-
Καλησπερίζω Έχω ένα Peugeot 106 αγορασμένο μεταχειρισμένο και θέλω να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ των 2 παραπάνω.
Η τιμή τους έρχεται περίπου η ίδια αν και το twingo είναι λίγο καλύτερα εξοπλισμένο. Ουσιαστικά το θέλω για μέσα στην πόλη αλλά να μπορώ να πάω και κανα ταξίδι. Να πω πως εμφανισιακά μέσα-έξω μ'αρέσει πολύ πιο πολύ το Panda, απ'την άλλη το twingo μέσα είναι πιο άνετο και ρυθμιζόμενο.
Με ενδιαφέρει να ακούσω απόψεις από κόσμο που τα έχει οδηγήσει και τα δύο αν και ξέρω πως καθώς το twingo είναι πολύ φρέσκο μοντέλο είναι πιο δύσκολο να υπάρχει ανάλογη πληροφορία. Το ξέρω πως πάνω κάτω θα είναι παρεμφερή σε σχέση με επιδόσεις αν και το autobild σε προηγούμενο τεύχος έβγαζε νικητή το renault.
Τα 'χω κάνει και τα 2 test drive αλλά δεν κατάλαβα και πολλά καθότι μικρές οι βόλτες, παρολαυτά μου φάνηκε πιο εύκολο και φιλικό το panda με εξαίρεση τα φρένα που ήταν λίγο απότομα ενώ στο twingo μου φάνηκε εξαιρετικά ευαίσθητο το γκάζι του.
Επίσης σε σχέση με το panda έχω ένα προβληματισμό σε σχέση με την σκληρότητα της ανάρτησης και πόσο άβολο μπορεί να είναι, στην περιοχή μου έχουμε πολύ κακους δρόμους με λακούβες. Τέλος από service και κόστη συντήρησης να υποθέσω πως το ρενο θα είναι πιό ακριβό λόγο εταιρείας και ίσως turbo?Sorry για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Καλησπερίζω Έχω ένα Peugeot 106 αγορασμένο μεταχειρισμένο και θέλω να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο. Είμαι μεταξύ των 2 παραπάνω.
Η τιμή τους έρχεται περίπου η ίδια αν και το twingo είναι λίγο καλύτερα εξοπλισμένο. Ουσιαστικά το θέλω για μέσα στην πόλη αλλά να μπορώ να πάω και κανα ταξίδι. Να πω πως εμφανισιακά μέσα-έξω μ'αρέσει πολύ πιο πολύ το Panda, απ'την άλλη το twingo μέσα είναι πιο άνετο και ρυθμιζόμενο.
Με ενδιαφέρει να ακούσω απόψεις από κόσμο που τα έχει οδηγήσει και τα δύο αν και ξέρω πως καθώς το twingo είναι πολύ φρέσκο μοντέλο είναι πιο δύσκολο να υπάρχει ανάλογη πληροφορία. Το ξέρω πως πάνω κάτω θα είναι παρεμφερή σε σχέση με επιδόσεις αν και το autobild σε προηγούμενο τεύχος έβγαζε νικητή το renault.
Τα 'χω κάνει και τα 2 test drive αλλά δεν κατάλαβα και πολλά καθότι μικρές οι βόλτες, παρολαυτά μου φάνηκε πιο εύκολο και φιλικό το panda με εξαίρεση τα φρένα που ήταν λίγο απότομα ενώ στο twingo μου φάνηκε εξαιρετικά ευαίσθητο το γκάζι του.
Επίσης σε σχέση με το panda έχω ένα προβληματισμό σε σχέση με την σκληρότητα της ανάρτησης και πόσο άβολο μπορεί να είναι, στην περιοχή μου έχουμε πολύ κακους δρόμους με λακούβες. Τέλος από service και κόστη συντήρησης να υποθέσω πως το ρενο θα είναι πιό ακριβό λόγο εταιρείας και ίσως turbo?Sorry για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
Δες αυτό (για το Παντα)
-
Panda από εμένα!
-
Το πιο πιθανό είναι να επέλεγα το Panda...
_
-
Για να 'μαι ειλικρινής και εγώ το πάντα προτιμώ απλώς επειδή ήρθε πλέον και το τουινγκο και είναι απολύτως συγκρίσιμα σκέφτηκα πως θα έπρεπε να το δω και 'κείνο μία. Το μόνο που με απασχολεί με το πάντα είναι αν και πόσο θα είναι άβολο στα καθημερινά μου δρομολόγια, λόγω ανάρτησης, αλλά οκ πιστεύω πως δεν θα είναι τραγικό.
dirtoulios thnks το 'χω υπόψη μου αυτό το blog και μαζί με το φιατ φορουμ αγγλίας (και φυσικά και εδώ έχω διαβάσει το αντίστοιχο τοπικ) είναι τα μόνα που 'χω βρει να 'χουν πληροφορίες/συζητήσεις για το 100.
-
Panda χωρίς δευτερη σκέψη, αν σε βολευει και το μέγεθος του....
-
panda
-
μάλλον twingo...
δύσκολη επιλογή -
Το παντα μου ειναι πιο γλυκο!
Αλλα και το twingo!!!
Μαλλον παντα!!(Δν ξερω γιατι! ) -
προτεινω panda,επειδη το ξερω το αυτοκινητο,αλλα με μια επιφυλαξη για τις αναρτησεις...ισως ειναι αρκετα σκληρες οντως...
-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
Αλλα και το twingo!!!
Μαλλον παντα!!(Δν ξερω γιατι! )panda!! για τον ιδιο λογο
-
Το μέγεθος δεν με προβληματίζει ακριβώς γιατί σίγουρα δεν θέλω κάτι μεγαλύτερο απ' το τωρινό 106, βέβαια η αλήθεια είναι πως το πορτμπαγκάζ του παντα μου φαίνεται πως είναι μικρότερο κι απ' του 106 ή τουλάχιστον το σχήμα είναι λιγότερο βολικό. Μπορω να πω σ' αυτό το τομέα το τουινγκο είναι σίγουρα πιο μπροστά, καθώς εντυπωσιάστηκα απ' το πόσο ευρύχωρο είναι και πως με τα πίσω συρρόμενα καθίσματα δημιουργείς τον χώρο που θες εσυ ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αλλά οκ δεν με απάσχολεί τραγικά το θέμα του χώρου.
Το πάντα θέλω να το κάνω ακόμα ένα τεστ ντραιβ μπας και καταλάβω περισσότερα. -
Εαν δεν υπάρχει θέμα με τους χώρους... τότε παράτατα και τα δύο και πάρε το FIAT 5oo !
-
Ωραίο είναι το 500αρακι (το παλιό είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα) το 'δα και από κοντά, αλλά μ' αρέσει περισσότερο το 100..
-
Panda απο μενα....κανει οτι και το τουινγκο και αμα θες βγαζεις και γουστα...
-
Ο χρήστης george_STi έγραψε:
Αλλα και το twingo!!!
Μαλλον παντα!!(Δν ξερω γιατι! )panda!! για τον ιδιο λογο
+1
-
To twingo είναι τρίπορτο;
Αν ναι, ένα ακόμα + για το Panda...
(ούτως ή άλλως η κρίση μου είναι υποκειμενική γιατί με το Panda 100 έχω έρωτα)...Το 500 μπροστά στο Panda 100 είναι σαν ασχημόπαπο για τα γούστα μου...
_
-
Panda με ενα ερωτηματικο για την αναρτηση και κατα ποσο μπορει να κουρασει... αλλα απο την αλλη παλι, εχει και 5 χρονακια εγγυηση.
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt