-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Εθεαθη χτες κοκκινο κατοσταρι να ανεβαινει το ποταμι με φωτα ξενον και με την μεγαλη οθονη (sat-nav).. δεν ηξερα ότι υπαρχει και για την ελληνικη αγορα το navigation.Και εγώ που νόμιζα ότι μόνο τα δικά μου panda είχαν xenon...
-
Εύκολα το Πάντα!...
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Έτσι!!
Εσύ γιατί μιλάς ?? Μαούνα πήγες και πήρες
Σκέφτεσαι να επανέλθεις στον δρόμο του θεού ???
Pε Ιταλέ της πλάκας....σε τα μας ρε?
Θα το πάρω για δεύτερο,να σε σκίζω και με αυτό!
μη φοβού πρόεδρε...οδηγούμε τον πιο 'Ιταλό' Γερμανό κατασκευαστή..!
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Εθεαθη χτες κοκκινο κατοσταρι να ανεβαινει το ποταμι με φωτα ξενον και με την μεγαλη οθονη (sat-nav).. δεν ηξερα ότι υπαρχει και για την ελληνικη αγορα το navigation.To συγκεκριμενο φοραει οθονη και navigation after market ενω θα συνιστουσα να μην 'μπλεξετε' μαζι του γιατι ειναι γνωστος κοντρακιας Οσο για την αναρτηση κατα την ταπεινη μου αποψη (μετα απο 20000 χλμ)ειναι θεμα αμορτισερ και οχι ελατηριων ιδιαιτερα πισω που ο ημιακαμπτος αξονας σε εγκαρσιες ανωμαλιες παραειναι ζωηρουλης.
Υ.γ Αφελης ερωτηση...Ρε παιδια μονο το δικο μου τριζει? -
Ο χρήστης super_mario έγραψε:
Εθεαθη χτες κοκκινο κατοσταρι να ανεβαινει το ποταμι με φωτα ξενον και με την μεγαλη οθονη (sat-nav).. δεν ηξερα ότι υπαρχει και για την ελληνικη αγορα το navigation.
To συγκεκριμενο φοραει οθονη και navigation after market ενω θα συνιστουσα να μην 'μπλεξετε' μαζι του γιατι ειναι γνωστος κοντρακιας Οσο για την αναρτηση κατα την ταπεινη μου αποψη (μετα απο 20000 χλμ)ειναι θεμα αμορτισερ και οχι ελατηριων ιδιαιτερα πισω που ο ημιακαμπτος αξονας σε εγκαρσιες ανωμαλιες παραειναι ζωηρουλης.
Υ.γ Αφελης ερωτηση...Ρε παιδια μονο το δικο μου τριζει?To δικό μου τρίζει ελαφρά μπροστά, αλλά όχι τίποτα σοβαρό. Το 1200 της γυναίκας μου δεν τρίζει καθόλου..
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Εθεαθη χτες κοκκινο κατοσταρι να ανεβαινει το ποταμι με φωτα ξενον και με την μεγαλη οθονη (sat-nav).. δεν ηξερα ότι υπαρχει και για την ελληνικη αγορα το navigation.
To συγκεκριμενο φοραει οθονη και navigation after market ενω θα συνιστουσα να μην 'μπλεξετε' μαζι του γιατι ειναι γνωστος κοντρακιας Οσο για την αναρτηση κατα την ταπεινη μου αποψη (μετα απο 20000 χλμ)ειναι θεμα αμορτισερ και οχι ελατηριων ιδιαιτερα πισω που ο ημιακαμπτος αξονας σε εγκαρσιες ανωμαλιες παραειναι ζωηρουλης.
Υ.γ Αφελης ερωτηση...Ρε παιδια μονο το δικο μου τριζει?To δικό μου τρίζει ελαφρά μπροστά, αλλά όχι τίποτα σοβαρό. Το 1200 της γυναίκας μου δεν τρίζει καθόλου..
Το long term των 4Τ δεν τρίζει καθόλου, κι αν έχει φάει κακομεταχείριση
-
Καλα μου φανηκε μαφιοζικο και υποπτο
Απο τριξιματα σε γενικες γραμμες παμε καλα, τριζει οπου ετριζε και το climbing
λιγο περιστασιακα οπου του κατσει.. Λιγο το πλαστικο στην πορτα, μετα σταματα και ξεκινα λιγο στην κολωνα παλυ το πλαστικο και τωρα τελευταια ακουω εναν ηχο σαν να μην εχει πιασει καλα η πλατη του πισω καθισματως.. Με ολα αυτα δεν εχω ασχοληθει και ουτε προκειται..
giati ekw sony kardia mou.Δεν ξεκιναω ερωτησεις τον Super Mario γιατι παλυ σε homologation και Ν1-Α5 θα το γυρισω το θεμα.
