-
Kαλά , εσύ δεν παίζεσαι .....ή έχεις τρομερή άγνοια των πραγματικών περιστατικών ή τρομερή εμπάθεια !!
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Αντελήφθην τώρα ότι είσαι πιλότος.
Επομένως, ορθώς πικραμένος και προφανώς όχι αντικειμενικός.
....................................ενώ, εξ' όσων θυμάμαι** 'εθελουσία'** για πιλότους υπήρχε και λίγο πιο πριν (πολλοί, δε, που εργάζονται σε ξένες εταιρείες έφυγαν με αυτήν).....................................................Δεν υπήρξε ΚΑΜΜΙΑ εθελουσία ! ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΑΤΗ ήταν η απόλυση των συναδέλφων του 2004 , πού ακόμα τους χρωστάνε την αποζημίωση .
Και για να λέμε του στραβού το δίκιο , ίδια σκ@τ@ με τον Χατζηδάκη ήταν και τα Μαντελο-βερελάκια , απλώς αυτοί ξέραν και λουφάξανε .....
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
http://pitsirikos.net/2010/12/ραντεβού-στους-δρόμους/#more-7727Προσυπογράφω...
Δε μας τα λέει καλά ο pitsirikos αναφορικά με την έννοια της βίας.
Αυθαιρετεί στα 'συμπεράσματα' και δε μας λέει καν που οδηγεί η βία. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
'Διαίρει και βασίλευε'
Καταλάβατε το παιχνίδι που μας παίζουν, σε όλους τους τομείς?
.................................................................................
..................................................................................
ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ λοιπόν...δεν χάλασε και ο κόσμος...Θα συμφωνήσω σε όλα που λές εκτός απο κάτι : H σύνταξη που υποχρεώνομαι να πάρω ,γιατί αν δεν υπέβαλα χαρτιά μέχρι τις 2/10 θα την έχανα, είναι μετά απο 24 χρόνια ιπτάμενα ( συν το στρατό ) με 10.500 ένσημα , 1600 του ΙΚΑ + κατι λιγότερο απο 400 το επικουρικό ,δηλαδη 2000 ΜΙΚΤΑ .
Πολλά ;;; .....δεν νομίζω -
Δεν ήταν απόλυση: σας παρουσιάστηκε ως σχέδιο από τη διοίκηση και το υπερψηφίσατε στη συνέλευση. Εκ των υστέρων, όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, παρέμειναν - δεν απολύθηκαν.
Ενδεχομένως παρουσιάστηκε εκβιαστικά, με την έννοια ότι, πάρτο σήμερα γιατί αύριο μπορεί να κλείσει το μαγαζί και να μην υπάρχει ούτε αυτή η προσφορά. Είναι, δε, αλήθεια ότι παρουσιάστηκε ως μέθοδος εξυγειάνσεως της εταιρείας, ώστε να φύγουν οι παλαιοί και υψηλόμισθοι και να γίνει οικονομία (να γίνει, δε, η εταιρεία ελκυστική), αλλά κάποιοι αποχωρήσαντες παραπονούνται ότι, όταν έφυγαν, αυξήθηκαν οι μισθοί αυτών που παρέμειναν και παραπονούνται επίσης ότι τους κορόιδεψαν.
Καθόσον, δε, αφορά στην αποζημίωση, η μισή εισεπράχθη. Το υπόλοιπο μισό προσπάθησε η εταιρεία να το φάει, με το πρόσχημα ότι απητείτο ιδιωτικοποίηση, η οποία, τότε, δεν έγινε. Τώρα που έγινε, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη στα δικαστήρια. -
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
'Διαίρει και βασίλευε'
Καταλάβατε το παιχνίδι που μας παίζουν, σε όλους τους τομείς?
.................................................................................
..................................................................................
ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ λοιπόν...δεν χάλασε και ο κόσμος...Θα συμφωνήσω σε όλα που λές εκτός απο κάτι : H σύνταξη που υποχρεώνομαι να πάρω ,γιατί αν δεν υπέβαλα χαρτιά μέχρι τις 2/10 θα την έχανα, είναι μετά απο 24 χρόνια ιπτάμενα ( συν το στρατό ) με 10.500 ένσημα , 1600 του ΙΚΑ + κατι λιγότερο απο 400 το επικουρικό ,δηλαδη 2000 ΜΙΚΤΑ .
