-
S2000 κοφτης 8500
ευρος 7000 παρα με 8500
ιπποδυναμη περιπου 270-280 αλογα,ροπη περιπου 25 κιλα
Ν4 ευρος απο μηδεν εως οταν αλλαξεις ταχυτητα....
ιππποδυναμη περιπου 15 αλογα περισσοτερα απο τα S2000,ροπη περιπου 55-60 κιλαν4 πιο βαρια κατα 150-200 κιλα περιπου,αν και το πρακτικο κομματι το ξερει-εχει δει με τα ματακια του ο Ναςς.
-
Tα S2000 είναι κάπου στα 1200 κιλά (όριο 1100/1150 άσφαλτος/χώμα αλλά ακόμα είναι μακριά) και τα καλά Ν/4 κάπου στα 1350 κιλά.
Σκέφτομαι πως όσο βαρύτερο είναι ένα αυτοκίνητο και όσο λιγότερο απόλυτο στήσιμο έχει, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται να αλλάξει την κινητική του κατάσταση, δηλ. βολεύεται σε κομμάτια με 'κεκτημένες'. Αλλά δεν θα επιμείνω.
Ισως ο el-em να μπορεί να μας διαφωτίσει.
-
Επειδή προφανώς έχω παρεξηγηθεί , στόχος μου δεν είναι να μειώσω τις ικανότητες του κοντού.Αντιθέτως δικαιολογώ απόλυτα την τακτική του Hirvonen.Πάρα μα ΠΑΡΑ πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει οδηγούς να πιέζονται ψυχολογικά και να υπερβάλλουν (αυτό το έγραψα και σε προηγούμενο post) επειδή είτε θεωρούν ότι μπορούν το παραπάνω είτε γιατί ξεπερνούν με την θελησή τους τα όρια τους και των αυτοκινήτων τους!Το ότι ο Λεμπ είναι εκεί που είναι το δείχνουν τα αποτελέσματα....
Το ότι έχει ευνοηθεί από παράγοντες (βλέπε Ακρόπολις 06) και από μαλ...... άλλων όπως η ΠΑΤΑΤΑ της ford πέρσι είτε το θέλετε είτε όχι ,ισχύει!Πρόπερσι που είχε χτυπήσει ο κοντός ,ο ψηλός τα έκανε μαντάρα χωρίς καν να τρέχει ο αντίπαλός του!
Άνθρωποι είναι κι αυτοί κύριοι και σφάλουν.
Απλά φέτος δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα για τον Λεμπ!
Και προσωπικά ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ για να είμαι μέχρι τέλος της χρονιάς 'στις μήτες των ποδιών μου'.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι ότι κάποιοι από εσάς θέλετε το αντίθετο! Ένας οδηγός χρόνια τώρα με καινούριο οδροστωτήρα να βασιλεύει γιατί οι υπόλοιποι μειωνεκτούν μηχανικά! Αλλά πάει αυτό! Τέρμα!
Ο καιρός τησ xsara που όποιος την οδηγεί -με εξαίρεση τον stohl-πάει pondium,πέρασε!
Εγώ φταίω;;;; -
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Αν παρακολούθησες τον αγώνα από την αρχή θα καταλάβαινες ότι όλα όσα λες δεν έχουν βάση πόσο μάλλον που είσαι και Λεμπάκιας!
Αν παρακολουθησεις τα post μου απο περυσι θα καταλαβεις οτι υποστηριζω φουλ Latvala και χαρηκα ιδιαιτερα που δικαιωνομαι τοσο γρηγορα.Μέχρι την 4η ειδική ήταν ο Μικκο 2ος και o Λεμπ πίσω!Από την στιγμή που ο Λεμπ βγήκε -κατά την γνώμη μου τα χασε- και όντας πίσω από Λατβαλα 48' αν θυμάμαι καλά , ποιος ο λόγος να ριψοκυνδινεύσει!
