-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν είναι μόνο για offroad τότε Pinin...
Αν το θέλεις και για άσφαλτο και κανένα ταξίδι τότε Sportage...Tο Pinin το είχα.
Το Sportage το είχα στην δουλειά για ένα διάστημα και είναι πολύ ποιο πολιτισμένο.Πιο πολιτισμένο το Sportage απ' το Pinin!!!????
Για πιο Sportage μιλάς????
Φίλε wannabe, Pinin του 98-99 δεν υπάρχει.
Και μιας και μιλάς για 5θ τα πρώτα βγήκαν τέλη του 2001.
Για χιόνι, άμμο, χώμα, λάσπη και γενικά off road είναι πολύ καλό.
Πολύ καλό και βολικό στην καθημερινή χρήση, άνετο και ασφαλές στα ταξίδια. Διασκεδαστικό αν θέλεις παιχνίδια.....
Είναι τουλάχιστον μία κλάση (και παραπάνω) απ' τ' άλλα δύο σε τεχνολογία.
Είναι όμως ακριβότερο. Αν βρεις κάποιο με 15000ευρώ θα είσαι τυχερός. Κατά την γνώμη μου πάντως τ' αξίζει και με το παραπάνω. -
φίλε pajerinho δες http://media.mitsubishi-motors.com/pressrelease/e/products/detail654.html
τα 5θ τα έφεραν το 2001 στην Ελλάδα? τότε ένα που είχα δει του 99 πρέπει να ήταν εισαγωγή
για 1,8 μιλάω και είχα αυτόν προβληματισμό περί 4κίνησης
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
για 1,8 μιλάω και είχα αυτόν προβληματισμό περί 4κίνησης
Στο χιόνι ΟΚ, αλλά στην άμμο μάλλον θα χρειαστείς τις κοντές που διαθέτουν τα άλλα δύο
-
Ο χρήστης pajerinho έγραψε:
Αν είναι μόνο για offroad τότε Pinin...
Αν το θέλεις και για άσφαλτο και κανένα ταξίδι τότε Sportage...Tο Pinin το είχα.
Το Sportage το είχα στην δουλειά για ένα διάστημα και είναι πολύ ποιο πολιτισμένο.Πιο πολιτισμένο το Sportage απ' το Pinin!!!????
Για πιο Sportage μιλάς????Ρε συ Pajer καλό το Pinin αλλά μην το υμνούμε κιόλας.Τα έχουμε ξαναπεί και έχουμε ανταλλάξει και απόψεις.
Εχει τα θετικά του έχει όμως και τα αρνητικά του.
Εγώ όταν έμαθα ότι αγόρασα Pinin 'καινούριο' το καλοκαίρι του 2006 και ήταν σε αποθήκη 3 χρόνια στην Ιταλία, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν περίμενα να ακούσω ότι το καινούριο αυτοκίνητο που πήρα ήταν ήδη κατασκευή 3ετίας και με σημάδια του χρόνου επάνω του.Δεν περίμενα να μάθω ότι κανείς στην Ελλάδα δεν έχει πάρει 'σχετικά φρέσκο' Pajero Pinin και όλοι έχουν αυτοκίνητα που ήταν σε Ιταλικές αποθήκες 2 και 3 χρόνια. (βλ. κος Σαρακάκης...)
Τέλος πάντων.
Και ΝΑΙ το Sportage του 1999 είναι πολύ ποιο πολιτισμένο και φιλικό στην άσφαλτο σε σχέση με το Pinin. Εχω οργώσει λόγω δουλειάς όλη την Μακεδονία και ήταν μία χαρά αυτοκίνητο στην άσφαλτο και με ταχύτητες περίπου στα 170χιλ/ώρα. Και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν και με περίπου στα 80000χιλιόμετρα...Το Pinin είναι ένα αυτοκίνητο κυρίως για off-road και καλό στην άσφαλτο εφόσον δεν κινείται με μεγάλες ταχύτητες.
-
3 χρόνια σε αποθήκες;;;
πώς το έμαθες;;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
3 χρόνια σε αποθήκες;;;πώς το έμαθες;;
Eίδες και εσύ που τρελάθηκες!...!