Ειπαμε αναρτησουλα-μπλοκε και κορονωπηνειο θελουμε..καιιιι -
Την ομολογκασιόν παρεπιπτώντως την έχω για το Panda. Εν ολίγοις ,καταργεί το A/C, έχει δύο σανζμαν,ένα 5αρι , ένα 6αρι,συμπίεση και άγραφο εγκέφαλο,εκτός καταλύτη και καλή εξάτμιση περί τα 125 με 130 αλλά μόνο για γκρουπ Ν. Το κόστος όμως που φτάνει στα 30 χιλιάρικα για Ν1 με κάνει να με πολλά καλούδια όπως κεβλάρινα πλαϊνά και πατώματα, κλαπέτο ή roof scoup υδραυλικό χειρόφρενο με κατανεμητή κλπ
Όσο για τα πίσω αμορτισέρ απλά σας αναφέρω ότι κατά 99% πρόκειται για απλά από το 1,2 που λόγω του ότι είναι πολύ μαλακά , δουλεύουν υπερωρίες τα ελατήρια γι αυτό και οι τρελές αναπηδήσεις σε ρυθμούς τραμπολίνου!
Μια καλή λύση που έχουμε εφαρμώσει στο κόκκινο μαφιόζικο είναι στην αλλάγή ελαστικών η τοποθέτηση 50αριου προφίλ αντί για 45αρι που εκτός από απόσβεση , κερδίζει και σε οικονομία λόγω του ότι τα 50αρια λάστιχα είναι φτηνότερα αλλά και το αυτοκίνητο γίνεται ελαστικότερο,ελάχιστα πιο μακρύ....
Και ένα tip. Βγάλτε τον πνίχτη του φίλτρου αέρος και κλείστε τις δύο τρύπες του λαβύρινθου έτσι ώστε να δημιουργήσετε ram κατευθείαν στο παπά! Αλλάζει ελάχιστα ο θόρυβος (γίνεται λίγο πιο βραχύς) και κερδίζει -έχω την εντύπωση- από τις μεσαίες και μετά!
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Την ομολογκασιόν παρεπιπτώντως την έχω για το Panda. Εν ολίγοις ,καταργεί το A/C, έχει δύο σανζμαν,ένα 5αρι , ένα 6αρι,συμπίεση και άγραφο εγκέφαλο,εκτός καταλύτη και καλή εξάτμιση περί τα 125 με 130 αλλά μόνο για γκρουπ Ν. Το κόστος όμως που φτάνει στα 30 χιλιάρικα για Ν1 με κάνει να με πολλά καλούδια όπως κεβλάρινα πλαϊνά και πατώματα, κλαπέτο ή roof scoup υδραυλικό χειρόφρενο με κατανεμητή κλπΚυριε Μαλακτάρη, μα γιατί μου το κάνετε αυτό, δεν μου φτάνει το ένα Ιταλικό που ετοιμάζω, δηλαδή να πουλήσω σπίτι και και κόρμί για να πάρω και αρκούδο????:iconcool:
Μακάρι να δούμε κάποιο στους ελληνικούς αγώνες. Και μόνο απο τα βιντεάκια που βλέπω απο Ιταλία με το cup των 1.2 , φαντάζομαι τι θα κάνει το 1.4 στα καταλληλα χέρια.... χρόνους Ν/2 σίγουρα και ίσως και καλύτεροι.
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Την ομολογκασιόν παρεπιπτώντως την έχω για το Panda. Εν ολίγοις ,καταργεί το A/C, έχει δύο σανζμαν,ένα 5αρι , ένα 6αρι,συμπίεση και άγραφο εγκέφαλο,εκτός καταλύτη και καλή εξάτμιση περί τα 125 με 130 αλλά μόνο για γκρουπ Ν. Το κόστος όμως που φτάνει στα 30 χιλιάρικα για Ν1 με κάνει να με πολλά καλούδια όπως κεβλάρινα πλαϊνά και πατώματα, κλαπέτο ή roof scoup υδραυλικό χειρόφρενο με κατανεμητή κλπ
Κυριε Μαλακτάρη, μα γιατί μου το κάνετε αυτό, δεν μου φτάνει το ένα Ιταλικό που ετοιμάζω, δηλαδή να πουλήσω σπίτι και και κόρμί για να πάρω και αρκούδο????:iconcool:
Μακάρι να δούμε κάποιο στους ελληνικούς αγώνες. Και μόνο απο τα βιντεάκια που βλέπω απο Ιταλία με το cup των 1.2 , φαντάζομαι τι θα κάνει το 1.4 στα καταλληλα χέρια.... χρόνους Ν/2 σίγουρα και ίσως και καλύτεροι.
Σεμνααααααά...