Το να τρως σε 3 ειδικες 48'' sec απο τον ρουκι team-mate σου λεει πολλα. Το να τα παρατας απο την 3η ειδική λέει ακόμα περισσοτεραΑπό κει και πέρα κοίτα πόσα έφαγε από την 4η εως την τελευταία και σύγκρινε με την τακτική που ακολουθεί ο Λεμπ σε όσους αγώνες δεν μπορούσε να πιάσει τον 1ο!
Στον ιδιο αγωνα περυσι, στις πρωτες ειδικες ο Loeb παλευε στις θεσεις 4-5-6, ανεβηκε μετά, και δεν τα παρατησε ποτε καθως η διαφορα ξεπερασε τα 40 sec μονο στο τελος της 3ης μερας.Τα ιδια και σε Νορβηγια (τελικά εγκατελειψε), Μεξικό-Πορτογαλία-Ιταλία(νικησε) κλπ κλπ
Τέλος για το 15 δεύτερες θέσεις ,αναμένουμε και οι δυο μας για να δούμε σε ποιον πραγματικά αναφέρεσαι!
Πέρσι πάντως ο πρωταθλητής βγήκε επειδή η αντίπαλη ομάδα βρεθηκε παράνομη σε έναν αγώνα! Πρόπερσι ο πρωταθλητής βολτάριζε στις απλές διαδρομές με 2!!!! ρόδες λιγότερες και κανείς δεν τον έβαλε στη θέση του!Φέτος ΄;;;;;;;;
Τωρα να πραγματικά θες να μας πείσεις οτι ο Loeb ειναι αναξιος επειδη για κάποιο λόγο χάνει εναν στους 4 αγωνες, τοτε πρέπει να προσπαθησεις πολυ περισσοτερο. -
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Επειδή προφανώς έχω παρεξηγηθεί , στόχος μου δεν είναι να μειώσω τις ικανότητες του κοντού.Αντιθέτως δικαιολογώ απόλυτα την τακτική του Hirvonen.Πάρα μα ΠΑΡΑ πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει οδηγούς να πιέζονται ψυχολογικά και να υπερβάλλουν (αυτό το έγραψα και σε προηγούμενο post) επειδή είτε θεωρούν ότι μπορούν το παραπάνω είτε γιατί ξεπερνούν με την θελησή τους τα όρια τους και των αυτοκινήτων τους!Το ότι ο Λεμπ είναι εκεί που είναι το δείχνουν τα αποτελέσματα....
Το ότι έχει ευνοηθεί από παράγοντες (βλέπε Ακρόπολις 06) και από μαλ...... άλλων όπως η ΠΑΤΑΤΑ της ford πέρσι είτε το θέλετε είτε όχι ,ισχύει!Πρόπερσι που είχε χτυπήσει ο κοντός ,ο ψηλός τα έκανε μαντάρα χωρίς καν να τρέχει ο αντίπαλός του!
Άνθρωποι είναι κι αυτοί κύριοι και σφάλουν.
Απλά φέτος δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα για τον Λεμπ!
Και προσωπικά ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ για να είμαι μέχρι τέλος της χρονιάς 'στις μήτες των ποδιών μου'.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι ότι κάποιοι από εσάς θέλετε το αντίθετο! Ένας οδηγός χρόνια τώρα με καινούριο οδροστωτήρα να βασιλεύει γιατί οι υπόλοιποι μειωνεκτούν μηχανικά! Αλλά πάει αυτό! Τέρμα!
Ο καιρός τησ xsara που όποιος την οδηγεί -με εξαίρεση τον stohl-πάει pondium,πέρασε!
Εγώ φταίω;;;;Βρε και εμεις (ολοι) αυτό θέλουμε ενα πρωταθλημα γεματο αγωνια και μαχες μεχρι τελους, αλλα το θελουμε να συμβαινει πραγματικα και οχι να λεμε ψεμματα στους εαυτους μας οτι δεν συμβαινει λογω τυχης-ευνοιας απεναντι στον Loeb.
