-
δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις πέραν του να πάρεις αυτοκινητο που να τα χωράει ολα μέσα... Απο την στιγμή που έχεις κατι ξένο πάνω στην οροφη του αμαξιου... μοιραία θα το ακους, και θα το επιβαρυνεσαι.
-
Καλημέρα, είμαι νέο μέλος στο forum και θασ ήθελα τα φώτα σας έτσι ώστε να αντιμετωπίσω τον ενοχλητικό θόρυβο από τις μπάρες οροφής της μπαγκαζιέρας, Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα χρήσιμες συμβουλές σας...
Το πρόβλημα στην δικη μου περίπτωση είναι έντονο μόνο όταν δεν έχω πάνω στην οροφή την μπαγκαζιέρα αλλά μόνο τις μπάρες και αυτό θέλω να αντιμετωπίσω αφού δεν είναι λογικό να κυκλοφορείς 12 μήνες το χρόνο με την μπαγκαζιέρα όταν τελικά τη χρειάζεσαι 5-10 φορές το χρόνο ,ενω δεν είναι καθόλου εύκολο να βγάζεις και να βάζεις τις μπάρες , τουλάχιστον όχι αυτές που κουβαλάω πλέον εγώ γι αυτό και αναζητώ μια μέση λύση και να κάνω κάτι με το θόρυβο που δημιουργούν οι μπάρες και μόνο. Κάθε πρόταση σας είναι εκτιμητέα.........nmt
-
Οι μπαρες μπαινουν δυσκολα (τουλαχιστον στο δικο μου) η θελουν 2 ατομα τουλαχιστον. Αν ειναι ομως για λιγες φορες το χρονο η χρηση τους δεν νομιζω πως ειναι τοσο κοπος.
Αεροδυναμικος θορυβος, αυξηση καταναλωσης και περιττο προσθετο βαρος στην συνεχη υπαρξη τους χωρις λογο.Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Παρε station wagon να λυθει το θεμα.
-
καλη η λακαμια σου αλλα για αλλες ωρες
-
Έχει δοκιμάσει κανένας αυτή τη λύση; Δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση (συγκριτικά με μπαγκαζιέρα οροφής)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανένας αυτή τη λύση; Δείχνει ενδιαφέρουσα περίπτωση (συγκριτικά με μπαγκαζιέρα οροφής)Με εξαιρεση το κοστος αφου το αγοραζεις με τα μισα λεφτα που κανουν μονο οι μπαρες, δεν νομιζω οτι εχει φοβερα πλεονεκτηματα.
Ποσο ασφαλη ειναι τα πραγματα που κουβαλας ?
Ετσι οπως πιανει μηπως σε περιπτωση βροχης μπαινουν νερα μεσα ?
Σε διαδρομη με επιβραδυνσεις-επιταχυνσεις μηπως γραντσουνιστει ο ουρανος? -
Τα πλεονεκτήματα που βλέπω είναι:
- κόστος (το σπουδαιότερο)
- ευκολία αποθήκευσης (ενώ για να αποθηκεύσεις την άκαμπτη μπακαζιέρα οροφής θέλει χώρο ή επιπλέον εξοπλισμό)
- καλύτερη (;) αεροδυναμική λόγω μικρής απόστασης από την οροφή
- βάρος
Η ασφάλεια είναι ένα θέμα. Και η μπαγκαζιέρα οροφής όμως δεν παραβιάζεται σχετικά εύκολα;
Τα καιρικά φαινόμενα θεωρητικά δεν είναι θέμα (το λένε και το ξαναλένε).
Σχετικά με τις γρατσουνιές, φαντάζομαι έχει προβλεφθεί (άκαμπτος πάτος, κλπ). Προς διευκρίνηση ωστόσο. -
Καλύτερη αεροδυναμική χλωμό με το ακανόνιστο σχήμα που έχει. Και για το βάρος δεν θα ήμουν επίσης απόλυτα σίγουρος.
-
Το άλλο καλό (αν ισχύει τελικά) στα χαρακτηριστικά του είναι το 'Interchangeable between vehicles', κάτι που φοβάμαι πως δεν ισχύει για τις κλασικές μπάρες.
-
Πάντως εγώ το πήρα απόφαση, μάζεψα και τα λεφτά και πήρα τις Thule Wing και την -καινούρια- Touring 200αρα (σε μεταλλικό μαύρο, καθαρίζει πιο εύκολα) για το CX7 μου. Ταξίδι διακοπών με 2 παιδιά, πεθερά και αποσκευές, καροτσάκια, κρεβατάκια, αποστειρωτές κλπ απλά δεν γίνεται αλλιώς.
Για τις μπάρες δεν μπορώ να πω πολλά, πέραν της ευκολίας και της ασφάλειας που -θεωρητικά- προσφέρει η Thule. Για την μπαγκαζιέρα όμως, η Thule έβγαλε τα -πολλά- λεφτά της σχεδόν αμέσως. Μόλις έφτασα σπίτι, είδα ότι δεν χωράω στο γκαράζ -στο ύψος- για 5εκ. Με τα πατεντιάρικα συστήματα που έχουν οι Thule, μπαίνουν και βγαίνουν σε 10' (κυριολεκτικά). Χώρια που την άλλη μέρα είδα ότι χωρίς το διπλό άνοιγμα, θα έπρεπε να κάνω και 5-6 μανούβρες για να φέρω το αυτοκίνητο από την πλευρά που ήθελα.
Από μένα πάντως Thule , και ας είναι οι ακριβότερες
-
Γιατι δεν μιλας με το μαγαζι που τις αγορασες μηπως στην αλλαξουν με το αλλο μοντελο που ειναι χαμηλο για να χωρας στο γκαραζ ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Γιατι δεν μιλας με το μαγαζι που τις αγορασες μηπως στην αλλαξουν με το αλλο μοντελο που ειναι χαμηλο για να χωρας στο γκαραζ ?Στα ίδια λίτρα (η 100αρα είναι πιο μικρή και πιο ψηλή) η 600αρα είναι πολύ μακρυά σε μήκος και είναι σχεδιασμένη για να μπαίνει μαζί με βάσεις ποδηλάτου (δηλαδή είναι μακρόστενη). Πράγμα που δεν με βολεύει -χωροταξικά- και ούτε μου αρέσει οπτικά. Νομίζω η 780αρα και τα μεγαλύτερα -και πολύ ακριβότερα- μοντέλα είναι λίγο πιο χαμηλά, αλλά κοστίζουν πάνω από τα διπλά χρήματα....
-
Οτι κοστιζουν, κοστιζουν.
Επειδη εγραψες οτι δεν χωραει στο γκαραζ και οτι κανεις μανουβρες για να μπορεις να την ανοιξεις γι'αυτο το ειπα.
Ειναι λιγο σπαστικο να γυρνας απο ταξιδι και να πρεπει να ξεφορτωσεις εκτος γκαραζ, να βγαλεις την μπαγκαζιερα για να μπεις μεσα.
Αν δεν σε ενοχλει, πασο.Α, ο θορυβος που κανουν οι μπαρες μονες τους στο αμαξι ειναι περισσοτερος απο οτι με την μπαγκαζιερα επανω
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Οτι κοστιζουν, κοστιζουν.
Επειδη εγραψες οτι δεν χωραει στο γκαραζ και οτι κανεις μανουβρες για να μπορεις να την ανοιξεις γι'αυτο το ειπα.
Αν δεν σε ενοχλει, πασο.Α, ο θορυβος που κανουν οι μπαρες μονες τους στο αμαξι ειναι περισσοτερος απο οτι με την μπαγκαζιερα επανω
Μια σημείωση συν μια διόρθωση: επειδή μπαίνουν και βγαίνουν σε δευτερόλεπτα, δεν με ενοχλεί και τόσο που πρέπει να την βγάζω πριν μπω στο γκαράζ. Σταματάω στη ράμπα μέσα στη πυλωτή, την ξεβιδώνω σε 10', μπαίνω στο γκαράζ, και την ξαναβιδώνω στη θέση της (μέσα στο γκαράζ έχω χώρο, η γκαραζόπορτα έχει χαμηλό άνοιγμα).