-
Μακάρι να δούμε κάποιο στους ελληνικούς αγώνες. Και μόνο απο τα βιντεάκια που βλέπω απο Ιταλία με το cup των 1.2 , φαντάζομαι τι θα κάνει το 1.4 στα καταλληλα χέρια.... χρόνους Ν/2 σίγουρα και ίσως και καλύτεροι.Επειδή έχω και την ομολογκασιον του cup ,πρόκειται VK που σημαίνει KITCAR και για να σε βοηθήσω πρόκειται μόνο για κορμό 1,2 γιατί με τα πιστόνια μιλάμε για 1399 κυβικά και περί τα 145 άλογα με σανζμαν ασυγχρώνιστα αλουμινένιες πλημνες και πίσω άξωνα μου επιτρέπουν ρυθμίσεις σε καμπερ κάστερ σύγκλιση μετατρόχιο μεταξώνιο και ότι μπορείς να φανταστείς! 4πίστονα, 'ένα καρο' ομολογκέ βήματα-διαφορικά και διάφορα άλλα που μάλλον παραπέμπουν σε μικρό super παρά σε αυτοκίνητο παραγωγής! Μόνο τα extention στα φτερά και στους προφυλακτήρες να δεις......τίποτα άλλο δε σου λέω....τουλάχιστον 5 πόντους σε κάθε μεριά! Για κόστος δε συζητάμε....περίπου όσο ένα σουπερ 3ετίας για να ετοιμαστεί!
Η Fiat πάντα όταν ετοίμαζε ολοκληρωμένες λύσεις αγωνιστικών πάντα ήταν 'regardless of cost'
Και για να κλέινω υπάρχει ένα Panda που τρέχει ο Balestrero το οποίο εκτός των παραπάνω διαθέτει σειριακό σανζμαν και 4πετάλουδο με όλα τα παρελκόμενα και αριθμεί άνω των 175 αλόγων! -
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ? 175+ με σειριακο στον αρκούδο.....? Πολύ θα ήθελα να το δώ σε μια σύγκριση με 106 1.3 κιτ καρ. Για να ακούω τα στοιχήματα ....
Το οτι οι Ιταλοί είναι ανεξαρτήτος κόστους το ήξερα απο τον πατέρα μου που είχε σχέση με τους αγώνες την εποχή των 128/131 (με κοιταζε με μισό μάτι οταν πήρα το Uno για το κάνω αγωνιστικό, κατι ήξερε ο άνθρωπος ) , και το διαπίστωσα ειδικά πέρσι όταν πήρα στα χέρια μου την homologation του Uno, που υποτίθεται οτι ήταν απαξιωμένο απο την ίδια τη Fiat σαν ακατάλληλο για αγώνες. Αλλο αξονα για πίσω, ασυχγρώνιστο σασμαν, άλλη τουρμπίνα της Garrett, φρεναρες AP(για την εποχή του), κλουβί μέχρι μπροστά στους θόλους, αλλα ψαλίδια κτλπ. Μακάρι να μπορούσα να φτιάξω ένα αντιστοιχο τώρα, υπολογίσαμε με τον μηχανικο μου οτι θα στοιχιζε τουλαχιστον 35.000 αν το φτιαχναμε by the book ,αλλα πάμε δια της φθηνης οδού ΕΕ για να βγεί πιο 'οικονομικό' το πακέτο (γιαλαντζή αγωνιστικό δηλαδή, αλλα τι να κάνουμε που έιμαστε αρρωστοι με το σπορ ) .
-
Και για να μείνουμε στο topic, σε 15 μέρες απολύομαι και κατα 90% οδεύο προς κοντινή αντιπροσωπία FIAT για να παραγγείλω και τον δικό μου Αρκούδο προς αντικατάσταση του 'αειθαλούς' Corsa.
υγ. το υπόλοιπο 10% πάει πάλι σε FIAT, αλλα στο G.Punto με τον T-Jet. Εξαρτάται αν θα κλείσω μια δουλειά τις επόμενες μέρες.
-
Και για να μείνουμε στο topic, σε 15 μέρες απολύομαι και κατα 90% οδεύο προς κοντινή αντιπροσωπία FIAT για να παραγγείλω και τον δικό μου Αρκούδο προς αντικατάσταση του 'αειθαλούς' Corsa.υγ. το υπόλοιπο 10% πάει πάλι σε FIAT, αλλα στο G.Punto με τον T-Jet. Εξαρτάται αν θα κλείσω μια δουλειά τις επόμενες μέρες.
Καλός πολίτης. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι οι 100άρηδες και να κάνουμε club...