-
@nass
αφου ειναι πιο βαρυ και οχι τοσο'' απολυτο'' το Ν4 για αυτο θα δυσκολευτει στα πολλα χλμ να αλλαξει πορεια,σε συγκριση με το σ2000.
στα 50-70-90 χλμ δεν τιθεται θεμα!Στις κεκτημενες με 5η και 130-170 σιγουρα δεν θα αλλαξει τοσο ευκολα οσο το σ2000@Αμαξοπουλος
εχω δει δυναμομετρησεις απο πολλα εβο, ενχωρια και αλλοδαπα, και το καλυτερο ειχε 279 αλογα και 58 κιλα
τα αλλα ηταν απο 268-275 και 53-56 κιλα
για τα σ2000 δεν εχω δει δυναμομετρηση, αλλα οι προδιαγραφες τους και το στροφαρισμα τους δεν νομιζω να μην επιτρεπουν ιπποδυναμεις των 280-300 ιππων
το αποτελεσμα της τυπικης κοντρας απο καποιο ιταλικο περιοδικο μεταξυ ν4 και σ2000 ηταν υπερ του σ2000 σε ολες τις μετρησεις 0-100,0-400, αλλα εχανε σε ρεπριζ .
για το ευρος των Ν4 δεν νομιζω να ειναι ετσι οπως τα λες
αν δεις διαγραμμα ροπης ιπποδυναμης, θα δεις κορυφωση ροπης στις 3300-3500 και να αρχιζει η καμψη της ιπποδυναμης στις 5000 στροφες
απο τις 5000 μεχρι και τις 5600 ειχε χασει 40 αλογα(στομιο)
το αντιλαγκ οσο και επιθετικα ρυθμισμενο να ειναι ειναι αναποτελεσματικο σε στροφες 1500-2000 και αυτο γιατι δεν θεωρω σοβαρη ιπποδυναμη 170 ιππους(στις 1800 με αντιλαγκ) για να ξεκολλησεις αξιοπρεπως απο μια φουρκετα με αυτοκινητο 1350 κιλων
με 9 αρι που με εχουν κανει βολτα ,αλλαζε στις 5000 στροφες, με ικανοποιητικη δυναμη απο τις 2200
για το ευρος των 1500 στροφων που λες για τα σ2000 δεν εχω εμπειρια ,αλλα ακουγεται τραγικα μικρο!Λωρη φωτησε μας
-
dim8
Οι δυναμομετρησεις που λες ηταν με αγωνιστικο καυσιμο ή οχι? -
ναι ηταν με αγωνιστικο καυσιμο, γιατι τετοιο προγραμμα εχουν τα αγωνιστικα.
-
Αναφορικά με τον Latvala, ας περιμένουμε να δούμε και επόμενες εμφανίσεις του και σε πιο κλασσικές επιφάνειες.
Rookie με WRC είναι ο PG και όχι ο Latvala πάντως -
ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ...................
Μετά από 1550 km στα δάση της Σουηδίας ότι και να πεί κανείς είναι λίγο.
Arlanda Airport - Filipstad - Karlstad - Sunnemo - Hagfors - Munkfors - Farjestad - Filipstad - Stockholm - Arlanda Airport.
Η διαδρομή μαγευτική , ο αγώνας Ιστορικός (Νίκη Latvala) , το χιόνι λίγο αλλά για μας αρκετό , η οργάνωση υποδειγματική , οι άνθρωποι από άλλο πλανήτη!!! , οι σουηδέζες ........οι σουηδέζες ........οι σουηδέζες........... τι να πεις..........χάνεις ακόμα και τα λόγια σου!
Παρακολουθήσαμε 8 ειδικές διαδρομές (7 + 1 υπερειδική) και πραγματικά αν και μας τα χάλασε το χίονι είδαμε εκπληκτικά περάσματα με ταχύτητες οριακές και κινήσεις χορευτικές πανω στο συνδυασμό χώματος - πάγου - χιονιού που σίγουρα θα μείνουν για πολύ καιρό στο μαυλό μας!!!
