-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Έχει κόλλημα με το να είναι συνεργείο που να ήταν εξουσιοδοτημένο όσο η MG/ROVER υπήρχε.
Πες του να ξεκολλήσει και να πάει κάποιον που είναι ΤΙΜΙΟΣ. Αυτό μόνο φτάνει. Αν σου πω τι έχω δει σε κάποια 'εξουσιοδοτημένα' MG Rover...
-
Το ξέρω, και του το λέω.
Αλλά αυτός θέλει εξουσιοδότηση. Και επειδή είναι μεγάλος σε ηλικία βαριέμαι να του αλλάζω γνώμη. -
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας στο εξής θέμα:
Στη Fulvia τοποθετείται το ραδιόφωνο στο ταμπλό, αφού καταργηθεί ένα καπάκι που γράφει Fulvia (με πολύ όμορφα καλλιγραφικά γράμματα στη 2).
Βλ. φωτό από Fulvia 2 (το ραδιόφωνο τοποθετείται εκεί όπου υπάρχει η καλλιγραφική επιγραφή).Uploaded with ImageShack.us
Στη δική μου, αφού μου βγήκε η ψυχή να βρω το καπάκι της 2 για να έχω ένα καθαρό, όμορφο ταμπλό (το προτιμούσα από ένα ράδιο εποχής), αποφάσισα να τοποθετήσω ένα σύγχρονο ραδιόφωνο στο ντουλαπάκι με τηλεκοντρόλ για τη λειτουργία του. Πλην όμως, το ντουλαπάκι έχει βάθος 13-14 εκ. και ένα σημερινό radiocd έχει βάθος 18 εκ. + οι φίσσες. Να 'φάω' το ντουλαπάκι από πίσω δε γίνεται, ενώ, αν τοποθετήσω στραβά το μηχάνημα, δεν μπορώ να το χειριστώ.
Ξέρετε εάν υπάρχουν μηχανήματα για αυτοκίνητο με USB και είσοδο din που να μην έχουν CD; (γιατί, τελικά, το χώρο τον πιάνει ο μηχανισμός οδήγησης του CD).
Σκεφτόμουν ένα mp3 player, αλλά το σήμα που θα βγάζει θα θέλει ενίσχυση, οπότε, πάλι θα εμπλακώ με μηχανήματα - άσε τις πατέντες για την τροφοδοσία του mp3/το ζήτημα της κεραίας για το ράδιο του mp3/το άβολο της αλλαγής των τραγουδιών κλπ.
Κάποια άλλη λύση ? -
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Κάποια άλλη λύση ?Να μην βάλεις τίποτα! Να ακούς την μουσική του μοτέρ!
-
Πέρα από την πλάκα, καλή ερώτηση με ενδιαφέρει και εμένα. Αυτό που ξέρω ότι υπάρχει (λεπτομέρειες θα σου πει ο D-Jet) είναι μια συσκευή που μπαίνει στον αναπτήρα και σου επιτρέπει να ακούσεις ασύρματα μέσω του ραδιοφώνου μουσική από το φορητό mp3. Μπορείς να πάρεις λοιπόν ένα παλιό κλασσικό ραδιόφωνο και να ακούς τη μουσική του mp3 σου ασύρματα.
-
Ναι, αλλά χρειάζομαι μηχάνημα που να χωράει στο ντουλαπάκι για να λειτουργήσει ως δέκτης.
Πάντως, έχοντας δοκιμάσει ένα τέτοιο, δεν έμεινα ευχαριστημένος.
Ψάχνοντας, βρήκα κάποια που έιναι μόνο ραδιόφωνα (IRANDOM, ραδιοκασετόφωνο Roadstar), αλλά πρέπει να βρω διαστάσεις. Άσε που χρειάζομαι και τηλεκοντρόλ γιατί δεν μπορώ να ανοίγω συνεχώς το ντουλαπάκι. -
Aυτό εδώ λέω:
http://cgi.ebay.co.uk/Wireless-FM-Radio ... 414e27ce0d
-
να τοποθετησεις ενα απλο ραδιακι εποχης, μ ενα fm transmitter, που μπορεις επανω του να συνδεσεις ενα δισκμαν των κοριτσιων, οπως επισης κι ενα mp3 τους....