Πολλά ;;; .....δεν νομίζωΑπόλυτο δίκιο έχεις...τίποτα δεν είναι, αν αναλογιστούμε το βάρος της ευθύνης ενός πιλότου...ευθύνης για την ζωή των επιβατών, την δική τους και της οικογενείας τους...Άλωστε αυτοί που έβλεπα εγώ και άκουγα τα ποσά (δεν ξέρω αν τα πήραν τελικά) δεν ήταν ιπτάμενοι...
-
Δεν ήταν απόλυση: σας παρουσιάστηκε ως σχέδιο από τη διοίκηση και το υπερψηφίσατε στη συνέλευση. Εκ των υστέρων, όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, παρέμειναν - δεν απολύθηκαν.
Ενδεχομένως παρουσιάστηκε εκβιαστικά, με την έννοια ότι, πάρτο σήμερα γιατί αύριο μπορεί να κλείσει το μαγαζί και να μην υπάρχει ούτε αυτή η προσφορά. Είναι, δε, αλήθεια ότι παρουσιάστηκε ως μέθοδος εξυγειάνσεως της εταιρείας, ώστε να φύγουν οι παλαιοί και υψηλόμισθοι και να γίνει οικονομία (να γίνει, δε, η εταιρεία ελκυστική), αλλά κάποιοι αποχωρήσαντες παραπονούνται ότι, όταν έφυγαν, αυξήθηκαν οι μισθοί αυτών που παρέμειναν και παραπονούνται επίσης ότι τους κορόιδεψαν.
Καθόσον, δε, αφορά στην αποζημίωση, η μισή εισεπράχθη. Το υπόλοιπο μισό προσπάθησε η εταιρεία να το φάει, με το πρόσχημα ότι απητείτο ιδιωτικοποίηση, η οποία, τότε, δεν έγινε. Τώρα που έγινε, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη στα δικαστήρια.Κανείς δεν κλήθηκε να υπογράψει τίποτα . Παρουσιάστηκε στην Γ.Σ. σχέδιο νόμου που σε απέλυε βάσει του αριθμού ενσήμων ( και εκτός ΟΑ) . Ενώ προέβλεπε αποζημίωση και ένα ποσό ανάλογο με τα εναπομείναντα θεωρητικά χρόνια εργασίας , αλλο σχέδιο νόμου πέρασε από την Γ.Σ. και άλλο ψηφίστηκε στη Βουλή . Αν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία , τότε τι είναι;
Oι μόνοι που δεν απολύθηκαν ,ήταν δύο συνάδελφοι που είχαν την 'τύχη' να είναι ασθενείς ...... -
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Κανείς δεν κλήθηκε να υπογράψει τίποτα . Παρουσιάστηκε στην Γ.Σ. σχέδιο νόμου που σε απέλυε βάσει του αριθμού ενσήμων ( και εκτός ΟΑ) . Ενώ προέβλεπε αποζημίωση και ένα ποσό ανάλογο με τα εναπομείναντα θεωρητικά χρόνια εργασίας , αλλο σχέδιο νόμου πέρασε από την Γ.Σ. και άλλο ψηφίστηκε στη Βουλή . Αν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία , τότε τι είναι;
Oι μόνοι που δεν απολύθηκαν ,ήταν δύο συνάδελφοι που είχαν την 'τύχη' να είναι ασθενείς ......Με συγχωρείς, αλλά έστω και με το στανιό, με 24 χρόνια υπηρεσίας (ό,τι δουλειά και αν έκανες) παίρνεις μιαν αξιοπρεπέστατη για τα ελληνικά δεδομένα σύνταξη τη στιγμή που είσαι ακόμα νεότατος και μπορείς να έχεις και άλλες 10 δραστηριότητες αν γουστάρεις. Εγώ που θα βγώ χούφταλο με 'εταιρικές συμβάσεις' (ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!) στα 70 μου (αν δεν έχει πάει το 'προσδόκιμο' στα 130 μέχρι τότε, να δω ποιος θα πάρει σε υπεύθυνο πόστο τον πάππο) τη σύνταξη και να την πάρω θα τη φάω στους γιατρούς. Έχεις ιδέα τι σύνταξη θα πάρουν άλλοι, με εξίσου δύσκολα και υπεύθυνα επαγγέλματα στον ιδιωτικό τομέα, σε τι ηλικίες και με τι 'αποζημιώσεις'; Τι εισφορές (να σηκώσουν το χέρι παρακαλώ) σκάνε οι αξιότιμοι συνάδελφοι στο ΤΕΒΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ και στα άλλα ταμεία κάθε μήνα (έχουν δεν έχουν δουλειά) και τι συντάξεις θα πάρουν και πότε (αν ποτέ);
Επιμένω... Βλαδιβοστόκ είμαστε....Μόνο σε εμένα ακούγονται παράξενα αυτά;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μόνο σε εμένα ακούγονται παράξενα αυτά;Όχι....
