες, η καλύτερα, τους περιορίζει αφάνταστα, ενώ περιορίζει τους ΄εχοντες' στα καλούπια του 'δεξιου', 'νεοφιλελεύθερου', 'συντηρητικού', πες το όπως θες. Με αυτό το σκεπτικό, θα έπρεπε να αποκηρύξουν οι αριστεροί ανθρώπους όπως, π.χ. τον Γκεβάρα ή τον Καστοριάδη...
Αυτά τα ολίγα για την ώρα.Φιλικά.
Ο Γκεβάρα τι σχέση έχει με τον Τσίπρα;
-
Στη ζωή αυτοί που μετανοιώνουν ειναι αυτοί που κάνουν πράγματα που δεν τα πιστεύουν.
Αυτοί δηλαδή που ακολούθησαν 'ηγέτες' που βάλανε τους άλλους μπροστά για τα... 'ιδανικά' και μετά τους ξεπούλησαν για να τ'αρπάξουν δεν μετανοιώνουν για το πόσο μαλάκες πιάστηκαν;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και αν νομίζει οτι με το να το κλείσει γίνεται καλύτερο θα τα γευτεί σε 5-10 χρόνιαΤο βρίσκεις αρκετα καλό έτσι όπως είναι;
Και αν όχι ποιά είναι η δική σου συμβολή για να γίνει καλύτερο φίλε μου;
Τα παιδιά κάτι προσπαθουν να κάνουν γι αυτό. Και ναι το πιστεύω αυτό που είπα, και τα στέλνω τα παιδιά μου σχολείο. Και αν αύριο κάνουν καταλήψεις θα μαι στο πλευρό τους.
ΥΓ. Και ας κάτσει ο καθένας να αναλογιστεί πότε για τελευταία φορά στη ζωή του διεκδίκησε κάτι γι αυτόν η για τους άλλους δραστικά όπως τα πιτσιρίκια των καταλήψεων, κι όχι απο τον καναπέ. -
Αυτοί δηλαδή που ακολούθησαν 'ηγέτες' που βάλανε τους άλλους μπροστά για τα... 'ιδανικά' και μετά τους ξεπούλησαν για να τ'αρπάξουν δεν μετανοιώνουν για το πόσο μαλάκες πιάστηκαν;
Οχι
-
Αν και είμαι υποχρεωμένος να επιτηρώ σε εξεταστικές, ΔΕΝ ΠΑΤΑΩ. Το'χω ξεκόψει εδώ και τρία χρόνια στη γραμματεία του τμήματός μου ότι δεν πρόκειται να επιτηρήσω ξανά.
Ο λόγος; Δε γουστάρω να κάνω τον καραγκιόζη. Να μου λέει ο καθηγητής 'μην τους αφήσεις να αντιγράψουν' (και είμαι ΚΑΤΑ της αντιγραφής, γιατί δεν δέχομαι να παίρνει τον ίδιο βαθμό ο αντιγραφέας που δεν άνοιξε βιβλίο με τον άλλον που παρακολουθούσε και διάβαζε) και να αφήνει τα κομματόσκυλα (αριστερά, δεξιά και πασοκικά) να το κάνουν μπάχαλο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν στο μάθημα της προσομοίωσης, οπου γνωστό γαλάζιο πουλέν με ισχυρά κοννέ με την 'αγία οικογένεια' αντέγραφε με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο. Παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις εμού και των συναδέλφων μου, συνέχιζε. Στο τέλος, όταν πήγα να του πάρω την κόλλα, έστησε μια απίστευτη φασαρία και ο καθηγητής τα'κανε πάνω του και τον άφησε να συνεχίσει. Από τότε δεν ξαναπάτησα σε ΚΑΜΜΙΑ επιτήρηση.
Κάτσε τώρα, γιατι εδώ μου χτυπάς γνωστά καμπανάκια.
Το φαινόμενο αυτό που αναφέρεις (με τα κομματόσκυλα) είναι ενδημικό των πανεπιστημίων, με ιδιαίτερη εξαρση τα τελευταία χρόνια (μετά από εκατοντάδες -κυριολεκτικά- επιτηρήσεις μπορώ να έχω μια διαχρονική εικόνα). Τέτοια περιστατικά έχουμε αντιμετωπίσει και μεις -για να μην πω χειρότερα. Όχι από πλευράς φασαρίας σε φάση αντιγραφής -αυτό φροντίζουμε και το αποφεύγουμε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι όταν λες ' ο καθηγητής τα'κανε'. Δηλαδή? Αποδέχεσαι το γεγονός ότι έχεις απο πάνω σου έναν ο οποίος δεν τιμά την αποστολή του? Και με το να υιοθετείς τη στάση ' κάνετε εσείς τις βρωμιές σας, σας σιχάθηκα, μη μ' ανακατεύετε εμένα' δε σα καθιστά συνυπευθυνο?