καμια επεμβαση και ολοι ευχαριστημενοι
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
......είναι μια συσκευή που μπαίνει στον αναπτήρα και σου επιτρέπει να ακούσεις ασύρματα μέσω του ραδιοφώνου μουσική από το φορητό mp3. Μπορείς να πάρεις λοιπόν ένα παλιό κλασσικό ραδιόφωνο και να ακούς τη μουσική του mp3 σου ασύρματα.το δικο μου, δεν χρειαζεται καν αναπτηρα (δεν εχω αλλωστε) εχει μπαταρια ΑΑ
-
Nαι ο αναπτήρας είναι για τον φορτιστή του
-
Είναι αναγκη να το βάλεις στο ντουλαπάκι? Πχ πορτμπαγκαζ αν ειναι σε χαλάει? Απλά θα πρέπει να τραβηξεις καλωδίωση για τα ηχεία μπροστά και τυχόν ενα ζευγάρι για ρεύμα απο την μπαταρία αλλα στην Fulvia ειναι ευκολα πράγματα αυτά. Και το τηλεκοντρολ στο τιμόνι. Και στο πορτμπαγκαζ ειναι πιο εύκολο να το καλύψεις και με ενα usb 4gb βαζεις ολοκληρες συλλογες.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Είναι αναγκη να το βάλεις στο ντουλαπάκι? Πχ πορτμπαγκαζ αν ειναι σε χαλάει? Απλά θα πρέπει να τραβηξεις καλωδίωση για τα ηχεία μπροστά και τυχόν ενα ζευγάρι για ρεύμα απο την μπαταρία αλλα στην Fulvia ειναι ευκολα πράγματα αυτά. Και το τηλεκοντρολ στο τιμόνι. Και στο πορτμπαγκαζ ειναι πιο εύκολο να το καλύψεις και με ενα usb 4gb βαζεις ολοκληρες συλλογες.Κάπου εκεί είχα αρχίσει να καταλήγω.
Ούτως ή άλλως, cd δεν ακούω πολλά για να χρειάζεται να ανοίγω το πορτμπαγκάζ.
Επειδή, όμως, το μάτι του τηλεκοντρόλ δεν είναι αποσπόμενο για να το βγάλω και να το επιμηκύνω, δεν είμαι βέβαιος αν το τηλεκοντρόλ θα βλέπει μέχρι μέσα στο πορτμπαγκάζ. Επίσης, όποτε βάζω τους πόλους της μπαταρίας (τους βγάζω συνήθως) θα πρέπει να ρυθμίζω τις μνήμες από το πορτμπαγκάζ, εκτός αν το τηλ. έχει τη δυνατότητα αυτή (δεν το έχω μπροστά μου).Καθόσον αφορά τους πομπούς fm:
Στο Fiat είχα έναν -με τις μπαταρίες. Τελικά, κράτησα τη γνωστή κασέττα που μπαίνει στο κασεττόφωνο (στο Fiat είναι εποχής) και τον πομπό τον έχω δώσει στον Άγγελο.
O σοφιστικέ που πήρα μετά για να χηρισμοποιήσω στο Subaru (με υποδοχή για USB, din και SD card και φόρτιση από τον αναπτήρα) με απογοήτευσε. Off topic: Τελικά στο Subaru, το οποίο δεν είχε Bluetooth και δεν έπαιζε mp3, έβαλα ένα Parrot Bluetooth, το οποίο έχει υποδοχή για USV, ipod και din και, τελικά, παίζει άψογα. -
Ο ανθρωπος λεει οτι θελει το ταμπλο του με το ομορφο καλλιγραφικο lancia, οποτε η λυση του να βαλει ενα παλιο ομορφο μηχανημα δεν παιζει! Επισης στο πορτ μπαγαζ δεν ξερω κατα ποσο θα πιανει το κοντρολ αν δεν ειναι ενσυρματο(μαλλον καθολου).Ας σκεφτουμε κατι αλλο λοιπον!!!