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
http://pitsirikos.net/2010/12/ραντεβού-στους-δρόμους/#more-7727
Προσυπογράφω...
Αυθαιρετεί στα 'συμπεράσματα' και δε μας λέει καν που οδηγεί η βία.Μην κολλάς εκεί. (Δεν ξέρω αν και ο Βαγγέλης έχει την ίδια ένσταση)
Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει αντίδραση σε όλα αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν, αντίδραση που δεν μπορεί να κρυφτεί πάρα τις προσπάθειες για το αντίθετο. Η είδηση από τη χθεσινή ημέρα δεν είναι ούτε τα επεισόδια, ούτε ο Χατζηδάκης, πάρα την εξόφθαλμα υπερβολική προβολή αυτών. **Η είδηση είναι ότι όλο και περισσότερος απλός κόσμος προσπαθεί να δείξει έμπρακτα και ΕΙΡΗΝΙΚΑ την αντίθεσή του σε αποφάσεις που παίρνονται ερήμην του ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα την πορεία του από κάθε προσπάθεια καπήλευσης. ** Τώρα γιατί πάντα τέτοιες προσπάθειες ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ συνοδεύονται από επεισόδια βίας, ε, κατεβείτε σε μια πορεία, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και θα καταλάβετε πολλά...
Όσο για το επεισόδιο με τον πρώην Υπουργό, δεν είμαι από αυτούς που 'δέρνουν', ούτε μπορώ να πω καλά του έκαναν, αλλά εκεί που βρέθηκε τι περίμενε, να του ρίξουν ροδοπέταλα; Ας πρόσεχε... -
[quote='P6B']
Η είδηση είναι ότι όλο και περισσότερος απλός κόσμος προσπαθεί να δείξει έμπρακτα και ΕΙΡΗΝΙΚΑ την αντίθεσή του σε αποφάσεις που παίρνονται ερήμην του ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα την πορεία του από κάθε προσπάθεια καπήλευσης. uote]Και τι προτείνει ο κόσμος;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μόνο σε εμένα ακούγονται παράξενα αυτά;
Oχι D-Jet μου , και σε μερικους ακομα με ελαφρα βαρυκοηα και καποιους που ζουν στον χαριτωμενο κοσμο τους στις μαιζονετες που τους χαρησαν οι ανθρωποι τους (καλα ναναι )
Που ειναι αυτες οι δουλειες σημερα ? που σε παιρνουν στα 50- 55 με ενα μισθο που μπορεις να ζησεις σαν ανθρωπος ?(φυσικα αν δεν εισαι μασωνος , κοματοσκυλο , η τετοιων ) -
Η είδηση είναι ότι όλο και περισσότερος απλός κόσμος προσπαθεί να δείξει έμπρακτα και ΕΙΡΗΝΙΚΑ την αντίθεσή του σε αποφάσεις που παίρνονται ερήμην του ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα την πορεία του από κάθε προσπάθεια καπήλευσης. uote]
Και τι προτείνει ο κόσμος;
Ας το πιάσουμε από λίγο πιο πίσω...
Πιστεύεις ότι πάμε καλά; Ότι διανύουμε περίοδο θυσιών αλλά στο μέλλον αυτές θα αποδώσουν; 'Θα βγούμε επιτέλους στις αγορές' που λέει κι ο 'ηγέτης' μας;
Αν ναι, λυπάμαι δεν μπορώ να βοηθήσω, καθώς διαφωνώ.
Αν όχι, θα σου το θέσω αλληγορικά...
Όταν ο καπετάνιος οδηγεί το καράβι να τσακιστεί στις ξέρες, αυτό που προέχει είναι να ρίξουμε τον καπετάνιο στη θάλασσα (έστω, να τον κλειδώσουμε στην καμπίνα του, για τους ευαίσθητους). Μετά ας αναλάβει κι ο μούτσος, αρκεί να έχει αγαθή πρόθεση. Γιατί τελικά, εδώ που φτάσαμε, όλα είναι θέμα προθέσεων. Ικανότητες έτσι κι αλλιώς ούτε τώρα υπάρχουν. -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
http://pitsirikos.net/2010/12/ραντεβού-στους-δρόμους/#more-7727
Προσυπογράφω...