Να με συγχωρείς, αλλά δεν αρκεί μόνο να ξορκίζεις μια κατάσταση. Αν σε ενοχλεί (που σε ενοχλεί, από ότι καταλαβαίνω), πρέπει να βρεις τον τρόπο να την αλλάξεις. Θα μου πεις.... ξέρω, ξέρω αρκετά. Για να καταφέρει κανείς να επιβιώσει σε αυτό το μπο@@@@λο πρέπει να κάνει (ή να μην κάνει) πολλά που δεν του αρέσουν. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ας το πιάσουμε αργότερα.
-
Η αλήθεια είναι πως δεν τους άντεξα. Τους έκανα μια ωραία φασαρία και τους είπα να μη μου ξαναστείλουν πρόσκληση για επιτήρηση ΠΟΤΕ. Αφού δε μπόρεσα να κάνω κάτι για τα παιδιά που διαβάζουν και θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο, τουλάχιστον είπα να σώσω την αξιοπρέπειά μου. Και να σου πω κάτι; Είχα τους πάντες εναντίον μου, πλην δύο καθηγητών. Όλοι οι άλλοι ήταν 'μη δημιουργούμε έριδες με τους φοιτητές, μην τους κόψουμε κλπ'. Οι ίδιοι που στις εξεταστικές τους μετατρέπονται σε κορδελοπρίονα και κόβουν το 97% των φοιτητών...
-
και αν νομίζει οτι με το να το κλείσει γίνεται καλύτερο θα τα γευτεί σε 5-10 χρόνιαΤο βρίσκεις αρκετα καλό έτσι όπως είναι;
Και αν όχι ποιά είναι η δική σου συμβολή για να γίνει καλύτερο φίλε μου;
Τα παιδιά κάτι προσπαθουν να κάνουν γι αυτό. Και ναι το πιστεύω αυτό που είπα, και τα στέλνω τα παιδιά μου σχολείο. Και αν αύριο κάνουν καταλήψεις θα μαι στο πλευρό τους.
ΥΓ. Και ας κάτσει ο καθένας να αναλογιστεί πότε για τελευταία φορά στη ζωή του διεκδίκησε κάτι γι αυτόν η για τους άλλους δραστικά όπως τα πιτσιρίκια των καταλήψεων, κι όχι απο τον καναπέ.δεν είναι δουλειά μου να κάνω το σχολείο καλύτερο, δεν έχω εξειδίκευση σε αυτό το τομέα και η ανάμειξη μου, σου ή και άλλων δεν εγγυάται το αποτέλεσμα που θα το πληρώσει άλλος αν πάει στραβά
επιπλέον θα κλείσει το 14-15χρονο(16 και 17 διαβάζουν) το σχολείο του 1-2 μήνες και όταν θα ξανανοίξει θα είναι καλύτερο? πως? ποιος θα το έχει κάνει καλύτερο?
-
Ο Αλέξης, ο Αλέκος κι η Αλέκα... Άντε πια με τους αριστεροποιμενάρχες. Υποβαθμίζουν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία με τους κομματικούς τους στρατούς, απαγορεύουν τη διεξαγωγή μαθημάτων και έρευνας, έτσι ώστε να απαξιωθούν οι τίτλοι σπουδών και να'ναι όλοι κολίγοι, προλετάριοι εξαθλιωμένοι, με μισθούς της πείνας (ΑΝ καταφέρουν να βρουν δουλειά), για να'χουν αυτοί κόσμο να στηρίζει τα κόμματά τους.
-
Η αλήθεια είναι πως δεν τους άντεξα. Τους έκανα μια ωραία φασαρία και τους είπα να μη μου ξαναστείλουν πρόσκληση για επιτήρηση ΠΟΤΕ. Αφού δε μπόρεσα να κάνω κάτι για τα παιδιά που διαβάζουν και θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο, τουλάχιστον είπα να σώσω την αξιοπρέπειά μου. Και να σου πω κάτι; Είχα τους πάντες εναντίον μου, πλην δύο καθηγητών. Όλοι οι άλλοι ήταν 'μη δημιουργούμε έριδες με τους φοιτητές, μην τους κόψουμε κλπ'. Οι ίδιοι που στις εξεταστικές τους μετατρέπονται σε κορδελοπρίονα και κόβουν το 97% των φοιτητών...EDIT: double post..oops!
-
Η αλήθεια είναι πως δεν τους άντεξα. Τους έκανα μια ωραία φασαρία και τους είπα να μη μου ξαναστείλουν πρόσκληση για επιτήρηση ΠΟΤΕ. Αφού δε μπόρεσα να κάνω κάτι για τα παιδιά που διαβάζουν και θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο, τουλάχιστον είπα να σώσω την αξιοπρέπειά μου. Και να σου πω κάτι; Είχα τους πάντες εναντίον μου, πλην δύο καθηγητών. Όλοι οι άλλοι ήταν 'μη δημιουργούμε έριδες με τους φοιτητές, μην τους κόψουμε κλπ'. Οι ίδιοι που στις εξεταστικές τους μετατρέπονται σε κορδελοπρίονα και κόβουν το 97% των φοιτητών...Ναι..... ξέρω τους τύπους αυτούς.... έχουν να βγάλουν πολλά απωθημένα, μετά από τόση κούραση που τράβηξαν τόσα χρόνια, έρποντας και γλείφοντας.....
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#5]