Και μια ερωτηση. Το fm τρανσμιτερ στα ΑΜ τι κανει? Τιποτα?(το χω, αλλα δεν το χω δοκιμασει). Να υπαρχει αραγε κατι αντιστοιχο για τα ΑΜ? -
Η έρευνα τελικά απέδωσε σειρά ραδιοφώνων με USB και din, χωρίς mp3. Όλα αυτά έχουν το μισό βάθος από ένα radiocd, αλλά κανένα δεν έχει τηλεκοντρόλ.
Κατά τον ραδιοφωνά μου, αν βάλω το radiocd που έχω στο πορτμπαγκάζ, δε θα πιάνει με τίποτα το τηλεκοντρόλ.
Όποιος μου βρει ραδιόφωνο με USB και τηλεκοντρόλ (και βάθος περί τους 12 πόντους) κερίζει χρυσούν ωρολόγιον venus. -
Αυτο εδω εχει και μικρο μεγεθος, και USB και τηλεχειρησμο.
http://www.lbcarco.com/retro-car-radio.htm
http://www.youtube.com/watch?v=-IyXj-QT ... r_embedded
?
-
Κάτι συμπτώσεις.
Εχτές μου χαρίσανε ένα gadjet το οποίο εκπέμπει σε όποια συχνότητα FM to ρυθμίσεις, παίρνει USB memory stick, μπάινει στον αναπτήρα και έχει και τηλεκοντρόλ.
Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το δοκίμασα το πρωί στο junior. (Χαρά που έκανα!!!)
Το απόγευμα ή αύριο θα ανεβάσω φωτό.Θα μπορούσες να βάλεις ένα παλίο κασετόφωνο στο ντουλαπάκι (έτσι ώστε να είναι κοντό) με καλή ενίσχυση γιανα οδηγεί σωστά τα ηχεία και ένα τέτοιο μηχανηματάκι στον αναπτήρα. Έτσι θα έχεις και τηλεκοντρόλ, και mp3. Βέβαια για το ραδιόδωνο θα πρέπει να ανοίγεις το ντουλαπάκι .
-
Μπορεις να βρεις μεταχειρισμένο Sony που ειχε τον τηλεχειρισμό με καλώδιο οπότε ειναι πιο έυκολο για σένα. ΠΧ έχω βαστήξει και εγώ ένα CDX 8500 το οποίο ειχε καλώδιωμένο τηλεκοντρόλ και εκανε τα πάντα , ακόμα και ανοιγοκλείσιμο του συστήματος.
-
Το κακό είναι ότι δεν χωράει στο ντουλαπάκι όποιο έχει cd - εκτός κι αν το βάλω στο πορτμπαγκάζ και τραβήξω το καλώδιο μπροστά.
Όσο για τα μηχανήματα στον αναπτήρα, στη F ο αναπτήρας είναι ακριβώς στη μέση του ταμπλό. -
Το τηλεκοντρόλ εγω το έβαζα κοντά στο χειρόφρενο και βολευε. Στη Fulvia η απόσταση αυτή δεν ειναι μεγάλη και το καλώδιο είναι αρκετά μακρύ....
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Η έρευνα τελικά απέδωσε σειρά ραδιοφώνων με USB και din, χωρίς mp3. Όλα αυτά έχουν το μισό βάθος από ένα radiocd, αλλά κανένα δεν έχει τηλεκοντρόλ.
Κατά τον ραδιοφωνά μου, αν βάλω το radiocd που έχω στο πορτμπαγκάζ, δε θα πιάνει με τίποτα το τηλεκοντρόλ.
Όποιος μου βρει ραδιόφωνο με USB και τηλεκοντρόλ (και βάθος περί τους 12 πόντους) κερίζει χρυσούν ωρολόγιον venus.Έχω μπροστα μου ένα Clarion FZ709E το οποίο έχει bluetooth, usb, MP3 και σύνδεση με i-pod και τηλεχειριστήριο.
Έχει βάθος περί τα 16,5cm (μαζί με την πρόσοψη) αλλά φαντάζομαι θα μπορεί να χωρέσει διαγώνια ή σε όρθια θέση.
Αν σου κάνει πές μου... (και ετόιμασε το χρυσούν ωρολόγιον!)
ACE CAFE-Το καφενείο των "ιστορικών" [#2]