Αυθαιρετεί στα 'συμπεράσματα' και δε μας λέει καν που οδηγεί η βία.Μην κολλάς εκεί. (Δεν ξέρω αν και ο Βαγγέλης έχει την ίδια ένσταση)
Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει αντίδραση σε όλα αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν, αντίδραση που δεν μπορεί να κρυφτεί πάρα τις προσπάθειες για το αντίθετο. Η είδηση από τη χθεσινή ημέρα δεν είναι ούτε τα επεισόδια, ούτε ο Χατζηδάκης, πάρα την εξόφθαλμα υπερβολική προβολή αυτών. **Η είδηση είναι ότι όλο και περισσότερος απλός κόσμος προσπαθεί να δείξει έμπρακτα και ΕΙΡΗΝΙΚΑ την αντίθεσή του σε αποφάσεις που παίρνονται ερήμην του ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα την πορεία του από κάθε προσπάθεια καπήλευσης. ** Τώρα γιατί πάντα τέτοιες προσπάθειες ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ συνοδεύονται από επεισόδια βίας, ε, κατεβείτε σε μια πορεία, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και θα καταλάβετε πολλά...
Όσο για το επεισόδιο με τον πρώην Υπουργό, δεν είμαι από αυτούς που 'δέρνουν', ούτε μπορώ να πω καλά του έκαναν, αλλά εκεί που βρέθηκε τι περίμενε, να του ρίξουν ροδοπέταλα; Ας πρόσεχε...Παρατηρείς πως είναι 'εξόφθαλμα υπερβολική' η προβολή των επεισοδίων και ιδιαίτερα του ξυλοδαρμού αλλά μένεις εκεί. Δεν είναι τυχαίο φίλτατε P6B, ούτε το 'εξόφθαλμα', ούτε και το 'υπερβολική'...
Ένας από τους λόγους που δείχνω την αντίθεσή μου στη βία αλλά και την επικρότησή της, είναι το ότι στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κανένα από τα 'συμφέροντα' όλων (μας) όσων θίγονται αλλά λειτουργεί αντίστροφα: προσφέρει άλλοθι για την ακόμα μεγαλύτερη χρήση βίας από την εξουσία, προκειμένου να καταστείλει τις όποιες αντιδράσεις.
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση που προκύπτει από τα χθεσινά, είναι το ότι ενώ η πορεία και το γενικότερο συμπούρμπουλο στο κέντρο ήταν καταφανέσατα τεράστια κινητοποίηση, η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για συμμετοχή 23.000 ατόμων... Η προσπάθεια της μείωσης του μεγέθους της αντίδρασης, συνδυάζεται με την 'τρομοκρατία' που προκαλούν οι εικόνες του αιμόφυρτου πρώην υπουργού και προφανώς ο στόχος είναι ο περιορισμός της επόμενης διαμαρτυρίας. Η χειραγώγηση ήταν ανέκαθεν αγαπημένη μέθοδος κάθε 'εξουσίας'. Εκεί καταλήγει η αντίθεσή μου με τη βία. Άλλωστε, αντικειμενικά, δε φταίει κανένας Χατζηδάκης (και αυτός με τις πλάτες τις δικές μας έγινε ότι έγινε στη ζωή του). Απο τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, η εξουσία ήταν καθρέπτης του εαυτού μας- της θλιβερής πραγματικότητας που βιώνουμε ως DNA φυλής. Του ωχαδερφισμού και της σιχαμάρας, της μπεμβέ και του ενοικίου, του πρώτου τραπεζιού πίστα και του μαύρου χρήματος, της χλιδάτης ζωής χωρίς μόρφωση και με το μισθό του υπαλλήλου. Πάντα είχαμε λάθος προτεραιότητες και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιλογές μας.