Και επειδή ακριβώς έχουν διπλό άνοιγμα, δεν χρειάζεται να κάνω μανούβρες, όπως δηλαδή θα χρειαζόταν για οποιαδήποτε άλλη με μονό άνοιγμα. Ακόμα και στο Ξυλόκαστρο που πήγα, από την πλευρά που συνήθως ανοίγουν αυτές με μονό άνοιγμα είχε κλαδιά και δεν θα μπορούσα να ανοίξω οποιαδήποτε άλλη, την Thule απλά την άνοιξα από την πλευρά που με βόλευε.
Στην περίπτωσή μας, ότι πληρώσεις παίρνεις
Α, και για το θόρυβο που είπες, μόνες τους οι Wing κάνουν ένα ενοχλητικό σφύριγμα εκεί τριγύρω στα 110-120χαω. Με τη μπαγκαζιέρα επάνω μειώνεται όντως, αλλά ακόμα ακούγεται...
-
Οι δικες μου μπαρες ειναι ορθωγωνιες και κανουν θορυβο απο τα 60χαω αν εχεις λιγο ανοιχτο παραθυρο, αν ειναι κλειστο απο τα 80-90 και πανω.
Προφανως και θα ακουγεται θορυβος αφου κουβαλαμε ενα μπαουλο στην οροφη, αλλα μου εκανε εντυπωση οτι ειναι λιγοτερος με την μπαγκαζιερα επανω. -
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια μπαγκαζιέρα οροφής, έχω ψάξει αρκετά στο διαδίκτυο και θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Έχω ένα toyota RAV4 5door του 96. Φοράει μπάρες mont blank, θέλω να του φορέσω μπαγκαζιέρα, τι προτείνετε; Τι γνώμη έχετε για τις G3 (made in Italy); Με ενδιαφέρει το κόστος.
-
Από τις μπαγκαζιέρες της Thule ποια (τύπος & μέγεθος) θεωρούμε ότι έχει την καλύτερη σχέση αεροδυναμικής χώρων τιμής ασφάλειας, κλπ; Για clk w209 προορίζεται βασικά (αλλά παίζει στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί κι από τη Β).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Από τις μπαγκαζιέρες της Thule ποια (τύπος & μέγεθος) θεωρούμε ότι έχει την καλύτερη σχέση αεροδυναμικής χώρων τιμής ασφάλειας, κλπ; Για clk w209 προορίζεται βασικά (αλλά παίζει στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί κι από τη Β).Αυτό που ρωτάς δεν έχει μονοσήμαντη απάντηση, ούτε είναι κάποιος λόγος που υπολογίζεται. Οι χώροι βγαίνουν με τα λίτρα, οπότε βλέπεις εύκολα τι χωράει ποια. Η τιμή επίσης προκύπτει εύκολα, αν και νομίζω ότι οι δύο ακριβές σειρές (Dynamic και Excellence) προσφέρουν περισσότερο 'μούρη' παρά αποτέλεσμα. Η αεροδυναμική είναι μάλλον καλύτερη στις 'χαμηλές', δηλαδή είτε στις μεγαλύτερες Touring είτε στις Motion. Τα features και η ασφάλεια είναι κοινά σε όλες. Επίσης σημείωσε ότι οι μεσαίες χωρητικότητες είναι στενές, καθώς προορίζονται για παράλληλη χρήση με βάσεις ποδηλάτου. Άρα βλέπεις κυρίως χωρητικότητα και τιμή, και αποφασίζεις...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
νομίζω ότι οι δύο ακριβές σειρές (Dynamic και Excellence) προσφέρουν περισσότερο 'μούρη' παρά αποτέλεσμαΚάτι τέτοιο ήθελα να ακούσω . Οπότε αυτές οι σειρές απορρίπτονται (εκτός κι αν έχουν τεράστια διαφορά σε αεροδυναμική).
Επίσης σημείωσε ότι οι μεσαίες χωρητικότητες είναι στενές, καθώς προορίζονται για παράλληλη χρήση με βάσεις ποδηλάτου. Άρα βλέπεις κυρίως χωρητικότητα και τιμή, και αποφασίζεις...
Μάλλον την touring 700 βλέπω ιδανική (έχει τα πλεονεκτήματα της 200 + το ότι είναι στενή και μπορεί να μπει και βάση ποδηλάτου) αν και φοβάμαι μήπως είναι πολύ μακριά για τη clk . Εσύ πως και πήγες στη 200 και όχι στην 700;
Μπαγαζιέρες-δέστρες-μπάρες κλπ