Αρνητικό για μένα στην όλη ιστορία ότι για κάθε ειδική πλήρωνες PARKING περίπου 4,5 ευρώ.
Ολα τα υπόλοιπα ήταν Superrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!Αντε και του χρόνου NORWAY..................
-
Ax... oι Σουηδέζες... όποιος πάει εκεί κολλάει...
α! έγινε και αγώνας εκεί, ε?
-
το αποτελεσμα της τυπικης κοντρας απο καποιο ιταλικο περιοδικο μεταξυ ν4 και σ2000 ηταν υπερ του σ2000 σε ολες τις μετρησεις 0-100,0-400, αλλα εχανε σε ρεπριζ
ποιο περιοδικο εχει κανει τετοια κοντρα με αριθμους?
-
Kατά την διάρκεια του Χαλκιδικής, ο Isik μου είπε τα εξής όταν τον ρώτησα για την σύγκριση μεταξύ N4 και S2000.
Τorque! Αυτό που λείπει από τα S2000 είναι η εκρηκτικότητα, πράγμα που στα κλειστά κομμάτια ευνοεί τα Ν4! Στα 'πατημένα' τα S2000 είναι μακράν πιο 'σταθερά' και γρήγορα, ιδιαίτερα στις συνεχόμενες αλλαγές κατεύθυνσης (αριστερά-δεξιά).
Και ο Βωβός πάνω κάτω τα ίδια μου πε πριν την εκκίνηση του Κένταυρος.
-
@Amaxopoulos
δεν θυμαμαι ρε γμτ πιο περιοδικο ηταν, στο νετ παντως το ειχα δει!
θα το ψαξω και αν το βρω θα το ποσταρω. -
Επιστρέψαμε! Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας! Βέβαια, γλιστρήματα στο χιόνι και στον πάγο περιμέναμε να δούμε, χωμάτινο αγώνα είδαμε τελικά...
Ελάχιστα τα κομμάτια με πάγο στις ειδικές (ειδικά στα 2α περάσματα), ακόμα λιγότερα τα σημεία με χιόνι... Οπότε τη νέα χρονιά ετοιμάζουμε βαλίτσες για πραγματικά χιονισμένο αγώνα, στη Νορβηγία, αφού μας περίσσεψαν αρκετά χρήματα από το budget που διαθέσαμε για το ράλλυ!
Κατά τα άλλα, ο αγώνας τα είχε όλα! Θέαμα, απίστευτες ταχύτητες, εκπλήξεις στα αποτελέσματα, πολύ και 'καλό' κόσμο!!!
Παρακολουθήσαμε 8 ειδικές (7 + υπερειδική), 2 μεγάλα SP και τον τερματισμό. Τα είδαμε όλα!
Καλύτερος όλων, ο νικητής του αγώνα, ο 'δαιμονισμένος' Jari-Matti Latvala που οδήγησε το Focus διαγράφοντας απίστευτες γωνίες!!!
Ευνοήθηκε βέβαια από τη σειρά εκκίνησης την 1η ημέρα απέναντι στα φαβορί Loeb και Hirvonen, δεν υστερούσε απέναντι στους πιο έμπειρους όσον αφορά τη γνώση των ειδικών αφού οι ειδικές του 1ου σκέλους ήταν νέες για όλους (τελεύταια φορά είχαν χρησιμοποιηθεί το 2000) και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας αφού και ο Mikko δεν είχε λόγο να πιέσει μετά και την εγκατάλειψη του Loeb, σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες με ομίχλη, σούρουπο και παγωμένα σημεία.
Πήρε λιγότερο χρόνο στον πιτσιρικά να 'γίνει' από όσο πήρε στον Hirvonen και αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Mikko αν θέλει να κρατήσει το No1 της ομάδας τα επόμενα χρόνια.Πολύ θέαμα και ωραία μάχη προσέφεραν οι οδηγοί της Stobart και κρίμα που το κλατάρισμα και μετέπειτα η έξοδος του Henning μας τη στέρησε.