Αν προσγειωθήκαμε ξαφνικά και ανώμαλα, είναι γιατί η μαύρη τρύπα που με τα χέρια μας ανοίγαμε, μας ρούφηξε απότομα και για τα καλά. -
Μερικα πραγματα και απο εμενα,αν και ειμαι ακομα νεος σε ηλικια.Απο συμπτωση ετυχε να σπουδαζω στην επαρχια.Αυτο ηταν ευκαιρια να ανακαλυψω μια αλλη Ελλαδα,που ποτε δεν προβληθηκε σε κανενα δελτιο ειδησεων η σηριαλ.Μια Ελλαδα με τα δικα της προβληματα και αγωνιες,που πολλοι απο τους κατοικους της πρωτευουσας πιθανοτατα δεν γνωριζουν καν την υπαρξη της.Και θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα:Πως ειναι δυνατον να παραξενευομαστε για τη σημερινη κατασταση,οταν οι μεν 'αστοι' ελαχιστα γνωριζουν για αυτον τον τροπο ζωης που απεχει παρασαγγας απο το δικο τους,ενω οι δε 'επαρχιωτες' πιστευουν οτι η πραγματικη ζωη ειναι τα προτυπα που προβαλλονται και οχι η δικη τους;(Κατα τη γνωμη μου βεβαια πιστευω οτι η Χιος ειναι πολυ πιο συνειδητοποιημενη απο αλλες 'επαρχιες').Αυτα τα ολιγα,και παντα με καλη διαθεση για συζητηση και εποικοδομητικη κριτικη.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Πιστεύεις ότι πάμε καλά; Ότι διανύουμε περίοδο θυσιών αλλά στο μέλλον αυτές θα αποδώσουν; 'Θα βγούμε επιτέλους στις αγορές' που λέει κι ο 'ηγέτης' μας;
Αν ναι, λυπάμαι δεν μπορώ να βοηθήσω, καθώς διαφωνώ.
Αν όχι, θα σου το θέσω αλληγορικά...
Όταν ο καπετάνιος οδηγεί το καράβι να τσακιστεί στις ξέρες, αυτό που προέχει είναι να ρίξουμε τον καπετάνιο στη θάλασσα (έστω, να τον κλειδώσουμε στην καμπίνα του, για τους ευαίσθητους). Μετά ας αναλάβει κι ο μούτσος, αρκεί να έχει αγαθή πρόθεση. Γιατί τελικά, εδώ που φτάσαμε, όλα είναι θέμα προθέσεων. Ικανότητες έτσι κι αλλιώς ούτε τώρα υπάρχουν.Δεν πιστεύω ότι πάμε καλά. Πιστεύω όμως ότι οι θυσίες μας είναι οι μόνες επιβεβλημένες. Δεν έχω ακούσει και κάποια -μία έστω- πρόταση από αλλού, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από την αριστερά (και για να εξηγούμαι: δεν είμαι φιλοκυβερνητικός - δεν ψήφισα την παρούσα κυβέρνηση). Ακούω μόνον ευχολόγια και αρνήσεις, αλλά όχι προτάσεις και θέσεις.
Ας ρίξουμε λοιπόν τον πιλότο από το αεροπλάνο και ας κυβερνήσει ο μούτσος το jumbo. Μόνον στις ταινίες καταφέρνει να το προσγειώσει.
(ΥΓ: το παράδειγμα δεν έχει σχέση με την προηγούμενη συζήτηση. Απλώς είναι πιο ρεαλιστικό με αεροπλάνο γιατί πολλοί μπορεί να πιστέψουν ότι ο μούτσος μπορεί να μανουβράρει τον Τιτανικό μακριά από το παγόβουνο...) -
Και τώρα αλλάζω θέμα:
http://www.youtube.com/watch?v=vZrf0PbAGSk
Βοήθειά μας -
Δεν πιστεύω ότι πάμε καλά. Πιστεύω όμως ότι οι θυσίες μας είναι οι μόνες επιβεβλημένες. Δεν έχω ακούσει και κάποια -μία έστω- πρόταση από αλλού, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από την αριστερά. Ακούω μόνον ευχολόγια και αρνήσεις, αλλά όχι προτάσεις και θέσεις.
Πέστα Χρυσόστομε! Είχα γράψει περίπου τα ίδια αλλά δεν τα πόσταρα. Με μόνη πικρή διόρθωση: η ΝΔ έχει μία πρόταση επιεικώς ασχολίαστη: θα μηδενίσει λέει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε 18 μήνες (που κατάφερε σε 12 μήνες να το φτάσει στο 15.4% του ΑΕΠ), αλλά δεν θέλει να πει πώς για να μην της κλέψει το ΠΑΣΟΚ την ιδέα......
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Πέστα Χρυσόστομε! Είχα γράψει περίπου τα ίδια αλλά δεν τα πόσταρα. Με μόνη πικρή διόρθωση: η ΝΔ έχει μία πρόταση επιεικώς ασχολίαστη: θα μηδενίσει λέει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε 18 μήνες (που κατάφερε σε 12 μήνες να το φτάσει στο 15.4% του ΑΕΠ), αλλά δεν θέλει να πει πώς για να μην της κλέψει το ΠΑΣΟΚ την ιδέα......Την πατέντα ένα πράμα...