Εγώ να δεις όταν το έμαθα και όταν μου το έδειξαν όταν βρέθηκα με ένα φίλο μηχανικό...Επαθα σοκ στην κυριολεξία.Μου έδειξε στην αρχή ένα κωδικό στο τζάμι στον οποίο φαινόταν καθαρά η ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου (Ιανουάριος 2004) και μετά από τον αριθμό πλαισιόυ φαινόταν πάλι η ίδια ημερομηνία...
Εγώ το αυτοκίνητο το αγόρασα 'καινούριο' Ιούλιο του 2006 και μάλιστα μόλις είχε βγει από το τελωνείο.
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... &start=225
Τι να πω και τι να γράψω;
Αγόρασα αυτοκίνητο καινούριο 2,5 ετών παρατημένο σε αποθήκη υπαίθρια στην Ιταλία στο εργοστάσιο του Pininfarina.
Μπορείτε να καταλάβετε τι μπορεί να έχει πάθει ένα αυτοκίνητο όταν το παρατάς σε μία υπαίθρια αποθήκη για 2,5 ολόκληρα χρόνια...Ποιος θα αγόραζε εν΄γνώση του ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Εγώ πάντως την πάτησα...γιατί δεν γνώριζα ότι γίνονται και τέτοια...
Πόσοι και πόσοι δεν αγόρασαν MITSUBISHI τα τελευταία χρόνια με τα 3000 και 4000euro και καλά έκπτωση;;
Κάποιος μου σφύριξε ότι υπάρχουν Ελληνες που αγόρασαν 'καινούρια' 2λιτρα 5πορτα σε διχρωμία και είναι 4 και 5 ετών...Δεν καταλαβαίνετε τι έκανε ο Σαρακάκης;
υ.γ. κάτι είχα μυριστεί από τα ελαστικά της Bridgestone που είχαν DOT κωδικό 283 αλλά είχα την εντύπωση ότι τα ελαστικά απλά είναι του 2003...
-
και η ακινησία είναι ακόμη χειρότερη. Ειδικά όταν είναι εκτεθειμένα και στα καιρικάν φαινόμενα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ όταν έμαθα ότι αγόρασα Pinin 'καινούριο' το καλοκαίρι του 2006 και ήταν σε αποθήκη 3 χρόνια στην Ιταλία, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν περίμενα να ακούσω ότι το καινούριο αυτοκίνητο που πήρα ήταν ήδη κατασκευή 3ετίας και με σημάδια του χρόνου επάνω του.Γι' αυτό το πούλησες φίλε storm?
Πρώτη φορά το ακούω πάντως.
Βέβαια όταν παίρνεις ένα αμάξι με 4000ευρώ έκπτωση, υποπτεύεσαι ότι κάτι μπορεί να παίζει....
Σε κάθε περίπτωση το δικό μου, αλλά και όσα άλλα γνωρίζω δεν έχει κανένα σημάδι φθοράς και δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Υπάρχει φυσικά και η εγγύηση που καλύπτει αν παρουσιασθεί κάτι.
Πάντως τώρα που μας το είπες θα το ψάξω με τον αριθμό του πλαισίου κτλ...PS. Αδυνατώ πάντως να πιστέψω ότι το Sportage του '99 είναι καλύτερο απ' το Pinin στην άσφαλτο!!!! Είσαι ο 1ος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο
-
storm εσύ θυμάσαι το vin σου ή πως το είδες για την ημερομηνία παραγωγής?
pajerinho αν θες πόσταρε και εδώ το vin σου, εκτός απο τα τελευταία 3 νούμερα για να μην γίνεται ταυτοποίηση. -
Γι' αυτό το πούλησες φίλε storm?
Βέβαια όταν παίρνεις ένα αμάξι με 4000ευρώ έκπτωση, υποπτεύεσαι ότι κάτι μπορεί να παίζει....Pajer το pinin το πούλησα για τους λόγους:
- Ανύπαρκτος χώρος αποσκευών (το 3θυρο).