Για το ποιός είναι ο νικητής του στοιχήματος, θα αναφέρω τα λόγια του Galli στο τέλος της άτυχης για τον μεγάλο Solberg ειδική: 'Ο ρυθμός του Henning ήταν πολύ γρήγορος για εμάς, και αν δεν έβγαινε από το δρόμο δεν υπήρχε περίπτωση να τον ανταγωνιστούμε...'
Ο τρελοζίζι ήταν και αυτός που έγινε σύνθημα στα στόματα όλων των φίλων του ράλλυ...Αιτία; Το καταπληκτικό fan club του που τον ακολουθούσε σε κάθε ειδική...Καμιά 20αρια Ιταλοί με μεγάλες σημαίες και μεγάφωνο να φωνάζουν: 'Gigi Gaaalliiiiii oo, Gigi Galliiii oo, Gigi Gaaalliiiiiiii ooooooo, Gigi Galli ae ae!!!Ήταν δε τόσο αστεία η φωνή του αρχηγού του club που ήταν ντυμένος κόκκορας, που όλοι οι, κυρίως μεθυσμένοι, Σουηδοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί, Ιρλανδοί, Τσέχοι στα βουνά και στους δρόμους του Karlstad, προσπαθούσαν να τον μιμηθούν!!!
Πολλές υποσχέσεις άφησαν οι 'νέοι' Ostberg και Mikkelsen με τον πρώτο να είναι ίσως ο πιο θεαματικός οδηγός του αγώνα!
Ενθαρρυντικοί κάποιοι χρόνοι των SX4 αν και στο μάτι φαινόταν η διαφορά από τα καλά wrcars...
Μεγάλος ο συναγωνισμός και στο Ν, με τον Hanninen να είναι με διαφορά ο ταχύτερος, ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω από τον Sandell, χωρίς μάλιστα να οδηγεί θεαματικά...
Καταπληκτικός ο ήχος του 207 S2000, ταχύτεροι οι οδηγοί των Impreza N12 (Ketomaa, Flodin) από αυτούς των Ν14 (Svedlund, Arai, Al Attiyah κτλ).Τη στιγμή του είχε μπροστά μας ο Aava, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί το πλήρωμα και το C4...
Κάποιοι θεατές βέβαια, στην προσπάθεια να ξεκολλήσουν τη Citroen, παραλίγο να τη ρίξουν στο ποτάμι...
Η Σουηδία μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον του WRC! Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη!!!
ΥΓ. No offense, αλλά μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν οι απόψεις περί 'μαιμουδεμένων' wrcars που οδήγησαν σε καλούς χρόνους... Κάποιοι είναι επηρεασμένοι φαίνεται από τους 'αστείους' Ελληνικούς αγώνες. Η σειρά εκκίνησης αλλά και οι παγιωμένες διαφορές που έκαναν τους πρωτοκλασάτους να κατεβάσουν ταχύτητα έφεραν τους Henning, Sordo, Mikkelsen ψηλά σε κάποιες ειδικές. Παρανομίες χιλιοστών (από πίσω τζάμια μέχρι βολάν...) ανακαλύπτονται πλέον. Θα άφηναν λέτε τον Sordo να οδηγήσει πύραυλο;
Κρίμα πάντως, γιατί τελευταία το επίπεδο στην ενότητα έχει ανέβει κατακόρυφα, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες φανατικές κραυγές των Loebικών... -
πολυ ωραια περιγραφη Χαρη!!
θελουμε κι αλλο ομως!! -
Πολύ ωραιο το ρεπορταζ σου Χαρη!
-
Φανταστική εκδρομή από ότι φαίνεται, και σίγουρα στόχος για το μέλλον.
-
-
Tι έκανε ο άνθρωπος!!!! Ακούστε τις γκαζιές που κατέβασε και 1-2 για να φύγει
Χάρη και του χρόνου Νορβηγία. Πάντα τέτοια!
WRC 2008 - 2oς γύρος Ράλλυ Σουηδίας