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
Ένας από τους λόγους που δείχνω την αντίθεσή μου στη βία αλλά και την επικρότησή της, είναι το ότι στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κανένα από τα 'συμφέροντα' όλων (μας) όσων θίγονται αλλά λειτουργεί αντίστροφα: προσφέρει άλλοθι για την ακόμα μεγαλύτερη χρήση βίας από την εξουσία, προκειμένου να καταστείλει τις όποιες αντιδράσεις.
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση που προκύπτει από τα χθεσινά, είναι το ότι ενώ η πορεία και το γενικότερο συμπούρμπουλο στο κέντρο ήταν καταφανέσατα τεράστια κινητοποίηση, η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για συμμετοχή 23.000 ατόμων... Η προσπάθεια της μείωσης του μεγέθους της αντίδρασης, συνδυάζεται με την 'τρομοκρατία' που προκαλούν οι εικόνες του αιμόφυρτου πρώην υπουργού και προφανώς ο στόχος είναι ο περιορισμός της επόμενης διαμαρτυρίας. Η χειραγώγηση ήταν ανέκαθεν αγαπημένη μέθοδος κάθε 'εξουσίας'. Εκεί καταλήγει η αντίθεσή μου με τη βία. Άλλωστε, αντικειμενικά, δε φταίει κανένας Χατζηδάκης (και αυτός με τις πλάτες τις δικές μας έγινε ότι έγινε στη ζωή του). Απο τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, η εξουσία ήταν καθρέπτης του εαυτού μας- της θλιβερής πραγματικότητας που βιώνουμε ως DNA φυλής. Του ωχαδερφισμού και της σιχαμάρας, της μπεμβέ και του ενοικίου, του πρώτου τραπεζιού πίστα και του μαύρου χρήματος, της χλιδάτης ζωής χωρίς μόρφωση και με το μισθό του υπαλλήλου. Πάντα είχαμε λάθος προτεραιότητες και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιλογές μας.
Αν προσγειωθήκαμε ξαφνικά και ανώμαλα, είναι γιατί η μαύρη τρύπα που με τα χέρια μας ανοίγαμε, μας ρούφηξε απότομα και για τα καλά.Συμφωνώ απόλυτα...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν πιστεύω ότι πάμε καλά. Πιστεύω όμως ότι οι θυσίες μας είναι οι μόνες επιβεβλημένες. Δεν έχω ακούσει και κάποια -μία έστω- πρόταση από αλλού, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από την αριστερά. Ακούω μόνον ευχολόγια και αρνήσεις, αλλά όχι προτάσεις και θέσεις.
Πέστα Χρυσόστομε! Είχα γράψει περίπου τα ίδια αλλά δεν τα πόσταρα. Με μόνη πικρή διόρθωση: η ΝΔ έχει μία πρόταση επιεικώς ασχολίαστη: θα μηδενίσει λέει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε 18 μήνες (που κατάφερε σε 12 μήνες να το φτάσει στο 15.4% του ΑΕΠ), αλλά δεν θέλει να πει πώς για να μην της κλέψει το ΠΑΣΟΚ την ιδέα......
Δεν καταλάβατε... Το ότι θα 'βραχούμε' είναι βέβαιο.
Τουλάχιστον με τη λογική μου εγώ αυτό καταλαβαίνω. Δεν βγαίνει πουθενά αυτό το πράγμα πως το λένε.
Απλά αν το επισπεύσουμε το πράγμα πιθανόν οι συνέπειες να είναι πιο ήπιες.
Οι εξαθλιωμένες μάζες από τις 'θυσίες' δεν συμπεριφέρονται πολιτισμένα, αυτό έχει δείξει η ιστορία.
Fulvia, για ποιον πιλότο μιλάς, άσχετος είναι, με βύσμα μπήκε, τηλεκατευθυνόμενο πάει το σκάφος...
Τι στο καλό θυσίες να κάνω όταν πάνε να περάσουν νόμο για διαγραφή χρεών 'συγκεκριμένων' φυσικών προσώπων με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να τα εισπράξουν! Γι' αυτό λέω ότι είναι θέμα προθέσεων, και όσο κι αν θέλω δεν βλέπω τέτοιες.
Και μην ψάχνετε να βρείτε 'ομαλές' λύσεις με τα γνωστά πρόσωπα και τις γνωστές εναλλαγές που είχαμε μέχρι τώρα.
Αυτό το μοντέλο πέθανε....
ACE CAFE-Το καφενείο των "ιστορικών" [#2]