- Διαλύθηκε η πίσω πόρτα και έκανε σπαστικό θόρυβο σε ανωμαλίες.
- Έπινε τα κέρατά του σε βενζίνη, ήμουν συνέχεια με το χέρι στην τσέπη. (σταθεροποιήθηκε περίπου στα 12-13lt/100km)
- Η σκληρή ανάρτηση μέσα στην πόλη με κούραζε πολύ όταν οδηγούσα για πολύ ώρα και εμένα και την συνοδηγό.Κουνιόμασταν συνέχεια σαν βάρκες σε τρυκιμία.
Το βασικό όμως ήταν η αλλαγή εργασίας μου. Το Pinin το είχα πάρει για να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά, για παρκάρισμα, ευελιξία κλπ...
Αλλαξα όμως εργασία οπότε ακινητοποιήθηκε στο γκαράζ. Αλλωστε στο Off-road.gr σας το είχα πει.
Οπότε είπα να πάρω ένα αυτοκίνητο που να το ευχαριστιέμαι όταν βγαίνω εντός ή εκτός πόλης με αποσκευές και να ειναι και κάπως ταξιδιάρικο... χε!χε!:inlove:Την ημερομηνία κατασκευής την έμαθα στην HONDA όταν πήγα να δω το Civic για ανταλλαγή... και εκεί έπαθα το σοκ...και τα πήρα στην κράνα και έφυγα...
pajerinho αν θες πόσταρε και εδώ το vin σου, εκτός απο τα τελευταία 3 νούμερα για να μην γίνεται ταυτοποίηση.Η ημερομηνία παραγωγής φαίνεται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σε κωδικό που είναι τυπωμένο μαζί με άλλα στοιχεία πάνω στο τζάμι...Δυστυχώς όμως πλέον δεν το θυμάμαι.
Θα το κοιτάξω όμως μπας και έχω πουθενά τα στοιχεία...Παιδιά όπως και να το κάνουμε πάντως είναι ΜΕΓΑΛΗ πίκρα να αγοράζεις 'καινούριο' αυτοκίνητο και να είναι φτιαγμένο ήδη 3 και 4 χρόνια... και να είναι στα απούλητα και στα αζήτητα...
Θεωρώ ότι είναι απατεωνιά και θα έπρεπε ο αντιπρόσωπος να λέει ότι είναι από στοκ 3ετίας ή 4ετίας... -
παιδια επειδη η συζητηση στο συγκεκριμενο θεμα που ανοιξα εχει παρει αλλες κατευθυνσεις θα παρακαλουσα τους mods να διορθωσουν το τιτλο ωστε να γινει πιο γενικος.
οσο αφορα την περιπτωση μου μαλλον καταληγω καπου οποτε και θα ενημερωσω συντομα
-
Ο χρήστης kozo έγραψε:
παιδια επειδη η συζητηση στο συγκεκριμενο θεμα που ανοιξα εχει παρει αλλες κατευθυνσεις ...Έχεις απόλυτο δίκιο, φταίω και εγώ με τα παραπάνω post, σόρυ ...
-
Εγώ όταν έμαθα ότι αγόρασα Pinin 'καινούριο' το καλοκαίρι του 2006 και ήταν σε αποθήκη 3 χρόνια στην Ιταλία, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν περίμενα να ακούσω ότι το καινούριο αυτοκίνητο που πήρα ήταν ήδη κατασκευή 3ετίας και με σημάδια του χρόνου επάνω του.
Γι' αυτό το πούλησες φίλε storm?
Βέβαια όταν παίρνεις ένα αμάξι με 4000ευρώ έκπτωση, υποπτεύεσαι ότι κάτι μπορεί να παίζει....
Σε κάθε περίπτωση το δικό μου, αλλά και όσα άλλα γνωρίζω δεν έχει κανένα σημάδι φθοράς και δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Υπάρχει φυσικά και η εγγύηση που καλύπτει αν παρουσιασθεί κάτι.
Πάντως τώρα που μας το είπες θα το ψάξω με τον αριθμό του πλαισίου κτλ...PS. Αδυνατώ πάντως να πιστέψω ότι το Sportage του '99 είναι καλύτερο απ' το Pinin στην άσφαλτο!!!! Είσαι ο 1ος που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο
Όντως το κοντό το Πινίν έχει πιό 'σφιχτή' συμπεριφορά λόγω μεταξονίου από το 5θυρο αλλά όχι και να το συγκρίνει κανείς με το Σπόρτατζ του 99 !!!
Τραβηγμένο το βλέπω γιατί τα έχω οδηγήσει και τα δύο και δεν το συζητάω........
Για να κλείσει δε το θέμα, το έτος κατασκευής υπάρχει στον αριθμό πλαισίου που είναι κάπως έτσι
JMP 0 N(ή R) H6(ή 7) 7 W 3 X 000001
Το έτος κατασκευής είναι ο αριθμός ανάμεσα στο W (Wagon) και στο Χ που δηλώνει το εργοστάσιο κατασκευής. Στην περίπτωσή μα το έτος είναι 2003 -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
παιδια επειδη η συζητηση στο συγκεκριμενο θεμα που ανοιξα εχει παρει αλλες κατευθυνσεις ...
Έχεις απόλυτο δίκιο, φταίω και εγώ με τα παραπάνω post, σόρυ ...
τι sorry ρε συ ισα ισα πολυ ενδιαφερον αυτο που εγραψες απλα το τοπικ title ειναι (πλεον) λαθος
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
pajerinho αν θες πόσταρε και εδώ το vin σου, εκτός απο τα τελευταία 3 νούμερα για να μην γίνεται ταυτοποίηση.Ο αριθμός πλαισίου στο Pinin μου είναι:
JMP 0 N H7 7 W 5 X 020***
που σημαίνει left hand drive (JMP), standard roof (0), manual transmission (N), long wheelbase (H7), 4G94 engine (7), wagon (W), model year 2005 (5), Pininfarina plant (X), serial number 20χιλιάδες κάτι.
Το αγόρασα Νοέμβρη 2005 και είναι κατασκευασμένο το 2005. Μου έδωσαν φρέσκο πράγμα τελικά....... -
λοιπον ειδα και αποειδα και ειπα οτι με 5000ε δεν παιρνω κατι να ικανοποιει τις αναγκες μου. τα εφερα απο εδω, τα εφερα απο εκει, εφτασα στα 7-8Κ. συνεχιζα να ψαχνω κατι σε vitara. ξενερωσα ασχημα οταν ενα που βρηκα ηταν χοντρα τρακαρισμενο, ξαναβαμμενο και πλασαρισμενο για 'καλο'. ντροπη στα λαμογια που για μερικα ευρω ρισκαρουν την ζωη ανθρωπων... το αμαξι το πουλαγε επισημο σερβις της εν λογω μαρκας στον Γερακα Αττικης που προφανως ηξεραν την κατασταση του...ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ εχω να συμβουλεψω. ας ειναι καλα τα παιδια που εκαναν τον ελεγχο των αυτοκινητων. η βοηθεια τους ηταν απαραιτητη.
για να μην τα πολυλογω, κατεληξα σε αυτο που ηθελα εξ αρχης αλλα ειχα αποκλεισει λογω budget. ενα Honda HR-V μοντελο 99 σε πολυ καλη κατασταση συνδυαζει ολα οσα θελω και εχει πολυ περισσοτερο εξοπλισμο απο τα φτωχα και παλια στο ματι vitara...απο προχτες το κυκλοφορω και παει μια χαρα. εκανα και το πρωτο ταξιδακι στην Ευβοια σημερα και αυριο ετοιμαζομαι για βουνο
-
πόσο τελικά το μαλλί? 3θ ή 5θ
καλοτάξιδο -
Καλοτάξιδο
-
Ο χρήστης kozo έγραψε:
τρελαινομαι για το HRV
Οπότε , υπέκυψες στον πειρασμό....
Καλοτάξιδο!
-
ευχαριστω! 3θυρο, το 1.6 (χωρις vtec). το μαλι πηγε 8Κ
4x4 Μεχρι... 5000ευρω