-
Αν υποθεσουμε οτι μπορουμε να διαθεσουμε 13500€ και οτι χρειαζομαστε ενα αμαξι για αστικες κυριως μετακινησεις, (χωρις να αποκλειονται τα ταξιδακια μια στο τοσο) αλλα να ειναι και παιχνιδιαρικο οταν προκυπτουν οδηγικες ανησυχιες, ποιο θα επιλεγαμε?
Panda:
Επιδοσεις:
Κυβισμός: 1368cc (αρα πιο ακριβο σημα).
Ισχύς/σ.α.λ. :100/6000 (αρκετα ψηλα...)
Ροπή/σ.α.λ. :13.3/4250 (επισης, αρκετα ψηλα...)
6 ταχυτο κιβωτιο (καλο ειναι αυτο τωρα? )
Τελική ταχύτητα:185 (αποκλειεται να τα πιασω)
Επιτάχυνση 0-100: 9.5 (καλο ακουγεται)**Κατανάλωση **
Αστικός Κύκλος:8.7
Εκτός πόλης :5.3
Μικτός Κύκλος :6.5Διαστασεις:
Μήκος (χλστ.) 3538
Πλάτος (χλστ.) 1578
Ύψος (χλστ.) 1540
Μεταξόνιο (χλστ.) 2299
Βάρος (kg.) 860Εξοπλισμος:
ΑBS
2 Αεροσακοι ( στο βασικο εξοπλισμο )
Α/CTwingo
Επιδοσεις:
Κυβισμός: 1149cc ( 'Φθηνο' σημα)
Ισχύς: 100/5500 (πιο χαμηλα απο το Panda)
Ροπή: 14.8/3000 (πιο χαμηλα απο το Panda)
5 ταχυτο κιβωτιο
Τελική ταχύτητα:189
Επιτάχυνση: 9.8 (κατω απο 10'' ολα καλα ειναι )**Κατανάλωση **
Αστικός Κύκλος: 7.8
Εκτός πόλης:4.9
Μικτός Κύκλος:5.9
(Παρουσιαζονται θεωρητικα καλυτερες καταναλωσεις απο του αντιπαλου)Διαστάσεις
Μήκος:3600
Πλάτος:1654
Ύψος:1470
Μεταξόνιο:2367
Βάρος:980Πιο πλατυ, πιο μακρυ, πιο κοντο, μεγαλυτερο μεταξονιο απο το Panda, αλλα και 100 kg βαρυτερο...
Εξοπλισμος:
To Twingo εχει επιπλεον 2 αεροσακους (στο Panda χρεωνονται εξτρα)
Αισθητήρες φωτός (το Panda δεν εχει ουτε σαν εξτρα)
Αισθητήρες βροχής (το Panda δεν εχει ουτε σαν εξτρα)
Δερμάτινο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων (Kinky...)
Σπορ Καθίσματα (Τι εννουν 'σπορ'? )
Κλιματισμος (στο Panda χρεωνεται εξτρα)Το θεμα της εγγυησης με απασχολει ιδιαιτερα, καθως και το θεμα 'αντιπροσωπευση' της Renault.
Επιπλεον, το Twingo εχει ενα παραπανω αστερακι κατα Euro NCAP.
To κοστος σερβις και ανταλλακτικων, επισης ειναι εινα θεμα...
Μεταπωληση, ποιοτητα και αξιοπιστια, δε μας απασχολουν.
Για πειτε...
-
Aυτη την περιοδο δεν θα επαιρνα ρενω,αρα για μενα,τo ζωο.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Aυτη την περιοδο δεν θα επαιρνα ρενω,αρα για μενα,τo ζωο.Ωραίο επιχείρημα
-
Ε φυσικα,ειδικα αν μου πουλαγες εσυ κανα ρενω θα κοβα λασπη και ΑΛΑΤΙ απ την αντιπροσωπεια.
Σορρυ αλλα γνωμη μου,εδω εσυ πηγες και εσκασες 13 εκ για ενα γκολφ,η αποψη μου σε πειραξε;
Δημιουργεις οφφ τοπικ οπως βλεπεις γι αυτο ληξτο.
Α και για να σου λυσω την απορια,κυριο μελημα μου αυτη την εποχη αν ηταν να παρω αμαξι θα ηταν η aftersale υποστηριξη.Κι επειδη ξερω την υποστηριξη της φιατ θα διαλεγα αυτην. Capito?
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Aυτη την περιοδο δεν θα επαιρνα ρενω,αρα για μενα,τo ζωο.Λογω του γνωστου θεματος με την αντιπροσωπεια?
Και εγω αυτο σκεφτομαι... Αλλα η αγορα δεν θα γινει πολυ αμεσα...Υ.Γ.
Ρε μλκς μην αρχιζεται παλι... -
Πασχάλη επειδή τυχαίνει να γνωρίζω λεπτομέρειες και για τα 2 μοντέλα, αυτό που έγραψες δεν στέκει.
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt